Σύνδεση

View Full Version : Ταξίδι Αθήνα-βολος με παπί 8,5 ίππων

Σελίδες : 1 [2]

νεοσσός
23/07/2019, 08:37
Παρακολουθώ από την αρχή του το νήμα, αλλά δεν έχω εμπεριστατωμένη άποψη, παρά μόνο προβληματισμούς. Το σίγουρο είναι ότι επικροτώ το γεγονός ότι ο Nospecialname ζητάει γνώμες και παραμένει έστω και λίγο ανοικτός σε απόψεις.

Τώρα τι να του πεις; Να μην ξεκινήσει καθόλου, διότι:
- Κατά κύριο δεν έχει λόγο τον κατάλληλο εξοπλισμό για δύο αναβάτες και κυρίως την επίγνωση ότι πρέπει να τον χρησιμοποιεί πάντοτε, ακόμα κι αν είναι ακριβός και άβολος τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Με δεδομένο ότι δεν έχει περισσευούμενα χρήματα για την ένδυση & υπόδηση μοτοσυκλετιστών, η μόνη λύση θα ήταν να δανειστεί.
- Το όχημα δεν του παρέχει επαρκή ενεργητική ασφάλεια για τέτοιο ταξίδι.

Οι δικές μου επιλογές είναι συνήθως από την ασφαλή πλευρά, αλλά δεν παύω να χάνω καταστάσεις και εμπειρίες με τέτοια επιλογή. Το κάνω όμως συνειδητά, θέλοντας να μειώσω κάπως τις πιθανότητες να τραυματιστώ σοβαρά (ποτέ δεν τις εξαλείφεις, ειδικά αν κινείσαι με δίκυκλο). Άλλοι πάλι έχουν κάνει πολύ χειρότερα και πέρασαν τέλεια, έχοντας με το μέρος τους την τύχη. Κάποιοι δεν την είχαν και το μετάνιωσαν (ατυχήματα, δυστυχήματα).

Υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα που μπορείς να κάνεις με την κοπέλα σου και ωραίοι τρόποι μετακίνησης με μέσα, όπως το ΚΤΕΛ και το τραίνο. Η κοπέλα δεν ξέρει τους κινδύνους, οπότε είναι μία ευκαιρία να δείξεις ωριμότητα και να την προστατεύσεις. Ίσως δεν το καταλάβει, αλλά μερικές φορές πρέπει να παίρνουμε σωστές αποφάσεις που δεν εγκρίνουν οι φίλοι μας ή η κοπέλα μας. Ξέρω ότι είναι ωραίο να νιώθεις ότι την πας εσύ βόλτα και να έχετε την ελευθερία των μετακινήσεων, αλλά θα πρότεινα να αντισταθείς στον πειρασμό.

Nostradamus
23/07/2019, 09:26
Ας ξεκινησουμε με τα κραξιμο για να κλεισουμε οσο πιο ομορφα γινεται..

Μεγαλωνοντας κοριτσια, σου λεω οτι απλα δεν παιζει να σας αφηνα ουτε απο παλια εθνικη, ουτε απο νεα, ουτε με στολη, ουτε με βερμουδα... Το ειμαστε ενηλικοι (19) δεν σημαινει οτι δεν ειστε μικροι με οτι συνεπαγεται αυτο..

Στο τελος θα κανετε οτι σας κατεβει φυσικα, αλλα οταν το μαθαινα θα ειχε πολυ πλακα που θα επικοινωνειτε ξανα με σταθερο τηλεφωνο και γραμματα, για κανενα χρονο (η υπερβολη ειναι για να δωσει εμφαση :D)... θα βοηθουσε και την σχεση να δυναμωσει.. :lol::lol:

Δωσε τον εξοπλισμο σου (που λες οτι εχεις αλλα δεν μας λες ποσο πληρης ειναι) στην κοπελα αφου εχετε μονο ενα σετ. Δεν ειναι μονο η στραβη που χρειαζεσαι πληρη εξοπλισμο.. Ενα κατα λαθος αγγιγμα σε εξατμιση με την γαμπα ας πουμε (πολλα παραδειγματα προσωπικα και γνωστων) μπορει ωραιοτατα να σας χαλασει τις διακοπες που τοσο ονειρευεστε..

