PDA

View Full Version : Διπλωμα, χωρις να εχω οδηγησει ποτε



Eva1443
22/07/2019, 16:08
Καλησπερα φιλοι! Ονομαζομαι Εύα και είμαι νεο μελος. Τον τελευταιο καιρό, ζω στην επαρχία και εδω απ'οτι ακουγεται ειναι πολυ πιο ευκολο να βγαλεις το διπλωμα χωρις να λαδωσεις. Κατα τον Νοεμβριο, θα επιστρεψω στην Αθήνα οποτε λεω να βγαλω το διπλωμα εδω.

Θελω να δωσω το 125cc για να οδηγησω παπακι.. Εχω ομως καποια θεματα.
Α) δεν εχω οδηγησει ποτε παπι, και δεν εχω καποιο ευκαιρο για να κανω εξασκηση
Β) το ύψος μου ειναι 1.58 και φοβαμαι μηπως αυτο ειναι απαγορευτικο
Γ) εαν τελικα παρω την αποφαση και παω, οι ωρες που προτείνονται ειναι αρκετες για να μαθει καποιος, που δεν εχει καμια ιδεα, να οδηγα?

Γενικα ορεξη υπαρχει και μαθαινω ευκολα :D

Μην μου προτείνετε να παρω αυτοκινητο το θεμα ειναι κυριως οικονομικο. Επισης μαρεσει πολυ το δίκυκλο!

Σας ευχαριστω προκαταβολικά για τις απαντησεις σας!!!!

telegonos
22/07/2019, 16:29
Α) κανάς φίλος να έχει, να σου δείξει δεν υπάρχει; Δεν είναι απαραίτητο, αλλά καλό είναι να έχεις μια ιδέα, από μόνη σου, πριν ακόμα αρχίσεις τα μαθήματα.
Β) μια χαρά είναι το ύψος σου, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Παπί θα οδηγήσεις, όχι μοτοκρος με σέλα ''στον Θεό με πάει''.
Γ) εσύ θα το κρίνεις αυτό. Αν νοιώθεις ότι δεν έχεις μάθει στις στάνταρ ώρες, θα χρειαστείς κιάλλες.

-Αν κάνεις ποδήλατο και δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, το παπί είναι ένα ποδήλατο με κινητήρα. Αν έχεις μάθει την ισορροπία και το πως κινείται το ποδήλατο, μια χαρά θα τα βρεις και στο παπί.

-Μην σε μπερδεύουν με τα λαδώματα. Όποιος σου λέει τέτοια, μην τον ακούς. Εσύ προχώρα σαν να μην υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις (99% όντως δεν υπάρχουν) και μην τις υπολογίζεις. Έχε αυτοπεποίθηση, κανείς δεν σε κόβει αν ξέρεις, όσο και να θέλει. Τα λαδώματα, όποτε είναι, είναι για ανίκανους να πάρουν το δίπλωμα κανονικά. Η αυτοπεποίθηση συνήθως πρέπει να είναι με μέτρο. ΕΔΩ κατά εξαίρεση, καλόν είναι, όχι μόνο να έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά και τσαμπουκά. Κανείς δεν πρόκειται να σε κόψει για λάδωμα, ούτε θα στο προτείνει καν, αν σε δουν 1) να ξέρεις 2)να έχεις έρθει με σιγουριά-τσαμπουκά να κάνεις την εξέταση σωστά και ούτε κουβέντα να σηκώνεις για λαδώματα.

-Το να μάθεις να χειρίζεται γκάζι φρένο ταχύτητες και να ισορροπείς είναι το εύκολο και το κάνουν όλοι, ακόμα και γέροι που τα έχουν χαμένα το καταφέρνουν. Το να μάθεις να κινείσαι με ασφάλεια, και να τηρείς λογικούς κανόνες στους δρόμους, είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά μαθαίνεται κι αυτό.

Eva1443
22/07/2019, 16:41
Α) κανάς φίλος να έχει, να σου δείξει δεν υπάρχει; Δεν είναι απαραίτητο, αλλά καλό είναι να έχεις μια ιδέα, από μόνη σου, πριν ακόμα αρχίσεις τα μαθήματα.
.

