View Full Version : Hayabusa Gen 2 Vs BMW K1300S
Dinos_1998
14/06/2019, 13:38
Εχω απορεια αγορας και οι 2 μηχανες με γεμιζουν και εχω σκαλωσει. Εν το μεταξυ και στις 2 εχα ανεβει και τις εχω κανει ενα μικρο test drive αλλα παραμενω μπερδεμενος. Κυριως λογος ειναι ταξιδακια και γρηγορες βολτες τα ΣΚ. Οποιος εχει αποψεις και τις ειχε η εχει ακομα θα ηθελα αποψεις απτα καλα τις και των κακων τους. Ελα και ερχεται καλοκαιρακι!:blush:
Σας ευχαριστω πολυ!
το 1998 ειναι ημερομηνια γεννησης να υποθεσω?
FotisFz1
14/06/2019, 14:01
Εμφανισιακα και μονο θα ελεγα BMW
kostasagk
14/06/2019, 14:28
Εμφανισιακα και μονο θα ελεγα BMW
ην ξεχνας να κουβαλας και κανενα μπουκαλι λαδι μαζι σου......
FotisFz1
14/06/2019, 14:31
Εχει ο πεθερος κατι στρεμματα ελιες δεν εχω προβλημα
Kas_Tracer
14/06/2019, 17:14
Στο kawasaki H2 δεν έχουν πέσει ακόμα οι τιμές?. Είναι λίγο περίεργο. Δεν το προτιμά κανένας
sapila racing
14/06/2019, 18:57
Το Busa πάρε και καλά ταξίδια. :beer:
thunder ace
14/06/2019, 20:51
Δεν ρωτησε για THUNDERACE ο ανθρωπος.
Το Busa πάρε και καλά ταξίδια. :beer:
Το αυτό και εγώ, εγκρίνω και επαυξάνω....
telegonos
15/06/2019, 00:23
Kαι μόνο για την χρήση σφαιρικών συνδέσμων στο μπροστινό του σύστημα, το Κ1300 απορρίπτεται, πανηγυρικά.
Αρκεί βέβαια να δεις μερικά που είναι λίγων ετών, και να δεις πως έχει θαμπώσει το χρώμα, όχι μόνο στα πλαστικά, π.χ. στην τιμονόπλακα, και εκεί κι αν απορρίπτεται πανηγυρικά.
Το Hayabusa είναι γνωστή δύναμη, γνωστή αξία και έχει την αναγνώριση που του αξίζει.
Δεν τίθεται καν ζήτημα, κατά την γνώμη μου και την εμπειρία μου, πρέπει να είσαι άσχετος ή πολύ ταγμένος ΜπιΕμΝταμπλγιουδάκιας για να επιλέξεις το Κ.
Κάτσε, κάπου έχω μια universal απάντηση για τέτοιες ερωτήσεις.
Το μπούσα, γιατί το άλλο είναι μπεμβέ.
Dinos_1998
18/06/2019, 08:53
Μιας και με περασε πλεον η γυναικα δαχτυλιδι κοιταω κατι που να ειναι και αξιολογο και μηχανη για 22 χρονο. Εχω περασει μια ταξη στο california στης Σερρες και απλα ψαχνω μια μηχανη για "ολες" τις δουλειες. 1η φορα ακουω οτι τσιμπαει λαδια η κ1300. Σαν ποιοτητα κατασκευης τοσο χαλι ρε παιδια?? Η αλλη λυση που με εχει φαει ειναι η Multistrada του 15 με το dvt αλλα πολλα λεφτα... Η busa δεν ξερω κατα ποσο οντως θα μου κανει με την εννοια στα κλειστα κομματια και στα βουνα. Το συστημα της bmw με το telever και τις ρυθμιζομενες ακουγεται καλο στην πραξη δν το ξερω. Το Bmw παντος σε τεχνολογια φαινεται πολυ πιο μπροστα... Οπως και να εχει η busa μεν σταθεη αξια αλλα ιδια μια ζωη.
οπως ειπε καποιος παραπανω, παρε το καβα...αφου εχεις κανει και California εισαι ετοιμος
Dinos_1998
18/06/2019, 09:31
Too much ειναι το Η2 και ειλικρινα δεν μου φαινεται οτι καλυτερο. Ασχετως το απογορευτικο ποσο. Πρεπει να βρω και ενα multistrada να οδηγησω επισης γιατι φιλοι με ζαλισαν 'οτι δν ξερω τι χανω'. Γιατι τοσο χαλια ονομα το bmw?? Αν βαλω και τα 3 στην εξισωση να μαντεψω οτι αποριπτεται παλι 1ο το bmw?
