View Full Version : ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
λοιπόν .. μίλησα με τον Ερυθρό Σταυρό Υπηρεσία Αγωγής Υγείας [210-8227438 στην οδό Αλκιβιάδου 4] και ζήτησα πληροφορίες για τα Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών τους, τα οποία γίνονται εντός εβδομάδας και είναι απογευματινά από 03:30 – 05:30 και από 05:30 – 07:30 [μ.μ].
Η απάντηση καλή:
«.. αν σχηματιστεί ομάδα 15 έως 17 ατόμων, τότε μπορούμε να κάνουμε το μάθημα. Αν φυσικά ενδιαφέρεστε, μπορούμε να κρατήσουμε τα στοιχεία σας και μόλις σχηματιστεί η ομάδα να σας καλέσουμε .. εκτός και αν φτιάξετε δική σας ομάδα..»
Tα μαθήματα είναι δωρεάν και είναι τρία τετράωρα [δηλαδή 3 ημέρες] ή 6 δίωρα (3 εβδομάδες Δευτέρα-Τετάρτη)
και εμένα με βλέπω για το 05:30-07:30
Πιστεύω ότι κάτι αξίζει να μάθουμε μιας και είμαστε πιο «εκτεθειμένοι» από τους τετράτροχους
Αχρείαστα να είναι τα μαθήματα αλλά αν είναι να χρησιμεύσουν ας σώσουνε καλύτερα διότι καλοπροαίρετα βέβαια πάς να κάνεις το καλό και μπορεί να κάνεις μεγαλύτεροι ζημία εν αγνοία σου σε κάποιον τραυματία ..
Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα μαθηματάκι ζωής ..
Οποιος το θελησει, μπορει ολοκληρωσει το 18-μηνο προγραμμα σπουδων και περασει τις εξετασεις, παιρνει το αντιστοιχο πτυχιο σπουδων και μπορει να συμμετεχει σε αποστολες υποστηριξης, διασωσης αλλα το σημαντικοτερο εχει τη δυνατοτητα να βοηθησει γνωστους και αγνωστους οταν παραστει η αναγκη.
Για περισσοτερες πληροφοριες μπορειτε να καλεσετε στο : 210 5248132 (τμημα 3ης Σεπτεμβριου) και να ζητησετε τον Κωστα Δριτσα.
και εδω : http://www.redcross.gr/greek/traingr.html
the_passenger
31/01/2006, 22:10
Παιδιά να πάτε!
Έχω πάει με το Hellas Transalp Club που το οργάνωσε για το φθινόπορο, Τέσσερα 4ώρα, όπου κάναμε τα πάντα για πρώτες βοήθειες και με πρακτική, ήταν πολύ χρήσιμα όλα!
Εδώ η σχετική ανακοίνωση που ίσως βρείτε χρήσιμη:
http://www.transalp.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=30
:winka:
Cpt. Haddock
01/02/2006, 14:05
:D
Μου στέλνετε με πμ τα "κατα κόσμον" ονοματεπώνυμά σας και ένα τηλέφωνό σας για να περάσω τη λίστα στον ΕΕΣ να κλείσουμε για μάθήματα
Δηλώστε ώρες που μπορείτε
α) 15:30 - 17:30
β) 17:30 - 19:30
:wave2:
TheDreamMachine
02/02/2006, 12:07
Φίλοι μου αυτό που πάτε να κάνετε είναι κορυφαίο.
Και για να καταλάβουν ορισμένοι και πόσο χρήσιμο είναι θα αναφέρω ένα παράδειγμα.
Το 2001 είχα ένα ΤΤ 600 και στη δεκελείας στη Ν. Φιλαδέλφεια έκανε ένας αναστροφή και καρφώθηκα πάνω του.
Απο την σύγκρουση το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν 2 άτομα στην άσφαλτο και 50 γύρω γύρω απο αυτούς.
Ο ένας ήμουν εγώ.
Ο άλλος ο οδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος μόλις βγήκε και είδε ότι εγώ ήμουν αναίσθητος κάτω , νόμιζε ότι σκοτώθηκα και λιποθύμισε.
