View Full Version : Φωτογραφίες που τραβήξαμε
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
Συγχαρητήρια, εξαιρετικές φωτογραφίες!
Μου άρεσαν ιδιαίτερα η λάμπα, η χελώνα και το πορτραίτο στο τέλος, υπέροχο το νετάρισμα στην έκφραση και το μποκέ στο φόντο.
yannis24
04/06/2021, 11:10
αντε να βαλω και εγω μερικες απο την μαγευτικη μας Σαρωνιδα :
428551
428552
428553
Καλημέρα σε όλους μετά από καιρό, τελικά πήρα την απόφαση και απόκτησα τον υπέρ-ευρυγώνιο που ποθούσα και μετά από λίγη «προπόνηση» μετά βόλτας στη Χαλκιδική είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!
Κρυοπηγή - Σωλήνα
431877
431878
431879
Νέα Φώκαια
431880
431881
Πόρτο Βαλίτσα
431882
431883
Και μερικές από τη γειτονιά, Νέα Παραλία :D
431884
431885
431886
431887
431888
431889
431890
431892
431891
Για όποιον ενδιαφέρεται ο φακός είναι αυτός:
https://www.nikon.gr/el_GR/product/nikkor-lenses/auto-focus-lenses/dx/zoom/af-p-dx-nikkor-10-20mm-f-4-5-5-6g-vr
Και ένα σύντομο review με τις εντυπώσεις μου σε συνδυασμό με την Nikon D3300:
Εξαιρετικός φακός, δουλεύει άψογα με την D3300 μετά από το γρήγορο και εύκολο update του λογισμικού της μέσω του site της Nikon. Το VR ενεργοποιείται - απενεργοποιείται σε δευτερόλεπτα από το μενού και γίνεται άμεσα manual focus override με τον ποιοτικότατο σε αίσθηση δακτύλιο εστίασης, άρα η έλλειψη dedicated διακοπτών στο σώμα του φακού δεν αποτελεί πρόβλημα. Αντοχή και ποιότητα κατασκευής Nikon, δεν θα προβληματίσει σε ερασιτεχνική – κανονική χρήση. Το υπερ-ευρυγώνιο κάδρο δίνει άλλη προοπτική και ξεχωριστές λήψεις που δεν θα ήταν αλλιώς εφικτές. «Γράφει» τέλεια μεταξύ f8 και f11 με εξαιρετική οξύτητα από 10 μέχρι 18mm και ελάχιστη (ευπρόσδεκτη για μένα) παραμόρφωση από 10 μέχρι 14mm. Άψογη, γρήγορη και αθόρυβη εστίαση, εξαιρετικός και με κόντρα ήλιο (ποιοτικές επιστρώσεις), με το στάνταρ πάρασολ να κάνει καλή δουλειά. Σε συνθέσεις με μεγάλο βάθος πεδίου προφανώς η εστίαση θέλει λίγη προσοχή, αν υπάρχει τρίποδο και χρόνος hyper focal ή μέτρηση, σε handheld καταστάσεις και γρήγορα κλικ αρκεί το παιχνίδι με τα 11 σημεία της D3300. Πανάλαφρος και απίστευτα μαζεμένος σε διαστάσεις, ίδιος περίπου σε μέγεθος με τον kit 18-55, κάτι που τον καθιστά έναν απολύτως ταξιδιωτικό φακό σε συνδυασμό με την σταθερά εξαιρετική – πολύ καλή απόδοση σε όλο το εύρος του, την plug and play ευκολία χρήσης του και φυσικά την απίστευτα χαμηλή τιμή του. Είναι «δύσκολος» φακός που θέλει πόδια, μελέτη και προπόνηση αλλά σε συνδυασμό με τον αντίστοιχα οικονομικό prime 35άρη της Nikon σε κάνει καλύτερο φωτογράφο. Αυτοί οι δύο φακοί σε συνδυασμό με οποιαδήποτε entry level κάμερα διευρύνουν τους φωτογραφικούς ορίζοντες, οξύνουν τη συνθετική ικανότητα και τους συνιστώ ανεπιφύλακτα!
doctoras
09/11/2021, 11:04
Φανταστικες Tsber!!
Φανταστικες Tsber!!
Σ' ευχαριστώ φίλε μου, είναι και η φωτογραφία μία ανάσα, ένας τρόπος να ξεφύγουμε :beer:
costas_versys
09/11/2021, 13:54
Καλορίζικος και να τον ευχαριστηθείς. Εχε υπόψη σου ότι στον ευρυγώνιο φακό δεν ασχολούμαστε τόσο με την εστίαση (σχεδόν πάντα είναι όλα εστιασμένα) όσο με το διάφραγμα και κατά κύριο λόγο με το καδράρισμα. Ο φακός σου δεν είναι φωτεινός αλλά στα τοπία θα τον ευχαριστηθείς. Τώρα θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις παραμορφώσεις και να μάθεις να τις διορθώνεις.
Να και ένα παράδειγμα διόρθωσης παραμόρφωσης & προοπτικής σε υπερ-ευρυγώνια λήψη για να καταλάβεις σε τι αναφέρομαι.
Καλορίζοκος και πάλι
costas_versys
09/11/2021, 14:03
Να βάλω και μια τελευταία μου φωτογραφία (οχι υπερ-ευρυγώνια) που μου άρεσε πολύ
karellen
09/11/2021, 17:56
Πειραματισμοί με χρόνους έκθεσης και iso στον κομήτη Neowise πέρισυ τον Ιούλιο.
431908
431909
Καλορίζικος και να τον ευχαριστηθείς. Εχε υπόψη σου ότι στον ευρυγώνιο φακό δεν ασχολούμαστε τόσο με την εστίαση (σχεδόν πάντα είναι όλα εστιασμένα) όσο με το διάφραγμα και κατά κύριο λόγο με το καδράρισμα. Ο φακός σου δεν είναι φωτεινός αλλά στα τοπία θα τον ευχαριστηθείς. Τώρα θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις παραμορφώσεις και να μάθεις να τις διορθώνεις.
Να και ένα παράδειγμα διόρθωσης παραμόρφωσης & προοπτικής σε υπερ-ευρυγώνια λήψη για να καταλάβεις σε τι αναφέρομαι.
