PDA

View Full Version : Μηχανή σαν να βάζει "νεκρα" σε υψηλή ταχύτητα

Σελίδες : 1 [2] 3

vaska
07/11/2019, 18:15
δεω ξερω για το κρυπτονα, το δικο μου supra-x αυτο ακριβως εκανε με motul 7100

Τι διαφορά μπορεί να έχει το σούπρα από τον κρύπτονα??

Μάλλον κάτι λάθος κάνεις. Αν βάλεις αυτοκινητάδικα έχεις θέμα, με όποιο για μοτο δεν έχεις κανένα θέμα

vaska
07/11/2019, 18:17
Να πας να παίξεις κάνα μπίνγκο εσύ και να αφήσεις εμένα να κάνω ότι θέλω

Να ελέγξεις μπαταρία (αν είναι σφιγμένοι καλά οι πόλοι) και να σφίξεις αλυσίδα. Αυτό να κάνεις!!

7Tolis
07/11/2019, 19:01
Έτσι τα φτιάχνουν τώρα.

viper1
07/11/2019, 19:09
[QUOTE=OldMan;3020763]The world is a ghetto, darling.. ;)

Παντως πολυ τον γουσταρω τον μηχανικο σου που του πας μηχανακι με ρυθμισμενη και λαδωμενη αλυσιδα κι αυτός στο παραδιδει με στεγνη αλυσιδα και με τζογο μεγαλυτερο απο το ρηγμα της Βολβης..[/QUOT
Ο σωστός μηχανικός στο παραδίδει καθαρό το Μοτο. Τι να έκανε να το άφηνε μέσα στα λάδια?

Cpt. Haddock
07/11/2019, 20:59

Εμείς σε αφήνουμε, εσύ δε μας αφήνεις :cry:

Iaswnas1988
08/11/2019, 00:01
Κλαίω με τα σχόλια..Μαργαριτάρια

o_gavros
08/11/2019, 09:26
412526

OldMan
08/11/2019, 12:58
Βαλε και ενα Βαλέ ρε ψαροκασελα..!!
(πως να κοψει αλλιως ο παλικαρος..??)

OldMan
08/11/2019, 13:01

Κοιτα..
Εδω ή παιζουμε ολοι το ιδιο ή ερχονται μετα μερικοι-μερικοι (σαν τις καρετες-καρετες) και μας γκρινιαζουν οτι δεν τους παιζουμε..

JasonEV
08/11/2019, 14:53
Ρε συ, Nospecialname...
Ειπες οτι αλλαζεις ανα 1250 χλμ λαδια. Δεν υποτιθεται οτι αλλαζει λαδια και ο μαστορας στο προγραμματισμενο service ; Εσυ δηλαδη τι κανεις; αλλαζεις στο ενδιαμεσο; Και δηλαδη με αλλαγες ανα 1250 και 9000χλμ στο κοντερ, σου εκαψε τοσο λαδι απο Βολο- Αθηνα Που πηγε κατω απ' το ελαχιστο οριο; Οταν σου λεγαμε μη παρεις κινεζικο εσυ τα δικα σου εκανες. Το δικαβαλο δεν ειναι δικαιολογια. Το ταξιδι το εκανες με τερμα γκαζι; Θυμασαι που σου ειχα πει 3/4 το γκαζι; Πριν ξεκινησεις κοιταξες την αλυσιδα, Δεν γινεται αλυδιδα που λυπαινεται ανα 600 χλμ να κρεμαει ετσι. Το μονο που μπορει να εχει συμβει ειναι να μην εχει τεντωθει ποτε της και σταδιακα να εγινε ετσι. Οστωσο για να βγαλει δισκους απο τωρα με αλλαγες ανα 1250 και μια μονο φορα με λιγοτερο λαδι, σημαινει οτι μαλλον το κανοβαλιζεις χωρις καν να το καταλαβαινεις και δεν ηταν και η μονη φορα χωρις λαδι.

Nospecialname
08/11/2019, 18:34
Ρε συ, Nospecialname...
Ειπες οτι αλλαζεις ανα 1250 χλμ λαδια. Δεν υποτιθεται οτι αλλαζει λαδια και ο μαστορας στο προγραμματισμενο service ; Εσυ δηλαδη τι κανεις; αλλαζεις στο ενδιαμεσο; Και δηλαδη με αλλαγες ανα 1250 και 9000χλμ στο κοντερ, σου εκαψε τοσο λαδι απο Βολο- Αθηνα Που πηγε κατω απ' το ελαχιστο οριο; Οταν σου λεγαμε μη παρεις κινεζικο εσυ τα δικα σου εκανες. Το δικαβαλο δεν ειναι δικαιολογια. Το ταξιδι το εκανες με τερμα γκαζι; Θυμασαι που σου ειχα πει 3/4 το γκαζι; Πριν ξεκινησεις κοιταξες την αλυσιδα, Δεν γινεται αλυδιδα που λυπαινεται ανα 600 χλμ να κρεμαει ετσι. Το μονο που μπορει να εχει συμβει ειναι να μην εχει τεντωθει ποτε της και σταδιακα να εγινε ετσι. Οστωσο για να βγαλει δισκους απο τωρα με αλλαγες ανα 1250 και μια μονο φορα με λιγοτερο λαδι, σημαινει οτι μαλλον το κανοβαλιζεις χωρις καν να το καταλαβαινεις και δεν ηταν και η μονη φορα χωρις λαδι.

O μάστορας αλλάζει ανα 2500 , και εγώ μια φορά ενδιαμεσα...Δηλαδή σε 1250 αλλάζω εγώ , μετά από 1250 ο μάστορας , μετά από 1250 πάλι εγώ κλπ

Λάδι είχς φουλ , μην γράφω πάλι τα ίδια (στο ταξίδι) , το ταξίδι έγινε τιπικοτατα πέρα από το λάδι , όλο το λάδι που έλειπε κάηκε στην διαδρομή και μόνο , έλεγξα πριν ξεκινήσω και ήταν φουλ, έλεγξα αλυσίδα γρανάζια φρένα φλας φώτα ΤΑ ΠΆΝΤΑ , την αλυσίδα την έλεγξα και ήταν όπως έπρεπε , η αλυσίδα έγινε χαλιά ΠΟΛΥ ΜΕΤΆ ΤΟ ΤΑΞΊΔΙ (μήνες μετά) , ενδεχόμενος ο μάστορας που το πάω για σέρβις να μην την είχε τεντώσει ποτέ , παρόλο που για αυτό το πήγαινα (και ότι άλλο έλεγε το βιβλίο) και εγώ δεν έμπαινα στον κόπο να την ελέγξω , γιατί υπεθετα (κακώς) πως ο μάστορας είναι έμπιστος για να...κάνει αυτό που λέει το manual

Απλά από όταν το αγόρασα από ότι φαίνεται δεν την είχε τεντώσει ποτέ , πιθανώς ούτε λιπανει αλλά αυτό δεν φαινόταν γιατί την λιπαινα εγώ ανά 600χλμ
(Βρέξει δεν βρέξει)

Απλά του το πάω δεν κάνει τπτ πέρα από λάδια και Μ το δίνει πίσω με άλλα λόγια , εγώ μια γνώμη ζήτησα και όχι να μου την πείτε για το τι κάνω και τι όχι , το παπί δεν το κανξβαλιζω , το προσέχω απλά είναι πάντα δικαβαλο και το τρέχω , δεν το παραμελώ απλά ίσως να το ζοριζω

Ίσως ήταν ελαττωματικό εξαρχής , από την πρώτη μέρα που το αγόραζα είχα παρατηρήσει ότι όταν κατέβαζα ταχύτητα έκοβε ΠΟΛΥ απότομα , και όχι μλκια δεν έκανα εγώ , έχω οδηγήσει και άλλα 4-5 μοντέλα (μακροχρόνια , δούλευα και ντελιβερι μισό χρόνο με άλλο παπί) και τέτοια δεν έκανε κανένα αλλο

THEOD
08/11/2019, 18:41
Μερικά σκόρπια
Το να κάψει 700-800 γρ λάδι σε ένα "ταξιδάκι" χωρίς να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που θα το έβλεπες τότε ή μετά την επιστροφή δεν παίζει. Ακόμα και με τέρμα γκαζι να έβγαζες την διαδρομή θα είχε κάψει μεν αλλά λίγο
Καλά, να δεχθώ ότι ο μάστορας ουτέ καν έριχνε 2η ματιά στην αλυσίδα. Εσύ που όπως λες την λίπαινες κάθε 600χιλ την ώρα που την λίπαινες δεν αντιλαμβανόσουνα ότι ήταν σώβρακο ?

o_gavros
08/11/2019, 18:47
θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια να σου μιλήσω σοβαρά, γιατί κατα τα λοιπά είσαι η χαρά του μάστορα και των ιντερνετοτρολ.
α)αναθεώρησε λίγο την έννοια του χρόνου στο κεφάλι σου. Είσαι (και ζωή να'χεις εννοείται) πολύ μικρός σε ηλικία.Είναι το λιγότερο αστείο να το πω; αβάσιμο; να χρησιμοποιείς τώρα αλλά και σε προηγούμενα ποστ τις έννοιες της εμπειρίας,του μακροχρόνιου και γενικώς όποια έννοια θεωρείς ότι δίνει μακρά διάσταση στο διανυσμα του χρόνου.
β)προσπάθησε να καταλάβεις αυτό που προ διμήνου σε σχετικό θρεντ δεν έλεγε το κεφάλι σου να εμπεδώσει: δυστυχως το μηχανάκι που πήρες, είναι μειωμένης αξιοπιστίας (sic) για αυτό και έχεις τόσα χαζοθεματάκια ήδη απο ΜΟΛΙΣ 9Κ διανυθέντα χλμ!.

