Σύνδεση

View Full Version : Yamaha MT-07 2021

lleonidas
21/06/2019, 11:33
Ετοιμάζεται νέο ΜΤάκι για το 2020-21 με προδιαγραφές Euro 5.Από τις φωτο δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα αλλά το πιρούνι και τα φρένα φαίνονται ίδια.Και ο κινητήρας εξωτερικά φαίνεται ίδιος αλλά είναι πιθανό να υπάρχουν αλλαγές λόγω euro 5.
Αναμένονται αλλαγές στους προβολείς, στoν πίνακα οργάνων και στα ηλεκτρονικά με την πιθανή προσθήκη riding modes, traction control και ενός πιο σύγχρονου abs.
ΥΓ: Το μπετονάκι πίσω δε συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό :D

Πηγή (https://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/yamaha-mt-07/)

407552
407553
407554

Sebastian1980
21/06/2019, 19:27
Καλά ο Μίστερ δοκιμαστής πόσο ύψος έχει;
2.05m;

faf
21/06/2019, 19:42
..ο γαλατάς...

atom_smasher
22/06/2019, 12:05
Καμία αλλη μουρη να βαλουνε Επίσης

νεοσσός
22/06/2019, 13:32
Η μονωτική ταινία του πάει απίστευτα. :p

BabisStinson
22/06/2019, 21:36
Πάλι χωρίς USD πηρούνι? Ήμαρτον, μέχρι και το R125 έχει και το R3..

BLiTzER
22/06/2019, 21:37
Πάλι χωρίς USD πηρούνι? Ήμαρτον, μέχρι και το R125 έχει και το R3..

Και κάτι κινέζικα έχουν USD. Και;

Το μηχανάκι φαίνεται ακριβώς ίδιο, οπότε, υποθέτω, οι αλλαγές θα είναι κατά 90% αισθητικές.

faf
22/06/2019, 22:29
Το μηχανάκι φαίνεται ακριβώς ίδιο, οπότε, υποθέτω, οι αλλαγές θα είναι κατά 90% αισθητικές.
ΕννοΑς δηλαδΙς το μπιτονι με το γαλα;;;

BLiTzER
22/06/2019, 22:52
ΕννοΑς δηλαδΙς το μπιτονι με το γαλα;;;

Ναι, επιτέλους ένα πρακτικό μηχανάκι και για εμάς. :lol:

faf
22/06/2019, 22:57
Ναι, επιτέλους ένα πρακτικό μηχανάκι και για εμάς. :lol:

....αυτο ειναι αλήθεια...

....γιατι η αλήθεια βρισκετε εδω....https://youtu.be/x-Wr25Etttc

...ξερω ασχετο αλλα μου ρθε...:D

katsar
23/06/2019, 15:38
Και κάτι κινέζικα έχουν USD.

Μα αυτό λέμε και εμείς . :)

basilis_k6
23/06/2019, 16:08
Μα αυτό λέμε και εμείς . :)

κάνε λιγο υπομονη... ακομα εχουμε 2019. σε 15 χρόνια θα το κάνουν και οι ιάπωνες.

katsar
23/06/2019, 16:17
Κοίτα δεν θα σταθώ στο αν είναι καλύτερο ή όχι.
Εμπορικά μόνο αν το δεις,ε ο μέσος καταναλωτής νομίζω θέλει να το βλέπει .
Εγώ τουλάχιστον αν έδινα λεφτά για κάτι καινούργιο θα ήθελα να έχει και ας μην φτάσω ποτέ στα όρια του ούτε το συμβατικό.

BLiTzER
23/06/2019, 16:50
Για κάποιο λόγο θεωρείτε ότι ένα USD είναι αυτομάτως καλύτερο ενός συμβατικού, απλά επειδή είναι USD.

Το οποίο, φυσικά, δεν ισχύει.

Αλλά μη σας το χαλάσω. Συνεχίστε.

katsar
23/06/2019, 16:57
Δεν είπαμε φίλε μου BLiTzER ότι είναι καλύτερο.Μοιάζει πιο σύγχρονο τουλάχιστον και εδώ που τα λέμε καθαρά εμφανισιακά να το δεις ε,του ταιριάζει πως θα γίνει.
Μετράει και η εμφάνιση στην αγορά,δεν έχουν όλοι γνώσεις περί αναρτήσεων.

BLiTzER
23/06/2019, 17:07
Δεν είπαμε φίλε μου BLiTzER ότι είναι καλύτερο.Μοιάζει πιο σύγχρονο τουλάχιστον και εδώ που τα λέμε καθαρά εμφανισιακά να το δεις ε,του ταιριάζει πως θα γίνει.

