View Full Version : Οίτη 13/10/19
harris_x
11/10/2019, 14:20
Άμα ξέρεις το μέλλον (https://www.youtube.com/watch?v=sGUT0tDw_Fk), + κρυολόγημα για να σιγουρευτεί το non-show.
Με πάει εξαιρετικά το φετινό φθινόπωρο. :priest:
Καλά να περάσετε παίδες.
Βιταμίνη C να πάρεις :a024:
Thanks ΤΣώνη μπόι :beer:
Άμα ξέρεις το μέλλον (https://www.youtube.com/watch?v=sGUT0tDw_Fk), + κρυολόγημα για να σιγουρευτεί το non-show.
Καλά να περάσετε παίδες.
Περαστικά Γιαννάκη..
Γιανννν
ελα ρε κανεις πλακα δεν ηξερα οτι αρρωσταίνουν οι δίφυλλες ντουλάπες. περαστικα!!
εγω εκτος απρόοπτου θα ειμαι στην αφετηρία,
μια υποχρέωση προσπαθώ να αναβάλω και ολα πάνε καλώς μεχρι στιγμής.
harris_x
11/10/2019, 19:29
:hmm::hmm::hmm:
Ψήσου η διαδρομή τα σπάει και ο ρυθμός θα είναι τουριστικός :)
Καλά να περάσετε παίδες.
αδερφε, εγω καθε χρονο τετοια εποχη ημουν παντα κρυωμενος.. εκτος απο φετος.. αλλα φετος ειμαι και 24 κιλα μειον.. οποτε τωρα ξερεις τι πρεπει να κανεις..:lol:
στο θεμα μας τωρα: εγω τελικα δεν θα μπορεσω να ερθω, οχι γιατι τελικα δεν βρηκα χορηγο, αλλα εχω τον πατερα μου νοσοκομειο και εχω τρεχαματα..
ρε μπαγασα χαρη, μια φορα σε βολτα δικη σου δε το χω να ερθω. περισυ στο διακο δε προλαβα να παρω το μηχανακι, στην επομενη ακυρωσες, τωρα λογοι υγειας (οχι δικης μου)
πολυ γκαντεμης εισαι μωραδερφακιμου...
harris_x
11/10/2019, 23:23
αδερφε, εγω καθε χρονο τετοια εποχη ημουν παντα κρυωμενος.. εκτος απο φετος.. αλλα φετος ειμαι και 24 κιλα μειον.. οποτε τωρα ξερεις τι πρεπει να κανεις..:lol:
στο θεμα μας τωρα: εγω τελικα δεν θα μπορεσω να ερθω, οχι γιατι τελικα δεν βρηκα χορηγο, αλλα εχω τον πατερα μου νοσοκομειο και εχω τρεχαματα..
ρε μπαγασα χαρη, μια φορα σε βολτα δικη σου δε το χω να ερθω. περισυ στο διακο δε προλαβα να παρω το μηχανακι, στην επομενη ακυρωσες, τωρα λογοι υγειας (οχι δικης μου)
:sad:
Περαστικά ρε φιλε
caesarsk
12/10/2019, 10:59
Χάρης Μητσοτάκης
Περαστικά στον πατέρα σου ρε συ
harris_x
12/10/2019, 11:17
Χάρης Μητσοτάκης
:facepalm:
:a018:
Καλημέρα σας κύριοι,
παρακολουθώ το θέμα και λέω να συμμετάσχω. Αύριο στο περίπτερο, βάλτε κάνα γαρύφαλλο στα αυτί, να σας γνωρίσω
harris_x
12/10/2019, 11:19
Υπενθύμιση για όσους ενδιαφέρονται.
Αύριο στις 0800 στο Περίπτερο :beer:
Την Κυριακή 13/10/19 στις 08:00 θα σας περιμένουμε στο/στον "Περίπτερο"/"Σταθμό 14" (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=61366) με γεμάτα ντεπόζιτα στα μηχανάκια σας να πιούμε ένα καφεδάκι στα γρήγορα, να γνωριστούμε με όσους δεν το έχουμε κάνει ήδη και να φύγουμε στις 09:00
harris_x
12/10/2019, 11:21
Καλημέρα σας κύριοι,
παρακολουθώ το θέμα και λέω να συμμετάσχω. Αύριο στο περίπτερο, βάλτε κάνα γαρύφαλλο στα αυτί, να σας γνωρίσω
Θα μας γνωρίσεις, αν έχει κόσμο να πας στους πιο μάχιμους, στους πιο γαμάτους :smokin:
Σε πόση ώρα χοντρικά υπολογίζετε να είστε στο Καταφύγιο; Ή τι ώρα περίπου αν προτιμάτε .
