View Full Version : Cb 400sf 1991
γιωργο το κυκλωμα μπορεις να το καθαρισεις ανοιγοντας πανω και κατω κολλαρο και βαζοντας πανω λαστιχο νερου προς το μοτερ και προς το ψυγειο
ετσι θα φυγουν τα χοντρα
μετα το κλεινεις και βαζεις ειδικο καθαριστικο που υπαρχει στην αγορα και το αφηνεις να δουλεψει 15-20 λεπτα ρελαντι το ξαναξεπλενεις γεμιζεις φρεσκο παραφλου και εισαι ετοιμος
Πολύ σωστά, με τη μόνη ένσταση μου όσον αφορά το άδειασμα των υγρών.
Πρέπει το μοτέρ να έχει (σχετικά) κρυώσει για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις λόγω ξαφνικών συστολών-διαστολών.
george.S
13/11/2019, 12:20
Καλημέρα Και Ευχαριστώ για όποια πληροφορία δίνετε
Έφτιαξα το σωληνάκι υψηλής
Πήγα στον μπελο στην Σπύρου πατση
Μου το έφτιαξε άμεσα η ποιότητα δε της δουλειάς υλικών παρά πολύ καλή
Ακριβό μου φάνηκε για 40 εκατοστά σωληνάκι :uplate:
Αναμονή για φλατζες,τακάκια που ήρθαν αλλα ,τσιμουχακια σετ φρένων κλπ
Πήρα και το φτερό για vtr
Περιμένοντας τις φλατζες θα πιάσω τον πίσω τροχό, φρένο,γρανάζι,αλυσίδα,γλύστρα κλπ
Καλημέρα Και Ευχαριστώ για όποια πληροφορία δίνετε
Έφτιαξα το σωληνάκι υψηλής
Πήγα στον μπελο στην Σπύρου πατση
Μου το έφτιαξε άμεσα η ποιότητα δε της δουλειάς υλικών παρά πολύ καλή
Ακριβό μου φάνηκε για 40 εκατοστά σωληνάκι :uplate:
Αναμονή για φλατζες,τακάκια που ήρθαν αλλα ,τσιμουχακια σετ φρένων κλπ
Πήρα και το φτερό για vtr
Περιμένοντας τις φλατζες θα πιάσω τον πίσω τροχό, φρένο,γρανάζι,αλυσίδα,γλύστρα κλπ
Πόσο όμορφα είναι τα καινούρια πραγματάκια κάθε φορά...
Κάποιες φορές νομίζω πως είναι πολύ πιο όμορφη η διαδικασία της ανακατασκευής από την ώρα που θα το βολτάρεις τελειωμένο.:beer::beer:
george.S
14/11/2019, 17:50
καλησπέρα
ασχολήθηκα με το πίσω μέρος σήμερα εν αναμονή ανταλλακτικών αλλά λίγα πράγματα
έβγαλα ρόδα που είναι ίσια ευτυχώς ,ξεζανταρισα λάστιχο όπου το πέταξα,έβγαλα και την αλυσίδα με τροχό επίσης στα σκουπίδια
καθάρισα καλά κέντρα έβγαλα γρανάζι ,δισκόπλακα καθάρισα σινεμπλοκ ,άξονες κλπ
τα σινεμπλοκ είναι σκληρά μεν χωρίς ίχνος φθοράς δε εκτός ότι στα 3 από τα 4 έχει κοπεί το λαστιχάκι που τα συγκρατεί και τα κάνει ζευγάρι αλλά όταν μπαίνει η γραναζιέρα δεν κουνιούνται και έτσι αποφάσισα να κρατήσω τα ίδια
έβγαλα και την λάμα από σιδηρόδρομο για παράθυρα(πιστεύω ότι ήταν) :lol::facepalm:
πλάκωσα και σουαζ όλο το πίσω ψαλίδι,ρόδα για να μαλακώσει και να ασχοληθώ να τα καθαρίσω και να τρίψω την ζάντα θα συνεχίσω αύριο
george.S
15/11/2019, 22:00
καλησπέρα
καθάρισμα ψαλίδι τοποθέτηση γλίστρας υποφυλακτηρα που χρειάστηκε να ανοίξω καινούργιο σπείρωμα και να πάω μια βίδα μεγαλύτερη
μπιχλα πίσω τέλος ...καθάρισα και το πλαστικό κοκοβιο
έβαλα την μπαταρία του και το κάλυμμα της μπαταρίας
ξεκίνησα με το φρένο να βάλω του δότη που είναι καθαρό αλλά τα παράτησα στην μέση...αύριο πάλι
οι πίσω αναρτήσεις θα είναι ένα κεφάλαιο μόνες τους
:beer: :beer: Μήπως είναι καλό να αλλάξεις και τα σινεμπλόκ πριν προχωρήσεις; Είμαι σίγουρος ότι τα έλεγξες αλλά θα έδινα την ίδια προσοχή με αυτά των αναρτήσεων ίσως και παραπάνω .
Εν πάση περιπτώσει θα τα άλλαζα ούτως ή άλλως μαζί με τα ρουλεμάν του τιμονιού και και των τροχών. :wave2:
george.S
16/11/2019, 10:14
:beer: :beer: Μήπως είναι καλό να αλλάξεις και τα σινεμπλόκ πριν προχωρήσεις; Είμαι σίγουρος ότι τα έλεγξες αλλά θα έδινα την ίδια προσοχή με αυτά των αναρτήσεων ίσως και παραπάνω .
Εν πάση περιπτώσει θα τα άλλαζα ούτως ή άλλως μαζί με τα ρουλεμάν του τιμονιού και και των τροχών. :wave2:
μου ανεβάζεις τον προϋπολογισμό συνέχεια :lol::lol::beer::beer:
στους τροχούς θα τα αλλάξω γιατί έχουν φάει πολύ σουαζ, ειδικά ο πίσω
στον λαιμό έδειξαν πολύ καλή συμπεριφορά όταν το οδήγησα, είχαν κόκκινο γράσο δείγμα ότι δεν είχε νερά εκεί να γίνει γλίτσα και στα ποτήρια δεν είχε πατούρα
τα καθάρισα και με καινούργιο γράσο τα έβαλα στην θέση τους.
αν στο μέλλον ζητήσει εκεί θα κολλήσουμε ? τα αλλάζουμε τότε :rolleyes:
για τα σινεμπλοκ εκτός το ότι είναι σκληρά δεν βρίσκω κάποια φθορά και έλεγα να τα αφήσω
πιστεύω ότι και τα καινούργια σκληρά θα είναι και για αυτό έλεγα να βάλω τα ίδια
τώρα από το να με τρώει αν έπρεπε να βάλω νέα....θα βάλω.
36 ευρώ τα βρίσκω
στους τροχούς θα τα αλλάξω γιατί έχουν φάει πολύ σουαζ, ειδικά ο πίσω
στον λαιμό έδειξαν πολύ καλή συμπεριφορά όταν το οδήγησα, είχαν κόκκινο γράσο δείγμα ότι δεν είχε νερά εκεί να γίνει γλίτσα και στα ποτήρια δεν είχε πατούρα
τα καθάρισα και με καινούργιο γράσο τα έβαλα στην θέση τους.
αν στο μέλλον ζητήσει εκεί θα κολλήσουμε ? τα αλλάζουμε τότε :rolleyes:
για τα σινεμπλοκ εκτός το ότι είναι σκληρά δεν βρίσκω κάποια φθορά και έλεγα να τα αφήσω
πιστεύω ότι και τα καινούργια σκληρά θα είναι και για αυτό έλεγα να βάλω τα ίδια
τώρα από το να με τρώει αν έπρεπε να βάλω νέα....θα βάλω.