Δυστυχως εδω στα γιαννενα εχω ερθει απο σποντα για λιγο καιρο, και δεν εχω καποιον.. Σε ευχαριστω για τα υπολοιπα!

basilis_k6
22/07/2019, 16:45
καλυτερα που δεν εχεις οδηγησει. οι πρωτες εμπειριες με οχημα πρεπει να εισαι και σωστες τεχνικα. μια χαρα υψος εχεις πηγαινε παρε ενα διπλωμα οπως χιλιαδες γυναικες πριν απο σενα.

borgiriadis1
22/07/2019, 18:48
Καλά telegone όσον αφορά το λάδωμα μην είσαι και τόσο απόλυτος. Θα συμφωνήσω ότι αν ξέρεις και τα κάνεις όλα σωστά δεν θα σε κόψουν αλλά μην το φτάσουμε και στο άλλο άκρο ότι 99% δεν υπάρχει λάδωμα. Προσωπικά γνωρίζω αρκετούς οδηγούς (κυρίως Αθηναίους) που έσταξαν λαδάκι "για σιγουριά".
Επί του θέματος Εύα δεν θα έχεις πρόβλημα. Κανείς δεν γεννήθηκε να ξέρει. Και στην τελική αν όντως δεν σου φτάσουν τα μαθήματα κάνεις μερικά ακόμα. Πάντως είμαι της άποψης ότι αφού τον Νοέμβριο θα γυρίσεις στην Αθήνα μην μπλέξεις τώρα ή αν το βιάζεσαι κ φοβάσαι για οποιονδήποτε λόγο να βγάλεις στην Αθήνα γράψου στα κοντά.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/07/2019, 20:52
Όλα αυτά που μας έγραψες Εύα Πέστα σε εναν δασκαλο οδήγησης σε μια σχολή.Θα σε βοηθήσει καθώς είναι συχνό φαινόμενο γιαυτούς.
Καλώς ήρθες.

BLiTzER
22/07/2019, 21:25
Πώς ξέρεις ότι σ'αρέσει αν δεν έχεις οδηγήσει ποτέ;

katsar
22/07/2019, 22:36
Μπορείς.Ούτε εμείς ξέραμε να οδηγάμε μέχρι να μάθουμε.
Τώρα αν οι ώρες μαθημάτων είναι αρκετές ,ε τι απάντηση να πάρεις,εξαρτάτε από πολλά.

JasonEV
22/07/2019, 22:51
Και εγω οταν πηγα στη σχολη δεν ειχα ξαναοδηγησει. Μαλιστα ο δασκαλος οδηγησης παραξενευτηκε οταν του ειπα οτι δεν ξερω απο που αναβουνε τα φωτα. Το αν θα χρειαστεις παραπανω ωρες θα φανει στη πορεια. Εμενα πιο πολυ ο συμπλεκτης με δυσκολεψε.

ridah_da_fresh
09/09/2019, 23:05
Ποδηλατο εχεις κανει? Αμα το εχεις αυτο, εχεις διανυσει ηδη το 50% της πορειας, θα ελεγα. Και γω απο πληρη απειρια δινω το Α.

disclaimer: ειμαι νουμπας

SoR
16/09/2019, 08:18
δίπλωμα αυτοκινήτου & αυτοκίνητο έχεις οδηγήσει; αν ναι, μέσα στην αθήνα; Ρωτάω για να δεις αν έχεις οδηγική παιδεία και συμπεριφορά στον δρόμο. Αν όχι, η επαρχία είναι ενα έυκολο στάδιο για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις.
Προσωπικά στην επαρχία έβγαλα το δίπλωμα, ήταν πιο εύκολο,πιο φθηνό και δεν χρειαζόταν να λαδώσεις (απο ψωροπερηφάνεια δεν ήθελα αλλα δεν υπάρχουν και τα κλασσικά στάνταρ του λαδώματος που τό'χεις δεν το΄χεις στο πλασάρουν ετσι ωστε να λαδώσεις)

συνοψίζοντας.
Αν ξερεις ισορροπία, το παπί είναι εύκολο. και στον χειρισμό και στο βάρος. Βρες κανα site να κάνεις τα τεστάκια των θεωρητικών ερωτήσεων και το πρακτικό είναι εύκολο. Στην επαρχία δεν θα δυσκολευτείς τόσο όσο να ξεκίναγες να οδηγείς στην Αθήνα.