Επίσης αυτό είναι έτσι; https://goo.gl/maps/mq6yrWUk6zAfFrAZ9
Θεωρητικά γύρω στις 11 με 12.....εκτος απροόπτου κλπ κλπ...;)
harris_x
12/10/2019, 11:49
Σε πόση ώρα χοντρικά υπολογίζεται να είστε στο Καταφύγιο; Ή τι ώρα περίπου αν προτιμάτε .
Επίσης αυτό είναι έτσι; https://goo.gl/maps/mq6yrWUk6zAfFrAZ9
Αυτό είναι :beer:
harris_x
12/10/2019, 12:15
Νεοσσος, μάλλον σου βρήκα παρέα στον ρυθμό που αγαπάς, ψήνεσαι;
Κάποια γυναίκα με 300άρι; :lol:
Ποιος έμεινε και θέλει σπρώξιμο;
:lol:
harris_x
12/10/2019, 12:36
Τι μαλάκες είστε και οι δυο σας :lol:
Θα έχει παρέα θα έρθουν κι άλλοι...;)
MG-KTiNoS
12/10/2019, 13:09
εγώ δεν θα τα καταφέρω
harris_x
12/10/2019, 13:18
εγώ δεν θα τα καταφέρω
Δεν πειράζει Νίκο, στην επόμενη ;)
Καλησπέρα συντροχοι!
Εκτός απροόπτου λεω να συμμετάσχω κι εγω με τη μαουνα μου!
Λέω κανα συνθηματικό?
Καλησπέρα συντροχοι!
Λέω κανα συνθηματικό?
Ναι.... "πως το βλέπετε; θα βρέξει;" :lol:
Το σκέφτομαι ακόμη. 70% όχι, 30% ναι. Δε γκζέρω τη διαδρομή και αν δε βρεθεί κάποιος σε ρυθμό 125αριού, θα βρεθώ χαμένος στους κάμπους. Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρω απόφαση να βάλω βάση για πλοηγό/κινητό στο μηχανάκι για να είμαι πιο ανεξάρτητος. Στην προηγούμενη Οίτη, παραλίγο να φύγω ευθεία λίγα λεπτά απ' όταν ξεκινήσαμε και να ακολουθήσω άλλο γκρουπ μοτοσυκλετών που πήγαινε στη Ναύπακτο. Έριξα ζάρι, έστριψα δεξιά και σας βρήκα.
Ελάτε στη βόλτα και αν είστε γρήγοροι θα σας αφήνουμε να μας περνάτε ενώ αν είστε αργοί θα μένουμε πίσω σας για να νιώθετε γρήγοροι.
Aν αυτό δεν σας ενδιαφέρει θα μένουμε μαζί σας για παρέα και όμορφα τρενάκια σαν κι αυτά που κάνουν οι χαρλεαδες :bawl:
Χωρίς πλάκα, η κίνηση σε ομάδα, με αποστάσεις ασφαλείας, για εμένα είναι ό,τι καλύτερο και πιο όμορφο.
harris_x
12/10/2019, 13:53
Καλησπέρα συντροχοι!
Λέω κανα συνθηματικό?
Θα σε περιμένουμε ;)
Όχι δεν έχει συνθηματικα κλπ, θα μας καταλάβεις, το γράφω και παραπανω: :cool:
Θα μας γνωρίσεις, αν έχει κόσμο να πας στους πιο μάχιμους, στους πιο γαμάτους :smokin:
ΔΙΟΜΗΔΗΣ
12/10/2019, 13:58
Θα σε περιμένουμε ;)
Όχι δεν έχει συνθηματικα κλπ, θα μας καταλάβεις, το γράφω και παραπανω: :cool:
Το νού σας γιατί αύριο ίδια ώρα έχουν ραντεβού και οι V-Stromάδες.
Θα σας δώ αύριο μιας και θα λείπει ο Rainman.
