PDA

View Full Version : Λίγο τα φώτα σας παρακαλώ!!!

John-James
05/09/2019, 02:01
Καλησπέρα παιδιά λίγο την βοήθεια σας κ σε μένα τον αρχάριο!!
Θέλω να πάρω την 1η μου μηχανή έχω διαβάσει και δει αρκετά αλλά πάλι θέλω λίγο σπρώξιμο και βοήθεια από πιο ειδικούς στον χώρο!!! Όπως είπα θα πάρω την πρώτη μου μηχανή έχω ξαναοδηγήσει αρκετές φορές του πατέρα μου στο παρελθόν (Beverly 250) με αρκετή άνεση μπορώ να πω και σε εθνική και σε αποστάσεις τύπου Αθήνα Πόρτο Ράφτη κλπ οπότε το νιώθω!! Πάντα είχα κάψα με τις μηχανές και ήρθε η ώρα στα 30 μου πλέον να την αποκτήσω!! Είμαι ανάμεσα σε 2-3 V-Strom 650 , Versys 650 και Tracer 700, θέλω να πηγαίνω στην δουλειά μου άνετος (70km πήγαινε έλα ) και ποιο οικονομικός από το αμάξι σίγουρα να μπορώ να πάω την βόλτα μου (Χαλκίδα) και τα μπάνια μου (Πόρτο Ράφτη, Ανάβυσσο) τα καλοκαίρια και να είναι άνετος όσο μπορώ μέσα στην κίνηση της πόλης που να πω την αλήθεια μου δεν την τρώω με το κουτάλι απλά όταν χρειαστεί να είμαι χαλαρός και εκεί!! Σκέφτηκα αυτές της μηχανές λόγο on off που λένε ότι είναι ότι πρέπει για πιο αρχάριους και 400 με 600 ήταν τα cc που σκεφτόμουν από την αρχή, είναι σχετικά οικονομικές στην καύση μηχανές και εύκολες στο να μάθεις αν δεν κάνω λάθος....
Προτιμώ καινούργια μηχανή πάρα μεταχειρισμένη για να την στρώσω εγώ και να μην μου βγει κάνα κουσούρι από το πουθενά γτ είμαι λίγο γκαντέμης με αυτά, συν ότι έτσι θα είναι όπως την θέλω εγώ!!Οικονομικά πάω για καινούργια μηχανή μέχρι τα 9.000!!
Είμαι 1.80 ύψος 80 κιλά και προς γεροδεμένος περιγραφή για να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε απλά θέλω ένα σωστό εργαλείο να μπορώ να πάρω και την γυναικάρα μου για τις βόλτες μας!!!
Όλος δικός σας και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!

kons
05/09/2019, 02:18
Versys 650 και Tracer 700 = ποιο ασφάλτινα
V-Strom 650 = μπαίνει και χώμα
Όλα είναι πολύ καλές επιλογές.
Συμβουλή μου, πήγαινε και κάνε test drive όλα όσα σε ενδιαφέρουν, βάλε και την γυναίκα πίσω για να δείτε μαζί την μηχανή ειδικά αν θές και γυναίκα πίσω να κάθετε άνετα και με μπόλικο φόρτωμα για καλοκαιρινές διακοπές πάς για πρώτα για V-Strom 650. Εφόσον το θές κούτα το παίρνεις καινούργιο εντός του ποσού που θες.

Billymuse
05/09/2019, 07:03
Με το ύψος που έχεις είσαι λίγο ψηλός για το tracer αμα ανέβεις θα καταλάβεις... για versys εισαι για την χρηση που θες και θα "κουμπώνεις" καλύτερα σε αυτο το μηχανάκι.

katsar
05/09/2019, 07:15
πάρε σκουτερ.αν ήσουν μηχανόβιος θα είχες ήδη μηχανή.

telegonos
05/09/2019, 08:10
Οι διαδρομές που έχεις στο μυαλό σου, είναι όλες street. Γιατί να πάρεις τρακτέρ μηχανή, όταν θα πηγαίνεις από τους δρόμους. Στους δρόμους θα πηγαίνεις, μηχανή για δρόμο πάρε.

Αντί για vstrom , κοίτα SV650.
Αντί για Versys, κοίτα ER6
Αντί για Tracer, κοίτα MT07.

Πιο καλές στην άσφαλτο.

Από τις τρείς, εγώ θα πήγαινα σε SV650.

Το Beverly είναι σκούτερ, όχι μοτοσυκλέτα-μηχανή. Μην το θεωρείς προυπηρεσία-εμπειρία. Άλλο πράγμα η μηχανή, ξεκινάς από μηδέν. Ότι και να πάρεις καλοτάξιδο, και πρόσεχε, δεν ξέρεις τίποτα, ειδικά όταν νομίσεις ότι το έχεις, τότε πρόσεχε ακόμα περισσότερο. Για 2-3 χρόνια, να σέβεσαι την οδήγηση, σαν να είναι πρώτη φορά. Κάθε φορά.

Α ναι, και μην βάζεις άσκοπα θαυμαστικά στις προτάσεις σου. Το θαυμαστικό κάτι σημαίνει. Όταν το κοτσάρεις διπλό και τριπλό αντί της τελείας, χάνει το νοημά του, και το κειμενό σου φαίνεται αστείο, χωρίς σοβαρότητα.

Kickstart
05/09/2019, 08:16
καμία σχέση τα σκούτερ-πολυθρονα-παπουδιερες με μοτοσυκλέτα, φαντάζομαι είσαι συνειδητοποιημένος, 30 χρονών άνθρωπος.

στο θέμα μας..

θα σου πρότεινα και το sv650 της σουζουκι αλλά θέτεις όρια για ον-οφ οπότε:

vstrom θα παιρνα φίλε.

εύκολο, οικονομικό, αξιόπιστο, ταξιδιάρικο, σχετικά λογικό κόστος κτήσης ως καινούργιο, άνετη μεταπώληση.

και τα άλλα που λες παρόμοια φυσικά είναι..

εγώ θα έβγαζα κατευθείαν από τη λίστα το τρεϊσερ..

