View Full Version : MULTISTRADA 1000DS
Λοιπον το εχω 2 εβδομάδες στα χερια μου....
Πρωτη φορα με Ducati... (Πως λεμε πρωτη φορα Αριστερα… Καπως ετσι..)
Είναι 16 ετων Κυρια με 69,000 χλμ...
Με τραβηξε αυτό το κοκκινο της φωτιας και η μοναδικοτητα που βγαζει…
Στα φαναρια παιζω κατι μεταξύ ντέφι και σφαλιαρα σε κωλομαγουλο λογω ξηροκαμπανου… Τωρα το συνηθησα βεβαια, μετα από δυο εβδομάδες... Μου κακοφαινοταν στην αρχη λογω ότι ειχα γιαπωνέζικα μοτερια παλαιοτερα και σχετικα αθόρυβα...
Συμπερασμα 1ο... Γυρνανε κεφαλια όταν περναω…
Απορια ... Νομιζουν ότι είναι κατι πολύ δυνατο…??? και με ρωτάνε στα φαναρια για τελικες και μλκς? τι διαολο από το 2003 κυκλοφορει
Μεχρι κι ο βενζινας μου την ειπε που οταν του ειπα γεμισε το με απλη απαντησε : " τετοιο εργαλειο και βαζεις απλη?"
Του απαντησα : " Φιλε μου το μοτερ εχει τεχνολογια προ 20ετιας κι ο κατασκευαστης 95 λεει στο μανιουαλ" ....
Facts: πολύ καλο πλαισιο κ φρενα… εχω εντυπωσιαστεί
Όλα αυτά με κανουν να νομιζω ότι εχω δωσει πολλα λεφτα για να το παρω, ενώ εδωσα μον 2,700 ευρω //
Καταναλωση μεχρι τωρα 8,8 λτ/100χλ σε πολη… (ο υπολογιστης του λεει 7,4)
Αυτα... Γραφτε εδω οσοι ξερετε απο το εργαλειο τιποτε κολπα (hacks).. ή συμβουλες γιατι δεν εχω ιδεα...
Επισης θα γραφω εδω κατα καιρους τα δικα μου συμπερασματα...
PS. O γιος μου το εχει ερωτευτει απο τωρα... :lol:
411354
Πω πω, με γεια φίλε!!Έσπασα δόντι μια μέρα εξαιτίας της,καρφώθηκα σε κολώνα γιατι περπατούσα και χάζευα μία στο απέναντι πεζοδρόμιο :pink: (εντάξει υπερβάλω λίγο...καρούμπαλο έκανα μόνο :D )
Καλές βόλτες!!!
harris_x
17/10/2019, 13:33
Καλόβολτο το εργαλείο :beer: :beer: :beer:
Ευχαριστω παιδες!!!!! :beer:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/10/2019, 13:56
Το 2008 το έκανα τεστ ντραιβ.Μαζί το βεστρομ και το μπεμπέ το 650 το Ντακάρ. Τελικά κατέληξα στο στρομ. Η μόνη εμπειρία ήταν αυτή του ενός 20λεπτου που αποκόμισα. Καυλαρος. Καλορίζικο καλοτάξιδο και να χαρείς το παιδάκι σου :beer:
Coyote.V
17/10/2019, 14:26
Καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Τα λόγια του βενζινά μην τα λαμβάνεις υπ όψη, να πουλήσει 100άρα θέλει ειδικά σε shel που την έχουν 1 λεπτό ακριβότερη από την απλή. . :beer:
harris_x
17/10/2019, 14:32
Χρόνια πολλά κιόλας :beer::beer::beer::beer:
doctor_john
17/10/2019, 16:00
Mε 'γειά MG! καλά χιλιόμετρα!
Το multi είναι ένας ανεκπλήρωτος έρωτας για εμένα. Τόσα χρόνια μετά και ακόμα μου δημιουργεί την ίδια αίσθηση!
Έφτασα σε μια τυπική προκαταβολή για το πρώτο, την οποία άφησα πριν έρθει στην ελλάδα περισσότερο λόγο
όσων διάβαζα (σχεδόν ζούσα) στο advrider εκείνη την εποχή από αμερικανούς που το είχαν ήδη.
Μην παρεξηγηθώ, δεν με προβλημάτισαν παιδικές ασθένειες σε ένα διβάλβιδο ducati με άσπαστο κινητήρα.
Ήταν μια μίξη της γεωμετρίας του και του τρόπου που οδηγούσα - συγκεντρωνόμουν εκείνη την εποχή το γεγονός
ότι δεν το πήρα τελικά. Το ότι έμενα κέντρο χωρίς υπόνοια γκαράζ ήταν επίσης ένας λόγος.
Αργότερα, χάρη σε φίλο που έκανε το διδακτορικό του, έβαλα μερικες χιλιάδες χλμ στο S, που συντηρούσαμε - ψιλοδιορθώναμε παρέα.
Θα σου αναφέρω κάποια βασικά να έχεις υπόψιν που ελπίζω να έχουν διορθωθεί.
α) έλεγχος δεσίματος καλαμιών. Φαντάζομαι το έχουν τσεκάρει ήδη, μετράς με ακρίβεια αν έχουν διαφορά τα καλάμια πάνω από την τιμονόπλακα.
β) έλεγχος μούφας εξαγωγής πίσω κεφαλής. Λύνει συχνά, μη το κάνουμε θέμα δεν κινδυνεύεις, ακούγεται όταν συμβεί.
γ) το όργανο, αν δεν έχει κάποια αναβάθμιση που αγνοώ, δείχνει τόλμη και γοητεία. Γενικά μη το εμπιστεύεσαι στην λεπτομέρεια του
ειδικά την ένδειξη βενζίνης. Έχουν ψηλά τον αισθητήρα στο τεπόζιτο με αποτέλεσμα να βγαίνεις από βενζινάδικο λίγο σπιρτόζικα
και να σου δείχνει σχεδόν άδειο μέχρι την επόμενη σουζίτσα...
δ) ντουλαπάκια! ανοίγουν συνήθως σε ανηφόρες υπο πίεση, τσέκαρε και ασφάλισε τα.
δεν θυμάμαι κάτι άλλο προς το παρόν ;)
Παπασουζα σε ευχαριστώ πολύ! :beer:
sapila racing
17/10/2019, 16:30
Καλές βόλτες! :beer:
Πολύ καλή μοτοσυκλέτα ειδικά αφού σου αρέσει οπτικά.
Η ένδειξη βενζίνης που ανέφερε παραπάνω ο doctor_john είναι περιεργη όχι λόγω του αισθητήρα αλλα λόγω του σχήματος του τεπόζιτου που συνεχίζεται προς τα πίσω.
Καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Τα λόγια του βενζινά μην τα λαμβάνεις υπ όψη, να πουλήσει 100άρα θέλει ειδικά σε shel που την έχουν 1 λεπτό ακριβότερη από την απλή. . :beer:
Αυτό ακριβώς... να πουλήσουν το ακριβότερο τους προϊόν θέλουν
Harris x είσαι πολύ παρατηρητικός!!! Να είσαι καλά Φίλε Σ ευχαριστώ πολύ :beer:
DR. JOHN σε ευχαριστώ απεριόριστα! :beer: Αυτά τα μυστικά θέλω να μαθαινω... οπως λες κι εσυ κι ο sapila :beer: παρατήρησα ότι ο δείκτης βενζίνης είναι ο,τι να ναι.. μου έδειχνε ότι δεν έχω άλλο καύσιμο ενώ έβαλα 13 λίτρα στην αντλία... Που σημαίνει είχε αλλά 7 μεσα
doctor_john
17/10/2019, 17:46
σούζα, σούζα! σοβαρά, στρώνει! :beer:
θέλω να σε ρωτήσω και ντρεπομ' αλλα θα σι ρωτήξω: την θέση οδήγησης πως την βλέπεις;
Κυριολεκτικά το λέω, το σημείο που κάθεσαι, το πίσω μέρος του και το εμπρός του.
πυξιδας990
17/10/2019, 20:01
παμε..
πρωην κατοχος 2,μαυρου και κοκκινου
1.ντεποζιτο..βαζε αργα,πολυ αργα λεμε,κατω απ τη σελα αναβατη στενευει πολυ και κραταει αερα.σε καθε περιπτωση τα 8,8 ειναι υπερβολικα και μαλλον επειδη δεν γινεται σωστο γεμισμα δεν μετρησες σωστα.200 χλμ τα εχει ανετα και εχει ακομα αρκετο μεσα
2.πισω απο τον καθετο κυλινδρο εχει την αναπνοη του καρτερ,ενα στρογγυλο πραματακι με ενα σωλνακι που παει ψηλα....βαλε μεταλλικο γιατι το πλαστικο καποια στιγμη λογω θερμοκρασιας σπαει και γινεται εκει ολο πουτανα
3.κοντερ...δεν συμπαθει το νερο απο κοντα και σχετικα με πιεση....
4.η βαλβιδα λαδιου δεξια κατω,ειναι αναλωσιμη,παρε απο opel agila 1.2 diesel...ειναι πιο φθηνη και ειναι ιδια
5.οταν κανεις βαλβιδες,αλλαξε το φιλτρο βενζινας και βαλε γνησιο..
