View Full Version : Κινητήρας 125 για παπί
Καλημέρα πρόσφατα πήρα μια βόλτα ένα παπί κινέζικο ενός ξαδέλφου δεν ξέρω μάρκα το είχε πάρει 50αρι με δισκόφρενο εμπρός πίσω, σχεδόν 2 χρόνια τώρα του έχει βάλει μοτέρ lifan 125 μαύρο
Μου άρεσε η απόδοση του γενικά κινείται ποιο άνετα σε normal οδήγηση σε σχέση με το astrea που έχω
Μπήκα στην ιδέα μήπως έπαιρνα ένα για το grand που έχω να πηγαίνει κάπως καλύτερα ποιο άνετα. Δεν θέλω να βάλω χέρι στο μοτέρ το honda έχει μονο 18 χιλιάδες χιλιόμετρα με πολύ mornal χρήση (ηλικιωμένος τα έχει κάνει) τέτοιο μοτέρ 20αετιάς σε αυτή την κατάσταση είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρεθεί τώρα
Παλιά όταν είχαν κυκλοφορήσει οι είχα βάλει έναν 100cc μονοκαμπανο από ότι θυμάμαι σε super cup φίλου και έναν χρόνο μετά είχε κόψει στρόφαλο στο σπείρωμα της καμπάνας...
Μετά από τόσα χρόνια έχουν βελτιωθεί καθόλου? ο 125 που είδα στο κινέζικο του ξαδέλφου καλός φάνηκε για τα χιλιόμετρα που εχει, κάνει αρκετά για παπί σίγουρα 40-50 κάθε μέρα το μόνο πρόβλημα που έχει είναι ότι πατινάρει στις αλλαγές ταχυτήτων και χρειάζεται αλλαγή δισκάκια
Επίσης έχω δει και τον κινητήρα από DAYTONA SPRINTER 125 που είναι λίγο ποιο ακριβός
Αξίζει κάποιος από τους 2?
επίσης είδα και τους lifan στα 150-160 cc και αρχικά ψήθηκα αλλά είναι με συμπλέκτη και χωρίς μίζα δεν βγαίνουν ημιαυτόματα δεν θέλω να κάνω μόντες να βάζω μανέτες αλλά και και το σημαντικότερο πως θα αλλάζω ταχύτητες όταν κρατάω τον καφέ :P
sapila racing
23/10/2019, 11:58
Κρατα το μοτέρ του Astrea που είναι αθάνατο, τα Lifan κλπ κινεζικα καλά είναι για όσο αντέξουν, μετά τα πετας.
Εχω ένα φίλο που το 50άρι daytona το έκανε 110 . Tα άλλαξε σχεδόν όλα με honda αλλά κράτησε το καπάκι του κάρτερ που έχει τον αριθμό κινητήρα .Σε τυχών έλεγχο δεν θα έχει πρόβλημα όπως ο φίλος σου. Είδει και έπαθε να μαζέψει τα κάρτερ που πιτσικάραν όλες οι φλάντζες του μοτέρ .Δεν ξέρω για τον 125 αλλά ο 110 είναι για πέταμα. Κράτα τον γνήσιο και δώσε τα 250 ευρώ που έχει ο λιφάν 125 ,για μάζεμα ;) Δεν πάμε από honda σε κινέζο
Εφ'όσον σκοπεύει να αφήσει τον γνήσιο κινητήρα απείραχτο, εγώ λέω ότι δεν έχει να χάσει και πολλά, πέραν των χρημάτων. Παίρνεις έναν κινέζικο και τον αντιμετωπίζεις σαν αναλώσιμο: αν χαλάσει, βάζεις άλλον ή πάλι τον γνήσιο.
Το βασικό ζήτημα είναι να διατηρηθεί σύννομο το παπί.
borgiriadis1
23/10/2019, 15:45
125 lifan αμιζο. Ειναι οτι πιο "αξιολογο" σε κινεζικο και πιο οικονομικο απο τα υπολοιπα της σειρας. Το χρησιμοποιουν κατα κορον οι ντελιβεραδες (τουλαχιστο εδω στη Λαρισα που μενω).
Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση του άλλαξα μόνο πλαστικά και μερικά άλλα μικρόπράγματα και έχει γίνει σαν καινούριο
Μου αρέσει το αstrea grand και γενικά τα ποιο παλιά γι'αυτό έχω 2
Δεν ήθελα από τα ποιο καινούρια αν και μπήκα στον πειρασμό για το καινούριο gtr η για χ135 used
Το ένα το πρώτο είναι κανιβαλισμενο δεν μαζεύεται για να γίνει σωστό αξιόπιστο παπί το δεύτερο ήταν ξεχασμένο σε ένα γκαράζ εκτός κυκλοφορίας για 10 με 15 χρόνια
Είπα μήπως τα lifan τα είχαν βελτιώσει και δεν ήταν όπως τα θυμάμαι πρίν χρόνια... Η αλλά κινέζικα να ήταν ποιο αξιόπιστα
Εννοείτε όχι σε αξιοπιστία επιπέδου Honda Yamaha με 200 και 300 ευρο δεν γίνεται αλλά καλύτερα από ότι ήταν παλιά
DRAKONET
23/10/2019, 16:42
ειλικρινα τωρα...
ποσο καλυτερα πηγαινε?
αντε να βγαζει και 15 χλμ παραπανω..αντε 20....και?
και τι εγινε ρε φιλαρακι?
γιατι να μπεις σε τετοια μοντα?
αστο οπως ειναι να το βλεπεις και να το βολταρεις να ευχαριστιεσαι !
Μείνε μακριά.Εχω βάλει το συγκεκριμένο μοτέρ και στα 19.000km βάρεσε η 3η ταχύτητα.Τώρα έχω βάλει το ασημί μονοκάμπανο 110cc αλλά το μηχανάκι είναι μόνο για καβάτζα και δεν κάνει km.Σκουπίδια απο τα λίγα.
Τα μιζατα 125 lifan έχουν καμία διαφορά το ασημί με το μαύρο έκτος από το χρώμα?
Έχω ακούσει ότι το μαύρο είναι καλύτερο ισχύει κάτι τέτοιο?
Αν τελικά το πάρω (δεν έχω αποφασίσει ακόμα) και δεν με ευχαριστεί θα το βάλω στο παλιό grand αν μείνει και ρημάξει θα γίνει δότης ανταλλακτικών για το πρώτο κυρίως τα κάρτερ που είναι πατέντα ξεχειλωμένα και δεν πατάει κανονικός κύλινδρος αλλά και ότι άλλο χρειαστεί και ταιριάζει
DRAKONET
24/10/2019, 16:37
Δεν πειθεσαι με τιποτα ετσι ?
Τσαμπα εγραψες το ποστ...και κακως ρωτησες!
Αφου θες να χαλασεις χρηματα να το παρεις...παρτο..και βαλτο..να μας πεις και εμας μετα εντυπωσεις !
extisatokat
24/10/2019, 19:35
Τσαμπα εγραψες το ποστ...και κακως ρωτησες!
Αφου θες να χαλασεις χρηματα να το παρεις...παρτο..και βαλτο..να μας πεις και εμας μετα εντυπωσεις !
Γιατι εχεις δει ποτε πιτσιρικά να πειθεται?:lol::lol::lol:
o_gavros
24/10/2019, 22:37
μια λύση θα ήταν τα μέλη του φόρουμ να αγνοούνε αυτά τα ποστ.
έτσι, εβεντσουαλυ, θα ατονούσε το ενδιαφέρον του κάθε επίδοξου πιτσιρίκου να γράφει εδώ τον καημό του.
τζαστ ε θοτ.
Δεν ζήτησα από κάποιον να με πείσει η να μου αλλάξει γνώμη, επίσης πως θα χαλάσω τα χρήματα δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν έκανα μια ερώτηση για να γίνει συζήτηση να μάθω απόψεις και εμπειρίες
@extisatokat
Μακάρι να ήμουν πάλι πιτσιρικάς αλλά αυτά τα χρόνια έχουν περάσει προ πόλου, αν έχεις να γράψεις κάτι σχετικό ευχαρίστως να το διαβάσω.
Μπήκες φέτα, δεν μας είπες τίποτα δεν βγήκες καν τζάμπα κόπος!
extisatokat
24/10/2019, 23:39
Δεν ζήτησα από κάποιον να με πείσει η να μου αλλάξει γνώμη, επίσης πως θα χαλάσω τα χρήματα δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν έκανα μια ερώτηση για να γίνει συζήτηση να μάθω απόψεις και εμπειρίες
@extisatokat
Μακάρι να ήμουν πάλι πιτσιρικάς αλλά αυτά τα χρόνια έχουν περάσει προ πόλου, αν έχεις να γράψεις κάτι σχετικό ευχαρίστως να το διαβάσω.
Μπήκες φέτα, δεν μας είπες τίποτα δεν βγήκες καν τζάμπα κόπος!
Φιλε μου σου ζητω ταπεινα συγνωμη δεν ηθελα να σε θιξω,αλλα νομιζα πως εισαι πιτσιρικας,και θυμηθηκα τα νιατα μου.:)με νοσταλγια το ειπα,γιατι και γω οταν ημουν πιτσιρικος δεν ακουγα κανεναν.Τωρα στο προκειμενο μαλλον οτι σου ειπε καποιος πιο πανω για τους ντελιβεραδες στην λαρισσα.Αυτοι σαν επαγγελματιες κατι θα ξερουν.