36 ευρώ τα βρίσκω
Να μην τα αλλάξεις τα σινεμπλοκ. Και τα ρουλεμάν αν τα τσεκάρεις με δάχτυλο σε όλη τους την διαδρομή και δεν νιώσεις διαφορά ή γρεζι να τα αφήσεις ως έχουν
To σωληνάκι υψηλής πόσο σου πήγε, γιατί ειμαστε 2 3 που ψάχνουμε και εγω θέλω 1.30 μήκος συν το πίσω.
Αλλα και εγώ έχω ακούσει για 40 αρια+
Δεν ξέρω τι εχεις σκοπό να κάνεις με το μηχανάκι ,βιτρινα λειτουργικό , χρηστικό πάντως εμένα η γνώμη μου είναι οτι αν μπαίνεις στην διαδικασία να αλλάζεις πράγματα που είναι σε ανεκτή κατάσταση και εύκολα προσβάσιμα το κόστος εκτοξεύεται και κάποια στιγμή φτάνεις να μήν μπορείς να το χαρείς. Εκτός αν υπάρχουν αρκετά χρήματα.
Καλή συνέχεια περιμένουμε να το δούμε στο δρόμο.
george.S
16/11/2019, 13:57
Καθάρισα την δεξαμενή για το παραφλου
Ήταν καφέ μέσα
Πήρα μια βούρτσα απο jumbo 1 ευρώ να καθαρίζω σωλήνες
Έλεγα να το βάλω στο πλυντήριο πιάτων αλλά θα το αφήσω έτσι
Έδεσα πίσω φρένο
Maik Leftos και sniper:beer::beer::beer:
36 ευρώ τα βρίσκω
Υπερβολές :p Αυτά τα λίγα έχει?Ουτε καν σινεμπλόκ :D 412803
george.S
18/11/2019, 15:13
καλησπέρα
τακτοποίησα τον χώρο και τα εργαλεία για να μπορώ να δουλεύω
έβαλα όλα τα ανταλλακτικά που δεν θα χρησιμοποιήσω σε ένα κιβώτιο και έγραψα τι έχει μέσα
και πηρα δουλεια για το σπιτι....:)
george.S
18/11/2019, 15:20
τρίψιμο λέμε ......ιδρωσα
ανέβηκα μπαλκόνι για να μην με τρώει το υπόγειο
γυαλόχαρτο και στο τέλος στο σαγρέ κομμάτι σύρμα κουζίνας
μετά καλό σαπούνισμα και έτοιμες για βάψιμο
doctor_john
18/11/2019, 15:40
Πωω, τα χέρια σου οκ; γιατί όχι με διαβρωτικό;
george.S
18/11/2019, 15:53
Πωω, τα χέρια σου οκ; γιατί όχι με διαβρωτικό;
να σου πω στην αρχή με έπιασε μια παράνοια ότι παρόλο το πλύσιμο που θα του έκανα μετά θα έμενε διαβρωτικό και θα μου χαλούσε την βαφή...στην πίσω ζαντα
μέχρι να την τελειώσω έλεγα ότι την μπροστά θα την κάνω με διαβρωτικό πράγμα που δεν έκανα γιατί βαρέθηκα να πάω κάτω στο υπόγειο να το πάρω......:lol::lol::roflmao::)
doctor_john
18/11/2019, 16:03
χεχ, ψυχοθεραπεία το τρίψιμο :D
υγ: ειναι υδατοδιαλυτό
george.S
18/11/2019, 16:07
χεχ, ψυχοθεραπεία το τρίψιμο :D
όχι μόνο το τρίψιμο ...όλη η φάση της ανακατασκευής :beer:
υγ δεν το ήξερα:zzz::facepalm:...
telegonos
18/11/2019, 16:26
Χαρά στην υπομονή σου. Για κανένα λόγο δεν το έκανα εγώ αυτό, θα τις έστελνα μια αμμοβολή και ηλεκτροστατική να το κάνει ΑΛΛΟΣ και τέλος.
george.S
20/11/2019, 14:48
Χαρά στην υπομονή σου. Για κανένα λόγο δεν το έκανα εγώ αυτό, θα τις έστελνα μια αμμοβολή και ηλεκτροστατική να το κάνει ΑΛΛΟΣ και τέλος.
καλησπέρα
έχω πρόσβαση σε πολύ δυνατό μηχάνημα υαλοβολης σε εργοστάσιο για εργασία χωρίς κόστος αν θέλω
ο χρόνος που θα δαπανούσα για τα πήγαινε έλα σε συνδυασμό με την σκόνη του γυαλιού (δεν έχω αξιωθεί να πάρω ακόμα μια καλή μάσκα) με απέτρεψαν και τα έκανα με το χέρι
αμμοβολή δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα της σε αλουμίνια :)
στο μηχανάκι τώρα
ζέστανα αυτοκόλλητα με θερμοπίστολο και τα έβγαλα.......... εύκολο :)
ξεκίνησα και το τρίψιμο αλλά δεν έβγαλα φωτογραφία...θα βγάλω όταν ξανακατέβω
ανέβασα το διαβρωτικό και πέρασα τα χερούλια κάτω από την θέση του συνεπιβάτη (δείτε φωτογραφία γιατί το περιγράφω χάλια :))
τα πέρασα 2 χέρια και στο τέλος το έτριψα με συρματόβουρτσα γιατί δεν έφευγε με τίποτα
και θεωρούσα ότι ήταν καλό διαβρωτικό ....εκτός και αν ήταν από το εργοστάσιο με ηλεκτροστατική αλλιώς δεν εξηγείται
κάθε μέρα κάνω και κάτι άλλοτε ώρες άλλοτε απλώς βγάζω ένα ο-ρινγκ :)
ο ελεύθερος χρόνος τελειώνει :(
Τα σύγχρονα διαβρωτικά είναι της πλάκας λόγω αυστηρότερης νομοθεσίας στα συστατικά τους, χρειάζεσαι όλη τη φιάλη και πολλή υπομονή. :cry:
σφαιρα το πας Γιωργο
και συνδυαζεις ποσοτητα με ποιοτητα δουλειας
:beer::beer:
doctor_john
21/11/2019, 21:53
Αν είναι το προβλεπόμενο από την νομοθεσία, το ξεχνάμε είναι αλλο ένα αστείο της ΕΕ.
Βάλε στο χέρι, αν περάσουν 10" και δεν τσιμπάει, πέταξε το. Δεν κάνει ζημιά.
Έχουν και σημαντικό λάθος στις οδηγίες του site τους. Εφόσον είναι gel, το εφαρμόζουμε τσιμπητά με το πινέλο
και όχι "Εφαρμόστε με πινέλο ένα παχύ, ομοιόμορφο στρώμα (2 έως 3 χιλ.). "
Σε καμία περίπτωση! Η διαφορά στην αποτελεσματικότητα του είναι της τάξης του 70% μικρότερη απο το πραγματικό
χημικό. Φαντάσου αν είναι νερού.
Χρησιμοποιώ πολλά χρόνια το κανονικό, ακόμα και σε σημεία που μου ξεφεύγει και κάνω κάλυψη, δηλαδή δεν περνά αέρας
απλά δεν δουλεύει.
Ένα πολύ ωραίο κόλπο για να αυξήσεις την δραστικότητα του είναι να του δώσεις πρόσβαση.
Με 80 γυαλόχαρτο κάνεις ένα πέρασμα στο κομμάτι, ίσα ίσα να δημιουργήσεις χαρακές παντού και να το βοηθήσεις.
Για την ιστορία: η νομοθεσία που εφαρμόστηκε το '10 προσπαθεί να μαζέψει τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες
που χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες και θεωρητικά κάνουν ζημιά στην διαχείριση του σαν απόβλητο.
Δεν είναι απόλυτα αληθές γιατί μπορεί να αναμιχθεί με λάδια και καύσιμα προς ανακύκλωση, διαλύεται με νερό
και αλκαλοποιεί; κάτι κάνει στους αγρούς πριν τη σπορά σε μεγάλη διάλυση.