το versys το χω κάνει τεστ πριν δυο χρόνια..είναι πολύ καλό μηχανάκι και έχει διορθώσει αρκετά σημεία σε σχέση με το πρώτης γενιάς μοντέλο.

teogtp
05/09/2019, 08:22

Έτσι.
Γιατί νομίζεις ότι οι καισαρικές αυξάνονται κάθε χρόνο;
Δεν μπορούν να βγουν τα παιδιά από την κοιλιά της μάνας τους γιατι βρισκουν οι χούφτες απ'το τιμόνι.....

lleonidas
05/09/2019, 08:24
Καλημέρα φίλε, καλώς μας βρίσκεις!
Και οι τρεις μοτοσυκλέτες που σου αρέσουν, θα σε βολέψουν μια χαρά για το σκοπό που τις θέλεις.Οι διαφορές τους δεν είναι μεγάλες,αν εξαιρέσεις τον ελαφρώς πιο on/off χαρακτήρα του v-strom.Ακόμα και οι τιμές τους είναι πολύ κοντινές, περίπου 8 χιλιάρικα.
Έχεις καβαλήσει έστω στατικά κάποια από τις τρεις;
Προσωπικά θα κοιτούσα και ελαφρώς μεταχειρισμένες αλλά αφού θέτεις ως δεδομένο το καινούριο, ρίξε μια ματιά και στα πιο οικονομικά ως προς την κατανάλωση Honda ΝC750 και CB500X.

katsar
05/09/2019, 08:45
Έτσι.
Δεν μπορούν να βγουν τα παιδιά από την κοιλιά της μάνας τους γιατι βρισκουν οι χούφτες απ'το τιμόνι.....

Κοίτα,το παιδί είναι 30 χωρίς δικιά του μοτο ως τώρα.Με βάση αυτά που είπε , δηλαδή ''κάψα'' για μηχανή ,εμπειρία με σκούτερ, να κάνω την δουλίτσα μου και καμιά βόλτα με την κυρά ,ε ναι εγώ θεωρώ πως ένα μεγάλο σκούτερ θα είναι ότι πρέπει.
Δεν του είπα και ξέχασε το,πάρε Ford.

Υγ συγνώμη αν ακούστηκε προσβλητικό ,δεν είχα αυτό τον σκοπό.

panavour
05/09/2019, 10:11
Για την χρηση που περιγραφεις ενα μεγαλο σκουτερ θα σε εξυπηρετησει καλυτερα,και θα ειναι ισως και οικονομικωτερο.Θα σε προστατευσει καλυτερα στην βροχη και στις κακες καιρικες συνθηκες, θα μεταφερεις πιο πολλα πραγματα στην καθημερινοτητα ,και σιγουρα θα ειναι πιο αποδεκτο στο θηλυκο κοινο..Αν παλι σ αρεσουν πιο πολυ οι μοτοσυκλεττες τοτε παρε μοτοσυκλεττα.Αυτες που ανεφερες ειναι 95% ON και 5% πολυ μαλακο OFF.Λογω βαρους και μονον.Το OFF θελει ελαφροτητα.Οσο για την προυπηρεσια σου σε σκουτερ ,δεν θα σε δυσκολεψει ,στην ενδεχομενη μεταβαση σου στις μοτοσυκλεττες,διοτι τα σκουτερ ΕΙΝΑΙ αυτοματες μοτοσυκλεττες.

sapila racing
05/09/2019, 10:23
τα σκουτερ ΕΙΝΑΙ αυτοματες μοτοσυκλεττες.

Αυτόματες μοτοσυκλέτες είναι το Africa Twin DCT, το Aprilia Mana κλπ.
Ta scooter δεν ειναι μοτοσυκλέτες, scooter ειναι.

panavour
05/09/2019, 10:25
Αυτόματες μοτοσυκλέτες είναι το Africa Twin DCT, το Aprilia Mana κλπ.
Ta scooter δεν ειναι μοτοσυκλέτες, scooter ειναι.

οτι πεις, εξ αλλου θα ξερεις και κατι παραπανω

daz
05/09/2019, 10:39
Τα σκούτερ έχουν τον κινητήρα πίσω. Ανάμεσα στα πόδια του οδηγού δεν υπάρχει τίποτα.
Η κατανομή του βάρους είναι εντελώς διαφορετική.
οι αντιδράσεις της μηχανής στο άνοιγμα του γκαζιού λόγω της μετάδοσης είναι εντελώς διαφορετική.
Το ίδιο συμβαίνει και στο κλείσιμο του γκαζιού.
Τα σκούτερ στην πλειοψηφία τους έχουν πολύ μικρότερους τροχούς.
Η θέση οδήγησης τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές, είναι εντελώς διαφορετική.
Όλα αυτά κάνουν τα σκούτερ, σκούτερ και τις μηχανές, μηχανές.
Γιατί ολα αυτά ορίζουν πώς στρίβει το οποιοδήποτε δίτροχο, πως φρενάρει, τις αντιδράσεις του μέσα στη στροφή, τις αντιδράσεις του στο άνοιγμα του γκαζιού και άλλα πολλά.
Η διάκριση ανάμεσα στα δύο δεν έχει να κάνει ούτε με επιδόσεις, ούτε με το prestige, ούτε με κάποιο είδος ρατσισμού.

sapila racing
05/09/2019, 10:58
οτι πεις, εξ αλλου θα ξερεις και κατι παραπανω

Διακρίνω μια ειρωνία ή μου φαίνεται? :rolleyes:

Οπως και να χει διάβασε αυτα που έγραψε ο daz παραπάνω να μάθεις κι εσυ κάτι παραπάνω..

bulmont
05/09/2019, 11:11
.... Ανάμεσα στα πόδια του οδηγού δεν υπάρχει τίποτα..

Εισαι σίγουρος ;;;;;;;;;;;;;;; Το 'χεις ψάξει καλά;;;;;;;;;;;;;;;;;

:bawl::bawl::bawl:

panavour
05/09/2019, 11:22
Διακρίνω μια ειρωνία ή μου φαίνεται? :rolleyes:

Οπως και να χει διάβασε αυτα που έγραψε ο daz παραπάνω να μάθεις κι εσυ κάτι παραπάνω..

