View Full Version : Αιντε να δουμε...
https://www.news247.gr/politiki/mitsotakis-thesmothetisi-forologikon-kinitron-oste-i-apoktisi-kranoys-na-einai-pio-oikonomiki.7480887.html
Σταμάτησα να διαβάζω εδώ:
«Όπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά»
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Μόνο κλάμα.
DrIoannis
01/08/2019, 13:46
Στο αν εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός επαφίεται και σε εμάς (ας γίνουμε και λίγο μαρτυριάρηδες :evil:). Στο αν εφαρμοστεί νόμος περί κράνους είναι θέμα αστυνόμευσης. Εγώ πάντως συζητάω εκτενώς με κόσμο που δεν φοράει κράνος όταν βρίσκω την ευκαιρία.
basilis_k6
01/08/2019, 14:11
λογια του αέρα όπως κάθε φορά που βγαίνουν. ο σαμαράς φέρνει ιντερνετ για όλους και τους "βγάζει τις κουκούλες". αυτος θα κοψει το τσιγάρο και θα τους βάλει κράνος. Την τροχαια που περίμενε πως και πως τον χρυσοχοίδη να γινει υπουργος την ρωτησε? Μακάρι να το κάνει, μακάρι να καταφέρει να μαζέψει την τροχαια που τα ξύνει και που κάθε μέρα σκάνε ξεκράνωτοι πάνω σε γιαγιάδες με κινητο στο αυτι.
Όσοι έχετε μουστάκια θα τα ξυρισει και αυτά
Να μην πιάσει στο στόμα του την υπογεννητικοτητα και μας γαμησει όλους........
DRAKONET
01/08/2019, 15:43
Στο αν εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός επαφίεται και σε εμάς (ας γίνουμε και λίγο μαρτυριάρηδες :evil:). Στο αν εφαρμοστεί νόμος περί κράνους είναι θέμα αστυνόμευσης. Εγώ πάντως συζητάω εκτενώς με κόσμο που δεν φοράει κράνος όταν βρίσκω την ευκαιρία.
================================
Συμφωνω απολυτα ..θεμα αστυνομευσης...πρεπει ολους να τους γραφουν...και διπλα στο σπιτι σου να πας..πρεπει να εχεις κρανος1
Γραψιμο φουλ!!
Μετα μην γραψει κανεις για κ@@ο μπατσους ομως..καλα θα κανουν !!
lleonidas
01/08/2019, 15:47
Εδώ (https://www.kathimerini.gr/1036516/article/epikairothta/politikh/meiwnetai-o-fpa-sta-kranh-dikyklistwn-apo-to-24-sto-13) αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ότι ο ΦΠΑ στα κράνη θα μειωθεί από το 24% στο 13%.
Καλό ακούγεται, αρκεί φυσικά να επισημοποιηθεί και κυρίως να φανεί η μείωση στις τσέπες μας και να μην πάει άκλαυτη στις τσέπες των εμπόρων.
basilis_k6
01/08/2019, 15:50
Εδώ (https://www.kathimerini.gr/1036516/article/epikairothta/politikh/meiwnetai-o-fpa-sta-kranh-dikyklistwn-apo-to-24-sto-13) αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ότι ο ΦΠΑ στα κράνη θα μειωθεί από το 24% στο 13%.
Καλό ακούγεται, αρκεί φυσικά να επισημοποιηθεί και κυρίως να φανεί η μείωση στις τσέπες μας και να μην πάει άκλαυτη στις τσέπες των εμπόρων.
είναι ντροπή να έχει 24% το κράνος αλλα θα γίνει οντως πράξη η μείωση? εννοείτε οτι θα παει σε τσέπες εμπόρων, έχεις δει εσυ τίποτα να κατεβαίνει οταν μειώνετε ο φόρος?
lleonidas
01/08/2019, 16:00
Και εγώ έχω ζωηρές αμφιβολίες, Βασίλη...ας περιμένουμε όμως να δούμε αν και πώς θα εφαρμοστεί.
Πέρα από αυτό, έχω την αίσθηση ότι το κόστος ενός κράνους δεν είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο δε φορούν κράνος όλοι αυτοί οι οδηγοί γύρω μας.
