View Full Version : Πασχαλινή βόλτα
Τι θα λέγατε για μοτοβόλτα το Μεγάλο Σάββατο ή τη Δευτέρα του Πάσχα;
Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή, ώστε να οργανωθούμενε έγκαιρα.
Ενημέρωση:
Ραντεβού στις 10:00 τη Δευτέρα του Πάσχα, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στη διασταύρωση των οδών Τριπόλεως και Αγίων Αναργύρων (https://www.google.gr/maps/@38.0276632,23.7182955,19z?hl=el). Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα είναι παν-κατ' η ακόλουθη. Στο κάτω τμήμα της εικόνας φαίνονται τα υψομετρικά.
406344
Κράνος, όπλο, εξάρτηση, γεμάτα ντεπόζιτα και ελάτε. :)
telegonos
25/04/2019, 20:37
Εγώ! Εγώ! Εγώ!
Θα είμαι παρατημένος από όλον τον κόσμο. Θα πάω, που θα πάω. Ναιιιιιιι!!!!!111!!!!!!!111!!!!
:lol:
(για δευτέρα, όχι για σάββατο)
Για που ?...
Ο προορισμός είναι προς συζήτηση, θα τον συναποφασίσουμε. Σκέφτομαι για 200-300 χιλιόμετρα συνολικής διαδρομής. Αν πάμε Σάββατο, η κεντρική και δυτική Πελοπόννησος έχει αυξημένη πιθανότητα βροχής, οπότε είναι καλύτερα να κινηθούμε προς Εύβοια. Αν πάμε Δευτέρα, ο καιρός μάλλον θα είναι καλός σε όλα τα κοντινά στην Αττική μέρη.
Δευτέρα ίσως έρθω και εγώ. Υπολογίστε ότι Δευτέρα απόγευμα πιθανό να έχει επιστροφή εκδρομέων από Κόρινθο και Λαμία.
telegonos
26/04/2019, 01:23
Μια ωραία βολτα (αλλά όχι τόσο μακρυνή), είναι Φυλή>Δερβενοχώρια>Ερυθρές κι από κει, είτε νότια προς Βίλια>Πόρτο Γερμενο>Ψάθα>Αλεποχώρι και επιστροφή από Εθνική, είτε βόρεια προς Θήβα>Χαλκίδα μέσω Ριτσώνας>Παραλία Ωρωπού>Γραμματικό>Μαραθώνας κ.ο.κ.
Ελάχιστη Εθνική, μπόλικος επαρχιακός.
Ορίζουμε λοιπόν ως μέρα τη Δευτέρα του Πάσχα.
Μου αρέσουν και τα δύο που λες, διότι το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής μού είναι άγνωστο. Το πρώτο βγαίνει λίγο παραπάνω από 200 χιλιόμετρα, ενώ το δεύτερο περί τα 230 χιλιόμετρα.
Χωρίς να ξέρω το δρόμο, κοιτώντας στο χάρτη για τη δεύτερη διαδρομή που προτείνεις, σκέφτομαι κατά πόσο θα ήταν ωραίο να το επεκτείνουμε κατά 50 χιλιόμετρα στο ορεινό δίκτυο, αποφεύγοντας την ευθεία της Θήβας. Να πάμε δηλαδή Ερυθρές, Πλαταιές, Λεύκτρα, Ελλοπία, Άσκρη, Μαυρομάτι, Βάγια, Θήβα, Νεοχωράκι, Ριτσώνα, Χαλκίδα και μετά παραλιακά. Συνολικά κάτι λιγότερο από 300 χιλιόμετρα βγαίνει.
406321
telegonos
26/04/2019, 19:28
Ειναι πολυ ωραια η διαδρομη που εχεις σχεδιασει, με ενα μειονεκτημα. Ειναι μπολικα τα χιλιομετρα για επαρχιακο κλειστο στριφτερο δρομο, κ θα μας πεσουν βαρεια. Εγω θα ελεγα, εκει που εχεις το 75 απλοποιεις κ πας στο 150 απευθειας. Τους δρομους προς πλαταιες, αστους για αλλη φορα, που θα παμε προς τα εκει, επι τουτου, μεχρι ασπρα σπιτια.
Επισης, στο γυρισμο, στο μαραθωνα, εγω κ μονο εγω, θα στριψω προς παραλια, καθοτι πορτο ραφτη επιστρεφω. Οι υπολοιποι, οπως στο σχεδιο, για Αθηνα.
