Σύνδεση

View Full Version : ευτυχώς εζησε ο μοτοσυκλετιστής - κόπηκε ο μπροστινός τροχός - video

Σελίδες : 1 [2]

p@nos
24/10/2019, 12:52
Όλα αυτά, βέβαια, είναι δικές σου υποθέσεις και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτό που έγραψα. Αναφέρομαι μόνο στα τροχαία.

οτι ακριβως εγραψα ισχυει στο 100% για τα τροχαια...οποτε εχουν αμεση σχεση με αυτο που εγραψες

sniper
24/10/2019, 12:53
Αει ρε, ήταν η πρώτη μέρα με καινούργιο ωράριο 7-3 και ημουν λίγο ανέτοιμος :)

Πόσες μέρες νωρίτερα πρέπει να στο πουν για να περάσεις τα 70χαω;

BLiTzER
24/10/2019, 12:54
οτι ακριβως εγραψα ισχυει στο 100% για τα τροχαια...οποτε εχουν αμεση σχεση με αυτο που εγραψες

Εντάξει τότε!

Αλλά όχι. Μου αρκεί που το κατάλαβαν όσοι το κατάλαβαν.

p@nos
24/10/2019, 12:55
Εντάξει τότε!

Αλλά όχι. Μου αρκεί που το κατάλαβαν όσοι το κατάλαβαν.

ο καθενας μπορει να διαλεξει το κοινο του...και ο σεφερλης το ιδιο πραγμα κανει :lol:

buckley
24/10/2019, 12:59
Πόσες μέρες νωρίτερα πρέπει να στο πουν για να περάσεις τα 70χαω;

Τα πα στο Σουήπη εμπιστευτικά :p

Panos76
24/10/2019, 13:02
Όπως σήμερα 7 η ωρα το πρωί στην Καποδιστρίου

Ρε συ κόλλησα, μήπως εννοείς Παπανικολή/Παλαιολόγου;

Άσε που όριο είναι 50, γιατί πήγαινες με 90 κοντράκια αλητόβιε τεντυμπόι; :eek:

:bawl:

PaNick67
24/10/2019, 13:09
Όλα αυτά, βέβαια, είναι δικές σου υποθέσεις και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτό που έγραψα. Αναφέρομαι μόνο στα τροχαία.

Οχι μονο ισχυει αυτο που εγραψε ο BLiTzER περι εστω μικρης αισθησης ευθυνης μετα απο ατυχημα αλλα οσο πιο μεγαλο ειναι, τοσο πιο εντονο ειναι και το αισθημα. Παντα μετα απο ατυχημα αρχιζουμε τα "αν δεν ετρεχα τοσο", " αν ειχα σταματησει εκει", "αν πηγαινα απο αλλου", κλπ. Ειναι ανθρωπινη αντιδραση σε αυτο που μας συνεβη και που μας ανατρεπει την ζωη.

Επισης τα παραδειγματα με τον μετεωριτη η τους διδυμους πυργους ΔΕΝ ειναι ατυχηματα ειναι τραγωδιες / καταστροφες βιβλικες. Ατυχημα ειναι κατι που θα μπορουσε να αποφευχθει γιατο οφειλεται σε ανθρωπινο λαθος /αμελεια ( εστω και εγκληματικη )/ αβλεψια

MAIK72
24/10/2019, 13:13
Ο

Επισης τα παραδειγματα με τον μετεωριτη η τους διδυμους πυργους ΔΕΝ ειναι ατυχηματα ειναι τραγωδιες / καταστροφες βιβλικες. Ατυχημα ειναι κατι που θα μπορουσε να αποφευχθει γιατο οφειλεται σε ανθρωπινο λαθος /αμελεια ( εστω και εγκληματικη )/ αβλεψια

Περισσότερο φοβάμαι το γατί που θα πεταχτεί από τον τενεκέ παρά να με χτυπήσει κεραυνός εκεί που πηγάινω αμέριμνος :lol:

PaNick67
24/10/2019, 13:15
Περισσότερο φοβάμαι το γατί που θα πεταχτεί από τον τενεκέ παρά να με χτυπήσει κεραυνός εκεί που πηγάινω αμέριμνος :lol:

Αυτο που το βαζεις; :lol: :bawl:

BLiTzER
24/10/2019, 13:16
Οχι μονο ισχυει αυτο που εγραψε ο BLiTzER περι εστω μικρης αισθησης ευθυνης μετα απο ατυχημα αλλα οσο πιο μεγαλο ειναι, τοσο πιο εντονο ειναι και το αισθημα. Παντα μετα απο ατυχημα αρχιζουμε τα "αν δεν ετρεχα τοσο", " αν ειχα σταματησει εκει", "αν πηγαινα απο αλλου", κλπ. Ειναι ανθρωπινη αντιδραση σε αυτο που μας συνεβη και που μας ανατρεπει την ζωη.

Ουφ, με κάνετε να βάζω υπότιτλους... Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμουν σε παιχνίδια του μυαλού ή σκέψεις τύπου "αν πήγαινα από αλλού" λολ. Μιλάω ξεκάθαρα για ιδία ευθύνη. Μιλάω για την ριψοκίνδυνη προσπέραση που ίσως δοκιμάσαμε, τα +10 χλμ/ώρα, το κοίταγμα του καθρέφτη που μας απέσπασε την προσοχή για μισό δευτερόλεπτο. Μιλάω ξεκάθαρα για δικά μας "λάθη". ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν εννοώ ότι ευθυνόμαστε ουσιαστικά, ότι είμαστε υπαίτιοι για το ατύχημα, νομικά ή ηθικά, αλλά μόνο για ευθύνη όσον αφορά τη δική μας σωματική ακεραιότητα, την οποία οφείλουμε να διαφυλάσσουμε. Ούτε, φυσικά, εννοώ ότι πρέπει να οδηγούμε αμυντικά 24/7, είμαι εντελώς κατά αυτής της νοοτροπίας. Κρατήστε ό,τι σας κάνει. :D

harris_x
24/10/2019, 13:17
αν πηγαίνεις αμέριμνος θα πρέπει να προσθέσεις πολλά στη λίστα που έχεις το γατί ;)

buckley
24/10/2019, 13:22

Η φυσική τους συνέχεια είναι η Καποδιστρίου ρε, Περισσό πάω :wave2:

MAIK72
24/10/2019, 13:25
αν πηγαίνεις αμέριμνος θα πρέπει να προσθέσεις πολλά στη λίστα που έχεις το γατί ;)

Σαν κινέζικος γρίφος μου μοιάζει αυτό .Δεν παίζω soduku πάνω στο μηχανάκι . Ηδη πρόσθεσα το αστροπελέκι :p

buckley
24/10/2019, 13:27

Τώρα μόλις διάβασα ότι η 1η του πιάνει λέει 110 :eleison:

basilis_k6
24/10/2019, 13:29
επειδη καθημερινά περνάω τέτοια σημεια συνεχως, πλέον έχω συγκεκριμένο positioning strategy (!). παω παντα τερμα αριστερα οταν υπαρχει διχαλα δεξια και παντα τερμα δεξια οταν ειμαι εγω αυτος που σκοπεύει να βγει στην διχάλα. κανα χιλιόμετρο πριν δηλαδη για να ειμαι safe. αυτο το "ωχ χάνω την έξοδο κοβω τιμόνι χυμα και όποιος θέλει φρενάρει yoooooolo" ειναι καθημερινό φαινόμενο.
και οχι δεν φταίς παντα για τα ατυχήματα. εχω πετύχει φασεις στο δρόμο που απλα ΔΕΝ έπαιζε να κάνει τίποτα διαφορετικο το θύμα. ουτε αν κάνεις προσωμείωση το ατυχημα 100 φορές.

Kepler Fun
24/10/2019, 13:39
Το ατυχημα περιλαμβανει την τυχηματική συνιστώσα (το λέει και η λέξη).

Οδηγώντας συνετά, με πρόβλεψη και έχοντας εμπερία η συνιστώσα αυτή περιορίζεται σημαντικά, δεν μηδενίζεται όμως ποτέ. Αποτελεί μέρος της ίδιας της ζωής σε κάθε ενέργειά μας.