1)ΣΥ ΕΙΠΑΣ
2)Ευχαριστω για την ομολογουμενως καλοπροαιρετη υποδειξη,το εχω ηδη διαβασει.ΑΝ και δεν συμφωνω στο συμπερασμα οφειλω να ομολογησω οτι ειναι αψογα γραμμενο και διαφωτιστικο για τους νεωτερους.

karellen
05/09/2019, 11:46
Τα σκούτερ έχουν τον κινητήρα πίσω. Ανάμεσα στα πόδια του οδηγού δεν υπάρχει τίποτα.
οι αντιδράσεις της μηχανής στο άνοιγμα του γκαζιού λόγω της μετάδοσης είναι εντελώς διαφορετική.
Η θέση οδήγησης τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές, είναι εντελώς διαφορετική.
Γιατί ολα αυτά ορίζουν πώς στρίβει το οποιοδήποτε δίτροχο, πως φρενάρει, τις αντιδράσεις του μέσα στη στροφή, τις αντιδράσεις του στο άνοιγμα του γκαζιού και άλλα πολλά.
Η διάκριση ανάμεσα στα δύο δεν έχει να κάνει ούτε με επιδόσεις, ούτε με το prestige, ούτε με κάποιο είδος ρατσισμού.

Ρε παιδιά, τι ακριβώς ορίζεται ως μοτοσυκλέτα,υπάρχουν πρωτόκολλα που εξαιρούν τα σκούτερ?
Και τα παπιά δεν έχουν τίποτα ανάμεσα στα πόδια του οδηγού αλλά 'θεωρούνται' μηχανές.
Η κατανομή βάρους ποικίλλει και σε άλλες μοτο,δεν υπάρχει κανόνας.
Ούτε οι μικρότεροι τροχοί επηρεάζουν το διαχωρισμό,μην ξεχνάτε ότι τα μεγάλα σκούτερ έχουν 16'' τροχούς (Beverly- SH κλπ),από την άλλη το ΚΤΜ μου 525 έχει 16,5'' !

Κοντολογίς από τη στιγμή που κινούνται με τον ίδιο κινητήρα εσωτ. καύσης και το κυριότερο υπακούουν στους ΙΔΙΟΥΣ νόμους της Φυσικής (φυγόκεντρος-γυροσκοπικό φαινόμενο κ.ά.) με τις μοτοσυκλέτες,είναι ίδια.

ΥΓ Αποστόλη έκανα παράθεση το κείμενό σου σαν έναυσμα.

katsar
05/09/2019, 12:29
άστο φίλε, μην πάρεις σκούτερ,ξέχνα ότι είπα,πάρε vstrom :lol::lol:
(αν είναι να τα λέμε πάλι σκουτερ Vs μηχανή :lol: :a014: )

John-James
05/09/2019, 12:33
Versys 650 και Tracer 700 = ποιο ασφάλτινα
V-Strom 650 = μπαίνει και χώμα
Όλα είναι πολύ καλές επιλογές.
Συμβουλή μου, πήγαινε και κάνε test drive όλα όσα σε ενδιαφέρουν, βάλε και την γυναίκα πίσω για να δείτε μαζί την μηχανή ειδικά αν θές και γυναίκα πίσω να κάθετε άνετα και με μπόλικο φόρτωμα για καλοκαιρινές διακοπές πάς για πρώτα για V-Strom 650. Εφόσον το θές κούτα το παίρνεις καινούργιο εντός του ποσού που θες.

Αναρωτιόμουν αν μπορούσε κάποιος να μου απαντήσετε ποιο είναι καλύτερο σαν εταιρεία και σαν τεχνικά χαρακτηριστικά σαν μηχανή αλλά ευχαριστώ πολύ για την διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση αυτών των τριών μηχανών...

John-James
05/09/2019, 12:34
Με το ύψος που έχεις είσαι λίγο ψηλός για το tracer αμα ανέβεις θα καταλάβεις... για versys εισαι για την χρηση που θες και θα "κουμπώνεις" καλύτερα σε αυτο το μηχανάκι.

Χαχα το ψηλός δεν το περίμενα να το ακούσω σαν απάντηση αλλά ναι θα τα δω όταν θα πάω φυσικά και για test ride και στα τρία ή όσα με ενδιαφέρουν γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω καβαλήσει τα συγκεκριμένα απλά θεωρητικά και εμφανισιακά αυτά είναι που μου κάνουνε και οικονομικά φυσικά...

KotsosDR
05/09/2019, 12:35

https://www.youtube.com/watch?v=LrFmr_TOMZY :lol:

John-James
05/09/2019, 12:37

Δεν έχει ιδιαίτερο τόπο η απάντησή σου αδερφέ αυτή και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και λίγο προσβλητική η ειρωνική αν θες καλύτερα όπως σχολιάζει ένας αδερφός πιο κάτω!! Συν ότι δεν μου απαντάς σε αυτό που λέω ή να προτείνεις τουλάχιστον κάτι έστω scooter...

John-James
05/09/2019, 12:42
Οι διαδρομές που έχεις στο μυαλό σου, είναι όλες street. Γιατί να πάρεις τρακτέρ μηχανή, όταν θα πηγαίνεις από τους δρόμους. Στους δρόμους θα πηγαίνεις, μηχανή για δρόμο πάρε.

Αντί για vstrom , κοίτα SV650.
Αντί για Versys, κοίτα ER6
Αντί για Tracer, κοίτα MT07.

Πιο καλές στην άσφαλτο.

Από τις τρείς, εγώ θα πήγαινα σε SV650.

Το Beverly είναι σκούτερ, όχι μοτοσυκλέτα-μηχανή. Μην το θεωρείς προυπηρεσία-εμπειρία. Άλλο πράγμα η μηχανή, ξεκινάς από μηδέν. Ότι και να πάρεις καλοτάξιδο, και πρόσεχε, δεν ξέρεις τίποτα, ειδικά όταν νομίσεις ότι το έχεις, τότε πρόσεχε ακόμα περισσότερο. Για 2-3 χρόνια, να σέβεσαι την οδήγηση, σαν να είναι πρώτη φορά. Κάθε φορά.