Καλορίζοκος και πάλι
Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα, θα κάνω ότι μπορώ και θα ασχοληθώ μόνο με αυτό τον φακό για ένα διάστημα!
Με την εστίαση είχα θέματα μόνο όταν υπήρχε έντονο foreground επειδή είμαι φαν του μονού σημείου. Έτσι ορισμένες φορές εστίαζε αποκλειστικά σε ένα σχετικά κοντινό σημείο και οτιδήποτε σε μέση και μακρινή απόσταση έβγαινε θολό όσο κλειστό και να ήταν το διάφραγμα.
Στο καδράρισμα και στη γενική ευκολία χρήσης βοηθάει πολύ το εύρος 10 – 20mm καθώς πολλές φορές τα 10mm είναι υπερβολικά. Έκανα περίπου δύο ώρες να συνηθίσω πραγματικά τη νέα οπτική και παίζει μεγάλο ρόλο η απόσταση και η γωνία κλίσης. Παίζω και μαθαίνω από εδώ και πέρα, που για μένα είναι μεγαλύτερη χαρά και από την αγορά του φακού!
Όσον αφορά την παραμόρφωση εμένα δεν με ενοχλεί στις περισσότερες των περιπτώσεων, κάποια στιγμή σκεφτόμουν και για fisheye, με το πρόγραμμα επεξεργασίας που χρησιμοποιώ (RawTherapy) μπορώ να βλέπω την κανονική και την διορθωμένη φωτογραφία ταυτόχρονα και σχεδόν πάντα προτιμούσα την αυθεντική. Βέβαια σε φωτογραφίες παρόμοιες με αυτή που έβαλες ως παράδειγμα και όπου υπάρχουν πολλές κάθετες και οριζόντιες γραμμές που δεν συγκλίνουν, σχεδόν επιβάλλεται η διόρθωση και θα πέσει και μελέτη και επ’ αυτού!
Σε ευχαριστώ και πάλι :beer:
Πειραματισμοί με χρόνους έκθεσης και iso στον κομήτη Neowise πέρισυ τον Ιούλιο.
431909
Στη δεύτερη φαίνεται μια χαρά :a013:
431958
431954
431955
431957
431960
(To πρόβατο, που είναι η καλύτερη απο τα ζώα που έβγαλα, το έβαλα αλλού...)
431959
431952
431956
costas_versys
09/11/2021, 20:48
Τώρα πρέπει να μάθεις να πλησιάζεις πολύ πάρα πολύ το θέμα σου (Tsber)
giannis21
09/11/2021, 21:00
431962
...
Αυτή με τη χήνα είναι υπέροχη.
431957
Είχε χαβαλέ εκείνη η μέρα...
431963
431964
431965
431966
Μου αρέσει αυτή με το σκύλο. Με τι ταχύτητα κλείστρου τραβήχτηκε;
Χήνες πάνω, χύνεις νερό κάτω, κάνει και λογοπαίγνιο.
Μου αρέσει αυτή με το σκύλο. Με τι ταχύτητα κλείστρου τραβήχτηκε;
Χήνες πάνω, χύνεις νερό κάτω, κάνει και λογοπαίγνιο.
χαχαχαχα...
ƒ/4, 1/750, 55mm, ISO640
Βασικά απο αυτές, μόνο αυτή με το σκύλο είναι ωραία (αντε και αυτη με τη χήνα, άν και η 1η είναι καλύτερη που με κοιτάει...)
Οι άλλες είναι απλά για να θυμάμαι τη μέρα που η κόρη μου είχε ίδιο ύψος με τις χήνες :lol:
Τώρα πρέπει να μάθεις να πλησιάζεις πολύ πάρα πολύ το θέμα σου (Tsber)
Όσο δεν πάει!
Πολύ ωραίες φωτό Volpad - Giannis21 :beer:
Υ. Γ.
Τι πετάει και φωνάζει χήνο;
Η χήνα που ψάχνει τον άντρα της :D
Οι υπέρ-ευρυγώνιες αναζητήσεις συνεχίζονται στην Καστοριά :)
432211
Μερικά ακόμα κλικ από τη φθινοπωρινή Καστοριά :)
432325
432326
432327
432328
432329
432330
432331
Φυσικά έργα τέχνης τα δέντρα στο απογευματινό φως...
432337
432343
432338
432344
432341
432342
Περισσότερη Καστοριά και διαδρομές στα γύρω βουνά για όποιον ενδιαφέρεται:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157307
Καλή εβδομάδα σε όλους :beer:
costas_versys
22/11/2021, 11:39
Πολύ όμορφες εικόνες. Μας εφτιαξες την ημέρα
Πολύ όμορφες εικόνες. Μας εφτιαξες την ημέρα
Πολύ χαίρομαι Κώστα, σε ευχαριστώ πολύ!
giorgosb
28/11/2021, 10:41
432521
432522
432523
432524
432525
432526
432527
Πολύ ωραίες Γιώργο, με action cam τις τράβηξες;
Νομίζω είναι ιδανική εποχή για καταδύσεις, χωρίς πολύ κρύο και κυρίως τουρίστες!
Είχα πετύχει ένα παλικάρι βουτηχτή όταν έβγαλα τις φωτό στο Παλιούρι, με είδε πάνω στα βράχια σαν το κατσίκι με τα δερμάτινα και τις μπότες και σκιάχτηκε ο άνθρωπος :lol:
Kickstart
29/11/2021, 11:58
ωραιες!
τα μουρμουρια στην πρωτη φωτο που βοσκάνε να παω να ριξω το καλαμι μου;:D
giorgosb
29/11/2021, 15:06
Πολύ ωραίες Γιώργο, με action cam τις τράβηξες;
Νομίζω είναι ιδανική εποχή για καταδύσεις, χωρίς πολύ κρύο και κυρίως τουρίστες!
Είχα πετύχει ένα παλικάρι βουτηχτή όταν έβγαλα τις φωτό στο Παλιούρι, με είδε πάνω στα βράχια σαν το κατσίκι με τα δερμάτινα και τις μπότες και σκιάχτηκε ο άνθρωπος :lol:
:lol:
τα μουρμουρια στην πρωτη φωτο που βοσκάνε να παω να ριξω το καλαμι μου;:D
Μακάρι να είχα το κουράγιο για κατάδυση αυτή την εποχή! Οι φωτογραφίες είναι από τον περασμένο Ιούλιο που είχα επισκεφθεί την Δονούσα, ο βυθός της είχε απίστευτη ομορφιά.. Είναι τραβηγμένες με μια compact αδιάβροχη Nikon Coolpix W150.