multistrada και busa είναι τελείως διαφορετικά πράματα... δεν κολλάνε. Σταθεροποιήσου πρώτα στο τι χαρακτήρα θές να έχει το εργαλείο. Πάντως σταθερά busa .... αν θές μόνο άσφαλτο και ταξίδι, προσπάθησε να βρείς ένα και από την στιγμή που είσαι έμπειρος αναβάτης θα καταλάβεις τι είναι και γιατί το έχουν αγαπήσει τόσοι σε όλο τον πλανήτη. Είναι σταθερή αξία χωρίς πολλά μπλιμπλίκια. Υπομονή και θα έρθει ξανα στας ευρώπας... Έχει και τους αντίθετους αλλά από όσους γνωρίζω αυτοί κολλάνε μόνο στο αισθητικό κομμάτι και όχι στο λειτουργικό. Για το ΠενΦε δεν το συζητάω.... κάνω πως δεν το άκουσα. Στην εξίσωση καλό θα είναι να βάλεις και το θέμα κόστος συντήρησης αν σε ενδιαφέρει και εκεί κάπου θα τα χαλάσεις με το multi που είναι όμως ένα εξαιρετικό εργαλείο.
Dinos_1998
18/06/2019, 11:37
Kons το γνωριζω αλλα μου το πεταξαν σαν sport touring κατηγορια και οι 2. Η Busa ειναι θρυλος και θα παραμεινει θρυλος. Απο θεμα συντηρησης δν υπαρχει προβλημα καθως μηχανικος τελειωσα και τα κανω μονος ολα. Στα κοστη τα ευρωπαικα τζιμπανε παραπανω. Ακομα και mts να επερνα χωμα δν θα πατουσα τετοιο αριστουργημα.
KotsosDR
18/06/2019, 13:12
Από kawasaki μη κοιτας το H2 αλλα το Z1000 SX ;)
Καλησπέρα,
Αναφέρθηκε νωρίτερα ότι είσαι 22 Ντίνο. Ισχύει ή κατάλαβα λάθος?
Dinos_1998
18/06/2019, 19:06
Το Ζ1000 το ειχε φιλος Κατερίνη και δν μου αρεσε καθολου. Πολυ κοντο σασμαν για την δυναμη του.
Έχουν πολύ δύναμη και θέλει σύνεση στο γκάζι με αυτά, ειδικά όταν θα μάθεις ότι πάρεις.
Θα αγόραζα μπούσα ή z1000sx σε πιο καινούργιο.
Dinos_1998
18/06/2019, 22:25
Πανεμορφο το ζ1000σχ αλλα 0 μεταπώληση μετα ρε παιδιά επισης. Θα οδηγησω μεσα στην εβδομαδα ενα mts και λογικα τελος του μηνα παμε για την αγορα.
KotsosDR
18/06/2019, 22:37
Πανεμορφο το ζ1000σχ αλλα 0 μεταπώληση μετα ρε παιδιά επισης.
Γιατί , έχει το BMW ;
Dinos_1998
19/06/2019, 07:04
Γιατί , έχει το BMW ;
Mε το δικιο σου καθολου και αυτο. Δεν υπαρχει λογος για παντρειες..
Ήθελα να ρωτήσω σύντροχοι, όσα λέτε για το Κ1300 πως τα τεκμηριώνετε? Το είχατε το μηχανάκι ή απλά ότι έχετε ακούσει από τον μπατζανάκη του γείτονα κλπ?
Έχει κακή μεταπώληση σίγουρα λόγω κυβικών και ιδιαιτερότητας, είναι ογκώδες, αλλά όχι ότι είναι και χρέπι...
Στα του θέματος, το Ζ1000SX φαίνεται επίσης αρκετά ενδιαφέρον μηχανάκι στα πιο καινούργια
*Για Κ ότι θες ρώτα
Dinos_1998
19/06/2019, 16:03
Αληθεια και εγω μονο λογια ακουω αλλα θελω και αποψεις ιδιοκτητων. Το Ζ1000 ειναι χουλιγκαν μηχανη με αρκετα ακριβη τιμη για αυτο που ειναι και 0 μεταπωληση. Ειναι πραμα λες και στηθηκε για 400αρι... Φιλε DimisK κοιτουσα για ενα Κ στην Θεσσαλονικη και ηταν χθες να το δω αλλα μετα απο οσα ακουσα δεν ηθελα καν να μπω στο κοπο και στα χλμ... Τα 1200 ξερω οτι ειχαν θεματα αλλα αν και στο 1300 εχουν θεμα τοτε η bmw 3 με 4 μοντελα εχει και το 1000xr δεν ειναι απο αυτα( Που προσωπικα το θεωρω εργο τεχνης).
Aν έχεις τα λ7 πας σε 1000xr! Πολύ καλό μηχανάκι!
Το Ζ1000 έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Δεν το έχω οδηγήσει όμως.