Α ναι, και μην βάζεις άσκοπα θαυμαστικά στις προτάσεις σου. Το θαυμαστικό κάτι σημαίνει. Όταν το κοτσάρεις διπλό και τριπλό αντί της τελείας, χάνει το νοημά του, και το κειμενό σου φαίνεται αστείο, χωρίς σοβαρότητα.

Ευχαριστώ πολύ για τις εναλλακτικές μηχανές καμία από αυτές τουλάχιστον εμφανισιακά Δεν με συγκινεί όπως οι άλλες τρεις συν ότι θα έχω λίγο κρεβατομουρμούρα από τη γυναίκα γιατί είναι πιο street και άγριες στην όψη και απλά θα γκρινιάζει Προτιμώ να είμαι ειλικρινής τις άλλες τρεις που είπα εξαρχής. Καταλαβαίνω αυτό που λες για την προϋπηρεσία απλά ήθελα να πω ρε παιδί μου τι έχω καβαλήσει ως επί το πλείστον γιατί καλά ή άσχημα αφού το μηχανάκι έχει ο πατέρας μου και οδηγώ όταν λείπεις επαγγελματικά ταξίδια που είναι αρκετά συχνά σίγουρα έχω πάρει κάποια μηχανάκια φίλων με συμπλέκτη και με ταχύτητες αλλά κανένα δεν ξεπερνούσε τα 200 με 250 κυβικά! Τώρα όσον αφορά το κείμενο τι να σας πω ρε παιδιά δεν δίνουμε για έκθεση εδώ αν έβαλα και μία τέλεια παραπάνω ή ένα θαυμαστικό παραπάνω καθίστε και σκεφτείτε αυτά αντί να μου πείτε για τα πραγματικά πράγματα που ρωτάω που είναι οι μηχανές η αξιοπιστία τους τα χαρακτηριστικά τους και εσείς σαν έμπειροι που είστε εδώ και φυσικά πολύ πιο έμπειροι από μένα να μου προτείνετε κάτι ασφαλές και αξιόπιστο...

KotsosDR
05/09/2019, 12:43
Θα σου πρότεινα να δείς και το suzuki sv 650 x

https://www.youtube.com/watch?v=_SzaRKVCkis

Edit: Ακυρο , τώρα είδα αυτό : "συν ότι θα έχω λίγο κρεβατομουρμούρα από τη γυναίκα γιατί είναι πιο street και άγριες στην όψη και απλά θα γκρινιάζει" :lol:

John-James
05/09/2019, 12:45
καμία σχέση τα σκούτερ-πολυθρονα-παπουδιερες με μοτοσυκλέτα, φαντάζομαι είσαι συνειδητοποιημένος, 30 χρονών άνθρωπος.

στο θέμα μας..

θα σου πρότεινα και το sv650 της σουζουκι αλλά θέτεις όρια για ον-οφ οπότε:

vstrom θα παιρνα φίλε.

εύκολο, οικονομικό, αξιόπιστο, ταξιδιάρικο, σχετικά λογικό κόστος κτήσης ως καινούργιο, άνετη μεταπώληση.

και τα άλλα που λες παρόμοια φυσικά είναι..

εγώ θα έβγαζα κατευθείαν από τη λίστα το τρεϊσερ..

το versys το χω κάνει τεστ πριν δυο χρόνια..είναι πολύ καλό μηχανάκι και έχει διορθώσει αρκετά σημεία σε σχέση με το πρώτης γενιάς μοντέλο.

Ναι συνειδητοποιημένος είμαι ξέρω τι θέλω απλά τώρα πια μηχανή του αποδίδει καλύτερα είναι το θέμα μου το ταίρι ξέρει γιατί θα το έβγαζες εκτός δεν μου εξήγησες θα μπορούσες αν δεν σου κάνει κόπος?

John-James
05/09/2019, 12:46
Έτσι.

Ευχαριστώ για την υποστήριξη αλλά κάποιο μηχανάκι Τεό να προτείνεις??

John-James
05/09/2019, 12:50
Καλημέρα φίλε, καλώς μας βρίσκεις!
Και οι τρεις μοτοσυκλέτες που σου αρέσουν, θα σε βολέψουν μια χαρά για το σκοπό που τις θέλεις.Οι διαφορές τους δεν είναι μεγάλες,αν εξαιρέσεις τον ελαφρώς πιο on/off χαρακτήρα του v-strom.Ακόμα και οι τιμές τους είναι πολύ κοντινές, περίπου 8 χιλιάρικα.
Έχεις καβαλήσει έστω στατικά κάποια από τις τρεις;
Προσωπικά θα κοιτούσα και ελαφρώς μεταχειρισμένες αλλά αφού θέτεις ως δεδομένο το καινούριο, ρίξε μια ματιά και στα πιο οικονομικά ως προς την κατανάλωση Honda ΝC750 και CB500X.

Όχι δεν έχω πάει ακόμα να κάνω test ride ούτε τις έχω καβαλήσει αυτές έστω στα αγγλικά θα πάω να τα κάνω όλα μαζί σε κάνα μήνα εκεί που τελειώνω κάτι δουλειές με ανακαίνιση στο σπίτι για να έχω και καλύτερη άποψη γιατί καλά όλα τα θεωρητικά αλλά στο πρακτικό κομμάτι νομίζω ότι η μηχανή θα με διαλέξει εννοώντας θα τις οδηγήσω αυτές τις τρεις πέντε που θα έχω καταλήξει και αυτή θα είναι αυτή που θα μου κάνει το κλικ! Την Cb500X το καινούργιο μοντέλο το είχα κοιτάξει την NC 750 δεν την είχα δει η αλήθεια είναι θα την κοιτάξω και αυτή. υπάρχει κάποιος λόγος που μου προτείνεις αυτές σε τι υπερτερούν σε σχέση με τις τρεις που σκεφτόμουνα εγώ?