Μακάρι να είχα το κουράγιο για κατάδυση αυτή την εποχή! Οι φωτογραφίες είναι από τον περασμένο Ιούλιο που είχα επισκεφθεί την Δονούσα, ο βυθός της είχε απίστευτη ομορφιά.. Είναι τραβηγμένες με μια compact αδιάβροχη Nikon Coolpix W150.
Όντως!
Μερικές φωτό από τη γιορτινή παραλία της Θεσσαλονίκης, έστω και με λίγη καθυστέρηση :D
Καλή και φωτισμένη χρονιά σε όλους!
433331
433332
433333
433334
doctor_john
06/01/2022, 10:12
Μου αρέσουν και τα κάδρα σου και με βοηθάς να μαλακώνω σαν άνθρωπος αλλά δεν την παλεύω με αυτά που γίνονται.
Πυραμίδες μέσα σε πυραμίδες που εξελίσσονται και μεγαλώνουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης; Τα Χριστούγεννα;! :lol:
Δε βαριέσαι, παρακάτω με κάθε σεβασμό, ήθελα να δω το πρόσωπο του νεαρού.
433338
Μου αρέσουν και τα κάδρα σου και με βοηθάς να μαλακώνω σαν άνθρωπος αλλά δεν την παλεύω με αυτά που γίνονται.
Πυραμίδες μέσα σε πυραμίδες που εξελίσσονται και μεγαλώνουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης; Τα Χριστούγεννα;! :lol:
Δε βαριέσαι, παρακάτω με κάθε σεβασμό, ήθελα να δω το πρόσωπο του νεαρού.
Να 'σαι καλά φίλε μου, εμένα να δεις πώς με ηρεμεί μία βόλτα προς άγραν κάδρων, σχεδόν όσο και μία βόλτα με τη μηχανούλα μου μετά τη δουλειά ή after hours :)
Έστω και με το τρίποδο χιαστί στην πλάτη!
Έχεις δίκιο που απορείς με τη ντεκορατιόν γιατί από τις περισσότερες γωνίες δε βγάζει κανείς άκρη, αλλά πρόκειται για γιορτινά έλατα και όχι πυραμίδες. Όταν το αντιληφθεί κανείς αυτό όλα βγάζουν νόημα και τα αλλεπάλληλα τρίγωνα θυμίζουν άμεσα κλαδιά!
Οι συγκεκριμένες φωτό είναι πάλι με τον υπερ-ευρυγώνιο και με ένα φτηνό φίλτρο ND 4 στοπ που δοκίμασα για πρώτη φορά και δούλεψε άψογα με f11 και 25 δευτερόλεπτα έκθεσης. Το εφέ με τα μπλε φώτα έγινε ανοιγοκλείνωντας τον φακό από τα 10mm στα 20 κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Η εγκατάσταση είναι αρκετά μεγάλη και το εύρος του φακού διευκόλυνε αφάνταστα τη σύνθεση. Έξτρα μπόνους το καραβάκι που φαίνεται στο βάθος!
Το ελαφάκι είναι από τον μίνι ζωολογικό κήπο στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στην Καστοριά. Είναι η μόνη φωτό του ποστ όπου διάλεξα τον 35άρη για να "πιάσω" αυτό το υπέροχο μελί χρώμα. Θα ανεβάσω αύριο μερικές ακόμα εικόνες του κυρίου και των φίλων του.
Καλή συνέχεια και ό,τι καλύτερο για το νέο έτος :beer:
AUFGEBRACHT
06/01/2022, 15:32
433357
Airbus A320;
Πάντα γοητευτικοί οι ουρανοί κυβερνήτα :a013:
Η παραλία σε ποιο μέρος είναι;
Πάντα γοητευτικοί οι ουρανοί κυβερνήτα :a013:
Η παραλία σε ποιο μέρος είναι;
Ρόδος. Χώρα
Το ελαφάκι είναι από τον μίνι ζωολογικό κήπο στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στην Καστοριά. Είναι η μόνη φωτό του ποστ όπου διάλεξα τον 35άρη για να "πιάσω" αυτό το υπέροχο μελί χρώμα.
@ doctor_john
Γενικά μου αρέσει να αποδίδω με ακρίβεια τον φωτισμό τη στιγμή της φωτογράφησης (όχι πάντα βέβαια).
Λόγω εποχής το φως του ήλιου ήταν αδύναμο παρότι ήταν σχετικά νωρίς.
Το κοντράστ με αυτές τις λωρίδες φωτός και το σκούρο έδαφος μου άρεσε παρόλα αυτά!
Να και ένας κερατούκλης ακόμα :lol:
433360
Πολλά ελάφια η Ρόδος, ε; :p
costas_versys
09/01/2022, 21:51
Αυτές είναι οι πρώτες μου φωτογραφίες με χρήση Drone.
Λόγω του ότι είμαι αρχάριος ακόμα, μερικές είναι τραβηγμένες από τεράστιο ύψος (έως και 500μ)!
Παραμένουμε στους ουρανούς λοιπόν!
Πολύ όμορφες, η διαφορετική οπτική ανανεώνει και το ενδιαφέρον Κώστα :a013:
costas_versys
10/01/2022, 20:00
Είναι δημιουργικό αλλά και πολύ διασκεδαστικό. Από τεχνολογικής πλευράς είναι απίστευτο πόσες επεξεργασίες γίνονται κατά την πτήση ενός Drone και έχω μήνει εντυπωσιασμένος!
Για να πάρετε μια ιδέα, βάζω και το πρώτο μου βιντεάκι
https://youtu.be/BOOgXbLmPKs
Είναι δημιουργικό αλλά και πολύ διασκεδαστικό. Από τεχνολογικής πλευράς είναι απίστευτο πόσες επεξεργασίες γίνονται κατά την πτήση ενός Drone και έχω μήνει εντυπωσιασμένος!
Για να πάρετε μια ιδέα, βάζω και το πρώτο μου βιντεάκι
https://youtu.be/BOOgXbLmPKs
Πράγματι είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα από τους αλγόριθμους σταθεροποίησης του τετρακόπτερου και του βίντεου (sic).