Το Κ13 ίσως από τις πιο ολοκληρωμένες (καθαρά street μηχανές). Σαν κάτοχος θα σου πώ όμως ότι έχει ιδιαιτερότητες. (δεν εννοώ προβλήματα). Πρέπει να ξέρεις τι παίρνεις.
Επέτρεψέ μου να ρωτήσω τι ηλικία έχεις και τι εμπειρία πάνω στα 2κυκλα?
Aν έχεις τα λ7 πας σε 1000xr! Πολύ καλό μηχανάκι!
Το Ζ1000 έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Δεν το έχω οδηγήσει όμως.
Το Κ13 ίσως από τις πιο ολοκληρωμένες (καθαρά street μηχανές). Σαν κάτοχος θα σου πώ όμως ότι έχει ιδιαιτερότητες. (δεν εννοώ προβλήματα). Πρέπει να ξέρεις τι παίρνεις.
Επέτρεψέ μου να ρωτήσω τι ηλικία έχεις και τι εμπειρία πάνω στα 2κυκλα?
Στο nickname εχει την ημερομηνια γεννησης, ετοιμος για το μπουσα ειναι
Dinos_1998
19/06/2019, 17:05
Κανω ερασιτεχνικο MX απο τα 11 μου εχω περασει california μια φορα περυσι με ενα r6 (αγωνιστικο χωρις πινακιδες) και μετα απο πολυ κοπο και βασανων εδωσα το tracer μου για να παρω κατι να βολευει και εμενα αλλα κ συνεπιβατη γιατι συνηθως 80% ειμαι με την κοπελα μου σε ταξιδια. Και οχι φιλε panos αν ηθελα το busa για καγκουριες και πατηματα θα επερνα s1000rr χωρις να ρωτουσα.... Καθως τονισα πως θα ηθελα ενα sport touring μηχανακι οπου και θα μας παει μια κρητη φετος το καλοκαιρι αλλα και να μπορω να κανω μια βολτα στον ολυμπο με τους κολλητους. Ο μονος λογος ισα ισα που κολλαω με το μπουσα ειναι τις δυναμης του αλλα και το κατα ποσο θα μπορω να το κουμανταρω σε κλειστα κομματια. DimisK το xr δεν το εχω οδηγησει το ειχε ο θειος μου αλλα δεν ετυχε να το οδηγησω. Το Ζ1000 καλο χρυσο αλλα δεν κανει για τα λ7 του. Αν επιτρεπεται το Κ13 τι ιδιατεροτητες και παραξενιες εχει? Φιλικα παντα ολα P@nos!
Κανω ερασιτεχνικο MX απο τα 11 μου εχω περασει california μια φορα περυσι με ενα r6 (αγωνιστικο χωρις πινακιδες) και μετα απο πολυ κοπο και βασανων εδωσα το tracer μου για να παρω κατι να βολευει και εμενα αλλα κ συνεπιβατη γιατι συνηθως 80% ειμαι με την κοπελα μου σε ταξιδια. Και οχι φιλε panos αν ηθελα το busa για καγκουριες και πατηματα θα επερνα s1000rr χωρις να ρωτουσα.... Καθως τονισα πως θα ηθελα ενα sport touring μηχανακι οπου και θα μας παει μια κρητη φετος το καλοκαιρι αλλα και να μπορω να κανω μια βολτα στον ολυμπο με τους κολλητους. Ο μονος λογος ισα ισα που κολλαω με το μπουσα ειναι τις δυναμης του αλλα και το κατα ποσο θα μπορω να το κουμανταρω σε κλειστα κομματια. DimisK το xr δεν το εχω οδηγησει το ειχε ο θειος μου αλλα δεν ετυχε να το οδηγησω. Το Ζ1000 καλο χρυσο αλλα δεν κανει για τα λ7 του. Αν επιτρεπεται το Κ13 τι ιδιατεροτητες και παραξενιες εχει? Φιλικα παντα ολα P@nos!
αυτο που προσπαθω να πω, και εγω, και εντελως φιλικα ειναι οτι κανεις δε θελει στο δρομο αλλον εναν χωρις εμπειρια πιτσιρικα, με ενα μηχανακι ΠΟΛΥ πιο πανω απο τις δυνατοτητες και τις ικανοτητες του...μπορει ο καθενας να ισχυριστει οτι κανει μοτοκρος και τρεχει και στο παγκοσμιο πρωταθλημα, αλλα οι ισχυρισμοι ειναι παντα αβασιμοι διοτι ειναι απλα λογια του αερα...
το tracer που λες οτι ειχες (αν το ειχες) ειναι ενα μηχανακι το οποιο δεν καλυπτει το διπλωμα σου (που θελω να πιστευω οτι κατεχεις τουλαχιστον)...οποτε απορω αν οντως το ειχες, και αν το ειχες πολυ κακως διοτι πιθανοτατα το κυκλοφορουσες παρανομα...περσι βλεπω ειχες ερωτησεις για το πως παει η κατασταση με τα διπλωματα, φετος εισαι εντουρας με 20 χρονια στο τιμονι...