Kostasyamaha
05/08/2020, 15:25
Ποδηλατο εχεις κανει? Αμα το εχεις αυτο, εχεις διανυσει ηδη το 50% της πορειας, θα ελεγα. Και γω απο πληρη απειρια δινω το Α.

disclaimer: ειμαι νουμπας

Ακριβώς αν ξέρεις ποδήλατο θα μάθεις και μηχανακι ευκολα

Vstrommer71
05/08/2020, 18:56
Μπορείς.Ούτε εμείς ξέραμε να οδηγάμε μέχρι να μάθουμε.


Έτσι βέβαια όπως βλέπω να κυκλοφορούμε οι περισσότεροι στον δρόμο,τόσο πιο σίγουρος είμαι ότι ποτέ δεν μάθαμε οι περισσότεροι να οδηγούμε:lol:

Στην ερώτηση της κοπέλας,η προφανής απάντηση:Μια σοβαρή Σχολή Οδηγών θα δώσει την λύση,ας κάνει κι έξτρα μαθήματα.

Κι επίσης:Το απολύτως καλύτερο,είναι να μην έχεις ιδέα από αυτό που θες να μάθεις.Οπότε το μυαλό σου είναι σαν μια λευκή κόλλα χαρτί και μαθαίνεις ευκολότερα.Και σωστότερα,αποφεύγοντας την πιθανότητα να έχεις μάθει κάτι μισά και στραβά.

atom_smasher
05/08/2020, 19:23
Κανενα προβλημα. Καλη σχολη / δασκαλος και συγκεντρωμενη.

katsar
05/08/2020, 19:25
η εύα 13 μήνες μετά
420072

tzimidis
05/08/2020, 19:30
Πώς ξέρεις ότι σ'αρέσει αν δεν έχεις οδηγήσει ποτέ;

Α, οκ, για οδήγηση λες....

Vstrommer71
05/08/2020, 19:34
η εύα 13 μήνες μετά
420072

Aν της κοπέλας της ευχόμαστε μετά από 13 μήνες να οδηγεί την αρχαιολογία το SR το δυόμισυ,τρέμω στην ιδέα τί αυτοκίνητο θα ευχόσουνα να οδηγώ μετά από 13 μήνες τώρα που δίνω κι εγώ για δίπλωμα αυτοκινήτου στην τρυφερή ηλικία των 49.
Κανά Citroen 2CV ίσως?:bawl:

(/spam off)

katsar
05/08/2020, 19:40
Opel Manta 400 για τον κύριο.

Shinigami Ryuk
05/08/2020, 23:02
https://www.google.com/search?q=%CE%B3%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%82&sxsrf=ALeKk02ugj9FDHv16hy4n3cQh5a_VxKdcg:1596661276623&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjIy-Dh-oTrAhWXRxUIHZdiCu4Q_AUoAXoECBcQAw&biw=1366&bih=625

Acacius
06/08/2020, 02:06
Η κοπέλα την ίδια μέρα που έκανε εγγραφή μπήκε και για τελευταία φορά στο φόρουμ (με login τουλάχιστον). Οπότε είτε SR οδηγεί είτε Opel Corsa, μάλλον αδιαφορεί για τα σχόλιά μας.

Vstrommer71
06/08/2020, 08:33
Η κοπέλα την ίδια μέρα που έκανε εγγραφή μπήκε και για τελευταία φορά στο φόρουμ (με login τουλάχιστον). Οπότε είτε SR οδηγεί είτε Opel Corsa, μάλλον αδιαφορεί για τα σχόλιά μας.

Μπορεί και να δουλεύει,μπορεί και να πήγε διακοπές,χίλια δύο μπορεί να συμβαίνουν.Μην κοιτάς που εμείς είμαστε όλη την ώρα μέσα και χαβαλεδιάζουμε:lol:

Panos76
06/08/2020, 08:47
:D

420079