Για καινούριος χρήστης δρόνου (https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82), φαίνεται ότι έχεις πολλή εμπειρία στη φωτογραφία και έβγαλες εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Γενικά μου αρέσουν πάρα πολύ τα πλάνα από drone. Βέβαια, όπως θα πει ο 84ος, δεν είναι αντιπροσωπευτικά του τι θα δεις όταν πας στο μέρος. Βλέπεις εντυπωσιακά τοπία, ακτογραμμές, ωραίες προοπτικές, ενώ από το ύψος των ματιών μας, το αντίστοιχο τοπίο μπορεί να είναι μέτριο. Οπότε απολαμβάνεις το video, έχοντας χαμηλές προσδοκίες για το πόσο ωραίο είναι το μέρος στην πράξη, δεν το παίρνεις σαν τουριστικό οδηγό. Πάντως το Πόρτο Ράφτη αξίζει.
telegonos
10/01/2022, 20:26
Στην φωτό από Πόρτο Ράφτη, στην μύτη ακριβώς, στον Φάρο, πηγαίνω για μπάνιο το καλοκαίρι, και το νησάκι απέναντι το πηγαίνω κολυμπώντας.
Αμα δείτε κανέναν με ΑΧ1 το καλοκαίρι εκεί, εγώ θα είμαι το πιο πιθανό.
Και η άλλη φωτό, με την βάρκα, είναι στο Ζίκι λογικά.
Ωραίες, ζήλεψα, θέλω κι εγώ.
Ωραίες, ζήλεψα, θέλω κι εγώ.
Πράγματι. Δεν έχει συνηθίσει ακόμα το μάτι μας. Τέτοιες εικόνες είχαμε παλιότερα, σπάνια, μόνο από πανάκριβες πτήσεις με ελικόπτερα. Πλέον είναι προσιτές και προς το παρόν μας εντυπωσιάζουν. Για να το πω διαφορετικά, δεν θυμάμαι να έχω δει πλάνο από drone που να μη μου αρέσει πολύ.
costas_versys
10/01/2022, 20:53
Στην φωτό από Πόρτο Ράφτη, στην μύτη ακριβώς, στον Φάρο, πηγαίνω για μπάνιο το καλοκαίρι, και το νησάκι απέναντι το πηγαίνω κολυμπώντας.
Την επόμενη φορά που θα περάσεις στο νησάκι και είμαι εκεί με το φουσκωτό (Εν ΠΛΩ λέγεται το σκάφος), έλα να σε πάω βόλτα και θα δεις το Πόρτο Ράφτη όπως δεν το έχεις δει ποτέ. Είναι απίστευτο μέρος.
και ένα ακόμα βιντεάκι .. από το νησάκι (σπαρτο)
https://youtu.be/4KbIqzwR_7E
telegonos
10/01/2022, 21:00
Την επόμενη φορά που θα περάσεις στο νησάκι και είμαι εκεί με το φουσκωτό (Εν ΠΛΩ λέγεται το σκάφος), έλα να σε πάω βόλτα και θα δεις το Πόρτο Ράφτη όπως δεν το έχεις δει ποτέ. Είναι απίστευτο μέρος.
και ένα ακόμα βιντεάκι .. από το νησάκι (σπαρτο)
https://youtu.be/4KbIqzwR_7E
Τρέλα!
Θα σε πετύχω
;)
costas_versys
10/01/2022, 21:07
Πότε θα έρθει το καλοκαίρι, πότε ?!
Να και το φουσκωτό μου για να το αναγνωρίσεις
Πολύ ωραία και τα δύο video. Θέμα, κάδρο, εναλλαγές, μουσική επένδυση. Ασχολείσαι επαγγελματικά με το video;
costas_versys
10/01/2022, 21:23
Αυτά είναι τα πρώτα μου Video (λήψη, επεξεργασία κλπ). Σταβάδι είμαι ακόμα! Δεν βλέπεις που από τον φόβο μου ανεβάζω το Drone στα 300 και 500 μέτρα ψηλά;! Αμα μάθω τον χειρισμό λίγο καλύτερα.. θα γίνουν και καλύτερες οι λήψεις θέλω να πιστεύω. Το καλό είναι ότι το ασφάλισα και έτσι ακόμα και εαν το φουντάρω στην θάλασσα .. θα πάρω καινούριο από την ασφάλεια, οπότε θα έχει κάποια συνέχεια πιστεύω το νέο hobby ακόμα και εαν το καταστρέψω. Αυτές τις ημέρες κάνω δοκιμαστικές-εκπαιδευτικές πτήσεις για να το μάθω. Είναι συναρπαστικό και πολύ πολύ διασκεδαστικό. Με εμβέλεια αρκετών χιλιομέτρων καταλαβαίνεις ότι έχω ξεκινήσει .. τα ταξίδια !
Απ' ό,τι ακούω από φίλους, ο βασικός εχθρός τους είναι ο άνεμος, ακόμα και μέτριος. Καλύτερα να επιλέγεις μέρες σαν αυτές της λήψης, με άπνοια.
Επιπλέον λέγεται ότι κάποια, ακόμα και ακριβά, έχουν θέματα με τα firmware και σε ανύποπτο χρόνο πέφτουν κάτω (έδαφος, νερό), με τις εταιρείες να μην αποδέχονται ευθύνη. Οπότε καλά έκανες με την ασφάλιση. Έκανες και ασφάλιση αστικής ευθύνης ή μόνο για ίδιες ζημιές; Πόσο κοστίζει;
costas_versys
10/01/2022, 21:49
Οταν λέω ασφάλιση εννοώ την κάλυψη που δίνει ο κατασκευαστής (Care Refresh) για αντικατάσταση του Drone σε περίπτωση ατυχήματος, όχι την γνωστή ασφάλιση που κάνουμε στα οχήματα για αστική ευθύνη, ζημιές τρίτων κλπ.
Η περιγραφή των καλύψεων και ο τιμοκατάλογος λοιπόν κατά προϊόν είναι εδω : https://store.dji.com/gr/shop/service?site=brandsite
Ενδιαφέρον, ευχαριστώ.
Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε τρίτη ασφαλιστική εταιρεία, στο πρόγραμμα που έχουν για αστική ευθύνη για drone. Σε πολλά drone, μεσαίου μεγέθους και άνω (το mini 2 νομίζω ότι είναι εκτός), είναι υποχρεωτική η ασφάλιση αστικής ευθύνης.
