PDA

View Full Version : Ypopsifios Odigos, help!!

leroywatson
14/09/2019, 13:21
Kalispera, eimai 20 etwn kai epiasa doylia ena misaoro apo to spiti moy (athina) , opote to amaksi oikonomika den sumferei kai apofasisa na parw mixanaki. Ekana psaksimo kai mou aresoun ta naked bikes pio poly, thelw na kumanthw sta 125-250 cc gia arxh na exw ligh forologia kai xamili katanalwsh. Thelw opio palikali exei thn kalosini na me voithisei ligo se diafores plirofories gia ta mixanakia ayta. Apoti eida genika, h honda (cb) h yamaha k kmt (duke) exoun wrea modela ,eidika to mt 125 mou aresei arketa alla einai kai ligo akrivo. Etsi skeftika ama einai na dwsw 3-4 xiliarika gia mixanaki toulaxiston na parw 250 cc na min to barethw grigora alla to mt-25 pou tha einai 250 cc opws lene den exei bgei akoma pouthena. Exete tipota na mou proteinete etsi se 3-4 xiliarika , omorfo naked style, 125-250 cc kai xamili katanalwsh? Euxaristw.
Epishs ti paizei me ta euro4 mixanakia pou vlepw sto car.gr
<333 Elpizw na ginw kai episimo melos moto.gr

thunder ace
14/09/2019, 13:27
Καλησπερα.
Επειδη δεν ξερω Αγγλικα,μηπως ξερεις να γραφεις στα Ελληνικα;

lleonidas
14/09/2019, 13:48
Καλωσόρισες φίλε... γράφε στα ελληνικά παρακαλώ, όχι greeklish !
Ποιο δίπλωμα έχεις;
Αφού σου αρέσουν τα γυμνά, μπορείς να βρεις ένα μεταχειρισμένο μοτοσυκλετάκι κοντά στα 200-300cc και να ξεκινήσεις με αυτό...Kawasaki Z300(ή Z250), KTM Duke 200, Suzuki Inazuma 250, Sym Wolf. Υπάρχουν και τα Honda CBR250, Kawasaki Ninja 250 σε γειτονική κατηγορία, αν σου αρέσουν.
Και από καινούρια: Benelli BN251(ή 302), Suzuki GSX-S 125, Yamaha MT 125, Honda CB 125 + κάποια από τα προαναφερθέντα που μπορείς να βρεις σε προσφορά.

Bowleno
14/09/2019, 13:48
Εγώ δεν κάθομαι να βγάλω τα ματάκια μου...:D

MAIK72
14/09/2019, 13:51
3 4 χιλιάρικα προκαταβολή για καινούριο σε αυτό που θέλεις.200 cc τουλάχιστον. Εντός πόλης είσαι καλυμμένος και με 125cc
Ελληνικά! Μόλις απέκτησα πρεσβυωπια

Iaswnas1988
14/09/2019, 13:56
Kawasaki z250,benelli bn 250,sym wolf 250,yamaha mt 125,daytona r 250,Cf moto 250 κτλ αν εχεις σκοπό να το πουλήσεις μετά απο λίγο δεν ξέρω αν αξίζει καινούργιο

MAIK72
14/09/2019, 14:00
Kawasaki z250,benelli bn 250,sym wolf 250,yamaha mt 125,daytona r 250,Cf moto 250 κτλ αν εχεις σκοπό να το πουλήσεις μετά απο λίγο δεν ξέρω αν αξίζει καινούργιο

Σωστος:)