Έκανε πάνω απο 20 λεπτά να συνέλθει και στην διαρκεια αυτή εγώ είχα ήδη τις αισθήσεις μου.
Ένα παλικάρι με μηχανή σταμάτησε την ποιό κατάλληλη στιγμή .
Την ώρα δηλαδή που 2 κυρίες με σκέπασαν με μια κουβέρτα και θέλαν να μου βάλουν το κεφάλι σε ένα μαξιλάρι.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕ ..... κόντεψε να τις κλωτσήσει κιόλλας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ και ....... συνθλιπτικό κάταγμα Α2 σπονδύλου.
Αν μου κούναγε κάποιος το κεφάλι για 2 - 3 εκατοστά , τώρα θα ήμουν παράλυτος.
Φυσικά και μετά απο αυτό το γεγονός , έχω παρακολουθήσει κάποια βασικά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών , μόνο και μόνο για επειδή πάντα σταματάω όταν κάποιος έχει ανάγκη και ίσως να ξεπληρώσω κάποτε αυτό που μου πρόσφερε εκείνο το παλικάρι.
ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Η ΓΝΩΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ>
Η ΧΡΗΣΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΪΧΝΟΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ.
Φιλικά
Γιάννης
Cpt. Haddock
28/02/2006, 10:17
Με πήραν τηλέφωνο από Ερυθρό Σταυρό.
Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Τα μαθήματα όπως είχε γράψει κι ο Jimbar είναι 3:30 - 5:30 - 7:30.
Συνολικά είναι 12 ώρες. Μου πρότειναν να κάνουμε 3 τετράωρα (δλδ από 3:30 - 7:30) αλλά τους είπα (εξ όσω γνωρίζω) οτι δεν μπορούμε τόσο νωρίς.
Οπότε πάμε για 6 δίωρα (5:30-7:30), 2 ή 3 φορες την εβδομάδα. (εγώ τους είπα για 3 φορές για να ξεμπερδεύουμε σε 2 εβδομάδες)
Επι της ουσίας τώρα, ακριβώς επειδή πρέπει να βρεθούν ελεύθερα 2ωρα, τα μαθήματα πάνε για μετά το Πάσχα.
Αν υπάρξει κενό νωρίτερα θα με ενημερώσουν και θα σας ενημερώσω.
Επίσης αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κάνει 4ωρα ας μου το πει για να μπει στα τμήματα που είναι για Μάρτιο.
Αυτά. I 'll keep you posted
Όταν πάμε με το καλό θα αναζητήσουμε κάποιον υπεύθυνο να συνενοηθούμε μόλις εμεις κλείνουμε ένα γκρουπάκι απο το μοτό.gr να πηγαίνουμε να μας κάνουνε... και να το θεσπίσουμε μια φορά το εξάμηνο... (λέω εγω τώρα...)
Cpt. Haddock
08/05/2006, 10:40
Τα μαθήματα ξεκινάνε σήμερα!
:D
Στις 17:30, Αλκιβιάδου 4.
Η Αλκιβιάδου είναι η πρώτη παράλληλος της Αχαρνών προς τα κάτω.
Το νούμερο 4 είναι προς το τέρμα της Αχαρνών κοντά στη συμβολή της με τη Λιοσίων.
Περισσότερα εδώ (http://www.forthnet.gr/templates/driveme.aspx?c=10008226&initialCenterX=475761.095&initialCenterY=4204394.25&initialZoomLevel=2)
Cpt. Haddock
19/05/2006, 10:04
Με αφορμή την ολοκλήρωση την προσεχή Τετάρτη 24/5 των μαθημάτων του πρωτου γκρουπ από το moto.gr, έγινε ένας διαχωρισμός των αρχικών συζητήσεων με σκοπό να υπάρχουν σε αυτό το thread συγκεντρωμένες οι πληροφορίες για τα μαθήματα, ώρες, τοποθεσία κλπ.
