View Full Version : Leasing Moto με εξαγορα , γνώμες
Καλησπερα!
Νέος στο φορουμ, πρώτο ποστ!
Μέσα στην αναζήτηση για αγορά σκουτερ, έπεσα μπροστά σε σελίδα με leasing (μακροπροσθεση μισθωση) με εξαγορα, και μου τράβηξε το ενδιαφερον ...
Έψαξα να βρω κάποιον που το έχει κάνει, για να υπάρχει εστω και ενα review, αλλά δεν βρήκα τπτ, ούτε εδω ούτε πουθενά αλλού ..
Όποτε ας ρωτήσω!
Υπάρχει κάποιος εδω μέσα, που το έχει κάνει, η το έχει ψαξει, να μας πει εντυπώσεις!
Μιλάμε για ιδιωτη, και όχι εταιρία!
Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο όφελος για ιδιώτη.
Να μιλήσουμε για εταιρεία με στόλο οχημάτων και αρκετών δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων ετησίως να το καταλάβω.
harris_x
23/10/2019, 13:04
Αν μιλούσαμε για επιχείρηση θα είχε νόημα γιατί θα υπήρχε όφελος του ΦΠΑ και το μίσθωμα θα έμπαινε στα έξοδά της με αποτέλεσμα το όλο έξοδο να μειώνεται σημαντικά.
Για ιδιώτη δεν υπάρχει όφελος.
Το μόνο που θα κερδίσεις αλλα με αυξημένο κόστος, είναι ηρεμία σχετικά με κλοπή, ζημιές και σερβις.
yannis24
23/10/2019, 13:43
ειχα κανει επικοινωνια με αυτους.......
για το NSS 300 FORZA ABS-19YM- το σκουτερ με τιμη λιανικης €5950, το μισθωμα ηταν για 60 μηνες €189,29 + ΦΠΑ χωρις δικαιωμα εξαγορας , μέχρι 18.000 κμ τον χρόνο.
το αν αξιζει η οχι ειναι στον καθενα....δεδομενου οτι το μονο που πληρωνεις ειναι την βενζινη σου......
Χωρις να μπλεξουμε με μακρο-μικρο οικονομικες μελετες..
Πως γινεται (χωρις κανενα αλλου ειδους οικονομικο οφελος, οπως απαλλαγη εξοδων, ΦΠΑ δόσεων κ.λ.π.) να κερδισουν και η εταιρεια leasing και ο ιδιωτης..??
Οπως ειπε και ο yannis24 παραπανω, ντουκου λιανικη των 6000 φτανει τα 14000 σε δοσεις....
(ΟΚ, αφαιρουνται απο το τελικο ποσό οι δαπανες συντηρησης & αναλωσιμων - πλην καυσιμου - για 90000 χλμ αλλα και παλι δεν βγαινει συμφερουσα η ασκηση..)
harris_x
23/10/2019, 14:20
Πως γινεται (χωρις κανενα αλλου ειδους οικονομικο οφελος, οπως απαλλαγη εξοδων, ΦΠΑ δόσεων κ.λ.π.) να κερδισουν και η εταιρεια leasing και ο ιδιωτης..??
δεν γίνεται
κερδίζει μόνο η εταιρία leasing.
δεν γίνεται
κερδίζει μόνο η εταιρία leasing.
Προφανώς. Το leasing είναι μόνο για ανθρώπους που θέλουν πάντα καινούριο όχημα, με ελάχιστη ταλαιπωρία, και έχουν τα λεφτά να το πληρώσουν αυτό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δε συμφέρει.
Γενικά, στο 90% των περιπτώσεων, συμφέρει - με διαφορά - η αγορά μεταχειρισμένου.
harris_x
23/10/2019, 14:25
Προφανώς. Το leasing είναι μόνο για ανθρώπους που θέλουν πάντα καινούριο όχημα, με ελάχιστη ταλαιπωρία, και έχουν τα λεφτά να το πληρώσουν αυτό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δε συμφέρει.
όχι, αν έχεις εταιρία, δικαιολογείς τον ΦΠΑ και περνάς το κόστος του μισθώματος στα έξοδα της εταιρίας, θα ήσουν χαζός αν αγόραζες όχημα.
Για ιδιώτες μιλάμε, βρε άνθρωπε! :p
harris_x
23/10/2019, 14:26
Για ιδιώτες μιλάμε, βρε άνθρωπε! :p
ας το διαχώριζες.
ας το διαχώριζες.
Προφανώς. Το leasing είναι μόνο για ανθρώπους που θέλουν πάντα καινούριο όχημα...
Μμ.
(Κλαίω που το αναλύουμε. :lol: )
harris_x
23/10/2019, 14:33
Μμ.
:rolleyes:
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δε συμφέρει.
(Κλαίω που το αναλύουμε. :lol: )
κι εγώ, αλλα είσαι βλαμμένος. :bawl:
Μιλάμε για ιδιωτη, και όχι εταιρία!
ΛΑλαλαλαΑΛΑΛΑλαΑλααα!
TALK TO THE HAND!
harris_x
23/10/2019, 14:41
ΛΑλαλαλαΑΛΑΛΑλαΑλααα!
:bawl::bawl::bawl::bawl:
PaNick67
24/10/2019, 18:12
ειχα κανει επικοινωνια με αυτους.......
για το NSS 300 FORZA ABS-19YM- το σκουτερ με τιμη λιανικης €5950, το μισθωμα ηταν για 60 μηνες €189,29 + ΦΠΑ χωρις δικαιωμα εξαγορας , μέχρι 18.000 κμ τον χρόνο.
το αν αξιζει η οχι ειναι στον καθενα....δεδομενου οτι το μονο που πληρωνεις ειναι την βενζινη σου......
Mισο. Θα πληρωσεις συνολικα δηλαδη 189,29 Χ 60 = 11.357,40€ συν ΦΠΑ 2.725,78, συνολικα δηλαδη 14.083,18€ για κατι που κοστιζει 5.950€ και λες "αν αξιζει η οχι ειναι στον καθενα";
Υπαρχει ανθρωπος που ακομα και αν αφαιρει τον ΦΠΑ να τον συμφερει το σχεδον διπλασιο κοστος; Χωρις να υπολογισω τα χρηματα που θα κερδισει καποιος απο την πωληση στην πενταετια στην περιπτωση της αγορας.
yannis24
25/10/2019, 08:34
μεσα σε ολα αυτα, βαζεις μικτη ασφαλεια, σερβις, τελη, λαστιχα κτλ....
Εγω πχ που κανω κατα μεσο ορο τον χρονο με το σκουτερ μου 30.000κμ....
θελω λαδια καθε μηνα...ανα 3.000 κμ που αλλαζω...
λαστιχα 2 φορες τον χρονο περιπου....
μικρο μεγαλο σερβις των €100 κατα μεσο ορο πάντα σχεδον καθε 2 μηνες....
ασφαλεια €130 τον χρονο οχι μικτη...
και τελη €22
και μπορω να γλιτωσω τον ΦΠΑ...δεν ειμαι μακρυα απο τα €1000 εξοδα τον χρονο με το σκουτερ.....και αυτο χωρις να μου βγαλει καμια μεγαλη ζημια......
γι αυτο λεω...."αν αξιζει η οχι ειναι στον καθενα"...εμενα πχ δεν μου το δινουν για 30.000 τον χρονο που το θελω....
harris_x
25/10/2019, 08:49
μεσα σε ολα αυτα, βαζεις μικτη ασφαλεια, σερβις, τελη, λαστιχα κτλ....
Εγω πχ που κανω κατα μεσο ορο τον χρονο με το σκουτερ μου 30.000κμ....
θελω λαδια καθε μηνα...ανα 3.000 κμ που αλλαζω...
λαστιχα 2 φορες τον χρονο περιπου....
μικρο μεγαλο σερβις των €100 κατα μεσο ορο πάντα σχεδον καθε 2 μηνες....
ασφαλεια €130 τον χρονο οχι μικτη...
και τελη €22
και μπορω να γλιτωσω τον ΦΠΑ...δεν ειμαι μακρυα απο τα €1000 εξοδα τον χρονο με το σκουτερ.....και αυτο χωρις να μου βγαλει καμια μεγαλη ζημια......
γι αυτο λεω...."αν αξιζει η οχι ειναι στον καθενα"...εμενα πχ δεν μου το δινουν για 30.000 τον χρονο που το θελω....
Απλά να ξέρεις ότι η τιμή που είδες σίγουρα δεν είναι 30.000χλμ ανά έτος.
Συνήθως είναι 15.000χλμ και όσο αυτά αυξάνονται, αυξάνεται και το μηνιαίο μίσθωμα.
yannis24
25/10/2019, 08:55
ναι το γραφω στο πρωτο μου ποστ.....
η τιμη που μου εδωσαν ειναι για 18.000κμ τον χρονο....
για 30.000κμ τον χρονο, δεν μου το δινουν.....
harris_x
25/10/2019, 09:03
Α sorry δεν το πρόσεξα
extisatokat
25/10/2019, 12:52
Αρα δεν σε συμφερει οπως τα λες,και προφανως και να στα εδιναν τα χλμ που κανεις τον χρονο, δεν θα δεχοντουσαν την συχνοτητα των σερβις και της αλλαγης λαδιων που εσυ κανεις ,αλλα συμφωνα με το μανιουαλ.Τα ξερουν αυτα οι εταιρειες ληζινγκ,δεν ειναι χαζοι.:D
yannis24
27/10/2019, 07:41
Εμένα με τα χιλιόμετρα που κανω με συμφέρει...... Την εταιρεία leasing δεν συμφέρει !!!!
harris_x
27/10/2019, 08:11
Εμένα με τα χιλιόμετρα που κανω με συμφέρει...... Την εταιρεία leasing δεν συμφέρει !!!!
Δεν σε συμφέρει.
Θα σε συνέφερε ενδεχομένως αν σου το έδιναν.
Όμως αν στο έδιναν για τόσα χλμ, πάλι δεν θα σε συνέφερε γιατί το μίσθωμα θα ήταν μεγαλύτερο.