Δεν αλλαζεις πλανητη 300 χιλιομετρα θα κανεις... Αλλαξε τα λαδια.. Πηγαινε απο παλια εθνικη και επαρχιακο οσο περισσοτερο μπορεις.. Μην το πας "σκασμενο", αραξτε και για κανενα καφε, για λιγο μουχαμπετι και κανενα φιλι στην διαδρομη να εχετε να θυμαστε (φτιαχνεις ωραιες ιστοριες για το μελλον, τυπου ειχα μια γκομενα εκει παλια το ΄19 κτλ κτλ)...

Μην παρεις βενζινη μαζι.. θα βρεις στον δρομο...

Καλο ταξιδι και προσοχη για να φτιαξετε και αλλες αναμνησεις στο μελλον.. :wave2::wave2:

teogtp
23/07/2019, 09:36
Ας ξεκινησουμε με τα κραξιμο για να κλεισουμε οσο πιο ομορφα γινεται..

Μεγαλωνοντας κοριτσια, σου λεω οτι απλα δεν παιζει να σας αφηνα ουτε απο παλια εθνικη, ουτε απο νεα, ουτε με στολη, ουτε με βερμουδα... Το ειμαστε ενηλικοι (19) δεν σημαινει οτι δεν ειστε μικροι με οτι συνεπαγεται αυτο..

Στο τελος θα κανετε οτι σας κατεβει φυσικα, αλλα οταν το μαθαινα θα ειχε πολυ πλακα που θα επικοινωνειτε ξανα με σταθερο τηλεφωνο και γραμματα, για κανενα χρονο (η υπερβολη ειναι για να δωσει εμφαση :D)... θα βοηθουσε και την σχεση να δυναμωσει.. :lol::lol:

Δωσε τον εξοπλισμο σου (που λες οτι εχεις αλλα δεν μας λες ποσο πληρης ειναι) στην κοπελα αφου εχετε μονο ενα σετ. Δεν ειναι μονο η στραβη που χρειαζεσαι πληρη εξοπλισμο.. Ενα κατα λαθος αγγιγμα σε εξατμιση με την γαμπα ας πουμε (πολλα παραδειγματα προσωπικα και γνωστων) μπορει ωραιοτατα να σας χαλασει τις διακοπες που τοσο ονειρευεστε..

Δεν αλλαζεις πλανητη 300 χιλιομετρα θα κανεις... Αλλαξε τα λαδια.. Πηγαινε απο παλια εθνικη και επαρχιακο οσο περισσοτερο μπορεις.. Μην το πας "σκασμενο", αραξτε και για κανενα καφε, για λιγο μουχαμπετι και κανενα φιλι στην διαδρομη να εχετε να θυμαστε (φτιαχνεις ωραιες ιστοριες για το μελλον, τυπου ειχα μια γκομενα εκει παλια το ΄19 κτλ κτλ)...

Μην παρεις βενζινη μαζι.. θα βρεις στον δρομο...

Καλο ταξιδι και προσοχη για να φτιαξετε και αλλες αναμνησεις στο μελλον.. :wave2::wave2:

Έτσι.:beer:
Εδώ ο bulmont ξεκίνησε χειμώνα το 88' για μπουγατσουπολη για να γ@@@σει και δεν έπαθε τίποτα (μόνο κάτι χρόνια μετακόμισε στην Σαουδική Αραβία για να κάνει απόψυξη :lol:).
Απλά φρόντισε να έχετε εξοπλισμό ασφαλείας,η στραβή πάντα παραμονεύει στην γωνία.

νεοσσός
23/07/2019, 10:05
Έτσι.:beer:
Εδώ ο bulmont ξεκίνησε χειμώνα το 88' για μπουγατσουπολη για να γ@@@σει και δεν έπαθε τίποτα (μόνο κάτι χρόνια μετακόμισε στην Σαουδική Αραβία για να κάνει απόψυξη :lol:).
Απλά φρόντισε να έχετε εξοπλισμό ασφαλείας,η στραβή πάντα παραμονεύει στην γωνία.
Δεν το λες και λίγο αυτό που συνάντησε στο σπίτι της κοπέλας του...