Για να πουλάει όσο πουλάει, μάλλον μοιάζει αρκετά σύγχρονο στους αγοραστές, ακόμα και με συμβατικό μπροστινό. Να μιλούσαμε για κάνα άλλο μοντέλο, να το συζητούσαμε. :p

Κι εγώ θα ήθελα USD, φυσικά, αλλά όχι εις βάρος της ποιότητας ή της τιμής. Και δε γίνεται να τα έχεις όλα δικά σου.

katsar
23/06/2019, 17:11
Τέλος πάντων,δεν θα τα χαλάσουμε τώρα για ένα μπροστινό,εδώ οι κάφροι της Υamaha στο δικό μου δεν έβαλαν καν δείκτη βενζίνας,ένα λαμπακι κάτι.
Απλά εννοώ ότι θα έδινε πολύ στην εμφάνιση,εδώ τα φοράνε σε κάτι τάφους versys 650 :cry: (και ρυθμιζόμενο) .

(άσχετο και με το συμπάθιο, το Versys 650 είναι ένας sport μαχητής,γράφει το σαιτ της Kawa.Μετά διαβάζεις 69 Ps :cry: )

basilis_k6
23/06/2019, 17:36
Για να πουλάει όσο πουλάει, μάλλον μοιάζει αρκετά σύγχρονο στους αγοραστές, ακόμα και με συμβατικό μπροστινό. Να μιλούσαμε για κάνα άλλο μοντέλο, να το συζητούσαμε. :p

Κι εγώ θα ήθελα USD, φυσικά, αλλά όχι εις βάρος της ποιότητας ή της τιμής. Και δε γίνεται να τα έχεις όλα δικά σου.

τελικα δεν εχεις τιποτα. οι αναρτησεις στα ιαπωνικα low/mid budget ειναι για κλαμματα και οπτικα και λειτουργικα. εχουν μέινει πισω απλα. φτιαχνουν κατι που δουλευει και δουλειυει για πολλα χρονια. καλα μεχρι εκει αλλα δεν γινετε να φτιαχνεις 9-10 χιλιάρικα μηχανακι ανευ ρυθμισεων και με συμβατικο πιρουνι. βεβαια το μτ ειναι φθηνο αλλα και το μοντελο του 2030 παλι τετοιο θα εχει.

BLiTzER
23/06/2019, 17:43
Με 7 χιλιάρικα παίρνεις μια μοτερούκλα, φρενάρες και ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό σύνολο. Δεν έχει ανταγωνιστή, δεν τους νοιάζει αν έχει USD ή όχι.

Να μην πιάσουμε τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και πόσο ωφελούν το 95% των αναβατών. :lol:

buckley
23/06/2019, 17:55
Με 7 χιλιάρικα παίρνεις μια μοτερούκλα, φρενάρες και ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό σύνολο. Δεν έχει ανταγωνιστή, δεν τους νοιάζει αν έχει USD ή όχι.

Να μην πιάσουμε τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και πόσο ωφελούν το 95% των αναβατών. :lol:

Μπα, το γυρίσαμε στα δίτροχα πάλι ? άντε καλώς ήρθες :bawl::bawl::bawl:

Έλα πλάκα σου κάνω ρε :tooth:

basilis_k6
23/06/2019, 18:00
Με 7 χιλιάρικα παίρνεις μια μοτερούκλα ΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ

για το μτ δεν μιλάγαμε?! δεν αντελήφθην, τι συνέβει?!

BLiTzER
23/06/2019, 18:11
Ναι. Υπάρχει κάποιο καλύτερο 700άρι δικύλινδρο μοτέρ και δεν ενημερώθηκα;!

Το μηχανάκι είναι φθηνό και απευθύνεται στις μάζες. Αν θες ποιοτικότερο σύνολο, βάζεις άλλα 5 χιλιάρικα και παίρνεις ΚΤΜ.

Ή το νέο Zontes που έχει USD και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. :lol: :lol:

buckley
23/06/2019, 18:13
για το μτ δεν μιλάγαμε?! δεν αντελήφθην, τι συνέβει?!

Τέτοια να του γράφεις του σουήπη και τον βλέπω να μένει με το στρογγυλό τιμόνι τελικά...:tooth::tooth::tooth:

BLiTzER
23/06/2019, 18:15
Τέτοια να του γράφεις του σουήπη και τον βλέπω να μένει με το στρογγυλό τιμόνι τελικά...:tooth::tooth::tooth:

Vstrom έχει ο άνθρωπος, πού να ξέρει από διασκεδαστικά μηχανάκια... :tooth:

buckley
23/06/2019, 18:20
Vstrom έχει ο άνθρωπος, πού να ξέρει από διασκεδαστικά μηχανάκια... :tooth:

Παρ όλο που δεν έχω ανέβει στο συγκεκριμένο άτι ,θεωρώ λάθος Βασιλάκη να γράφεις σκέτο κ6 και να παραπλανάς τον κοσμάκη...:bawl::bawl::bawl:

katsar
23/06/2019, 18:37
Ψυχραιμία ρε καρντάσηδες ,δεν είπαμε ότι δεν είναι ωραίο μοτεράκι το Yamahaki.
Ένα ανάποδο ζητήσαμε που του πάει,ταιριάζει στο επιθετικό του look.
Αυτά.:beer:

buckley
23/06/2019, 18:42
Ψυχραιμία ρε καρντάσηδες ,δεν είπαμε ότι δεν είναι ωραίο μοτεράκι το Yamahaki.
Ένα ανάποδο ζητήσαμε που του πάει,ταιριάζει στο επιθετικό του look.
Αυτά.:beer:

Ποια ψυχραιμία ρε νέος, έχουμε λειώσει σήμερα λέμε :sweat::tooth:

BLiTzER
23/06/2019, 18:43
Μπα, το γυρίσαμε στα δίτροχα πάλι ? άντε καλώς ήρθες :bawl::bawl::bawl:

Όχι, βέβαια.

