Σύνδεση

View Full Version : Αγορά 1ης μοτοσυκλέτας

Σελίδες : 1 [2]

athletico
22/12/2019, 21:02
Φρένα και αναρτήσεις θέλουν απλώς βελτίωση και δεν είναι άμεσο, το κάνεις και αργότερα,αυτό που κάνεις με το καλημέρα είναι σέρβις και αλλαγή ελαστικών.
Μην παραλήψεις να το κάνεις μια καλή βόλτα πριν το πάρεις,τι οδηγούσες πριν;

Πάρη η εμπειρία μου με τα διτροχα περιορίζεται μόνο στην χρήση παπιών και σκούτερ μέχρι 250κυβ.
Εδωσα και πήρα δίπλωμα απεριόριστο κάνοντας μάθημα σε μια 650αρα hornet.
Ακριβώς επειδή είναι πρώτη μου μηχανή δεν θέλω να ξοδεψω πολλά χρήματα με το σκεπτικό ότι μπορεί να την αλλάξω σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Απλά διαθέτοντας μικρό ποσό ψάχνομαι για το καλύτερο δυνατόν.
Τα καλά τα ξέρω αλλά προς το παρόν δεν τα φτάνω.

mia_zoi_kawa
22/12/2019, 21:31
Κάνεις καλή επιλογή. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολο να μην χώσεις λεφτά σε μεταχειρισμένο για μαζεματα...

TKM
24/12/2019, 18:27
Φίλε athletico... όταν έψαχνα κι εγώ για μεταχειρισμένο και μάλιστα παρόμοιο (από KLE είχα ξεκινήσει να ψάχνω κι εγώ!) είχα δει ΑΠΕΙΡΕΣ τέτοιες και ακόμα καλύτερες φωτογραφίες... όταν όμως έβλεπα τη μοτοσυκλέτα από κοντά... μου ερχόταν να ουρλιάξω! Αφού είδα δεκάδες μοτοσυκλέτες, KLE, BMW 650 Funduro, Freewind και Transalp 600, κατέληξα σε μια Transalp 600 που αν μη τι άλλο ήταν... αξιοπρεπέστατη από κοντά, αν κι αυτή ακόμα ήθελε κάποια εμφανισιακά μαζέματα, τα οποία έκανα (και τα πλήρωσα κάνα 250άρι συνολικά επιπλέον). Ωστόσο... αν και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν σαφέστατα τίμιος και τίποτα δεν του καταλογίζω... μου έβγαλε τόσα θεματάκια και έκαιγε τόσο πολύ ώστε στο τέλος την πούλησα, με αποτέλεσμα να μείνω ένα χρόνο χωρίς μοτοσυκλέτα και να λαλήσω. Συνιστώ λοιπόν... με χίλια, καινούρια, έστω και μικρότερη, έστω και 125.

athletico
24/12/2019, 19:50
Φίλε athletico... όταν έψαχνα κι εγώ για μεταχειρισμένο και μάλιστα παρόμοιο (από KLE είχα ξεκινήσει να ψάχνω κι εγώ!) είχα δει ΑΠΕΙΡΕΣ τέτοιες και ακόμα καλύτερες φωτογραφίες... όταν όμως έβλεπα τη μοτοσυκλέτα από κοντά... μου ερχόταν να ουρλιάξω! Αφού είδα δεκάδες μοτοσυκλέτες, KLE, BMW 650 Funduro, Freewind και Transalp 600, κατέληξα σε μια Transalp 600 που αν μη τι άλλο ήταν... αξιοπρεπέστατη από κοντά, αν κι αυτή ακόμα ήθελε κάποια εμφανισιακά μαζέματα, τα οποία έκανα (και τα πλήρωσα κάνα 250άρι συνολικά επιπλέον). Ωστόσο... αν και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν σαφέστατα τίμιος και τίποτα δεν του καταλογίζω... μου έβγαλε τόσα θεματάκια και έκαιγε τόσο πολύ ώστε στο τέλος την πούλησα, με αποτέλεσμα να μείνω ένα χρόνο χωρίς μοτοσυκλέτα και να λαλήσω. Συνιστώ λοιπόν... με χίλια, καινούρια, έστω και μικρότερη, έστω και 125.

