View Full Version : Αγορα μοτοσυκλετας μενοντας αθηνα χωρις γκαραζ ...
Ioannis112
25/04/2019, 21:03
Καλησπερα σε ολους.Ειμαι 20 ετων και εβγαλα μολις το διπλωμα μου και συνειδητοποιω ψαχνοντας για πρωτη μοτοσυκλετα οτι αφου δεν εχω γκαραζ οσες κλειδαριες και να βαλω απλα θα μου το παρουν αν τους αρεσει ειδικα στην περιοχη που μενω.Ειμαι σε αδιεξοδο.Ελεγα θα ειμαι καλυμενος με κουκουλα και κλειδαρια φρενου και αλυσιδα γυρω απο τον σκελετο αλλα τελικα δεν ξερω...Λετε υπαρχει τιποτα να μπορω να κανω να το σωσω;
Εξαρταται απο το τι θα αγορασεις, πραγμα που δεν το ξερουμε.
Για δωσε τον 1ο παραγοντα και θα δουμε τι ακολουθει... :beer:
Δεν ειναι ιδιος στοχος κλοπης ενα Multistrada 950 ας πουμε, με ενα Transalp 700
Ioannis112
25/04/2019, 21:24
Καθώς είναι η πρώτη μου μοτοσυκλέτα σκεφτόμουν κάτι σαν Kawasaki Z300, Z400 η Cb500f.
lleonidas
25/04/2019, 21:25
Καλησπερα σε ολους.Ειμαι 20 ετων και εβγαλα μολις το διπλωμα μου και συνειδητοποιω ψαχνοντας για πρωτη μοτοσυκλετα οτι αφου δεν εχω γκαραζ οσες κλειδαριες και να βαλω απλα θα μου το παρουν αν τους αρεσει ειδικα στην περιοχη που μενω.Ειμαι σε αδιεξοδο.Ελεγα θα ειμαι καλυμενος με κουκουλα και κλειδαρια φρενου και αλυσιδα γυρω απο τον σκελετο αλλα τελικα δεν ξερω...Λετε υπαρχει τιποτα να μπορω να κανω να το σωσω;
Καλησπέρα φίλε μου!Έτσι όπως το θέτεις, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λύση από την ασφάλεια κλοπής.
Αν δεν έχεις (έστω να νοικιάσεις) γκαράζ, δεν αγοράζεις μοτοσικλέτα.
You are welcome.
DrIoannis
26/04/2019, 07:26
Ότι είπαν οι προλαλήσαντες...αφού υπάρχει πρόβλημα γκαράζ ΚΑΙ ασφάλεια ή δεν αγοράζεις.
lykourgi
26/04/2019, 08:33
Αν μπορείς να νοικιάσεις γκαράζ, έχει καλώς.
Αν όχι, βάλε συναγερμό (θα σου χρειαστεί έτσι ή αλλιώς) και φρόντισε να την δένεις με καλή κουλούρα από κάποιο σταθερό σημείο (κατά προτίμηση ψηλότερα από το έδαφος). Δες αν μπορείς να τοποθετήσεις και ένα μικρό προβολέα με αισθητήρα κίνησης, για να ανάβει μόλις κάποιος πλησιάσει τη μηχανή.
Πρώτα όμως αγόρασε την μηχανή που σου αρέσει, χωρίς να σκέφτεσαι από τώρα μα μελλοντική κακοτυχία.
Αλίμονο αν δεν αγοράζαμε μοτοσυκλέτες, χωρίς να έχουμε γκαράζ.
Έχει μεγάλη σημασία και το που μένεις,αλλά ναι,επένδυση 4-5-6 χιλιάρικα θέλει πολλή σκέψη χωρίς γκαράζ.
Μπορεις να παρεις κ κανα παπι κινεζο,χρεπι εξωτερικα κ απλυτο. Ετσι εχω το παπι της καθημερινης χρησης.ωστοσο κλεπτοναιτ κ κουλουρα βαζω καθε βραδυ....
MG-KTiNoS
30/04/2019, 15:31
Καθώς είναι η πρώτη μου μοτοσυκλέτα σκεφτόμουν κάτι σαν Kawasaki Z300, Z400 η Cb500f.
Η περιοχή σου ΣΙΓΟΥΡΑ έχει κάποιο γκαράζ αλλά τα μοντέλα που λες τα κλέβουν για πλάκα
ολόκληρα ή σε τευχη
Ούτε για πλάκα έξω
Billymuse
30/04/2019, 15:32
Aσφαλεια κλοπής στην ιντεραμερικαν που σου ασφαλιζει ολο το ποσο
kostaskk
30/04/2019, 15:46
Μετακόμισε επαρχια
Με Cb500f θεωρώ πως θα κοιμάσαι σχετικά ήσυχος.Αν έπαιρνες Tracer 900 θα κάναμε άλλη κουβέντα.