Η χρήση του σε μικρές ποσότητες που καλύπτουν οικοδομή, συντήριση σπιτιού, χόμπι, δεν μπορεί να αλλιώσει το περιβάλλον.
george.S
22/11/2019, 08:32
σφαιρα το πας Γιωργο
και συνδυαζεις ποσοτητα με ποιοτητα δουλειας
:beer::beer:
ευχαριστώ φίλε:beer:
πλησιάζει η ώρα των καρμπιρατέρ .....
Βάλε στο χέρι, αν περάσουν 10" και δεν τσιμπάει, πέταξε το.
έτσι όπως έχουν γίνει τα χέρια μου από τα καθαρίσματα και το τρίψιμο μάλλον 10' θέλει για να νιώσω κάτι :lol:
:beer:
george.S
23/11/2019, 18:52
καλησπέρα
έβαλα στόκους αφού έτριψα και ξανά έτριψα μέχρι 800 νερού
αύριο θα ετοιμάσω και το ντεπόζιτο και θα περάσω primer πλαστικών (γιατί μόνο αυτό έχω τώρα) στα πλαστικά
θα βάψω μετά την κακοκαιρία :rolleyes:
doctor_john
23/11/2019, 23:02
έχεις λιώσει στο τρίψιμο :lol:
το ασταρι για πλαστικά δεν το χρειάζεσαι, δεν μονώνει, δημιουργεί συνθήκες πρόσφυσης. Τις έχεις.
Βρες αστάρι γιατί αν είναι άγριο ή αργό το διαλυτικό του χρώμματος
έχει ρίσκο να σηκώσει τα παλιά και τότε θα δεις μεγάλη αύξηση σε γκάζια, τα δικά σου :D
Έχεις κάνει τόση δουλειά, κρίμα να μη το φινίρεις στη βάση.
Αν τρίψεις αστάρι με νερό, άφησε το μια ημέρα να στεγνώσει.
Θα το δείς και γκρί που του πάει :beer:
Γενικά, νερό βάζουμε για να "σώσουμε" το μέσο, όχι για να γίνει καλύτερο το τρίψιμο.
Με 2-3 φύλα ξηρής χρήσης θα είσαι οκ για να απολυμάνεις και να βάψεις την ίδια μέρα.
george.S
24/11/2019, 09:30
έχεις λιώσει στο τρίψιμο :lol:
:lol::lol:αληθεια ειναι αλλα μένει το φτερο και το ντεποζιτο και τελειωσα
το τριψιμο στο ασταρι δεν το υπολογιζω σαν τριψιμο:)
το ασταρι για πλαστικά δεν το χρειάζεσαι, δεν μονώνει, δημιουργεί συνθήκες πρόσφυσης. Τις έχεις.
Βρες αστάρι γιατί αν είναι άγριο ή αργό το διαλυτικό του χρώμματος
έχει ρίσκο να σηκώσει τα παλιά και τότε θα δεις μεγάλη αύξηση σε γκάζια, τα δικά σου :D
Έχεις κάνει τόση δουλειά, κρίμα να μη το φινίρεις στη βάση.
γιατρέ με μπέρδεψες τώρα
έχω δει τα θέματα βαφής πλαστικών που είχε ανεβάσει ο ispiros και γενικά αυτά ακολουθώ ως μπούσουλα
πλαστικά λέει πριν plastoflex .Εγώ έχω ένα σπρέι διάφανο πολύ λεπτό που δεν γεμίζει εσοχές και είναι αστάρι για βαφή στα πλαστικά πριν εφαρμόσεις χρώμα κλπ
έχω και ένα μαύρο σπρέι της μοτιπ το οποίο είναι για βαφή κατευθείαν σε πλαστικά
το πρόγραμμα το έχω βγάλει ως εξής
πέρασμα πλαστικά με αστάρι πλαστικών μέσα έξω
βαφή μόνο εσωτερικά τα πλαστικά με το μαύρο μοτιπ και εσωτερικά/εξωτερικά τα καπάκια των καρμπιρατέρ που είναι ματ
αγορά αστάρι με σκληρυντη
πέρασμα ζάντες,μεταλλικά χερούλια,ντεπόζιτο και πλαστικά
το συγκεκριμένο αστάρι επίσης δεν γεμίζει επίσης χαρακιές(είναι λεπτό)αλλά δεν με νοιάζει γιατί τα έχω τρίψει καλά και έχει χρώμα γκρι
αχνά με μαύρο σπρέι για πολύ ελαφρύ τρίψιμο με 600 η 800
βαφή μαύρο τα πάντα όλα με τον ίδιο κωδικό (μαύρο)
τοποθέτηση αυτοκόλλητα
βερνίκι με σκληρυντη σατινέ για ρόδες και χερούλια και γυαλιστερό στα υπόλοιπα
στα γυαλιστερά ελπίζω να μην χρειαστεί να τρίψω βερνίκι σε περίπτωση υφής πορτοκαλιού και να το περάσω μόνο στο τέλος μία με τον αλοιφαδόρο
παρότι έχω κομπρεσέρ και πιστόλι θα απευθυνθώ σε μαγαζί κοντά μου που φτιάχνει χρώμα με κωδικό σε σπρέι γατί είμαι σίγουρος για το τι και πως το κάνω αφού έχω βάψει πολλές φορές στο παρελθόν.
με το πιστόλι φοβάμαι λίγο πίεση,δέσμη κλπ που δεν έχω εμπειρία για να το δοκιμάσω εδώ :rolleyes:
φούρνο εννοείται δεν έχω αλλά βοηθάω με σόμπες αερόθερμα και σε σημεία με το θερμοπιστολο προσεκτικά
Αν τρίψεις αστάρι με νερό, άφησε το μια ημέρα να στεγνώσει.
εννοείται
Γενικά, νερό βάζουμε για να "σώσουμε" το μέσο, όχι για να γίνει καλύτερο το τρίψιμο.
Με 2-3 φύλα ξηρής χρήσης θα είσαι οκ για να απολυμάνεις και να βάψεις την ίδια μέρα.
άσε το μέσο γιατρέ
το σημαντικότερο είναι ότι έτριψα όλα αυτά και δεν είχε σκόνη
αν κάποιος διακρίνει κάποιο λάθος στην διαδικασία θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα να το έλεγε πριν ξεκινήσω
ευχαριστώ και πάλι:)
Αφήνω τους πιο ειδικούς να μιλήσουν ,πάντως η σωστή προετοιμασία των επιφανειών είναι το κλειδί του αποτελέσματος και της σωστής αξιοποίησης του χρόνου που αφιερώνεις.
Χάλασε και ο καιρός για αυτά :(
ΥΓ Με μπουζί προχωρήσαμε καθόλου ? :wave2:
doctor_john
24/11/2019, 18:42
Δεν είναι κακό το τύπου πλαστοφλεξ κ.λπ. Εσύ δεν βάφεις πάνω σε "πλαστικά" πλέον.
Είναι βαμένα και στοκαρισμένα τα κομμάτια σου. Αρα που βάφεις; πάνω σε χρώμματα, βερνίκια και στόκους.
Αστάρι λοιπόν χρειάζεσαι και λεπτές εφαρμογές για να μην σηκώσει και στεναχωρούσαι. :)
"Φούρνο" λέμε το ελεγχόμενο περιβάλλον που βγάζουμε τον αέρα και έχει 21 C.
Ολα τα θερμαντικά που ανέφερες απαγορεύονται την ώρα που βάφεις με εφλεκτα υλικά και αέρα. :a01:
Αν θες μετά, όταν θα έχεις τελειώσει και τα βερνίκια, να τους βάλεις θερμοκρασία καλώς.
Αν δεν περάσεις όμως τους 40 C δεν θα αλλάξει κάτι (που θα σου γλύτωνε γυάλισμα μετα).
Το μαύρο είναι λίγο βαρετό και το κρύβει. Μπορείς να κρατήσεις μερικά χαρακτηριστικά του με σκούρα μεταλλικά γκρί, καφέ, πράσινα, μωβ κλ.π.