John-James
05/09/2019, 12:52
Κοίτα,το παιδί είναι 30 χωρίς δικιά του μοτο ως τώρα.Με βάση αυτά που είπε , δηλαδή ''κάψα'' για μηχανή ,εμπειρία με σκούτερ, να κάνω την δουλίτσα μου και καμιά βόλτα με την κυρά ,ε ναι εγώ θεωρώ πως ένα μεγάλο σκούτερ θα είναι ότι πρέπει.
Δεν του είπα και ξέχασε το,πάρε Ford.

Υγ συγνώμη αν ακούστηκε προσβλητικό ,δεν είχα αυτό τον σκοπό.

Συγχωρεμένος για το προσβλητικό μπορείς να διορθώσεις ή να επανορθώσεις προτείνοντας μου, το βασικό όμως είναι ότι ξεχνάτε η ξεχνάς τι ζητάω δεν θέλω scooter δυστυχώς όμως αυτό είναι το τελευταίο δίτροχο που είχε ο πατέρας μου γιατί σε όλα τα υπόλοιπα που είχε κάτι χόρτα και κάτι kawasaki παλιά παιδιά μοντέλα αλλά διαφορετικού τύπου κανονικές μηχανές ήμουνα μικρός και δεν υπήρχε περίπτωση ούτε καν να φτάνω ξέρω γω τα πόδια μου κάτω για να καβαλήσω οπότε αναγκαστικά η όποια εμπειρία και πρακτική μπορούσα να κάνω ήταν πάνω στο beverlaki αυτό...

teogtp
05/09/2019, 12:53
Κοίτα, από θέμα αξιοπιστίας που αναφέρεις δεν έχει ακουστεί κάτι για κανένα από τα τρία μοντέλα που σε ενδιαφέρουν.
Εγώ στην θέση σου θα έκανα τέστ και στα τρία και θα "χτύπαγα" το πιο άνετο.

John-James
05/09/2019, 13:00
Για την χρηση που περιγραφεις ενα μεγαλο σκουτερ θα σε εξυπηρετησει καλυτερα,και θα ειναι ισως και οικονομικωτερο.Θα σε προστατευσει καλυτερα στην βροχη και στις κακες καιρικες συνθηκες, θα μεταφερεις πιο πολλα πραγματα στην καθημερινοτητα ,και σιγουρα θα ειναι πιο αποδεκτο στο θηλυκο κοινο..Αν παλι σ αρεσουν πιο πολυ οι μοτοσυκλεττες τοτε παρε μοτοσυκλεττα.Αυτες που ανεφερες ειναι 95% ON και 5% πολυ μαλακο OFF.Λογω βαρους και μονον.Το OFF θελει ελαφροτητα.Οσο για την προυπηρεσια σου σε σκουτερ ,δεν θα σε δυσκολεψει ,στην ενδεχομενη μεταβαση σου στις μοτοσυκλεττες,διοτι τα σκουτερ ΕΙΝΑΙ αυτοματες μοτοσυκλεττες.

Εντάξει έχει διαφορές δηλαδή μόνο και μόνο το γκάζι η ροπή ή το πιο βασικό οι ταχύτητες που έχεις να αλλάξεις δηλαδή να πατήσεις το συμπλέκτη να καρφώσεις την ταχύτητα να πατήσεις λίγο το γκάζι όσο πρέπει και να αφήσεις το φρένο απαλά για να φύγεις Ε δεν έχει καμία σχέση με το σφουγγαράκι που είναι αυτόματο είναι σαν να μαθαίνεις πήχυ αμάξι να οδηγείς από την αρχή από αυτόματο σε manual με κιβώτιο ταχυτήτων.... Έτσι νομίζω τώρα Ε μπορεί να κάνω και λάθος και να το δω πιο εύκολο στην πορεία...

John-James
05/09/2019, 13:03
άστο φίλε, μην πάρεις σκούτερ,ξέχνα ότι είπα,πάρε vstrom :lol::lol:
(αν είναι να τα λέμε πάλι σκουτερ Vs μηχανή :lol: :a014: )

Όχι ρε ξεκάθαρα θέλω μηχανή και όχι σκούτερ. Ο λόγος που προτείνεις το Vstrom σε σχέση με τα υπόλοιπα??

lleonidas
05/09/2019, 13:08
Όχι δεν έχω πάει ακόμα να κάνω test ride ούτε τις έχω καβαλήσει αυτές έστω στα αγγλικά θα πάω να τα κάνω όλα μαζί σε κάνα μήνα εκεί που τελειώνω κάτι δουλειές με ανακαίνιση στο σπίτι για να έχω και καλύτερη άποψη γιατί καλά όλα τα θεωρητικά αλλά στο πρακτικό κομμάτι νομίζω ότι η μηχανή θα με διαλέξει εννοώντας θα τις οδηγήσω αυτές τις τρεις πέντε που θα έχω καταλήξει και αυτή θα είναι αυτή που θα μου κάνει το κλικ! Την Cb500X το καινούργιο μοντέλο το είχα κοιτάξει την NC 750 δεν την είχα δει η αλήθεια είναι θα την κοιτάξω και αυτή. υπάρχει κάποιος λόγος που μου προτείνεις αυτές σε τι υπερτερούν σε σχέση με τις τρεις που σκεφτόμουνα εγώ?

Καλησπέρα!Ναι, να πας να τις καβαλήσεις έστω στατικά και να αφήσεις να σε διαλέξει, όπως γράφεις, εκείνη με την οποία θα υπάρξει ταίριασμα!
Σου προτείνω τα δύο χοντάκια επειδή είναι αξιόπιστα, ευκολοδήγητα, οικονομικά στην κατανάλωση και βρίσκεις αρκετά μη καγκουροποιημένα στην αγορά μεταχειρισμένων.
Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι οι τρεις μοτοσυκλέτες που σου αρέσουν είναι"χειρότερες"... μια χαρά θα σε εξυπηρετήσουν γι'αυτό που τις χρειάζεσαι.
Δες βιντεάκια με παρουσιάσεις ή συγκριτικά στο You Tube, κάνε τη βόλτα σου στους εμπόρους μέσα στο φθινόπωρο και εδώ είμαστε να τα πούμε πάλι :)

KotsosDR
05/09/2019, 13:39
Διαβάζοντας προσεκτικά πιστεύω ότι το ιδανικό για εσένα τελικά είναι scooter , εντάξει μπορεί να μήν είναι ακριβώς scooter , το θέμα όμως είναι ότι η τιμή του τσιμπάει .