και θες, να παρεις μηχανακια που ειναι στην ουσια κινουμενοι πυραυλοι για να κανεις γρηγορες βολτες (οπως λες στο πρωτο ποστ), με μαλλον ελαχιστη εμπειρια απ οτι φαινεται, και λες οτι θα τα συντηρεις και μονος σου κιολας
εντελως φιλικα (πραγματικα), αν δεν εχεις μπει απλα για να τρολαρεις, , τοσο για τη δικη σου ασφαλεια, οσο και για των υπολοιπων χρηστων του δρομου, θα σου ελεγα να κανεις υπομονη λιγα χρονακια ακομα, μαζεψε εμπειρια στην οδηγηση στο δρομο, αλλαξε μια δυο μοτοσυκλετες, η εμπειρια ειναι κατι που δυστυχως θελει καιρο να ερθει...και μετα απο λιγα χρονακια (δεν ειναι αναγκη να πας 50 χρονων) κοιτας τα μηχανακια που θες τωρα...
Εγώ μια άλλη απορία έχω πάλι.Θείος με Xr,εσύ εντουράς από τα 11,r6 αγωνιστικό στην παρέα,είχες tracer άρα έχεις σχέσεις με πολλούς μηχανόβιους.
και μπήκες δηλαδή να πάρεις γνώμη από άγνωστους στο internet;
Dinos_1998
19/06/2019, 18:14
Ναι δυστυχώς πατερας κ θειος μονο κουβαλαν το μικρόβιο ο πατερας μ ποτε δεν ειχε ss μηχανη απλα με εβαλε απο μικρο στο τρυπακι μεσω του mx και συναντήσεων με αλλους τοπικούς μηχανοβιους. Πλεον λογο οικογενειακων υποχρεώσεων τα εδωσα και κοιτάζω κατι που μπορώ να παρω ωστε να με εξυπηρετεί στους σκοπούς μου. Katsar συνηθως λενε οτι οι περισσότερες αποψεις φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα για αυτο κ ρωταω. Δεν υπάρχει λογος νομιζω να πω ποσο καιρο οδηγαω τι μηχανες ειχα και το αν μπορω να κουμανταρω ενα busa η ενα h2r. Εγω αποψεις απο ιδιοκτητες τωρινους η πρωην ζηταω για μια αποφαση που θα ηθελα ν βγει σωστη. Ειλικρινά δην ηρθα για να ξοδεψω χρονο για να μαθω μερικα πράγματα που ισως δν γνωριζω γραφω.. Αν μπορει καποιος να βοηθησει καλος...
Edit katsar Πριν μισο χρονο xr και τωρα ενα 1290 adventure s κ ο πατερας μ εχει τωρα ενα gs1200 rally.
basilis_k6
19/06/2019, 19:35
Ναι δυστυχώς πατερας κ θειος μονο κουβαλαν το μικρόβιο ο πατερας μ ποτε δεν ειχε ss μηχανη απλα με εβαλε απο μικρο στο τρυπακι μεσω του mx και συναντήσεων με αλλους τοπικούς μηχανοβιους. Πλεον λογο οικογενειακων υποχρεώσεων τα εδωσα και κοιτάζω κατι που μπορώ να παρω ωστε να με εξυπηρετεί στους σκοπούς μου. Katsar συνηθως λενε οτι οι περισσότερες αποψεις φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα για αυτο κ ρωταω. Δεν υπάρχει λογος νομιζω να πω ποσο καιρο οδηγαω τι μηχανες ειχα και το αν μπορω να κουμανταρω ενα busa η ενα h2r. Εγω αποψεις απο ιδιοκτητες τωρινους η πρωην ζηταω για μια αποφαση που θα ηθελα ν βγει σωστη. Ειλικρινά δην ηρθα για να ξοδεψω χρονο για να μαθω μερικα πράγματα που ισως δν γνωριζω γραφω.. Αν μπορει καποιος να βοηθησει καλος...
Edit katsar Πριν μισο χρονο xr και τωρα ενα 1290 adventure s κ ο πατερας μ εχει τωρα ενα gs1200 rally.