Αλλά είναι αστείο, γιατί, όσο κι αν έψαξα, το ΜΤάκι είναι αντικειμενικά η καλύτερη επιλογή (για τις ανάγκες μου :p).

basilis_k6
23/06/2019, 18:44
Παρ όλο που δεν έχω ανέβει στο συγκεκριμένο άτι ,θεωρώ λάθος Βασιλάκη να γράφεις σκέτο κ6 και να παραπλανάς τον κοσμάκη...:bawl::bawl::bawl:

το στρομ το πήρα τυχαια κ6 το 2014. το νικ ειναι απο τοτε που ειχα το 1000 κ6 οντως. τεχνικα ειμαι σωστος :D

buckley
23/06/2019, 18:48
το στρομ το πήρα τυχαια κ6 το 2014. το νικ ειναι απο τοτε που ειχα το 1000 κ6 οντως. τεχνικα ειμαι σωστος :D

Έλα μωρή σουζουκάρα μη μασάς :p

katsar
23/06/2019, 18:58
Ποια ψυχραιμία ρε νέος, έχουμε λειώσει σήμερα λέμε :sweat::tooth:

Αερόψυκτος είστε κύριε;:beer:

buckley
23/06/2019, 19:06
Αερόψυκτος είστε κύριε;:beer:

13 στα 15 όντως αερόψυκτα :smokin:

karateo
24/06/2019, 13:50
Ποντάρω ότι θα έχει
αλλαγή στη χαρτογράφηση και στην εξάτμιση για το Euro όπως και νέο φωτιστικό μπροστά

και μετά για το promotion
βελτιωμένο πλαίσιο
βελτιωμένος κινητήρας για μείωση τριβών και κατανάλωσης
μεγαλύτερα διαστήματα service

billy84
24/06/2019, 17:06
Ναι. Υπάρχει κάποιο καλύτερο 700άρι δικύλινδρο μοτέρ και δεν ενημερώθηκα;!

Το μηχανάκι είναι φθηνό και απευθύνεται στις μάζες. Αν θες ποιοτικότερο σύνολο, βάζεις άλλα 5 χιλιάρικα και παίρνεις ΚΤΜ.

Ή το νέο Zontes που έχει USD και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. :lol: :lol:

Δεν τα λες καλά,αν θες βάζεις 5 χιλιάρικα παραπάνω για ΚΤΜ που χρειάζεται και αυτό βελτίωση αναρτησιακά γιατί είναι επίσης φουλ μαλακό για σοβαρή χρήση.:lol::lol::lol:

Επι του πρακτέου,με ένα 700άρι επιπλέον βάζεις ποιοτικές αφτερμαρκετ στο ΜΤ και είσαι αρχηγός.Όποιον δεν τον καλύπτει απλά χρειάζεται άλλο μηχανάκι και δεν το ξερει.Δεν τα γράφω σε εσένα,εσύ τα ξέρεις!:D

νεοσσός
24/06/2019, 17:29
Πολύς κόσμος αγοράζει βάσει χαρακτηριστικών που δε θα αξιοποιήσει ποτέ ή σχεδόν ποτέ. Μοτοσυκλέτες, αμάξια, υπολογιστές, κινητά, κλπ. Μερικές φορές είναι σωστή επιλογή, αν αυτό τον κάνει χαρούμενο. Άλλες πάλι είναι λανθασμένη, αν καταλήγει να υποβαθμίζει τη ζωή του στερούμενος άνεση ή χρήματα που θα μπορούσε να αξιοποιήσει αλλού.

katsar
24/06/2019, 18:24
Φίλε μου νεοσσέ,επέτρεψε μου να σε λέω έτσι,καταλαβαίνω τι λες και δεν εννοώ ότι σκέφτεσαι κάτι λάθος(με τα παρακάτω που θα πω),ίσα ίσα σε θεωρώ πολύ καλό συνομιλητή.

Η εμφάνιση,το θεαθήναι, είναι ένας βασικός παράγοντας όλων των επιλογών μας,καταναλωτικών και μη.Από την επιλογή της/του συντρόφου μας,τα ρούχα που φοράμε μέχρι την κούπα που θα πιούμε καφέ.
Τα zontes που αναφέρθηκαν π.χ αν δεν είχαν αυτό το περίεργο σχήμα ,το transformers,θα έχαναν το μισό της δυναμικής τους στον χώρο του μάρκετινγκ.