Ένας καλός οδηγός τον παράγοντα τύχη τον ρίχνει σε χαμηλά επίπεδα. Υπάρχουν αναβάτες που ταξιδεύουν σε καθημερινή βάση και διανύουν ανά τον κόσμο χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα.

Για το ενδεχόμενο κακο-τυχίας πέρνουμε μέτρα προστασίας, όπως είχε προνοήσει ο εν λόγω αναβάτης.

Τόσο απλά νομίζω.

sniper
24/10/2019, 13:43
Τώρα μόλις διάβασα ότι η 1η του πιάνει λέει 110 :eleison:

Μην μπερδεύεσαι, διαβάζεις λάθος χαρτί, 110 είναι το ζάχαρό σου.

buckley
24/10/2019, 13:50
Μην μπερδεύεσαι, διαβάζεις λάθος χαρτί, 110 είναι το ζάχαρό σου.

Θα έπρεπε μετά από τόσα χρόνια να έχεις καταλάβει ότι ο Μπάκλης δεν λέει λόγια στον αέρα, ούτε στρογγυλεύει τα νούμερα :smokin:
411769

peterTHErider
24/10/2019, 14:41
Ένας εξαιρετικά έμπειρος φίλος κάποτε μου είπε ότι όταν έχεις κάποιο ατύχημα, με οποιονδήποτε τρόπο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, κάπως, κάπου, είχες σίγουρα ένα μερίδιο της ευθύνης και εσύ, όσο μικρό ή μεγάλο. Σκεφτείτε το.

'εχεις σίγουρα μερίδιο ευθύνης'.Σίγουρα δεν ισχύει.να σου δειξω βιντεο που η μοτο παει κυριλε στην λωριδα της σε αριστερη στροφη με τον αναβατη προβλεπομενο και το κρανος του να πηγαινει το σαξοραλο ταπα απο την απεναντι να γλυστραει στην αντιστοιχη δεξια δικια του στροφη να κανει τετακε και να φευγει πανω στην μηχανη και να μην βρισκουν να θαψουν.ναι σιγουρα ο μοτοσυκλετιστης ειχε μεριδιο ευθυνης.

BLiTzER
24/10/2019, 14:42
Εντάξει, παιδιά, έχετε δίκιο. Υπάρχει μια περίπτωση στις χίλιες που δεν ισχύει αυτό, άρα δεν ισχύει. Πάω πίσω να το διαγράψω. Μην προσέξει και κανείς περισσότερο από το σύνηθες και τον πάρω στον λαιμό μου. :lol:

p@nos
24/10/2019, 15:17
ολα αυτα που περιγραφεις στο προτελευταιο σου ποστ οπως το κοιταγμα του καθρεπτη, το να μη κοιτας ευθεια στο δρομο επειδη πρεπει να δεις την τυφλη σου γωνια, δεν ειναι αποσπαση προσοχης...ειναι υποχρεωση του αναβατη μοτο και ολων των οδηγων συμφωνα με τον κοκ....σιγουρα δεν ειναι λαθος του αναβατη, λαθος ειναι αν δεν τα κανει αυτα....εδω δεν κρινουμε την περιπτωση να μη μπορεις να αποφυγεις εναν παπαρα ενω πας με 200, μιλαμε για κανονικες συνθηκες οδηγησης οπου αν και ο αναβατης ειναι εντελως συγκεντρωμενος και νομιμος, δε θα μπορεσει να αποτρεψει ενα ατυχημα οταν ο αλλος κανει κατι αδιανοητο...

καθομαστε και συζηταμε τα αυτονοητα τοση ωρα...

BLiTzER
24/10/2019, 16:00
Κι εγώ το αυτονόητο λέω τόση ώρα και απορώ γιατί. Ότι, δηλαδή, στο 90% των περιπτώσεων, ένας αναβάτης δεν είναι εντελώς συγκεντρωμένος και νόμιμος. ;)

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητήσουμε τη μια στις χίλιες που θα συμβεί το παντελώς αδιανόητο, με καμία απολύτως δυνατότητα αποφυγής/πρόληψης.

Ας το πάρουμε διαφορετικά, να μη μιλάμε και στον αέρα. Πόσα ατυχήματα είχατε στη μοτοζωή σας; Σε πόσα από αυτά ήσασταν 100% συγκεντρωμένοι και νόμιμοι, αλλά παρ'όλα αυτά συνέβησαν; Προσωπικά, σε κανένα. Σε όλα δικαιώθηκα, φυσικά. Σε κανένα δεν ήμουν ο πραγματικός υπαίτιος του ατυχήματος. Αλλά 100% νόμιμος και συγκεντρωμένος δεν ήμουν. Αν ήμουν, θα γλίτωνα τουλάχιστον τα μισά.

Μεταξύ μας όλα αυτά. :lol:

alexis72
24/10/2019, 20:48
εδώ βρε παιδιά τι εγινε κ σκοτώθηκε ο ανθρωπος με το ducati ?
ο (μάλλον) πραγματογνώμονας λέει οτι πήγαινε με πρώτη ταχύτητα η μηχανή κ αυτή σχεδόν διαλύθηκε ...
βέβαια εγινε σύγκρουση με πούλμαν ...κρίμα στόν ανθρωπο κ στα 2 ανήλικα κοριτσάκια του που εμειναν χωρίς πατέρα
https://www.youtube.com/watch?v=XDNremMYgZ4

RaGe_Raptor
24/10/2019, 21:25
Ωραίο θεμα, Αλέξις. Keep posting :rockon:

RaGe_Raptor
24/10/2019, 21:32
Κι εγώ το αυτονόητο λέω τόση ώρα και απορώ γιατί. Ότι, δηλαδή, στο 90% των περιπτώσεων, ένας αναβάτης δεν είναι εντελώς συγκεντρωμένος και νόμιμος. ;)

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητήσουμε τη μια στις χίλιες που θα συμβεί το παντελώς αδιανόητο, με καμία απολύτως δυνατότητα αποφυγής/πρόληψης.

Ας το πάρουμε διαφορετικά, να μη μιλάμε και στον αέρα. Πόσα ατυχήματα είχατε στη μοτοζωή σας; Σε πόσα από αυτά ήσασταν 100% συγκεντρωμένοι και νόμιμοι, αλλά παρ'όλα αυτά συνέβησαν; Προσωπικά, σε κανένα. Σε όλα δικαιώθηκα, φυσικά. Σε κανένα δεν ήμουν ο πραγματικός υπαίτιος του ατυχήματος. Αλλά 100% νόμιμος και συγκεντρωμένος δεν ήμουν. Αν ήμουν, θα γλίτωνα τουλάχιστον τα μισά.

Μεταξύ μας όλα αυτά. :lol:

Καταλαβαίνω τι λες, ομως είναι εύκολα παρεξηγησιμο. Αν ψάχνεις απο καπου να πιαστείς, δλδ. :D

Το ζουμί ειναι οτι, στην τελική ειναι τα κορμια μας, ενάντια στις λαμαρίνες.

Coyote.V
24/10/2019, 21:43
εδώ βρε παιδιά τι εγινε κ σκοτώθηκε ο ανθρωπος με το ducati ?
ο (μάλλον) πραγματογνώμονας λέει οτι πήγαινε με πρώτη ταχύτητα η μηχανή κ αυτή σχεδόν διαλύθηκε ...
βέβαια εγινε σύγκρουση με πούλμαν ...κρίμα στόν ανθρωπο κ στα 2 ανήλικα κοριτσάκια του που εμειναν χωρίς πατέρα
https://www.youtube.com/watch?v=XDNremMYgZ4

Ειλικρινά λυπάμαι... αλλά τα παράδοξα δεν μπορώ να μη τα επισημάνω.

Με πρώτη όλα αυτά;

Μέσα στο σαμάν ήταν ο τύπος που δίνει συνέντευξη; Η σύγκρουση έγινε από την μεριά του λεβιέ ταχυτήτων.

thanosgp
02/11/2019, 23:13
Από 1 φωτογραφία του ατυχήματος βγήκαν και τα απαραίτητα συμπεράσματα για το ABS , τα πηρούνια των tracer κλπ. κλπ.
Όλη η Ελλάδα αποτυπωμένη σε 5 γραμμές.
Και μη χειρότερα.