Απο εκεί και πέρα,χρειάζεσαι καλή αλυσίδα και κλείδωμα σε σταθερό σημείο.Δυστυχώς κοστίζουν(περί τα 200 ευρώ) αλλά κόβονται μόνο με τροχό,πράγμα δύσκολο να συμβεί σε αδιέξοδο.Επίσης παραβιάζονται δύσκολα οπότε σπρώχνουν τον κλέφτη σε άλλους πιο εύκολους στόχους.
rainmike
01/05/2019, 10:30
Βάλε μπρος και πίσω δισκοκλειδο με συναγερμό.Πήγαινε σε μαγαζί με ειδη αλιείας και πάρε ενα καλό συρματόσχοινο οπου δεν κόβεται με κόφτη (το μασαει) ενα καλό λουκέτο με πυρο και δενε την απο σταθερό σημείο. Κουκούλα μη βάζεις γιατί θα στη φάνε για πλάκα. Έχε την σε ενα καλό φωτισμένο σημείο και δεν θα εχεις πρόβλημα. Τα μοντέλα που αναφέρεις υπαρχουν σε αφθονία στο δρόμο με απλα κλειδωμένο τιμόνι .Δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε τόση μεγάλη διαδικασία για το δικο σου.
Βάλε μπρος και πίσω δισκοκλειδο με συναγερμό.Πήγαινε σε μαγαζί με ειδη αλιείας και πάρε ενα καλό συρματόσχοινο οπου δεν κόβεται με κόφτη (το μασαει) ενα καλό λουκέτο με πυρο και δενε την απο σταθερό σημείο. Κουκούλα μη βάζεις γιατί θα στη φάνε για πλάκα. Έχε την σε ενα καλό φωτισμένο σημείο και δεν θα εχεις πρόβλημα. Τα μοντέλα που αναφέρεις υπαρχουν σε αφθονία στο δρόμο με απλα κλειδωμένο τιμόνι .Δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε τόση μεγάλη διαδικασία για το δικο σου.
Σωστός συν ένα gps tracker να βάλει.
Το συρματόσχοινο πόσα mm πρέπει να είναι για να μην κόβετε;;
με πριονι να μη κοβεται?
γενικα τα παντα παραβιαζονται, υπαρχει ενας τυπος youtube που εχει παραβιασει καθε ειδους λουκετο/κλειδαρια κλπ, και πολλα απο αυτα υπερπανακριβα...
το θεμα ασφαλεια ειναι πολυ περιεργη φαση και δυστυχως αν στο εχουν βαλει στο ματι δυσκολα το σωζεις...
τα ακριβα/μεγαλα πανε εξωτερικο οπως ειναι, αλλα πανε για ανταλλακτικα, αλλα θα τα παρει καποιος απλα για να κανει πλακα
ακομα και για τα τζιπιες πλεον τα καλα παιδια της πιατσας εχουν τροπους να τα αντιμετωπιζουν και ειναι προετοιμασμενοι για να βρουν τετοιο συστημα και ειτε να το μπλοκαρουν, ειτε να το πεταξουν στα σκουπιδια...
σιγουρα λιγη προστασια με καποιον τροπο βοηθαει αλλα η ασφαλεια κλοπης ισως ειναι η καλυτερη λυση (αρκει να μη βρεθει το μηχανακι ποτε γιατι ακομα και καμμενο να ειναι, δεν εχει αποζημιωση)
με πριονι να μη κοβεται?
γενικα τα παντα παραβιαζονται, υπαρχει ενας τυπος youtube που εχει παραβιασει καθε ειδους λουκετο/κλειδαρια κλπ, και πολλα απο αυτα υπερπανακριβα...
το θεμα ασφαλεια ειναι πολυ περιεργη φαση και δυστυχως αν στο εχουν βαλει στο ματι δυσκολα το σωζεις...
τα ακριβα/μεγαλα πανε εξωτερικο οπως ειναι, αλλα πανε για ανταλλακτικα, αλλα θα τα παρει καποιος απλα για να κανει πλακα
ακομα και για τα τζιπιες πλεον τα καλα παιδια της πιατσας εχουν τροπους να τα αντιμετωπιζουν και ειναι προετοιμασμενοι για να βρουν τετοιο συστημα και ειτε να το μπλοκαρουν, ειτε να το πεταξουν στα σκουπιδια...
σιγουρα λιγη προστασια με καποιον τροπο βοηθαει αλλα η ασφαλεια κλοπης ισως ειναι η καλυτερη λυση (αρκει να μη βρεθει το μηχανακι ποτε γιατι ακομα και καμμενο να ειναι, δεν εχει αποζημιωση)
Όσα πιο πολλά μέτρα ασφαλείας έχεις τόσο το καλύτερο. Ότι όλα παραβιάζονται είναι γνωστό.