Τα αναφέρει αναλυτικά η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, καθώς και ότι το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος πτήσης είναι 120 μέτρα, με λίγες εξαιρέσεις για την αποφυγή εμποδίων.
https://uas.hcaa.gr/Faq
costas_versys
10/01/2022, 22:48
Επίσης, στον χάρτη που έχεις διαθέσιμο κατά την πτήση, υπάρχουν περιορισμοί ύψους ακόμα και απαγόρευση πτήσης. Πχ ο χάρτης που ακολουθεί είναι ο ζωντανός χάρτης που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή κατά την διάρκεια της πτήσης και εαν είσαι πχ μέσα στις διαβαθμισμένες ζώνες .. τρελαίνεται το μηχάνημα στα Warnings !
Επίσης, στον χάρτη που έχεις διαθέσιμο κατά την πτήση, υπάρχουν περιορισμοί ύψους ακόμα και απαγόρευση πτήσης. Πχ ο χάρτης που ακολουθεί είναι ο ζωντανός χάρτης που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή κατά την διάρκεια της πτήσης και εαν είσαι πχ μέσα στις διαβαθμισμένες ζώνες .. τρελαίνεται το μηχάνημα στα Warnings !
Ούτε κανονικό ελικόπτερο να πετούσες που λέει ο λόγος :tooth:
costas_versys
13/01/2022, 16:35
κι ένα πετούμενο
κι ένα πετούμενο
Πολύ ωραία το πέτυχες Κώστα!
Sunset Sounio
433532
Και μιας και πιάσαμε και τα drones πάρτε κι ένα βίντεο
https://youtu.be/QGXP1JC5RJY
Και μια απο το drone. Σορρυ για την αναλυση αλλα δε θυμαμαι ποια ειναι τα μεγιστα που επιτρεπει το forum και τα πετσοκοβω. Μπορει κανενα καλο παληκαρι να μου θυμίσει?
433533
Sunset Sounio
433532
Και μιας και πιάσαμε και τα drones πάρτε κι ένα βίντεο
https://youtu.be/QGXP1JC5RJY
Η φωτογραφία του ναού του Ποσειδώνα είναι εξαιρετική. Απέχει από την τελειότητα μόνο στη γεωμετρική διόρθωση του ευρυγωνίου.
Το βίδεο από το δρόνο, υποψιάζομαι ότι είναι από κάποιο τουριστικό γραφείο, όχι δικό σου. Επίτρεψέ μου να πω ότι η δουλειά του Κώστα του Βέρση με το δρόνο του, είναι πολλά επίπεδα ανώτερη.
Κώστα Βέρση, βρες τον άλλο Κώστα το Ρέστα (mallias) και απογειώστε τον ελληνικό τουρισμό. Μιλάω σοβαρά, τόσο καλές δημιουργίες, δεν κάνει ούτε ο ΕΟΤ, ούτε τα τουριστικά γραφεία, ενώ για εσάς φαίνεται να είναι παιχνιδάκι.
Το βίδεο από το δρόνο, υποψιάζομαι ότι είναι από κάποιο τουριστικό γραφείο, όχι δικό σου.
Άκυρη η υποψία, όλο το υλικό είναι δικό μου. Τσεκαρε το κανάλι μου καθώς και το αντίστοιχο Instagram να δεις
Athens Experiences
Και μια απο το drone. Σορρυ για την αναλυση αλλα δε θυμαμαι ποια ειναι τα μεγιστα που επιτρεπει το forum και τα πετσοκοβω. Μπορει κανενα καλο παληκαρι να μου θυμίσει?
Πολύ ωραία δουλειά Τεό, συγχαρητήρια :beer:
Το μεγαλύτερο μέγεθος που μπορώ να χρησιμοποιήσω εγώ είναι 1920χ1080 αλλά δεν ανεβαίνουν πάντα όλες οι φωτό.
Το πιο σίγουρο για να ανεβαίνουν σίγουρα όλες είναι το 1600χ1200 από τα στάνταρ μεγέθη.
Πολύ ωραία δουλειά Τεό, συγχαρητήρια :beer:
Το μεγαλύτερο μέγεθος που μπορώ να χρησιμοποιήσω εγώ είναι 1920χ1080 αλλά δεν ανεβαίνουν πάντα όλες οι φωτό.
Το πιο σίγουρο για να ανεβαίνουν σίγουρα όλες είναι το 1600χ1200 από τα στάνταρ μεγέθη.
Thanks θα το δοκιμάσω
costas_versys
17/01/2022, 21:48
Πολύ καλές φωτογραφίες από το Παναθηναικό στάδιο και το Σούνιο.
Να βάλω και μια πανοραμική
Πολύ καλές φωτογραφίες από το Παναθηναικό στάδιο και το Σούνιο.
Να βάλω και μια πανοραμική
Με το mini και stitch? Δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ να πω την αλήθεια
Άντε βαρατε κι οι φωτογράφοι του forum να γουστάρουμε
433541
costas_versys
17/01/2022, 22:35
Ναι, με το mini 2 την τράβηξα πανοραμική και βγήκε πολύ καλή. Τραβάει και πολλαπλές λήψεις σε τετράγωνο καρέ. Εδώ πάνω από την Μονή Πεντέλης
Ναι, με το mini 2 την τράβηξα πανοραμική και βγήκε πολύ καλή. Τραβάει και πολλαπλές λήψεις σε τετράγωνο καρέ. Εδώ πάνω από την Μονή Πεντέλης
Είναι σημαντικά καλύτερο από το δικό μου mini 1 και μάλλον πρέπει να το αναβαθμίσω αλλά αυτόν τον καιρό ψαχνομαι για καμία entry level dslr
costas_versys
17/01/2022, 22:49
Το mini 2 έχει εξαιρετικό controller και πολύ καλή απόδοση σε φωτογραφία λόγω RAW και φυσικά πολύ καλύτερο Video 4k.
Πλέον (2022) έχει σταματήσει η παραγωγή DSLR από όλους τους κατασκευαστές (Canon, Nikon κλπ). Για 1-2 χρόνια μπορεί να είναι διαθέσιμες ακόμα κάποιες μηχανές DSLR μέχρι να εξαντληθεί το απόθεμα και πλέον πάμε μόνο σε mirrorless με 2πλάσιο και 3πλάσιο κόστος, λόγω της μεγάλης απόσβεσης της σχετικής τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας των προηγούμενων ετών ! Αντίστοιχη μετάβαση γίνεται και στην τεχνολογία των φακών.