Πιο πάνω θα βρείτε το τηλέφωνο της αντίστοιχης υπηρεσίας του ΕΕΣ στην οποία μπορείτε αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή αυτόνομα. Μαθήματα γίνονται όλο το χρόνο στις ώρες που αναφέρουμε πιο πάνω. Οι αρμόδιοι σας ειδοποιούν για το πότε υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
Εαν υπάρχει επιθυμία να το συνεχίσουμε στα πλαίσια του moto.gr μπορείτε να συνεχίσετε να δηλώνετε εδώ συμμετοχή (και να μου στείλετε με πμ τα στοιχεία σας)
Όταν μαζευτεί ένας ικανός αριθμός μελών (15-20 άτομα) θα επικοινωνώ εγώ με τον ΕΕΣ για να βρούμε την κατάλληλη ημερομηνία.
Cpt. Haddock
26/05/2006, 09:39
Τα μαθήματα του 1ου γκρουπ ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη 24/5.
Για διάφορους λόγους υπήρξαν αρκετοί που είχαν δηλώσει συμμετοχή αλλά δεν μπόρεσαν να έρθουν, κάποιοι δεν ήρθαν από δικό μου λάθος, και κάποιοι έχασαν ορισμένα μαθήματα.
Όπως έχω πει και στο προηγούμενο ποστ, ο καθένας μπορεί να δηλώσει απο μόνος του παίρνοντας τηλέφωνο την Υπηρεσία Αγωγής Υγείας του ΕΕΣ στο 210 82 27 438. Εαν θέλετε να πάμε σαν γκρουπ από το moto.gr δηλώστε εδώ.
Με μια πρόχειρη ματιά, οι παρακάτω δεν μπόρεσαν να έρθουν οπότε τους βάζω υποψήφιους για το 2ο γκρουπ:
1. ijiogas + wife
2. danaos75
3. ceasarsk
4. airamhag
5. mystique
6. Julius
7. Kong
8. Bookman
9. Melenia
10. George 123
11. Supermario
12. motoforever
13. Nefeli
αν έχω ξεχάσει κάποιον σόρυ
+ όσοι από το 1ο γκρουπ χάσατε μαθήματα :mad: :evil:
Let me know για να δω ποιες είναι οι επόμενες ημερομηνίες
Εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=23047&highlight=%D0%F1%FE%F4%E5%F2) κουβεντιάζουμε τα υπόλοιπα σχετικά (πολυλογίες , χαβαλές , κλπ) με τα μαθήματα πρώτων βοηθειών που έχουν οργανωθεί...ή οργανώνονται...
πάλι καλά που το αποφασίσατε .. μπράβο σε όσους πάνε ..
Σήμερα πήρα τις βεβαιώσεις από οσους παρακολούθησαν τα μαθήματα. Θα τις φέρω λογικά στο Δέλεαρ την επόμενη Δευτέρα. Βεβαιώσεις πήραν όλοι ακόμα και αυτοί που δεν συμπλήρωσαν όλες τις ωρες και οι ωρες αυτές αναγράφονται στην βεβαίωση.
Οσον αφορα τα βιβλία εχουν 10 ευρώ και τα παίρνετε καθημερινές έως τις 2 το απόγευμα. Πήρα 1 και θα έλεγα οτι ειναι πολύ καλογραμμενο.
antonis21
09/06/2006, 15:21
paidia ego eimai neos edo ti boro na kano gia na pao kai ego se ayta ta matimata??? xilia bravo se ayton poy to skeftike sixaritiria aderfe:beer: :beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
09/06/2006, 15:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από antonis21
paidia ego eimai neos edo ti boro na kano gia na pao kai ego se ayta ta matimata??? xilia bravo se ayton poy to skeftike sixaritiria aderfe:beer: :beer: :beer: :beer:
Διάβασε λίγα ποστ πιο πάνω, λεει τις σχετικές πληροφορίες
Μπορείς είτε μόνος σου, είτε αν μαζευτούμε αρκετοί απο εδω σαν γκρουπ.