Συνήθως σε μια κουβέντα μηχανόβιων ας πούμε για ένα νέο μοντέλο,ακούμε σχόλια σαν ''μμμμ τι ωραία φανάρια το speed triple'' ''wow τι ωραίο ψαλίδι/πλάισιο'' ή το ανάποδο.Το ότι θα πει κάποιος ''πως είναι έτσι,σαν ακρίδα,μπλιαξ..'' δεν σημαίνει ότι μιλάει για κακό φανάρι ή ότι δεν κάνει την δουλειά του.
Γιατί λοιπόν οι αναρτήσεις να μην είναι αντικείμενο σχολιασμού με βάση τα γούστα του καθένα,με αυτό που θεωρεί ωραίο.

ΥΓ Εσύ π.χ από όσο σε διαβάζω δεν χρειάζεσαι το 30-40% των δυνατοτήτων του ΜΤ.Το κάνει αυτό λάθος επιλογή για εσένα;Ε όχι,αφου το καβαλάς και κατεβαίνεις με χαμόγελο.
Αυτά και παραμιλάω πολύ οφτοπικ τελευταία ,πρέπει να κόψω το τσίπουρο μετά την δουλειά :beer:

νεοσσός
24/06/2019, 18:45
ΥΓ Εσύ π.χ από όσο σε διαβάζω δεν χρειάζεσαι το 30-40% των δυνατοτήτων του ΜΤ.Το κάνει αυτό λάθος επιλογή για εσένα;Ε όχι,αφου το καβαλάς και κατεβαίνεις με χαμόγελο.
Σε κάποια χαρακτηριστικά του, ειδικά σε θέματα ισχύος και πλαισίου, χρησιμοποιώ ακόμα λιγότερο απ' όσο φαντάζεσαι. Αυτό που μου έχει χρειαστεί σίγουρα είναι τα καλά φρένα και το ABS, όπως και η αξιοπιστία του (μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει ούτε ένα πρόβλημα). Επιπλέον, δε μου αρέσει να πιέζω οχήματα, οπότε μου αρέσει η αίσθηση ότι κινούμαι με το ρυθμό που θέλω, χωρίς να χρειάζεται να ζορίζω τον κινητήρα. Είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος που γλυκοκοιτάζω το MT-09. Ακόμα και με τη μικρή αξιοποίηση μέρους των δυνατοτήτων του, είναι συνειδητή επιλογή, αφού χαμογελάω σε κάθε χιλιόμετρο που το οδηγώ, ενώ με με κάνει χαρούμενο ακόμα και όταν δεν το οδηγώ και μόνο που το σκέφτομαι. Η ουτοπία μου θα ήταν, αν υπήρχε τρόπος να εξασφαλιστεί ότι δε θα το κλέψουν, ώστε να το παίρνω πιο συχνά και να το αφήνω όπου να 'ναι.

Mahas
13/08/2019, 08:44
Τι πιθανότητες δίνετε να βγει αρχές του '20; Είναι αυτό που σε πιάνει όταν είναι να πάρεις καινούρια μηχανή και παίζει ταυτόχρονα σε λίγο να βγει το καινούριο μοντέλο και σκέφτεσαι μήπως αξίζει να περιμένεις λιγο. Από την άλλη όμως μ'αυτη την λογική θα περιμένεις συνεχώς. Δε ξέρω, μόνο εμένα με πιάνει αυτή η τρέλα;

lleonidas
13/08/2019, 09:22
Καλημέρα φίλε μου!
Κάνε λίγη υπομονή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, τότε θα ξέρουμε περισσότερα.Και όχι, δε σε πιάνει μόνο εσένα αυτή η τρέλα!

karateo
13/08/2019, 13:13
Τι πιθανότητες δίνετε να βγει αρχές του '20; Είναι αυτό που σε πιάνει όταν είναι να πάρεις καινούρια μηχανή και παίζει ταυτόχρονα σε λίγο να βγει το καινούριο μοντέλο και σκέφτεσαι μήπως αξίζει να περιμένεις λιγο. Από την άλλη όμως μ'αυτη την λογική θα περιμένεις συνεχώς. Δε ξέρω, μόνο εμένα με πιάνει αυτή η τρέλα;

Δε σε πιάνει μόνο εσένα σίγουρα :)

Το Νοέμβρη όπως σου είπε ο Λεωνίδας θα μάθεις περισσότερα για το νέο μοντέλο αλλά πιστεύω Ελλάδα θα φτάσει απο Φεβρουάριο - Μάρτιο 2020.
Και λογικά δεν θα παίξουν καλές εκπτώσεις στην αρχή.

Οπότε τα ζυγίζεις και διαλέγεις.

