PDA

View Full Version : Ανοιχτοί ή κλειστοί?

DoctoR_k6
04/07/2019, 23:02
Εκεί που τελειώνεις τη δουλειά στο γράφειο (για όσους...) Κ έχεις συνηθίσει τους 24c χωρίς ίχνος ιδρώτα, βρίσκεσαι στο γκαράζ κ φοράς μπουφάν (καλοκαιρινό), γάντια κ κράνος.
Βγαίνεις έξω κ ρολαρεις...με 37+!! :cry:
Προφανώς ζελατίνα κλειστή, αλλά με τους αεραγωγούς?
Με έχω πιάσει πολλά χρόνια τώρα στις τρελές ζεστές να μην ανοίγω καθόλου αεραγωγούς γιατί νιώθω οτι βάζω το μούτρο μου στην κουζίνα που ψήνει το φαγητό.
Άλλες ετσι άλλες γιουβέτσι κοινώς.
Εσείς τι κάνετε αλήθεια?
Κουβέντα να γίνεται...από το να μαλώνουμε για τα GP!! :p

RaGe_Raptor
04/07/2019, 23:15
η ροή του αέρα εξατμίζει τον ιδρώτα. ανοιχτοί για μένα.

DoctoR_k6
04/07/2019, 23:20
η ροή του αέρα εξατμίζει τον ιδρώτα. ανοιχτοί για μένα.

Κ γω εκεί συγκλινω αλλά γιατί μερικές φορές νιώθω πως είναι καλύτερα με κλειστούς? Αυθυποβολη κ έτσι?? :lol:
Πάντα μιλάμε για θερμοκρασίες άνω των 37-38c.

RaGe_Raptor
04/07/2019, 23:26
Κ γω εκεί συγκλινω αλλά γιατί μερικές φορές νιώθω πως είναι καλύτερα με κλειστούς? Αυθυποβολη κ έτσι?? :lol:
Πάντα μιλάμε για θερμοκρασίες άνω των 37-38c.

επειδή δεν έχεις ιδρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή και άρα δεν δημιουργείται το cooling effect of evaporation. κράτα τους κλειστούς μέχρι να μουσκέψεις και μετά φουλ αέρα.

DrBig
05/07/2019, 05:56
Εκεί που τελειώνεις τη δουλειά στο γράφειο (για όσους...) Κ έχεις συνηθίσει τους 24c χωρίς ίχνος ιδρώτα, βρίσκεσαι στο γκαράζ κ φοράς μπουφάν (καλοκαιρινό), γάντια κ κράνος.
Βγαίνεις έξω κ ρολαρεις...με 37+!! :cry:
Προφανώς ζελατίνα κλειστή, αλλά με τους αεραγωγούς?
Με έχω πιάσει πολλά χρόνια τώρα στις τρελές ζεστές να μην ανοίγω καθόλου αεραγωγούς γιατί νιώθω οτι βάζω το μούτρο μου στην κουζίνα που ψήνει το φαγητό.
Άλλες ετσι άλλες γιουβέτσι κοινώς.
Εσείς τι κάνετε αλήθεια?
Κουβέντα να γίνεται...από το να μαλώνουμε για τα GP!! :p

Καλλιτερη λυση για καυσωνα ειναι να φορας κλειστο αλλα αναπνεον μπουφαν, και απο μεσα βρεμμενο και στιμμενο tshirt.

Το να εχεις ανοιχτους αεραγωγους σε ρευμα σεσουαρ δε προσφερει τιποτα. Σε καυσωνα θελεις να προφυλαχτεις απο τον θερμο αερα που σε χτυπαει με ταχυτητα αφ ενος και αφετετου να τον χρησιμοποιησεις για εξατμιση. Η ζεστη απο μονη της δε σε ιδρωνει, ειδικα σε ξηρα κλιματα, η προσπαθεια σε ιδρωνει η οποια δεν υφισταται και πολυ σε νορμαλ οδηγηση μηχανης στο δρομο. Οποτε και θες να φορας κατι υγρο (βρεμενο tshirt) αλλα απο την αλλη και να προστατεψεις την υγρασια αυτη να εξατμιστει πολυ γρηγορα (κλειστοι αεραγωγοι).

"Humidity is the essence of wetness"
-Zoolander

buckley
05/07/2019, 07:28
Καλλιτερη λυση για καυσωνα ειναι να φορας κλειστο αλλα αναπνεον μπουφαν, και απο μεσα βρεμμενο και στιμμενο tshirt.

