PDA

View Full Version : ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ CBF 600

nautikos
19/08/2019, 10:02
έχω ένα cbf 600 2004 μοντέλο με 55000 χιλιόμετρα μέχρι τις 5μιση -6 χιλ στροφές το μηχανάκι δουλεύει άψογα κ ξεκούραστα από εκεί κ πάνω αρχίζουν πολυυυυυυ κραδασμοί είναι λες κ κάθεσαι πάνω σε δονητή τρίζει όλο το μηχανάκι με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πηγαίνεις πάνω από αυτές τις στροφές για πολύ ώρα γιατί σου μουδιαζουν χέρια - πόδια- κώλος.
Έτσι είναι όλα? είχα διαβάσει ότι από τις 6 χιλ στροφές ξεκινούν οι κραδασμοί αλλά δεν περίμενα τόσο πολύ

thunder ace
19/08/2019, 10:06
έχω ένα cbf 600 2004 μοντέλο με 55000 χιλιόμετρα μέχρι τις 5μιση -6 χιλ στροφές το μηχανάκι δουλεύει άψογα κ ξεκούραστα από εκεί κ πάνω αρχίζουν πολυυυυυυ κραδασμοί είναι λες κ κάθεσαι πάνω σε δονητή τρίζει όλο το μηχανάκι με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πηγαίνεις πάνω από αυτές τις στροφές για πολύ ώρα γιατί σου μουδιαζουν χέρια - πόδια- κώλος.
Έτσι είναι όλα? είχα διαβάσει ότι από τις 6 χιλ στροφές ξεκινούν οι κραδασμοί αλλά δεν περίμενα τόσο πολύ
Θα πιασει πολυ χρημα ,αμα το βαλεις για πουλημα.
Περα απο την πλακα,κανε και ενα ρυθμισμα.

Anritsu
19/08/2019, 10:11
Ρε σύντροφοι τι είναι αυτά που διαβάζω . Τετρακίλυνδρα και κουνάνε ; Δεν είναι δα και μοντέλα 20ετίας . Ισχύει ;

Kickstart
19/08/2019, 10:37
πολλά μπορεί να ναι φίλος...μήπως φοράς καμιά ζελατίνα-τζαμαρία τύπου παππούς με βέσπα μπροστά;

ρουλεμάν τιμονιού πότε έκανες;

από τροχούς-ζάντες ζυγοστάθμιση ελαστικά κτλ είσαι εντάξει;

αναρτήσεις-ελατήρια μπροστά πίσω;

είχες καμιά πτώση έστω στατική;

δεν είναι φυσιολογικό αυτό που περιγράφεις...το είχε ο αδερφός μου το μηχανάκι και εντάξει κάποιους κραδασμούς τους είχε στις στροφές που αναφέρεις αλλά όχι στο βαθμό αυτό που λές.

nautikos
19/08/2019, 10:56
δεν έχει να κάνει τίποτα από τα παραπάνω γιατί τους κραδασμούς τους κάνει κ σταματημένο μετά τις 6000 στροφές οπότε είναι λόγο μοτέρ.
γιαυτό ρωτάω εάν δουλεύουν όλα έτσι. άλλο cbf δεν έχω οδήγηση για να συγκρίνω
με το tdm που είχα πριν είναι μέρα με νύχτα που το tdm σαν δικύλινδρο έπρεπε να έχει περισσοτερους κραδασμούς.

mreza
19/08/2019, 11:34
Μήπως έχεις φορεμένες προστατευτικές μπάρες κινητήρα; Αυτές προκαλούν τέτοιο φαινόμενο.

Cpt_Slow
19/08/2019, 13:17
καποιο θεμα εχεις, δεν εχει κραδασμους γενικά αυτο το μηχανάκι

nautikos
19/08/2019, 13:25
Oχι δεν έχω μπάρες.
να κάνω μια ερώτηση (μπορεί να είναι κ χαζομάρα) μήπως οι βάσεις της μηχανής έχουν τίποτα λάστιχα τα οποία με τον καιρό έχουν ξεραθεί η κοπεί κ μεταφέρουν όλους τους κραδασμούς από το μοτέρ στο πλαίσιο της μηχανής???

Kickstart
19/08/2019, 14:01
Μαλλον χλωμο αυτο που λες με τις βάσεις δεν το χω ακουσει-διαβάσει ποτέ..εκτος και αν εγινε καμια αλλαγή μοτερ στο παρελθον στη μηχανη και εχει γινει τσαπατσοδουλειά..

Απο ηχο πως ακούγεται το μοτερ;
Πως ειναι η αποδοση του; φυσιολογικη ή τραβαει σαν ψοφιο;
Μηπως καποιος κυλινδρος δεν λειτουργει; αυτο οταν συμβαινει προκαλεί 100% κραδασμους και η επισκευή ειναι συνηθως απλη υπόθεση.