... Μου ανοίγει λοιπόν η (ας την πούμε) Μαρία φορώντας ενα λευκό μπλουζάκι μόνον, και διακρίνω μέσα στο δωμάτιο στο στρώμα (δεν υπήρχε κρεβάτι) έναν τύπο να καπνίζει αρρειμανίως. Εγώ κάγκελο και από το κρύο και από την έκπληξη, η Μαρία κάγκελο γιατί περίμενε κάποια φίλη της και γι' αυτό και άνοιξε την πόρτα χωρίς να ρωτήσει και της βγήκα εγώ φάντης μπαστούνι...

teogtp
23/07/2019, 10:22
Δεν το λες και λίγο αυτό που συνάντησε στο σπίτι της κοπέλας του...

Φήμες λένε ότι πήρε ποσοστά από την Δέλτα όταν κυκλοφόρησε η γρανιτα Grillo........

Panos76
23/07/2019, 10:32
Φήμες λένε ότι πήρε ποσοστά από την Δέλτα όταν κυκλοφόρησε η γρανιτα Grillo........

Μάλλον από την Έβγα :D

408526

Red Rider
23/07/2019, 10:50
Αφού έχεις ετοιμάσει το μηχανάκι από την προηγούμενη μέρα,κοιμάσαι νωρίς το βράδυ και ξυπνάς νωρίς το πρωί..
Εγώ όταν έχω να κάνω μεγάλο ταξίδι (300+χλμ) ξεκινάω κατά τις 04.30 που δεν υπάρχει ψυχή πουθενά.. Κατά τις 7 έχεις φάει πάνω από το μισό της διαδρομής και πίνεις το καφεδάκι σου σε άλλα μέρη...
Κατάλληλη ενδυμασία, ένα 4λιτρο βενζίνη καβατζα, και οπωσδήποτε αντανακλαστικο γιλέκο,γιατι όταν κινείσαι με μέση ταχύτητα 90 μπορεί να σε περάσει από πάνω κανένας παλαβός μέσα στη νύχτα..

teogtp
23/07/2019, 10:56
Μάλλον από την Έβγα :D

408526

Το Grillo (γρύλος)από πού νομίζεις ότι βγήκε;
Όταν "τον" πάταγε κάτω για κατούρημα πονούσε και σηκωνόταν στις μύτες.
:tooth:

doctoras
24/07/2019, 07:17
εντάξει το νήμα απογειώθηκε!!
https://www.youtube.com/watch?v=YzLEh-9yyTc

Cpt. Haddock
24/07/2019, 09:32
Παντως οσοι γραφετε "τη δεκαετια του 70 πηγα με παπι στην Κοζανη" δεν εχετε καταλαβει τι εχει αλλαξει στους δρομους τα τελευταια χρονια...Που δε λεγονται πλέον εθνικες αλλα αυτοκινητοδρομοι.

Ενα παπι που με το ζορι πιανει τα 90 (και αν), θα βρεθει διπλα σε ρυμουλκουμενη νταλικα που κινειται ανετα με 90. Κι αν με μηχανη οταν προσπερνατε νταλικα νιωθετε τον αερα να σας κουναει, σκεφτειτε τι θα γινει με το παπι.

Χωρια που μια σοβαρη τροχαια θα τον στειλει απο παραδρομο η και παλια εθνικη.

Εν ολιγοις: Πηγαινε αν θες, αλλα απο παλιους δρομους και με χρονικη ανεση. Δεν εχει κανενα νοημα να πληρωσεις διοδια σε αυτοκινητοδρομο οταν δεν μπορεις να εκμεταλλευτεις τα πλεονετκηματα του (ταχυτητα).

:wave2:

Vrasidas
17/07/2020, 22:14
Διαβάζοντας πολλές από τις απόψεις για το ταξίδι, ενώ ήμουν έτοιμος να κάνω ταξίδι με παπί χρησιμοποιώντας Εθνική - Επαρχιακούς και παραδρόμους, αποφάσισα πως φρόνιμο είναι να κάτσω στα αβγά μου και να μην πάω αλλά ούτε να το επιχειρήσω ποτέ ...