το τριψιμο στο ασταρι δεν το υπολογιζω σαν τριψιμο
βαθύ ακούγεται αυτό, κάνεις κουνφου; :jrs:
george.S
24/11/2019, 22:54
Γιατρέ ο κοκοβιος στο σημείο που είναι άσπρος είναι πλαστικό χωρίς καμία βαφή ,καθαρά πλαστικό
Στα μαύρα σημεία είναι χρώμα σκέτο πολύ λεπτό χωρίς πλέον λουστρο
Εννοείται ότι θερμοκρασίες ανεβάζω μετά και πάνω από 40 πιστεύω
3 σομπες χαλαζία και ένα αεροθερμο και φως 800w πυρακτώσεως
Total black :cool: χωρίς κουβέντα
Πάνο δεν ακουμπάω νέο σημείο μέχρι να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα
Έφτασαν στο μαγαζί οι φλατζες...άντε να κλείνουμε σιγά σιγά και να πατήσουμε στα πόδια μας(ροδες) ώστε να μπορώ να το φέρνω δίπλα στον πάγκο με τα εργαλεία
Έτρεχα λίγο με άλλες δουλειές και το άφησα πίσω :rolleyes:
Αύριο μεσημέρι θα πάω στο μαγαζί με τα σπρέι με τον κοκοβιο παραμάσχαλα να δω...
george.S
24/11/2019, 23:06
το τριψιμο στο ασταρι δεν το υπολογιζω σαν τριψιμο
Βαθύ ακούγεται αυτό, κάνεις κουνφου; :jrs:
Ψυχοθεραπεία τα είπαμε...:)
Πλάκα πλάκα θέλω να τελειώνω με αυτά και τα ηλεκτρικά να δέσω μπροστινά πίσω λάστιχα φρένα κομπλέ να μπω στα βαθειά βλέπε καρμπιρατερ μπουζι (κολλημένο)κλπ
Είχα βάλει στόχο Πάσχα
Τώρα λέω φώτα να του κάνω την πρώτη βόλτα.........Θα δείξει:rolleyes:
doctor_john
25/11/2019, 08:04
Όπως νομίζεις με το πλαστοφλεξ, ρώτησε όμως στο κατάστημα που το πέρνεις, πως είναι καλύτερα να το εφαρμώσεις.
Τα ηλεκτρικά είναι για εμένα ο μεγαλύτερος νταλγκας, ενώ δεν είμαι υπερβολικός τα ηλεκτρικά τα θέλω περασμένα
όπως ήταν καινούριο αν όχι καλύτερα. Προμηθεύομαι πιαστράκια κλπ αναλώσιμα και πάω στον κατάλληλο μηχανικό.
Τι Πάσχα; εσυ έχεις κάνει πρόοδο! :priest:
Αν το έχεις αποφασίσει για το μαύρο... εγώ για εσένα το λέω
Μη την βλέπεις τώρα τσουπωτή που κάνει κοπάνα απ'την γυμναστική, θα της βάλεις μαύρο
και θα λέει "α, με αδυνατίζει! τώρα θέλω ψηλοΑκτινα!" :lol:
george.S
25/11/2019, 13:12
καλησπέρα
πέρασα από το μαγαζί με τα σπρέι με τα πράγματα μαζί μου
άλλο αστάρι για τα πλαστικά(όχι το σπρέι που έχω)
άλλο για τα μεταλλικά (αυτό έχει σκληρυντη)
χρώμα κοινό μαύρο
διαφορετικά βερνίκια λόγο σατινέ και γυαλιστερού
περιμένοντας τον καιρό τώρα
πήρα και ο-ρινγκ
σήμερα θα τελειώσω και το ντεπόζιτο και αναμονή βαψίματος περνάω στα ηλεκτρικά....
george.S
26/11/2019, 08:07
καλημέρα
συλλέγοντας πληροφορίες για να συνεχίσω τις μεταφέρω και στο νήμα γιατί πιστεύω ότι είναι χρήσιμες
ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
όταν εφαρμόζεις τα αυτοκόλλητα πρέπει καταρχήν να έχει στεγνώσει το χρώμα καλά
βάζεις μια σταγόνα σαπούνι σε 300ml νερού σε βαποριζατέρ για την τοποθέτηση τους
Αφήνεις να στεγνώσει και να φύγει η υγρασία από τα αυτοκόλλητα για 24 με 36 ώρες πριν εφαρμόσεις το βερνίκι
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου να χρησιμοποιήσεις μέσο (πχ θερμοπιστολο) για να επιταχύνεις την διαδικασία γιατί θα δημιουργηθεί ατμός και θα έχουμε την παρουσία από φουσκάλες στα αυτοκόλλητα.
υγ.σήμερα θα τρίψω το ντεπόζιτο(θα το λέω μέχρι να το κάνω :p)
george.S
26/11/2019, 21:23
καλησπέρα
μέσα στην τρεχάλα σήμερα έβγαλε ένα ήλιο ΝΑ
γυρνώντας σπίτι αγοράζω σπρέι αστάρι με σκληρυντή και χρώμα
άλλο για τα πλαστικά άλλο για τα μεταλλικά αστάρι
πέρασα τα πλαστικά και πήγα στις ζάντες που τις είχα μασκάρει πριν στα σημεία που δεν ήθελα βαφή
κλασικά το ένα σπρέι δεν έφτασε πήγα να πάρω και άλλο ,εντωμεταξύ Να κάτι ΣΥΝΝΕΦΑ
γυρίζω βάφω και τα ρέστα και άρχισε να βρέχει :mad:
την όλη διαδικασία την έκανα στο μπαλκόνι με ανοιχτή μπαλκονόπορτα το ΖΩΟΝ:a018::roflmao: από την βιασύνη μου μόλις γύρισα και δεν τα κατέβασα κάτω
τα έβαλα μέσα στην τραπεζαρία ξανά μετά να στεγνώσουν καλά
μετά τα άκουσα για το πως μυρίζει το σπίτι :lol:
αύριο άχνες και τρίψιμο αν προλάβω και αν ξαναβγάλει τον ίδιο ήλιο θα περάσω και το χρώμα στα πλαστικά
george.S
29/11/2019, 19:10
καλησπέρα
έχω βάψει εσωτερικά τα πλαστικά μαύρο τέλεια
εξωτερικά η βαφή δεν πέτυχε δυστυχώς και τα έχω τρίψει άλλες 2 φορές και νομίζω ότι είναι έτοιμα για βάψιμο
όταν στέγνωνε καλά σε κάποια σημεία είχε πόρους ο στόκος τα οποία παρόλο που δεν τα νιώθεις όταν βαφτούν κάνουν μπαμ και δεν ξέρω αν θα τα κάλυπτε το λούστρο οπότε τρίψιμο μέχρι να εξαφανιστούν
έχω κάνει το σαλόνι μπ**ρδ#λο :lol: θα τα μεταφέρω κάτω
το πρωί σημάδεψα με μαρκαδόρο τα τελευταία σημεία τα έτριψα και άντε να δούμε τι θα δούμε
εντωμεταξύ το ντεπόζιτο δεν το έχω πιάσει ακόμα......
έχω πάρει τα ο ρινγκ και με τις φλάντζες και θα κλείσω καπάκια καρτερ , δεξί και τρόμπα κλπ
πήρα και μια φλατζοκολα και η ερώτηση που είναι η εξής
στο manual δεν γράφει για φλατζοκολα
τις επιφάνειες που πατάνε στις φλάντζες τις έχω καθαρίσει πολύ καλά με ακετόνη και τις έχω τρίψει με το πολύ ψιλό συρματακι κουζίνας και είναι σαν καθρέπτης
να βάλω πολύ λεπτή στρώση κόλας στα αλουμίνια πριν σφίξω με το δυναμόκλειδο ? η όχι ?