Θοδωρή καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Θα συμφωνήσω μαζί σου και η αλήθεια είναι πως δεν έχω καμία διάθεση να τραβιέμαι στα συνεργεία.
Φαντάζομαι όμως ότι το πολύ μιας 5ετιας μοτοσυκλέτες δεν θα έχουν τέτοια προβλήματα.

TKM
25/12/2019, 11:56
5ετίας ίσως όχι... αλλά δεν υπάρχει Kawasaki KLE 5ετίας! Όλα είναι πολύ παλιότερα.

athletico
25/12/2019, 12:08
5ετίας ίσως όχι... αλλά δεν υπάρχει Kawasaki KLE 5ετίας! Όλα είναι πολύ παλιότερα.

Όχι μιλάω για γενικότερα μοντέλα 5ετιας ότι δεν θα έχουν προβλήματα όχι για το συγκεκριμένο.

Alexinhogr
26/12/2019, 11:06
Αν σ αρέσει πάρε Κλάρα, το μοτέρ δεν χαλάει, φτηνά ανταλλακτικά κ αναλώσιμα, κάνα μαγνήτη ή κοπλερ μπορεί να βγάλει μόνο, σε αυτά λεφτά είναι ότι καλύτερο.

doctor_john
26/12/2019, 11:36
Έτσι ακριβώς, το KLE είναι ένα μοντέλο 5ης? γενιάς. Εξαρχής απροβλημάτιστο και με έναν κινητήρα που έχει
εξοπλίσει 4 πολύ πετυχημένα μοντέλα της kawasaki σε άλλες 4 γενιές και χρησιμοποιείται σαν αντίγραφο απο ένα
σκασμό κατασκευαστες σήμερα.

Δεν μπορεί να συγκριθεί με "μοντέλα 5ετίας" ούτε για αστείο.
Αν θέλει κάποιος να κάνει παραδοχές ανάλογα με την εμπειρία του, είναι δικαίωμα του.
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί αυτές τις παραδοχές ή τα "συμπεράσματα" που προκύπτουν απο αυτές.

Ακόμα και άν χρειαστεί ολική ανακατασκευή, κάτι που προφανώς είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν συμβαίνει τα τελευταία 20+ χρόνια
που κυκλοφορεί αλλά και γιατί το συγκεκριμένο που δείχνεις είναι καθαρότατο, απείραχτο, με λίγα χλμ και απο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ,
θα έχει μεγαλύτερη αξία απο οτιδήποτε "5ετίας" σε αυτά τα χρήματα συν 1000 ευρώ επισκευές που δεν θα χρειαστεί φυσικά
ακόμα και αν ο μηχανικός σου είναι Λορδος σε πύργο όπως των Horex.

athletico
26/12/2019, 13:26
Γιάννη και υπόλοιποι φίλοι χρόνια πολλά καταρχήν για όλες τις μέρες.
Μίλησε φίλος από το εδώ υποκατάστημα των Kawa με το συγκεκριμένο κατάστημα και του είπανε ότι είναι αρκετά καλό για την ηλικία του και τα χρήματα του.
Θα στείλω μηχανικό να το εξετάσει όσο μπορεί βέβαια και θα το πάρω αν δεν έχει κάποιο σοβαρό εμφανές πρόβλημα.
Θεωρώ ότι για τα χρήματα που χρειάζονται αξίζει αν δεν έχει κάποιο χοντρό πρόβλημα.
Ε τώρα αν είναι σαπακι και δεν το καταλάβει ούτε ο μηχανικός που θα το δει και μόλις το πάρω μου διαλυθεί οκ.
Έχασα 1500 ευρώ.
Σαν να πήγα ένα ταζιδι στο εξωτερικό.
Δεν θα πεθάνω κιόλας.