Alexinhogr
14/09/2019, 14:14
Kawa z250, αλλιώς το ζ300 που είναι καλύτερο

aris xj
14/09/2019, 14:27
Kalispera, eimai 20 etwn kai epiasa doylia ena misaoro apo to spiti moy (athina) , opote to amaksi oikonomika den sumferei kai apofasisa na parw mixanaki. Ekana psaksimo kai mou aresoun ta naked bikes pio poly, thelw na kumanthw sta 125-250 cc gia arxh na exw ligh forologia kai xamili katanalwsh. Thelw opio palikali exei thn kalosini na me voithisei ligo se diafores plirofories gia ta mixanakia ayta. Apoti eida genika, h honda (cb) h yamaha k kmt (duke) exoun wrea modela ,eidika to mt 125 mou aresei arketa alla einai kai ligo akrivo. Etsi skeftika ama einai na dwsw 3-4 xiliarika gia mixanaki toulaxiston na parw 250 cc na min to barethw grigora alla to mt-25 pou tha einai 250 cc opws lene den exei bgei akoma pouthena. Exete tipota na mou proteinete etsi se 3-4 xiliarika , omorfo naked style, 125-250 cc kai xamili katanalwsh? Euxaristw.
Epishs ti paizei me ta euro4 mixanakia pou vlepw sto car.gr
<333 Elpizw na ginw kai episimo melos moto.gr

Καλησπέρα, είμαι 20 ετών και έπιασα δουλειά ένα μισάωρο από το σπίτι μου (αθηνα) , οποτε το αμάξι οικονομικά δεν συμφέρει και αποφάσισα να πάρω μηχανάκι. Έκανα ψάξιμο και μου αρέσουν τα naked bikes πιο πολύ, θέλω να κυμανθώ στα 125-250 cc για αρχή να έχω λίγη φορολογία και χαμηλή κατανάλωση. Θέλω οποιο "παλικαρι" έχει την καλοσύνη να με βοηθήσει λίγο σε διαφορες πληροφορίες για τα μηχανάκια αυτά. Απότι είδα γενικά, η honda (cb) η yamaha k kmt (duke) έχουν ωραία μοντέλα ,ειδικά το mt 125 μου αρέσει αρκετά αλλα είναι και λίγο ακριβό. Έτσι σκέφτηκα άμα είναι να δώσω 3-4 χιλιάρικα για μηχανάκι τουλάχιστον να πάρω 250 cc να μην το βαρεθώ γρήγορα αλλα το mt-25 που θα είναι 250 cc όπως λένε δεν έχει βγει ακόμα πουθενά. Έχετε τίποτα να μου προτείνεται έτσι σε 3-4 χιλιάρικα , όμορφο naked style, 125-250 cc και χαμηλή κατανάλωση? Ευχαριστώ.
Επίσης τι παίζει με τα euro4 μηχανάκια που βλέπω στο car.gr
<333 Ελπίζω να γίνω και επίσημο μέλος moto.gr

http://speech.ilsp.gr/greeklish/
:beer::beer:

harris_x
14/09/2019, 14:38
Sorry αλλά όσοι είναι ευαίσθητοι με τα ματάκια τους μπορούν να απέχουν.

Anyway...

Φιλαράκι πάρε ένα μεταχειρισμένο 250 για αρχή και δώσε έμφαση στον ποιοτικό εξοπλισμό.

Κράνος, μπουφάν, γάντια και μποτάκια κατ'ελάχιστο.

Yamaha YBR και kawasaki zx250r είναι καλές επιλογές.

Bowleno
14/09/2019, 14:39
Τώρα μιλάς όμορφα:D
Καλώς ήρθες, επίσημο μέλος είσαι ήδη εφόσον έκανες εγγραφή και γράφεις εδώ. Τώρα, το πόσο θα αντέξεις εδώ, εξαρτάται από το πόσο καλό στομάχι έχεις...:D
Για μΕχανάκι, λίγο πολύ ότι είπαν οι από πάνω που στραβώθηκαν να σε εξυπηρετήσουν:lol:

leroywatson
14/09/2019, 15:11
Συγνωμη για τα γκρικλισ προηγουμενως, επισης θελω αν γινετε να μαθω τι φορος παιζει στις κατηγοριες 0-400 cc γιατι καθε δεδομενα που βρισκω ειναι διαφορετικα. Επειδη δεν εχω γκαραζ , και το μηχανακι θα το αφηνω κατω απο την πολυκατοικια, υπαρχει κανενα καλο αντικλεπτικο συστημα?
Ευχαριστω για τις απαντησεις.

harris_x
14/09/2019, 15:32
Συγνωμη για τα γκρικλισ προηγουμενως, επισης θελω αν γινετε να μαθω τι φορος παιζει στις κατηγοριες 0-400 cc γιατι καθε δεδομενα που βρισκω ειναι διαφορετικα. Επειδη δεν εχω γκαραζ , και το μηχανακι θα το αφηνω κατω απο την πολυκατοικια, υπαρχει κανενα καλο αντικλεπτικο συστημα?
Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν τεκμήριο για την ώρα.