Honda X-ADV 750 https://www.youtube.com/watch?v=Ui14HGKCPgs

The_Scientist
05/09/2019, 14:02
Αγαπητέ και τα 3 μηχανάκια που σε απασχολούν μια χαρά είναι. Εγώ θα προτιμούσα το V Strom, αλλά γενικά δεν έχουν χαοτικές διαφορές.

Θα σου πρότεινα πάντως να εξετάσεις και το ενδεχόμενο μεταχειρισμενου (παλιότερο μοντέλο) με ταβάνι τα 4.5k.
Νομίζω για πρώτη μηχανή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα αυτό το σενάριο και το ρίσκο είναι σχετικά χαμηλό. Με ένα καλό έλεγχο, το ρίσκο που παίρνεις είναι μικρό σε σχέση με τα χρήματα που γλυτώνεις.

Αν όλα πανε καλά και παραμείνεις δίτροχος σπρώχνεις τα έξτρα χρήματα στη δεύτερη αγορά σου (σε 2 χρόνια π.χ.) έχοντας χάσει λίγα από τη μεταπώληση και κάνεις μια καλύτερη αγορά.

PaNick67
05/09/2019, 16:25

Φαντασου τωρα αυτον τον ορισμο στα αυτοκινητα. Αυτοματως ο Σκαραβαιος οπως και η Porsche 356 και φυσικα ολες οι 911, δεν θα επρεπε να λεγονται αυτοκινητα αφου εχουν τον κινητηρα πισω απο τον πισω αξονα ( τα σκουτερ οχι ) :lol: :bawl:

Τα πραγματα νομιζω ειναι πολυ πιο απλα. Υπαρχουν κατηγοριες μοτοσυκλετων και μια εξ αυτων τα σκουτερ. Οπως υπαρχουν κατηγοριες αυτοκινητων :)

telegonos
05/09/2019, 18:13
Φαντασου τωρα αυτον τον ορισμο στα αυτοκινητα. Αυτοματως ο Σκαραβαιος οπως και η Porsche 356 και φυσικα ολες οι 911, δεν θα επρεπε να λεγονται αυτοκινητα αφου εχουν τον κινητηρα πισω απο τον πισω αξονα ( τα σκουτερ οχι ) :lol: :bawl:

Τα πραγματα νομιζω ειναι πολυ πιο απλα. Υπαρχουν κατηγοριες μοτοσυκλετων και μια εξ αυτων τα σκουτερ. Οπως υπαρχουν κατηγοριες αυτοκινητων :)

Αν είχαν πίσω για ανάρτηση, ενιαίο άξονα-ψαλίδι, και τον κινητήρα ΕΝΑ με το ψαλίδι αυτό, θα είχε αληθές νόημα η παρομοίωσή σου. Αλλά δεν έχουν. Ο κινητήρας , είτε μπροστά, είτε κέντρο-μπροστά, είτε κέντρο-πίσω, είτε πίσω, είναι σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις δεμένος στο πλαίσιο του οχήματος, και όχι μέρος της ανάρτησης. Εκεί η παρομοίωσή σου, το χάνει.

Ακόμα και αν παραδεχόμασταν ως αληθή την παρομοιωσή σου, ΠΑΛΙ, ένα μπροστομήχανο, ένα κεντρομήχανο κι ένα πισωμήχανο, έχουν ΧΑΟΣ διαφορά στο πως οδηγούνται, και αν βάλουμε και στο παιχνίδι το μπροστά-πίσω-όλα κίνηση, χάνεται η μπάλα, στο πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι ΕΝΑ αυτοκίνητο από ΑΛΛΟ ΕΝΑ αυτοκίνητο, κι ας λέγονται όλα ''αυτοκίνητα''.

Τα σκούτερ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μοτοσυκλέτες. Χωρίς αυτό να σημαίνει κατώτερα ή ανώτερα, δεν λέω αυτό. Λέω είναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

Το ''έχω εμπειρία με σκούτερ και θα πάω να οδηγήσω μηχανή'' , δεν λέω, καλό είναι, αλλά δεν διαφέρει και πολύ από το ''έχω εμπειρία με ποδήλατο και θα πάω να οδηγήσω μηχανή''. Ναι καταλαβαίνεις ΚΟΚ, καταλαβαίνεις ισορροπία 2 τροχών, αλλά μέχρι εκεί. Αντιδράσεις υπό πίεση, μεγέθη, χρόνοι, διαφέρουν.

bulmont
05/09/2019, 18:16
....Τα πραγματα νομιζω ειναι πολυ πιο απλα. Υπαρχουν κατηγοριες μοτοσυκλετων και μια εξ αυτων τα σκουτερ.....

Noμίζω κάνεις λάθος. Υπάρχουν κατηγορίες δικύκλων και όχι μοτοσυκλεττών. Οι κατηγορίες είναι μοτοσυκλέττες, μοτοποδήλατα, σκούτερ, ποδήλατα, πατίνια, κλπ

Τώρα οι μοτοσυκλέττες πχ, έχουν άλλες κατηγορίες, δρόμου, σπόρ, χωμάτινες κλπ.