Το mini 2 έχει εξαιρετικό controller και πολύ καλή απόδοση σε φωτογραφία λόγω RAW και φυσικά πολύ καλύτερο Video 4k.
Πλέον (2022) έχει σταματήσει η παραγωγή DSLR από όλους τους κατασκευαστές (Canon, Nikon κλπ). Για 1-2 χρόνια μπορεί να είναι διαθέσιμες ακόμα κάποιες μηχανές DSLR μέχρι να εξαντληθεί το απόθεμα και πλέον πάμε μόνο σε mirrorless με 2πλάσιο και 3πλάσιο κόστος, λόγω της μεγάλης απόσβεσης της σχετικής τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας των προηγούμενων ετών ! Αντίστοιχη μετάβαση γίνεται και στην τεχνολογία των φακών.
Ακριβώς γι'αυτό (κόστος) κοιτάω κάποια entry dslr όπως την Canon 800d στα 500€ περίπου το Κιτ. Εκτός αν έχεις να προτείνεις τίποτα άλλο...
Επίσης παίζουν και πολλοί φακοι στα μεταχειρισμένα σε αντίθεση με τους mirrorless
costas_versys
17/01/2022, 23:14
Εγώ θα αγόραζα DSLR μτχ με προίκα. Πχ Nikon D750/D610/D7200/D7500 με φακούς κιτ/prime & wide.
Ακριβώς γι'αυτό (κόστος) κοιτάω κάποια entry dslr όπως την Canon 800d στα 500€ περίπου το Κιτ. Εκτός αν έχεις να προτείνεις τίποτα άλλο...
Επίσης παίζουν και πολλοί φακοι στα μεταχειρισμένα σε αντίθεση με τους mirrorless
Δεν είμαι σίγουρος ότι λόγω στροφής των εταιρειών στο mirroless φορμά οι τιμές στις DSLR θα πέσουν οπότε θα έλεγα να περιμένεις μερικούς μήνες μήπως βγουν καλές προσφορές λόγω στοκ.
Μπορείς να ακολουθήσεις πολλά μονοπάτια, εγώ θα έπαιρνα τώρα μία entry level DSLR σώμα μόνο και έναν πολύ ποιοτικό ζουμ φακό τύπου Sigma Art Series και σταδιακά τους πολύ καλούς και οικονομικούς φακούς της Nikon καλύπτοντας σταδιακά το εύρος λήψης.
Φυσικά αν πετύχεις ένα καλό πακέτο σώματος και φακών στην σωστή τιμή, μπορείς να κινηθείς και αντίστροφα.
Δεν είμαι σίγουρος ότι λόγω στροφής των εταιρειών στο mirroless φορμά οι τιμές στις DSLR θα πέσουν οπότε θα έλεγα να περιμένεις μερικούς μήνες μήπως βγουν καλές προσφορές λόγω στοκ.
Μπορείς να ακολουθήσεις πολλά μονοπάτια, εγώ θα έπαιρνα τώρα μία entry level DSLR σώμα μόνο και έναν πολύ ποιοτικό ζουμ φακό τύπου Sigma Art Series και σταδιακά τους πολύ καλούς και οικονομικούς φακούς της Nikon καλύπτοντας σταδιακά το εύρος λήψης.
Φυσικά αν πετύχεις ένα καλό πακέτο σώματος και φακών στην σωστή τιμή, μπορείς να κινηθείς και αντίστροφα.
Αξίζει να δώσω τώρα όσα παραπάνω γίνεται για σώμα και σιγά σιγά βλέπουμε για φακούς ή ακόμα κι ένα πολύ βασικό σώμα με τους κατάλληλους φακούς θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα?
Να γίνω πιο συγκεκριμένος, παίζει πχ η canon 800d στα 500€ και η 850d στα 620€ σαν πιο νέο μοντέλο
Να πω εδώ ότι για διάφορους λόγους, θα πάω σε αγορά καινούργιου ότι κι αν είναι αυτό.
Εγώ είμαι της άποψης ότι καλύτερα καλοί φακοί και μέτριο σώμα, παρά το αντίθετο.
Αλλα δεν μπορώ να πω ότι έχω τόσο μεγάλη εμπειρία ώστε να είμαι και απόλυτος...
Θεωρώ πως καλύτερα να βρεις μια 80d μεταχειρισμένη, παρα να πάρεις την 800d η την 850d σε καινούρια.
Συμφωνώ με τους sigma art που πρότεινε ο Tsber.
Σε canon μπορώ να σου προτείνω και τον 55-250mm is stm που τον έχω και είναι ένας πολύ πολύ καλός φακός για τα λεφτά του.
Εγώ είμαι της άποψης ότι καλύτερα καλοί φακοί και μέτριο σώμα, παρά το αντίθετο.
Αλλα δεν μπορώ να πω ότι έχω τόσο μεγάλη εμπειρία ώστε να είμαι και απόλυτος...
Θεωρώ πως καλύτερα να βρεις μια 80d μεταχειρισμένη, παρα να πάρεις την 800d η την 850d σε καινούρια.
Συμφωνώ με τους sigma art που πρότεινε ο Tsber.
Σε canon μπορώ να σου προτείνω και τον 55-250mm is stm που τον έχω και είναι ένας πολύ πολύ καλός φακός για τα λεφτά του.
Όσο πάει κι ακριβαίνει το πράγμα, βλέπω να με διώχνει η γυναίκα από το σπίτι:(
costas_versys
18/01/2022, 12:16
Μια μακρά πορεία πολλών ετών όπου η επένδυση χρημάτων σε φακούς ήταν ασφαλής, νομίζω ότι σιγά σιγά θα αρχίζει να αλλάζει. Προσοχή, για τις Mirrorless όλοι οι κατασκευαστές βγάζουν νέους φακούς ενώ οι παλαιοί φακοί από τις DSLR θα μπορούν βεβαια να μπουν στα νέα σώμματα με adapters αλλά θα σταματήσουν τα firmware updates για πιθανά θέματα συμβατότητας.