Κατάλαβα πως αυτά τα πράγματα αφενός δεν γίνονται με απόλυτη ασφάλεια, αφετέρου το παπί θα χαλάσει, θα κάψει λάδια, θα σκάσουν τα λάστιχα και τόσα ακόμα ...

Ο Θεός με φύλαξε που το διάβασα πριν φύγω.

Υ.Γ. ... στον ύπνο μου είδα πως έκανα 630 χλμ δικάβαλος πήγαινε έλα σε δύο μέρες με παπί, χρησιμοποιώντας Εθνική και επαρχιακούς. Δυο τρεις στάσεις για φωτο και τσίσα, ωραίος σταθερός ρυθμός, γραφικά χωριά, παραλίες και ορεινά περάσματα. Ωραία ήταν, αλλά αυτά είναι μόνο στα όνειρα.

afric
17/07/2020, 22:43
Προσωπικά, με παπί, δεν θα πήγαινα ούτε μέχρι Άγιο Στέφανο, και μιλάμε για μονός τώρα, για διπλός δεν το συζητάω δεν έβγαινε ούτε μέτρο Εθνικής Οδού. Η θέση οδήγησης στα παπιά, έχει σχεδιαστεί για σύντομη-μικρές_αποστάσεις-χαμηλή_ταχύτητα κίνηση εντός πόλης. Είναι ΤΡΑΓΙΚΗ για την σπονδυλική στήλη, σε πολύωρη χρήση, πολλά χιλιόμετρα απόσταση. Ακόμα και το πιο σκληροπυρηνικό supersport είναι αιώνες καλύτερο-ταχύτερο-ξεκουραστότερο για ταξίδι, τουλάχιστον αυτά τελειώνουν το ταξίδι μάνι-μάνι και το σώμα μοιράζει το βάρος σε πολλά σημεία στήριξης, στο παπί είναι σαν να κάθεσαι σε πάγκο ή καρέκλα χωρίς πλάτη.

εγω παντως βρισκω τη θεση οδηγησης στο παπι μια χαρα(καζερ), το προτιμω μαλιστα απ τα μικρα ονοφ, που εχουν στενοτερη σελα και μπροστα τοποθετημενα μαρσπιε.Δεν εχεις ρεζερβουαρ για στηριξη βεβαια.
Ο κινδυνος στην εθνικη ειναι απ τη χαμηλη ταχυτητα που μοιραια κινεισαι( ειδικα στις εξοδους). σταθερο ειναι παντως.Το supersport μοιραζει το βαρος ομως αν εχεις ευαισθησια σε αυχενα οπως εγω..δεν πας πουθενα..πιο ξεκουραστο το παπι για μενα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/07/2020, 07:23
Διαβάζοντας πολλές από τις απόψεις για το ταξίδι, ενώ ήμουν έτοιμος να κάνω ταξίδι με παπί χρησιμοποιώντας Εθνική - Επαρχιακούς και παραδρόμους, αποφάσισα πως φρόνιμο είναι να κάτσω στα αβγά μου και να μην πάω αλλά ούτε να το επιχειρήσω ποτέ ...

Κατάλαβα πως αυτά τα πράγματα αφενός δεν γίνονται με απόλυτη ασφάλεια, αφετέρου το παπί θα χαλάσει, θα κάψει λάδια, θα σκάσουν τα λάστιχα και τόσα ακόμα ...

Ο Θεός με φύλαξε που το διάβασα πριν φύγω.

Υ.Γ. ... στον ύπνο μου είδα πως έκανα 630 χλμ δικάβαλος πήγαινε έλα σε δύο μέρες με παπί, χρησιμοποιώντας Εθνική και επαρχιακούς. Δυο τρεις στάσεις για φωτο και τσίσα, ωραίος σταθερός ρυθμός, γραφικά χωριά, παραλίες και ορεινά περάσματα. Ωραία ήταν, αλλά αυτά είναι μόνο στα όνειρα.