Τις ίδιες υποκατηγορίες πάνω κάτω, έχουν και τα μοτοποδήλατα, ενω σιγά - σιγά αρχίζουν και ξεχωρίζουν κατηγορίες και στα σκούτερ

ΤάκηςΜπ
05/09/2019, 19:01
Θα συμφωνήσω με μερικά απ'τα παιδιά παραπάνω,δεν θα σκεφτόμουν καν το vstrom.Καλό,χρυσό,άσπαστο,αλλά ο 19αρης δεν θα σου χρειαστεί πουθενά και κατά την γνώμη μου είναι και ασχημούτσικο.Τώρα,εγώ προσωπικά έχω μια συμπάθεια στο versys(δες εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=8ggEBAKjQ7s) κι εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=7YHHBFEE-YQ)),χωρίς να το έχω οδηγήσει ποτέ,απλά πάντα το θεωρούσα όντως πολύ versatile(17άρηδες,όρθια θέση οδήγησης,ανεμοκάλυψη).Το versys βέβαια μέχρι πριν λίγα χρόνια έπαιζε μόνο του,τώρα που υπάρχει και το μικρό tracer,το οποίο στην Ελλάδα είναι και φθηνότερο,υπάρχει ανταγωνισμός.Το Yamaha πίνει ακόμα λιγότερο απ'το versys,είναι λίγο πιο δυνατό και κατά την γνώμη μου είναι και πιο όμορφο.Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις λάθος επιλογή με ένα απ'αυτά τα δύο,νομίζω έχει να κάνει πιο πολύ με το γούστο σου και σε ποιο θα κουμπώσεις.

ΥΓ:Κόλλησαν κάποιοι στην εμπειρία σου με το beverly.Δίκυκλο είναι το beverly,προφανώς μαθαίνεις και να συμπεριφέρεσαι οδηγώντας το(όντας πολύ πιο ευάλωτος) και να εξοικειώνεσαι με έλλειψη πρόσφυσης,αλλά και με τις κλίσεις.Προφανώς και δεν ξεκινάς απ'το 0,πάντως,αυτό βγαλ'το απ'το μυαλό σου.

Καλές αγορές και βάλε φωτογραφίες όταν με το καλό την πάρεις.

νεοσσός
05/09/2019, 20:18
Επαυξάνω στην πρόταση του Λεωνίδα. Honda NC750 για οικονομική μετακίνηση και άνεση στις αποστάσεις που λες. Βγαίνει και σε έκδοση με το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο (DCT).

toyar
06/09/2019, 06:21
ρωταει ο ανθρωπος τι να παρει αναμεσα σε 3 συγκεκριμενες αναφεροντας και τα κριτηρια του...
στις 3 σελιδες οι 2,5 ειναι φιλοσοφικες αναζητησεις προσωπικες επιθεσεις και υπονοουμενα........μηπως γκομενιζουμε λιγο;
φιλε μου....με 9000 για καινουριο πηγαινε δοκιμασε αυτα που σου αρεσουν και διαλεξε αυτο που σου κανει κλικ χωρις να ρωτας κανεναν
να ξερεις ομως οτι ενας πολυ σημαντικος παραγοντας οταν κατεβαζεις αυτα τα χρηματα στον δρομο ειναι αν εχεις ασφαλη χωρο φυλαξης

Kickstart
06/09/2019, 09:36
γιατί θα το έβγαζες εκτός δεν μου εξήγησες θα μπορούσες αν δεν σου κάνει κόπος?
έτσι γρήγορα τα δύο-τρία που με.."χαλάνε" είναι καπως κοντό σε σχέση με τα άλλα δυο (το λιγότερο οφ απο τα τρία) και δεν μου αρέσει και η ουρά του που παραείναι σπορ και η μπαγκαζιέρα δείχνει αγγούρι...αυτό το δεύτερο ισχύει και στο βερσις..

επίσης φίλος που κράτησε ένα χρόνο το τρεϊσερ γκρίνιαζε για τη σέλα σε πολύωρες διαδρομές...φυσικά είναι κάτι που με μικρό σχετικά κοστος διορθώνεται σε σελά..

κοίτα φίλε τη γνώμη μας λέμε...μην τρελαθούμε κιόλας ότι το τρεισερ είναι κακό μηχανάκι...ίσα-ισα...μηχανάρα είναι, απλά ζήτησες να σου πούμε πως το σκεφτόμαστε ο καθένας με την εμπειρία που έχουμε...ε εγώ με αυτά που καταλαβαίνω θα πήγαινα στο vstrom.

είναι πώς να το πω το "πιο τα κάνω όλα και συμφέρω" από τα τρία.

το θέμα εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό...εμένα πχ μου αρέσει το vstrom με το ψηλό ψευτοφτεράκι μπροστά και με χαλάει η εξωγήινη φάτσα του τρέϊσερ..

TKM
06/09/2019, 13:06
Όλες οι μοτοσυκλέτες που σου πρότειναν οι από πάνω είναι πολύ καλές.

Να πάρεις ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στην επιλογή μοτοσυκλέτας!

Μη σκας για διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ. Καμιά δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Αφού όμως... πρέπει να προτείνω κι εγώ κάτι, πώς σου φάινεται η Benelli Leoncino 500;

Αν δεν πηγαίνεις χώμα, είναι νομίζω η πιο... ομαλή μετάβαση από το Beverly στη μοτοσυκλέτα!

karateo
06/09/2019, 14:36
CB500X μεταχειρισμένο το προηγούμενο μοντέλο
με τα έξτρα λεφτά βάζεις κάγκελα/βαλίτσες και το φέρνεις στα μέτρα σου

αν το βαρεθείς το δίνεις πανεύκολα και παίρνεις σκούτερ

ΜΗΝ πάρεις σκούτερ!

Είμαι 33 και είχα παπί-σκούτερ-παπί-παπί-σκούτερ και τώρα ΜΤ-07 με >150.000χλμ συνολικά σε δύο τροχούς.

Για να ανεβαίνει η γυναίκα ΟΧΙ street μηχανή ή τουλάχιστον όχι το MT-07.
Στο tracer 700 δεν είχε θέμα και ένιωθε πολύ άνετα.
Το CB500X είναι η χρυσή τομή οικονομίας (κατανάλωσης) - επιδόσεων - άνεσης - αξιοπιστίας.

