PDA

View Full Version : Επιλογη κρανους 250-300€

Dyehades
16/08/2019, 18:24
Καλησπερα, τα δεδομενα ειναι:
1- ορθια θεση οδηγησης (beverly 350)
2- ταχυτητες ως 150
3- fullface
4- οσο το δυνατον χαμηλο θορυβο
5- ελαφρυ
6- αεραγωγοι (που να κλεινουν για τον χειμωνα).
Δεν ξερω την αγορα και τι προσφορα υπαρχει στα παραπανω ζητουμενα, εδω χρειαζομαι τις γνωμες σας.
Με καποιες αναζητησεις μου αρεσαν τα Agv k1-k3 και το hjc rpha 11.
Aν παιζει καποιο ρολο στην επιλογη, θα το προτιμησω σε ασπρο μονοχρωμο αντε με καποιες μπλε ισως"πινελιες".
Τι λετε;

kons
16/08/2019, 21:43
θα σου πρότεινα.... ΗJC RPHA 11, ΗJC RPHA 70 ... με βάση το κοστολόγιο σου.

George_Sp
16/08/2019, 22:03
Στα 250-300 δε κοιτάς θερμοπλαστικά όπως τα Κ1-Κ3. Κοιτάς Tricomposite όπως το K5-S και το οποίο σου προτείνω.
Hurricane και Marble που είναι πανέμορφα.

409205

409206

raccoon
17/08/2019, 10:08
Επειδή όλα τα κράνη δεν είναι για όλα τα κεφάλια, θα πρέπει να βγεις στην αγορά και να δοκιμάσεις όλες τις μεγάλες μάρκες που κυκλοφορούν. Aeroh, agv, shark, shoei, hjc, Nolan, x lite, και κάποιες αλλες που ξεχνάω. Όλα τα κράνη των μεγάλων εταιρειών, έχουν προδιαγραφές και ανταλλακτικά. Εφόσον διαπιστώσεις ποια από αυτα ταιριάζουν στο κεφάλι σου, μας ενημερώνεις και σου λέμε ποιο από τα δύο - τρία - τέσσερα να προτιμήσεις.

Dyehades
17/08/2019, 15:17
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις, εννοειται οτι θα βγω στην γυρα και θα δοκιμασω απλα θελω να παω διαβασμενος.
Εντυπωση μονο μου κανει οτι τουλαχιστον στο budget μου οι αξιολογησεις ολες μιλανε για μετριο ως πολυ αεροδυναμικο θορυβο!

SONone
17/08/2019, 17:20
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις, εννοειται οτι θα βγω στην γυρα και θα δοκιμασω απλα θελω να παω διαβασμενος.
Εντυπωση μονο μου κανει οτι τουλαχιστον στο budget μου οι αξιολογησεις ολες μιλανε για μετριο ως πολυ αεροδυναμικο θορυβο!

δεν μπορει να συγκριθεί ο θόρυβος ουτε να αξιολογηθεί δυστυχώς οι παράμετροι είναι
εσυ, στο μηχανάκι σου, στην δικιά σου ακριβής θέση οδήγησης,
εγω στο μηχανάκι σου με την δικιά μου θεση οδήγησης το ιδιο κράνος που σε εσενα ειναι αθόρυβο εμενα να μου παίρνει τα αυτιά η φασαρία.
και βεβαια η σύγκριση με το προηγούμενο κράνος σου γινετε μετα απο 20 μερες περίπου που θα εχει παρει την φορμα του κεφαλιού σου, τοτε βαλε το παλιό και σύγκρινε ποιο ειναι πιο αθόρυβο.
ο γενικός κανόνας ειναι οτι οι χαμηλές ταχύτητες δεν έχουν πολυ θόρυβο.

Dyehades
17/08/2019, 19:30
και βεβαια η σύγκριση με το προηγούμενο κράνος σου γινετε μετα απο 20 μερες περίπου που θα εχει παρει την φορμα του κεφαλιού σου, τοτε βαλε το παλιό και σύγκρινε ποιο ειναι πιο αθόρυβο.
ο γενικός κανόνας ειναι οτι οι χαμηλές ταχύτητες δεν έχουν πολυ θόρυβο.

Η μονη εμπειρια απο κρανη που εχω ειναι αρχικα με ενα φθηνο fullface agv που κλασσικα το ειχα παρει ενα η 2 νουμερα μεγαλυτερο μη ξεροντας πως να το επιλεξω, και πιο προσφατα με ενα πιο ανοιχτο και απο jet, ισα για να μην με γραφουν το παραδεχομαι, αλλα και για να παιρνω αερα μιας και μονο καλοκαιρι οδηγουσα, και το οχημα ηταν ενα μοτοποδηλατο.
Ομως τωρα ειπα να το δω πιο σοβαρα, και διαβαζοντας αρκετα και εδω πριν ζητησω γνωμες, κατεληξα σε fullface γιατι δεν ειναι μονον η ανεση.

SONone
18/08/2019, 09:18
Η μονη εμπειρια απο κρανη που εχω ειναι αρχικα με ενα φθηνο fullface agv που κλασσικα το ειχα παρει ενα η 2 νουμερα μεγαλυτερο μη ξεροντας πως να το επιλεξω, και πιο προσφατα με ενα πιο ανοιχτο και απο jet, ισα για να μην με γραφουν το παραδεχομαι, αλλα και για να παιρνω αερα μιας και μονο καλοκαιρι οδηγουσα, και το οχημα ηταν ενα μοτοποδηλατο.
Ομως τωρα ειπα να το δω πιο σοβαρα, και διαβαζοντας αρκετα και εδω πριν ζητησω γνωμες, κατεληξα σε fullface γιατι δεν ειναι μονον η ανεση.

εννοειτε fullface και προσπάθησε να παρεις κατι αλλο απο θερμοπλαστικο σε αυτα τα χρήματα παίρνεις και carbon οριακά.
οπότε όποιο καλο κράνος παρεις θα ειναι καλύτερο με οτι ειχες και σίγουρα ποιο αθόρυβο.
οπως εχουμε πει ολοι παρε σβαρνα τα μαγαζια να δοκιμάσεις κρανη. απο μαρκα σε μαρκα αλλα και ανάμεσα στα μοντελα της ιδιας μαρκας μπορει να υπάρχουν διαφορές στο εσωτερικο και το πως καθετε στο κεφαλι ΣΟΥ.
μια ιδεα για τα ποιο ασφαλή κράνη στην δινει εδω. https://www.frhp.org/circuit%20helmets/homologated-helmets
αυτα τα κράνη και μεγέθη εχουν περασει τα ποιο αυστηρά τεστ ασφαλείας. αλλα φοριούνται ΕΤΣΙ
409213
αν οχι εχεις ήδη κανει την πρώτη έκπτωση στην ασφάλεια σου.

οποτε στις αρχικες σου επιλογες.
1- ορθια θεση οδηγησης (beverly 350) ολα τα 200€+ κάνουν μια χαρα δουλειά σε μάρκα και υλικά λεω οχι μπογιες
2- ταχυτητες ως 150 ολα τα 200€+ κάνουν μια χαρα δουλειά σε μάρκα και υλικά λεω οχι μπογιες
3- fullface εννοειτε
4- οσο το δυνατον χαμηλο θορυβο δεν μπορείς να το ξέρεις εκ των προτέρων αλλα ο κανονας λεει οτι οσο λιγότερους αεραγωγούς και εξογκώματα μπροστά αλλα καλη αεροδυναμική πισω εχεις λιγότερο θόρυβο
5- ελαφρυ απο τα ποιο ελαφριά στα ποιο βαριά Carbon, Fiber, εξελιγμένα θερμοπλαστικα, θερμοπλαστικα abs κτλπ κτλπ αν και η αεροδυναμική, το στήσιμο και η κατανομή του βαρους επηρεάζουν παρα πολυ.
6- αεραγωγοι (που να κλεινουν για τον χειμωνα). ολα εχουν

The_Scientist
18/08/2019, 09:42
Θα πρότεινα να ξεκινήσεις βρίσκοντας τι νούμερο κράνος φοράς

Kickstart
18/08/2019, 11:13
Φιλε μου τα χω πει και σε αλλο τοπικ...εχω το rpha11...το κρανος ειναι τοπ λεβελ, ισάξιο με shoei arai κτλ...απλα να ξερεις ειναι σπορ αρα φουλ αεριζομενο και εχει ενα σχετικο θορυβο στα πολλά..πιστεύω ομως με το μηχανακι που οδηγας δεν θα εχεις θεμα τετοιο.

ΓιώργοςΤΤ
18/08/2019, 13:10
Κάποιοι μάλλον δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει racing κράνος.

Όπως σωστά έβαλε ο SONone, τα κράνη αυτά είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σωστά αεροδυναμικά σε σκυφτή στάση έως ξαπλωμένος στο ντεπόζιτο.

Δεν είναι για να οδηγάς το Beverly περήφανος σαν τον Μέγα Αλέξανδρο καβαλάρη.

Το ότι θα πάρεις ένα όχι τόσο hardcore κράνος δεν σημαίνει ότι προστατεύεσαι λιγότερο. Αντιθέτως ένα κράνος με λάθος σχεδίαση για την χρήση που κάνουμε μπορεί να μας κουράσει.

Επίσης τα racing κράνη έχουν θόρυβο γιατί είναι σχεδιασμένα να φοριούνται με οτασπιδες.

Dyehades
20/08/2019, 20:37
SONone, πολυ χρησιμα και κατατοπιστικα, σε ευχαριστω πολυ!
Για την θεση οδηγησης αλλα και απο μονη της η επιλογη σκουτερ εμπεριεχει συμβιβασμους, το καταλαβαινω.

Dyehades
20/08/2019, 20:41
Θα πρότεινα να ξεκινήσεις βρίσκοντας τι νούμερο κράνος φοράς

Το "jet" που εχω ειναι small, γραφει ενα S μεσα. Αλλα ισως υπαρχουν διαφορες σε μαρκες/μοντελλα.

Dyehades
20/08/2019, 20:46
Φιλε μου τα χω πει και σε αλλο τοπικ...εχω το rpha11...το κρανος ειναι τοπ λεβελ, ισάξιο με shoei arai κτλ...απλα να ξερεις ειναι σπορ αρα φουλ αεριζομενο και εχει ενα σχετικο θορυβο στα πολλά..πιστεύω ομως με το μηχανακι που οδηγας δεν θα εχεις θεμα τετοιο.

Να πω την αληθεια το ζαχαρωνω. Ξεφευγει απο το budget αλλα χαλαλι διαβαζω πολυ καλες κριτικες.
Τωρα τα 150 ειναι περιπου η τελικη του bev, γυρω στα 100 θα κινουμαι το πολυ.
Και αυτο βεβαια λιγο παραεξω.

Dyehades
20/08/2019, 20:51
Κάποιοι μάλλον δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει racing κράνος.

Όπως σωστά έβαλε ο SONone, τα κράνη αυτά είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σωστά αεροδυναμικά σε σκυφτή στάση έως ξαπλωμένος στο ντεπόζιτο.

Δεν είναι για να οδηγάς το Beverly περήφανος σαν τον Μέγα Αλέξανδρο καβαλάρη.

Το ότι θα πάρεις ένα όχι τόσο hardcore κράνος δεν σημαίνει ότι προστατεύεσαι λιγότερο. Αντιθέτως ένα κράνος με λάθος σχεδίαση για την χρήση που κάνουμε μπορεί να μας κουράσει.

Επίσης τα racing κράνη έχουν θόρυβο γιατί είναι σχεδιασμένα να φοριούνται με οτασπιδες.

Αυτο με την θεση οδηγησης οντως με προβληματιζει, πως θα ξερω αν υπαρχουν και ποια ειναι αυτα τα κρανη που ειναι σχεδιασμενα για ορθια θεση;
(αυτο με τον Μεγα Αλεξανδρο εγραψε! Χαχαχα!)

ΓιώργοςΤΤ
20/08/2019, 21:48
Συνήθως τα top end κράνη κάθε εταιρίας είναι τα αγωνιστικά. Κάτω από αυτά είναι τα sport touring, μετά ακολουθούν τα πιο touring-λιγοτερο σπορ και πάει λέγοντας.

Μιλάω πάντα για κόστος, όχι για ασφάλεια που προσφέρουν. Όταν κοίτας το πιο ακριβό κράνος κάθε μάρκας συνήθως πέφτεις σε κράνος racing.

Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα, ρώτα, δοκίμασε και εδώ είμαστε. Επίσης σε κάποια site που πουλάνε αποκλειστικά είδη μοτοσυκλέτας, τα κράνη είναι ταξινομημένα ανά κατηγορία, όποτε θα δεις αρκετές επιλογές για αυτό που σε ενδιαφέρει.

SONone
21/08/2019, 00:04
τα περισσότερα τουρινγ κράνη κάνουν για ποιο ορθια θεση οδήγησης και τα αναγνωρίζεις εύκολα απο το sunvisor.
μην σε μπερδέψει η μόδα του γείσου αλα off road.

The_Scientist
22/08/2019, 07:25
Σε Small size κατά καιρούς μπορείς να βρεις πολύ καλές προσφορές σε top κράνη από τα γνωστά e-shops. Θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά, ειδικά σε Αγγλία, η ισοτιμία GBP/EUR είναι χαμηλά (και προβλέπεται περαιτέρω πτωτική) οπότε μπορείς να επωφεληθείς και από αυτό.

Βασική προϋπόθεση όταν καταλήξεις και πριν παραγγείλεις να επιβεβαιώσεις ότι στο συγκεκριμένο κράνος φοράς Small με δοκιμή σε κάποιο μαγαζί.

Dyehades
26/08/2019, 20:36
Καλησπερα, σημερα πηγα και δοκιμασα αρκετα διαφορετικα.
Την καλυτερη εφαρμογη την ενοιωσα στο arai v profile.
Ποια ειναι η γνωμη σας;

George_M.
26/08/2019, 21:20
Καλησπερα, σημερα πηγα και δοκιμασα αρκετα διαφορετικα.
Την καλυτερη εφαρμογη την ενοιωσα στο arai v profile.
Ποια ειναι η γνωμη σας;

Σαφως κ να παρεις το Αραι!
Για αρχη κρατα την σωστη εφαρμογη που ειχε.
Τα υπολοιπα θα τα ανακαλυψεις μετα κ θα καταλαβεις γιατι παντοτε Αραι...!

Dyehades
27/08/2019, 14:36
Τελικα πηρα το arai.
Ξεφυγαμε λιγο στο budget αλλα χαλαλι, για κρανος μιλαμε.
Το φορεσα στην επιστροφη, και ειδα ποσο σημαντικο ρολο παιζει στην οδηγηση ενα σωστο κρανος.
Απο εκει που η ζελατινα του beverly δημιουργουσε στροβιλισμους που εκαναν παρτυ στα αυτια μου με το "jet" που ειχα, το arai μου εκανε την οδηγηση απολαυση!
Το πηγα με κλειστη ζελατινα και ανοιχτους τους αεραγωγους, ο θορυβος ηταν ανεπαισθητος και σε καμια περιπτωση ενοχλητικος.
Ελλειψει (σκοπιμα) sunvisor, μια χαρα χωρεσαν τα γυαλια.
Δεν με κουρασε καθολου σε μια διαδρομη ~ 45km.
Σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες κατευθυνσεις.

andreastwin
28/08/2019, 13:20
Τελικα πηρα το arai.
Ξεφυγαμε λιγο στο budget αλλα χαλαλι, για κρανος μιλαμε.
Το φορεσα στην επιστροφη, και ειδα ποσο σημαντικο ρολο παιζει στην οδηγηση ενα σωστο κρανος.
Απο εκει που η ζελατινα του beverly δημιουργουσε στροβιλισμους που εκαναν παρτυ στα αυτια μου με το "jet" που ειχα, το arai μου εκανε την οδηγηση απολαυση!
Το πηγα με κλειστη ζελατινα και ανοιχτους τους αεραγωγους, ο θορυβος ηταν ανεπαισθητος και σε καμια περιπτωση ενοχλητικος.
Ελλειψει (σκοπιμα) sunvisor, μια χαρα χωρεσαν τα γυαλια.
Δεν με κουρασε καθολου σε μια διαδρομη ~ 45km.
Σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες κατευθυνσεις.

JET ΚΡΑΝΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ !!!
και με 100€ κρανος να επερνες, παλι θα νομιζες οτι κατεβικες απο παπι και καβαλισες busa.

Dyehades
28/08/2019, 20:32
JET ΚΡΑΝΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ !!!
και με 100€ κρανος να επερνες, παλι θα νομιζες οτι κατεβικες απο παπι και καβαλισες busa.

Και πως να μην την κανω;
Αυτο το μετρο συγκρισης ειχα αυτο παρεθεσα.
Οχι για να πω ποσο καλο κρανος πηρα, αλλα για το ποσο μεγαλη διαφορα κανει στην οδηγηση το κρανος.
Το εγραψα και πιο πανω.
Για οσους το σκεφτονται για jet, που μεσα σε αυτους αρχικα ημουν και εγω.
Αν απο αυτην την εντυπωση βγει κατι καλο γιατι να μην το γραψω;

THRESH
29/08/2019, 12:22
είναι λίγο προφανές , αυτό σου λεει

Οπότε η σύγκριση γίνεται μεν, δε λέει και πολλά για το κράνος όμως

Να συγκρίνω εγώ το jet που έχω με το full face πάνω στο Transalp με ψηλή ζελατίνα , κλέβω εκκλησιές

thanosgp
29/08/2019, 22:55
nolan n 87:beer:

katsar
16/10/2019, 14:55
Πληροφοριακά και μόνο αφου το τοπικ είναι για αυτό το εύρος χρημάτων , στο fcmotode έχει τα Shoei Ryd με 269ε.
Δεν γνωρίζω πόσο καλό είναι φυσικά ,απλά το αναφέρω.

lleonidas
07/05/2020, 15:16
Πληροφοριακά και μόνο αφου το τοπικ είναι για αυτό το εύρος χρημάτων , στο fcmotode έχει τα Shoei Ryd με 269ε.
Δεν γνωρίζω πόσο καλό είναι φυσικά ,απλά το αναφέρω.

Στα 230€ περίπου το Shoei Ryd σε διάφορα χρώματα για όσους τυχόν ενδιαφέρονται.
Από εδώ (https://www.motocentral.co.uk/catalogsearch/result/?q=Shoei+Ryd) .