6.τωρα τον χειμωνα καλυψε το ψυγειο λαδιου για να πιανει θερμοκρασια το μοτερ.εγω στις γριλιες ειχα φτιαξει ενα μαυρο πλαστικο το ειχα πιασει απο μεσα πανω στις γριλιες και δεν φαινοταν,γριλιες εννοω το πλαστικο μπροστα απο το ψυγειο.οσο και να φαινεται παραξενο το μοτερ δεν ζεσταινεται.εγω το ειχα φαντασου μεχρι τελη μαιου πανω.90-110 βαθμους λαδιου στο κοντερ ειναι απολυτα φυσιολογικο,αλλα τωρα το χειμωνα ζητημα να πιασει το 90αρι και αυτο με μονο καλυμενο το ψυγειο,αλλιως δυσκολο..
7.μην αφηνεις ρελαντι και ζεσταινεις..στο 2 λεπτο καβαλα και ξεκινα λαου λαου να ζεσταινεται το μοτερ ολο..
8.πειραγματα παιρνει πολλα σχετικα,αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο
9.βαλε ξενον..και αυτο γιατι ο προτζεκτορας που εχει μπροστα ειναι ταμαμ για ξενον..επισης βαλε τον διακοπτη που σβηνουν τα φωτα
9.το καπακι της μπαταριας αριστερα,οπως αναφερθηκε,πιαστο καλυτερα απο τα υπαρχοντα,αυτοσχεδιασε..
θα θυμηθω και αλλα,σκουντα με ομως σε οτι θελεις
και 2 φωτο
411364
411365
σούζα, σούζα! σοβαρά, στρώνει! :beer:
θέλω να σε ρωτήσω και ντρεπομ' αλλα θα σι ρωτήξω: την θέση οδήγησης πως την βλέπεις;
Κυριολεκτικά το λέω, το σημείο που κάθεσαι, το πίσω μέρος του και το εμπρός του.
Σουζα;;; δεν το εχω καν... τελευταια φορα ειχα κανει πριν 30 χρονια με bmx :lol:
Η θεση οδηγησης ειναι ιδανικη για μενα... με ξενιζει λιγο το οτι η ζελατινα ειναι κοντα στο κρανος σε σχεση με την προηγουμενη μοτο μου (vstrom)
Η σελα εχει αντιολισθητικο αλλα ψιλογλιστραω προς τα πισω οταν ανοιγω το γκαζι.
παμε..
πρωην κατοχος 2,μαυρου και κοκκινου
1.ντεποζιτο..βαζε αργα,πολυ αργα λεμε,κατω απ τη σελα αναβατη στενευει πολυ και κραταει αερα.σε καθε περιπτωση τα 8,8 ειναι υπερβολικα και μαλλον επειδη δεν γινεται σωστο γεμισμα δεν μετρησες σωστα.200 χλμ τα εχει ανετα και εχει ακομα αρκετο μεσα
2.πισω απο τον καθετο κυλινδρο εχει την αναπνοη του καρτερ,ενα στρογγυλο πραματακι με ενα σωλνακι που παει ψηλα....βαλε μεταλλικο γιατι το πλαστικο καποια στιγμη λογω θερμοκρασιας σπαει και γινεται εκει ολο πουτανα
3.κοντερ...δεν συμπαθει το νερο απο κοντα και σχετικα με πιεση....
4.η βαλβιδα λαδιου δεξια κατω,ειναι αναλωσιμη,παρε απο opel agila 1.2 diesel...ειναι πιο φθηνη και ειναι ιδια
5.οταν κανεις βαλβιδες,αλλαξε το φιλτρο βενζινας και βαλε γνησιο..
6.τωρα τον χειμωνα καλυψε το ψυγειο λαδιου για να πιανει θερμοκρασια το μοτερ.εγω στις γριλιες ειχα φτιαξει ενα μαυρο πλαστικο το ειχα πιασει απο μεσα πανω στις γριλιες και δεν φαινοταν,γριλιες εννοω το πλαστικο μπροστα απο το ψυγειο.οσο και να φαινεται παραξενο το μοτερ δεν ζεσταινεται.εγω το ειχα φαντασου μεχρι τελη μαιου πανω.90-110 βαθμους λαδιου στο κοντερ ειναι απολυτα φυσιολογικο,αλλα τωρα το χειμωνα ζητημα να πιασει το 90αρι και αυτο με μονο καλυμενο το ψυγειο,αλλιως δυσκολο..
7.μην αφηνεις ρελαντι και ζεσταινεις..στο 2 λεπτο καβαλα και ξεκινα λαου λαου να ζεσταινεται το μοτερ ολο..
8.πειραγματα παιρνει πολλα σχετικα,αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο
9.βαλε ξενον..και αυτο γιατι ο προτζεκτορας που εχει μπροστα ειναι ταμαμ για ξενον..επισης βαλε τον διακοπτη που σβηνουν τα φωτα
9.το καπακι της μπαταριας αριστερα,οπως αναφερθηκε,πιαστο καλυτερα απο τα υπαρχοντα,αυτοσχεδιασε..
θα θυμηθω και αλλα,σκουντα με ομως σε οτι θελεις
Πυξιδα εισαι μεγαλος! σ'ευχαριστω πολυ που μοιραστηκες τις γνωσεις σου.. :beer:
Αυτο με το καλυμα του ψυγειου ειναι πολυ καλη ιδεα... Μου θυμιζει αεροψυκτα αυτοκινητα που το χειμωνα εκλειναν τις τρυπες κατω απο το καπω... (βλεπε citroen GSA, 2cv κλπ)
Για πειραγματα δεν ειμαι... η δυναμη που εχει μου αρκει... κ περισσευει μη σου πω..
Ξενον εχει και στις 2 σκαλες ηδη. Διακοπτη εχει εργοστασιακο για τα φωτα.. Φαινεται ως μοντελο 2003 ηταν λιγο πριν βγει η νορμα για τα μονιμως αναμενα φωτα..
Για ολα τα υπολοιπα :a20:
πυξιδας990
18/10/2019, 10:10
Πυξιδα εισαι μεγαλος! σ'ευχαριστω πολυ που μοιραστηκες τις γνωσεις σου.. :beer:
Αυτο με το καλυμα του ψυγειου ειναι πολυ καλη ιδεα... Μου θυμιζει αεροψυκτα αυτοκινητα που το χειμωνα εκλειναν τις τρυπες κατω απο το καπω... (βλεπε citroen GSA, 2cv κλπ)
Για πειραγματα δεν ειμαι... η δυναμη που εχει μου αρκει... κ περισσευει μη σου πω..
Ξενον εχει και στις 2 σκαλες ηδη. Διακοπτη εχει εργοστασιακο για τα φωτα.. Φαινεται ως μοντελο 2003 ηταν λιγο πριν βγει η νορμα για τα μονιμως αναμενα φωτα..
Για ολα τα υπολοιπα :a20:
ενα ενα μου ερχονται..:D
1.οι βιδες στη βαση που πιανει η ζελατινα ,εχουν την ταση να αυτονομουνται,βαλε κολα..
2.δεξια στο ρεζερβουαρ οπως καθεσαι θα δεις ενα καλωδιο με αναμονη...ειναι αναμονη για θερμενομενα,κοινως σηκωνει πραμα να τραβηξεις απο εκει και κλεινει η παροχη ρευματος με το κλειδι
3.η τρομπα συμπλεκτη πανω θελει συχνο καθαρισμα,κανε και ενα σερβις τσιμουχακια κτλπ
4.μην πετας λεφτα για φουλ συνενθετικο λαδι κτλπ,
5.οταν αλλαξεις λαδια,θα δεις δεξια κατω μια μεγαλη αλενοβιδα πανω στο καρτερ,εκει διπλα στο ποδοφρενο ειναι,μεσα εχει ενα φυσσιγι,προσοχη οταν λυσεις το φυσσιγι και το τραβηξεις εξω...καθαρισε το οπως στις φωτο...
6.εκει που παει το καλωδιο της μιζας,τρωει πολυ σκονη,λασπη,νερα κτλπ,ριχνε σπρευ,εγω εριχνα σπρευ που χρησιμοποιουν στα σκαφη για τα αλατια..
7.τα ρουλεμαν που τρεχουν οι υμαντες,αφου θα τους τσεκαρεις(ποτε ειχε αλλαξει?),κοιτα αν κολαει κανενα...
γενικως ειναι ενα ευκολο μηχανακι και υμαντες μπορεις να αλλαξεις μονο σου,αν πιανουν τα χερια σου,
σου βαζω καποιες φωτο τι λεω,στη μια με τα βελακια ειναι οτι εχω αναφερει μεχρι στιγμης,
411378411379411380411381
doctor_john
18/10/2019, 11:31
Πολύ σημαντικό, αν έχει ήδη και δεις ότι καίει πολλά λάδια θα χρειαστεί... λύσιμο κανονικά..
μπορείς να δοκιμάσεις να το πλύνεις με ορυκτέλαιο αρκετές φορές και να μην το προτιμήσεις ξανά.
1.οι βιδες στη βαση που πιανει η ζελατινα ,εχουν την ταση να αυτονομουνται,βαλε κολα..
2.δεξια στο ρεζερβουαρ οπως καθεσαι θα δεις ενα καλωδιο με αναμονη...ειναι αναμονη για θερμενομενα,κοινως σηκωνει πραμα να τραβηξεις απο εκει και κλεινει η παροχη ρευματος με το κλειδι
3.η τρομπα συμπλεκτη πανω θελει συχνο καθαρισμα,κανε και ενα σερβις τσιμουχακια κτλπ
5.οταν αλλαξεις λαδια,θα δεις δεξια κατω μια μεγαλη αλενοβιδα πανω στο καρτερ,εκει διπλα στο ποδοφρενο ειναι,μεσα εχει ενα φυσσιγι,προσοχη οταν λυσεις το φυσσιγι και το τραβηξεις εξω...καθαρισε το οπως στις φωτο...