ευχαριστώ
καλησπέρα
έχω βάψει εσωτερικά τα πλαστικά μαύρο τέλεια
εξωτερικά η βαφή δεν πέτυχε δυστυχώς και τα έχω τρίψει άλλες 2 φορές και νομίζω ότι είναι έτοιμα για βάψιμο
όταν στέγνωνε καλά σε κάποια σημεία είχε πόρους ο στόκος τα οποία παρόλο που δεν τα νιώθεις όταν βαφτούν κάνουν μπαμ και δεν ξέρω αν θα τα κάλυπτε το λούστρο οπότε τρίψιμο μέχρι να εξαφανιστούν
έχω κάνει το σαλόνι μπ**ρδ#λο :lol: θα τα μεταφέρω κάτω
το πρωί σημάδεψα με μαρκαδόρο τα τελευταία σημεία τα έτριψα και άντε να δούμε τι θα δούμε
εντωμεταξύ το ντεπόζιτο δεν το έχω πιάσει ακόμα......
έχω πάρει τα ο ρινγκ και με τις φλάντζες και θα κλείσω καπάκια καρτερ , δεξί και τρόμπα κλπ
πήρα και μια φλατζοκολα και η ερώτηση που είναι η εξής
στο manual δεν γράφει για φλατζοκολα
τις επιφάνειες που πατάνε στις φλάντζες τις έχω καθαρίσει πολύ καλά με ακετόνη και τις έχω τρίψει με το πολύ ψιλό συρματακι κουζίνας και είναι σαν καθρέπτης
να βάλω πολύ λεπτή στρώση κόλας στα αλουμίνια πριν σφίξω με το δυναμόκλειδο ? η όχι ?
ευχαριστώ
Αυτό χρειάζεσαι. Δεν στεγνώνει ποτέ αλλά σιλαρει και κρατάει ζωντανές τις φλαντζες
https://www.amazon.com/Genuine-Honda-Hondabond-08717-1194-applications/dp/B00STVCWYY
Αυτό χρειάζεσαι. Δεν στεγνώνει ποτέ αλλά σιλαρει και κρατάει ζωντανές τις φλαντζες
https://www.amazon.com/Genuine-Honda-Hondabond-08717-1194-applications/dp/B00STVCWYY
Το έχει η honda σαν ανταλλακτικό? https://www.partzilla.com/product/honda/08717-1194. Λογικά δεν θα έχει πάνω από 7 ευρώ και διαβάζω εξαιρετικές κριτικές.
Πάντως θα απέφευγα να βάλω οτιδήποτε άλλο στο καπάκι όσο υγρή κι αν παραμένει η φλοντζόκολλα. Με την προτεινόμενη ροπή και με καινούρια φλάντζα νομίζω πως δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το λίγο παραπάνω μάλλον θα το μαζεύεις απ΄το κάρτερ. Αυτό μπορείς να το κάνεις αν σου φύγει λίγο η φλάντζα μετά την τοποθέτηση.
Το είχα κάνει σε κάρτερ όταν έκοψα μόνος μου τη φλάντζα και δεν πάτησε καλά σε ένα σημείο. ΄Εβαλα στο σημείο που έχανε λίγη κόλλα. ΄Ενα τσικ:D
george.S
03/12/2019, 10:42
καλημέρα
χρόνος περιορισμένος :rolleyes: προχωράμε αργά
έτριψα επιτέλους ντεπόζιτο το έπλυνα και το πέρασα αστάρι
δεν ξέρω για ποιο λόγο έβαλα στόκους τους οποίους έτριβα:a018: 2 ώρες να φύγουν....
πέρασα αστάρι και τα πλαστικά και μετά πέρασα και πρώτο χέρι χρώμα στα πλαστικά και άχνα στο ντεπόζιτο
και ναι επιτέλους το βάψιμο το οποίο συνεχίζω στο μπαλκόνι :lol: στα πλαστικά είναι τέλειο ακόμα και με το πρώτο χέρι,σε λίγο περνάω δεύτερο :)
το απόγευμα θα βάψω ζάντες και θα τρίψω ντεπόζιτο
doctor_john
03/12/2019, 12:09
...δεν ξέρω για ποιο λόγο έβαλα στόκους τους οποίους έτριβα:a018: 2 ώρες να φύγουν....
είναι ο ποιοτικός χρόνος που περνάτε μαζί για το δέσιμο σας :lol:
george.S
03/12/2019, 16:20
καλησπέρα
έχω δουλειά αλλά μέρα με ήλιο σαν αυτή δεν κρατήθηκα....
πέρασα χρώματα και τώρα ξεκούραση τα πράγματα να στεγνώσει καλά να μπουν τα αυτοκόλλητα και θα περάσω βερνίκια
σατινέ ρόδες και χερούλια και γυαλιστερό τα πλαστικά και ντεπόζιτο
ένα τρέξιμο μόνο που είχα στο ντεπόζιτο το διόρθωσα εύκολα πριν περάσω το δεύτερο χέρι
ε μια ικανοποίηση την παίρνω βλέποντας τα στο τραπέζι :)
αυτά για σήμερα ξεκινάω δουλειά τώρα γιατί έχω συνάντηση το πρωί και θα τους δείχνω φωτογραφίες από το βάψιμο αντί για προϋπολογισμό :rolleyes:
doctor_john
03/12/2019, 17:36
Kαλησπέρα, σορυ για τα άσχημα νέα αλλά δεν δείχνει καλά η επιφάνεια στο τεπόζιτο.
Ίσως σου κρατήσει και αέρα στα αυτοκόλλητα.
Διακρίνεται το ψέκασμα αρκετά βαθύ, το είδες να γυαλίζει όταν το έριχνες;
Μοιάζει σαν να το έριξες απο μακριά ενώ το κομμάτι είχε θερμοκρασία.
Αν θες να το περάσεις με 800 βρεγμένο και να το ξαναρίξεις φορτωνοντας το τόσο ώστε να γυαλίσει λίγο εκείνη
την στιγμή καλό θα κάνεις.
Έχε υπόψιν πως τα διπλής δεν χρειάζεται να περιμένεις πολύ για τα βερνίκια.
Σε 20'-30' το πολύ πετυχαίνεις καλύτερο δέσιμο μεταξύ τους.
Τώρα που θέλεις να βάλεις αυτοκόλλητα και μάλλον δεν το ρισκάρεις να τα βάλεις στεγνα με την μία, καλό
θα ήταν να ασφαλίσεις την βαφή με ένα βερνίκι και τα αυτοκόλλητα πάνω από αυτό με ένα επόμενο.
Μην υπερβάλεις με την θερμοκρασία, ο Ήλιος είναι πολύ. Κρατήσου κάτω από 25C.
Επίσης μην ξεκινάς το σπρέυ πάνω στο κομμάτι, έλεγξε απο πρίν την κίνηση που θες να κάνεις
και ξεκίνησε εκτός κομματιού για να αποφύγεις τρεξίματα ;)
george.S
03/12/2019, 18:07
γιατρέ ....όχι άλλο τρίψιμο....:lol::lol:
με έβαλες σε ανησυχία τώρα αλλά δεν θα το κάνω
πιστεύω ότι με τα βερνίκια θα είναι οκ και θα συνεχίσω βάση προγράμματος
όντως για να τα λέμε το ντεπόζιτο κατά την βαφή δεν γυάλισε όπως όλα τα υπόλοιπα αλλά είναι οκ
οι ζάντες επίσης είναι πολύ καλές
σε βάθος χρόνου αφού η μηχανή βγει σε κυκλοφορία μάλλον θα αλλάξω χρώμα και θα απευθυνθώ σε φανοποιείο γιατί θέλω κάτι σαν αυτό
προς το παρόν μαύρη μαυρίλα με βερνίκια:)
τα αυτοκόλλητα θα τα βάλω με νερό δεν το ρισκάρω
ευχαριστώ όπως και να έχει :beer:
doctor_john
03/12/2019, 18:28
Σε καταλαβαίνω.. αν ήταν ανοικτόχρωμο δεν θα είχες επιλογή.