αν εχεις λεφτα να παρεις το xr δεν υπαρχει λογος να κοιτας τα άλλα. αν δεν εχεις εγω θα ελεγα μπουσα γιατι ειναι πιο ευκολο να το βρεις σε καλη τιμη/κατασταση, πιο απλο στην συντηρηση με ευκολη αγορα ανταλλακτικων, πολύ καλο στο ταξιδι, πολύ δυνατο, πολύ αξιοπιστο και με συμβατικες αναρτησεις.
ps. οι νουθεσίες σε ενήλικες ειναι λίγο ατοπες σε φορουμ με μοτοσυκλέτες. αν ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο μπλα μπλα μπλα τοτε πισω απο το πληκτρολόγιο ειμαστε ολοι αναμάρτητοι. στην ηλικία του ειχα 1000ss και δεν ειχα γράψει ουτε 5κ χλμ πανω σε μηχανάκια. ειμαι ακομα ζωντανος, λαθος η σωστη αποφαση ήταν δικη μου και τωρα αντιστοιχα δικη του. εφοσον δεν δηλώνει αρχάριος δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε σαν αρχαριο.
Dinos_1998
19/06/2019, 19:54
Φιλε Βασιλη αν περασεις φιλε ειλικρινά στειλε πμ να παμε βολτα μεχρι πυθιο για καφε! Σε ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλα σου λογια!!
Βαση οικογένειας το xr το θεωρουν απτα καλυτερα adventure/touring μηχανακι οι δικοι μου αλλα αρκετα λεφτα. Το μετανιωσε για το 1290 που πηρε τωρα.Προσπαθώ να βρω οσο πιο μαμα busa γινεται γιατι φοβαμαι μην ειναι κομματια.. Για κάποιο παραξενο λογο θελω να μαθω και αλλα για το κ1300s πριν αποφασίσω. Θα ηθελα και αλλες αποψεις. Το σιγουρακι είναι η busa οπως κ να εχει σε σχεση συντήρησης.
LOUKILOUK
19/06/2019, 20:27
Προσωπικά θα πήγαινα καρφωτός για το χάγια για λόγους που προαναφέρθηκαν... δεν θα με ενδιέφερε καν η γερμανίδα ακόμα και αν ήταν φούλ αξιόπιστη, (που μπορεί και να είναι..., δεν το γνωρίζω). Αντί για την BMW θα κοιτούσα για τα VFR της Honda, το 1200 αλλα και το 800... Αν το ταξίδι είναι η προτεραιότητα έχει νόημα, αν οι διασκεδαστικές βόλτες με φίλους στα πέριξ είναι πρώτες στον κατάλογο των προτεραιοτήτων σου πίσω στο χάγια....
Υ.γ.1 Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τον λόγο που κάποιοι μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν όταν δεν θεωρούν τον συνομιλητή τους αξιόπιστο και ειλικρινή με σοβαρές προθέσεις μέσα σε ένα φόρουμ. Μπορεί να κάνω εγώ λάθος αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις προσωπικά ούτε καν ασχολούμε... Το προτείνω ανεπιφύλακτα σαν τακτική...Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που τα ξέρουν ΟΛΑ, αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία αγνοήστε ΟΛΑ τα παραπάνω...
Εντάξει φίλος,όπως κατάλαβες εννοώ πως ζεις ανάμεσα σε μηχανόβιους ακριβών εργαλείων,με άποψη , που σίγουρα έχουν και άλλους γνωστούς κτλ.
Όσο για την ηλικία που λένε κάποιοι εγώ ποτέ δεν θα πω σε 20χρόνο μην πάρεις SS,μην βάλεις εξάτμιση τζάμπα λεφτά και φασαρία μπλα μπλα.
Ενήλικες είμαστε ,εγώ προσωπικά οδηγούσα 1000ρι στα 16 μου.Τώρα για την άποψη που λες,ξαναλέω thats internet.
Έχει Bmw haters,Hayab haters,άτομα που δεν έχουν καβαλήσει ποτέ κανένα από τα δύο αλλά θα σου πούνε την άποψη τους,άτομα με γνώσεις,με ιστορία,με σοβαρότητα.
Για το τοπικ τώρα, το bmw δεν το ξέρω αλλά η Busa σίγουρα είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα που έχω οδηγήσει.Ολοκληρωμένη και προσιτή.
Dinos_1998
19/06/2019, 21:16
Loukilouk και katsar λογικα εχετε απόψει για busa λογο κατοχής σωστα; Θα εχω καθολου πρόβλημα η δυσκολια στο να γνωρίσω την μοτο καλύτερα; Εννοω οδηγικα λογο δύναμης αλλα και λογο βαρους. Πιστεύω πως αν κάτσουν καλες ευκαιρίες σε mts η xr θα ήταν χρησιμοτερη σαν μηχανη.
Τα θέλω σου καθορίζουν την χρησιμότητα της μηχανής που θα πάρεις.
Ακόμα και το Χr που λες δεν είναι αδύναμο,θέλει σεβασμό.Καμιά δεν είναι τέλεια σε όλα,η καθεμία έχει τα + - .
Κάτοχος δεν είμαι ,την έχει πολλά χρόνια ο αδερφός μου ,G1 ε και περνάει και απτα χέρια μου.