6.εκει που παει το καλωδιο της μιζας,τρωει πολυ σκονη,λασπη,νερα κτλπ,ριχνε σπρευ,εγω εριχνα σπρευ που χρησιμοποιουν στα σκαφη για τα αλατια..
7.τα ρουλεμαν που τρεχουν οι υμαντες,αφου θα τους τσεκαρεις(ποτε ειχε αλλαξει?),κοιτα αν κολαει κανενα...
γενικως ειναι ενα ευκολο μηχανακι και υμαντες μπορεις να αλλαξεις μονο σου,αν πιανουν τα χερια σου,
σου βαζω καποιες φωτο τι λεω,στη μια με τα βελακια ειναι οτι εχω αναφερει μεχρι στιγμης,
Για ακομη μια φορα ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
Φαινεται ότι το κατεχεις το αντικειμενο… Θα ακολουθησω τις συμβουλες σου.
Σκοπευω να κανω εγω αλλαγες λαδιων φιλτρα, τακακια κλπ όπως εκανα σε ολες μου τις μηχανες.
Μπορει να προσπαθήσω και τους ιμαντες. Ηδη κατι βιντεακια DIY στο youtube δειχνουν ότι είναι κατι βατο.
Το δικο μου ιμαντες εχει αλλαξει πριν 5.000χλμ (1 χρονο πριν) . Κάθε 20,000 που λεει ο κατασκευαστης για αλλαγη είναι οκ να το ακολουθησω… δε νομιζω για πιο νωρις, τι λες;
Πολύ σημαντικό, αν έχει ήδη και δεις ότι καίει πολλά λάδια θα χρειαστεί... λύσιμο κανονικά..
μπορείς να δοκιμάσεις να το πλύνεις με ορυκτέλαιο αρκετές φορές και να μην το προτιμήσεις ξανά.
Για να δουμε, περιμενω να φτασω τα πρωτα 1000 χλμ να δω αν επεσε η σταθμη. Θα σας πω
doctor_john
18/10/2019, 13:01
Για να δουμε, περιμενω να φτασω τα πρωτα 1000 χλμ να δω αν επεσε η σταθμη. Θα σας πω
411410
sapila racing
18/10/2019, 13:06
Το δικο μου ιμαντες εχει αλλαξει πριν 5.000χλμ (1 χρονο πριν) . Κάθε 20,000 που λεει ο κατασκευαστης για αλλαγη είναι οκ να το ακολουθησω… δε νομιζω για πιο νωρις, τι λες;
Προσοχή και στο χρονικό όριο που είναι 2 χρόνια. Οποιο έρθει πρώτο!
Αλλιώς κινδυνεύεις να το πάρεις στο χέρι.
411410
Θα σου πω σε λιγο καιρο…. ή θα γελαω ή θα κλαιω…
ΟΚ :beer:
doctor_john
18/10/2019, 13:13
θα γελάς, το πρώτο σου δικύλινδρο είναι; αν δεν καίει θα κλαις ;)
Coyote.V
18/10/2019, 13:20
Είναι υποχρεωτικό να καίνε λάδια, για ποιο λόγο;
doctor_john
18/10/2019, 13:39
Είναι στις προδιαγραφές καλής λειτουργίας, πως οι φίλες με μεγάλο μπούστο κουράζονται και γκρινιάζουν; κάτι αντίστοιχο.
Αυτό ισχύει αυστηρά? Γιατί το δικό μου (Multi 1200) είχε κάνει ιμάντες 2/2018 αλλά από χλμ δεν έχει ούτε 9Κ, θα πρέπει να τους κάνω?
Σορρυ για το σπαμ στο θέμα του φίλου, πρώτη φορά Ducati και εγώ:D
θα γελάς, το πρώτο σου δικύλινδρο είναι; αν δεν καίει θα κλαις ;)
Όχι δεν είναι το 1ο μου δικυλινδρο… το στρομ 1000 εκαιγε αλλα λιγο. 500μλ σε κάθε αλλαγη των 5000χλμ
Για να δουμε τι θα καιει τουτο…
sapila racing
18/10/2019, 14:24
Αυτό ισχύει αυστηρά? Γιατί το δικό μου (Multi 1200) είχε κάνει ιμάντες 2/2018 αλλά από χλμ δεν έχει ούτε 9Κ, θα πρέπει να τους κάνω?
To 1200 νομίζω οτι θέλει ιμάντες κάθε 24000 χλμ η 60 μήνες (5 χρόνια), δεν έχει σχέση με τα αερόψυκτα 2βαλβιδα.
doctor_john
18/10/2019, 14:29
χεχ, πως φαίνεται η εμπειρία! δεν το γράφεις καθόλου το -ελαιό- :roflmao:
πυξιδας990
18/10/2019, 14:32
Εμένα δεν έκαιγαν λάδια..το μόνο που είχα συμπληρώσει είναι στο ταξίδι στα Βαλκάνια κάνα 100-150ml στα 3000χλμ.η ντουκατι λέει υμαντες κάθε 2 χρόνια ή 20000χλμ...στην πράξη πάμε με τα χλμ..εγώ υμαντες είχα αλλάξει στα 2,5 χρόνια περίπου και αυτό διότι ο προηγούμενος το άραζε χειμώνα και όταν το πήρα είχε συμπληρώσει τη διετία..ο επόμενος από μένα άλλαξε το καλοκαρι-3ετια και ξέρω και αλλα παιδιά με 3τια..πάντως 120€ έχουν.. αμελητέο πόσο στα 2χρονια..
**UPDATE**
Την περασμενη Κυριακη και μιας κι ο καιρος ειναι ιδανικος (ακομη) εφυγα δικαβαλος για μια βολτα προς Πελοποννησο...
Βασικα σκεφτομουν και τη βολτα που ειχε βαλει ο gavros, αλλα επειδη μεχρι τελευταια στιγμη δεν ηταν τιποτε σιγουρο ειπα μη λεω και ξελεω... αλλωστε θα ηταν η πρωτη με το Multi και δικαβαλος... θα πηγαινα ετσι κι αλλιως αναγνωριστικά κ σε αργους ρυθμους...
Ετσι ξεκινησαμε κατα τις 11 για Λιμνη Στυμφαλια και στη συνεχεια Λιμνη Δοξα...
Παρατηρησεις για το Multi...
1. H ενδειξη βενζινης ειναι ο,τι να ναι... επεσε στην τελευταια μπαρα στα πρωτα 165 χλμ... με αγχωσε... κι ετσι μπηκα στο επομενο βενζιναδικο να δω τι εχει καψει. Πηρε 7 λιτρα... που σημαινει εχω αλλα 13 μεσα... ειμαι δηλαδη λιγο κατω απο τα 2/3 ...
2. Η καταναλωση του πραγματικη στην αντλια ηταν 5,4λτ /100χλμ (μια χαρα!!!!) ( ταχυτητες που κινηθηκα Εθνικη 120-130, και ηρεμα/ ησυχα στους επαχιακους)
3. Το φερινκ μου ριχνει ολο τον αερα στο υψος της μυτης στο κρανος. Αυτο λιγο με κουρασε γιατι ειχα αεροδυναμικο θορυβο στα αυτια...
4. Η θεση οδηγησης μου φανηκε πολυ ξεκουραστη για τα 430 χλμ που καναμε... το ιδιο μου ειπε κι η συνεπιβατης μου...
5. Η θερμοκρασια του λαδιου στην Εθνικη με σταθερη πορεια ηταν 80 με 83 βαθμους... // στον επαρχιακο σε αναβαση 87 και σε καταβαση 75 (η αχρηστη πληροφορια της ημερας :lol: )
6. Περασα τα πρωτα 1000 χλμ... Τσεκαροντας το λαδι να δω αν επεσε, ειδα οτι ειναι στο ιδιο σημειο μεταξυ των 2 γραμμων στο τζαμακι. Αρα δε δειχνει να καιει μεχρι τωρα. Βεβαια δεν το σκιζω.
Αυτα για τωρα..
Παραθετω 2 φωτογραφιες... Μια απο Λιμνη ΔΟΞΑ και μια απο την τελευταια σταση στην Εθνικη για ενα ξεμουδιασμα...
411753
411754
Σε ανοιχτό δρόμο με παρατεταμένα 150+ θα τσεκάρεις αν καίει λάδια.
Καλοστριφτο να είναι.
doctor_john
24/10/2019, 09:38
**UPDATE**
Την περασμενη Κυριακη και μιας κι ο καιρος ειναι ιδανικος (ακομη) εφυγα δικαβαλος για μια βολτα προς Πελοποννησο...
Βασικα σκεφτομουν και τη βολτα που ειχε βαλει ο gavros, αλλα επειδη μεχρι τελευταια στιγμη δεν ηταν τιποτε σιγουρο ειπα μη λεω και ξελεω... αλλωστε θα ηταν η πρωτη με το Multi και δικαβαλος... θα πηγαινα ετσι κι αλλιως αναγνωριστικά κ σε αργους ρυθμους...
Ετσι ξεκινησαμε κατα τις 11 για Λιμνη Στυμφαλια και στη συνεχεια Λιμνη Δοξα...
Παρατηρησεις για το Multi...