Δεν είναι κακό να μην ξέρει κάποιος.Στο είχα πει και τότε.
Σαφώς και είναι πιο εύκολο, ένας μη γνώστης να φάει φόλα.
Αλλά ρε φίλε, εσύ σπάς μέζεα αφενός με το ύφος σου και αφετέρου με την ξεροκεφαλιά που βγάζεις σχετικά με το ρημάδι που πήρες.
Και δε μιλάω μόνο για εδώ. ο μάστορας που ας πούμε λες μαλακα, πολύ πιθανόν να απηύδησε με την περιπτωση σου.

το ότι το μηχανάκι είναι τριμπούρδελο, η εταιρία και το δίκτυο της άθλιο, και γενικώς μια φόλα, είναι άλλη κουβέντα εντελώς (ασχετως αν την κάναμε πάλι πρόσφατα εδω και κάποιοι αμολάγατε χαρταετό).

Nospecialname
08/11/2019, 18:59
Μερικά σκόρπια
Το να κάψει 700-800 γρ λάδι σε ένα "ταξιδάκι" χωρίς να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που θα το έβλεπες τότε ή μετά την επιστροφή δεν παίζει. Ακόμα και με τέρμα γκαζι να έβγαζες την διαδρομή θα είχε κάψει μεν αλλά λίγο
Καλά, να δεχθώ ότι ο μάστορας ουτέ καν έριχνε 2η ματιά στην αλυσίδα. Εσύ που όπως λες την λίπαινες κάθε 600χιλ την ώρα που την λίπαινες δεν αντιλαμβανόσουνα ότι ήταν σώβρακο ?

Δεν ήταν σαν σοβρακο πάντα , τον τελευταίο μήνα έγινε αυτό από το πουθενά , ακριβώς μετά από το τελευταίο σέρβις είδα ότι δεν είχε λιπαντικό , την λιπανα και παρατήρησα ότι σε αντίθεση με της άλλες φορές δεν ήταν τόσο σφικτή , την έλεγξα και έμεινα...

Υποθέτω , ότι προσπάθησε να την τεντοσει και έκανε μαλάκια ο μάστορας

Παιδιά δεν είμαι καθυστεριμενος και είμαι και ψείρας , δεν παραμελγσα ποτέ την αλυσίδα

Όταν γύρισα από το ταξίδι και έγινε αυτό με το λάδι , πήγα και ρώτησα 3 συνεργεία για να βεβαιωθω ότι δεν έχει κάτι κακο , ρωτησα και σε αγγλικό φόρουμ και μου είπαν τα ίδια , και ακόμα και σε αυτό το φόρουμ μου είπατε ότι είναι λογικό , μην μου λέτε τώρα ότι έκαψε λάδι επειδή έχει θέμα ξαφνικά

Τα λάδια τα ελέγχω συχνά , πολύ συχνότερα από οποιαδήποτε άλλο αναβάτη , η μόνη φορά που κατέβηκαν ήταν στο ταξίδι και πότε αλλωτε

Nospecialname
08/11/2019, 19:07
θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια να σου μιλήσω σοβαρά, γιατί κατα τα λοιπά είσαι η χαρά του μάστορα και των ιντερνετοτρολ.
α)αναθεώρησε λίγο την έννοια του χρόνου στο κεφάλι σου. Είσαι (και ζωή να'χεις εννοείται) πολύ μικρός σε ηλικία.Είναι το λιγότερο αστείο να το πω; αβάσιμο; να χρησιμοποιείς τώρα αλλά και σε προηγούμενα ποστ τις έννοιες της εμπειρίας,του μακροχρόνιου και γενικώς όποια έννοια θεωρείς ότι δίνει μακρά διάσταση στο διανυσμα του χρόνου.
β)προσπάθησε να καταλάβεις αυτό που προ διμήνου σε σχετικό θρεντ δεν έλεγε το κεφάλι σου να εμπεδώσει: δυστυχως το μηχανάκι που πήρες, είναι μειωμένης αξιοπιστίας (sic) για αυτό και έχεις τόσα χαζοθεματάκια ήδη απο ΜΟΛΙΣ 9Κ διανυθέντα χλμ!.

Δεν είναι κακό να μην ξέρει κάποιος.Στο είχα πει και τότε.
Σαφώς και είναι πιο εύκολο, ένας μη γνώστης να φάει φόλα.
Αλλά ρε φίλε, εσύ σπάς μέζεα αφενός με το ύφος σου και αφετέρου με την ξεροκεφαλιά που βγάζεις σχετικά με το ρημάδι που πήρες.
Και δε μιλάω μόνο για εδώ. ο μάστορας που ας πούμε λες μαλακα, πολύ πιθανόν να απηύδησε με την περιπτωση σου.

το ότι το μηχανάκι είναι τριμπούρδελο, η εταιρία και το δίκτυο της άθλιο, και γενικώς μια φόλα, είναι άλλη κουβέντα εντελώς (ασχετως αν την κάναμε πάλι πρόσφατα εδω και κάποιοι αμολάγατε χαρταετό).

1)ο μάστορας γιατί να απηυδησε? Ειλικρινά ρωτάω ..

2)Τρολ εδώ μέσα δεν βλέπω , μόνο κακιασμενους ανθρώπους

3)Ίσως ήταν λάθος , ίσως και σωστή επιλογή αυτή η αγορά , θα το δω σύντομα , το θέμα είναι ότι ζητάω την γνώμη σας ως πιο έμπειροι και εσείς απλά μου την λέτε , το 90% των σχολίων στο ποστ αυτο είτε είναι τρολ , είτε κακά σχόλια και ειλικρινά πλέον δεν βρίσκω το λόγο να ξανασυμμετεχω σε αυτό το φόρουμ αφού μόνο εξυπνάδες πετάνε οι περισσότεροι

4)"Αλλά ρε φίλε, εσύ σπάς μέζεα αφενός με το ύφος σου και αφετέρου με την ξεροκεφαλιά που βγάζεις σχετικά με το ρημάδι που πήρες." Ποιο υφος βρε αδελφέ και ποια ξεροκέφαλια?

o_gavros
08/11/2019, 19:22
1)ο μάστορας γιατί να απηυδησε? Ειλικρινά ρωτάω ..

2)Τρολ εδώ μέσα δεν βλέπω , μόνο κακιασμενους ανθρώπους

3)Ίσως ήταν λάθος , ίσως και σωστή επιλογή αυτή η αγορά , θα το δω σύντομα , το θέμα είναι ότι ζητάω την γνώμη σας ως πιο έμπειροι και εσείς απλά μου την λέτε , το 90% των σχολίων στο ποστ αυτο είτε είναι τρολ , είτε κακά σχόλια και ειλικρινά πλέον δεν βρίσκω το λόγο να ξανασυμμετεχω σε αυτό το φόρουμ αφού μόνο εξυπνάδες πετάνε οι περισσότεροι

4)"Αλλά ρε φίλε, εσύ σπάς μέζεα αφενός με το ύφος σου και αφετέρου με την ξεροκεφαλιά που βγάζεις σχετικά με το ρημάδι που πήρες." Ποιο υφος βρε αδελφέ και ποια ξεροκέφαλια?

όχι, πίστεψε με, κακία δεν δέχτηκες.
Σε βρήκαμε όλοι μπόσικο όμως και για αυτό δέχεσαι όλη αυτη την καζούρα.
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να σου εξηγήσω ότι όλο αυτό το προκάλεσες εσύ στον εαυτό σου, αλλά θα σου πω ότι έχεις έναν πιστό ακόλουθο αναμεσα στην ομάδα των διαχειριστών κι ας τονε ποτίζουν φαρμάκι τα λόγια σου (δεν αναφέρομαι σε μένα).
Τέσπα, χαλάρωσε κι εσύ λίγο, θα χαλαρώσουν κι οι υπόλοιποι μάγκες και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Α,να σου πω για το μαστορα για να καταλάβεις.
όταν κάποιος τόσο άσχετος, τόσο νουμπάς ρε παιδί μου, πάει κάθε τρεις και λίγο και του ζητάει μαλακίες όπως μάστορα μου φαίνεται το φτερό έχει στραβωσει δυο χιλιοστα, την επόμενη, α κεπούσε μάστορα, προχτες κάτι έκανε γκαπ γκουπ απ'κάτ, την παρεπόμενη κάτι άλλο κ.ο.κ. , ε είναι λογικό κι αυτός ο άνθρωπος να απηυδήσει.
Αυτα που μέχρι σήμερα ρωτάς, και ειδικά η συχνότητα και ο τρόπος με τα οποία ρωτάς, είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους αστεία πράγματα.
Αυτό δεν καταλαβαίνεις και αναρωτιέσαι γιατί τρως τόσο πέσιμο.
Θέλεις μια περίοδο ψησίματος. Δεν είν' κακό.
αν καταφέρεις και βγάλεις τους εγωισμούς απέξω, ωφελημένος θα βγεις γιατι θα αρχίσεις να μαθαίνεις κιόλας.

Nospecialname
08/11/2019, 19:41
όχι, πίστεψε με, κακία δεν δέχτηκες.
Σε βρήκαμε όλοι μπόσικο όμως και για αυτό δέχεσαι όλη αυτη την καζούρα.
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να σου εξηγήσω ότι όλο αυτό το προκάλεσες εσύ στον εαυτό σου, αλλά θα σου πω ότι έχεις έναν πιστό ακόλουθο αναμεσα στην ομάδα των διαχειριστών κι ας τονε ποτίζουν φαρμάκι τα λόγια σου (δεν αναφέρομαι σε μένα).
Τέσπα, χαλάρωσε κι εσύ λίγο, θα χαλαρώσουν κι οι υπόλοιποι μάγκες και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Α,να σου πω για το μαστορα για να καταλάβεις.
όταν κάποιος τόσο άσχετος, τόσο νουμπάς ρε παιδί μου, πάει κάθε τρεις και λίγο και του ζητάει μαλακίες όπως μάστορα μου φαίνεται το φτερό έχει στραβωσει δυο χιλιοστα, την επόμενη, α κεπούσε μάστορα, προχτες κάτι έκανε γκαπ γκουπ απ'κάτ, την παρεπόμενη κάτι άλλο κ.ο.κ. , ε είναι λογικό κι αυτός ο άνθρωπος να απηυδήσει.
Αυτα που μέχρι σήμερα ρωτάς, και ειδικά η συχνότητα και ο τρόπος με τα οποία ρωτάς, είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους αστεία πράγματα.
Αυτό δεν καταλαβαίνεις και αναρωτιέσαι γιατί τρως τόσο πέσιμο.
Θέλεις μια περίοδο ψησίματος. Δεν είν' κακό.
αν καταφέρεις και βγάλεις τους εγωισμούς απέξω, ωφελημένος θα βγεις γιατι θα αρχίσεις να μαθαίνεις κιόλας.

Το ξέρω ότι πολλές φορές ρωταω μλκιες , αλλά όντως εχω την περιέργεια να μάθω κάποια πράγματα και ας είναι γελια

Όσο για τον μάστορα , ποτέ , ούτε μια φορά δεν τον έχω απασχολήσει για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα προβλεπόμενα σέρβις , πάω οπότε πρέπει , του το αφήνω , το παίρνω και φεύγω , μπορεί να ρωτάω μαλακίες εδώ αλλά τις ρωτάω για να μην χρειαστεί να ρωτήσω μλκιες εκτός φόρουμ , το ότι πριζω τους μάστορες και ότι είμαι η χαρά τους είναι δικές σας υποθέσεις

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ήρθα εδώ να σας ρωτήσω για ένα πρόβλημα που έχει βγάλει το βρωμοπαπο , και απλά με πιάσατε στο δούλεμα

DRAKONET
08/11/2019, 19:55
σου εκαψε παλι λαδι??
κατεβηκε η σταθμη ?

επισης το να εχει φαει δισκους ναι σιγουρα ειναι νωρις αλλα λογω ποιοτητας και δικαβαλο φουλ
μειωθηκε αρκετα η ζωη τους...εαν ειναι δισκοι!
εαν θες μπορεις μονος σου να τεντωσεις την αλυσιδα (δεν διαβασα εαν την τεντωσες) ναδεις εαν θα κανει το ιδιο παλι

Nospecialname
08/11/2019, 20:03
σου εκαψε παλι λαδι??
κατεβηκε η σταθμη ?

επισης το να εχει φαει δισκους ναι σιγουρα ειναι νωρις αλλα λογω ποιοτητας και δικαβαλο φουλ
μειωθηκε αρκετα η ζωη τους...εαν ειναι δισκοι!
εαν θες μπορεις μονος σου να τεντωσεις την αλυσιδα (δεν διαβασα εαν την τεντωσες) ναδεις εαν θα κανει το ιδιο παλι

Η αλυσίδα τεντώθηκε και έχει παραμείνει τεντωμένη από τότε , τα λάδια ελέγχθηκαν 3-4 μέρες πριν (ακριβώς πριν τα αλλάξω για να δω αν είχε κάψει) και ήταν φουλ

DRAKONET
08/11/2019, 20:37
οποτε θεμα με το λαδι δεν ξαναειχες..παει αυτο..αρα το μοτερακι οκ.
θυμασε εαν το προβλημα ειναι πιο εντονο οταν ζεσταθει...εαν ναι...οντως πατιναρει
και θελει δισκακια...κοστος απο 60 της σειρας μαζι με εργασια...μεχρι 70-80
τοσο ξερω .
σημερα σε αλλη περιπτωση βαλαμε ενισχυμενα σε ενα παπι φιλου μαζι με πιο σκληρα ελατηρια
και κατεβασαμε την καμπανα 2 χλστ σε τορνο να μπουν οι νεοι ενισχυμενοι δισκοι..κοστος 100 ευρω

JasonEV
08/11/2019, 20:40
Τεσπα. Ασε την αλυσιδα τεντωμενη με μικρο τζογο 2-3 εκατοστα πανω-κατω και συνεχισε την λιπανση ανα 600χλμ. Εγω βαζω ενα πολυ φθηνο σπρει γρασου ανα 600χλμ σαν εσενα και εχει ηδη φτασει τα 27.000χλμ χωρις να χρειαζεται αλλαγη. Μην πειραξεις βιδα συμπλεκτη αν δεν εισαι σιγουρος για το τι κανεις. Εγω θα σου ελεγα αφου δεν εμπιστευεσαι τον μαστορα σου, πηγαινε σε 2-3 αλλους και δωστο να το οδηγησουν για λιγο και να σου πουνε αυτοι τι πιστεουν οτι ειναι. Φυσικα υπαρχει παντα και η περιπτωση να σου πει ο καθενας κατι διαφορετικο και να σε μπερδεψουν παραπανω. Επισης τελος καθε φορα που παιρνεις το μηχανακι απο το εξουσιοδοτημενο ρωτα τον μαστορα τι εκανε αυτη τη φορα και συγκρινε με το εγχειριδιο συντηρησης που σου ποσταρα σε αλλο σου θεμα. Αν βρεις κατι που το παραληπει η ζητα του να το κανει η αν ειναι κατι απλο καντο εσυ.

Nospecialname
08/11/2019, 21:10
οποτε θεμα με το λαδι δεν ξαναειχες..παει αυτο..αρα το μοτερακι οκ.
θυμασε εαν το προβλημα ειναι πιο εντονο οταν ζεσταθει...εαν ναι...οντως πατιναρει
και θελει δισκακια...κοστος απο 60 της σειρας μαζι με εργασια...μεχρι 70-80
τοσο ξερω .
σημερα σε αλλη περιπτωση βαλαμε ενισχυμενα σε ενα παπι φιλου μαζι με πιο σκληρα ελατηρια
και κατεβασαμε την καμπανα 2 χλστ σε τορνο να μπουν οι νεοι ενισχυμενοι δισκοι..κοστος 100 ευρω

Να σου πω ειλικρινά δεν έχω παρατηρήσει κάποιο μωτιβο , νμζω πάντως πως δεν έχει να κάνει με το πόσο ζεστό είναι γιατί μου το έχει κάνει βάζοντας το μπρος πρωινιατικα...

80€ ε... τέλεια..

Να φανταστώ δεν παίζει να καλύπτει τα δισκάκια η εγγύηση , όντας "ελαττωματικά" ας πούμε επειδή χρειάστηκε αλλαγη τόσο πρόωρα?(αν είναι όντως οι δίσκοι)

Επίσης , αν είναι όντως οι δίσκοι , θα κάνω ζημιά αν το οδηγήσω πριν τους αλλαξω?Θα πάω σε συνεργείο άμεσα έχω κανονίσει , απλά μέχρι να πάω θα πρέπει να το κινω λόγο δουλειάς και δεν θα ήθελα να ξέρω ότι το σκοτώνω

Bowleno
08/11/2019, 21:49
Να σου πω ειλικρινά δεν έχω παρατηρήσει κάποιο μωτιβο , νμζω πάντως πως δεν έχει να κάνει με το πόσο ζεστό είναι γιατί μου το έχει κάνει βάζοντας το μπρος πρωινιατικα...

80€ ε... τέλεια..

Να φανταστώ δεν παίζει να καλύπτει τα δισκάκια η εγγύηση , όντας "ελαττωματικά" ας πούμε επειδή χρειάστηκε αλλαγη τόσο πρόωρα?(αν είναι όντως οι δίσκοι)

Επίσης , αν είναι όντως οι δίσκοι , θα κάνω ζημιά αν το οδηγήσω πριν τους αλλαξω?Θα πάω σε συνεργείο άμεσα έχω κανονίσει , απλά μέχρι να πάω θα πρέπει να το κινω λόγο δουλειάς και δεν θα ήθελα να ξέρω ότι το σκοτώνω

Όχι, εγγυηση δεν παίζει, θεωρούνται αναλωσιμοι και αν τους τρως η όχι έχει να κανει και με τον τρόπο που οδηγείς.
Και ναι...το σκοτώνεις το μπουρ...εεε μηχανάκι αφου για να πιάσεις ταχύτητα σαλίγκαρου θα το έχεις τέρμα γκάζι, άρα;
Παράτα τον "δωρεάν" μηχανικό γιατι στο τέλος θα σου βγει ΠΟΛΥ πιο ακριβός.....και εφόσον είσαι ακόμα στην εγγύηση τράβα σε κάποιο άλλο εξουσιοδοτημένο να σου σιάξει τους δίσκους και ότι άλλο πέσει στην αντίληψή του (που πιστεύω δεν θα είναι και λίγα....)

Και κάτι τελευταίο: και μόνο που ασχοληθήκαμε 9 ολόκληρες σελίδες για ένα κινέζικό παπί κάτι πρέπει να σου λέει...μην βάλω στην εξίσωση και όλα τα άλλα θρεντ που άνοιξες. οπότε, κάλμαρε, τζάμπα δεν γίνεται τίποτα πια, κάνε ότι λέμε και ζημιωμένος δεν θα βγεις.
Αυτά από μένα :wave2:

DRAKONET
08/11/2019, 22:27

80€ ε... τέλεια..

Οτι σου ειπε ο Bowleno ισχυει !
οσον αφορα τον μαστορα...παντου υπαρχουν αυτοι που κανουν την δουλεια τους
και αλλοι που απλα ''πασαλειβουνε''
αυτην την ''φακιν'' εγγυηση κοιταμε ολοι να μην χασουμε και καμια φορα ''τρωμε'' τα μουτρα μας
αναλογο παραδειγμα κακου μηχανικου και μαλιστα εννοειτε στον αντιπροσωπο σε παπι που ειχα καποτε το αφηνα (λαθος μου)για αλλαγη λαδιων και φιλτρου και πληρωνα λαδι μοτουλ να μου βαλει....δυστυχως την τελευταια φορα πηγα πιο νωρις και εβαζε λαδι που δεν το ειχα δει ποτε μου...και γιναμε μπιλιες.
Το κερασακι ηταν οταν στα 200 χλμ αλλαξα μονος τα λαδια και ειπα θα αλλαξω βεβαιως και το φιλτρο!
Το φιλτρακι ειχε γινει τριμματα....δεν πρεπει ο κιαρατας να το ειχε αλλαξει ποτε!

Nospecialname
16/11/2019, 23:24
Το πρόβλημα συνεχίσε 3-4 μέρες , στην συνέχεια για 3-4 μέρες μειώθηκε πολύ , και τελικά το πήγα σε μηχανικό

Ο μηχανικός "έλεγξε" τον συμπλέκτη και είπε πως δεν διαπίστωσε κανένα προβλήμα η πατιναρισμα , πρόσθεσε ότι έκανε μια "ρύθμιση"παρόλα αυτά και ότι μάλλον το πρόβλημα είναι ότι δεν πατάω με αρκετή δύναμη της ταχύτητες

Σμρ το πήρα βόλτα βεβαιώνοντας ότι όλες η ταχύτητες κούμπωναν και πως έβαζα αρκετά περισσότερη δύναμη από ότι συνήθως , και να τη έγινε 5 φορές...

Ανοιχτό γκάζι με 4η ταχύτητα , και ξαφνικά ένα μαρσαρισμα άκυρο ανεβάζοντας πολύ τις στροφές , με άλλα λόγια , το μηχανάκι συνεχίζει να κάνει λες και βάζω νεκρά ενώ τρέχω (3/4 του γκαζιού ανοιχτά με 4η και 70χλμ/Ω , το γκάζι ξαφνικά δεν δίνει δύναμη στον τροχό και το μοτέρ μαρσαρει λες και έχω 3/4 του γκαζιού ανοιχτά με νεκρά , ακριβώς δηλαδή ότι θα έκανε αν το είχα σε διπλό Σταντ με νεκρά και 3/4 του γκαζιού , ανέβασμα λοιπόν τον στροφών χωρίς καθόλου επιτάχυνση) πράγμα που σταματάει όταν κλείσω το γκάζι τέρμα και μετά απλά το ξαναανοιξω λες και δεν τρέχει τίποτα

Υπενθυμίζω λάδια ανά 1250χλμ , λίπανση αλυσίδας ανά 600χλμ , τεντομα αλυσίδας πριν κάτι μέρες , στάθμη λαδιού στο Μαξ , άλλαξα ακόμα και πρατήριο βενζίνης , 9000χλμ στο κοντέρ , όλα τα σέρβις στην ώρα τους αλλά αμφιβάλλω αν τα κάνει σωστά , όχι δεν έχει μπει λάδι αυτοκινήτου και βάζω πάντα το λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής

Τι έχει το μπουρδ@λο γαμ@ το σπίτι μου?

Μπέσα αν είναι να γράφεται μ@λ@κιες πάλι καλύτερα να μην με "βοηθήσετε" καθόλου

Ευχαριστώ

toyar
16/11/2019, 23:38
η αρχικη διαδρομη του λεβιε ειναι συμπλεκταρισμα
ισως το πατας κατα λαθος στιγμιαια
με 4η δεν ανεβαζει σχεση απλα συμπλεκταρει
τα υπολοιπα περι βενζινης λαδιων αλυσιδας και συντηρησης δεν εχουν καμμια σχεση

Nospecialname
16/11/2019, 23:43
η αρχικη διαδρομη του λεβιε ειναι συμπλεκταρισμα
ισως το πατας κατα λαθος στιγμιαια
με 4η δεν ανεβαζει σχεση απλα συμπλεκταρει
τα υπολοιπα περι βενζινης λαδιων αλυσιδας και συντηρησης δεν εχουν καμμια σχεση

Το να το πάταω καταλάθος στιγμιαία είναι το μόνο λογικό , μόνο που το πόδι μου είναι πάντα κολλημένο στα μαρσιπιε και ΠΌΤΕ δεν ακουμπάω τον λεβιέ ενώ οδηγάω αν δεν πρόκειται να αλλάξω ταχύτητα

Και σήμερα που έκανα το τεστ σιγουρευτικα ότι το πόδι ποτέ δεν ακουμπαγε τον λεβιέ

Δεν το κάνω εγώ καταλάθος...Τι θα μπορούσε να είναι?Μου το κάνει και με την 3η νομίζω αλλά όχι τόσο έντονα

Bowleno
17/11/2019, 01:17
Ρε μπας και τίποτα γρανάζια εκεί μέσα παίζουν τάβλι, χορεύουν τσάμικο η δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; έχουν δει τα ματάκια μου......

Nostradamus
17/11/2019, 07:47
Πήγαινε σε άλλο μηχανικό..

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/11/2019, 08:50
:a014:

vaska
17/11/2019, 10:32
Πατιναρει. Άλλαξε μηχανικό, δίσκους, ελατήρια .

viper1
17/11/2019, 10:35
Πατιναρει. Άλλαξε μηχανικό, δίσκους, ελατήρια .

Και μηχανάκι

teogtp
17/11/2019, 11:02
Την γκόμενα να την κρατήσει;
:lol:

viper1
17/11/2019, 11:18
Την γκόμενα να την κρατήσει;
:lol:

Γιατί έχει? :lol:

JasonEV
17/11/2019, 12:05
Ο μαστορας το οδηγησε καθολου; Πηγες και σε κανενα αλλο μαστορα;

viper1
17/11/2019, 12:47
Ο μαστορας το οδηγησε καθολου; Πηγες και σε κανενα αλλο μαστορα;

Αφού είναι στην εγγύηση λέμε και έχει υπογράψει να πηγαίνει μόνο σε Αυτόν

JasonEV
17/11/2019, 12:53
Αφού είναι στην εγγύηση λέμε και έχει υπογράψει να πηγαίνει μόνο σε Αυτόν

Οτι δηλαδη το να το παει σε αλλο μαστορα να το οδηγησει και να του πει τι πιστευει οτι εχει το μηχανακι θα του ακυρωσει την εγγυηση; Η εγγυηση θα ακυρωθει μονο σε περιπτωση επισκευης απο αλλον μαστορα.

viper1
17/11/2019, 13:14
Οτι δηλαδη το να το παει σε αλλο μαστορα να το οδηγησει και να του πει τι πιστευει οτι εχει το μηχανακι θα του ακυρωσει την εγγυηση; Η εγγυηση θα ακυρωθει μονο σε περιπτωση επισκευης απο αλλον μαστορα.

Δεν ειναι ετσι απλά τα πράγματα. Έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό. Θα πρέπει να εμπλακούν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι. Δύσκολη περίπτωση.....άσε που θα βρεθεί μπλεγμένος και ο άλλος μηχανικός

zoslen
17/11/2019, 13:45
Ρε σταματηστε να του λετε να παει σε αλλο μηχανικο...
Εδω μιλαμε υπαρχουν συβολαια...
Θελετε να καταληξει στη φυλακη το παλικάρι;;

Iaswnas1988
17/11/2019, 13:49
Έναν ξάδερφο που άλλαξε μηχανικό τον μάζεψαν Δίας έξω απο τον μη εξουσιοδοτημένο μάστορα όταν άφησε το μηχανάκι και τώρα τρέχει στα δικαστήρια

MAIK72
17/11/2019, 15:24
Και τα ψιλά γράμματα :Ο ευρωπαϊκός κανονισμός 461 επιτρέπει σ’ έναν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου να επισκευάσει το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια της εγγύησης και σε ένα μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, χωρίς να χάνει τα πλεονεκτήματα της εγγύησής του, με την προϋπόθεση ότι αυτό το συνεργείο θα κάνει χρήση γνήσιων ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης ή ανταλλακτικά “after market” εφάμιλλα των γνησίων και όπως προβλέπεται από τις πιστοποιήσεις αυτών

Nospecialname
17/11/2019, 15:46
Πήγαινε σε άλλο μηχανικό..

Πήγα και σε άλλον και μου λέει σόρρυ απαγορεύεται να το κοιτάξω θα χάσεις την εγγύηση , και ότι αν είχα οποιοδήποτε άλλο μοντέλο πέρα του βέλους θα το κοιτάτε

Nospecialname
17/11/2019, 15:48
Και τα ψιλά γράμματα :Ο ευρωπαϊκός κανονισμός 461 επιτρέπει σ’ έναν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου να επισκευάσει το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια της εγγύησης και σε ένα μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, χωρίς να χάνει τα πλεονεκτήματα της εγγύησής του, με την προϋπόθεση ότι αυτό το συνεργείο θα κάνει χρήση γνήσιων ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης ή ανταλλακτικά “after market” εφάμιλλα των γνησίων και όπως προβλέπεται από τις πιστοποιήσεις αυτών

Συμφωνώ , αυτο ισχύει για τα 2 πρώτα χρόνια εγγύησης

Εγώ έχω υπογράψει ότι θα πηγαίνω μόνο σε αυτόν για να πάρω δωρεάν εργασίες και έναν επιπλέον χρόνο εγγύηση , τα οποία θα χαθούν αν πάω άλλου

MAIK72
17/11/2019, 15:58
Συμφωνώ , αυτο ισχύει για τα 2 πρώτα χρόνια εγγύησης

Εγώ έχω υπογράψει ότι θα πηγαίνω μόνο σε αυτόν για να πάρω δωρεάν εργασίες και έναν επιπλέον χρόνο εγγύηση , τα οποία θα χαθούν αν πάω άλλου

Να πας και να πεις δεν μου φτιάχνουν το μηχανάκι.Το μηχανάκι πατινάρει (θέλει δισκους μάλλον)και δε μου το φτιάχνετε!Ανόιξτε το λύστε το και φτιάχτε το.Ξεζουμισέ τους. Να πας όσες φορές χρειαστεί μέχρι να στο φτιάξουν:wave2:

Nospecialname
17/11/2019, 15:58
Να πας και να πεις δεν μου φτιάχνουν το μηχανάκι.Το μηχανάκι πατινάρει (θέλει δισκους μάλλον)και δε μου το φτιάχνετε!Ξεζουμισέ τους. Να πας όσες φορές χρειαστεί μέχρι να στο φτιάξουν:wave2:

Που μπλέξαμε με τις κωλοκινεζιες..

MAIK72
17/11/2019, 16:04

Δεν έχεις άλλη εναλλακτική. Εμείς ότι και να πούμε ότι έχει ,παλί εκεί θα πας.Οπότε.... πρέπει να ενεργήσεις αναλόγως

JasonEV
17/11/2019, 16:07
Οταν στα λεγαμε εσυ κοιταζες απο την αλλη.

MAIK72
17/11/2019, 16:10
Φίλος με ανάλογο Κινέζο στα 2 χρόνια του άλλαξαν το μισό μηχανάκι μέχρι να έρθει στα ίσα του. Τους δίσκους πάντως αν θυμάμαι καλά τους πλήρωσε. Λίγα μεν αλλά τα έδωσε;)

rainmike
17/11/2019, 16:14

Πριν αλέκτωρ λαλήσει:tooth:

Iaswnas1988
17/11/2019, 16:52
Και Ιάπωνα να είχες πάλι στο χέρι θα το έπερνες

Cpt. Haddock
17/11/2019, 18:43
10 Σελίδες για ένα παπί...

jawaforever
17/11/2019, 18:50
Το πρόβλημα συνεχίσε 3-4 μέρες , στην συνέχεια για 3-4 μέρες μειώθηκε πολύ , και τελικά το πήγα σε μηχανικό

Ο μηχανικός "έλεγξε" τον συμπλέκτη και είπε πως δεν διαπίστωσε κανένα προβλήμα η πατιναρισμα , πρόσθεσε ότι έκανε μια "ρύθμιση"παρόλα αυτά και ότι μάλλον το πρόβλημα είναι ότι δεν πατάω με αρκετή δύναμη της ταχύτητες

Σμρ το πήρα βόλτα βεβαιώνοντας ότι όλες η ταχύτητες κούμπωναν και πως έβαζα αρκετά περισσότερη δύναμη από ότι συνήθως , και να τη έγινε 5 φορές...

Ανοιχτό γκάζι με 4η ταχύτητα , και ξαφνικά ένα μαρσαρισμα άκυρο ανεβάζοντας πολύ τις στροφές , με άλλα λόγια , το μηχανάκι συνεχίζει να κάνει λες και βάζω νεκρά ενώ τρέχω (3/4 του γκαζιού ανοιχτά με 4η και 70χλμ/Ω , το γκάζι ξαφνικά δεν δίνει δύναμη στον τροχό και το μοτέρ μαρσαρει λες και έχω 3/4 του γκαζιού ανοιχτά με νεκρά , ακριβώς δηλαδή ότι θα έκανε αν το είχα σε διπλό Σταντ με νεκρά και 3/4 του γκαζιού , ανέβασμα λοιπόν τον στροφών χωρίς καθόλου επιτάχυνση) πράγμα που σταματάει όταν κλείσω το γκάζι τέρμα και μετά απλά το ξαναανοιξω λες και δεν τρέχει τίποτα

Υπενθυμίζω λάδια ανά 1250χλμ , λίπανση αλυσίδας ανά 600χλμ , τεντομα αλυσίδας πριν κάτι μέρες , στάθμη λαδιού στο Μαξ , άλλαξα ακόμα και πρατήριο βενζίνης , 9000χλμ στο κοντέρ , όλα τα σέρβις στην ώρα τους αλλά αμφιβάλλω αν τα κάνει σωστά , όχι δεν έχει μπει λάδι αυτοκινήτου και βάζω πάντα το λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής

Τι έχει το μπουρδ@λο γαμ@ το σπίτι μου?

Μπέσα αν είναι να γράφεται μ@λ@κιες πάλι καλύτερα να μην με "βοηθήσετε" καθόλου

Ευχαριστώ

α) Μη βρίζεις το σπίτι σου.
β) Μπουρδέλο το daytona που τόσο πολύ σε είχε ξετρελάνει?

jawaforever
17/11/2019, 18:56

Κάτι μου λέει πως δεν θα το κρατήσεις τους αιώνες που υπολόγιζες. Μάλλον άδικα αγόρασες το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ της αγοράς.

Ας έπαιρνες τουλάχιστον το dy125 ή το target ή το sprinter. Έτσι με τα 300 ευρούλια που θα κέρδιζες, θα μπορούσες να αλλάξεις δίσκους και ελατήρια συμπλέκτη και πάλι να είσαι κερδισμένος.

Δεν πειράζει, τουλάχιστον από την μ%λακία αγορά που έκανες, έμαθες και κάτι. Ελπίζω να έμαθες...

vaska
17/11/2019, 19:05
Πήγα και σε άλλον και μου λέει σόρρυ απαγορεύεται να το κοιτάξω θα χάσεις την εγγύηση , και ότι αν είχα οποιοδήποτε άλλο μοντέλο πέρα του βέλους θα το κοιτάτε

ρε φίλε σόρι κιόλας, εδώ δεν έχεις μηχανάκι να καβαλήσεις από το πατινάρισμα την εγγύηση θα σκεφτείς?? Πήγαινε σε έναν που να μπορεί να ξεχωρίσει το γαλλικό από το γερμανικό ή το πολύγωνο κλειδί και πλήρωσε εν ανάγκη ότι πρέπει για να πάρεις μετά μηχανάκι στα χέρια σου και όχι ένα σακί προβλήματα.
Δίκιο έχει ο κάπτεν από πάνω. Δεν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο να ασχολούμαστε με το ρδέλο όταν εσύ δεν ακούς κανέναν και μένεις κολλημένος στον ππαρα μάστορα που έχεις υπογράψει. Πόσο πια θα σου κοστίσει να χάσεις την όποια εγγύηση για κάτι που κυλάει με προβλήματα. Πάνε κάπου φκιάστο και απόλαυσε τις βόλτες σου μη σκοτίζεις συνέχεια το μυαλό σου με το ίδιο πρόβλημα.

Bowleno
17/11/2019, 21:51

Έχουμε μέλλον ακόμα......:D

Alexinhogr
17/11/2019, 21:53
Να βάλουμε όλοι εδώ μέσα από 2€ κ να του κάνουμε δώρο ένα λιφαν μοτορι;

JasonEV
18/11/2019, 00:23
Να βάλουμε όλοι εδώ μέσα από 2€ κ να του κάνουμε δώρο ένα λιφαν μοτορι;
Απ' το κακο στο χειροτερο δηλαδη

nikosmec
18/11/2019, 03:36
Τράβα σε ένα μάστορα άλλον, ας μην είναι και Daytona απλά να ξέρει την τύφλα του, πλήρωσε τον, άστο μια μέρα να το οδηγήσει για να του κάνει το πρόβλημα, να σου δώσει μια εκτίμηση τι φταίει (μπορεί να έχει χαιρετήσει και η καμπάνα μαζί με τους δίσκους), άκου προσεχτικά τι θα σου πει επειδή ένας άσχετος χρήστης δεν μπορεί πολλές φορές να περιγράψει με σωστό τρόπο ένα πρόβλημα, τράβα στον αρχικό μάστορα και πες του ακριβώς ότι σου είπε ο μάστορας που έχεις πληρώσει και να στο φτιάξει.

Όταν στο φτιάξει ενημέρωσε τι έφταιγε γιατί κοντεύουμε να γίνουμε Γιάγκος Δράκος....

Υ.γ. Το να δώσεις ένα 20€ για να ξέρεις τι χρειάζεται επισκευή δεν είναι και κάτι τραγικό...

viper1
18/11/2019, 08:04
Μην τους ακούς. Δεν ξέρουν. Μείνε στον ίδιο

DRAKONET
18/11/2019, 18:09
Μην τους ακούς. Δεν ξέρουν. Μείνε στον ίδιο

:bawl::bawl:

fatsas35
19/11/2019, 02:46
Τράβα σε ένα μάστορα άλλον, ας μην είναι και Daytona απλά να ξέρει την τύφλα του, πλήρωσε τον, άστο μια μέρα να το οδηγήσει για να του κάνει το πρόβλημα, να σου δώσει μια εκτίμηση τι φταίει (μπορεί να έχει χαιρετήσει και η καμπάνα μαζί με τους δίσκους), άκου προσεχτικά τι θα σου πει επειδή ένας άσχετος χρήστης δεν μπορεί πολλές φορές να περιγράψει με σωστό τρόπο ένα πρόβλημα, τράβα στον αρχικό μάστορα και πες του ακριβώς ότι σου είπε ο μάστορας που έχεις πληρώσει και να στο φτιάξει.

Όταν στο φτιάξει ενημέρωσε τι έφταιγε γιατί κοντεύουμε να γίνουμε Γιάγκος Δράκος....

Υ.γ. Το να δώσεις ένα 20€ για να ξέρεις τι χρειάζεται επισκευή δεν είναι και κάτι τραγικό...

Κοντεύουμε να γίνουμε Γιάγκος Δράκος.. Χαχαχαχαχαχαχα θεος

ΟΚΤΑΝΙΟ
19/11/2019, 09:43

Και μάλιστα κινέζικο :bawl:

jawaforever
12/12/2019, 14:15

Και δε μάθαμε κιόλας τι απέγινε το τριχάρβαλο, το λέω ευγενικά, φασόν που ήταν τρομερόκαταπληκτικόασυναγώνιστο, καλύτερο από yanaha, καλύτερο από όλα τα άλλα Κινέζικα, ξεχείλιζε η σιγουριά ότι θα ζήσει για 10αδες χρόνια (το παπί), ξεχείλιζε και η εμπιστοσύνη ένεκα της επέκτασης της εγγύησης.

Alexinhogr
12/12/2019, 15:41
Από την μία κλαίνε τα λεφτά τους, από την άλλη έχουν κ μας εδώ να τους τρολαρουμε, οπότε την άλλη φορά θα πάρει επώνυμο κ ας το πληρώσει όσο όσο χαχαχα

Nospecialname
12/12/2019, 16:08
Λοιπόν αφού σας έμεινε παράπονο να μαθετε τι απέγινε θα σας πω τα συμπεράσματα και ας είστε κακοπροαίρετοι οι περισσότεροι

Το βέλος έχει το έξης προβλήμα (και σε άλλους εβγαλε ακριβώς το ίδιο πατιναρισμα στα 6000-10000χλμ) , είναι γτπ οι δίσκοι του και βγάζει θέμα με τους δίσκους και για αυτό το πατιναρισμα , θέλουν αλλαγή και μετά φτιάχνει και αν βάλεις επώνυμους υποτίθεται ότι δεν ξαναβγάζει αυτό το θέμα για πολλά πολλά χλμ

Όταν ξαναβγάλει θέμα θα σας πω , ας δούμε πόσο θα αντέξει με επώνυμους... Ελπίζω να ήταν θέμα των δίσκων και να μην τους αλλάξω στα επόμενα 10.000 ξανά

Πήρα δίσκους αξίας 20€ και η αλλαγή αλλά 50€ , με 70€ είμαστε κυριλέ

Αντικειμενικά αφού αυτό ήταν το όλο θέμα , πάλι κερδισμένος βγαίνω από το να έπαιρνα το crypton S το οποίο κάνει 450 παραπάνω , 450-70= 380€ κερδισμένος μέχρι τώρα

Τώρα το τι άλλο θα βγάλει θα το δείξει ο χρόνος

Και όσοι άλλοι έχουν βέλοι να ξέρουν ότι αν τους βγάλει τρίξιμο στο δεξί καπάκι στο τιμόνι , να μην βάλουν απλα ταινία διπλής στο καπάκι , πρέπει να λυθεί το τιμόνι να βγάλει η πρώτη βίδα για να λυθεί η μάσκα και στην συνέχεια να σφίξουν την βίδα που κρατάει το μπροστά και το πίσω μέρος μαζί , αυτή προκαλεί το τρίξιμο

Alexinhogr
12/12/2019, 18:21
Έχεις ακόμα, πλαστικά, ρουλεμάν, ανάρτηση, δείκτη βενζίνη κ αλλα, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, χαχα

Nospecialname
12/12/2019, 18:27
Έχεις ακόμα, πλαστικά, ρουλεμάν, ανάρτηση, δείκτη βενζίνη κ αλλα, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, χαχα

Και άλλα 400€ ΑΝ βγάλει τίποτα από αυτά και άλλα 2.5 χρόνια εγγύηση

Πάλι κερδισμένος βγαίνω

Μου έσπασε τα νεύρα όλον αυτόν τον καιρό η μλκια που έψαχνα να δω τι έχει αλλά δεν έχω μετανιώσει την αγορά

Εσείς προφανώς εύχεστε να βγει σκάρτο για να χάσω τα λεφτά Μ και να γελάτε αλλά για τώρα καλά τα πάει

doctor_john
12/12/2019, 18:46
Όχι ρε συ, χιούμορ γίνεται εκμεταλευόμενοι τις συνθήκες (δηλώσεις, καινούριο προϊόν, μικρο κ.λπ.)
Είναι αναμενόμενο να έχει αναλώσιμα δεύτερης ποιότητας, αυτό λένε και οι άλλοι. Πως με 450ε διαφορά
θα ήταν κάτι επώνυμο και χωρίς ντράβαλα.

Πολλαπλασιαστές για παράδειγμα βγάζουμε από το 1950; αγγλοι, γαλλοι, γερμανοί, γιαπωνέζοι, ιταλοί..
σε όποιου την κούτα βάλεις το χέρι σου, μία στις επτά θα πιάσεις το σαπούνι. Παίζει οι υπόλοιποι έξι
να δουλεύουν για πάντα!

Για μένα σκίστο στα χιλιόμετρα να βγάλει ότι είναι να βγάλει και βάζε επώνυμα ανταλλακτικά που φοράνε και τα άλλα.

Nospecialname
12/12/2019, 21:41
Όχι ρε συ, χιούμορ γίνεται εκμεταλευόμενοι τις συνθήκες (δηλώσεις, καινούριο προϊόν, μικρο κ.λπ.)
Είναι αναμενόμενο να έχει αναλώσιμα δεύτερης ποιότητας, αυτό λένε και οι άλλοι. Πως με 450ε διαφορά
θα ήταν κάτι επώνυμο και χωρίς ντράβαλα.

Πολλαπλασιαστές για παράδειγμα βγάζουμε από το 1950; αγγλοι, γαλλοι, γερμανοί, γιαπωνέζοι, ιταλοί..
σε όποιου την κούτα βάλεις το χέρι σου, μία στις επτά θα πιάσεις το σαπούνι. Παίζει οι υπόλοιποι έξι
να δουλεύουν για πάντα!

Για μένα σκίστο στα χιλιόμετρα να βγάλει ότι είναι να βγάλει και βάζε επώνυμα ανταλλακτικά που φοράνε και τα άλλα.

Αυτή φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή

Alexinhogr
12/12/2019, 21:51
Cryptonr105 γεννήθηκε πακέτο έχει 62.000, στις 50.000 άλλαξα δισκάκια με 45ευρω όλα μαζί, μόνο αναλώσιμα τρώει φρένα λάστιχα, όσο λάδια 10-40.καθε 5.οοοχλμ, οι κινεζοι σε 2.500 χλμ πόσα λάδια έμειναν; κ έχουν περάσει από τα χέρια μου 3dv 1καζεαρ 1modenas 2 ινοβα κ τρία cryptonr 105, οπότε δεν σου το παίζω έξυπνος

karateo
13/12/2019, 08:50

η εγγύηση πού κολλάει αφού πληρώνεις για επώνυμο ανταλλακτικό και πληρώνεις και την εργασία? :confused:

Επίσης την απάντηση στην έδωσαν απο την 1η σελίδα απο το 8ο ποστ και έχουμε φτάσει τα 170 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bowleno
13/12/2019, 09:18
η εγγύηση πού κολλάει αφού πληρώνεις για επώνυμο ανταλλακτικό και πληρώνεις και την εργασία? :confused:

Επίσης την απάντηση στην έδωσαν απο την 1η σελίδα απο το 8ο ποστ και έχουμε φτάσει τα 170 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κατάλαβε επιτέλους ότι ο "μάστορας" του δεν είναι και τόσο μάστορας μάλλον:lol:

jawaforever
13/12/2019, 11:35

Πάλι κερδισμένος βγαίνω

Μου έσπασε τα νεύρα όλον αυτόν τον καιρό η μλκια που έψαχνα να δω τι έχει αλλά δεν έχω μετανιώσει την αγορά

Εσείς προφανώς εύχεστε να βγει σκάρτο για να χάσω τα λεφτά Μ και να γελάτε αλλά για τώρα καλά τα πάει

Το ότι η μλκία σου, σου έχει σπάσει τα νεύρα, είναι - για αρχή - η σοβαρότερη απόδειξη ότι η αγορά είναι αποτυχημένη.
Αγοράζουμε κάτι για να το χαρούμε, ΟΧΙ για να μας τα κάνει τσουρέκια.

Για ποια 2,5 χρόνια μιλάς? Εσύ δε μας έλεγες ότι στα συνεργεία της φασονοdaytona σε έγραφαν στα παπάΚια τους????????????????????

Το ότι πληρώνεις ανταλλακτικά-εργασία για κάτι που είναι χαμηλής ποιότητας και ενδεχομένως ελαττωματικό, δεν σε βάζει σε σκέψεις για το ότι επέκταση της εγγύησης, δεν μιλάω για την στάνταρ, είναι για ΤΠΚ???

Είναι πάντως εντυπωσιακό το ότι θεωρείς πως ακόμα και αν φτάσει όσο ένα yamaha, θα συνεχίσεις να πιστεύεις ότι έχεις κάνει μαμάτη αγορά

Μόνο μην πας να το πουλήσεις γιατί τότε θα δεις τι μεταπώληση έχει το φασόν σου... Α και μην περιμένεις να κρατήσει όσο ένα yamaha.

Nospecialname
13/12/2019, 14:58
Δεν καλύπτεται από την εγγύηση η αλλαγή αναλώσιμου

Όσο για την απάντηση του jawaforever δεν θα την διαβάσω καν γιατί πάντα μαλακιες γράφει

jawaforever
13/12/2019, 17:14
Έτσι είναι οι αλήθειες, πονάνε. Τσούζουν οι μαμημενες...
Και όταν τις διαβάζεις - γιατί το διάβασες, όσο και αν χτυπιέσαι τώρα - πονάς ακόμα περισσότερο.

***Ενημερωτικά, στο kaze που είχα αγοράσει το 99 και το έδωσα το 08 με 80.000χλμ δεν υπήρχε υποψία πατιναρισματος.

Που θα μας βγάλεις τους δίσκους αναλώσιμο ανταλλακτικό, λες και είναι λάδια...
Με τη λογική σου, όλα αναλώσιμα είναι. Και το πιστόνι και ο στρόφαλος και η μπιέλα, όλα αναλώσιμα είναι. Μα όλα όμως.
Δεν πειράζει, στην επόμενη αγορά σου, θα είσαι πιο προσεκτικός.

νεοσσός
13/12/2019, 18:06
...
Που θα μας βγάλεις τους δίσκους αναλώσιμο ανταλλακτικό, λες και είναι λάδια...
Με τη λογική σου, όλα αναλώσιμα είναι. Και το πιστόνι και ο στρόφαλος και η μπιέλα, όλα αναλώσιμα είναι. Μα όλα όμως.
...

Το μηχανάκι σου πατινάρει, απλά εσυ δεν ξέρεις τι είναι αυτό.
Θα σου συμβαίνει όλο και περισσότερο, ειδικά με την τελευταία ταχύτητα σε ανηφόρα με τέρμα γκάζι.
Η θέλει ρύθμισμα στον συμπλέκτη ή θέλει δίσκους συμπλέκτη.Αν θέλει δίσκους δεν νομίζω να σε καλύψει η εγγύηση γιατί θεωρείται αναλωσιμο ανταλλακτικό.