Κάποια γυναίκα με 300άρι; :lol:
Ναι, καλά, τις έχω δει αυτές, πάνε γρήγορα.
Κανένας παππούς με 125άρι θα έρθει;
Cpt. Haddock
12/10/2019, 14:30
ΤΚάποια στιγμή πρέπει να το πάρω απόφαση να βάλω βάση για πλοηγό/κινητό στο μηχανάκι για να είμαι πιο ανεξάρτητος. .
μάθε να διαβάζεις χάρτες
harris_x
12/10/2019, 14:31
Κανένας παππούς με 125άρι θα έρθει;
Μπορείς να το πεις κι έτσι :lol:
Αν τελικά έρθει
μάθε να διαβάζεις χάρτες
Ξέρω να επιλέγω τους κατάλληλους χάρτες και να τους διαβάζω, τόσο τους οδικούς, όσο και τους πεζοπορικούς. Μάλιστα έχω κάνει πολλές διαδρομές στο εξωτερικό με έντυπους χάρτες. Όταν ήμουν συνοδηγός και έδινα οδηγίες πλοήγησης, δε χανόμασταν ποτέ. Όταν οδηγούσα και έδινε άλλος τις οδηγίες, συνήθως χανόμασταν. Το θέμα είναι ότι για να διαβάσεις χάρτη (ή το σύστημα πλοήγησης που έχεις στο κινητό σου, μέσα στο σακίδιο), πρέπει να σταματήσεις και να χάσεις μερικά λεπτά, οπότε η απόσταση με τους άλλους μεγαλώνει. Πρακτικά κάνεις τη διαδρομή μόνος.
Ξέρω να επιλέγω τους κατάλληλους χάρτες και να τους διαβάζω, τόσο τους οδικούς, όσο και τους πεζοπορικούς. Μάλιστα έχω κάνει πολλές διαδρομές στο εξωτερικό με έντυπους χάρτες. Όταν ήμουν συνοδηγός και έδινα οδηγίες πλοήγησης, δε χανόμασταν ποτέ. Όταν οδηγούσα και έδινε άλλος τις οδηγίες, συνήθως χανόμασταν. Το θέμα είναι ότι για να διαβάσεις χάρτη (ή το σύστημα πλοήγησης που έχεις στο κινητό σου, μέσα στο σακίδιο), πρέπει να σταματήσεις και να χάσεις μερικά λεπτά, οπότε η απόσταση με τους άλλους μεγαλώνει. Πρακτικά κάνεις τη διαδρομή μόνος.
Ξεκινα από το τέλος :D
Δε γκζέρω τη διαδρομή - θα βρεθώ χαμένος στους κάμπους- που πήγαινε στη Ναύπακτο- Έριξα ζάρι
adventure,περιπέτεια ,τέλειο :)
Κατά τα άλλα ελπίζω να καταφέρω να ξυπνήσω στις 7 :cry:,8 η ώρα πρέπει να είμαι στον δρόμο αν θέλω να σας προλάβω στην Οίτη.
harris_x
12/10/2019, 14:45
Ξεκινα από το τέλος :D
Θα έρθεις;
Εγώ δεν έρχομαι, γιατί δεν έχω abs.
:tooth:
Καλά να περάσετε.
harris_x
12/10/2019, 15:15
Εγώ δεν έρχομαι, γιατί δεν έχω abs.
:tooth:
Καλά να περάσετε.
Που πας ρε καραμητρο χωρίς ABS;
Ευχαριστούμε δικέ μου :beer:
harris_x
12/10/2019, 15:16
:ninja:
Xmmmmmmmmm
:beer:
harris_x
12/10/2019, 15:20
Ναι
το γεμάτο ντεπόζιτο με προβληματιζει, αλλα μπορω να το παραβλέψω αμα παω με ρυθμούς νεοσσού! και στο φιναλε με δεινει και με ρυμουλκεί. τραβάνε καλα αυτα τα 700 τα εχω δει~!! :D
chris 1150
12/10/2019, 15:35
:ninja:
Κανόνισε να έρθεις
harris_x
12/10/2019, 15:45
Κανόνισε να έρθεις
Ε ναι να το κανονίσει...