Σίγουρα μπορείς να νοικιάσεις και να το δοκιμάσεις μία μέρα.
Δεν είχα οδηγήσει ποτέ μηχανή (ούτε για το δίπλωμα - με παπάκι το πήρα) και νοίκιασα ένα ολοκαίνουργιο tracer 700.
ΜΤ-07 ήθελα αλλά δε βρήκα κάποιον τρελό να το έχει αγοράσει για ενοικίαση :)

Οπότε απο μένα δοκίμασε το CB500X μία ολόκληρη μέρα και αν το έχεις λίγο μαζί με τη γυναίκα.

Αν αποτύχεις με τη μηχανή πάς σε σκούτερ ;)

teogtp
06/09/2019, 15:11
Πώς μπορεί κάποιος να "αποτύχει" με μια μηχανή;
Για αποτυχημένη αγορά μοτοσυκλέτας το καταλαβαίνω,για αποτυχία σαν αναβάτης θεωρώ ότι καλύπτει όλο το δίκυκλο φάσμα.

fatsas35
06/09/2019, 17:38
Οι άλλοι 'μαλωνουν' αν είναι τα σκούτερ μηχανές.. Μέχρι κ παρατήρηση για τα θαυμαστικά είδαμε.. Χάχα Πλάκα έχετε ρε παιδιά..
Φίλε μου η επιλογή είναι απλή.. Πας από κοντά τα βλέπεις τα κάνεις test ride και οποία ερωτευτείς την τσιμπάς.. Τόσο απλό.. Οι διαφορές είναι μικρές.. Οι μηχανές εκτός από τεχνική άποψη είναι κ συναίσθημα.. Δεν νομίζω να διάλεξες γυναίκα επειδή ξέρει να μαγειρεύει καλύτερα από κάποια άλλη.. Κάτι σε τράβηξε.. Αυτό το κλασικο κλικ.. Το ίδιο είναι με τις μηχανές..Ήμουν στην θέση σου πριν λίγο καιρό.. Απλά επέλεξα αυτή που ερωτευτηκα..

jawaforever
06/09/2019, 20:26
Καλησπέρα παιδιά λίγο την βοήθεια σας κ σε μένα τον αρχάριο!!
Θέλω να πάρω την 1η μου μηχανή έχω διαβάσει και δει αρκετά αλλά πάλι θέλω λίγο σπρώξιμο και βοήθεια από πιο ειδικούς στον χώρο!!! Όπως είπα θα πάρω την πρώτη μου μηχανή έχω ξαναοδηγήσει αρκετές φορές του πατέρα μου στο παρελθόν (Beverly 250) με αρκετή άνεση μπορώ να πω και σε εθνική και σε αποστάσεις τύπου Αθήνα Πόρτο Ράφτη κλπ οπότε το νιώθω!! Πάντα είχα κάψα με τις μηχανές και ήρθε η ώρα στα 30 μου πλέον να την αποκτήσω!! Είμαι ανάμεσα σε 2-3 V-Strom 650 , Versys 650 και Tracer 700, θέλω να πηγαίνω στην δουλειά μου άνετος (70km πήγαινε έλα ) και ποιο οικονομικός από το αμάξι σίγουρα να μπορώ να πάω την βόλτα μου (Χαλκίδα) και τα μπάνια μου (Πόρτο Ράφτη, Ανάβυσσο) τα καλοκαίρια και να είναι άνετος όσο μπορώ μέσα στην κίνηση της πόλης που να πω την αλήθεια μου δεν την τρώω με το κουτάλι απλά όταν χρειαστεί να είμαι χαλαρός και εκεί!! Σκέφτηκα αυτές της μηχανές λόγο on off που λένε ότι είναι ότι πρέπει για πιο αρχάριους και 400 με 600 ήταν τα cc που σκεφτόμουν από την αρχή, είναι σχετικά οικονομικές στην καύση μηχανές και εύκολες στο να μάθεις αν δεν κάνω λάθος....
Προτιμώ καινούργια μηχανή πάρα μεταχειρισμένη για να την στρώσω εγώ και να μην μου βγει κάνα κουσούρι από το πουθενά γτ είμαι λίγο γκαντέμης με αυτά, συν ότι έτσι θα είναι όπως την θέλω εγώ!!Οικονομικά πάω για καινούργια μηχανή μέχρι τα 9.000!!
Είμαι 1.80 ύψος 80 κιλά και προς γεροδεμένος περιγραφή για να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε απλά θέλω ένα σωστό εργαλείο να μπορώ να πάρω και την γυναικάρα μου για τις βόλτες μας!!!
Όλος δικός σας και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!

Συνονόματε, έχω την εντύπωση πως πρέπει να κάνεις το εξής:Να πάρεις αυτό που θέλεις εσύ και ΟΧΙ αυτό που λέω εγώ, ο χ, ο ψ και πάει λέγοντας. Ουδείς ξέρει τις ανάγκες σου καλύτερα από εσένα. Και οι 3 μηχανές που ανέφερες είναι εξαιρετικές για τη χρήση που θέλεις! Ανέβα σε όλες, ακόμα καλύτερα κάνε και βόλτα την κάθε μια αν μπορείς. Πες στη γυναίκα σου να πηγαίνετε μαζί, να ανεβαίνει και εκείνη, να δει σε ποια από τις 3 νιώθει άνετα. Η γνώμη της θα πρέπει να βαρύνει φαντάζομαι στην επιλογή που θα κάνεις. Το αν θα επιλέξεις να εξαντλήσεις το μπάτζετ για την αγορά, είναι δική σου επιλογή. Σίγουρα υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές που θα σου αφήσουν αρκετό μετρητό στον κουμπαρά όπως το benelli trk502 που είναι και σε προσφορά. Δεν έχει τα κυβικά και την δύναμη των 3 που ανέφερες, όμως δεν παίζει 1 στο 1.000.000 να δυσκολευτεί να σε πάει εκεί που θέλεις. Μην ακούς που λένε "α, εχει 500 κυβικά και μόνο 48 άλογα, άρα δεν τραβάει".
Ο κανόνας είναι ένας, Πάρε αυτό που αρέσει σε εσένα και τη σύζυγο.