1. H ενδειξη βενζινης ειναι ο,τι να ναι... επεσε στην τελευταια μπαρα στα πρωτα 165 χλμ... με αγχωσε... κι ετσι μπηκα στο επομενο βενζιναδικο να δω τι εχει καψει. Πηρε 7 λιτρα... που σημαινει εχω αλλα 13 μεσα... ειμαι δηλαδη λιγο κατω απο τα 2/3 ...
2. Η καταναλωση του πραγματικη στην αντλια ηταν 5,4λτ /100χλμ (μια χαρα!!!!) ( ταχυτητες που κινηθηκα Εθνικη 120-130, και ηρεμα/ ησυχα στους επαχιακους)
3. Το φερινκ μου ριχνει ολο τον αερα στο υψος της μυτης στο κρανος. Αυτο λιγο με κουρασε γιατι ειχα αεροδυναμικο θορυβο στα αυτια...
4. Η θεση οδηγησης μου φανηκε πολυ ξεκουραστη για τα 430 χλμ που καναμε... το ιδιο μου ειπε κι η συνεπιβατης μου...
5. Η θερμοκρασια του λαδιου στην Εθνικη με σταθερη πορεια ηταν 80 με 83 βαθμους... // στον επαρχιακο σε αναβαση 87 και σε καταβαση 75 (η αχρηστη πληροφορια της ημερας :lol: )
6. Περασα τα πρωτα 1000 χλμ... Τσεκαροντας το λαδι να δω αν επεσε, ειδα οτι ειναι στο ιδιο σημειο μεταξυ των 2 γραμμων στο τζαμακι. Αρα δε δειχνει να καιει μεχρι τωρα. Βεβαια δεν το σκιζω.
Αυτα για τωρα..
Παραθετω 2 φωτογραφιες... Μια απο Λιμνη ΔΟΞΑ και μια απο την τελευταια σταση στην Εθνικη για ενα ξεμουδιασμα...
χμ.. μην εμπιστεύεσαι το όργανοννν..
κάνε που και πού ένα τσεκ στην εξαγωγή της πίσω κεφαλής να μου φύγει και μένα η έννοια :lol:
Καλοτρεχούμενη και απροβλημάτιστη!
Πάντως το 1100 του φίλους μας και συνταξιδευτή Τίμου, δεν καίει καθόλου λάδι. Όταν είναι μέσα στο μοτέρ :D.
Μη ψαρώνεις πλάκα κάνω. Τα ίδια και χειρότερα ακούω και γω για το ευρωπαϊκό 1150 μου.
Όταν μπει και δει το νήμα, θα σου γράψει μερικά tips.
doctor_john
24/10/2019, 12:17
Στα μποξερ το γράφει ευδιάκριτα ότι δικαιολογεί κοντά στο λίτρο μέχρι το στρώσιμο
και 400-700 ανάλογα την χρήση μετά.
Μη το βλέπουμε αρνητικά, μεγάλα δικύλινδρα είναι.
δεν καινε ιδιαιτερα λαδια τα ντουκατια...περισσοτερο τα χανουν παρα τα καινε :lol: αν και ειναι ευκολο να φτιαξεις τις διαρροες συνηθως, περισσοτερο χανουν επειδη δεν εχουν πουθενα φλατζες και οι μαστορες απλα κανουν τσαπατσοδουλειες με την φλατζοκολλα
UPDATE!
Εχω κανει περιπου 2,000 χλμ. Τα λαδια παραμενουν εκει που ειναι. Διαρροες δεν. Δεν το εχω πλυνει καν απο τοτε που το πηρα... (Φοβαμαι βασικα με ο,τι εχω ακουσει για του Δουκα τα ατια) Ενταξει δεν ειναι μες τη βρωμα, αλλα θα το πλυνω προσεκτικα με εμφαση το κοντερ οπου θα του κανω Καποτοποιηση με σακουλες
Τι με προβληματιζει...
* Ο Συμπλεκτης οταν τον αφησω δεν επιστρεφει τερμα. Οχι καμια μεγαλη διαφορα, αλλα τον σπρωχνω λιγο προς τα πισω με το δαχτυλο.. Στη λειτουργια του ειναι μια χαρα... Σκεφτομαι να κανω ενα σερβις στην τρομπα του συμπλεκτη μηπως φτιαξει.
* οταν το εχω γεματο στο ρεζερβουαρ και πατησω κανενα αποτομο φρενο, τοτε βγαινει βενζινη απο την ταπα... Αρα πρεπει να του βαλω καποια φλατζα εκει...
Κατα τα αλλα ολα καλα...
Φωτο απο μια αναβαση που εκανα το Σαββατο στον Υμηττο :beer:
412679
412680
πυξιδας990
13/11/2019, 10:20
UPDATE!
Εχω κανει περιπου 2,000 χλμ. Τα λαδια παραμενουν εκει που ειναι. Διαρροες δεν. Δεν το εχω πλυνει καν απο τοτε που το πηρα... (Φοβαμαι βασικα με ο,τι εχω ακουσει για του Δουκα τα ατια) Ενταξει δεν ειναι μες τη βρωμα, αλλα θα το πλυνω προσεκτικα με εμφαση το κοντερ οπου θα του κανω Καποτοποιηση με σακουλες
Τι με προβληματιζει...
* Ο Συμπλεκτης οταν τον αφησω δεν επιστρεφει τερμα. Οχι καμια μεγαλη διαφορα, αλλα τον σπρωχνω λιγο προς τα πισω με το δαχτυλο.. Στη λειτουργια του ειναι μια χαρα... Σκεφτομαι να κανω ενα σερβις στην τρομπα του συμπλεκτη μηπως φτιαξει.
* οταν το εχω γεματο στο ρεζερβουαρ και πατησω κανενα αποτομο φρενο, τοτε βγαινει βενζινη απο την ταπα... Αρα πρεπει να του βαλω καποια φλατζα εκει...
Κατα τα αλλα ολα καλα...
412679
412680
παρε το πιεστικο αερα και φυσα την αναπνοη στην ταπα,εχει πιασει βρομα,κανονικα το παραπανω το βγαζει κατω,και μην φουλαρεις μεχρι ταπα
κανε σερβις στην αντλια συμπλεκτη,αλλαξε υγρα και βλεπεις
Καποτοποιηση με σακουλες
:bawl:
πυξιδας990
13/11/2019, 11:50
βλεπω τερμι με λαιμους..τι χαρτη φοραει?
UPDATE!
Τι με προβληματιζει...
Κατα τα αλλα ολα καλα...
412679
412680
Πριν καθαρίσεις την τάπα όπως λέει ο Πυξίδας, κάνε το εξής.
Άνοιξε την τάπα, κλείστην χωρίς πίεση γυρνώντας το κλειδί για να κλειδώσει (βάλε όση δύναμη χρειάζεται στην τάπα, ώστε να κλειδώσει. Όχι παραπάνω).
Μετά πίεσε την τάπα. Θα ακούσεις ένα "κλακ".
Τώρα δεν έχεις διαρροές πια.
Δεν πιστεύω οτι είναι θέμα της υπερχείλισης της τάπας, αλλα οτι δεν την κλείνεις "σωστά"
Το γέμισμα πρέπει να γίνεται μέχρι την κάτω μεριά του "λαιμού" που έχει. Άν βάλεις παραπάνω (δηλαδή ο λαιμός να είναι μέσα στη βενζίνη), τότε πιθανό να έχεις διαρροές.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός, γιατι έτσι που τα εχω γράψει, ούτε εγώ δεν είμαι σίγουρος οτι τα καταλαβαίνω...
Για τη μανέτα του συμπλέκτη, θα έλεγα οτι δεν είναι θέμα τρόμπας.
Μάλλον είναι ρυθμισμένη στην κοντινότερη απόσταση και έχει κενό. Ρύθμισέ την να είναι τέρμα μακριά και δές άν είναι κομπλέ. Καθάρισε την άρθρωση της μανέτας με σπρέι.
Η αλλαγή των υγρών βέβαια, είναι άλλο θέμα και καλό είναι να την κάνεις και στο συμπλέκτη και στα φρένα, άν δεν έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια.
Καλοτάξιδος.
Edit:
Για την μανέτα, σκέφτηκα και κάτι ακόμα. Δυσκολότερο να συμβαίνει βέβαια, αλλα όχι απίθανο.
ο άξονας που σπρώχνει το pressure plate στους δίσκους, απο την πλευρά του slave cylinder, έχει 2 orings που κρατάνε τα λάδια απο το μοτέρ στον άξονα και κατα συνέπεια και στη καμπάνα.
άν αυτά τα λαστιχάκια έχουν φαγωθεί, πάνε λάδια στην αρχή του άξονα, γίνονται σα λάσπη και ο άξονας κολλάει και δεν γυρνάει τελείως πίσω.
Άν πιάνουν τα χέρια σου (λίγο, δε χρειάζεται πολύ), λύσε το καπάκι απο τη πλευρά των δίσκων, λύσε τα ελατήρια και τράβα το pressure plate μαζί με τον άξονα.
Επιβεβαίωσε οτι το ρουλεμάν που έχει το pressure plate δεν είναι κολλημένο και οτι τα orings είναι σε καλή κατάσταση και ο άξονας καθαρός.
Όταν το ρουλεμάν αυτό κολλάει, ο άξονας γυρνάει μαζί με τους δίσκους και τρώγονται τα orings. Παράλληλα, ανεβαίνει η θερμοκρασία στα υγρά του συμπλέκτη, τα οποια μαυρίζουν με το καιρό.