Busa vs τα 2 ευρωπαικά που είπες δεν ξέρω τι να σου πω,είναι καινούργια,γεμάτα τεχνολογία και ηλεκτρονικά ,η bmw έχει και γκάζια.
Εγώ στην εξίσωση βάζω και άλλα κριτήρια ,σε ποια γκ@υλώνω όταν είμαι απάνω,ποιον ήχο θέλω;Το βάρβαρο μοτέρ της Γιαπωνέζας η το politically correct μοτέρ σε τέτοια θέματα των άλλων ;
Θέλω στροφές κυρίως ή στροφές +σταθερά 230 για πλάκα σε καμια Εγνατία;
Θέλω ένα κακό κτήνος ή κάτι που μοιάζει με Vstrom;
Κακές μοτοσυκλέτες νομίζω δεν υπάρχουν πια όταν μιλάμε για αυτό το επίπεδο.
basilis_k6
19/06/2019, 21:46
Κακές μοτοσυκλέτες νομίζω δεν υπάρχουν πια όταν μιλάμε για αυτό το επίπεδο.
το πρώτο Κ ένας πολύ γρήγορος οδηγος που το πήρε ταξιδι μου περιέγραψε την εμπειρία του ως κακιστη. συγκεκριμένα μου ειπε οτι αυτο το μηχανάκι δεν θα έπρεπε να το αγοράσει κανενας. ειναι απαράδεκτο στις στροφες.
Dinos_1998
19/06/2019, 22:54
Γενικα ειχε πολλα θεματα το κ1200. Κυριως ταξιδακια κ στροφες τα ΣΚ. Το xr σαν μειον θεωρω τους τριγμούς μονο προσωπικά. Οπως και να εχει οταν καποιος ακουει την λεξη hayabusa αυτόματα καταλαβαίνει τι εννοεις.
Φίλε dinos οτι σου είπαν πανω κατω και οι προλαλήσαντες.
Το Κ και κάθε μηχανη αυτής της κατηγορίας εχει ιδιαιτερότητες. Δεν είναι παιχνίδια και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Θελουν συγκέντρωση με σώμα και μυαλο.
Αν πιστεύεις ότι στα 20κατι σου εχεις τέτοιες δυνατότητες οδηγικα και εμπειρικά στους δρόμους, παω πάσο.
Θεωρώντας λοιπόν ότι το ερώτημα σου γίνεται σοβαρα, θα σου αντιπροτεινω το εξης:
Παρε μια μηχανη στα πλαίσια του διπλώματος που εχεις. Κι ας εχει λιγότερα άλογα κ κυβικά. Θα μάθεις και πιο γρηγορα και πιο σωστα. Εχεις ολο τον καιρό μπροστα σου να πάρεις οτι θέλεις.
Και με 250αρι αν το χεις, βαζεις τα γυαλιά σε πολύ μεγαλύτερα. ;)
Φιλικά πάντα. Ευελπιστώ να μην εισαι "παρεξηγησιαρης"
Καλά να μαστε κ'
Πάντα όρθιοι!
LOUKILOUK
20/06/2019, 01:17
Loukilouk και katsar λογικα εχετε απόψει για busa λογο κατοχής σωστα; Θα εχω καθολου πρόβλημα η δυσκολια στο να γνωρίσω την μοτο καλύτερα; Εννοω οδηγικα λογο δύναμης αλλα και λογο βαρους. Πιστεύω πως αν κάτσουν καλες ευκαιρίες σε mts η xr θα ήταν χρησιμοτερη σαν μηχανη.
Δυστυχώς δεν είμαι κάτοχος αλλά πολύ θα το ήθελα και το έχω μελετήσει αρκετά, οπότε δεν είμαι και αντικειμενικός αλλά για μηχανές μιλάμε διάολε...
Ότι και να πάρεις χρησημοποίησε σωστά το μυαλό και την εμπειρία που ήδη έχεις και όλα θα κυλήσουν ομαλά...
Κάνε σωστή ιεράρχηση των θέλω σου και υπολόγισε σωστά το μπάτζετ σου, αυτά τα δυό θα σε οδηγήσουν στην απόφαση σου...
Και αν τελικά δεν ήταν αυτό που σε γεμίζει, μη σκας μικρός είσαι...
Αν δεν μπαζώσεις, δεν χτίζεις λένε οι παλιοί...( για άλλο μιλάνε αλλά κολλάει και σε αυτή την περίπτωση...)
Dinos_1998
20/06/2019, 06:49
DimisK επειδη πιστευω οτι η bmw ειναι απτις καλυτερες εταιριες για touring για αυτο ειδα το Κ13 λογου του sport touring χαρακτηρα του. Μιας και εισαι κατοχος θα μπορουσες να με δωσεις μερικα + και μερικα - του μοντελου; Τα αλογα δεν κανουν τον οδηγo ετσι με εμαθα. Δεν υπαρχει λογος για παρεξηγηση ρε παιδια. Ορθιοι να μαστε και καλα!