DrIoannis
01/08/2019, 16:07
Αν θέλουν τα λεφτά για κρανάκια οι έμποροι να πηγαίνουν σε αυτούς και όχι έξω ας κάνουν ότι μπορούν. Το μέτρο αυτό υπέρ τους είναι!
Αν νομιζετε οτι θα δουμε μειωσεις στις τιμες στα κρανη απο τους εμπορους περαστικα μας
είναι ντροπή να έχει 24% το κράνος αλλα θα γίνει οντως πράξη η μείωση? εννοείτε οτι θα παει σε τσέπες εμπόρων, έχεις δει εσυ τίποτα να κατεβαίνει οταν μειώνετε ο φόρος?
Σίγουρα θα γίνει. Ίσως όχι όλο το ποσό θα τα στρογγυλεύσουν κάπως αλλά είναι μεγάλη η διαφορά για να μην φανεί.
Όπως και να χει είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η μείωση είναι σωστή. Καθόλου δεν θα έπρεπε να είναι ο φπα αλλά είναι κάτι
Kas_Tracer
01/08/2019, 16:25
Μείωση του ΦΠΑ καλή ακούγεται .
Δεν είναι όμως τα λιγοστά ευρώ που θα πείσουν τον κάθε έναν να φοράει κράνος.
Οι περισσότεροι έχουν δικαιολογίες.
Ντελιβεράδες γιατί βιάζονται , κλαρινογαμπροί γιατί θα χαλάσει η κόμμωση , αδειοκέφαλοι γιατί το κεφάλι τους είναι απλά άδειο.
Όμως αρκετές φορές στον δρόμο μου συναντάω και έναν τύπο , χοντροκέφαλο που φυσικά οδηγάει ΤΔΜ. Τίποτα το αφύσικο μέχρι εδώ εκτός του ότι
το επάγγελμα του είναι αστυνομικός (μπάτσος???). Αυτός τι δικαιολογία να έχει άραγε?
basilis_k6
01/08/2019, 16:26
Και εγώ έχω ζωηρές αμφιβολίες, Βασίλη...ας περιμένουμε όμως να δούμε αν και πώς θα εφαρμοστεί.
Πέρα από αυτό, έχω την αίσθηση ότι το κόστος ενός κράνους δεν είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο δε φορούν κράνος όλοι αυτοί οι οδηγοί γύρω μας.
προφανώς. οι περισσότεροι έχουν κράνος σπιτι. υπάρχει ομως πολύς κοσμος που θέλει να έχει καλό-καλύτερο-δευτερο-ανοιχτο κτλ και θα ήταν λογικο να μην πληρωνει 24%. Δεν με χαλάει που κυκλοφορουν έτσι χυμα, κυρίως θλίβομαι με τα νέα κορίτσια που ειναι πίσω και απο αφέλεια καταλήγουν στο ψυγειο. αλλα τι ψάχνεις... ο γείτονας μου δεν εχει διπλωμα εδω και 25 χρόνια και κυκλοφορεί 2 μηχανάκια ολη μερα. Προσεχει βεβαια ο ανθρωπος και φοράει κράνος αλλα δεν εχει πληρωσει ουτε μια κληση!
Coyote.V
01/08/2019, 16:30
Μείωση του ΦΠΑ καλή ακούγεται .
Δεν είναι όμως τα λιγοστά ευρώ που θα πείσουν τον κάθε έναν να φοράει κράνος.
Οι περισσότεροι έχουν δικαιολογίες.
Ντελιβεράδες γιατί βιάζονται , κλαρινογαμπροί γιατί θα χαλάσει η κόμμωση , αδειοκέφαλοι γιατί το κεφάλι τους είναι απλά άδειο.
Όμως αρκετές φορές στον δρόμο μου συναντάω και έναν τύπο , χοντροκέφαλο που φυσικά οδηγάει ΤΔΜ. Τίποτα το αφύσικο μέχρι εδώ εκτός του ότι
το επάγγελμα του είναι αστυνομικός (μπάτσος???). Αυτός τι δικαιολογία να έχει άραγε?
Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις το όργανο της τάξης; :p
basilis_k6
01/08/2019, 16:44
σωστο. άλλωστε μπορεί χωρίς κράνος να παρει καμια προαγωγή. ο άλλος με τις κομμένες ζωνες έγινε υπουργος μεταφορων :cry:
Γιατί ο υπουργός μεταφορών που φόρεσε πλαστές;
Γιατί είναι από ένας από αυτούς που πληρώνει τον μισθό τους .....
lleonidas
05/01/2020, 17:31
Με αφορμή αυτό (https://www.motomag.gr/news/epikairotita/krani-apo-simera-sto-13-o-fpa) , να αναφέρω για όσους τυχόν ενδιαφέρονται ότι έχω λάβει email από δύο μεγάλα αθηναϊκά μοτομάγαζα ότι έχει ξεκινήσει η μείωση των τιμών στα κράνη και να επισκεφτώ το e-shop τους για να δω τις ανανεωμένες τιμές.
DRAKONET
05/01/2020, 23:23
Με αφορμή αυτό (https://www.motomag.gr/news/epikairotita/krani-apo-simera-sto-13-o-fpa) , να αναφέρω για όσους τυχόν ενδιαφέρονται ότι έχω λάβει email από δύο μεγάλα αθηναϊκά μοτομάγαζα ότι έχει ξεκινήσει η μείωση των τιμών στα κράνη και να επισκεφτώ το e-shop τους για να δω τις ανανεωμένες τιμές.
σκοπος φιλε λεωνιδα ειναι να κρατουσαμε ενα αρχειο με το ΠΡΙΝ... και μετα να δουμε εαν οντως εγινε η μειωση
Εχει το σκρουτζ εξελιξη τιμης :p
εκει που δουλεύω τις αλλαξαμε τις τιμές. βέβαια ανα πασα στιγμη ο προμηθευτής (ακα εδω εισαγωγέας μπορεί να μας επιβάλει να πουλάμε με ελάχιστη τιμη οτι του καυλώσει)
basilis_k6
06/01/2020, 12:20
εκει που δουλεύω τις αλλαξαμε τις τιμές. βέβαια ανα πασα στιγμη ο προμηθευτής (ακα εδω εισαγωγέας μπορεί να μας επιβάλει να πουλάμε με ελάχιστη τιμη οτι του καυλώσει)
Μπραβο. Αν οντως τις μειωσε οσο επρεπε θα ηθελα να μαθω σε πμ ποιος ειναι να τον εχω υποψιν μου. Οι καλοι επαγγελματίες πρεπει να ανταμειβονται.
doctor_john
06/01/2020, 13:24
Κοιτάζω μερικούς μήνες για το επόμενο και συγκρίνω τιμές σε στοκ ευρώπης και καταστήματα εδώ.
Τα περισσότερα τα βρίσκω με μικρή διαφορά που δεν δικαιολογεί να βγάλω χρήμα έξω και
τα 2 που μου αρέσουν είναι σε καλύτερες τιμές απο έξω.
Όχι ότι βρίσκω οποιαδήποτε ηθική στην φορολογία ειδών πρώτης ανάγκης..
lykourgi
06/01/2020, 18:44
Επιτέλους. Φθηνά κράνη.
Τώρα όλοι αυτοί που δεν είχαν 124€ για ένα αξιοπρεπές κράνος, θα μπορούν να το αγοράσουν, αφού αυτό θα πέσει στα 113€.
Αντιλαμβάνεστε ότι τα νούμερα είναι τυχαία, αλλά το παράδειγμα είναι σαφές. Ο υψηλός ΦΠΑ δεν έχει καμία σχέση με την μη χρήση κράνους που μαστίζει την Ελλάδα.
basilis_k6
06/01/2020, 19:21
Επιτέλους. Φθηνά κράνη.
Τώρα όλοι αυτοί που δεν είχαν 124€ για ένα αξιοπρεπές κράνος, θα μπορούν να το αγοράσουν, αφού αυτό θα πέσει στα 113€.
Αντιλαμβάνεστε ότι τα νούμερα είναι τυχαία, αλλά το παράδειγμα είναι σαφές. Ο υψηλός ΦΠΑ δεν έχει καμία σχέση με την μη χρήση κράνους που μαστίζει την Ελλάδα.
οχι βεβαια. αλλα εμεις που θέλουμε να αγοράσουμε κράνος και μάλιστα ακριβο, 300-500ευρω δηλαδη, το 10% κάτω ειναι μεγάλη διαφορά.
οχι βεβαια. αλλα εμεις που θέλουμε να αγοράσουμε κράνος και μάλιστα ακριβο, 300-500ευρω δηλαδη, το 10% κάτω ειναι μεγάλη διαφορά.
Σωστά. Γι'αυτό αγοράζουμε από εξωτερικό με 40% κάτω.
DRAKONET
06/01/2020, 19:41
10 %///δεν ειναι διαφορα....καθολου φορο...δεν επρεπε να εχουν τετοια ειδη.
Σε μια χωρα που γερναει χρονο με τον χρονο....οι γεννησεις πεφτουν δραματικα...και κυριως η νεολαια ''μακελευεται'' στην ασφαλτο
επρεπε να γινει ΣΟΒΑΡΗ μελετη...απο το σχολειο..περνωντας στην εβηβεια με δωρεαν μαθηση-εκπαιδευση...ωστε να γινεται εφαρμογη οσων διδαχθηκαν.
Kαι μετα...να περνουν ενα κρανος(για να μην πω δωρεαν)...σε τιμη κοστους εισαγωγης...οσο δλδ ξοδευει το κρατος να κανει την εισαγωγη του.
Ξερω μπορει να ειναι ολα αδυνατα που λεω...αλλα με 10% πιο φθηνα...απλα θα παρει και καποιος που δεν εχει κρανος..και ουτε το φοραει ποτε...
απλα για να πει οτι αγορασε...
ΜΗΠΩΣ τελικα....αυτος που δεν φοραει.....και τζαμπα να του το δωσουν..παλι το ιδιο θα κανει??
(και διαβαστε το κειμενο απο την αρχη....ατερμονα )
10 %///δεν ειναι διαφορα....καθολου φορο...δεν επρεπε να εχουν τετοια ειδη.
Σε μια χωρα που γερναει χρονο με τον χρονο....οι γεννησεις πεφτουν δραματικα...και κυριως η νεολαια ''μακελευεται'' στην ασφαλτο
επρεπε να γινει ΣΟΒΑΡΗ μελετη...απο το σχολειο..περνωντας στην εβηβεια με δωρεαν μαθηση-εκπαιδευση...ωστε να γινεται εφαρμογη οσων διδαχθηκαν.
Kαι μετα...να περνουν ενα κρανος(για να μην πω δωρεαν)...σε τιμη κοστους εισαγωγης...οσο δλδ ξοδευει το κρατος να κανει την εισαγωγη του.
Ξερω μπορει να ειναι ολα αδυνατα που λεω...αλλα με 10% πιο φθηνα...απλα θα παρει και καποιος που δεν εχει κρανος..και ουτε το φοραει ποτε...
απλα για να πει οτι αγορασε...
ΜΗΠΩΣ τελικα....αυτος που δεν φοραει.....και τζαμπα να του το δωσουν..παλι το ιδιο θα κανει??
(και διαβαστε το κειμενο απο την αρχη....ατερμονα )
εννοειτε!!
υπάρχουν κρανη απο 45€ με πιστοποιησεις δεν υπαρχει δικαιολογία για να μην εχεις.
οπως ειπες και τσάμπα να δωσουν αυτος που δεν φοραει δεν φοραει τελος.
ισως το να σου "δεσμεύουν" την μηχανή μεχρι να πας με κρανος να την παρεις θα ελυνε ενα μέρος του προβλήματος, αλλα αυτο προϋποθέτει μεγαλύτερη και καλύτερη αστυνόμευση σε μια χωρα που λείπουν γιατροί και δασκαλοι και οι νεοι μπατσοι προσλαμβάνονται για να φυλάνε βουλευτές :mad:
και μην μπερδεύεστε δεν ειναι -10% οι τιμές.
ειναι η τιμη αγοράς + το κερδος του μαγαζιου + το 13% ΦΠΑ , αν και στο 99% των περιπτώσεων ειναι η τιμή που ορίζει ο προμηθευτής/εισαγωγέας
και καλες προσφορές γίνονται μονο σε παλιότερα κρανη που κάποιος θελει να ξεσκαρτάρει οπου υπάρχει το ελεύθερο και μπορει να μειώσει το κερδος για να πωληθούν σε καλύτερη τιμή
-5% -10% -15% κανουν τα μαγαζιά αμα πας με μετρητά και φύγεις φορώντας το. ;)