Κατα τα άλλα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Το σύστημα σύμπλεξης δουλεύει κανονικά.
βλεπω τερμι με λαιμους..τι χαρτη φοραει?
Δεν εχω ιδεα... ετσι το πηρα
Πριν καθαρίσεις την τάπα... ...δουλεύει κανονικά.
Volpad, Θα τα δοκιμασω ολα οσα ανεφερες. Σ ευχαριστω :beer: :beer: :beer:
Μία παρένθεση.
Άν ο άξονας δεν βγαίνει εύκολα με το pressure plate, τότε ή έχει λάσπη ή είναι στραβός, με πιθανότερο το πρώτο.
Πρόσεξε μήν τον στραβώσεις.
απο τα πιο ομορφα μηχανακια!!!:beer:
Μία παρένθεση.
Άν ο άξονας δεν βγαίνει εύκολα με το pressure plate, τότε ή έχει λάσπη ή είναι στραβός, με πιθανότερο το πρώτο.
Πρόσεξε μήν τον στραβώσεις.
OK! Ευχαριστω και παλι!!!! :beer:
contes di Zante
13/11/2019, 18:28
Το δικό μου 1200s του 2017 θέλει πάντως στις 30000km (ή στα 5 χρόνια).....μας συγχωρείτε για το spam
doctoras
13/11/2019, 18:41
Μπουμπούκι! Να το χαίρεσαι!
Νεο update!
Συνεχιζει η ερωτικη διαβιωση με τη ducati, σε τετοιο σημειο που την εχω κανει το καθημερινο μου μεσο... Καθημερινα γραφει απο 60 μεχρι 120 χλμ ανα μερα ανεξαρτητος καιρου. Εφαγα τις πολυ μεγαλες βροχες της περασμενης εβδομαδας στο δρομο αλλα ουτε κιχ. Ολα καλα.
Η καταναλωση στην πολη στα 6,5λτρ/100χλμ - καλη μου φαινεται.
Με ενα ρεζερβουαρ βγαζω 250 χλμ κι ας εχει αναψει το λαμπακι της ρεζερβας απο τα 120χλμ! :lol:
Εχω φτασει τα 4000 χλμ και τα λαδια ειναι στη θεση τους.
Επισης, βρηκα γιατι κολουσε ο συμπλεκτης.... Λοιπον στο μηχανακι ειχε μπει fatbar κι οταν δεθηκε η μανετα πανω, το σημειο της μανετας που πρωχνει τον κυλινδρο της τρομπας εγλυφε το πλαστικο κι ετσι αλλαζε την αισθηση της... το εφτιαξα λυνοντας και δενοντας τη μανετα σε λιγο καλυτερο σημειο ετσι ωστε να μην ακουμπαει... ( ελπιζω να καταλαβατε) αργοτερα θα τραβηξω φωτο αν ειναι να βαλω.
Αυτα προς το παρον και συνεχιζουμε δυνατα στην "εμπολεμη" ζωνη της πολης με προσοχη κι ΟΛΑ τα μετρα ασφαλειας ολοι μας... Παντα ορθιοι..
πυξιδας990
17/12/2019, 10:31
Νεο update!
Συνεχιζει η ερωτικη διαβιωση με τη ducati, σε τετοιο σημειο που την εχω κανει το καθημερινο μου μεσο... Καθημερινα γραφει απο 60 μεχρι 120 χλμ ανα μερα ανεξαρτητος καιρου. Εφαγα τις πολυ μεγαλες βροχες της περασμενης εβδομαδας στο δρομο αλλα ουτε κιχ. Ολα καλα.
Η καταναλωση στην πολη στα 6,5λτρ/100χλμ - καλη μου φαινεται.
Με ενα ρεζερβουαρ βγαζω 250 χλμ κι ας εχει αναψει το λαμπακι της ρεζερβας απο τα 120χλμ! :lol:
Επισης, βρηκα γιατι κολουσε ο συμπλεκτης.... Λοιπον στο μηχανακι ειχε μπει fatbar κι οταν δεθηκε η μανετα πανω, το σημειο της μανετας που πρωχνει τον κυλινδρο της τρομπας εγλυφε το πλαστικο κι ετσι αλλαζε την αισθηση της... το εφτιαξα λυνοντας και δενοντας τη μανετα σε λιγο καλυτερο σημειο ετσι ωστε να μην ακουμπαει... ( ελπιζω να καταλαβατε) αργοτερα θα τραβηξω φωτο αν ειναι να βαλω.
Αυτα προς το παρον και συνεχιζουμε δυνατα στην "εμπολεμη" ζωνη της πολης με προσοχη κι ΟΛΑ τα μετρα ασφαλειας ολοι μας... Παντα ορθιοι..
ωραιος...δεν καιει λαδια λεμε
Νεο update!
Δεν υπάρχει αερόψυκτο μηχανάκι που δεν καίει λάδια. Τα κοιτάς όταν το σκίζεις, όταν κάνει ζέστη και όταν οδηγείς σε κίνηση. Αν θες να δεις πόσα έκαψε όταν αλλάξεις λάδια μέτρα αυτά που έβγαλες. Πρόσεξε να κάνεις και σωστή μέτρηση.
Δεν υπάρχει αερόψυκτο μηχανάκι που δεν καίει λάδια. Τα κοιτάς όταν το σκίζεις, όταν κάνει ζέστη και όταν οδηγείς σε κίνηση. Αν θες να δεις πόσα έκαψε όταν αλλάξεις λάδια μέτρα αυτά που έβγαλες. Πρόσεξε να κάνεις και σωστή μέτρηση.
φιλε Parking εχεις ενα δικιο... δεν τα μετραω αφου τα βγαλω αλλα απο το τζαμακι οτι δεν επεσε η σταθμη... αλλα και παλι μεταξυ των γραμμων στο τζαμακι ειναι 500 ml. Παιρνεις χοντρικα μια ιδεα. Ετσι λοιπον χοντρικα λεω οτι δεν εχει καψει.
Αλλα, δεν το σκιζω και δεν κανει ζεστη. Στην κινηση ομως ειμαι καθε μερα...
Δυσαρεστο UPDATE
Σημερα το πρωι κατεβαιβοντας απο Βαρη για Πειραια, ανακαλυψα οτι εκοψε υποπλαισιο...
Κι απο τις 2 μεριες στο ιδιο σημειο κ πανομοιοτυπα... σε εργοστασιακες συγκολησεις.
Top case εχω, αλλα δεν το φορτωνω. Εχει μεσα την πανινη θηκη του κρανους κι αδιαβροχα...
Μου εκανε εντυπωση... :a06:
Το αφησα για να γινει κοληση ARGON και θα το παρω αυριο.
** Στο συνεργειο μου ειπαν οτι ακριβως στο ιδιο σημειο εχει γινει και σε αλλο multi της ιδιας γενιας. Αρα ας το εχετε υπ οψην οσοι ενδιαφερεστε ή εχετε multi 1ης γενιας.
doctor_john
23/12/2019, 17:04
Στα 'λεγα! αν δεν καίει λάδια βγάζει ζημιές :lol:
Μη το αφήσεις να σε στεναχωρήσει, συμβαίνουν και αυτά. Λύσεις υπάρχουν.
Στα 'λεγα! αν δεν καίει λάδια βγάζει ζημιές :lol:
Μη το αφήσεις να σε στεναχωρήσει, συμβαίνουν και αυτά. Λύσεις υπάρχουν.
Dr john, ενταξει ψιλοχαλαρα το εχω παρει... πιο πολυ με πειραζει οτι τη στερουμαι για 1 μερα...
Κατα τ αλλα ολα καλα
πυξιδας990
23/12/2019, 18:38
Δυσαρεστο UPDATE
Σημερα το πρωι κατεβαιβοντας απο Βαρη για Πειραια, ανακαλυψα οτι εκοψε υποπλαισιο...
Κι απο τις 2 μεριες στο ιδιο σημειο κ πανομοιοτυπα... σε εργοστασιακες συγκολησεις.
Top case εχω, αλλα δεν το φορτωνω. Εχει μεσα την πανινη θηκη του κρανους κι αδιαβροχα...
Μου εκανε εντυπωση... :a06:
Το αφησα για να γινει κοληση ARGON και θα το παρω αυριο.
** Στο συνεργειο μου ειπαν οτι ακριβως στο ιδιο σημειο εχει γινει και σε αλλο multi της ιδιας γενιας. Αρα ας το εχετε υπ οψην οσοι ενδιαφερεστε ή εχετε multi 1ης γενιας.
κλασικο θεμα λογω top case στην πρωτη γενια...το μικρο κομματι πισω ειναι...κολημα και τελος,δεν θα ξανασχοληθεις..
κλασικο θεμα λογω top case στην πρωτη γενια...το μικρο κομματι πισω ειναι...κολημα και τελος,δεν θα ξανασχοληθεις..
Οντως κλασσικο προβλημα.... Χθες το βραδυ το εψαξα στο διαδικτυο και ειδα παρα πολλες αναφορες κι εδω αλλα και στο εξωτερικο για το κρακ εκει στις συγκολησεις.
Βεβαια τωρα που το επαθα καθε τοσο θα το κοιταω .... :lol:
Υπάρχει δυνατότητα να μπει ενίσχυση εκεί? Ένα λαμακι έξτρα ίσως?
doctor_john
24/12/2019, 11:51
Βεβαίως και υπάρχει, με δύο τρόπους κιόλας..