harris_x
12/10/2019, 16:25
Πωωωω... Πρέπει να κάνω μια καταμέτρηση να ξέρω τι να περιμένω... :facepalm:
Σιγά μην βγάλεις και το απουσιολογιο...έχεις δώσει 1 ώρα πριν άφιξη...9.01 έχουμε γίνει καπνός...;)
harris_x
12/10/2019, 16:31
Να φέρω και το πανό του μοτό για να μας γνωρίσουν;
Ή να έχω δύο 675 στο πέτο;
Ένα μαύρο και ένα κόκκινο;
Φέρε το πανό....με τα ντειτονα.....:bawl:
harris_x
12/10/2019, 16:49
Φέρε το πανό....με τα ντειτονα.....:bawl:
:bawl::bawl::bawl:
caesarsk
12/10/2019, 19:14
38,3 με πτωτική τάση...
Αν είμαι εως 37-37,1 το πρωι θα ειμαι στο περιπτέρο!!! Μπορεί ο καθαρός αέρας του βουνού να μου κάνει καλό η απλα΄να γυρίσω με το αυτοκίνητο του Blitzer και ο Blitzer με την Μαούνα!
το γεμάτο ντεπόζιτο με προβληματιζει, αλλα μπορω να το παραβλέψω αμα παω με ρυθμούς νεοσσού! και στο φιναλε με δεινει και με ρυμουλκεί. τραβάνε καλα αυτα τα 700 τα εχω δει~!! :D
Μόλις γέμιζα ντεπόζιτο. Ευελπιστώ τα 14 λίτρα να μου βγάλουν τα 450 χιλιόμετρα της διαδρομής. :p
Οι πιθανότητες αντιστράφηκαν και μάλλον θα έρθω. Φόρτωσα το χάρτη στο κινητό, μέχρι και τοστάκι έφτιαξα. Σκέφτομαι ότι ο καιρός είναι ιδανικός για βόλτα και παίζει να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη για να ξαναμαζευτούμε με τόσο καλό καιρό.
harris_x
12/10/2019, 19:38
38,3 με πτωτική τάση...
Αν είμαι εως 37-37,1 το πρωι θα ειμαι στο περιπτέρο!!! Μπορεί ο καθαρός αέρας του βουνού να μου κάνει καλό η απλα΄να γυρίσω με το αυτοκίνητο του Blitzer και ο Blitzer με την Μαούνα!
Όχι ρε Σοφ... Μαλακία...
Περαστικά δικέ μου :τσάι: :a55:
38,3 με πτωτική τάση...
Άσε το πλοίο της αγάπης στο σπίτι κι έλα μαζί μου, να νιώσεις λίγη αδρεναλίνη.
Περαστικά. Κι εγώ μισοάρρωστος είμαι. :D
Άσε το πλοίο της αγάπης στο σπίτι κι έλα μαζί μου, να νιώσεις λίγη αδρεναλίνη.
Θα έρθεις τελικά με το Σημ ή με το Φειαίστα;
Με το φιεστάκι μου, για να με φτάνετε στην κίνηση. :lol:
Με το φιεστάκι μου, για να με φτάνετε στην κίνηση. :lol:
Μήπως να του κοτσάρουμε ένα τρέιλερ, να ανεβάσω πάνω το μοτοσακό, για να πάει πιο γρήγορα;
harris_x
12/10/2019, 20:31
Μήπως να του κοτσάρουμε ένα τρέιλερ, να ανεβάσω πάνω το μοτοσακό, για να πάει πιο γρήγορα;
Έλα ρε 'συ, βάλτε το στο πορτμπαγκάζ :lol:
Κανόνισε να έρθεις
Κανονίστηκε, είμαι μέσα.
το εφαγα το πακετο τελικα.
δεν θα ερθω θα ειναι επικίνδυνο με 2 ωρες υπνο μονο.
αλλη φορά.
καλα να περασετε!!!
Σε 4,5 ώρες ε; Εντάξει! :lol:
harris_x
13/10/2019, 06:23
Χμμμμμ... Μάλλον δεν ακυρώθηκε τελικά...