Το να εχεις ανοιχτους αεραγωγους σε ρευμα σεσουαρ δε προσφερει τιποτα. Σε καυσωνα θελεις να προφυλαχτεις απο τον θερμο αερα που σε χτυπαει με ταχυτητα αφ ενος και αφετετου να τον χρησιμοποιησεις για εξατμιση. Η ζεστη απο μονη της δε σε ιδρωνει, ειδικα σε ξηρα κλιματα, η προσπαθεια σε ιδρωνει η οποια δεν υφισταται και πολυ σε νορμαλ οδηγηση μηχανης στο δρομο. Οποτε και θες να φορας κατι υγρο (βρεμενο tshirt) αλλα απο την αλλη και να προστατεψεις την υγρασια αυτη να εξατμιστει πολυ γρηγορα (κλειστοι αεραγωγοι).

-Zoolander

Νουτέλα να χει μαζί του ? :bawl:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157103&p=2999916&viewfull=1#post2999916

Kas_Tracer
05/07/2019, 08:05
Εάν παραμπαινει αέρας πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι ανάποδο.
Εισαι συνέχεια στεγνός και αφυδατώνεται.
Εγώ κλείνω ζελατίνα και μόλις νιώθω ότι έχω ιδρώσει αρκετά ανοίγω ελαφρά και ο ιδρώτας εξατμίζεται και ανκουφιζεσαι.
Έτσι κι αλλιώς ζέστη έχει. Ότι και να κάνεις δεν πας πολύ μακρυά ειδικά το μεσημέρι

DoctoR_k6
05/07/2019, 08:58

-Zoolander

Εσυ το πηγες κ ενα βημα παρακατω (μεταφορικα κ κυριολεκτικα).
Βρεγμενο tshirt μετα το γραφειο δυσκολο...:lol:
Στο σωμα ενταξει την ψιλοπαλευω.
Αλλα οταν γινεται το κεφαλι μου φουρνος εκει την ακουω!!

RaGe_Raptor
05/07/2019, 09:12
Εσυ το πηγες κ ενα βημα παρακατω (μεταφορικα κ κυριολεκτικα).
Βρεγμενο tshirt μετα το γραφειο δυσκολο...:lol:
Στο σωμα ενταξει την ψιλοπαλευω.
Αλλα οταν γινεται το κεφαλι μου φουρνος εκει την ακουω!!

Ένα μπουκαλάκι νερό στο κράνος πριν το φορέσεις :D

sapila racing
05/07/2019, 09:28
Ένα μπουκαλάκι νερό στο κράνος πριν το φορέσεις :D

Aυτό το έχω κάνει πολλές φορές!

buckley
05/07/2019, 09:40
Περιμένω το αναμενόμενο σχόλιο του σουήπη που θα κοιτάει με οίκτο όλους τους δίτροχους ...:bawl:

noodles
08/07/2019, 21:59
παντα εχουν ανοιχτους τους αεραγωγους. σε ανετη πορεια ανοιγω ζελατινα και κουναω το κρανος να αεριστει το κεφαλι μου :lol:
ο ιδρωτας στο κρανος ειναι οτι χειροτερο, δε τη παλευω με τπτ, αλλα το φοραω παντα ομως.

στο σωμα δεν εχω θεμα, ιδρωνω λιγακι μετα τη δουλεια, αλλα οκ.
σε βολτα κλασικα βρεχω λιγο το μπλουζακι;)

BLiTzER
09/07/2019, 07:13
Περιμένω το αναμενόμενο σχόλιο του σουήπη που θα κοιτάει με οίκτο όλους τους δίτροχους ...:bawl:

Όχι ρε. Το μηχανάκι είναι ελευθερία. Εκτός όταν έχει ζέστη. Ή κρύο. Ή βρέχει. Ή χιονίζει. Ή φυσάει. Ή χρειάζεται να φορτώσεις (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Ή...