Εκτός κι αν εννοείς τα τέλη κυκλοφορίας όπου δεν θυμάμαι αλλά μια γρήγορη αναζήτηση στο γουγλ θα σου δώσει την απάντηση που χρειάζεσαι.

leroywatson
14/09/2019, 15:52
Τελεια, απλα μια καλη αντικλεπτικη μεθοδο θελω να βρω και τι παιζει με τα μηχανακια euro 4 στην αθηνα.

rainmike
14/09/2019, 15:59
3 με 4 χιλιαρικα ειναι πολλα για 125/250 αρι εκτος και αν μιλας για καινουριο.Πάρε κανα μεταχειρο με 2500 το πολυ,είναι πολυ πιθανον να ρίξεις το πρώτο σου μηχανάκι.
Μετά το πουλάς και παίρνεις ότι σου αρέσει.

SONone
14/09/2019, 17:43
καλος τον. οπως ειπε και ο Χάρης μιας και εισαι νέος στον χωρο θα χρειαστείς εξοπλισμό. οποτε απο αυτο πρεπει να ξεκινήσεις και οτι σου μείνει κοιτάς για μηχανάκι.

θελεις κρανος, μπουφαν, γαντια (για να δωσεις για διπλωμα) καλο ειναι να τα παρεις να τα εχεις δικα σου
μετα αν εισαι ολο τον χρονο και δεν περνεις αμαξι καθολου θες αδιάβροχο
και μποτάκια για νεο ειναι πολυ σημαντικά θα γλυτώσεις ενα στραμπουληγμα που απο την απειρία θα εχεις σίγουρα.

εξοπλισμός υπαρχει για ολα τα βαλάντια απο 40€ κράνος εως 1000€ μην τρελαθείς με ενα επώνυμο κράνος 120-250€ κανεις μια χαρα την δουλειά σου (ετσι κιαλιος το πρωτο κράνος ειναι στατιστικά λαθος νούμερο αν εχεις κάποιον φιλο να σε καθοδηγήσει ακόμα καλύτερα.)
μπουφαν πάλι τα ιδια 100-300€ , γάντια απο 35€ θα βρεις χειμερινά καλα. και μποτάκια 100-150€
και αδιαβροχο μιν 50€ οποτε καταλαβαινεις οτι ο εξοπλισμός ειναι 500€ +

απο εκει και περα δες και το μτ-03 για καινουργιο , αν και θα σου πρότεινα οπως οι περισσότεροι μεταχειρισμενο.

Acacius
14/09/2019, 23:06
Αν σου αρέσουν οι μοτοσυκλέτες οκ, αν όμως δε σε πολυσκοτίζει και το κάνεις καθαρά για λόγους οικονομίας, θα βλαστημήσεις στην πρώτη γερή κακοκαιρία. Ο ιδανικότερος συμβιβασμός άνεσης, ασφάλειας και οικονομίας πιστεύω ότι είναι ένα μικρό (γιαπωνέζικο/κορεάτικο) αυτοκίνητο - και αποκλειστικά από δίτροχα, μικρομεσαίο σκούτερ.

Αν πάντως το έχεις πάρει απόφαση, θα σου πρότεινα κάτι σε 250 κυβικά, όπως τα Yamaha YBR και Honda CBF.

leroywatson
15/09/2019, 12:12
επειδη το θελω καθαρα για καθημερινη χρηση για τη δουλεια, εχω καταληξει στο μτ 125 προς το παρον λογο ομορφου στυλ, λιγου βαρουσ και πολυ χαμηλη καταναλωση..Σαφως και θα παρω καλο γκιαρ αλλα σε χειμωνιατικες μερες θα βγαζω το αμαξι, δεν γινετε να φτανω στο γραφειο "παπι" :D