Τώρα είναι μικρός συμβιβασμός και μοιάζει με μοτέρ χάρλεϋ :lol:
george.S
05/12/2019, 13:52
καλησπέρα
εν αναμονή αυτοκόλλητων για να πάμε μετά για βερνίκια
παραλαβή επίσης σήμερα παρόλο το τρέξιμο που έχω έως το βράδυ
quiz ...ΕΥΚΟΛΑ.......:)
Και μια χωρίς το περιτύλιγμα παρακαλώ
doctor_john
05/12/2019, 15:14
καβουρμας Σερρών; :yuck:
καβουρμας Σερρών; :yuck:
Αν ήταν καβουρμας θα μαζευόμασταν στον George να δούμε το project .
Και καλά
george.S
05/12/2019, 22:15
δεν έχω καβουρμά ούτε αυγοτάραχο
έχω όμως λακέρδα πιασμένη/φτιαγμένη από μένα και μπόλικη ρακί οπότε ευπρόσδεκτοι:beer: :)
στο quiz τώρα
βρήκα στο ebay μια εξάτμιση από το version s σε πολύ καλή κατάσταση και την πήρα με 35 λίρες γιατί με την ορίτζιναλ που θα μου έδιναν δεν βλέπω φως και με την δικιά του εκτός του κτεο που δεν περνάς δεν κυκλοφορείς
george.S
14/12/2019, 14:49
Καλησπέρα
Δουλειά και μια ίωση σε συνδυασμό με τον καιρό μας πήγαν πίσω στο πρότζεκτ
Έχουν έρθει τα αυτοκόλλητα αλλά δεν τα έβαλα ακόμα
Περασα βερνίκι στις ζάντες
Σατινε ήθελα βγήκε κάτι ενδιάμεσα σε Σατινε και gloss αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα
Κοπανησα και μια την πόρτα και δεν κατάλαβε τίποτα το χρώμα, βερνικι......Καλή δουλειά λέμε :lol:
Πέρασα δισκόπλακες σινεμπλοκ γρανάζι
Κόπηκε ευτυχώς η πρώτη βίδα λόγο λάθος ρύθμισης στο δυναμοκλειδο στην μπροστά ρόδα
Την έβγαλα εύκολα......χρωστάω μια βίδα
Δευτέρα πάμε για λάστιχα :)
doctoras
14/12/2019, 19:23
Πω πω τελειες δείχνουν μεγεια!
Kotselakos
14/12/2019, 19:44
Τσίλικοι οι τροχοί μάστορα... :sun:
doctor_john
14/12/2019, 21:57
Aυτές τις δισκόπλακες τις φοράω και σκουλαρίΝγκια. Έδειξε το μηχανάκι! :D
george.S
16/12/2019, 20:00
καλησπέρα
σήμερα άλλαξα τα ο ρινγκ στις δαγκάνες και τρομπα
Δεν ξέρω με τι υγρό καθάρισες τις δαγκάνες αλλά ελπίζω ότι έβγαλες τα oring Πριν τις βαπτίσεις....
Επίσης αν έχουν σκληρύνει τα oring υπάρχει η πιθανότητα να μην επιστρέφουν σωστά τα εμβολα με αποτέλεσμα η υπερθέρμανση των δίσκων/υγρών πλας γρηγορότερη φθορά στους δίσκους/τακάκια
πόσο δίκιο είχες :rolleyes:
όταν είχα καθαρίσει τις δαγκάνες έδειχναν οκ αλλά μετά τον καθαρισμό με σουαζ και παραφινελαιο και την αποθήκευση μέχρι να έρθουν τα ο ρινγκ άρχισαν να πολυμερίζονται
πληροφορία που έπρεπε να μοιραστεί
Original θα πας να παρεις.
αγόρασα από Γερμανία στα 25 ευρώ εκεί που οι γνήσιες είχαν 63 ευρώ
ελπίζω να μην το μετανιώσω
αύριο δένω μπροστινό επιτέλους η θα κλείσω καπάκια ΚΑΡΤΕΡ κλπ :)
Μπράβο Ζωρζ. Άντε να τελειώσει με το καλό και να το δούμε σε καμμία βόλτα.
george.S
18/12/2019, 09:19
καλημέρα
εχθές με την βοήθεια του κολλητού Νίκου προχωρήσαμε
πόσο καλύτερα είναι όταν έχεις παρέα :rolleyes:
τοποθετήθηκε το εμπρός ελαστικό που είχα από τον δότη σχεδόν καινούργιο και ένα καινούργιο batlax που έβαλα στον πίσω
δυστυχώς το πίσω λάστιχο του δότη που ήταν με τα μπιμπίκια ακόμα είχε ένα σχίσιμο στο πλάι
μετά πιάσαμε το καπάκι να βγάλω την κεντρική βίδα η οποία δεν ήθελε να βγει με τίποτα
θερμοπιστολο ματσόλες τίποτα
τελικά με 2 τρύπες αριστερά δεξιά έβαλα 2 κατσαβίδια και με την σκύλα τα καταφέραμε
το έβαψα αν και στο μέλλον θα το ξαναπιάσω να το βάψω ολόκληρο
george.S
18/12/2019, 09:31
καθάρισμα όλες τις επιφάνειες για να τοποθετηθούν οι φλάντζες
έγιναν γυαλί και δεν έβαλα τίποτα από φλατζοκολες μόνο την φλατζα
ότι λέει και το μανιουαλ
μετά χτενίσαμε /καθαρίσαμε όλες τις βίδες και τις βόλτες στο καρτερ
βάλαμε δεξί καπάκι,καρτερ,τρόμπα νερού,γρανάζι,αλυσίδα,καπάκι γραναζιού
ελπίζω σήμερα να βάλω ζάντες αν προλάβω...έστω την πίσω
doctor_john
18/12/2019, 09:45
Τα αλουμίνια κολλάνε από άλατα και σκόνη. Τα βυθίζεις σε ζεστό νερό με viakal και έχεις ελπίδες.
Χρειάζεται και πάστα συναρμογής στα σπειρώματα όταν το εγκαθιστάς για να αντιστέκεται στα νερά
και την σκόνη - άμμο.
Βλέπω σου κάνει bombing ο τύπος με τις snowflakes... πηγαινετε καμια βολτα μην παρεξηγηθεί και αδειάσει την μπαταρία...
george.S
18/12/2019, 09:57
Βλέπω σου κάνει bombing ο τύπος με τις snowflakes... πηγαινετε καμια βολτα μην παρεξηγηθεί και αδειάσει την μπαταρία...