Με αυτες τις δυο αλλαγες, εγω για το σχεδιο στην εικονα, ειμαι μεσα.
harris_x
26/04/2019, 21:50
[...]Ειναι μπολικα τα χιλιομετρα για επαρχιακο κλειστο στριφτερο δρομο [...]Γατακια....:p
Γατακια....:p
Θα μας κάνεις την τιμή γατούλη;
harris_x
27/04/2019, 16:16
Θα μας κάνεις την τιμή γατούλη;
Ειμαι εκτος Αττικης
Μεσα και εγω εκτος απροοπτου, μια κοντινη βολτουλα ειναι ο, τι πρεπει για να χωνεψουμε :)
Ωραία βόλτα φαίνεται.
Αν καταφέρω να ξυπνήσω θα κατέβω.
Για Ώρα και meeting point τι σκέφτεστε?
Ώρα εκκίνησης 10 το πρωί τη Δευτέρα. Το σημείο συνάντησης το συζητάμε ακόμα για να μας βολέψει όλους. Ίσως στον κόμβο της Μεταμόρφωσης.
billy of the R6
28/04/2019, 10:28
Μπορει να ερθω και εγω δεν ξερω ακομα.
Η after lamb βόλτα πήρε σάρκα και οστά. 200 ζουμερά χιλιόμετρα με μπόλικο ορεινό κομμάτι, καθώς και λίγο μπάει δε συ.
Δευτέρα του Πάσχα λοιπόν, 29/4/2019, ραντεβού στις 10:00 στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων, στη διασταύρωση των οδών Τριπόλεως και Αγίων Αναργύρων (https://www.google.gr/maps/@38.0276632,23.7182955,19z?hl=el), δηλαδή κοντά στο σημείο που διασταυρώνεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας με την οδό Αγίων Αναργύρων.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα είναι παν-κατ' η ακόλουθη. Στο κάτω τμήμα της εικόνας φαίνονται τα υψομετρικά.
406343
Παρακαλώ ελάτε με γεμάτα ντεπόζιτα.
telegonos
28/04/2019, 11:18
Τώρα είδα ενώ σου έγραφα ΠΜ. Άκυρο το ΠΜ. Θα είμαι εκεί. Ιδωμεν
Τώρα είδα ενώ σου έγραφα ΠΜ. Άκυρο το ΠΜ. Θα είμαι εκεί. Ιδωμεν
Ε, τι να κάνω...; Γυρνάω αρνί και ταυτόχρονα σχεδιάζω διαδρομή. :lol:
Προσοχή !Κυκλοφορούν αδέσποτες κοντά στα Λεύκτρα https://www.google.gr/maps/@38.2614582,23.1309748,3a,75y,96.01h,64.41t/data=!3m6!1e1!3m4!1spWfbaGS4X6c9dVR3VhMRGA!2e0!7i13312!8i6656?hl=el
:D
Mη μας μπερδεύετε. Βάλτε όλον τον χάρτη live :look:
harris_x
28/04/2019, 20:20
Η after lamb βόλτα πήρε σάρκα και οστά. 200 ζουμερά χιλιόμετρα με μπόλικο ορεινό κομμάτι, καθώς και λίγο μπάει δε συ.
Δευτέρα του Πάσχα λοιπόν, 29/4/2019, ραντεβού στις 10:00 στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων, στη διασταύρωση των οδών Τριπόλεως και Αγίων Αναργύρων (https://www.google.gr/maps/@38.0276632,23.7182955,19z?hl=el), δηλαδή κοντά στο σημείο που διασταυρώνεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας με την οδό Αγίων Αναργύρων.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα είναι παν-κατ' η ακόλουθη. Στο κάτω τμήμα της εικόνας φαίνονται τα υψομετρικά.
406343
Παρακαλώ ελάτε με γεμάτα ντεπόζιτα.
Με ποδήλατα θα πάτε και ασχολείστε με τα υψόμετρα;
:confused:
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη.
Δεν θα μπορέσω να έρθω, οπότε όσοι μαζευτείτε να περάσετε όμορφα με καλά και ασφαλεί χιλιόμετρα.
billy of the R6
29/04/2019, 08:39
Πού ακριβώς είστε δεν βλέπω κανέναν
harris_x
29/04/2019, 08:43
Πού ακριβώς είστε δεν βλέπω κανέναν
Δες και για ποδήλατα καλού κακού... :p
Ξεκινάμε 5 μοτοσακά εκ των οποίων 2 MT-07.