Βέβαια, οι φακοί των DSLR μπορεί για αυτόν τον λόγο να γίνουν ποιό προσιττοί αλλά για τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη θα παραμείνουν μια άριστη επιλογή
Ωραία πάμε στο ζουμί λοιπόν
Άσε βάλουμε κάτω μερικά δεδομένα :
- Αγορά καινούργιου για διάφορους λόγους όπως πχ ότι θα κοπεί τιμολόγιο και ότι είμαι άσχετος και δεν μπορώ να αξιολογήσω μτχ
- Σχετική φορητότητα - ευκολία χρήσης για αρχάριους
- Σημαντική αναβάθμιση από το S21 ultra camera smartphone που έχω τώρα και έχουν τραβηχτεί όλες οι παραπάνω φωτογραφίες που είδατε (εκτός του drone)
- Budget 800€ ταβάνι για kit για τώρα και βλέπουμε αργότερα για φακούς κλπ
Ακούω προτάσεις από πιο έμπειρους
*Ξέχασα, και το futureproof θα εκτιμηθεί
800€ με ΦΠΑ ή χωρίς;
Ακόμα, αυτό το ποσό είναι μόνο για σώμα ή και για φακο/φακους;
800€ με ΦΠΑ ή χωρίς;
Ακόμα, αυτό το ποσό είναι μόνο για σώμα ή και για φακο/φακους;
Για κιτ, με ΦΠΑ
Αξίζει να δώσω τώρα όσα παραπάνω γίνεται για σώμα και σιγά σιγά βλέπουμε για φακούς ή ακόμα κι ένα πολύ βασικό σώμα με τους κατάλληλους φακούς θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα?
Να γίνω πιο συγκεκριμένος, παίζει πχ η canon 800d στα 500€ και η 850d στα 620€ σαν πιο νέο μοντέλο
Να πω εδώ ότι για διάφορους λόγους, θα πάω σε αγορά καινούργιου ότι κι αν είναι αυτό.
Όσο πιο μεγάλη η διαφορά τιμής και κατηγορίας τόσο πιο μεγάλη και εμφανής η διαφορά. Ο συνταξιδιώτης και φίλος μου Αλέξης παίζει πλέον με Nikon Z6 full frame- mirroless και η διαφορά ποιότητας σε σχέση με τις DSLR σειράς 3, 5 και 7 είναι τεράστια, αλλά αλίμονο και να μην ήταν, έτσι;
Ο παραδοσιακός κανόνας είναι πως καλύτερα να έχεις ποιοτικούς φακούς και οικονομικό σώμα παρά το αντίθετο.
Σε γενικές γραμμές είναι αλήθεια, αλλά το βέλτιστο είναι να έχεις τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό φακού και κάμερας.
Για παράδειγμα, η D3300 που έχω εγώ χρησιμοποιείται πλέον σε συγκριτικά βίντεο τύπου «η νέα Nikon 99000000 σε σύγκριση με μια σκ@τά κάμερα. Έχει διαφορά;»
Όπως καταλαβαίνεις η «άχρηστη» κάμερα είναι η δική μου, κοίτα όμως πόσο καλά αποτελέσματα έχει σε συνδυασμό με τον επίσης φθηνό 35άρη:
https://www.dxomark.com/Lenses/Nikkor/AF-S-DX-NIKKOR-35-mm-f-1.8G-mounted-on-Nikon-D3300---Measurements__928
Σίγουρα η τεχνολογία προχωρά και εξελίσσεται αλλά και οι παλιότερες κάμερες δεν είναι για τα σκουπίδια.
Εγώ αν ξεκινούσα τώρα από την αρχή θα κοιτούσα σίγουρα για πρώτο φακό τον Sigma 17-50mm F2.8 που δουλεύει εξαιρετικά με Nikon σειρά 3 και 7:
https://www.dxomark.com/Lenses/Sigma/17-50mm-f-2.8-EX-DC-OS-HSM-Nikon-mounted-on-Nikon-D7100---Measurements__865
https://www.dxomark.com/Lenses/Sigma/17-50mm-f-2.8-EX-DC-OS-HSM-Nikon-mounted-on-Nikon-D3300__928
Καλό ζουμ, πολύ φωτεινός και με πρακτικό εύρος είναι ό,τι πρέπει για ποιοτικές λήψεις και ευελιξία.
Έχω χαθεί λίγο στο ψάξιμο αλλά από την άλλη είναι και καλό γιατί μαθαίνω πράγματα! Τελευταίος στόχος μια mirrorless Canon M50 αλλά δεν έχω κατασταλάξει ακόμα. Μέχρι τότε φωτογραφίζω με κινητό και drone και βλέπουμε
433653
Οι επίσημες ανακοινώσεις, τουλάχιστον της Canon, λένε ότι θα σταματήσει η παραγωγή DSLR μόνο για τις ναυαρχίδες. Η παραγωγή DSLR συνεχίζεται κανονικά στα άλλα μοντέλα, διότι υπάρχει ακόμα ζήτηση.
https://www.cnet.com/tech/computing/canons-flagship-dslr-will-be-its-last-as-mirrorless-cameras-take-over/
Προφανώς πάνε για κατάργηση οι DSLR, άλλωστε η παρουσία του καθρέφτη είχε περισσότερο νόημα στην εποχή του φιλμ και όχι τόσο στην εποχή της άμεσης ψηφιακής απεικόνισης. Αλλά θα πάρει αρκετά χρόνια, οπότε θεωρώ ότι αξίζει η αγορά DSLR.
Το σίγουρο είναι ότι όσο περισσότερο ψηφιοποιείται ένα μέσο, τόσο αρχίζει να ακολουθεί τη γρήγορη απαξίωση που συνεπάγεται η τεχνολογική πρόοδος. Δεν επενδύεις δηλαδή για δεκαετίες, όπως τον περασμένο αιώνα. Παίρνεις κάτι με χρονικό ορίζοντα μερικών ετών, ξέροντας ότι πριν αποφασίσεις να το αλλάξεις, θα έχουν βγει καλύτερες τεχνολογίες που θα κάνουν το δικό σου να φαίνεται ανεπαρκές.
costas_versys
23/01/2022, 23:55
Να βάλω έναν επίλογο από ένα σχετικό δημοσίευμα του pttl.Gr όπου με νόημα καταλήγει
'' Καλές οι δηλώσεις αλλά φυσικά μένει να δούμε πότε θα ανακοινωθεί η επόμενη DSLR κάμερα της Canon, καθώς η τελευταία που είδαμε από την εταιρεία ήταν η EOS-1D X Mark III το 2020 και πριν από αυτή η Canon EOS 90D τον Αύγουστο του 2019, χρονιά που ανακοινώθηκα και η Canon EOS 250D.
Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία φήμη ή πληροφορία για κάποια επερχόμενη DSLR κάμερα της Canon... ''
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις άλλες εταιρείες του χώρου και πλέον υπάρχει στροφή προς τις mirrorless. Είμαστε πλέον 2022 και στα ράφια βλέπουμε DSLR 3, 4 και 5 ετών ενω η τεχνολογική εξέλιξη στις κορυφαίες mirrorless (Sony a1, Nikon Z9, Canon R) είναι εντυπωσιακή και δείχνουν τι πρόκειται να περάσει και στις μικρότερες κατηγορίες τα αμέσως επόμενα χρονια .
Το κακό για εμάς είναι ότι οι νέες κάμερες είναι απλησίαστες
zannisvel
24/01/2022, 10:24
Καλημέρα στην παρέα, τυχαίνει να είμαι και εγώ σε αναζήτηση αγοράς μηχανής αυτόν τον καιρό γιατί η dslr μου πλησιάζει αισίως τα 15 χρόνια, δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέρασαν τόσα. Βέβαια λόγω μεγέθους και εγώ χρησιμοποιώ τη κάμερα του iphone περισσότερο.
Κοιτάζω για κάποια budget mirrorless kit
Canon m50
Olympus om-d e-m10 iv
Lumix GX9
Fujifilm xa5 η xa7
Αξίζει η επένδυση??
Αξίζει η επένδυση??
Σε παρακαλώ, επίτρεψέ μου μία μικρή επισήμανση. Ο όρος "επένδυση" χρησιμοποιείται από τα εμπορικά τμήματα για να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι αξιοποιείς περισσότερο τα χρήματά σου, με μεγάλο χρονικό ορίζοντα χρήσης. Δυστυχώς δεν ισχύει πλέον για τα περισσότερα τεχνολογικά αγαθά, αφού απαξιώνονται γρήγορα.
Οπότε, για να ξέρουμε τι ξοδεύουμε, χωρίς να αποκτούμε προσδοκίες που θέλει να μας περάσει το marketing, ας λέμε απλά "αγοράζω". Προσωπικά προτιμώ τους όρους ξοδεύεω ή αγοράζω, μέχρι και σπαταλάω, παρά το επενδύω, διότι προσδίδει στα προϊόντα καλύτερο χαρακτηρισμό. Εννοείται, ότι κάποιες φορές αξίζει να δώσουμε πολλά χρήματα, ακόμα κι αν πρόκειται για υπηρεσία που θα κρατήσει μερικές ημέρες (π.χ. ένα ταξίδι) ή προϊόν που θα διαρκέσει 3 χρόνια.
zannisvel
24/01/2022, 10:44
:facepalm: Ρε φίλε έλεος....
Δεν επενδύω στο χρηματιστήριο το ξέρω, αν με τα χρήματα που θα δώσω θα πάρω κάτι που θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες και θα έχω όρεξη να στήσω τρίποδο ρωτάω. Όχι να την πουλήσω σε 6 μήνες και να βγάλω 4%.
Σε παρακαλώ, επίτρεψέ μου μία μικρή επισήμανση. Ο όρος "επένδυση" χρησιμοποιείται από τα εμπορικά τμήματα για να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι αξιοποιείς περισσότερο τα χρήματά σου, με μεγάλο χρονικό ορίζοντα χρήσης.
Μπορεί να βγάζει επαγγελματικές φωτό, να φτιάχνει στόρις στο ίνστα και να βγάζει μπογιόκο :D
Μπορεί να βγάζει επαγγελματικές φωτό, να φτιάχνει στόρις στο ίνστα και να βγάζει μπογιόκο :D
Ή να τον κάνει χαρούμενο η αγορά της και να θεωρεί ότι αξίζει να δώσει πολλά λεφτά για κάτι που θα κρατήσει 3 χρόνια. Όλα θεμιτά είναι, αρκεί να ξέρουμε τι αγοράζουμε. :)
costas_versys
24/01/2022, 14:14
Οπως ανέφερα και παραπάνω, εγώ θα πήγαινα σε μτχ DSLR (όχι entry level). Μια κάμερα πχ 5-8 ετών μτχ και ένα καλό σετ φακών παραμένει πολύ καλή επιλογή ως προς την ποιότητα της φωτογραφίας και φυσικά ως προς την τιμή αγοράς.
karellen
24/01/2022, 15:52
Οπως ανέφερα και παραπάνω, εγώ θα πήγαινα σε μτχ DSLR (όχι entry level). Μια κάμερα πχ 5-8 ετών μτχ και ένα καλό σετ φακών παραμένει πολύ καλή επιλογή ως προς την ποιότητα της φωτογραφίας και φυσικά ως προς την τιμή αγοράς.
Πολύ σωστά,δεν τρέχει άλλωστε τόσο πολύ η τεχνολογία τους ώστε να πεις ότι μια dslr 10ετίας είναι παρωχημένη.
Η ταπεινή μου Canon eos 1000d μέχρι και νυχτερινό deep sky αποθανατίζει αξιοπρεπώς.
costas_versys
24/01/2022, 17:36
Που να δεις την δική μου την γριούλα που έγινε 11 ετών !
Κάντε click εδώ για να την δείτε στην κανονική της ανάλυση το δυναμικό εύρος
https://www.flickr.com/photos/185622360@N06/51833118575/in/dateposted-public/lightbox/
Καταρχήν τέλεια η φωτογραφία.
Θύμισε μου λίγο τη μηχανή και φακό έχεις
costas_versys
24/01/2022, 18:05
Nikon D7000 με kit φακο
costas_versys
29/01/2022, 11:41
"Ελπίδα"
Και σε κανονική ανάλυση να μην στραβώνεστε με την κακή ποιότητα των συνημένων
https://www.flickr.com/photos/185622360@N06/51842877424/in/dateposted-public/lightbox/
https://www.flickr.com/photos/185622360@N06/51843261675/in/dateposted-public/lightbox/