:beer: :beer: :beer: :beer:
antonis21
09/06/2006, 17:41
θα επικοινωνησω μαζι τους.. πως θα γινει να μαζευτουμε κι αλλα ατομα απο εδω??? και παλι μπραβο..:rotflmao: :rotflmao:
Δηλώνω έναν φίλο μου, σε ενδεχόμενο επόμενο γκρούπ, τα υπόλοιπα στοιχεία τα δίνω στον καπτεν με πμ...;)
Kαλημερα παιδια..Χθες ήμουν εκτος Αθηνων και δεν μπορεσα να ερθω δελεαρ να φέρω τις βεβαιωσεις...Θα τα φερω την επομενη Δευτερα ή αν τις θελει κάποιος εκτός δελεαρ ας μου στειλει πμ... :wave2:
Γειά χαρά !
Θέλω κι εγώ!
Αρκεί βεβαίως να βολεύουν οι ώρες, εργασίας γαρ...
beholder
20/06/2006, 08:31
Ενδιαφέρομαι κι εγω
George-3-
15/07/2006, 13:44
Παιζει τιποτα ή κρυωσε το θεμα?
divemaster
15/07/2006, 15:33
Ηλία κανένα νέο σχετικά με τα πιστοποιητικά και τα βιβλιαράκια έχουμε?
Τα έχουμε παραλάβει αυτά...(βεβαιώσεις...)
Βιβλιαράκι, όποιος θέλει το φέρνει και το φτιάχνουμε .pdf για να το έχουμε μαζί μας και σε μικρό μέγεθος, και όποιος θέλει το πέρνει για να ενισχύσει τον Ερυθρό Σταυρό....;)
divemaster
16/07/2006, 01:33
Εγώ δεν πήγα να πάρω την βεβαίωση. Αν έχεις το τηλέφωνο τους πρόχειρο σε παρακαλώ θα μου το δώσεις? Ευχαριστώ.
Όλες οι βεβαιώσεις νομίζω παρθήκαν απο τον πιο κοντινό,
κάτσε να δούμε αύριο Δευτέρα που θα το δει , τι θα μας πει ο πακτεν....;) και πιθανός με μια βόλτα απο το Δέλεαρ την έχεις...:beer:
divemaster
16/07/2006, 15:04
ΟΚ περιμένω ενημέρωση και να 'ρθω να τα πιούμε:beer:
Gia peite loipon paidia....
Pshnetai kaneis (apo toys pio neous fysika) gia ma8hmata 1wn Boh8eiwn fetos? Ego pshnomai kai leo na paro na dhloso symmetoxh solo.... An omos mazeytoyme apo to moto.gr kalytera. Isos etsi kataferoume kai dosoume kai megalyterh bash se 8emata moto-atyxhmaton (axreiasto na nai)...
Epishs opoios apo toys palioys pou ta exoun kanei ki exei tipota na boh8hsei as pei thn apopsh toy....
Skeftomai apo Septembrio (na exoume gyrisei ki olas apo tis adeies - an ki ego epestrepsa). An den dhlosei kaneis 8a paro ego na ma8o na pao monos mou...
Ta leme
Thanos (Trans)
George-3-
19/08/2006, 23:04
Count me in...
Μπράβο παιδιά που ασχολείστε με τέτοια θέματα!Μου έχει τύχει περιστατικό οπου το μόνο που έκανα λόγω άγνοιας ήταν να κοιταω τους υπόλοιπους που βοηθούσαν.Απο τα πιο άσχημα συναισθήματα.Θερμή παράκληση αν μαζευτεί γκρουπάκι να με ενημερώσετε.Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω.Ευχαριστώ! :)
Μέχρι τώρα είμαστε 3
1. Trans (εγώ δηλαδή)
2. George-3- γκρικ φενομενον
και
3. zudap50
αν υπάρχουν και άλλοι που ψήνονται ας ποστάρουν να δούμε τι κάνουμε.
Τα λέμε
Θάνος
επαναφερω το θεμα
γινονται ακομα μαθηματα?
αν ναι, που συνεννοουμαστε?
ειανι μονο αθηνα η υπαρχουν και στην υπολοιπη ελλαδα?