:lol::lol::lol:
Σε τα μάς. Αυτα πέστα αλλού :wave2:

nassosxlvbros
18/07/2020, 09:45
Θα το πω λίγο διαφορετικά:
Θες να το κάνεις; κάντο και μη ρωτάς πολλά...Εδώ θα είμαστε να μοιραστείς την εμπειρία σου! :)
Είμαι σίγουρος πως θα το κάνεις όπως το έκανα και γω κάποτε (1989) χωρίς να πω σε κανέναν τίποτα...Απλά σηκώθηκα,έφτιαξα καφέ και ξεκίνησα ;)
Όμως:......
Είσαι 19 και σίγουρα κάτοχος διπλώματος που απέκτησες πρόσφατα.Θες να κάνεις ένα ταξιδάκι 330 χιλιομέτρων κουβαλώντας δεύτερο άτομο με μετριότατο εξοπλισμό,τη σχετική απειρία και άγνοια κινδύνου που είχαμε όλοι στα 19 μας αλλά και την ευθύνη πως θα τη μοιραστείς με άλλη μια ψυχή....
Έχω κόρη και γιο 20 και 22 χρονών αντίστοιχα που δε λένε όχι σε βόλτες και ταξίδια από μικρά αλλά πάντα έχουν στην άκρη του μυαλού τους πως αν δεν αισθάνονται ασφαλείς παίρνουν το ΚΤΕΛ ή τον προαστιακό.Σημασία έχει η βόλτα όχι το μέσο χεχεχε ! :)

Τι παίζει εκεί έξω....
Εν έτει 2020 ένα ταξίδι 300+κμ(και 300 η επιστροφή...) σε Ε.Ο. (με τόσους ανεύθυνους) και με όχημα που δεν έχει άνετα τελική ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τη μέγιστη επιτρεπόμενη το οδικού δικτύου-130κμ/ώρα δηλαδή, αποτελεί μόνο του μια περιπέτεια...Και μάλιστα με άτομο μαζί σου.
Σου το λέει κάποιος που το έκανε αρκετές φορές με το πιστό μου ΚΑΖΕ R 115 λόγω δουλειάς (Ομόνοια- Ορωπό- Λαμία) είτε από παράδρομο είτε καρφί ΕΟ.
Και συνεχίζω τη μετακίνηση αυτή καθημερινά από το πρωί στις 6:00 (με εταιρικό αμάξι πια...) και το τι βλέπω κάθε πρωί... άστο καλύτερα....
Γενικά το παπί είναι για μικρές μετακινήσεις μέχρι 100 κμ τη μέρα -ή χοντρικά μέχρι τα 2/3 της αυτονομίας του- για να είσαι άνετος και ξεκούραστος.Από 150 κμ διαδρομή και πάνω το βασανίζεις και βασανίζεσαι.
Ο βασικός λόγος να το ζυγίσεις ξανά- για οποιοδήποτε ταξίδι- είναι η αυτονομία του παπιού που είναι μικρή,και περιλαμβάνει και το ρίσκο να βρεις κλειστό βενζινάδικο.
Μπετονάκι καυσίμου ναι,αν το επιχειρήσεις αλλά μέσα σε κλειστό χώρο να μην το ζεσταίνει ο ήλιος-άρα θες μπαγκαζιέρα και ό,τι χωρέσει μετά....

Στερόγραφο 1 (ζωτικό)
Αν δεν έχεις κέφια και όρεξη στο 100% μην το σκεφτείς να ξεκινήσεις καν.Δε μιλάω καν για αδιαθεσία κλπ.

Στερόγραφο 2
Μπουφάν δερμάτινο δανείζω να κάνεις τη δουλειά σου...Και κορντούρα καλοκαιρινή έχω,διάτρητη..Παίζουν και τα 2 πάντως.Εννοείται με τα προστατευτικά τους συν το προστατευτικό πλάτης.