το θέμα είναι να έχεις πολλά μέτρα ασφαλείας ώστε να μην ασχοληθουν.η ακόμη και να ασχοληθούν να τους πάρει χρόνο , που μπορεί κάποιος να τους αντιληφθεί. Ότι όλα παραβιάζονται δεν σημαίνει ότι θα το αφήσουμε και γυμνό χωρίς τίποτα
Όσα πιο πολλά μέτρα ασφαλείας έχεις τόσο το καλύτερο. Ότι όλα παραβιάζονται είναι γνωστό.
το θέμα είναι να έχεις πολλά μέτρα ασφαλείας ώστε να μην ασχοληθουν.η ακόμη και να ασχοληθούν να τους πάρει χρόνο , που μπορεί κάποιος να τους αντιληφθεί. Ότι όλα παραβιάζονται δεν σημαίνει ότι θα το αφήσουμε και γυμνό χωρίς τίποτα
δεν ειπα να αφησει κανεις τιποτα γυμνο...απλα οταν υπαρχουν γκαραζ αξιοπρεπη απο 20-30ε το μηνα για μοτο, δε νομιζω να εχει νοημα να επενδυσεις πρωτα σε ακριβα λουκετα, αλυσιδες...η προστασια πρεπει να εχει και σειρα προτεραιοτητας...προσωπικα θα πηγαινα γκαραζ -> ασφαλεια κλοπης ->λουκετα
rainmike
01/05/2019, 14:46
Σωστός συν ένα gps tracker να βάλει.
Το συρματόσχοινο πόσα mm πρέπει να είναι για να μην κόβετε;;
Oσο πιο χοντρό τόσο καλύτερα,με πριόνι και τροχό κόβεται ναι αλλά θέλει πολύ περισσότερο απο οτι μια
αλυσίδα που κόφτης την σπάει σε ένα λεπτό.
δεν ειπα να αφησει κανεις τιποτα γυμνο...απλα οταν υπαρχουν γκαραζ αξιοπρεπη απο 20-30ε το μηνα για μοτο, δε νομιζω να εχει νοημα να επενδυσεις πρωτα σε ακριβα λουκετα, αλυσιδες...η προστασια πρεπει να εχει και σειρα προτεραιοτητας...προσωπικα θα πηγαινα γκαραζ -> ασφαλεια κλοπης ->λουκετα
Συμφωνώ το θέμα είναι να βρεις κοντά σου κάποιο γκαράζ εγώ εδώ που είμαι το πιο κοντινό που βρήκα είναι 3 χιλιόμετρα μακρυά.. δεν αξίζει να περπατάω 3 χιλιόμετρα , οπότε είμαι μόνο με κλειδαριές
Ioannis112
01/05/2019, 17:45
Ακριβώς από πίσω από το διαμέρισμα στο οποίο μένω υπάρχει μια πολυκατοικία πυλωτή καο σκεφτόμουν μήπως μοθ επέτρεπαν να νοικιάσω χώρο εκεί αλλιώς ενοικιαζομενο γκαράζ δεν υπάρχει κοντά μου.
Filologosktm
02/05/2019, 05:37
Αν δεν έχεις ασφαλές σημείο μην πάρεις. Θα ανχωνεσαι κάθε μέρα και δεν αξίζει.
DrIoannis
02/05/2019, 06:58
Ακριβώς από πίσω από το διαμέρισμα στο οποίο μένω υπάρχει μια πολυκατοικία πυλωτή καο σκεφτόμουν μήπως μοθ επέτρεπαν να νοικιάσω χώρο εκεί αλλιώς ενοικιαζομενο γκαράζ δεν υπάρχει κοντά μου.
Η πυλωτή δεν είναι γκαράζ. Θέλει χώρο κλειστό να μην φαίνεται η μηχανή...
Η λυση ειναι μια...
Μονο γκαραζ...δεν χρειαζεται να ρισκαρεις καινουργιο μηχανακι...
Eγώ που είχα συναgερμό και 3 λoυκέτα, σε βόλτα έξω, με όλα πάνω μου την έφαγαν κανονικότατα.
Γκαράζ και ασφάλεια κλοπής. Όλα τα υπόλοιπα είναι πεταμένα λεφτά.
Εγώ πάντως αν έμενα σε πολυκατοικία με δικό μου αποκλειστικό χώρο στην πυλωτή θα προσπαθούσα να βάλω ένα μικρό σπιτάκι στον χώρο μου,στις διαστάσεις ενός μετριου μεγέθους αυτοκινήτου.