Bladerunner
29/04/2019, 16:17
Με ποδήλατα θα πάτε και ασχολείστε με τα υψόμετρα;
Για την κατανάλωση ίσως...
Ένα από τα πράγματα που έχει υψηλή αξία στη ζωή είναι οι εμπειρίες. Η σημερινή βόλτα ήταν δυνατή εμπειρία, χάρη στην τρέλα του Θωμά με το GSXR-600.
Κατ' αρχάς να ευχαριστήσουμε τον Τηλέγονο για την ιδέα της διαδρομής και την ανάληψη της ευθύνης του οδηγού στα 222 χιλιόμετρα της βόλτας. Επίσης ένα ακόμα ευχαριστώ στα παιδιά που είχαν την υπομονή να με περιμένουν, τόσο στον αργό ρυθμό μου, όσο και τις φορές που χανόμουν. :lol:
Η ιστορία ξεκίνησε από την απόφαση, μετά τη Φυλή να μην πάμε προς Δάφνη, αλλά προς Δαφνούλα για να "κόψουμε" προς Νεοχωράκι και να μην κάνουμε κύκλο. Κατεβαίνοντας στην απέραντη κοιλάδα με τα χωράφια, ο δρόμος άρχισε να γίνεται καφετής. Εκεί ξεκίνησε η διχογνωμία:
- Να επιστρέψουμε.
- Όχι ρε παιδιά, να βλέπω το χωριό στο βάθος, θα έχει άσφαλτο εκεί δεν μπορεί.
- Θωμά, δε βλέπω πολιτισμό σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.
- Όχι ρε συ, να μετά το ποταμάκι θα φτιάξει ο δρόμος.
:lol:
Και πηγαίναμε, πηγαίναμε, πηγαίναμε. Τα μοτοσακά άρχισαν να γίνονται καφετί χρώμα (μία ώρα το έπλενα μετά), το ABS δεν έπιανε, οι καρίνες δεν έκαναν τόσο καλή δουλειά όσο οι ποδιές στα on/off. Το ομαλό χώμα έγινε ποταμάκια, ο γενικά πατημένος ομαλός χωματόδρομος σε κάποια σημεία είχε βαθιές ροδιές από τρακτέρ με αποτέλεσμα να βγάλουμε το ένα μηχανάκι σηκωτό όταν σφήνωσε στο λούκι. Μας προσπέρναγαν τα τρακτέρ (δεν κάνω πλάκα!) μας κοιτούσαν με βλέμμα απορίας οι αγρότες "Ρε δεν κάνουν αυτά για δώθε". Ε, να μη βγάλουμε και καμιά φωτογραφία να θυμόμαστε τη στιγμή;
406367
406368
Μετά από 8 χιλιόμετρα βατού χωματόδρομου, ιδανικού για ss, βγήκαμε στον πολιτισμό και ξενερώσαμε.
- Να το ξανακάνουμε;
Από τη διαδρομή ήταν φανταστικό το στροφυλίκι της Φυλής, της Ριτσώνας και του Ωρωπού. Ελάχιστα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου και πολύς επαρχιακός δρόμος μέσα στη φύση και κερασάκι στην τούρτα το κιόσκι μετά το Καπανδρίτι δίπλα στη ρεματιά Βαρνάβα (https://goo.gl/maps/Bu8x6pFG3NMaMj1i9), εντευκτήριο μοτοσυκλετιστών και άλλων εκδρομέων. Όποιος δεν έχει πάει, θα πρέπει να το βάλει στο πρόγραμμά του.
406369
406370
406371
Mini video (https://streamable.com/26tr6)
Γυρίσατε κιόλας; Είχα βάλει στοίχημα ότι θα είναι μετά τις 2 το βράδυ. :lol:
Μπράβο, πάντα τέτοια. :beer:
telegonos
29/04/2019, 21:21
Σημείο ανασυγκρότησης και περίσκεψης, από που θα μας την πέσει ο στρατός του Night King, αλλά όχι, πάει αυτός, λαμπόγυαλο έγινε.
406373
-Μπαμπα, πως βρήσκει ένας μηχανόβιος, την μηχανή του, όταν αυτή χάνεται στο χορτάρι;
-Υπέροχη παιδί μου, την βρήσκει υπέροχη!
406374
Summer is coming! (ήταν παντού φανερό σήμερα)
406375
Γεωμετρικόν πλάνον, το επαναληπτικόν.
406376
Πλάκα είχε.