δεν το έπιασα:confused:
doctor_john
18/12/2019, 10:13
μπαίνει στο κάδρο ο μπροστινός τα 'λουνού ;)
george.S
18/12/2019, 10:19
μπαίνει στο κάδρο ο μπροστινός τα 'λουνού ;)
το έπιασα όταν ξανάβλεπα τις φώτο....είμαι λίγο αργός:zzz:
μπαταρίες τις βάζω στην συντήρηση συχνά γενικότερα
george.S
21/12/2019, 13:50
καλησπέρα
τελειώσαμε επιτέλους με την φαναρτζοδουλεια
1 μήνας και σαν κόστος τελικά μέχρι να γίνει σωστό μεγαλύτερο από το να τα πήγαινα σε φαναρτζή :rolleyes:
έβαλα κοκοβιο φανάρι σέλα(θέλει πλύσιμο)ρόδα πλαϊνό καπάκι και δοχείο παραφλου με νέους σφιγκτήρες
πρέπει να ασχοληθώ με τα ηλεκτρικά που δεν μου αρέσουν...... και να δέσω μπροστινά
george.S
21/12/2019, 13:59
μετά το βερνίκι και αλοιφαδορο :)
τα αυτοκόλλητα όπως και να τα έβαζα μου φαινόντουσαν στραβά :lol:και ακόμα νομίζω ότι είναι:lol:
βλέπω λαθάκια αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πως έγιναν
δεν θέλω να τρίψω βάψω για κανένα χρόνο τώρα τουλάχιστον :lol::lol::cool:
george.S
23/01/2020, 16:11
καλησπέρα σας
καλή χρονιά και υγειά(40 μέρες περιθώριο είχα,κόντεψα να το εξαντλήσω :D)
έχω να κατέβω κάτω πριν από τις γιορτές
είχα ξεκινήσει με τα ηλεκτρικά με τα οποία ξενερώνω γενικά και τα έχω αφήσει στην μέση
όταν συνήλθα από τις γιορτές έφτιαξα λίστα με τις εκκρεμότητες που έχω και ίδρωσα
ξεκινάω και δουλειά τέλος φεβρουαριου και δεν θα έχω χρόνο καθόλου
σήμερα και αύριο δένω μπροστινό για να πάει ηλεκτρολόγο και να ξανάρθει ώστε να συνεχίσω
άντε γιατί το κολοβαρεσαμε :lol:
george.S
28/01/2020, 17:52
Καλησπέρα
Το καλό θα νικήσει :lol:
Σήμερα προχώρησα το cb
Ξεκίνησα με το σύστημα ψύξης το οποίο σχεδόν ολόκληρο μπήκε από τον δότη
Ο εποξικος στοκος ήταν για το τρύπιο σωληνάκι το μεταλλικό
Ορινγκ δεν είχε απλά είχε πακτωσει σιλικόνη :facepalm:
george.S
28/01/2020, 17:59
Και επιτέλους πατήσαμε στα πόδια μας:)
Αλλάξαμε θέση στο γκαράζ και ήρθε επιτέλους δίπλα στον πάγκο με τα εργαλεία
Ηλεκτρικά φανάρια, φλας θα το πάω ηλεκτρολόγο να κάνει και ένα γενικό έλεγχο
Συνεχίζεται......
george.S
28/01/2020, 22:19
Έχω βάλει λάθος τον λεβιέ ταχυτήτων
Βασικά τον έβαλα το πάνω κατω και λειτουργεί ανάποδα αντί να κατεβάζει ταχύτητα ανεβάζει κλπ
Μικρο το κακό θα τον αλλάξω αύριο
Ερώτηση
Έβαλα το μπροστινό ταιριάζει τέλεια
Βάζω ατερμονα και έχει περίπου 1 χιλιοστό κενό (ισως και μικρότερο) ανάμεσα στον ατερμονα και στην μπότα το οποίο ερχεται Μόλις σφίξω τον άξονα
Όλα γυρίζουν πολύ ωραία
Χρειάζεται να βάλω ροδέλα στον ρόλο αποστάτη?
Ευχαριστώ πολύ
Δεν ξέρω τι έχεις αλλάξει μπροστά αλλά αν θα βάλεις ροδέλα δεξιά ή αριστερά να κοιτάξεις την ευθυγράμμιση στην μηχανή,
Το πιο πιθανό είναι ότι δεν χρειάζεται κάτι αν έσφιξες με την σωστή ροπή. Νομίζω ένα ελάχιστο κενο πάντα υπάρχει για τα μπόσικα όταν σφίγγεις ;):wave2:
στο parts list φαινεται αν θελει αποστατη
λογικα δε χρειαζεται
george.S
29/01/2020, 07:34
Καλημέρα
Έχω καλάμια από vtr1000f και ρόδα cb
Ταιριάζουν όλα μεταξύ τους
Όλα είναι ευθυγραμμισμένα και γυρίζουν ομαλά
Πριν σφίξω τον άξονα είναι ενα απειροελάχιστο κενό και με το ξεκινάω να σφίγγω πριν βάλω δύναμη κλείνει
Στο κενό που εχει περνάει ας πούμε ένα χοντρό τραπουλόχαρτο
Νομίζω ότι είναι αυτό το μποσικο που αναφέρει ο Μάικ αλλά για σιγουριά ρωτάω
Ευχαριστώ
Ο κανόνας λέει οτι ασφαλίζουμε τον άξονα χωρίς να παραμορφώσουμε την ευθεία των καλαμιών όπως έρχονται απο τις πλάκες.
Τώρα για ενα χιλ δεν θα γίνει κάτι.
Ευθυγράμμιση ,εννοώ με τον πίσω τροχό.
Αλλά πέρα από αυτό δεν είναι θέμα ροπής αλλά τυχών παραμόρφωση στα καλάμια όπως λέει και ο azar
.Την ροπή στο 1 χιλ θα την πάρει ούτως ή άλλως ;)
Δεν νομίζω όμως πως υπάρχει θέμα για το ελάχιστο κενό που υπάρχει.
414616
doctor_john
29/01/2020, 11:42
Αυτός ο τρόπος ελέγχου που δείχνεις πως εφαρμόζει;
Θα χρειαστώ σύντομα έναν ασφαλή τρόπο με λεπτομέρεια χιλιοστού του μέτρου.
https://www.youtube.com/watch?v=Mp4_wIUeTic
https://www.youtube.com/watch?v=tkFJGpf6BrE
george.S
30/01/2020, 17:44
μαικ χάθηκα λίγο με την ευθυγράμμιση....
θα το κάνω μόλις μοντάρω
σημερινές εργασίες
Άλλαξα το λεβιέ στην σωστή φορά (πάνω κάτω)
έβγαλα το αυτοσχέδιο φίλτρο αέρα και έβαλα κανονικό αφού καθάρισα πολύ καλά εσωτερικά το φιλτροκούτι
το έκλεισα και τοποθέτησα και το καπάκι αν και θα πρέπει να ξαναβγούν την ώρα των καρμπιρατέρ
george.S
30/01/2020, 17:48
στο φανάρι τάπωσα την τρύπα από για ένα διακόπτη που είχε τοποθετήσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στο καβούκι
χρησιμοποίησα μια μπρούτζινη τάπα για σωλήνα μασίφ
ήμουν σε σκέψεις για το αν θα βάλω το νίκελ καβούκι η το μαύρο από τον δότη και τελικά θα βάλω το νίκελ με την πινελιά μου
έφτιαξα τα φλας και τα έβαλα όπως και τους καθρέπτες
george.S
30/01/2020, 17:55
τοποθέτησα τα σωληνάκια υψηλής σε δαγκάνες και τρόμπα
έφτιαξα έναν αποστάτη για το σωληνάκι από ανοξείδωτο το οποίο ενώ βγήκε ωραίο μάλλον θα το αφαιρέσω και θα το αφήσω ελεύθερο τοποθετώντας λάστιχο εξωτερικά στο σωληνάκι για να μην έχω παρατράγουδα με τριβές κατά το βύθισμα των καλαμιών
στην ρόδα δεν μπορούν να ακουμπήσουν παρόλο την έλλειψη αποστάτη που δεν ταιριάζει από τα καλάμια του cb στου vtr
έχω μετανιώσει που δεν έφτιαξα εξολοκλήρου hel και χρησιμοποίησα την άκρη του ρακορ και τον σταυρό από τα προηγούμενα
χρησιμοποίησα και τον παλιό αποστάτη για το σωληνάκι φρένου για κάνω αποστάτη για την ντίζα του ατέρμονα αν και με αυτό είμαι σε σκέψεις
βασικά αύριο θα έρθει φιλαράκι να κάτσει πάνω και να πιέζει για να δουλέψει η ανάρτηση και να δω τι γίνεται και αν έχω θέμα θα τα αλλάξω
george.S
30/01/2020, 18:01
συνεχίζω με κάποιες φωτογραφίες
george.S
30/01/2020, 19:16
Τώρα που το βλέπω αν βρω αντίστοιχο Τ για τα σωληνάκια που να μην τα βγάζει ορθή γωνία αλλά να κοιτάζουν λοξά προς τα κάτω αριστερά δεξιά θα είναι οκ
doctor_john
30/01/2020, 19:29
:lol: αυτό λέγεται ύψιλον
george.S
30/01/2020, 19:53
Ένα ανάποδο ύψιλον λοιπόν θέλω να βρώ :bawl:
Αν γνωρίζει κάποιος μαγαζί να απευθυνθώ κατά προτίμηση βόρεια προάστια θα το εκτιμούσα
george.S
10/02/2020, 09:34
Καλημέρα
Τελικά Υ ρακορ δεν βρήκα πουθενά
Έβγαλα τον αποστάτη που είχα φτιάξει και το άφησα ελεύθερο
Ίσως στο μέλλον του αλλάξω με σωληνάκια που θα ξεκινούν από την τρόμπα στην κάθε δαγκάνα.