Στερόγραφο 3
Μη ρισκάρεις αν θες να γουστάρεις... ;)

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/07/2020, 12:37
Θα το πω λίγο διαφορετικά:
Θες να το κάνεις; κάντο και μη ρωτάς πολλά...Εδώ θα είμαστε να μοιραστείς την εμπειρία σου! :)
Είμαι σίγουρος πως θα το κάνεις όπως το έκανα και γω κάποτε (1989) χωρίς να πω σε κανέναν τίποτα...Απλά σηκώθηκα,έφτιαξα καφέ και ξεκίνησα ;)
Όμως:......
Είσαι 19 και σίγουρα κάτοχος διπλώματος που απέκτησες πρόσφατα.Θες να κάνεις ένα ταξιδάκι 330 χιλιομέτρων κουβαλώντας δεύτερο άτομο με μετριότατο εξοπλισμό,τη σχετική απειρία και άγνοια κινδύνου που είχαμε όλοι στα 19 μας αλλά και την ευθύνη πως θα τη μοιραστείς με άλλη μια ψυχή....
Έχω κόρη και γιο 20 και 22 χρονών αντίστοιχα που δε λένε όχι σε βόλτες και ταξίδια από μικρά αλλά πάντα έχουν στην άκρη του μυαλού τους πως αν δεν αισθάνονται ασφαλείς παίρνουν το ΚΤΕΛ ή τον προαστιακό.Σημασία έχει η βόλτα όχι το μέσο χεχεχε ! :)

Τι παίζει εκεί έξω....
Εν έτει 2020 ένα ταξίδι 300+κμ(και 300 η επιστροφή...) σε Ε.Ο. (με τόσους ανεύθυνους) και με όχημα που δεν έχει άνετα τελική ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τη μέγιστη επιτρεπόμενη το οδικού δικτύου-130κμ/ώρα δηλαδή, αποτελεί μόνο του μια περιπέτεια...Και μάλιστα με άτομο μαζί σου.
Σου το λέει κάποιος που το έκανε αρκετές φορές με το πιστό μου ΚΑΖΕ R 115 λόγω δουλειάς (Ομόνοια- Ορωπό- Λαμία) είτε από παράδρομο είτε καρφί ΕΟ.
Και συνεχίζω τη μετακίνηση αυτή καθημερινά από το πρωί στις 6:00 (με εταιρικό αμάξι πια...) και το τι βλέπω κάθε πρωί... άστο καλύτερα....
Γενικά το παπί είναι για μικρές μετακινήσεις μέχρι 100 κμ τη μέρα -ή χοντρικά μέχρι τα 2/3 της αυτονομίας του- για να είσαι άνετος και ξεκούραστος.Από 150 κμ διαδρομή και πάνω το βασανίζεις και βασανίζεσαι.
Ο βασικός λόγος να το ζυγίσεις ξανά- για οποιοδήποτε ταξίδι- είναι η αυτονομία του παπιού που είναι μικρή,και περιλαμβάνει και το ρίσκο να βρεις κλειστό βενζινάδικο.
Μπετονάκι καυσίμου ναι,αν το επιχειρήσεις αλλά μέσα σε κλειστό χώρο να μην το ζεσταίνει ο ήλιος-άρα θες μπαγκαζιέρα και ό,τι χωρέσει μετά....

Στερόγραφο 1 (ζωτικό)
Αν δεν έχεις κέφια και όρεξη στο 100% μην το σκεφτείς να ξεκινήσεις καν.Δε μιλάω καν για αδιαθεσία κλπ.

Στερόγραφο 2
Μπουφάν δερμάτινο δανείζω να κάνεις τη δουλειά σου...Και κορντούρα καλοκαιρινή έχω,διάτρητη..Παίζουν και τα 2 πάντως.Εννοείται με τα προστατευτικά τους συν το προστατευτικό πλάτης.

Στερόγραφο 3
Μη ρισκάρεις αν θες να γουστάρεις... ;)

Ποιανού απαντάς βρε τρελε :lol:
Το νήμα είναι περσινό.

νεοσσός
18/07/2020, 15:31
Ποιανού απαντάς βρε τρελε :lol:
Το νήμα είναι περσινό.
Ε με παπί θα πήγαινε μαλακωσσά. Μπορεί να είναι στο δρόμο ακόμα. :p

doctoras
18/07/2020, 16:06
Παιζει να εχει αυτο-διαγραφει κιολας :)