Mahas
13/08/2019, 19:56
Αν ειχαμε μια πληροφορια οτι παει απο το '21 θα ηταν πολυ ευκολα τα πραγματα, αλλα εδω που φτασαμε ας περιμενουμε... :rolleyes:

lleonidas
03/11/2020, 17:07
Yamaha MT-07 2021 (https://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2021-yamaha-mt-07/)

422341

422342

422343

https://www.youtube.com/watch?v=Iyt2Z-n2eDQ

Mimo750
03/11/2020, 18:31
Χμμμμ ιδια συνταγη σασσι,κινητηρας, αναρτησεις μονο τεποζιτο, εμπρος φαναρι και καινουργιο επισης πινακα οργανων. Τωρα το φαναρι δε με ενθουσιαζει και τοσο, το σχεδιο του τεποζιτου τρωγεται κι αυτος ο πινακας οργανων μου θυμιζει μικρου κυβισμου μοτο μπας κλας... Μια χαρα ειμαι και με του 2015 ακομα :P

karateo
03/11/2020, 19:40
Και μεγαλύτερο δίσκο φρένων και μεγαλύτερο τιμόνι.

larger discs up front for better stopping, wider bars for improved handling and new tyres for enhanced grip and feel.

νεοσσός
03/11/2020, 20:05
Το φαρδύτερο τιμόνι είναι μειονέκτημα για χρήση μέσα στην πόλη. Το στενό τιμόνι είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του τρέχοντος MT-07.

doctoras
03/11/2020, 20:22
Ειναι ωραιο μηχανακι προσθεσανε και θερμοκρασία περιβάλλοντος στο display. Δεν μου κάθεται αισθητικά σε ολες τις γενιές με την εμμονή να βαζουν το display στην μπαρα αφήνοντας ανεκμετάλλευτο το κενο που αφηνε για μπλιμπλικια πισω απο την μάσκα του φαναριου.

νεοσσός
03/11/2020, 20:28
Ειναι ωραιο μηχανακι προσθεσανε και θερμοκρασία περιβάλλοντος στο display. Δεν μου κάθεται αισθητικά σε ολες τις γενιές με την εμμονή να βαζουν το display στην μπαρα αφήνοντας ανεκμετάλλευτο το κενο που αφηνε για μπλιμπλικια πισω απο την μάσκα του φαναριου.
Υπάρχει και στις παλαιότερες εκδόσεις του MT-07 ένδειξη θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Επειδή δεν έχει αρκετό χώρο η οθόνη, στο ίδιο σημείο, με το πάτημα πλήκτρου, εναλλάσσεται η ένδειξης θερμοκρασίας ψυκτικού, θερμοκρασίας περιβάλλοντος, ο ολικός και οι μερικοί χιλιομετρητές, η μέση και η στιγμιαία κατανάλωση.

Η θέση της οθόνης είναι μη εργονομική, φαντάζομαι ότι εξυπηρετεί μόνο κοντούς αναβάτες. Οι υπόλοιποι πρέπει να σκύψουν για να δουν το κοντέρ.

giorgosb
03/11/2020, 20:32
Δεν μου κάθεται αισθητικά σε ολες τις γενιές με την εμμονή να βαζουν το display στην μπαρα αφήνοντας ανεκμετάλλευτο το κενο που αφηνε για μπλιμπλικια πισω απο την μάσκα του φαναριου.

Ισχύει, δεν είναι καθόλου ωραίο σ αυτή την θέση. Μπήκε κι αυτο το φανάρι... Αν και είναι κάπως καλύτερο από αυτό του ΜΤ09

TKM
03/11/2020, 22:14
Παραλλαγή στο ίδιο θέμα... αν δεν μπορείς να το πεις καλύτερο από το προηγούμενο, δεν το λες και χειρότερο.

Όσο για το τιμόνι, δεν είναι νομίζω τόσο φαρδύτερο ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στην κίνηση στην πόλη, εύκολα θα συνηθίζεται.

lleonidas
07/01/2021, 13:07
7.150€ η τιμή (https://www.2wo.gr/market1/dokimes-eksoplismou-anavati/5836-yamaha-neos-timokatalogos-2021) του νέου μοντέλου.
5 χιλιάρικα το X-max 125 :smokin:

Nitse3
07/01/2021, 15:22
Που είναι τα tracer και το xsr 900 σ'αυτό τον κατάλογο;;

lleonidas
25/10/2022, 17:46
Μικρές βελτιώσεις (https://bikerspirit.net/main/nea-seira-yamaha-hyper-naked-mt-07-mt-125-gia-to-2023-video-mega-phoro-gallery/) για το μοντέλο του 2023.

-Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών
-Δυνατότητα επιλογής θεμάτων Street ή Touring στην οθόνη
-Συνδεσιμότητα smartphone με την εφαρμογή MyRide
-Παρέχεται έτοιμη για την τοποθέτηση quickshifter.

doctoras
26/10/2022, 00:05
Ωραίο του έλειπε, αυτό που είχε ήταν εντελώς φτωχικό

THRESH
26/10/2022, 09:36
Λέμε ναι στη συνδεσιμότητα αλλά οι οθόνες που βάζει η Yamaha δεν δείχνουν πολύ ωραίες.

Όπως και στο ΜΤ09 είναι μικρή με μικρή γραμματοσειρά , έχει και τεράστια bezels. Η οθόνη της Kawasaki στο Ζ650 , ναι , αυτή μάλιστα.
Ή της BMW στο F900

doctoras
26/10/2022, 09:47
Λέμε ναι στη συνδεσιμότητα αλλά οι οθόνες που βάζει η Yamaha δεν δείχνουν πολύ ωραίες.

