Σύνδεση

View Full Version : Σοβαρο προβλημα!



Bob_o_mastoras
11/05/2019, 22:00
Καλησπερα παιδια.

Σημερα, παιρνω το παπι, KazeR του '98 με περιπου 70 χιλιαδες χιλιομετρα (πραγματικα), κανω μια διαδρομη περιπου 15 χιλιομετρα πηγαινε ελα με σταση στη μεση, γυρναω, παρκαρω ουδεν προβλημα.
Υστερα απο περιπου 1 ωρα παω να το ξαναπαρω, βαζω μπρος κανονικα, βαζω πρωτη, ξεκιναω, παω να βαλω δευτερα δεν την παιρνει, λεω ετυχε (αν και δεν το εχει ξανακανει), ξαναδοκιμαζω και μπαινει νεκρα, ωχ λεω, ξαναδοκιμαζω και μετα βαζει τριτη.. Ολα αυτα εν κινησει. Με τα πολλα πηγαινω λιγο με τριτη, κατεβαζω δευτερα, την κατεβαζει κανονικα και μετα απο λιγο μου την πεταει και βαζει νεκρα.
Εκανα μια διαδρομη περιπου 2 χιλιομετρα, μονο η πρωτη φαινεται να δουλευει σωστα, οι αλλες δεν μπαινουν ή αμα καταφερω και βαλω αλλη ταχυτητα πιθανον να μου την πεταξει. Γενικα, ξαφνικα το κιβωτιο εγινε εντελως μπΩρδελο. Επισης αλλαξε η αισθηση στον λεβιε ταχυτητων σαν να ελαφρυνε πολυ.

Προφανως Δευτερα θα παω στο μαστορα αλλα τι λετε μπορει να φταιει?

Εν τω μεταξυ χωρις το παπακι μου ειμαι σαν αναπηρος, δραμα... :cry::cry::cry:

Eiver
11/05/2019, 22:58
απο σασμαν παπιου δεν ξερω αν ειναι οπως των μοτοσυκλετων που εχω ασχοληθει θα ελεγα οτι ειναι καποια φουρκετα,καποια ασφαλεια γραναζιου εφυγε;κατι τετοιο
το γεγονος οτι εγινε ξαφνικα μαλλον αυτο σημαινει.κατι εφυγε.αρα καλο ειναι να μην κινηθει η μηχανη γιατι μπορει να προκαλεσει περαιτερω ζημια το εξαρτημα που εφυγε.σαν βλαβη δεν φαινεται σοβαρη παντως απο αποψη ανταλλακτικων

toyar
12/05/2019, 07:30
ο λεβιες ειναι σφιγμενος πανω στο καρε του αξονα;

antonis1975
12/05/2019, 10:08
AN σου πεταει την ταχυτητα προφανος σου εχει κουρεψει το γραναζι της συγκεκριμενης ταχυτητας.Πρωτα ομως κανε εναν ελενχω αν ο λεβιες ταχυτητων ειναι μαλακος οπως ειπαν δες αν η αλλες ταχυτητες μπαινουν κανονικα και αν το μηχανακη συμπλεχταρη δηλ να κρατας τον λεβιε ταχυτητων πατημενο και το μηχανακη να μην φευγει.Αν απο ολλα τα παραπανω κατι δεν παει καλα κανε μια ρυθμιση στη βιδα που βρισκεται στη μερια εξωτερικα απο το καπακι των δισκων.

JasonEV
12/05/2019, 12:32
Καλυτερα πηγαινε το σε μαστορα. Για φουρκετα μου κανει.

Bob_o_mastoras
12/05/2019, 15:25
Γραναζι να κουρεψε δεν νομιζω διοτι αν καταφερει και μπει η δευτερα δουλευει για λιγο κανονικα, μετα την πεταει αλλα αυτο το κανει και στην τριτη.
Ο λεβιες δεν νομιζω να χαλαρωσε, την πρωτη τη παιρνει κανονικα και το περιεργο ειναι πως την κραταει.

Πωωω... Δεν λεει καθολου χωρις παπι, προπερσυ που ειχε καψει πηνια και το 'χα καποιες μερες συνεργειο ειχα το μεγαλο το μηχανακι και την ειχα ψιλοπαλεψει, αυτο τον καιρο ειμαι μονο με το παπι και απο χθες εχω φρικαρει.. :cry:

KAGOURO
13/05/2019, 08:44
Aν ο λεβιές είναι σφιγμένος ..κι επειδή έγινε απότομα μάλλον ασφάλεια απο φουρκέτα....!Περίεργο !!!!

Bob_o_mastoras
14/05/2019, 19:04
Τελικα ειχε φαγωθει ο επιλογεας μεσα στο κιβωτιο..
Το ανοιξαμε, αλλαξαμε τον επιλογεα, αλλαξαμε και δισκακια μιας και ειχαν φαει τα ψωμια τους και ηταν ευκαιρια, αλλαξαμε και λαδια που δυστυχως ηταν σχεδον καινουργια και το μαλι πηγε 120€..

thanosgp
14/05/2019, 22:01
Πολλά λεφτά 120ε για τόσο μικρή βλάβη,αλλα χαλάλι για το καζε -σκυλί!