Σύνδεση

View Full Version : Προβλημα με ρουμπινετο

GiannisKw99
01/08/2019, 12:59
Καλημερα. Εχω ενα kawasaki kmx 200 αρκετα χρονια. Ξαφνικα αφου εβαλα βενζινη αρχισε να σταζει απο το ρουμπινετο. Τι μπορει να εχει γινει; υπαρχει καποια τσιμουχα σε εκεινο το μερος. Ευχαριστω εκ των προτερων!

SeniorCanardo
01/08/2019, 14:59
Δεν μας λες από ποιο σημείο του ρουμπινέτου στάζει.

συνήθως υπάρχει μια τσιμούχα (o-ring) στο διακοπτάκι (απο πίσω) και μια φλαντζούλα στην ένωση με το ντεπόζιτο.

karellen
01/08/2019, 15:28
Σφίξε τις 2 βιδούλες που είναι μπροστά,αν είσαι τυχερός μπορεί να σταματήσει.

GiannisKw99
01/08/2019, 16:11
Δεν μας λες από ποιο σημείο του ρουμπινέτου στάζει.

συνήθως υπάρχει μια τσιμούχα (o-ring) στο διακοπτάκι (απο πίσω) και μια φλαντζούλα στην ένωση με το ντεπόζιτο.
Ανοιξα το ρουμπινετο και βρηκα την τσιμουχα τυπου o-ring και ηταν κομμενη, και ελειπε ενα κομματι της. Λογικα αυτο ειναι το προβλημα

GiannisKw99
01/08/2019, 16:12
Σφίξε τις 2 βιδούλες που είναι μπροστά,αν είσαι τυχερός μπορεί να σταματήσει.
Το δοκιμασα. Ευχαριστω παντως. Απο οτι φαινετε δικιο εχει ο φιλος SeniorCanardo

γιωτάς
23/12/2024, 13:11
Ξεθάβω για να μάθω...

Σε περίπτωση που θέλουμε άλλο λάστιχο για το ρουμπινέτο που βρίσκουμε?
Ευχαριστώ

Λευκάδιος
23/12/2024, 13:16
Ξεθάβω για να μάθω...

Σε περίπτωση που θέλουμε άλλο λάστιχο για το ρουμπινέτο που βρίσκουμε?
Ευχαριστώ

Για ποιό μοντέλο;Ή γνήσιο (σε περίπτωση που το δίνει ξεχωριστά η εκάστοτε εταιρεία) ή κάνα aftermarket (πχ Tourmax).
https://www.motopart.com.gr/?s=%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%84%CE%BF+&post_type=product&type_aws=true

γιωτάς
23/12/2024, 14:26
Crm125 2t. Η honda δίνει ολόκληρο μόνο.

Λευκάδιος
23/12/2024, 19:47
Crm125 2t. Η honda δίνει ολόκληρο μόνο.

Το έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι σε aftermarket.
Λογικά θα ταιριάζει λάστιχο από άλλα ρουμπινέτα αλλά άντε βρες πως και γιατί ..
Λύνεται το υπάρχον; Καμιά φορά το λάστιχο φθείρεται από την έξω μεριά και από μέσα είναι ανέπαφο.Σε αυτή την περίπτωση αν το αναποδογυρίσεις (το μέσα έξω) μπορεί να γίνει η δουλειά και να στεγανοποιήσει.
Άλλη λύση με το ρουμπινέτο στο χέρι σαν δείγμα να ρωτήσεις σε μαγαζιά με ανταλλακτικά και να βρεις αντίστοιχων διαστάσεων ημιτασιόν .

γιωτάς
23/12/2024, 20:21
Το έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι σε aftermarket.
Λογικά θα ταιριάζει λάστιχο από άλλα ρουμπινέτα αλλά άντε βρες πως και γιατί ..
Λύνεται το υπάρχον; Καμιά φορά το λάστιχο φθείρεται από την έξω μεριά και από μέσα είναι ανέπαφο.Σε αυτή την περίπτωση αν το αναποδογυρίσεις (το μέσα έξω) μπορεί να γίνει η δουλειά και να στεγανοποιήσει.
Άλλη λύση με το ρουμπινέτο στο χέρι σαν δείγμα να ρωτήσεις σε μαγαζιά με ανταλλακτικά και να βρεις αντίστοιχων διαστάσεων ημιτασιόν .

Είμαι στον ίδιο δρόμο απλά έχω κολλήσει στο τελευταίο κομμάτι:
Το έχω ανοίξει και το λάστιχο είναι κομμένο στη μέση. Άρα δεν παίρνει "τούμπα". Δεν βρίσκω ανταλλακτικό aftermarket για το συγκεκριμένο στο net, αλλά έχω τις διαστάσεις: 22 διάμετρος 4 τρύπες.
Τo θέμα μου είναι αυτό που περιέγραψα και παραπάνω: Ανταλλακτικά γενικά για τέτοια πράγματα που μπορούμε να βρούμε?
Μου φαίνεται τραβηγμένη η λύση της αγοράς καινούριου για ένα λαστιχάκι....

Λευκάδιος
23/12/2024, 20:38
Είμαι στον ίδιο δρόμο απλά έχω κολλήσει στο τελευταίο κομμάτι:
Το έχω ανοίξει και το λάστιχο είναι κομμένο στη μέση. Άρα δεν παίρνει "τούμπα". Δεν βρίσκω ανταλλακτικό aftermarket για το συγκεκριμένο στο net, αλλά έχω τις διαστάσεις: 22 διάμετρος 4 τρύπες.

Τo θέμα μου είναι αυτό που περιέγραψα και παραπάνω: Ανταλλακτικά γενικά για τέτοια πράγματα που μπορούμε να βρούμε?
Μου φαίνεται τραβηγμένη η λύση της αγοράς καινούριου για ένα λαστιχάκι....

Mέτρησα ένα καινούργιο (από Κιτ της All Balls) που έχω για το XR650 μου,22mm διάμετρο,4 τρύπες,3.7mm πάχος.
459010

Αφού έχεις τις διαστάσεις,πάρε τηλέφωνο στο motopart (λινκ που έβαλα παραπάνω) και θα σου βρει ίδιο.
Ένα ημιτασιόν ρουμπινέτο δεν κάνει πάνω από 15 -20 ευρώ ,κάπου τόσο έχουν και τα κιτ επισκευής .
Οπότε αν δεν βρίσκεται κάποιο ανταλλακτικό δεν είναι κακή ιδέα το ημιτασιόν.

grharris
24/12/2024, 08:54
Είχα πάθει το ίδιο σε ένα Kawasaki παλιά. Η Kawa πούλαγε ολόκληρο ρουμπινέτο και βρήκα από άλλη εταιρεία (δεν θυμάμαι ποια) που είχε το ίδιο σε δικά της μοντέλα και πούλαγε μόνο του το πλαστικό κομμάτι που είναι σαν αποστάτης με τις τσιμούχες σε πολύ χαμηλή τιμή.

Ψάξε λίγο στο net, σίγουρα θα ταιριάζει με άλλα μοντέλα...ρώτα και κανά botάκι μήπως σε βοηθήσει

grharris
24/12/2024, 09:00
..ναι το botάκι απαντάει αμέσως...ρώτα το ποια μοντέλα και ποιές μάρκες έχουν το ίδιο με το δικό σου "fuel tap (petcock)" και θα σου δώσει και επιλογές αγοράς