Υπάρχει και Θεός βέβαια και σας βλέπει τι κάνετε στα ducati! :a024:
πυξιδας990
24/12/2019, 12:08
Βεβαίως και υπάρχει, με δύο τρόπους κιόλας..
Υπάρχει και Θεός βέβαια και σας βλέπει τι κάνετε στα ducati! :a024:
αν εννοεις το top case η ντουκατι το εδινε σαν αξεσουαρ,οποτε το βλεπαν οι ιδιοι
Λαμακι οχι, αλλα γινεται μια "ενισχυμενη" συγκοληση ARGON. Απ' οτι διαβασα σε forum του εξωτερικου ετσι το διορθωσε και το εργοστασιο μετα το 2004
αν εννοεις το top case η ντουκατι το εδινε σαν αξεσουαρ,οποτε το βλεπαν οι ιδιοι
βεβαιως κι εδιναν top case σαν εργοστασιακο αξεσουαρ. Και σου ελεγαν μεχρι 10 κιλα... στα χαρτια... εμενα παλι μου εσπασε με ουτε 3 κιλα συνολο μαζι με τη βαλιτσα.
Ηταν μια χοντρη αστοχια τους... επρεπε απο την αρχη η συγκοληση να αφηνε μεγαλυτερη "παστα"... αυτο που ειχε ηταν για γελια οταν το ειδα... (κριμα που δεν το φωτογραφισα)
Τελικα μετα απο μελετη κι επειδη το μηχανακι το φορτωνω και το ταξιδευω αποφασισα να του βαλω μια ενισχυση για να μου φυγει αυτη η καταραμενη ιδεα απο το μυαλο καθε φορα που θα το φορτωνω για δρομο.
Εχουμε και λεμε...
Επειδη το υποπλαισιο ειναι σωληνωτο κι αναποσπαστο κομματι του πλαισιου, πηρα 2 σωληνες μικροτερης διαμετρου οπου θα μπουν μεσα στις σωληνες του υποπλαισιου σα συνδεσμος εσωτερικος και θα συγκοληθουν κι αυτες. Και μεσα και μετα κι απεξω... ετσι νομιζω οτι ηταν ο,τι καλυτερο μπορουσα να κανω.
Απλα θα τη στερηθω μερικες μερες ακομη και μεχρι την παρασκευη γιατι θελει και βαψιμο το πλαισιο απο πανω... Ασε που αποσυναρμολογηθηκε το μισο μηχανακι γι αυτη τη δουλεια
βεβαιως κι εδιναν top case σαν εργοστασιακο αξεσουαρ. Και σου ελεγαν μεχρι 10 κιλα... στα χαρτια... εμενα παλι μου εσπασε με ουτε 3 κιλα συνολο μαζι με τη βαλιτσα.
Ηταν μια χοντρη αστοχια τους... επρεπε απο την αρχη η συγκοληση να αφηνε μεγαλυτερη "παστα"... αυτο που ειχε ηταν για γελια οταν το ειδα... (κριμα που δεν το φωτογραφισα)
Μπορεί να το φόρτωνε ο προηγούμενος και να καταπονήθηκε το υποπλαίσιο.
Τέλος καλό, όλα καλά πάντως!
Μπορεί να το φόρτωνε ο προηγούμενος και να καταπονήθηκε το υποπλαίσιο.
Τέλος καλό, όλα καλά πάντως!
Ναι έτσι είναι. Λίγο το φόρτωμα που μπορεί να είχε φάει και βάλε και τους κραδασμούς που έχει από 1500 μέχρι 3000... Το πάθα κ το διόρθωσα Πάντως σκέφτομαι ότι αν κοβόταν στο δρομο από καμία χοντρή λακουβα θα έπεφτε η ουρά κι εγώ μαζί.... οπότε αφού το βρήκα και το διόρθωσα χωρίς συνέπειες, τελος καλό όλα καλά.
**οσοι έχετε multi της γενιάς αυτής 003 2004 δείτε το... Μπορεί να το έχουν διορθώσει αλλα μπορει κι όχι....
Τελικα μετα απο μελετη κι επειδη το μηχανακι το φορτωνω και το ταξιδευω αποφασισα να του βαλω μια ενισχυση για να μου φυγει αυτη η καταραμενη ιδεα απο το μυαλο καθε φορα που θα το φορτωνω για δρομο.
Εχουμε και λεμε...
Επειδη το υποπλαισιο ειναι σωληνωτο κι αναποσπαστο κομματι του πλαισιου, πηρα 2 σωληνες μικροτερης διαμετρου οπου θα μπουν μεσα στις σωληνες του υποπλαισιου σα συνδεσμος εσωτερικος και θα συγκοληθουν κι αυτες. Και μεσα και μετα κι απεξω... ετσι νομιζω οτι ηταν ο,τι καλυτερο μπορουσα να κανω.
Απλα θα τη στερηθω μερικες μερες ακομη και μεχρι την παρασκευη γιατι θελει και βαψιμο το πλαισιο απο πανω... Ασε που αποσυναρμολογηθηκε το μισο μηχανακι γι αυτη τη δουλεια
Κατα τη γνώμη μου έκανες πολύ καλά γιατί η κόλληση θα αντέξει αλλά ίσως μεταφερθεί η καταπόνηση λίγο πιο πέρα.:beer:
πυξιδας990
26/12/2019, 15:14
Κατα τη γνώμη μου έκανες πολύ καλά γιατί η κόλληση θα αντέξει αλλά ίσως μεταφερθεί η καταπόνηση λίγο πιο πέρα.:beer:
μονο εκει ποναει μπιλυ..δεν εχει θεμα αλλου
μονο εκει ποναει μπιλυ..δεν εχει θεμα αλλου
Το ελπιζω....
Να και μερικες φωτο με το κρακ....
413735
413736
413737
413738
doctoras
27/12/2019, 15:38
Να και μερικες φωτο με το κρατσ....
https://youtu.be/Sc-IHeipxsc
:D
https://youtu.be/Sc-IHeipxsc
:D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Παραθετω καποιες φωτο πριν απο την επισκευη οπως επρεπε να γυμνωθει για να γινουν οι εργασιες.
414038
414039
το υποπλαισιο για να φτιαχτει σωστα και να μην ξανακοπει, επρεπε να ξεκολλησει εντελως.
Ετσι μπηκαν μεσα στις σωληνες του υποπλαισιου συμπαγη κομματια, κολληθηκαν, κολληθηκε μετα το υποπλαισιο στο πλαισιο, μπηκαν κι εξτρα λαμακια τα οποια κι αυτα κολληθηκαν και τελος βαφτηκε το ολο συνολο παλι στο κοκκινο.
Ενταξει, φτιαχτηκε αλλα θα το σκεφτομαι και παντα θα ριχνω μια ματια ειδικα σε ταξιδι και με σχετικο φορτωμα... (MAX 7 KG) στην μπαγκαζιερα.
Περαστικά ειλικρινά,ξενέρωμα όπως και να έχει..
πυξιδας990
09/01/2020, 16:08
δεν αλλαζες και ενα φιλτρο βενζινας αφου εβγαλες ρεζερβουαρ..
doctoras
09/01/2020, 16:40
το υποπλαισιο για να φτιαχτει σωστα και να μην ξανακοπει, επρεπε να ξεκολλησει εντελως.
Ετσι μπηκαν μεσα στις σωληνες του υποπλαισιου συμπαγη κομματια, κολληθηκαν, κολληθηκε μετα το υποπλαισιο στο πλαισιο, μπηκαν κι εξτρα λαμακια τα οποια κι αυτα κολληθηκαν και τελος βαφτηκε το ολο συνολο παλι στο κοκκινο.
Ενταξει, φτιαχτηκε αλλα θα το σκεφτομαι και παντα θα ριχνω μια ματια ειδικα σε ταξιδι και με σχετικο φορτωμα... (MAX 7 KG) στην μπαγκαζιερα.
Μπα δε νομίζω, αν ο μάστορας "νιώθει" απο κολλήσεις μπορεί να σπάσει οτιδήποτε άλλο εκτός απο αυτό
δεν αλλαζες και ενα φιλτρο βενζινας αφου εβγαλες ρεζερβουαρ..
Ωραια ιδεα.... αλλα δεν το σκεφτηκα...
Μετα το υποπλαισιο εφτασε η ωρα της μπαταριας....
Οταν λυθηκε ειδα οτι η μπαταρια δεν ηταν η σωστη YUASA YT12B BS αλλα μια αλλη αντιστοιχη GS μαρκα
Ως γνωστον αυτος ο κινητηρας απαιτει πολλα Αμπερ για την εκκινηση του... και αυτη η μπαταρια ηταν λιγη... επιασε και το κρυο και δυσκολευοταν...
Ετσι, πηγα να παρω τη YUASA (την ιδια που εχει κι απο το εργοστασιο) τιμη 75 ΕΥΡΩ
Ψαχνοντας εκει στο καταστημα με μπαταριες, μου προτειναν και μια λιθιου... Μαρκα SKYRICH Τιμη 115 ευρω
Δεν το πολυ σκεφτηκα, πηρα τη λιθιου η οποια ζυγιζει 900γραμμαρια σε σχεση με τα 4 κιλα της YUASA. Μεγαλυτερη διαρκεια ζωης αλλα το σηματικοτερο περισσοτερα Αμπερόρια... οποτε ευκολο ξεκινημα... χωρις να επηρεαζεται απο το πολυ κρυο.
Αυτα! keep rolling safe :beer:
Έτσι ωραίος!Να δίνεις αγάπη στην μιλφάρα!
sapila racing
10/01/2020, 15:17
Μετα το υποπλαισιο εφτασε η ωρα της μπαταριας....