doctoras
26/12/2019, 15:18
Σωστός!
Προχώρα και με το καλο οι πρωτες φωτό

athletico
10/01/2020, 17:53
Καλησπέρα παιδιά
Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους με υγεία πάνω από όλα και μόνο χαρούμενες στιγμές σε εσάς και τις οικογένειές σας για την νέα χρονιά.
Α και πάντα όρθιοι να κάνετε ασφαλή χλμ.
Λοιπόν έχουμε εξελίξεις.
Έχω εδώ και καιρό κατασταλάξει στο KLE500.Και εκεί που πάω στο μαγαζί μηχανών σε φίλο για να αρχίσουμε να παίρνουμε τηλέφωνα, να και ένας άλλος φίλος μηχανόβιος και αυτό.
Όταν είδε τι ψάχνουμε μας λέει ότι πουλάει ένας στα Τρίκαλα KLE500. Επειδή στην επαρχία είναι μικρός ο κόσμος,ο συγκεκριμένος που πουλούσε το μηχανάκι ήταν μέλος του γυμναστηρίου μου.
Τον καλώ και μου λέει πως όντως πουλάει KLE και κλέινουμε ραντεβού το απόγευμα να πάω με τον φίλο τεχνικό να το δω.
Εχουμε και λέμε.
Μοντέλο 2004 με 3200 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!χλμ. ΝΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. Αφενός είναι έμπιστος ,αφετέρου δεν είχε κάποιο λόγο να έχει κάνει π@@στιά.
Την είχε την μηχανή σκεπασμένη με κουβέρτα στο γκαράζ. Την είχε κυκλοφορήσει μέχρι το 2008 από το σπίτι στην δουλειά του,την σταμάτησε μέχρι το 2016 όπου την ξανακυκλοφόρησε 1 χρόνο και μετά την πάρκαρε.
Σε έναν πρόχειρο έλεγχο ο τεχνικός μου είπε ότι θέλει
1) Σίγουρα λάστιχα
2) Λάδια φίλτρα
3) Μπουζί
4) Τακάκια μπρος πίσω
5) μπαταρία
Θα το πάει στο μαγαζί για να ελέγξει το καρμπιρατέρ αν παίρνει μπροστά και θέλει μόνο καθάρισμα , οι τσιμούχες δεν έσταξαν αλλά θα πρέπει να δουλέψουν τα αμορτισέρ και έριξε και μια ματιά μέσα το ντεπόζιτο αν έχει σκουριά.
Κοντολογής χρειάζεται περίπου κανένα 600αρι σίγουρα.Τιμή δεν μας είπε.Θέλει να του πει ο μηχανικός το κόστος όλων αυτών που χρειάζεται και θα μας πει.
Πάντως στο περίπου μας είπε πως αν δεν χρειαζόταν τίποτα θα το έδινε κάτω από 1500 ευρώ.
Οπότε περιμένω από Δευτέρα που θα το πάνε στο μαγαζί να γίνει το τσεκ απ.
Σίγουρα ο τεχνικός θα ξέρει ( έτσι φαντάζομαι ) αλλά μπορείτε να μου πείτε οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτά που ανέφερα ώστε να τους πω να κοιτάξουν ή οτιδήποτε άλλο πιθανολογείτε ότι χρειάζεται να αλλάξω?
Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

TKM
11/01/2020, 00:31
Είναι ατρακάριστο; δεν έχει πέσει κάποια στιγμή; εκτός από το ντεπόζιτο έχει σκουριές αλλού; αυτά να επιβεβαιώσεις. Κατά τα άλλα, νομίζω ότι αυτά που σου είπε ο τεχνικός είναι όσα χρειάζονται.

athletico
11/01/2020, 07:15
Είναι ατρακάριστο; δεν έχει πέσει κάποια στιγμή; εκτός από το ντεπόζιτο έχει σκουριές αλλού; αυτά να επιβεβαιώσεις. Κατά τα άλλα, νομίζω ότι αυτά που σου είπε ο τεχνικός είναι όσα χρειάζονται.