Την ντιζα από τα όργανα επίσης την άφησα ελεύθερη και την βγάζω από κάτω ώστε να έχω σωστή γωνία στα βυθισματα τα του καλαμιού και να μην πιέζει τα όργανα
Έβαλα και γρασο στον άξονα και στα ρουλεμάν και ασφάλεια με το δυναμοκλειδο
george.S
10/02/2020, 09:42
Και ήρθε ο Νίκος και έβγαλε άκρη με τα ηλεκτρικά γιατί εγώ δεν το έχω και βάλαμε φλας κλπ
Πίσω κοκοβιος είναι έτοιμος
Μπροστά έχω βρει τα καλώδια για τα φώτα συνέδεσα τα φλας και μένει να βάλω διακόπτη για να κόβω το φώς μπροστά κατά βούληση
Τοποθέτησα τα νέα πλακάκια
Στου κοντέρ αναγκάστηκα να ανοίξω νέες τρύπες
Στο στροφομετρου καθόταν τέλεια
Δεν έβαλα τα λεντ
george.S
10/02/2020, 09:46
Έβαλα λάδια δεν τρέχει σταγόνα και σήμερα θα του κάνω καύσιμα στο ντεπόζιτο να πάρει μπροστά να πάει μάστορα να μου αλλάξει την 4αδα καρμπιρατερ και να κάνει και ένα γενικό έλεγχο
Μετά πάω για εξάτμιση να βάλω αυτή που αγόρασα με την πολλαπλή από τον δότη και ΚΤΕΟ
Μετά σιγά σιγά θα διορθώνω πραγματάκια πχ φλας,αντίβαρα και ότι άλλο έχω ξεχάσει η έχω αφήσει για το μέλλον
doctor_john
10/02/2020, 09:56
Μπραβο σας!
Μένει κάτι αλλο;
υγ: ουπς, οκ έχεις μερικα ακομη
george.S
10/02/2020, 10:03
Υγρά φρένων
Εξαερωση
Φλατζα μίζα και τσεκ (δουλεύει οκ)
Πλύσιμο με χημικά το κύκλωμα ψύξης και νέο παραφλου
Πίσω Ανάρτηση...
Και πολλά ψιλικοκο όπως δεξί μαρσιπιε που είναι χτυπημένο και άλλα
Μπόλικα αλλά θέλω να το βγάλω έξω και να πιάνω πλέον κάθε φορά και ένα πράγμα
Είμαι σε καλό δρόμο πάντως:)
Υγρά φρένων
Εξαερωση
Φλατζα μίζα και τσεκ (δουλεύει οκ)
Πλύσιμο με χημικά το κύκλωμα ψύξης και νέο παραφλου
Πίσω Ανάρτηση...
Και πολλά ψιλικοκο όπως δεξί μαρσιπιε που είναι χτυπημένο και άλλα
Μπόλικα αλλά θέλω να το βγάλω έξω και να πιάνω πλέον κάθε φορά και ένα πράγμα
Είμαι σε καλό δρόμο πάντως:)
Τι χημικό θα βάλεις στο σύστημα ψύξης?
george.S
10/02/2020, 13:06
Πρόσφατα είχα πάει το αμάξι του κουμπάρου μου σε ένα συνεργείο στη νέα Ιωνία που συνέδεε το σύστημα σε δίκη του τρόμπα που μεσολαβεί μια δεξαμενή και το βαζει να λειτουργεί για ώρα με σιτά για να κρατάει τα σκουπίδια
Μετά ξεπλένει και βγάζει παραφλου
40 ευρώ παίρνει για όλη την διαδικασία και μου φαίνεται τίμιο με τα χημικά που χρησιμοποιεί
Ξέρω και θυμάμαι viper για το ξύδι αλλά πιστεύω ότι θα έχω καλύτερα αποτελέσματα στον μάστορα και το κόστος είναι υποφερτο
https://www.skroutz.gr/c/1884/Prosthetika-Kaysimou-Ladioy.html?keyphrase=%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CF%88%CF%8 5%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85
και με αυτα μια χαρα δουλεια κανεις
george.S
11/02/2020, 17:44
Καλησπέρα
Αγόρασα καθαριστικό για το ψυγείο να το κάνω μόνος μου τελικά
Και τέλος με τα φρένα...οοεεεοο
Δεν ξέρω αν φταίει το ότι έχω υψηλής πίεσης αλλά πήρε πολύ λίγο υγρό φρένων σε σχέση με το 1/2 λίτρο που είχα πάρει
george.S
13/02/2020, 11:56
:)
Καλημέρα
Πρώτη δοκιμαστική και βόλτα μέχρι τον μάστορα για να συνεννοηθούμε ποτέ θα μου αλλάξει 4αδα καρμπιρατερ
Έχω ακόμα πράγματα να κάνω αλλά σε πρώτη φάση είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος
Θα επανέλθω αργότερα...
doctor_john
13/02/2020, 12:12
Ρετάλι απο τον eastmed είναι αυτό; :eyepop:
δώσε αρχείο με ήχο!
Πολυ ωραια δουλεια,μπραβο, μακαρι να εφερνε η Χοντα αυτο το μοντελο και στην Ευρωπη αλλα με τους κανονισμους για τους ρυπους αυτο μαλλον δε θα γινει ποτε. :a18:
george.S
13/02/2020, 16:10
Θα επανέλθω αργότερα για λεπτομέρειες
george.S
13/02/2020, 16:13
Ξέρει κανένας που μπορώ να απευθύνω για την εξάτμιση στα βόρεια προάστια?
Έχω πολλαπλή και τελικό Honda πρέπει να ενωθούν Μεταξύ τους
Αλλιώς Παπαγιάννη Πειραιά?
Ευχαριστώ πολύ
george.S
13/02/2020, 16:16
Ρετάλι απο τον eastmed είναι αυτό; :eyepop:
δώσε αρχείο με ήχο!
Μπορώ να ανεβάσω βίντεο?
Εξάτμιση φοράει αυτό το μπουρι από όταν το πήρα
Έχω γνήσιο από το version s τελικό και πολλάπλη από τον δότη και θέλω να τα φορέσω πάνω πριν πάω για αλλαγή καρμπιρατερ και ρύθμιση
Γιώργο υπάρχει εξατμισας αυτοκινήτων στην Πεντέλης στα Βριλήσσια
Λίγο κάτω από Σισμανογλείου στο ρεύμα προς πεντελη
Ένα πλακάκι πρέπει να σου κολλήσουν για να βιδωσεις επάνω το τελικό. Ο Παπαγιάννης τα έχει έτοιμα. Το είχα κάνει εκεί σε ένα bandit 600 αρκετά χρόνια πριν. Μην ρωτήσεις τιμές δεν θυμάμαι. Πάντως είχα το τελικό μαζί μου και το έφτιαξε επιτόπου. Θα χρειαστείς ένα Ζουάν ανάμεσα στο τελικό και στο πλακάκι
Edit : πήγαινε με την πολλαπλή φορεμενη για να μην γίνει λάθος με την ευθεία του τελικού.....
george.S
14/02/2020, 10:21
Έκλεισα ραντεβού Δευτέρα
Πρέπει να πάω με περασμένη την πολλαπλή αλλιώς κοστίζει επιπλέον...λογικό
Ευχαριστώ