Κάτι τέτοιο http://armadilloboxes.co.uk/product/motorcycle-storage-shed-large-motorcycle-security-motorbike-storage-scooter-shed-copy/
αλλά με σίδερα στον σκελετό φυλακή στυλ και απλό ντύσιμο με πάνελ ή μια λεπτή επένδυση τριγύρω.Βιδωμένο κάτω εσωτερικά και δεμένη μέσα φυσικά και η μότο.
Eγώ που είχα συναgερμό και 3 λoυκέτα, σε βόλτα έξω, με όλα πάνω μου την έφαγαν κανονικότατα.
Γκαράζ και ασφάλεια κλοπής. Όλα τα υπόλοιπα είναι πεταμένα λεφτά.
Πίκρα... :(
Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις λεπτομέρειες, ώστε να ξέρουμε να προσέχουμε; Μοτοσυκλέτα, μέρος, ώρα, χρόνος στάθμευσης, λουκέτα που είχες βάλει.
Πίκρα... :(
Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις λεπτομέρειες, ώστε να ξέρουμε να προσέχουμε; Μοτοσυκλέτα, μέρος, ώρα, χρόνος στάθμευσης, λουκέτα που είχες βάλει.
Ε κάπου τα είχα γράψει εδώ μέσα το 2007...
CBR954 6 μηνών, 2/1/2007, meta συναγερμός, από ένα λουκέτο στον κάθε δίσκο μπροστά κι ένα πίσω, σε πεζοδρόμιο του Παγκρατίου με μεγάλη εσοχή, δίπλα σε τοίχο, κάγκελα κατα μήκος του πεζοδρομίου και παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κι εγώ δίπλα σε μπαρακι με χαλαρή μουσική.
Δεν ξέρω καν πως την πήραν, μάλλον σηκωτή στα χέρια 2-3 δυνατά άτομα, δεν άκουσα ούτε κιχ. 5' πριν που ειχα βγει να την δω ήταν στην θέση της.
σε πεζοδρόμιο του Παγκρατίου .
Δεν χρειαζόταν να γράψεις τίποτε άλλο.
Αν και με τέτοιο - ταχύτατο - τρόπο δράσης παίζει να ήταν υπό παρακολούθηση από ώρα.
Δεν χρειαζόταν να γράψεις τίποτε άλλο.
Αν και με τέτοιο - ταχύτατο - τρόπο δράσης παίζει να ήταν υπό παρακολούθηση από ώρα.
Από ώρα όχι, ήμουν εκεί περίπου μισή ώρα πριν την πάρουν. Είχα ξαναπάει εκεί βέβαια αρκετές φορές και την έβαζα στο ίδιο σημείο, μόνο επειδή φαινόταν αδύνατο να την πάρουν (κι έβγαινα να τν δω κάθε 5'). Οπότε το πιθανότερο ήταν να είχαν ήδη καταστρώσει το σχέδιο από πριν κι απλά περνώντας (για να μαζέψουν ό,τι βρουν) να την είδαν και να το έβαλαν σ' εφαρμογή.
Σε κάθε περίπτωση, δεν γλυτώνεις αν δεν την βλέπεις. Ακόμα κι αν την βλέπεις και τους δεις να την βουτάνε αν δεν ξέρεις τι να κάνεις ή δεν έχεις άλλο τρόπο να τους απομακρύνεις ή να τους αποθαρρύνεις, πάλι δεν γλυτώνεις.
alexis72
02/05/2019, 17:13
φίλος που μένει σε οικογενειακή 3οροφη οικοδομή ,εχει bmw R 12000 RT τού 2008 ,αφού του εκλεψαν ενα παπάκι παλιό yamaha crypton ,
πήγε αμέσως σε σιδερά κ τού εφτιαξε στην πυλωτή του, μιά σιδερένια κατασκευή με μασίφ κάγκελα ειναι ακριβώς σαν φυλακή για να καταλάβετε ,
περίπου για να χωρά ανετα η bmw + 1 μετ/νο kawasaki παπάκι μεταχ/νο που αγόρασε ,βέβαια εχει κάμερες συναγερμό κ στίς 2 μηχανές κ στην καγκελοφυλακή ...
θα πήγαινε σίγουρα σε parking την bmw τουλάχιστον αλλά δεν εχει parking moto κοντα στο σπίτι του ,οπότε τα λεφτα που θα εδινε για parking τα πήρε ο σιδεράς ...
Πάρε ένα παλιό φθηνό μηχανάκι και ασ'το στον δρόμο με μια καλή κλειδαριά.Και παραπάνω θα το χαρείς και καλύτερα θα κοιμάσαι και αν χτύπα ξύλο σ'το κλέψουν δεν θα κλαις 5-6 χιλιάρικα.