Κοίτα να δεις :eek:
Καλημέρα σας, σε 37' στο περιπτέρο :a55:
Καλημέρα, καλό δρόμο μάγκες :a55::a55:
harris_x
13/10/2019, 06:32
Καλημέρα, καλό δρόμο μάγκες :a55::a55:
Επίσης δικέ μου, θα τα πουμε Οίτη :winka:
Δε μπιστεύω να κσύπνησα τσάμπα, ε; :p
Καντο 8.15 μερικοί παμε με το πάσο μας και το βράδυ μπεκροπιναμε:D
harris_x
13/10/2019, 06:52
Καντο 8.15 μερικοί παμε με το πάσο μας και το βράδυ μπεκροπιναμε:D
Αρχίσαμε τις δικαιολογίες.... :vroum:
Χμμμμμ... Μάλλον δεν ακυρώθηκε τελικά...
Κοίτα να δεις :eek:
Καλημέρα σας, σε 37' στο περιπτέρο :a55:
Είμαι ήδη
Παιδιά ερχομαι δώστε 5 λεπτά στον συνάνθρωπο
Στάση για νικοτίνη στο χωριό Συκιά κάτω από το όρος Γκιώνα.Εχει δροσια εδώ!
και για πειτε ολα καλα;;; :bawl::bawl::bawl:
και για πειτε ολα καλα;;; :bawl::bawl::bawl:
411113
:lol: :lol: :lol: :lol:
Εγώ, όπως ίσως καταλάβατε, δεν άκουσα ποτέ ξυπνητήρι.
Μπορεί να ξεκινήσω κατά τη 1 και να σας προλάβω. :lol:
o_gavros
13/10/2019, 10:54
"όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί",
old Greek proverb :p
Στάση για νικοτίνη στο χωριό Συκιά κάτω από το όρος Γκιώνα.Εχει δροσια εδώ!
Τι; ατμιστές δεν έχει η παρέα να συνεχίσετε εκει το σχετικό θρεντ; :p
Καλά να περάσετε! :beer: Ελπίζω να αξιωθώ κάποια στιγμή να σας ακολουθήσω κι εγώ σε μια βόλτα......
harris_x
13/10/2019, 14:13
411116
Γαμάμε... :beer:
411116
Γαμάμε... :beer:
πισω πισω ειναι ο nikos_dk ή οπως σκατα το εχει το nick name?
harris_x
13/10/2019, 15:07
πισω πισω ειναι ο nikos_dk ναι
gior-gos
13/10/2019, 15:10
Κι εκεί που σταμάτησα να βγάλω φώτο..
ακούω πίσω μου
χράααααατς.
Μου πέσε :cry::lol:
411117
Nik0s_Dk
13/10/2019, 15:24
πισω πισω ειναι ο nikos_dk ή οπως σκατα το εχει το nick name?
Κλαίω ρεεεε!! Δεν ήρθες.. Νεχτ ταιμ!!
harris_x
13/10/2019, 15:25
Ωπ;;;
Έπαθε ζημιά;
ακούω πίσω μου
χράααααατς.
411117
και χρατς τον ατιμο ..πάρτον κάτω! https://www.youtube.com/watch?v=Oz2CrdBp9Ks :D
harris_x
13/10/2019, 17:41
Μόλις μπήκα σπίτι.
Σχόλια κλπ για τη βόλτα, αργότερα.
Το σημαντικό είναι ότι πήγαν όλα μια χαρά και η παρέα ήταν η καλύτερη :beer:
Έφτασα και εγώ.
ωχχ.. όλα καλά με την Γερμανίδα;;;
harris_x
13/10/2019, 17:50
Έφτασα και εγώ.
Τέλεια :beer:
Νίκο χάρηκα πολύ για την γνωριμία, να τα ξαναπούμε φίλε :beer::beer::beer:
Nik0s_Dk
13/10/2019, 17:55
:beer: σπίτι κ γω. Να στε καλά παιδιά και στις επόμενες..
Και γ@μω τις βόλτες. Σπίτι κι εγώ επίσης
Χάρη :beer:
ακούω πίσω μου
χράααααατς.
411117
Μετά από μια ηλικία όλα πέφτουν :D
Σπίτι και εγώ!
Ωραία βόλτα, ωραία διαδρομή, ωραία παρέα, ωραίοι ρυθμοί.
Κρίμα που είμαστε στην δίαιτα και δεν φάγαμε κιόλας...
Μπακ του χομ και η αφεντιά μου.
Πολύ ωραιο το σημερινό!