Οταν λυθηκε ειδα οτι η μπαταρια δεν ηταν η σωστη YUASA YT12B BS αλλα μια αλλη αντιστοιχη GS μαρκα
Ως γνωστον αυτος ο κινητηρας απαιτει πολλα Αμπερ για την εκκινηση του... και αυτη η μπαταρια ηταν λιγη... επιασε και το κρυο και δυσκολευοταν...
Ετσι, πηγα να παρω τη YUASA (την ιδια που εχει κι απο το εργοστασιο) τιμη 75 ΕΥΡΩ
Ψαχνοντας εκει στο καταστημα με μπαταριες, μου προτειναν και μια λιθιου... Μαρκα SKYRICH Τιμη 115 ευρω
Δεν το πολυ σκεφτηκα, πηρα τη λιθιου η οποια ζυγιζει 900γραμμαρια σε σχεση με τα 4 κιλα της YUASA. Μεγαλυτερη διαρκεια ζωης αλλα το σηματικοτερο περισσοτερα Αμπερόρια... οποτε ευκολο ξεκινημα... χωρις να επηρεαζεται απο το πολυ κρυο.
Αυτα! keep rolling safe :beer:
χμμμ...
Η δεν στα είπαν σωστά εκεί που την αγόρασες την Skyrich η κατι δεν κατάλαβες.
Κατ αρχήν για την διάρκεια ζωής δεν ξέρουμε ακόμα αφού είναι νέο προιόν. Εγώ εχω μια skyrich εδω και 2μιση χρόνια και την χρησιμοποιώ στο R6 και στο Pantah και είναι μια χαρά, αλλά ειδικά αυτες οι πράσινες (φανταζομαι τέτοια εχεις παρει) έχουν περίπου 3 χρόνια στην αγορά.
2ον η αντίστοιχη Skyrich γι ακάθε μοτο έχει σίγουρα λιγότερα Ah (Αμπερώρια) απο την OEM αλλά δίνει περισσότερα CCA κατα την εκκίνηση.
Αυτό μεταφράζεται απλοικά στο οτι η μίζα γυρνάει σφαίρα, αλλά αν το μηχανακι εχει κάποιο θέμα και δεν παίρνει μπρός η τέλος πάντων χρειαστείς για κάποιο λόγο παραπάνω μιζιές, τότε πάπαλα.
3ον Επηρεάζονται απο το πολύ κρύο. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να δείχνει σχεδόν νεκρή. Τότε πρέπει να την ζεστάνεις λίγο πριν βάλεις μπρός, ανάβοντας για λίγο τα φώτα.
4ον. Δεν έχουν ενσωματωμένο balancer. Ισως χρειαστεί σε κάποια φάση φόρτιση με ειδικό φορτιστή balancer.
Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα, αλλά δεν την χρησιμοποιώ σε μοτο που κυκλοφορεί κάθε μέρα.
:beer:
χμμμ...
Η δεν στα είπαν σωστά εκεί που την αγόρασες την Skyrich η κατι δεν κατάλαβες.
Κατ αρχήν για την διάρκεια ζωής δεν ξέρουμε ακόμα αφού είναι νέο προιόν. Εγώ εχω μια skyrich εδω και 2μιση χρόνια και την χρησιμοποιώ στο R6 και στο Pantah και είναι μια χαρά, αλλά ειδικά αυτες οι πράσινες (φανταζομαι τέτοια εχεις παρει) έχουν περίπου 3 χρόνια στην αγορά.
2ον η αντίστοιχη Skyrich γι ακάθε μοτο έχει σίγουρα λιγότερα Ah (Αμπερώρια) απο την OEM αλλά δίνει περισσότερα CCA κατα την εκκίνηση.
Αυτό μεταφράζεται απλοικά στο οτι η μίζα γυρνάει σφαίρα, αλλά αν το μηχανακι εχει κάποιο θέμα και δεν παίρνει μπρός η τέλος πάντων χρειαστείς για κάποιο λόγο παραπάνω μιζιές, τότε πάπαλα.
3ον Επηρεάζονται απο το πολύ κρύο. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να δείχνει σχεδόν νεκρή. Τότε πρέπει να την ζεστάνεις λίγο πριν βάλεις μπρός, ανάβοντας για λίγο τα φώτα.
4ον. Δεν έχουν ενσωματωμένο balancer. Ισως χρειαστεί σε κάποια φάση φόρτιση με ειδικό φορτιστή balancer.
Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα, αλλά δεν την χρησιμοποιώ σε μοτο που κυκλοφορεί κάθε μέρα.
Τεχνικη καταρτιση δεν εχω αλλα βασιζομενος στα λογια του πωλητη των μπαταριων την πηρα συμφωνα με αυτα που μου ειπε κι εγραψα.
Ομως η yuasa ελεγε 10.5 ΑΗ και η skyrich γραφει 10ΑH/ επισης η Yuasa ελεγε αμπερ εκκινησης 200 και η skyrich 300
Οσον αφορα το κρυο, τη βαζω μπρος το πρωι με 4 βαθμους και δε δειχνει να επηρεαζεται. Μπορει σε πιο κρυο να παιζει ρολο.
Παντως εκει μου ειπαν οτι μια 5ετια την εχουν τη λιθιου διαθεσιμη. Επισης μου τη λανσαραν και σαν επισημο προμηθευτη της ducati / ΚΤΜ (Δεν ξερω αν ισχυει)
** Επισης ειδα μετα ψαχνοντας οτι την πηρα 115 ΕΥΡΩ ενω τη βρισκεις και με 100 στην αγορα.
sapila racing
10/01/2020, 15:50
Τεχνικη καταρτιση δεν εχω αλλα βασιζομενος στα λογια του πωλητη των μπαταριων την πηρα συμφωνα με αυτα που μου ειπε κι εγραψα.
Ομως η yuasa ελεγε 10.5 ΑΗ και η skyrich γραφει 10ΑH/ επισης η Yuasa ελεγε αμπερ εκκινησης 200 και η skyrich 300
Οσον αφορα το κρυο, τη βαζω μπρος το πρωι με 4 βαθμους και δε δειχνει να επηρεαζεται. Μπορει σε πιο κρυο να παιζει ρολο.
Παντως εκει μου ειπαν οτι μια 5ετια την εχουν τη λιθιου διαθεσιμη. Επισης μου τη λανσαραν και σαν επισημο προμηθευτη της ducati / ΚΤΜ (Δεν ξερω αν ισχυει)
** Επισης ειδα μετα ψαχνοντας οτι την πηρα 115 ΕΥΡΩ ενω τη βρισκεις και με 100 στην αγορα.
Συμπεραίνω λοιπόν οτι πήρες την LFP-4 Plus που κάνει κοντα στα 100 Ευρω.
Θα μπορούσες να πάρεις και την LFP-4 που κάνει 80 Ευρώ, η οποία σε κάλυπτε επίσης. Αυτην έχω εγώ.
Δεν πειράζει, λίγη ενέργεια παραπάνω καλή είναι!
πυξιδας990
10/01/2020, 16:01
τελεια επιλογη η πρασινη...μονο οτι θελουν τον αναλογο φορτιστη,,,
τελεια επιλογη η πρασινη...μονο οτι θελουν τον αναλογο φορτιστη,,,
ΠΟλυ σωστα! Μου το ανεφεραν στο μαγαζι πωλησης. Αν βαλεις φορτιστη ο,τι να ναι θα φουσκωσει και θα σκασει... Ειχε μια σκασμενη εκει για παραδειγμα προς αποφυγην.
Μου προτειναν οτι αν χρειαστω φορτιση να τους την παω εκει
διαβάζω κάποια σχόλια και λένε κάποιοι ότι όταν άδειασε από μη χρήση της μότο μετά την φόρτιζαν αλλά άδειαζε αμέσως.Έχει να κάνει με τον ανάλογο φορτιστή που λέτε;
Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει, θα αλλάξω και εγώ όπου ναναι προληπτικά .
διαβάζω κάποια σχόλια και λένε κάποιοι ότι όταν άδειασε από μη χρήση της μότο μετά την φόρτιζαν αλλά άδειαζε αμέσως.Έχει να κάνει με τον ανάλογο φορτιστή που λέτε;
Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει, θα αλλάξω και εγώ όπου ναναι προληπτικά .
Φιλε katsar, διαβασε εδω
https://www.batteryclub.gr/blog-news/ti-prepei-na-xerete-gia-mpataria-lithiou
Τα εξηγει ολα! ;) :beer:
Update!
Αφου ξεπερασαμε το θεμα με το υποπλαισιο, την κινω καθημερινα. Κι οταν λεμε καθημερινα ειναι το παπακι μου.
Παραθετω καποια γεγονοτα απο την καθημερινη μου μετακινηση.
Επειδη κανω την παραλιακη καθε μερα, τουλαχιστον 1 φορα πηγαινε ελα Βαρη Πειραια, εχω μηχανοποιησει την κινηση μου και την ταχυτητα μου. Δηλαδη, εχω μαθει το συγχρονισμο στα φαναρια και ακολουθω μια σταθερη ταχυτητα για να τα βρισκω πρασινα οσο μπορω γιατι αν εχει κινηση η ταχυτητα μου πεφτει στο +20 απο τα αυτοκινητα αν κανω διηθηση (δηλαδη περναω αναμεσα τους).