ναι γινονται.
Ε.Ε.Σ τμημα Σαμαρειτων Αθηνας
διευθυνση 3ης Σεπ. 21 ομονια.
δεν εχω το τηλεφωνο γιατι αλλαξα κινητο, την κυριακη που θα παω απο εκει θα στο γραψω.
edit. εσυ που εισαι και πατρα μπορεις να απευθυνθείς στα κεντρικα του σωματος.
Καρόλου 8 και Αγ. Ανδρέου, Πάτρα, Τ.Κ. 262 23, τηλ: 0030.2610.273.955 begin_of_the_skype_highlighting______________0030.2610.273.955 0030.2610.273.95, fax: 0030.2610.273.444
e-mail: info@samarites.gr
http://www.samarites.gr/?section=1123&language=el_GR
webassasin
28/10/2010, 17:21
to link για τη 18μηνη φοιτηση το εχει καποιος?>
γιατι το αλλο δεν δουλευει.
Μπραβο στα παιδια που πανε στα μαθηματα,αν ημουν επανω θα ερχομουν κ εγω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
to link για τη 18μηνη φοιτηση το εχει καποιος?>
γιατι το αλλο δεν δουλευει.
Μπραβο στα παιδια που πανε στα μαθηματα,αν ημουν επανω θα ερχομουν κ εγω.
http://www.samareites.gr/nm.php?view=add
kai stin ousia den einai akrivos 18 mines, ena xrono ypologize
Kotsis23
30/10/2010, 18:20
Θα ενδιαφερομουν και εγω για μαθηματα πρωτων βοηθειων ομως στην περιοχη της Θεσσαλονικης,θα ηθελα να μην ειναι ιδιαιτερα μικρα σε διαρκεια και να παρεχουν καποιο αποδεικτικο
ετσι ωστε να χρησιμοποιηθει σε διασωστικες αποστολες κτλ..Παρακαλω αν καποιος γνωριζει κατι για Θεσ/νικη να μου στειλει πμ :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
επαναφερω το θεμα
γινονται ακομα μαθηματα?
αν ναι, που συνεννοουμαστε?
ειανι μονο αθηνα η υπαρχουν και στην υπολοιπη ελλαδα?
Παρ' όλο που από ελεύθερο χρόνο είμαι μείον, Pano ενδιαφέρομαι κι εγώ για τα μαθήματα στην Πάτρα. Θ' αναλάβεις να πας να ρωτήσεις και να μας ενημερώσεις ? Άντε μήπως σχηματιστεί γκρουπάκι και μάθουμε τίποτε αξιόλογο.
:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Παρ' όλο που από ελεύθερο χρόνο είμαι μείον, Pano ενδιαφέρομαι κι εγώ για τα μαθήματα στην Πάτρα. Θ' αναλάβεις να πας να ρωτήσεις και να μας ενημερώσεις ? Άντε μήπως σχηματιστεί γκρουπάκι και μάθουμε τίποτε αξιόλογο.
:wave2: :wave2:
θα ασχοληθω μπιλ να δω τι γινεται και αν υπαρχουν γκρουπακια...γιατι ποτε δε ξερεις ποτε μπορει να χρειαστει...θα ενημερωσω μολις εχω νεοτερα...φυσιολογικα καποια στιγμη μεσα στη βδομαδα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
θα ασχοληθω μπιλ να δω τι γινεται και αν υπαρχουν γκρουπακια...γιατι ποτε δε ξερεις ποτε μπορει να χρειαστει...θα ενημερωσω μολις εχω νεοτερα...φυσιολογικα καποια στιγμη μεσα στη βδομαδα...
Πάντως αν τελικά τα καταφέρουμε και μαζευτούμε, εγώ θέλω να είμαι ζευγάρι με τον camen το δηλώνω από τώρα.....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
έχω να του δώσω "φιλί της ζωής" που θα τον κάνω να νοιώσει ρίγη και συγκινήσεις.
:bawl: :bawl: :bawl:
John Steed
30/10/2010, 19:56
Ρώτησα τον Ερυuρό Σταυρό στο Ρέθυμνο πριν μια εβδομάδα.