Χάρηκα που σας γνώρισα κύριοι
EXO_SholikoS
13/10/2019, 19:05
Επιστροφή στη βάση κ απο εμένα...ήταν υπέροχα, ελπίζω να κανονίζετε συχνά τέτοια events...οχι πάλι του χρόνου!!!!! :D Χάρηκα για την γνωριμία!!!
chris 1150
13/10/2019, 19:12
Και εγώ επέστρεψα σπιτι. Όλα καλά, καιρό είχα να βγω βόλτα, χάρηκα που σας είδα και γνώρισα καινούργια πρόσωπα. Να το ξανακάνουμε.
gior-gos
13/10/2019, 19:46
Σπίτι κι εγώ! Υπέροχη μέρα για βόλτα σήμερα, την καταφχαριστήθηκα! Υπέροχη και η παρέα. Είδα πρόσωπα που μέχρι τώρα τους ήξερα μόνο με τα ψευδώνυμά τους, και γαμω τα παιδιά!
Να το ξανακάνουμε ε.
Ωπ;;;
Έπαθε ζημιά;
Έφτασα και εγώ.
Μου χει ξαναπέσει.. κι όχι μιά και δυό.. ε, τώρα ίσως προστέθηκαν κανά δυό γρατζουνιές ακομα· δεν κοίταξα καν βασικά· την σήκωσα κι έφυγα :D
Μετά από μια ηλικία όλα πέφτουν :D
:bigcry:
harris_x
13/10/2019, 20:03
Πού είναι ο νεοσσός ρε παιδιά;
411134
Και που λέτε είμαι στη γράμμωση και προσέχω τι τρώω...
Πού είναι ο νεοσσός ρε παιδιά;
Εδώ, εδώ!
Προσπαθώ να συνέλθω από την ταχύτητα. Από το σημείο που αποχαιρετιστήκαμε, είχα άλλα 150 χιλιόμετρα και τα πήγα με μέση ταχύτητα κάτω από 80 km/h για να έρθω στα ίσα μου. :lol:
Η παρέα περίφημη, ο καιρός ήταν ιδανικός για μοτοβόλτα, ενώ η διαδρομή είχε πολλά ωραία ορεινά κομμάτια. Ο ρυθμός μου φάνηκε γρήγορος, όπως πάντα μαζί σας, και τα 461 χιλιόμετρα πολλά. Νομίζω ότι οι ιδανικές βόλτες για εμένα είναι κάτω από 300 χιλιόμετρα και όσο το δυνατόν περισσότερο σε ορεινά κομμάτια. Τελικά δεν έφθασε το 14λιτρο ντεπόζιτο, αλλά χρειάστηκαν 16 λίτρα βενζίνης (3,5L/100 km). :p
Χάσατε φάση στην αρχή που πήγα μέχρι την Αλίαρτο με άλλη παρέα που είχε κάνει προηγουμένως ενδιάμεση στάση μαζί μας. Κάποια στιγμή, έχω να δω το Χάρη και το Θοδωρή πάνω από μισή ώρα και τους λέω:
- Ρε παιδιά να περιμένουμε και τους άλλος, κάτι συνέβη, δεν μπορεί να μη μας έχουν προσπεράσει τόση ώρα.
- Ποιος άλλους; Εσύ μαζί μας έρχεσαι;
:lol:
Μπράβο Χάρη που μας ξεσηκώνεις! Χάρηκα που σας ξανάδα, γνώρισα και νέα παιδιά. Άντε και του 'χρόνου. Όχι νωρίτερα, ε! :p Μετά τις σημερινές συζητήσεις, φήμες λένε ότι η επόμενη βόλτα θα γίνει με όλους να οδηγούν scooter.
harris_x
13/10/2019, 20:28
411134
Και που λέτε είμαι στη γράμμωση και προσέχω τι τρώω...
Ναιτι;
Δεν είμαι εγώ στη γράμμωση;
Νομίζω από τη φωτογραφία που έβαλες είναι οφθαλμοφανες :tooth:
νεοσσος αν βάλεις ποτέ για πούλημα το ΜΤ σου ,ρίξε μου ένα π.μ ,το αγοράζω όσα χιλιόμετρα και αν έχει τότε στο κοντέρ :lol: :wave2: