PDA

View Full Version : Βάψιμο σχάρας και ενός πλαστικου (κομμάτι σε μέγεθος παλάμης)

Nospecialname
30/10/2019, 20:02
Καλησπέρα , στο παπί μου τα παραπάνω είναι γκρι και θέλω να τα κάνω μαύρα , πως το κανω σωστά?Θέλει τρίψιμο και μετά βαφή η κατευθείαν βαφή?Αν πάω να μου το κάνουν σε μαγαζι πόσο θα κοστίσει?Αν το κάνω μόνος , πρέπει να πάρω σπρέι η μπογιά?

mikes
30/10/2019, 20:15
αμα δε ξερεις πως να το κανεις, καλυτερα μη το κανεις μονος γιατι θα τα κανεις π@@@ναολα..
καλυτερα να το πας σε μαγαζι.. τωρα το ποσο κοστιζει, αναλογα του τι χρεωνει ο καθενας, δεν θπαρχει στανταρ τιμη σε αυτα..

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/10/2019, 20:57
Νομίζω ότι Πιο φτηνά θα σου βγει αν αλλάξεις κουστούμι.

Nospecialname
30/10/2019, 20:59
Νομίζω ότι Πιο φτηνά θα σου βγει αν αλλάξεις κουστούμι.

Το κουστούμι είναι είδη μαύρο , η σχάρα μόνο και τα πόδια του συνεπιβάτη είναι γκρί

Nospecialname
30/10/2019, 21:00
αμα δε ξερεις πως να το κανεις, καλυτερα μη το κανεις μονος γιατι θα τα κανεις π@@@ναολα..
καλυτερα να το πας σε μαγαζι.. τωρα το ποσο κοστιζει, αναλογα του τι χρεωνει ο καθενας, δεν θπαρχει στανταρ τιμη σε αυτα..

Ξέρεις τι τιμή περίπου να περιμένω για την βαφή ενος τόσο μικρού σημείου?Γύρω στα 5?20?50? Τι είναι πιο λογικό;

mikes
30/10/2019, 21:09
Ξέρεις τι τιμή περίπου να περιμένω για την βαφή ενος τόσο μικρού σημείου?Γύρω στα 5?20?50? Τι είναι πιο λογικό;

οχι

Acacius
30/10/2019, 22:46
Δες αν σου κάνει χρωματικά το plasti dip. Μπορείς να τα βάψεις μόνος και να τα επαναφέρεις στην αρχική τους κατάσταση σχετικά εύκολα. Δεν ξέρω πόσο θα σου αντέξει στη σχάρα όμως.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
31/10/2019, 04:58
Το κουστούμι είναι είδη μαύρο , η σχάρα μόνο και τα πόδια του συνεπιβάτη είναι γκρί

Οπως σορυ. Δε διάβασα καλά τον τίτλο. Νομίζα οτιμιλουσες για όλα τα πλαστικά.

Kickstart
31/10/2019, 09:20
φίλε πριν κανα τριμηνο ειχα κανει ερωτηση σε μαγαζι που βαφει μοτο (ιρίδιο-φιλαδελφεια) για τις δυο βασεις που παταει τα ποδια του πίσω ο συνεπιβάτης να μου τις περασει ενα γκρι χρωμα να ξανανιωσουν γιατι είναι ταλαιπωρημένες και μου χε πει ενα πενηνταρικο και τα δυο αν του τα παω στο χερι...

το μαγαζί είναι αρκετά καλό (αν και ελαφρως τσιμπημενο σε τιμες σε σχεση με αλλους του χώρου) κι έχω κάνει στο παρελθόν βαψίματα και κολληματα σε πλαστικά μηχανων που είχα στην κατοχη μου..

βέβαια να ξέρεις οι τιμες σε αυτα τα ψιλολογια παίζουν ανάλογα σε τι φαση τον πετυχαίνεις το κάθε μάστορα..

Nospecialname
31/10/2019, 12:40
φίλε πριν κανα τριμηνο ειχα κανει ερωτηση σε μαγαζι που βαφει μοτο (ιρίδιο-φιλαδελφεια) για τις δυο βασεις που παταει τα ποδια του πίσω ο συνεπιβάτης να μου τις περασει ενα γκρι χρωμα να ξανανιωσουν γιατι είναι ταλαιπωρημένες και μου χε πει ενα πενηνταρικο και τα δυο αν του τα παω στο χερι...

το μαγαζί είναι αρκετά καλό (αν και ελαφρως τσιμπημενο σε τιμες σε σχεση με αλλους του χώρου) κι έχω κάνει στο παρελθόν βαψίματα και κολληματα σε πλαστικά μηχανων που είχα στην κατοχη μου..

βέβαια να ξέρεις οι τιμες σε αυτα τα ψιλολογια παίζουν ανάλογα σε τι φαση τον πετυχαίνεις το κάθε μάστορα..

Ακραία πολλά λεφτά , θα το κάνω μόνος η θα το αφήσω ως έχει , Ευχαριστω

OldMan
31/10/2019, 13:11
τα πόδια του συνεπιβάτη είναι γκρί

Να πεις στον συνεπιβατη να παει σε καποιον καλο αγγειολόγο αντι να μπλεξετε με μπογιατζηδες..

Hunter
31/10/2019, 14:40
Ηλεκτροστατική βαφή = χαμηλή τιμή & αντοχή στο χρόνο...
Πές μας σε ποιά περιοχή είσαι να σου προτείνουμε λύσεις...

Nospecialname
31/10/2019, 15:03
Ηλεκτροστατική βαφή = χαμηλή τιμή & αντοχή στο χρόνο...
Πές μας σε ποιά περιοχή είσαι να σου προτείνουμε λύσεις...

Κέντρο Αθήνας

Nospecialname
31/10/2019, 15:04
Να πεις στον συνεπιβατη να παει σε καποιον καλο αγγειολόγο αντι να μπλεξετε με μπογιατζηδες..

???

sapila racing
31/10/2019, 15:06
Δεν πρόκειται για customizing.

μεταφερεται...

basilis_k6
31/10/2019, 15:21
μέταλλο ειναι και τα δύο?

Nospecialname
31/10/2019, 16:07
μέταλλο ειναι και τα δύο?

Μέταλλα τα 2 , και επίσης υπάρχει άλλο ένα μικρό πλαστικό κοντά στα μαρσιπιε που θέλω να βάψω

(2 μέταλλα 1 πλαστικό)

basilis_k6
31/10/2019, 16:19
Μέταλλα τα 2 , και επίσης υπάρχει άλλο ένα μικρό πλαστικό κοντά στα μαρσιπιε που θέλω να βάψω

(2 μέταλλα 1 πλαστικό)

πλαστικο ειναι ευκολο. μέταλλο θα έλεγα να πας να στα βαψουν. αν ειναι αλουμινιο μην κανεις τον κοπο, ειναι ακριβο να γινει σωστα, δεν αξιζει.

OldMan
31/10/2019, 16:19
???

Τι δεν καταλαβες μπρε κουζουμ..??

Δεν ειναι φυσιολογικο ο συνεπιβατης να εχει γκρι ποδια..
(εκτος αν κανετε νουμερο σε τσιρκο με πιθηκο..)

Eiver
31/10/2019, 16:20
τουλαχιστον η σχαρα ειναι πανευκολη
αφαιρεις την σχαρα απο το παπι,αγοραζεις ενα μαυρο σπρει των 3 ευρω και ψεκαζεις ..ι και αν σου τρεξει λιγο το χρωμα δεν πειραζει...το αφηνεις να στεγνωσει κσι την επομενη μερα τριβεις με γυαλοχαρτο εκει που ετρεξε και ξαναψεκαζεις
ετσι σιγα σιγα θα μαθεις να βαφεις...παρομοιως και τα αλλα κομματια

OldMan
31/10/2019, 16:41

Με τα ποδια του συνεπιβατη τι θα γινει, ομως..??

Eiver
31/10/2019, 16:44
Με τα ποδια του συνεπιβατη τι θα γινει, ομως..??

να τα τυλιξει με χαρτοταινια καθως βαφει τα μαρσπιε :cry:

OldMan
31/10/2019, 16:46
ΑΑα... νταξ τοτενες..
(γιατι νομιζα οτι σπαμμαρεις..)

basilis_k6
31/10/2019, 16:52
αφαιρεις την σχαρα απο το παπι,αγοραζεις ενα μαυρο σπρει των 3 ευρω και ψεκαζεις ..ι και αν σου τρεξει λιγο το χρωμα δεν πειραζει...το αφηνεις να στεγνωσει κσι την επομενη μερα τριβεις με γυαλοχαρτο εκει που ετρεξε και ξαναψεκαζεις

αν ειναι ηδη βαμμένη και ριξει πανω σπρευ θα γινει χαλια. θέλει τριψιμο το παλιο χρωμα και εφοσον παει απο ανοιχτο σε σκουρο ειναι τυχερος γιατι με λίγο τριψιμο βαψιμο θα γινει δουλεια.

Nospecialname
31/10/2019, 18:12

Ναι αλλά αυτό το σπρέι είναι ανθεκτικό , η μετά από μερικές βροχές και λίγο καιρό θα γίνει σκ@τα?

Hunter
31/10/2019, 18:50
Κέντρο Αθήνας

Οι πιο κοντινοί σού είναι αυτοί που βάφουν και ζάντες :

Πέττας , Λεωφ. Αθηνών 185-185 Αιγάλεω 210-5762789
Ντέλης , Λυσία 50 Περιστέρι 210-5773723 (ποιο ποιοτική δουλειά)

THEOD
31/10/2019, 19:04
Ναι αλλά αυτό το σπρέι είναι ανθεκτικό , η μετά από μερικές βροχές και λίγο καιρό θα γίνει σκ@τα?

μετά από μερικές βροχές και λίγο καιρό θα γίνει σκ@τα :smokin:

Eiver
31/10/2019, 19:18
μια χαρα ειναι το σπρει για μια σχαρα και τα ποδια του συνεπιβατη (:lol:) δεν ειπαμε να βαψει καπο και ουρανο αυτοκινητου με σπρει

Sebastian1980
31/10/2019, 19:54
Φίλε αγόρασε τρία γυαλοχαρτα.
Ένα 150 ένα 240 και ένα 400 ξηρό.
Τρίψε πρώτα με το 150 μετά με το 240 και τέλος με το 400. Να γίνουν όλο ματ και να μην γυαλίζουν πουθενά.
Σκούπισε τα να φύγουν οι σκόνες.
Κρέμασε την σχάρα από κάπου. Να είναι στον αέρα. Με ένα απλό σπρέι μαύρο( υπάρχει ματ και γυαλιστερό) βάψτο. Δεν είναι τόσο δύσκολο.
Απλά αν φυσάει άνεμος πρόσεχε την άχνα (σύννεφο χρώματος) να μην βάψεις καταλάθος τίποτα τριγύρω.
Χαρτοσε(κάλυψε με χαρτί) ότι δεν θέλεις να βαφτεί.
Το κόστος είναι τόσο μικρό που αξίζει να προσπαθήσεις.
Καλή επιτυχία.

Nospecialname
31/10/2019, 23:09
Οι πιο κοντινοί σού είναι αυτοί που βάφουν και ζάντες :

Πέττας , Λεωφ. Αθηνών 185-185 Αιγάλεω 210-5762789
Ντέλης , Λυσία 50 Περιστέρι 210-5773723 (ποιο ποιοτική δουλειά)

Ευχαριστώ θα τους κάνω ένα τηλεφώνημα σύντομα

Nospecialname
31/10/2019, 23:10
Τρίψε πρώτα με το 150 μετά με το 240 και τέλος με το 400. Να γίνουν όλο ματ και να μην γυαλίζουν πουθενά.
Κρέμασε την σχάρα από κάπου. Να είναι στον αέρα. Με ένα απλό σπρέι μαύρο( υπάρχει ματ και γυαλιστερό) βάψτο. Δεν είναι τόσο δύσκολο.
Απλά αν φυσάει άνεμος πρόσεχε την άχνα (σύννεφο χρώματος) να μην βάψεις καταλάθος τίποτα τριγύρω.
Καλή επιτυχία.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Έχω μια ηλίθια ερώτηση , θα χρειαστώ ειδικό σπρέι για μέταλλα η ότι σπρέι νάνε?

Επίσης αν βάφουν οι βίδες και τα σημεία στα οποία μπαίνουν οι βίδες , θα μπορούν να βιδωσουν η θα χαλάσει τίποτα?

Μη με φάτε είμαι παντελώς άσχετος

andreaspetr
01/11/2019, 01:26
Καλή επιτυχία.

υπερβολικα χοντρα τα νουμερα.
εγω θα τα περναγα με ενα 800 νερου και μετα με ενα 1000 νερου για να μην εχει γραμμες και θα εβαφα.
καινουργια πραγματα ειναι δεν θα εχει βαθιες γρατζουνιες λογικα.

doctor_john
01/11/2019, 06:52
Καλύτερα 600 το μεγαλύτερο παιδιά σε τετοιες εφαρμογές. 800-1000 δεν δημιουργούν ασφαλή πρόσφυση γι'αυτή την χρήση. ;)
Στις τρύπες από τις βίδες περνάς λίγο για να μην σφίγγουν και σπάει το χρώμα. Αν έχουν βόλτες καθόλου. Δεν σκουριάζουν
υποτίθεται ότι βάζεις ελάχιστο γράσο συναρμογής σο σπείρωμα για να βιδώσεις έτσι ώστε να αποτρεπουν τα νερά και την σκουριά
για να ξεβιωνουν κάποια στιγμή.

OldMan
01/11/2019, 11:22
"Νερου" τα γυαλοχαρτα, οπως ειπε και ο προ-παραπανω..
(και να ριχνεις νερο κατα το γυαλοχαρταρισμα ή εστω να βουτας σε ενα μπουγελο το γυαλοχαρτο συχνα-πυκνα..)

Δεν τριβουμε μεταλλα με ξηρης χρησης γυαλοχαρτα..

BTW, αν η σχαρα ειναι (επι)χρωμιωμενη (ή εχει καποιου ειδους "σκληρυνση") θα χρειαστεις ΠΟΛΛΑ φυλλα γυαλοχαρτου (και ΠΟΛΛΕΣ ωρες τριψιματος..)

Υ.Γ.
Δεν ειδα κανεναν να μιλαει για ασταρωμα πριν το βαψιμο..
(θα τα κανει ο παλλικαρος μ@υνι-καλλιγραφία, θα πεταξει φλουδες σε λιγο καιρο, θα αρχισει να σκουριαζει και θα ερθει να μας ζητησει τα ρεστα..)

basilis_k6
01/11/2019, 14:01
"Νερου" τα γυαλοχαρτα, οπως ειπε και ο προ-παραπανω..
(και να ριχνεις νερο κατα το γυαλοχαρταρισμα ή εστω να βουτας σε ενα μπουγελο το γυαλοχαρτο συχνα-πυκνα..)

Δεν τριβουμε μεταλλα με ξηρης χρησης γυαλοχαρτα..

BTW, αν η σχαρα ειναι (επι)χρωμιωμενη (ή εχει καποιου ειδους "σκληρυνση") θα χρειαστεις ΠΟΛΛΑ φυλλα γυαλοχαρτου (και ΠΟΛΛΕΣ ωρες τριψιματος..)

Υ.Γ.
Δεν ειδα κανεναν να μιλαει για ασταρωμα πριν το βαψιμο..
(θα τα κανει ο παλλικαρος μ@υνι-καλλιγραφία, θα πεταξει φλουδες σε λιγο καιρο, θα αρχισει να σκουριαζει και θα ερθει να μας ζητησει τα ρεστα..)

το χρωμα που ριχνουν απο τα εργοστασια ειναι σκληρο και δεν παιζει να το βγαλει ποτε. καλυτερα να τριψει και να μην ασταρωσει, να ριξει χρωμα πανω στο παλιο. μια χαρα θα πιασει. γιαυτο ειπα ειναι τυχερος που παει απο γκρι σε μαυρο και οχι το αναποδο.

Sebastian1980
01/11/2019, 22:13
υπερβολικα χοντρα τα νουμερα.
εγω θα τα περναγα με ενα 800 νερου και μετα με ενα 1000 νερου για να μην εχει γραμμες και θα εβαφα.
καινουργια πραγματα ειναι δεν θα εχει βαθιες γρατζουνιες λογικα.

Τα γυαλοχαρτα νερού τα χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να επαναφέρουμε γυαλαδα σε μια ματ(θαμπή επιφάνεια) ή να σβήσουμε μια γρατζουνιά. Αρχίζουμε από 800 νερου,1000,1500,2000,2500 και στο τέλος χοντρή αλοιφή, ψιλή αλοιφή με αλοιφαδορο και πολλές στροφές.
Αν τρίψει με γυαλοχαρτο νερού αντί για ξηρό θα του τρέξει όλο το χρώμα.
Ίσως ένας επαγγελματίας με πείρα να μπορεί να βάψει μετά από τρίψιμο με γυαλοχαρτο νερού. Το παλικάρι όμως δεν είναι επαγγελματίας.

Sebastian1980
01/11/2019, 22:41
Επίσης λανθασμένα κάποιο παλικάρι έγραψε ότι δεν τρίβουμε μέταλλα με ξηρής χρήσης γυαλοχαρτα.
Φίλος πολυεστερας τρίβει inox και σχεδόν κάθε μεταλλικό μοντέλο εδώ και 30 χρόνια για να βγάλει καλούπια.

mikes
02/11/2019, 17:27
επισης, μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ λεπτομερεια που δε στην ειπε κανενας μεχρι στιγμης, ειναι οτι αμα βαψεις με σπρει,
το ματι της βαλβιδας (μεσα στο κοκκινο κυκλο στη φωτο) να κοιταζει προς το αντικειμενο που θες να βαψεις, και οχι προς
εσενα.. :wave2:

412226

OldMan
04/11/2019, 12:44
Επίσης λανθασμένα κάποιο παλικάρι έγραψε ότι δεν τρίβουμε μέταλλα με ξηρής χρήσης γυαλοχαρτα.
Φίλος πολυεστερας τρίβει inox και σχεδόν κάθε μεταλλικό μοντέλο εδώ και 30 χρόνια για να βγάλει καλούπια.

Υπαρχει μια μικρη διαφορα μεταξυ επιφανειας καλουπιων και προετοιμασιας για βαφη..
(anyway, νουμι-καλλιγραφια θα γινει η παπια, οποτε never mind the bollocks..)