Όπως και στο ΜΤ09 είναι μικρή με μικρή γραμματοσειρά , έχει και τεράστια bezels. Η οθόνη της Kawasaki στο Ζ650 , ναι , αυτή μάλιστα.
Ή της BMW στο F900

συμφωνώ
αλλα απο το digit display σε οθόνη ταμπλετάκι με περισσότερα μπλιμπλίκια είναι εξέλιξη και είναι καλύτερο όπως και να έχει
438936
438937

νεοσσός
26/10/2022, 11:46
Όμορφο είναι. Μακάρι να εστίαζαν περισσότερο σε μηχανικά θέματα στις αναβαθμίσεις.

THRESH
26/10/2022, 12:08
συμφωνώ
αλλα απο το digit display σε οθόνη ταμπλετάκι με περισσότερα μπλιμπλίκια είναι εξέλιξη και είναι καλύτερο όπως και να έχει
438936
438937

αυτό ακριβώς λέω, φαίνεται (απο κοντά δεν το έχω δει προφανώς) να είναι περισσότερο δυσανάγνωστο λόγω των μικρότερων ενδείξεων :lol:

Θα φανεί στη πράξη, όπως πάντα.

BabisStinson
26/10/2022, 14:29
Προσωπικά προτιμώ το digital display του πρώτου μοντέλου που έχω παρά οποιοδήποτε χαμηλής ανάλυσης/μεγέθους έγχρωμη οθόνη. Ποτέ δεν μου έλειψε κάποια πληροφορία έως τώρα ούτε μου φαίνεται δυσδιάκριτη. Ειδικά την νύχτα που φωτίζει τόσο δυνατά. Η θέση μόνο δεν βολεύει αρκετά γιατί ειδικά αν είσαι ψηλός πρέπει να πάρεις τα μάτια σου από τον δρόμο στιγμιαία για να δεις το όργανο.

doctor_john
26/10/2022, 17:36
Έχετε τις μοτοσυκλέτες και σας δυσκολεύει η ανάγνωση των οργάνων.
Γιατί δεν κοιτάτε τι επιλογές έχουν κάνει, αν "ρυθμίζεται" η θέση του με ή χωρίς αντικατάσταση κάποιου απλού τμήματος της βάσης κ.λπ.;

Έριξα μια ματιά και είδα ότι και άλλοι έχουν την ίδια γνώμη και υπάρχουν μερικές βάσεις γι'αυτό το λόγο.

https://www.bellissimoto.com/parts/electronic-accessories/gauges/gauge-mounts-and-accessories/gilles-speedometer-holder-for-the-yamaha-fz-07-mt-07-2014-2016-1

υγ: https://www.shapeways.com/product/M4VHR2YU9/yamaha-mt-07-fz-07-dash-relocation-2018-2019-20

υγ2: https://rideabikesstore.easy.co/products/ridea-gauge-relocation-set-for-yamaha-mt-07---fz-07-2014-onwards-

υγ3: Εδώ έχει κάποια αρχεία διαφόρων εξαρτημάτων που μπορείτε να τυπώσετε σε κάποιο κατάστημα κοντά σας.
https://www.yeggi.com/q/mt07+dash+relocation+by/

Tώρα όσον αφορά το προϊόν τους για το '23.. εμένα μου φαίνεται τέρμα φτηνιάρικο και υποβάθμιση.
Θα μπορούσαν κάλλιστα να μην βάλουν κάτι και να δίνουν ένα app για να βάλει ο καθένας το τηλέφωνο που θέλει.
Ή να έβαζαν εκείνοι ένα φτηνό κινητό. Κοιτάξτε πόσο έχουν χονδρική οι καλές οθόνες με gorila glass ή κοιτάξτε πόσο έχουν
επώνυμα κινητά σε αυτό το μέγεθος.
Θα ήταν αστείο αυτό που παρουσιάζουν αν δεν ήταν προς πώληση. Από την στιγμή που πωλείται, σόρυ για τους φίλους που θα το επιλέξουν
αλλά είναι προσβλητικό.

THRESH
27/10/2022, 12:06
Δεν ξέρω άμα είναι θέμα θέσης, εγώ στην αντίστοιχη του νέου ΜΤ09 θα έπρεπε να τη φέρω κολάρο για να βλέπω ξεκάθαρα (ναι, διορθωμένη η όραση μου :lol: )

Παίδες , υπάρχουν τέτοια πραματάκια https://www.kosoeurope.com/en/products/plug-play/suitable-for-yamaha/2392/koso-rx4-suitable-for-yamaha-mt-07-mt-09-xsr-700?c=244

που τα βλέπεις και χαίρεσαι. Κάνουν το κατιτίς αλλά φαίνονται τούμπανο , με την καλή την έννοια.

doctoras
27/10/2022, 12:10
Δεν ξέρω άμα είναι θέμα θέσης, εγώ στην αντίστοιχη του νέου ΜΤ09 θα έπρεπε να τη φέρω κολάρο για να βλέπω ξεκάθαρα (ναι, διορθωμένη η όραση μου :lol: )

Παίδες , υπάρχουν τέτοια πραματάκια https://www.kosoeurope.com/en/products/plug-play/suitable-for-yamaha/2392/koso-rx4-suitable-for-yamaha-mt-07-mt-09-xsr-700?c=244

που τα βλέπεις και χαίρεσαι. Κάνουν το κατιτίς αλλά φαίνονται τούμπανο , με την καλή την έννοια.