To K13 είναι όντως από τις καλύτερες (καθαρά street) sport touring. ;)
Σταθερή, δυνατή, με πολύ καλά φρένα αλλά δύστροπη στην πόλη και βαριά σε στατικές μανουβρες.
Τα υπόλοιπα λίγο πολύ γνωστά.
Σαφώς βελτιωμένο από Κ12.
Στο δια ταύτα μιας και μπήκα στο χωρό - κουβέντα...να σου υπενθυμίσω ότι οδηγούμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ μηχανή κατηγορίας αντίστοιχης του διπλώματός μας και φυσικά με εξοπλισμό. Διευκρίνισέ μας τι δίπλωμα έχεις!
Η πρόταση μου πάντως είναι αυτή που σου έγραψα πιο πάνω.
Είναι ωραίο να εξελισσόμαστε! Όλα θέλουν το κατάλληλο timing ;)
:beer:
Dinos_1998
20/06/2019, 10:19
Α κατηγοριας στα 22 χρονια Δημητρη. Ισχυει το παραπανω οτι καει λαδια και οτι οι αναρτησεις δεν ειναι αξιολογες; Η μηχανη πολυ δεν θα πατησει καθως υπαρχει το σκουτερακι της γυναικας μου :D
Εγώ πάντως είμαι creature of habit.Αν δεν βλέπω upsidedown μπροστά και αλυσιδογράναζο, κουκου δεν...
Dinos_1998
20/06/2019, 10:33
Katsar οσο πιο μαμα γινεται busa να μαντεψω οπως με λενε ολοι;"Μαμα" υπαρχουν ελαχιστα στο car...
Εγώ πάντως είμαι creature of habit.Αν δεν βλέπω upsidedown μπροστά και αλυσιδογράναζο, κουκου δεν...
Πόσο καιρό έχεις το tdm είπαμε;
:p
Dinos_1998
20/06/2019, 10:39
Μου φαινεται οι περισσοτεροι δεν μιλατε για να μην σας πιασουν φιλοι\γνωστοι στις παλιες σας αντιλογιες! :lol:
χαχαχα!Ακόμα καινούργιο είναι ,μοντέλο 1996 μόνο :lol:
Ντίνο ,ας μην είναι και μανίσιο 100%,ας είναι έτσι ας πούμε σαν του αδερφού μου δεν με χαλάει ,(αυτό έλειπε !!)
Όσο καλά και να είναι,αυτά τα παράξενα μπροστινά της BMW μου προκαλούν μια ανησυχία.το ίδιο και ο άξονας,είναι αυτά τα προσωπικά κριτήρια που λέω για την επιλογή μοτοσυκλέτας.
407530
Dinos_1998
20/06/2019, 10:52
Πενα το εχει ρε φιλε! Μπραβο εξαιρετικο! Ακριβως για τον ιδιο λογο ανεβασα το ποστ γιατι το διαφορετικο και ξεχωριστο δν ειναι παντα και το καλυτερο και ειχα τις αμφιβολιες μου. Ενας φιλος απο εδω κοντα Λεπτοκαρυα πουλαει με βιβλιο σερβις και 12000χλμ σε λογικη τιμη 8900. Απο οτι βλεπω ισως καταληξω εκει τελος του μηνα!
Ξαναλέω δεν θεωρώ το BMW κακή μοτοσυκλέτα σε καμία περίπτωση,δεν το εχω δει καν από κοντά να πω την αλήθεια.Φυσικά και δεν θα με χαλούσε να το είχα,σε σχέση με την δικιά μου είναι διαστημόπλοιο εξωγήινης προέλευσης.
Απλά αν ήμουν στην ευτυχή θέση σου να έχω καλό Budget ,ΕΓΩ θα έπαιρνα το δοκιμασμένο παραδοσιακό.
Α κατηγοριας στα 22 χρονια Δημητρη. Ισχυει το παραπανω οτι καει λαδια και οτι οι αναρτησεις δεν ειναι αξιολογες; Η μηχανη πολυ δεν θα πατησει καθως υπαρχει το σκουτερακι της γυναικας μου :D
Οι αναρτήσεις του είναι περίεργες φαινομενικά αλλά στην πράξη σε διαψεύδουν! Τα περισσότερα μτχ έχουν esa, αρα ρυθμίζεις όποτε θες με ένα κουμπί ;)
sport/comfort / 2καβαλος κλπ
Για φρένα έχει άγκυρες...;)
Έχει ξεκούραστη ροπή από χαμηλά
Θέση οδήγησης:...είναι μηχανή STREET-sport touring με τιμόνι στυλ κλιπ ονς και σχετικά σκυφτή θέση. Σου βγάζει ένα σκληρό επιθετικό στυλ (παρότι bmw)
Σαν μέτρο σύγκρισης μηχανάκια όπως Tiger κ tracer που έτυχε να οδηγήσω μου φάνηκαν πολύ πιο άνετα!
Ο πίσω έχει την τάση επίσης να γλιστράει πάνω σου αν δεν επιλυφθείς του θέματος -
Λάδι δεν μου καίει σταγόνα και ο άξονας θα σε ενοχλήσει λίγο μόνο σε χρήση πίστας. Κατά τα άλλα κι εγώ τον κορόιδευα...αλλά ο μπελάς πλύνε αλυσίδα και ΖΑΝΤΑ!!! που φεύγει από το κεφάλι σου είναι μεγάλος τελικά! ;)
Γενικά θέλει να μην αμελήσεις την συντήρησή του. (+του αρέσει να τρώει τακάκια λάστιχα κλπ)
Συγκριτικά με τα υπόλοιπα εξίσου καλά μηχανάκια που αναφέρθηκαν είναι σαφώς πιο σπάνιο και ιδιαίτερο αν κάποιον τον ενδιαφέρει και αυτό. Αλλά πουλιέται και πιο δύσκολα.
Κατά τα άλλα θα επιμείνω να προτεινω κάτι πιο λάιτ. 10 χρόνια με ΜΧ που ανέφερες δεν λένε κάτι ουσιαστικό. Σόρυ κιόλας.
Υπάρχουν τύποι που οδηγάνε 1000αρια από τα 16 όπως αναφέρθηκε. Δεκτό.
Εγώ όμως σαν Δημήτρης μπορώ να ΜΕ/σε διαβεβαιώσω πλέον ότι κατά πάσα πιθανότητα αν ειχα ένα Κ στα 22 μου δεν θα σου έγραφα τώρα...
Υ.Γ. είσαι σύντροχος ότι και να πάρεις! Take your Time and....enjoy!:smokin:
Ξαναλέω δεν θεωρώ το BMW κακή μοτοσυκλέτα σε καμία περίπτωση,δεν το εχω δει καν από κοντά να πω την αλήθεια.Φυσικά και δεν θα με χαλούσε να το είχα,σε σχέση με την δικιά μου είναι διαστημόπλοιο εξωγήινης προέλευσης.
Απλά αν ήμουν στην ευτυχή θέση σου να έχω καλό Budget ,ΕΓΩ θα έπαιρνα το δοκιμασμένο παραδοσιακό.
Με γεια οι ντομι katsar ;)
Το Κ1300 έχεις DimisK ε.Μπράβο ρε μάγκα ,ωραίο είναι.
Dinos_1998
20/06/2019, 14:44
Πολυ καλο αυτο με το καθαρισμα! :eek: :p Θα δειξει φιλε μου θελω μια φορα να δω πιο ειναι βολικοτερη και 'καλυτερη' μηχανη και να αρεσει και στην γυναικα. Κυριως επειδη δεν προκειται να παρω μηχανη και να την παντρευτω παιζει ρολο και αυτο υπερ του Busa παρα xr,mts η k13.
Πολυ καλο αυτο με το καθαρισμα! :eek: :p Θα δειξει φιλε μου θελω μια φορα να δω πιο ειναι βολικοτερη και 'καλυτερη' μηχανη και να αρεσει και στην γυναικα. Κυριως επειδη δεν προκειται να παρω μηχανη και να την παντρευτω παιζει ρολο και αυτο υπερ του Busa παρα xr,mts η k13.
Ρε πως έχουν αλλάξει οι καιροί...22ρηδες καβαλάνε 1300 κυβικά και λεν το κορίτσι τους γυναίκα ...:uplate:
Μάγκα μου, μια συμβουλή από έναν παλιό της ηλικίας του πατέρα σου.Μην βιάζεσαι να μεγαλώσεις και take it cool από κάθε άποψη...
Τι σουζούκι ,τι bmw όλα καλά και άγια είναι αν έχεις μυαλό.
Πάντα όρθιος ...
panavour
20/06/2019, 15:25
εγω παντως στα 22 ειχα αυτο407533
και πολυ θα ηθελα τοτε να ειχα αυτο407534
γι αυτο αφηστε το παλληκαρι ησυχο να παρει οτι γουσταρει και να το χαιρεται,αρκει να προσεχει γιατι τα μεταξωτα βρακια .......................................................:beer::beer:
Dinos_1998
20/06/2019, 15:56
Τα μεταξωτά μολις το διαβασα ήταν λες και ακουαα τον πατερα μου! Την λεω γυναικα μου γτ σε 4 μηνες παντρεύομαι χαχαχα με το καλο τελος του μηνα θα ανεβασω φωτο!