Θοδωρή Όχι είναι ατρακάριστο και δεν έχει πέσει ποτέ.
Σκουριά πουθενά.
Ο τεχνικός όταν φύγαμε μου είπε πως μπορεί να είναι και η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα να έχει μτχ τόσο λίγα χλμ. Μη το πεις ούτε στου παππα μου είπε!!!
Επίσης κοίταζε σε σημεία που δεν περίμενα ότι θα κοίταζε, έβγαλε και ένα πλαϊνό καπάκι.
Βέβαια στο μαγαζί θα το εξετάσει πιο εξονυχιστικά.

andreastwin
11/01/2020, 09:07
Να θελει τακακια με 3200 χιλ. κατι μου λεει!!!!! με 3200χιλ. ουτε θα ειχαν πατηση τα τακακια και η δισκοι πρεπει να ειναι καινουργιοι. Μηπως ειναι 32000 χιλ.αλλα και 32000 χιλ. να ειναι και παλη ειναι οκ.

athletico
11/01/2020, 09:42
Να θελει τακακια με 3200 χιλ. κατι μου λεει!!!!! με 3200χιλ. ουτε θα ειχαν πατηση τα τακακια και η δισκοι πρεπει να ειναι καινουργιοι. Μηπως ειναι 32000 χιλ.αλλα και 32000 χιλ. να ειναι και παλη ειναι οκ.

Ανδρέα όχι για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι η αξιοπιστία του φίλου που το πουλάει.
3200 είναι σίγουρο.
Τώρα για τα τακάκια μήπως ο τεχνικός είπε ότι θέλουν άλλαγμα λόγω της παλαιοτητας;.
Δεν ξέρω. Θα τον ρωτήσω.

doctor_john
11/01/2020, 10:12
Να κάνεις και αυτή την διόρθωση στους μαγνήτες να είσαι ήσυχος ;)

athletico
11/01/2020, 11:30
Να κάνεις και αυτή την διόρθωση στους μαγνήτες να είσαι ήσυχος ;)

Τι ακριβώς να πω στον τεχνικό σχετικά με το θέμα αυτό Γιάννη?
Και αυτή η διόρθωση όπως την λες πόσο κοστίζει?
Επειδή τώρα μπορεί να μην έχει πρόβλημα εκεί και μπορεί το τωρινός ιδιοκτήτης να μην θέλει να επιβαρυνθεί
οπότε να του πω του τεχνικού να το φτιάξει με δικά μου χρήματα.

doctor_john
11/01/2020, 12:05
Eίναι κοινό, θα σε ενημερώσουν φίλοι που το έχουν κάνει.
Όταν συνέβει σε φίλο καταστεναχωρήθηκε και μετά πήγαμε για καφέ κοροϊδεύοντας την "ζημιά".
Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα γιατί δεν τον απασχόλησε τοσο. :)

andreastwin
11/01/2020, 12:45
αν οντος εχει 3200 χιλ. τοτε το πηρες χθες. Δεν θα ξεκινησεις να αλλαζεις πραγματα, εκτος τα απαραιτητα για την ασφαλεια σου.πχ λαστιχα. Λαδια οχι αμεσα, καντου 100-150 χιλιομετρα να δουλεψη και μετα αλλαγη με φιλτρο λαδιου.
καλες βολτες να εχεις και να το χαρεις,ειναι εργατης το KLE.

athletico
11/01/2020, 22:40
αν οντος εχει 3200 χιλ. τοτε το πηρες χθες. Δεν θα ξεκινησεις να αλλαζεις πραγματα, εκτος τα απαραιτητα για την ασφαλεια σου.πχ λαστιχα. Λαδια οχι αμεσα, καντου 100-150 χιλιομετρα να δουλεψη και μετα αλλαγη με φιλτρο λαδιου.
καλες βολτες να εχεις και να το χαρεις,ειναι εργατης το KLE.

Αναμένω με αγωνία τα αποτελέσματα την Δευτέρα που θα το πάρει στο μαγαζί ο φίλος τεχνικός για το απαραίτητο check up!!

katsar
11/01/2020, 23:28
Άντε μακάρι,με το καλό φίλε,ωραία επιλογή για την περίπτωση σου.Βάλτου και μια βαλιτσάρα πίσω και είσαι ωραίος.

athletico
11/01/2020, 23:35
Άντε μακάρι,με το καλό φίλε,ωραία επιλογή για την περίπτωση σου.Βάλτου και μια βαλιτσάρα πίσω και είσαι ωραίος.

Αν σας πω ότι έχει και βαλίτσα πίσω δεν τα το πιστέψετε.!!!
Και το κράνος του δίνει.
Αλλα χωρίς να το προσέξω για να το εκτιμήσω είναι παρδαλό οπότε δεν είναι της ηλικίας μου.

doctor_john
12/01/2020, 00:25
Διάβασε Γιοχάνες Ιττεν και σταμάτα να πιστεύεις πως έχει δικαίωμα να σε κρίνει ο κάθε μπουρτζόβλαχος
που αισθάνεται ασφαλής με όσα έχει συνηθίσει.
Τα πολύχρωμα κράνη είναι μλκια έτσι και αλλιώς αλλα είναι αντικείμενο της δικής σου κρίσης και μόνο.

Δες με την εμπειρία σου πόσα έχεις προσφέρει στους γύρω σου και πόσο απαραίτητος είναι ο ρόλος σου
στην κοινωνία. Έχει κάποια υπόσταση το γεγονός πως πανω απο τους μισούς δεν σε θεωρούν εκπαιδευτικό;

Δύο χιλιάδες είκοσι είναι αρκετά και παίζουν και άλλες πέντε χιλιάδες πιο πρίν :D

athletico
17/01/2020, 22:20
Γιαννη σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια.
Λοιπόν το KLE το πήρε ο φίλος μου στο μαγαζί, του έβαλε μπαταρία αλλά όταν πήγε να το βάλει εμπρός δεν έπαιρνε και πέταγε βενζίνη από το καρμπιλατερ.
Οπότε θέλει δουλειά.......
Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο ποστ θέλει σίγουρα λάστιχα, μπαταρία, τακάκια μπρος πίσω, λάδια, φίλτρα.
Απλά υπολόγιζα ότι θα έπαιρνε μπροστά.
Από Δευτέρα ή συνέχεια........

Volpad
18/01/2020, 04:27
Θα έλεγα ότι είναι κολλημένα τα πυραυλακια στα καρμπυρατερ (η τουλάχιστον σε ένα από τα 2)

Χτυπήστε τα λίγο με μια ματσολα... Μπορεί να στρώσει.

doctoras
18/01/2020, 09:22
Καλησπέρα παιδιά
Μοντέλο 2004 με 3200 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!χλμ. ΝΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. Αφενός είναι έμπιστος ,αφετέρου δεν είχε κάποιο λόγο να έχει κάνει π@@στιά.
Την είχε την μηχανή σκεπασμένη με κουβέρτα στο γκαράζ. Την είχε κυκλοφορήσει μέχρι το 2008 από το σπίτι στην δουλειά του,την σταμάτησε μέχρι το 2016 όπου την ξανακυκλοφόρησε 1 χρόνο και μετά την πάρκαρε.
Σε έναν πρόχειρο έλεγχο ο τεχνικός μου είπε ότι θέλει
1) Σίγουρα λάστιχα
2) Λάδια φίλτρα
3) Μπουζί
4) Τακάκια μπρος πίσω
5) μπαταρία
Θα το πάει στο μαγαζί για να ελέγξει το καρμπιρατέρ αν παίρνει μπροστά και θέλει μόνο καθάρισμα , οι τσιμούχες δεν έσταξαν αλλά θα πρέπει να δουλέψουν τα αμορτισέρ και έριξε και μια ματιά μέσα το ντεπόζιτο αν έχει σκουριά.
Κοντολογής χρειάζεται περίπου κανένα 600αρι σίγουρα.Τιμή δεν μας είπε.Θέλει να του πει ο μηχανικός το κόστος όλων αυτών που χρειάζεται και θα μας πει.
Πάντως στο περίπου μας είπε πως αν δεν χρειαζόταν τίποτα θα το έδινε κάτω από 1500 ευρώ.

Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω
Ο κάτοχος είναι βαρεμένος? Μεσήλικας? Συχαίνεται τα μηχανάκια? Δεν έχει φράγκα? Τα έχει ανάγκη? Γιατί ρωτάω, γιατί ένα μηχανάκι πρώτο χέρι με 3200km αν το είχε άρτιο και λειτουργικό(παρότι παροπλισμένο) μπορεί άνετα να πάρει 2500 σήμερα. Τα βγάζω και του τα δίνω το αξίζει που το διατήρησε.
Καλοπροαίρετα να δεχτώ οτι δεν γουστάρει άλλο πια τα μηχανάκια (αν και θα έπρεπε να γουστάρει την τσέπη του που θα μπορούσε να απαιτήσει περισσότερα). Αφετέρου αν η μηχανή είναι σκεπασμένη σε γκαράζ (αν απομακρυνθεί η σκόνη) θα δείχνει πραγματικά σαν καινούργια.
Είναι πολλά τα σημεία που αποδεικνύουν την μεταχείριση. Ψαξτε το καλά απαιτείστε ιστορικό σερβις όπως και να αποδειχθεί το πρώτο χέρι απο την αδεια κυκλοφορίας

Λοιπόν το KLE το πήρε ο φίλος μου στο μαγαζί, του έβαλε μπαταρία αλλά όταν πήγε να το βάλει εμπρός δεν έπαιρνε και πέταγε βενζίνη από το καρμπιλατερ.
Οπότε θέλει δουλειά.......
Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο ποστ θέλει σίγουρα λάστιχα, μπαταρία, τακάκια μπρος πίσω, λάδια, φίλτρα.
Απλά υπολόγιζα ότι θα έπαιρνε μπροστά.
Από Δευτέρα ή συνέχεια........

Αν το κριτήριο είναι οτι πρόκειται να αγοράσεις ότι σου πουλάει ο πωλητής, τότε για να αποφασίσεις αν είναι καλό το μηχανάκι η όχι και να το πάρεις, πρεπει να προβείτε(μαζί με τον μάστορα σου) σε κάποιες κινήσεις, άσε τα περιφερειακά, αλλάξτε μονο τα λάδια με ορυκτέλαιο, βαλτε μια δανεική μπαταρία για τις δοκιμές εκκίνησης και ελέγξτε αν είναι βραχυκυκλωμενα τα μπουζι αν δεν είναι και σπινθηρίζουν μην αλλάξετε ακόμη και επικεντρωθείτε στο ρεζερβουαρ, κύκλωμα τροφοδοσίας(+καθαρισμό φίλτρο αέρα), ηλεκτρικό κύκλωμα, και κύκλωμα φόρτισης μπαταρίας, αν είναι οκ πάρει μπροστά και στροφάρει ευχάριστα χωρίς κομπιάσματα μετρήστε συμπίεση, κάντε και μια μικρή βόλτα και αν όλα καλά τότε βρείτε τα στην τιμή και κατόπιν θα πας για αλλαγή όλως αυτών που προανέφερες προσθέτοντας ενα ακόμη που θα το απολάυσεις στην οδήγηση το ίδιο όσο ενα ζευγάρι καινούργια λάστιχα, "συντήρηση αναρτήσεων" (αλλαγή λαδιών σε πιρούνι και αμορτισέρ σε αναρτησάδικο).

athletico
18/01/2020, 10:01
DOC αυτό λέω πήγαμε να το βάλουμε μπροστά, βάλανε μπαταρία αλλά δεν έπαιρνε και πέταγε βενζίνη από την υπερχείλιση.