Μου έιπε πως τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών είναι 20 ώρες, δηλαδή 4 ημέρες από 5 ώρες την ημέρα.
Εκτός από τα μαθήματα παρέχεται και ψηφιακό υλικό.
Το κόστος συμμετοχής είναι 55 ευρώ.
Είχα την εντύπωση πως είναι δωρεάν, αλλά χαλάλι.....
Ο Εθελοντής Διασώστης, είναι ένα πρόγραμμα 18 μηνών με εκμάθηση εξειδικευμένων πρώτων βοηθειών, με υποχρεωτική πρακτική σε δημόσιο νοσοκομείο για ένα μήνα.
Με το πέρας των μαθημάτων και της πρακτικής σου δίνουν και ένα δίπλωμα που πιστοποιεί τις γνώσεις σου.
Κοστίζει 170 ευρώ και συμπεριλαμβάνει την ειδική στολή και κάτι δάφορα....
Ο Εθελοντής Διασώστης πάει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ υπάρει ανάγκη. Συνεργάζεται με ΟΛΑ τα σώματα: Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ.
Κάθε μήνα δηλώνεις τις ημέρες και ώρες που μπορείς να παραστείς σε μια ανάγκη και έχεις ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να πας. Εαν δεν πας, διαγράφεσαι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Ρώτησα τον Ερυuρό Σταυρό στο Ρέθυμνο πριν μια εβδομάδα.
Μου έιπε πως τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών είναι 20 ώρες, δηλαδή 4 ημέρες από 5 ώρες την ημέρα.
Εκτός από τα μαθήματα παρέχεται και ψηφιακό υλικό.
Το κόστος συμμετοχής είναι 55 ευρώ.
Είχα την εντύπωση πως είναι δωρεάν, αλλά χαλάλι.....
Ο Εθελοντής Διασώστης, είναι ένα πρόγραμμα 18 μηνών με εκμάθηση εξειδικευμένων πρώτων βοηθειών, με υποχρεωτική πρακτική σε δημόσιο νοσοκομείο για ένα μήνα.
Με το πέρας των μαθημάτων και της πρακτικής σου δίνουν και ένα δίπλωμα που πιστοποιεί τις γνώσεις σου.
Κοστίζει 170 ευρώ και συμπεριλαμβάνει την ειδική στολή και κάτι δάφορα....
Ο Εθελοντής Διασώστης πάει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ υπάρει ανάγκη. Συνεργάζεται με ΟΛΑ τα σώματα: Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ.
Κάθε μήνα δηλώνεις τις ημέρες και ώρες που μπορείς να παραστείς σε μια ανάγκη και έχεις ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να πας. Εαν δεν πας, διαγράφεσαι.
δεν διαγραφεσαι ακριβως, εαν δεν συμπληρωσεις 150 ωρες τον χρονο απλα ειναι ανενεργος. το κοστος ειναι στα 170? και κανα 55αρι τα αρβηλα. Για να ορκηστεις πρεπει να εχεις συμπληρωσει 105 ωρες σε ΤΕΠ και 300 ωρες σε αποστολες. Ο τιτλος σπουδων εχει διαρκεια 5 ετη.
και στο 20ωρο σου δινουν μια καρτουλα που γραφει βοηθος διασωστη.
Kotsis23
31/10/2010, 20:00
Μετα τα 5 ετη τι γινετε?Πρεπει να ξανακανεις ολο το πακετο?πρεπει να πληρωσεις κατι απλα?Πρεπει να κανεις καποια μαθηματα παλι?
georgematz
08/04/2015, 16:29
Εγώ έκανα μαθήματα πρώτων βοηθειών στην first aid. Νομίζω το site είναι firstaideu.com. Το σεμινάριο που είχα κάνει και είχα πάρει και δίπλωμα ήταν για ανήλικες, παιδιά και βρέφη. Για μένα άξιζε πολύ το μάθημα. πολύ χρήσιμο! και σχετικά φτηνό.