Σε ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις, το μηχανάκι είναι ελευθερία. Ανοίξτε τους αεραγωγούς να τη νιώθετε. :D

bros 650
09/07/2019, 08:30
Εγώ φοράω εντουραδικο κράνος το καλοκαίρι και τα γυαλιά του ήλιου και δεν εχω προβλήματα οκ ζεσταίνομαι αλλά δεν είναι κάτι το ενοχλητικό. Επειδή έχω και ανοικτό κράνος αλλά εκείνο δεν έχει αεραγωγούς αισθάνομαι ότι είναι πιο ζεστό από το εντουραδικο συν το ότι προστατεύει και το σαγονι

Kickstart
09/07/2019, 11:46
ανοικτούς...δεν παλεύεται με κλειστούς ειδικά στο κέντρο-κινηση κτλ.

το εντουραδικο είναι πάντα καλή λύση στις ζέστες...ανάλογα και τι μηχανάκι καβαλάς φυσικά...μην δω ας πούμε κανέναν με r1 και εντουραδικο..:D

karateo
09/07/2019, 13:47
στο shoei ryd τον μπροστά τον έχω κλειστό όταν πηγαίνω >60χλμ/ώρα γιατί πετάει πολύ αέρα μπροστά απο τα μάτια και τα ξεραίνει

τους πάνω ανοιχτούς

RaGe_Raptor
09/07/2019, 13:48
Όχι ρε. Το μηχανάκι είναι ελευθερία. Εκτός όταν έχει ζέστη. Ή κρύο. Ή βρέχει. Ή χιονίζει. Ή φυσάει. Ή χρειάζεται να φορτώσεις (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Ή...

Σε ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις, το μηχανάκι είναι ελευθερία. Ανοίξτε τους αεραγωγούς να τη νιώθετε. :D

Περιγράφεις ΑΚΡΙΒΩΣ την χρήση που κάνω στο GSX-R!
Μόνο βολτάρες με ιδανικές συνθήκες :D

BLiTzER
09/07/2019, 16:46
I know, κι εγώ αυτό έκανα. :D

katsar
10/07/2019, 11:04
Εδώ που τα λέμε μετά από μια βδομάδα που με έφτασε στα όρια μου (ήρθε μέρα που ήμουν απάνω της από τις 9 το πρωί και κατέβηκα 11 το βράδυ) πήγα καπάκι Μεσσηνία ένα 2ήμερο με το αυτοκίνητο.
a/c,χαλαρός με κοντομάνικα,μουσική ecig και φραπεδάρα.Δεν μου φάνηκε και πολύ κακό να πω την αμαρτία μου :D

ontopic ανοιχτούς και εγώ πάντα,με τις πολλές ζέστες φοράω ένα λεπτό fullface,απορροφάει τον ιδρώτα και στεγνώνει αμέσως με τον αέρα ,ούτε στάζω ούτε μυρίζει αμέσως το κράνος.

nassosxlvbros
10/07/2019, 11:42
Ανοιχτούς χειμώνα καλοκαίρι. :)

buckley
10/07/2019, 12:19
I know, κι εγώ αυτό έκανα. :D
Και κατάντησα κουτάκιας ...

:p:p:p

BLiTzER
10/07/2019, 12:22
Ναι, "αυτό έκανα... και γι'αυτό σταμάτησα να το κάνω" ήταν η συνέχεια. :p

katsar
10/07/2019, 18:15
:smokin:
408130

buckley
10/07/2019, 18:32
:smokin:
408130

Οι μύτες τους έχουν γίνει σαν μελιτζάνες από το κρύο...:bawl::bawl::bawl:

katsar
10/07/2019, 18:33
Έτσι γιατί αν δεν έχεις ιγμορίτιδα δεν είσαι true biker :lol: :bawl:

Apache
10/07/2019, 19:41
Με τέτοιες θερμοκρασίες το Flip Up κράνος και ειδικά στις αστικές διαδρομές είναι όλα τα λεφτά κατά την γνώμη μου..

McGyver
13/07/2019, 20:37
Βρεγμένο μαντήλι γύρω από το λαιμό...

Για πιο ψαγμένες καταστάσεις, ψάξτε για neck coolers.

Για ακόμα πιο ψαγμένες, gel beads για διατήρηση υγρασίας & DIY.

doctoras
14/07/2019, 09:01
το μαντίλι γύρω απο το λαιμό είναι μονο για μέσα στην πόλη και σε πολύ κοντινές αποστάσεις?
γιατί σε ταξίδι ο συνδυασμός υγρή σβερκάδα με ροή αέρα πάνω, το αυχενικό θα σε κάνει να γυρνάς σαν τον λύκο
408173