Πολύ όμορφα ειναι αλλά τι θα κανεις σε καινούργιο μηχανάκι θα του ξηλώσεις τα όργανα για αφτεραδικα; Σε καστομ έχει νόημα

doctor_john
27/10/2022, 13:58
Γιατί το βλέπεις συναισθηματικά; καινούρια μοτοσυκλέτα κ.λπ.

Δες το με λογική, είναι η καινούρια σου μοτοσυκλέτα και οι επιλογές του εργοστασίου δεν σε εξυπηρετούν.
Τι νόημα έχει να κρατήσεις ένα plug and play αμφίβολης ποιότητας; γιατί να μην το αλλάξεις;
Τι διαφορά θα είχε αν χρειαζόσουν να αλλάξεις τιμόνι, σέλα, χειριστήρια; αλλάζει κάτι στην λειτουργία της που σε επιβαρύνει;

Το μόνο δήθεν μειονέκτημα που θα μπορούσε να εμφανιστεί είναι να σου πει κάποιος: ωω άλλαξες το γνήσιο;!
Δεν θα σου είναι ευδιάκριτο ότι αυτός που θα έλεγε κάτι τέτοιο είναι χαμηλής παιδείας και δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που αλλάζεις
ούτε αυτό με το οποίο το αντικαθιστάς; Γιατί θα πρέπει να υπολογίσεις την (υποθετική) γνώμη του ή να συναγελάζεσαι μαζί του γενικότερα;

Και για μια ακόμη φορά, μην βαφτίζεις "custom" μπουρδίτσες ευρείας παραγωγής που εγκαθίστανται χωρίς γνώσεις, μετατροπές κ.λπ.
Κάνεις ζημιά στο κοινό, το παραπλανάς και αλλοιώνεις την λογική του.
Αυτό το εξάρτημα είναι λίγο καλύτερο και ήταν διαθέσιμο στο εργοστάσιο που δεν το επέλεξε για θέμα κόστους στο σύνολο της παραγωγής.
Γιατί να ενδιαφέρει εσένα κάτι τέτοιο;

Η αγορά των εξάτμισεων δεν σου δείχνει κάτι; μήπως δεν επηρεάζει ξεκάθαρα την λειτουργία; αυτό τι είναι, καστομια (ούτε καν) που δέχεται ο κάθε απαίδευτος;

motojojo
27/10/2022, 14:24
To μόνο κακό με την αλλαγή οθόνης ειναι η ένδειξη του χιλιομετρητη. Αν δεν κάνω λάθος αποθηκεύονται στην οθόνη.
Σε ενδεχόμενη πώληση μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες. Όχι ότι δεν αλλάζουν και στην αυθεντική αλλά μια αφτερμαρκετ βγαζει λίγο μάτι.
Κι εγω θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός σαν υποψήφιος αγοραστής.

THRESH
27/10/2022, 18:33
Πολύ όμορφα ειναι αλλά τι θα κανεις σε καινούργιο μηχανάκι θα του ξηλώσεις τα όργανα για αφτεραδικα; Σε καστομ έχει νόημα

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα , σε Kawasaki Z650 1ης γενιάς για παράδειγμα, δεν μου άρεσε το καντράν αλλά δεν διαφωνούσα πουθενά με το υπόλοιπο μηχανάκι.

doctoras
27/10/2022, 19:03
Γιατί το βλέπεις συναισθηματικά; καινούρια μοτοσυκλέτα κ.λπ.

Δες το με λογική, είναι η καινούρια σου μοτοσυκλέτα και οι επιλογές του εργοστασίου δεν σε εξυπηρετούν.
Τι νόημα έχει να κρατήσεις ένα plug and play αμφίβολης ποιότητας; γιατί να μην το αλλάξεις;
Τι διαφορά θα είχε αν χρειαζόσουν να αλλάξεις τιμόνι, σέλα, χειριστήρια; αλλάζει κάτι στην λειτουργία της που σε επιβαρύνει;

Το μόνο δήθεν μειονέκτημα που θα μπορούσε να εμφανιστεί είναι να σου πει κάποιος: ωω άλλαξες το γνήσιο;!
Δεν θα σου είναι ευδιάκριτο ότι αυτός που θα έλεγε κάτι τέτοιο είναι χαμηλής παιδείας και δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που αλλάζεις
ούτε αυτό με το οποίο το αντικαθιστάς; Γιατί θα πρέπει να υπολογίσεις την (υποθετική) γνώμη του ή να συναγελάζεσαι μαζί του γενικότερα;