Καποιοι οταν με βλεπουν τους πιανει κατι λες και θα παμε για κοντρα... κι αν τους φτασω, τοτε το σκιζουν κι εξαφανιζοντε... (Κυριως συμβαινει με tracer, vstrom, tdm... )
Μου ετυχε μία , δύο , λεω τυχαιο ειναι... αλλα εχει γινει παρα πολλες φορες... Μαλλον το κοκκινο του Multi αναβει τα αιματα.... τι να πω; :lol:
Το μοτερ του Μulti ειναι πολυ ροπατο. Δε λεω, ειχα κι αλλα 1000αρια και V2, (Vstrom, varadero) αλλα το Multi χαμηλα εχει πολυ καλυτερη αποκριση και σου δινει αισθηση οτι ειναι πιο δυνατο στα χαμηλα.... Ψηλα δεν το εχω δουλεψει πολυ αλλα οσο το ανεβασα με μεχρι τον κοφτη στις 8500 ανεβαζε χωρις ξεσπασματα αλλα το Strom ηταν πιο δυνατο εκει ψηλα στο στροφομετρο. Αλλα ολα τα λεφτα ειναι απο τις 3,000 που ανοιγω γκαζι με δευτερα και ειναι λες και τρως κλωτσια.
Αλλα ακομη δεν μπορω να βρω τη θεση μου καλα πανω του... Συνηθως καθομαι πολυ μπροστα κολητα στο τεποζιτο, κι εχω μισο "κωλο" ακομη προς τα πισω μεχρι το συνεπιβατη. Προσπαθω να καθομαι πιο πισω μιας και μου φαινεται πιο ανετη θεση αλλα παλι πιο μπροστ βρισκομαι αυναισθητα. Οπως καταλαβαινετε, ακομη πειραματιζομαι.
Σε λιγο θα παω για την αλλαγη λαδιων...
**ΠΥΞΙΔΑΣ 990: φιλε ειδα στο δικο σου το κοκκινο σε μια φωτο, οτι ειχες βαλει προβολακια. οι βασεις ηταν του εμποριου ή τις εφτιαξες?
πυξιδας990
24/01/2020, 09:31
Update!
Αφου ξεπερασαμε το θεμα με το υποπλαισιο, την κινω καθημερινα. Κι οταν λεμε καθημερινα ειναι το παπακι μου.
Επειδη κανω την παραλιακη καθε μερα, τουλαχιστον 1 φορα πηγαινε ελα Βαρη Πειραια, εχω μηχανοποιησει την κινηση μου και την ταχυτητα μου. Δηλαδη, εχω μαθει το συγχρονισμο στα φαναρια και ακολουθω μια σταθερη ταχυτητα για να τα βρισκω πρασινα οσο μπορω γιατι αν εχει κινηση η ταχυτητα μου πεφτει στο +20 απο τα αυτοκινητα αν κανω διηθηση (δηλαδη περναω αναμεσα τους).
Καποιοι οταν με βλεπουν τους πιανει κατι λες και θα παμε για κοντρα... κι αν τους φτασω, τοτε το σκιζουν κι εξαφανιζοντε... (Κυριως συμβαινει με tracer, vstrom, tdm... )
Μου ετυχε μία , δύο , λεω τυχαιο ειναι... αλλα εχει γινει παρα πολλες φορες... Μαλλον το κοκκινο του Multi αναβει τα αιματα.... τι να πω; :lol:
Το μοτερ του Μulti ειναι πολυ ροπατο. Δε λεω, ειχα κι αλλα 1000αρια και V2, (Vstrom, varadero) αλλα το Multi χαμηλα εχει πολυ καλυτερη αποκριση και σου δινει αισθηση οτι ειναι πιο δυνατο στα χαμηλα.... Ψηλα δεν το εχω δουλεψει πολυ αλλα οσο το ανεβασα με μεχρι τον κοφτη στις 8500 ανεβαζε χωρις ξεσπασματα αλλα το Strom ηταν πιο δυνατο εκει ψηλα στο στροφομετρο. Αλλα ολα τα λεφτα ειναι απο τις 3,000 που ανοιγω γκαζι με δευτερα και ειναι λες και τρως κλωτσια.
Αλλα ακομη δεν μπορω να βρω τη θεση μου καλα πανω του... Συνηθως καθομαι πολυ μπροστα κολητα στο τεποζιτο, κι εχω μισο "κωλο" ακομη προς τα πισω μεχρι το συνεπιβατη. Προσπαθω να καθομαι πιο πισω μιας και μου φαινεται πιο ανετη θεση αλλα παλι πιο μπροστ βρισκομαι αυναισθητα. Οπως καταλαβαινετε, ακομη πειραματιζομαι.
**ΠΥΞΙΔΑΣ 990: φιλε ειδα στο δικο σου το κοκκινο σε μια φωτο, οτι ειχες βαλει προβολακια. οι βασεις ηταν του εμποριου ή τις εφτιαξες?
οχι τα ειχα φτιαξει,θελει ενα λαμακι εκει που χωριζονται τα φαιρινγκ,να το βιδωσεις στη βαση απο μεσα.ενα δακτυλο περναει απο κει.ρευμα παρε απο τη φισα που και καλα ηταν για θερμενομενα κτλπ,κλεινει με το κλειδι εκεινη η παροχη.δεξια οπως καθεσαι θα τη δεις να ερχεται διπλα στο ρζερβουαρ
οχι τα ειχα φτιαξει,θελει ενα λαμακι εκει που χωριζονται τα φαιρινγκ,να το βιδωσεις στη βαση απο μεσα.ενα δακτυλο περναει απο κει.ρευμα παρε απο τη φισα που και καλα ηταν για θερμενομενα κτλπ,κλεινει με το κλειδι εκεινη η παροχη.δεξια οπως καθεσαι θα τη δεις να ερχεται διπλα στο ρζερβουαρ
Ευχαριστω απεριοριστα!!!! :beer:
Update!
Συγνώμη αν είναι off topic αλλά νομίζω είδα ένα ολόιδιο με το δικό σας σε αγγελία... Κάνατε πολύ καλή δουλειά με το υποπλαίσιο... Θεωρώ κρίμα να το δώσετε αλλά αυτή είναι προσωπική άποψη...
Κλείνω το off-topic...
doctor_john
24/01/2020, 10:27
Update!
.....
......
πέφτει το βάρος στον καβάλο! πολύ σπαστικό. Στρώνει λίγο με αντιολισθητικό στα γόνατα και κάνεις γράμμωση..
Συγνώμη αν είναι off topic αλλά νομίζω είδα ένα ολόιδιο με το δικό σας σε αγγελία... Κάνατε πολύ καλή δουλειά με το υποπλαίσιο... Θεωρώ κρίμα να το δώσετε αλλά αυτή είναι προσωπική άποψη...
Κλείνω το off-topic...
ναι το ειχα βαλει αλλα οχι λογω πλαισιου, ετσι κι αλλιως το εφτιαξα τοσο καλα που δεν προκειται να το ξαναπαθει. Μπορει να σπασει καπου αλλου αλλα οχι εκει.
Το εβαλα γιατι μου καρφωνονται κατι ιδεες για αλλα μηχανακια... αλλα μετα παλι σκεφτομαι οτι πρεπει να σοβαρευτω και να κατσω στα αβγα μου με αυτο που εχω.
destihado
09/08/2024, 12:51
Ξερω οτι ειναι περσινα ξυνα σταφυλια αλλα ,διακινδυνευοντας να με παρετε με τις πετρες , μηπως υπαρχει καποιος καλος, θρησκευομενος η μη ,να με κατευθυνει στο πως μπορω να επισκευασω το "βρεγμενο" οργανο του πιστου μου Multistrada 1000S DS του 2005 ?
Ευχαριστω προκαταβολικα !
Εξαρτάται από το τι ακριβώς έχει πάθει..
Έχεις καμιά φωτογραφία?
destihado
09/08/2024, 15:54
Εξαρτάται από το τι ακριβώς έχει πάθει..
Έχεις καμιά φωτογραφία?
Δεν εχω αλλα μπορω να βγαλω , εχει παρει νερο και δεν δειχνει σωστα τα ψηφια !
doctoras
09/08/2024, 16:07
Δε το αφαιρείς πάνω από τη μοτοσυκλέτα να το ανοίξεις να κάνεις εκτεταμένο στέγνωμα;
Να βάλεις και καμιά σιλικόνη μετά στο κλείσιμο να το λύσεις οριστικά;
Δε το αφαιρείς πάνω από τη μοτοσυκλέτα να το ανοίξεις να κάνεις εκτεταμένο στέγνωμα;
Να βάλεις και καμιά σιλικόνη μετά στο κλείσιμο να το λύσεις οριστικά;
Αυτό ακριβώς είχα κάνει κι εγώ στο strada που το όργανό του δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε, "στεγανό".
Είχα γράψει κιόλας κάπου εδώ μέσα για αυτό.
Την πρώτη φορά που πήρε νερό αλλάχθηκε στην εγγύηση αλλά και το νέο έπαθε το ίδιο (α, ρε Απρίλια...) και προτίμησα να το κάνω μόνος μου.
9 ολόκληρα χρόνια μετά, δεν έκανε πλέον κιχ, ούτε κολυμπούσαν ψάρια μέσα του :lol:
Δεν εχω αλλα μπορω να βγαλω , εχει παρει νερο και δεν δειχνει σωστα τα ψηφια !
Αμα στεγνώσει τελείως και δεν φτιάξει μόνο του, πρέπει να το δει ένας ηλεκτρονικός...