Μπουζι ποτε εκανες;

Απο καρμπυρατερ εισαι οκ;

Εχουν καθαριστει πρόσφατα;

raccoon
19/08/2019, 14:52
Είπες ότι το κάνει και σταματημένο μετά τις 6000 στροφές, άρα να διευκρινίσω ότι το κάνει σε όλες τις ταχύτητες σε αυτές τις στροφές. Το μοντέλο σου είναι με καρμπυρατέρ, πιστεύω μια ρύθμιση και μία αλλαγή μπουζί και είσαι οκ. Πριν από αυτό, βγάλε τα μπουζί ένα ένα, να δεις τι καύση κάνει ο κάθε κύλινδρος (μην μπερδέψεις την σειρά τους) τσεκαρε όλες τις βίδες, κινητήρα, μπουκάλες, εμπρός άξονα τροχού, ρουλεμάν τιμονιού. ( Είπες βέβαια ότι το κάνει και σταματημένο, αλλά τσεκαρε τα καλού κακού)

pano kato
19/08/2019, 14:56
Δες αν ειναι σφιγμενες σωστα οι βιδες που κραταν το μοτερ στο πλαισιο!

katsar
19/08/2019, 14:59
Συγνώμη τώρα έτσι αλλά επειδή με ενδιαφέρει ,τα καρμπυρατέρ δηλαδή μπορουν να προκαλέσουν τέτοιο κραδασμό;

Kickstart
19/08/2019, 16:06
Συγνώμη τώρα έτσι αλλά επειδή με ενδιαφέρει ,τα καρμπυρατέρ δηλαδή μπορουν να προκαλέσουν τέτοιο κραδασμό;

Πιθανότατα.
Αν ειναι ξερυθμιστα μεταξυ τους και δουλεύουν αλα ντ αλλων μπορει να προκαλουν στις υψηλες στροφες μια τραχιά λειτουργία του κινητηρα η οποια με τη σειρα της μεταφέρει δονησεις στο σωμα του φιλου μας που εχει το πρόβλημα.

Εγω θα ανέβαζα εναν μαστορα εμπιστοσύνης να το κανει μια βόλτα μπας και αρχισει να βγαινει άκρη.

raccoon
19/08/2019, 20:21
Τα καρμπυρατέρ δεν έχουν κραδασμούς. Τα καρμπυρατέρ, ψεκάζουν χωρίς να είναι ρυθμιζόμενα σωστά, και επειδή από τους 4 κυλίνδρου άλλοι δουλεύουν με πολύ καύσιμο, άλλοι με λίγο, δημιουργούνται δονήσεις κατά την καύση.

Pew
19/08/2019, 23:09
δεν έχει να κάνει τίποτα από τα παραπάνω γιατί τους κραδασμούς τους κάνει κ σταματημένο μετά τις 6000 στροφές οπότε είναι λόγο μοτέρ.
γιαυτό ρωτάω εάν δουλεύουν όλα έτσι. άλλο cbf δεν έχω οδήγηση για να συγκρίνω
με το tdm που είχα πριν είναι μέρα με νύχτα που το tdm σαν δικύλινδρο έπρεπε να έχει περισσοτερους κραδασμούς.

Το TDM ασχετως δικυλινδρου, εχει και δυο αντικραδασμικους!!

Ξεκινα με ενα συγχρονισμο καρμπυρατερ/σωματων ή οτι εχεις...

nautikos
20/08/2019, 10:34
Εγω θα ανέβαζα εναν μαστορα εμπιστοσύνης να το κανει μια βόλτα μπας και αρχισει να βγαινει άκρη.

το θέμα είναι ότι δεν έχω κανέναν μάστορα εμπιστοσύνης κ γενικά δεν τους εμπιστεύομαι κ τόσο γιατί σε όσους έχω πάει για άλλα θέματα ήτανε όλοι τους για τον π@@@@. εάν ξέρει κάνεις κανέναν καλό στην Αρτα θα τον επισκεφτώ να μου πει την γνώμη του .

nautikos
24/08/2019, 08:50
Μετα από έλεγχο κ σφίξιμο στις βίδες του μοτέρ κ σε ότι είναι πάνω σε αυτό (άλλες θέλανε λίγο άλλες πολύ κ άλλες καθόλου) το φαινόμενο μειώθηκε αρκετά μπορώ να πω αλλά δεν εξαφανίστηκε. επόμενο βήμα ένας έλεγχος στα καρμπυλατερ κ βαλβίδες γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω κάνει ποτέ.

Grafton 505
24/08/2019, 20:38
Μην περιμένεις να εξαφανιστούν τελείως.