Και για μια ακόμη φορά, μην βαφτίζεις "custom" μπουρδίτσες ευρείας παραγωγής που εγκαθίστανται χωρίς γνώσεις, μετατροπές κ.λπ.
Κάνεις ζημιά στο κοινό, το παραπλανάς και αλλοιώνεις την λογική του.
Αυτό το εξάρτημα είναι λίγο καλύτερο και ήταν διαθέσιμο στο εργοστάσιο που δεν το επέλεξε για θέμα κόστους στο σύνολο της παραγωγής.
Γιατί να ενδιαφέρει εσένα κάτι τέτοιο;

Η αγορά των εξάτμισεων δεν σου δείχνει κάτι; μήπως δεν επηρεάζει ξεκάθαρα την λειτουργία; αυτό τι είναι, καστομια (ούτε καν) που δέχεται ο κάθε απαίδευτος;

Γιατροτζωνη σε εμένα απευθύνεσαι;
Το καστομ που έγραψα θεωρούσα ότι είναι αυτονόητο ότι εννοούσα καστομ κατασκευή μοτοσικλέτας
Τι ζημιά έκανα πως παραπλάνησα το κοινό και αλλοίωσα την λογική θα ήθελα να μας εξηγήσεις εδώ δημοσίως

doctor_john
27/10/2022, 20:00
Μαθαίνει λάθος ο κόσμος την έννοια του custom και αυτό δίνει την δυνατότητα σε παιδάκια με κατσαβίδια να λένε πως κάνουν
custom χωρίς να έχουν προσχεδιάσει, χωρίς να έχουν έλεγχο της κατασκευής, ξεβιδωβιδώνοντας αξεσουάρ που βρίσκονται στο εμπόριο.

Αυτό με την σειρά του στρεβλώνει την εικόνα που έχει ο κόσμος για τις custom κατασκευές, με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι είναι
υποδεέστερες των εργοστασιακών ή πολύ ακριβές για κάτι που μπορεί να έχει ο καθένας αγοράζοντας μπουρδίτσες ευρείας παραγωγής.

Επίσης η παρότρυνσή σου "...εδώ δημοσίως" όχι σε εμένα. Δεν σου έχω απευθυνθεί ποτέ στην μέση μιας κουβέντας σε προσωπικό
μήνυμα αντί δημοσίου και δεν θα ήθελα να μείνει τέτοια εντύπωση.

Σου είναι ξεκάθαρο ότι γράφω χωρίς αναστολές, δημόσια, οτιδήποτε κρίνω λογικό ή επικερδές για την παιδεία μας.

doctoras
27/10/2022, 23:21
Μαθαίνει λάθος ο κόσμος την έννοια του custom και αυτό δίνει την δυνατότητα σε παιδάκια με κατσαβίδια να λένε πως κάνουν
custom χωρίς να έχουν προσχεδιάσει, χωρίς να έχουν έλεγχο της κατασκευής, ξεβιδωβιδώνοντας αξεσουάρ που βρίσκονται στο εμπόριο.

Αυτό με την σειρά του στρεβλώνει την εικόνα που έχει ο κόσμος για τις custom κατασκευές, με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι είναι
υποδεέστερες των εργοστασιακών ή πολύ ακριβές για κάτι που μπορεί να έχει ο καθένας αγοράζοντας μπουρδίτσες ευρείας παραγωγής.

Επίσης η παρότρυνσή σου "...εδώ δημοσίως" όχι σε εμένα. Δεν σου έχω απευθυνθεί ποτέ στην μέση μιας κουβέντας σε προσωπικό
μήνυμα αντί δημοσίου και δεν θα ήθελα να μείνει τέτοια εντύπωση.

Σου είναι ξεκάθαρο ότι γράφω χωρίς αναστολές, δημόσια, οτιδήποτε κρίνω λογικό ή επικερδές για την παιδεία μας.

Μάστορα έγραψα μια λέξη για ένα αξεσουάρ με το συνοδευτικό καστομ.
Εσυ εβγαλες ολα αυτά αυθαίρετα συμπεράσματα σέρνοντας διαφορά που εγω δεν είπα ούτε υπονόησα.
Αν έχεις κάποια ευαισθησία με το συγκεκριμένο θέμα σορυ δεν έχουμε όλοι τέτοιο γκαιλε
Αν είναι η φάση της κακιας στιγμής κανένα θέμα αιτιολόγησε το και τέλος. Αλλά μη μας κολλάς κιόλας….

Το εχω ξαναπεί πολλές φορές στον γραπτό λόγο για να είσαι ωραίος επειδή διαχειρίζεσαι μια κουβέντα εξ αποστάσεως να γράφεις ότι θα έλεγες φεις του φεις σε ένα φυσικό καφενείο/μπυραρία αλλιώς είναι μαλακια
Από εμένα θεωρείται λήξαν

THRESH
29/10/2022, 19:29
δίκιο έχεις doctora, 1ης γενιάς Ζ650 πάει λίγο πίσω στο παρελθόν το πράμα :lol: