View Full Version : Αθηνα Μαροκο με τι μοτο???
konchalimourdas
04/08/2019, 16:54
Γεια σε ολους και σε ολες!Κατοχος fazer 600 (αθανατο,προτιμω να καει παρα να το πουλησω),ειμαι σε αναζητηση καινουγιας μοτο.Η χρηση της καθημερινη σε επαριακη πολη,μικρες αποστασεις αλλα υπαρχει και το χειμωνιατικο ταξιδακι καθε χρονο.Για φετος λεμε με τη συντροφο (δυκαβαλια) να κανουμε το αθηνα μαροκο απο τη βορεια ιταλια,νοτια γαλλια,βορεια ισπανια και πορτγογαλια και επιστροφη απο το νοτο.Για να πω την αληθεια εχω βαλει στο ματι το Tracer 900GT αλλα δεν ξερω αν θα ηταν η καλυτερη επιλογη.Καθημερινη χρηση στην πολη και ταξιδια 10,000km καθε χρονο δικαβαλο???Οποτε πριν παω να κανω την κηδεια στην τραπεζα και βαλω τον ταβα 5 χρονια δοσεις θελω να ειμαι σιγουρος για την επλογη μου.Τα φωτα σας. παρακαλω!!!!
lleonidas
04/08/2019, 17:24
Καλωσόρισες φίλε!
Σε ζηλεύει το μισό forum να ξέρεις...και για το ταξίδι που προγραμματίζεις και για το ολοκαίνουργιο θηρίο που θα πάρεις :)
Οι επιλογές πολλές και για κάθε γούστο.
Αποκλείεται να συνδυάσεις ιδανικά σε ένα μοντέλο και χωρίς συμβιβασμούς την πόλη και τα μεγάλα ταξίδια, πράγμα λογικό.
Αν δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις ένα δεύτερο μικρό για πόλη και θέλεις μόνο ένα για όλα, προσωπικά θα κοιτούσα Tiger 800(ή 1050), Tracer, vstrom 1000, Multi 950.
Θα έβαζα και τα NC 750, vstrom 650 μέσα αλλά αφού γλυκοκοιτάζεις tracer 900, είναι πιθανό να σου λείψει η δύναμη στα μεγάλα δικάβαλα ταξίδια αν επιλέξεις κάτι κοντά στα 700cc.
Ψάχνεις μόνο για καινούριο;
Kas_Tracer
04/08/2019, 17:32
To Tracer δεν θα πει όχι , αλλά το Μαρόκο έχει και πολύ χώμα για εξερεύνηση.
lykourgi
04/08/2019, 18:06
To Tracer δεν θα πει όχι , αλλά το Μαρόκο έχει και πολύ χώμα για εξερεύνηση.
Το ίδιο σκέφτηκα, μόλις διάβασα Μαρόκο.
Ον-οφφ με δυνατότητα ταξιδιού.
Αλλιώς πήγαινε με το Fazer. Ποίος ο λόγοςνα αγοράσεις δεύτερη μοτοσυκλέτα δρόμου; (Αν και φαντάζομαι τον λόγο. Σου αρέσει το Tracer και ψάχνεις αφορμή να το πάρεις.)
Το καινούργιο Tenere μάλλον αποτελεί καλύτερη επιλογή για αντίστοιχα τερέν με αυτά του ταξιδιού που αναφέρεις.
konchalimourdas
04/08/2019, 18:52
Ναι καινουργια μοτο.Σκεφυομουν ενα απο τα 3 yamaha tracer 900gt, triumph tiger 800, BMW 850 gs.Καλη επιλογη το tenere που λεει ο φιλος αλλα δεν μαρεσει :)
Για ταξιδια τυπου Μαροκο που οπως ειπαν και τα παιδια εχει πολυ χωμα για να εξερευνησεις το tracer δεν κανει.
Το Tiger 800 xc και το πεμβε ειναι σαφως καλυτερες επιλογες με το πεμβε θεαματικα ακριβοτερο βεβαια
doctoras
04/08/2019, 19:21
μια επισήμανση αν είναι να ταξιδεψεις διπλός με συνεπιβάτη τριβάλιτσο φορτωμένο κάργα ότι και να πάρεις το ίδιο θα πηγαίνει σε χωματόδρομο μιας και στο βάρος (εάν υπολογίσουμε ένα μέσο όρο 80+50αναβάτες+50αποσκευές σε ένα μηχανάκι απόβαρο 220κιλών) ξεπερνάς στο σύνολο 400kg(!)
τα On/Off λόγο μακρύτερων διαδρομών και σε σχέση με το μέγιστο ωφέλιμο βάρους "λαστιχάρουν" τα πίσω αμορτισέρ
ενα street(με 120mm διαδρόμων) έχει πιο συγκρατημένη αίσθηση σε τέτοιο βάρος λόγο μικρότερων ταλαντώσεων και όσο αναφορά τα λάστιχα μπορείς να του βάλεις On/off μιας και έχουν σχεδιαστεί πολλά λάστιχα πια για 17μπροστινό
εγώ θα πήγαινα με το fazer λόγο εμπιστοσύνης στην συμβίωση.
Αλλα εάν έχεις φράγκα και θέλεις να αγοράσεις νέο όποιο και να πάρεις απο αυτά που ανέφερες καλό θα είναι.
Η αγορά μοτοσυκλέτας εάν έχεις το παραδάκι διαθέσιμο και μετρητής είναι ιεροτελεστία! Πας στους εμπόρους τους λές να σου προσφέρουν καφέ και αφού κάνουν κανα δύο κωλοτούμπες τους ζητάς ότι μηχανάκι γουστάρεις προς testride και ότι σου κάτσει το συζητάς για να πάρεις καλύτερη προσφορά ή είδος(εξοπλισμός).
atom_smasher
04/08/2019, 19:37
Επιστροφή απο νοτο εννοεις Τυνησία ετσι; πιο πέρα δεν παει.
μια επισήμανση αν είναι να ταξιδεψεις διπλός με συνεπιβάτη τριβάλιτσο φορτωμένο κάργα ότι και να πάρεις το ίδιο θα πηγαίνει σε χωματόδρομο μιας και στο βάρος (εάν υπολογίσουμε ένα μέσο όρο 80+50αναβάτες+50αποσκευές σε ένα μηχανάκι απόβαρο 220κιλών) ξεπερνάς στο σύνολο 400kg(!)
τα On/Off λόγο μακρύτερων διαδρομών και σε σχέση με το μέγιστο ωφέλιμο βάρους "λαστιχάρουν" τα πίσω αμορτισέρ
ενα street(με 120mm διαδρόμων) έχει πιο συγκρατημένη αίσθηση σε τέτοιο βάρος λόγο μικρότερων ταλαντώσεων και όσο αναφορά τα λάστιχα μπορείς να του βάλεις On/off μιας και έχουν σχεδιαστεί πολλά λάστιχα πια για 17μπροστινό
εγώ θα πήγαινα με το fazer λόγο εμπιστοσύνης στην συμβίωση.
Αλλα εάν έχεις φράγκα και θέλεις να αγοράσεις νέο όποιο και να πάρεις απο αυτά που ανέφερες καλό θα είναι.
Η αγορά μοτοσυκλέτας εάν έχεις το παραδάκι διαθέσιμο και μετρητής είναι ιεροτελεστία! Πας στους εμπόρους τους λές να σου προσφέρουν καφέ και αφού κάνουν κανα δύο κωλοτούμπες τους ζητάς ότι μηχανάκι γουστάρεις προς testride και ότι σου κάτσει το συζητάς για να πάρεις καλύτερη προσφορά ή είδος(εξοπλισμός).
Θα παει το ιδιο στο χωμα το τρεησερ με το πεμβε??????
Bob_o_mastoras
04/08/2019, 20:54
Africa Twin..!!
υ.γ. Το καινουργιο, ε!
Βρες ένα 800 GS από 2012 και μετά. Καλά ταξίδια.
Africa Twin..!!
υ.γ. Το καινουργιο, ε!
...εγώ θα περίμενα του 2020 το μοντέλο.... :lol:
lleonidas
04/08/2019, 21:23
Ναι καινουργια μοτο.Σκεφυομουν ενα απο τα 3 yamaha tracer 900gt, triumph tiger 800, BMW 850 gs.Καλη επιλογη το tenere που λεει ο φιλος αλλα δεν μαρεσει :)
Δεν έχεις λόγο, κατά την άποψή μου,να αγοράσεις μοτοσυκλέτα με 21'' μπροστινό τροχό και οff προσανατολισμό για τη χρήση που θα κάνεις γ'αυτό και δε σου πρότεινα f850, ούτε φυσικά το tenere.
Αν υπάρχουν κάποιες χωμάτινες διαδρομές μια φορά κάθε χρόνο στο ταξίδι που θα κάνεις, μπορείς άνετα να τις εντάξεις στο πρόγραμμα και με ένα tiger 800 xr.
Το λάθος που κάνουμε συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις που ψάχνουμε ''ένα για όλα'' είναι ότι σκεφτόμαστε πολύ τις 5 ή τις 10 μέρες του χρόνου που θα ταξιδεύουμε και αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα τις υπόλοιπες 350 των αστικών μετακινήσεων!Αν αυτή είναι η τελική σου τριάδα, προσωπικά θα έπαιρνα κάποιο από τα δύο πρώτα :)
Δες και το ολοκαίνουριο Moto Guzzi V85 (https://www.bikeit.gr/dokimes-parousiaseis-3/on-off-opt-2/item/19872-test-moto-guzzi-v85-tt-2019) μήπως και...
Ερωτηματικά η καχυποψία γύρω από την αξιοπιστία της εταιρείας + τη χαμηλή ιπποδύναμη.
Όπως πολύ σωστά σου είπε ο Λεωνίδας δεν πρέπει να ξεχνάς τις υπόλοιπες 350 μέρες του χρόνου, εγώ θα επέλεγα κάποιο DL VStrom, ειδικά το 1000 το θεωρώ πολύ τίμια αγορά, τα έχει όλα, τα κάνει όλα καλά, είναι μέσα σε όλα που λέμε και συμφέρει οικονομικά.
Ότι και αν σκέφτεσαι πήγαινε πρώτα να το δοκιμάσεις.... και να δεις και τα επιμέρους τεχνικά στοιχεία, δυνατότητες φορτώματος - πραγματικά κιλά, άνεση δικιά σου και συνεπιβάτη, κόστος σέρβις, οικονομία καυσίμου κλπ...
Cpt. Haddock
05/08/2019, 09:15
Αλλα εάν έχεις φράγκα .
Δεν εχει. 5 χρονια δανειο θα βαλει...
taisteal
05/08/2019, 09:56
Μην μπλέκεις με δάνεια.
Κράτα αυτό που έχεις και πήγαινε
konchalimourdas
05/08/2019, 10:06
Το οικονομικο δεν ειναι το θεμα.Μεχρι 14 15 τα δινω.
Για τι φιλο που λεει να παω με fazer:στις 2 ωρες οδηγησης θελω να πεθανω απο τον πονο και γω και η γυναικα (οπισθια) 85kg και 55kg.
Η δικη μου σκεψη ειναι οτι για 10 μηνες θα μαι στην πολη κοντινες αποστασεις (εχω και το fazer).Στο ταξιδακι δν εχω σκοπο να μπω σε χωματα και περιεργες διαδρομες.Το πολυ πολυ εναν ηπιο χωματοδρομο.Δεν εχει ασφαλντο το Γιβραλταρ -Μαρακες :)?
Μια δρομου θελω να αντεχει τις μεγαλες διαδρομες,να στειβει,να σταματαει και υπο συνθηκες λιγο χωμα.
taisteal
05/08/2019, 10:46
Τότε χτύπα το 850 GS
MG-KTiNoS
05/08/2019, 10:53
tenere 700
taisteal
05/08/2019, 10:55
Θέλει άνετη σέλα ρε Νίκο ο άνθρωπος λέμε
Τότε χτύπα το 850 GS
Νομίζω ότι στην Λαμία μόλις έγινε σεισμός.....
Juohmaru!
05/08/2019, 13:42
Διαβάζοντας τον τίτλο του νήματος, θα απαντούσα οτι η επιλογή μοτο έχει άμεση σχέση με τι θα κάνεις στο Μαρόκο... γιατί έχει πολλά και διαφορετικά να κάνεις!
Από τη συζήτηση παραπάνω 2 πράγματα έγιναν ξεκάθαρα:
Πρώτον ο φίλος θα κάνει ένα δικάβαλο ασφάλτινο ευρωπαϊκό ταξίδι το οποίο απλά θα έχει κατάληξη το Μαρόκο.
Δεύτερον επειδή θέλει και μπορεί θα κάνει το "μεγάλο" ταξίδι με καινούργια μηχανή (οπότε τα "κάντο με το fazer" δεν έχουν νόημα).
Κατά τη γνώμη μου, για τους παραπάνω λόγους, ούτε τα f850gs, Africa twin κλπ είναι απαραίτητα... αν αποσυνδέσουμε το Μαρόκο = περιπέτεια στο μυαλό μας (γιατί αν τα συνδέσουμε αφήνουμε τη γυναίκα σπίτι και πάμε σε πιο hard core επιλογές...).
Οπότε πάρε το Traces 900GT που σου αρέσει, είναι στριφτερό και βρωμόγκαζο, να καραγουστάρεις... ΜΕΧΡΙ το Μαρόκο!!!
Καλό ταξίδι!!!
MG-KTiNoS
05/08/2019, 14:29
Θέλει άνετη σέλα ρε Νίκο ο άνθρωπος λέμε
varadero
:lol:
KotsosDR
05/08/2019, 14:33
Yamaha XTZ Super Tenere 1200
Cpt. Haddock
05/08/2019, 14:55
Οτι εγραψε ο συναδελφος παραπανω. Μια ανετη νεα μηχανη τουρινγκ χρειαζεται. Να καταπινει αασφαλτινα χιλιομετρα δικαβαλη και φορτωμενη
Τενερε (το μικρο), ταιγκερ xr & xc, bmw μικρο gs δε μπαινουν στο προφιλ.
Θα προτεινα το μεγαλο Bandit με φαιρινγκ
taisteal
05/08/2019, 18:36
Μικρό το 850??
Κάτι έχω καταλάβει λάθος τελικά
Cpt. Haddock
05/08/2019, 19:04
Μικρό το 850??
Κάτι έχω καταλάβει λάθος τελικά
Σε σχεση με το 1200 ρε συ.
Αν είναι να μπεις σε διαδρομές με άμμο κάνε κάποιο ειδικό σχολείο γιατί ότι και να πάρεις το ίδιο θα βουλιάζει αν δεν το οδηγάς όπως πρέπει.
Αν δεν πατήσεις χώμα δύσκολο πάρε ότι σου αρέσει. Αλλά αν έχεις σκοπό να μπεις στα δύσκολα, θέλει δουλειά το πράμα, κατάλληλη μηχανή με κατάλληλα λάστιχα, εμπειρία, να έχεις μαζί σου μαροκινό πλοηγό, και μάλλον θα πρέπει να αφήσεις μπαγκάζια και γυναίκα όταν θα κάνεις αυτή τη βόλτα στη Σαχάρα, όχι στους αμμόλοφους αλλά σε δρόμους που γεμίζουν όμως άμμο από τις αμμοθύελλες.
Έχεις κάνει προϋπολογισμό για το ταξίδι? Διότι είναι μεγαλοοο και αθροιστικά μαζί με αγορά νέας μηχανής θα βγεις αρκετά ψηλά. Εκτός και αν : " λεφτά υπάρχουν"
thanosgp
09/08/2019, 15:25
tenere 1200 !
Απίστευτη άνεση αλλά και δυνατότητα αξιοπρεπούς off.
Το να πάει απλά να φέρει τη σέλα στα μέτρα του(ανατομική τζελ κλπ) και τη μηχανή επίσης για ένα τέτοιο ταξίδι(αναρτήσεις,λαστιχα κλπ) δε το συζητάει κανείς ας πούμε που είναι και με διαφορά πιο οικονομική λύση ας πούμε απ το να πάρεις μηχανή για να κάνεις ένα ταξίδι φορ φακς σεικ.....Εκτός και αν όπως είπε ο βαιπερ λεφτά υπάρχουν και δεν έχουμε τι να τα κάνουμε....οπότε yolo πάρε ένα multistrada να μη νιώθει τίποτα και βουρ .:rolleyes:
Οποτε πριν παω να κανω την κηδεια στην τραπεζα και βαλω τον ταβα 5 χρονια δοσεις θελω να ειμαι σιγουρος για την επλογη μου.Τα φωτα σας. παρακαλω!!!!
Το οικονομικο δεν ειναι το θεμα.Μεχρι 14 15 τα δινω.
Μπερδεύτηκα.
xarisiero
11/08/2019, 03:33
Καλησπέρα στην παρέα μετά από καιρό... Λοιπόν ταπεινή μου άποψη. Πέρυσι πήγα Μαρόκο δικαβαλος με το 1200 το gs.. Πουθενά στην διαδρομή μου δεν ένιωσα ότι χρειαζόμουν τοσο μεγάλο μηχανάκι.. Την ίδια αίσθηση είχα και στα υπόλοιπα ταξίδια που έκανα με το συγκεκριμένο μηχάνημα.. Πουθενά στο Μαρόκο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν πας πάνω από 80-100χλμ/ωρα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη ειδικά στην Νότια με τις τιμές των καυσίμων αν δεν βιάζεσαι εξαιρετικά πας κοτουλα με 120-130.... Γνώμη μου λοιπόν είναι ότι τέτοια μεγάλα ταξίδια τα κάνεις καλύτερα και πιο ανέμελα με παλιότερης τεχνολογίας καλά συντηρημενα μηχανάκια τα οποία μπορείς να επισκευάσεις πράγματα στο δρόμο ακόμα και μόνος σου... Το gs ποτέ δεν μου έχει ζητήσει το παραμικρό, δεν παύει όμως να μην έχεις καμιά σιγουριά... Τέλος πάντων ότι αγαπάς πάρε αλλά μια συμβουλή ακόμα, μην μπεις στο Μαρόκο για να πας μόνο από Ταγγέρη Μαρακές, θα χάσεις όλη τη μαγεία και δεν θα καταλάβεις τίποτα από αυτήν την υπέροχη χώρα...