Τελικά τι ισχύει;

sapila racing
13/12/2019, 18:44
Τελικά τι ισχύει;

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει αμφισβήτηση σε κατι αυτονόητο αλλά οκ διάβασέ το κι εδω απο την Kawasaki.
Το αυτό ισχύει στις εγγυήσεις όλων των μοτοσυκλετών.

http://www.kawasaki-warranty.co.uk/kawasaki-terms.aspx

Nospecialname
13/12/2019, 22:03
Τελικά τι ισχύει;

Προφανώς όπως είπε ο φίλος παρακάτω δεν καλύπτονται από την εγγύηση γιατί είναι εξάρτημα τρίβεις και ως αποτέλεσμα αναλώσιμο

Το γράφει και στο μανουαλ μου (και πιθανότατα και σε άλλα) και πήρα και στην αθηναϊκή αντιπροσωπεία και στα Τρίκαλα και μου είπαν το ίδιο , όπως και το ίδιο αποτέλεσμα πήρα όταν το έψαξα και μόνος στο ίντερνετ (και άλλες εταιρείες το ίδιο κάνουν)

Προφανώς ο jawaforever πρέπει να βγάλει πάλι πράγματα από το μυαλό του τα οποία θα περάσει στους άλλους ως αλήθεια χωρίς καμία πείρα-γνωση-εμπειρια

karateo
13/12/2019, 22:31
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει αμφισβήτηση σε κατι αυτονόητο αλλά οκ διάβασέ το κι εδω απο την Kawasaki.
Το αυτό ισχύει στις εγγυήσεις όλων των μοτοσυκλετών.

http://www.kawasaki-warranty.co.uk/kawasaki-terms.aspx

Φυσικά και έχουν εγγύηση
However, such items are covered if replacement is required as a direct result of a manufacturing or material defect.

όπως και οι μπαταρίες για παράδειγμα

Δίσκους φρένων δέχτηκε η yamaha να μου αλλάξει επειδή σκούριασαν στον 1 μήνα

Τώρα αν όλα πατινάρουν στα 5.000χλμ προφανώς και είναι θέμα του κατασκευαστή αλλά άντε να βρείς το δίκιο σου με τις κινεζιές.
και για πόσο? για άλλα 5.000χλμ?

o_gavros
13/12/2019, 22:36
αλήθεια τώρα; ακόμα αυτό το έργο παίζει;
ο γιαβαφορεβας μπορεί να το'χει πάρει σταυροφορία πάνω του το να εμπεδώσει ο κόσμος ότι τα ντεητονα ειναι φασον, αλλά ψέμματα δε λεει.
για την κουβέντα περι του αναλώσιμου των δίσκων, ναι προφανώς και είναι αναλώσιμο αλλά όχι στα 6Κ και στα 10Κ,όχι σε τέτοια συχνότητα.
στο κρυφτονΧ για παράδειγμα άλλαξα πρωτη φορά δίσκια κάπου στα 70-80Κ χλμ. αντιλαμβανομαστε (ελπίζω) όλοι την διαφορά.

Όσο για σένα παλίκαρε νοσπεσιαλ, είσαι ψυκάρα.
Μη σταματάς να τους πετσοκόβεις, βελος θα λένε και θα κλαίνε.

ρε τι τραβαμε...

mia_zoi_kawa
13/12/2019, 23:04
Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίζετε.... Jawaforever μιας και φαίνεσαι ότι έχεις περισσότερα μοτοσυκλετιστικα χρόνια στην πλάτη σου θα σου θυμησω ότι όλοι έχουμε υπάρξει άπειροι μοτοσυκλετιστικα και έχουμε κάνει λάθος επιλογες είτε από άγνοια ή από εγωισμό ή από εμμονές...πχ εγώ που καβαλαγα 20 χρόνια Kawa χάχα...

νεοσσός
14/12/2019, 00:44
για την κουβέντα περι του αναλώσιμου των δίσκων, ναι προφανώς και είναι αναλώσιμο αλλά όχι στα 6Κ και στα 10Κ,όχι σε τέτοια συχνότητα.
στο κρυφτονΧ για παράδειγμα άλλαξα πρωτη φορά δίσκια κάπου στα 70-80Κ χλμ. αντιλαμβανομαστε (ελπίζω) όλοι την διαφορά.
Η πρώτη μου σκέψη σαν καταναλωτής είναι περίπου σαν τη δική σου. Δε θα έπρεπε να πατινάρει στα 9.000 χιλιόμετρα, αλλά σε πολλαπλάσια. Ποιος το ορίζει αυτό όμως, από τη στιγμή που δεν το ορίζει η εγγύηση; Πώς τεκμαίρεται από τον πελάτη το κατασκευαστικό ελάττωμα ή η ταχεία φθορά, απέναντι στις αντίθετες ρήσεις των μηχανικών της αντιπροσωπείας; Θα πληρώσει εμπειρογνώμονα και θα κινηθεί δικαστικά για να κερδίσει μερικές δεκάδες ευρώ που κοστίζουν οι δίσκοι;

Από την πλευρά του κατασκευαστή τώρα, υποθέτοντας ότι είναι καλοπροαίρετος, πώς να δώσει χιλιομετρική εγγύηση, όταν ξέρει ότι κάποιοι θα την εκμεταλλευτούν; Στα εκπαιδευτικά αμάξια για παράδειγμα, αλλάζουν δίσκο συμπλέκτη κάθε 20.000 χιλιόμετρα ή νωρίτερα, τη στιγμή που η αντίστοιχη αλλαγή σε ίδιο αμάξι με έμπειρο οδηγό, γίνεται στα 100.000 χιλιόμετρα ή ακόμη και στα 200.000 χιλιόμετρα, ανάλογα τη χρήση.

jawaforever
14/12/2019, 07:00
Προφανώς όπως είπε ο φίλος παρακάτω δεν καλύπτονται από την εγγύηση γιατί είναι εξάρτημα τρίβεις και ως αποτέλεσμα αναλώσιμο

Το γράφει και στο μανουαλ μου (και πιθανότατα και σε άλλα) και πήρα και στην αθηναϊκή αντιπροσωπεία και στα Τρίκαλα και μου είπαν το ίδιο , όπως και το ίδιο αποτέλεσμα πήρα όταν το έψαξα και μόνος στο ίντερνετ (και άλλες εταιρείες το ίδιο κάνουν)

Προφανώς ο jawaforever πρέπει να βγάλει πάλι πράγματα από το μυαλό του τα οποία θα περάσει στους άλλους ως αλήθεια χωρίς καμία πείρα-γνωση-εμπειρια

Ίσως όταν πατήσεις κι εσύ τα 2α άντα και αρχίσεις να πηγαίνεις προς τα πρώτα ήντα, κλείσεις πάνω από 25 χρόνια σε 2 ρόδες και αλλάξεις 9-10 μηχανάκια, ας μην είναι τίποτα σπουδαίο όλα τους, όμως να έχουν περάσει 3-4 μάρκες από τα χέρια σου, να δεις τα πράγματα όπως πρέπει.
Τότε , με κάποια εμπειρία και γνώση, θα κάνεις άλλες επιλογές.

Μέχρι τότε, θα λες αυτά που λες λόγω άγνοιας, απειρίας και εγωισμού και θα αγοράζεις ότι αγοράζεις, επίσης λόγω άγνοιας, απειρίας και εγωισμού.

jawaforever
14/12/2019, 07:14
αλήθεια τώρα; ακόμα αυτό το έργο παίζει;
ο γιαβαφορεβας μπορεί να το'χει πάρει σταυροφορία πάνω του το να εμπεδώσει ο κόσμος ότι τα ντεητονα ειναι φασον, αλλά ψέμματα δε λεει.

Όσο για σένα παλίκαρε νοσπεσιαλ, είσαι ψυκάρα.
Μη σταματάς να τους πετσοκόβεις, βελος θα λένε και θα κλαίνε.

ρε τι τραβαμε...

Δεν είναι σταυροφορία ρε συ. Είναι ότι δεν χωνεύεται αυτή η βλακεία που λένε πολλοί αριστερά και δεξιά.

Σου λέει ο άλλος, φίλε η daytona βγάζει ωραία μηχανάκια. Δηλαδή μέσα στην ασχετοσύνη τους, έχουν πειστεί κιόλας ότι πρόκειται για αξιόπιστο κατασκευαστή. Στην πραγματικότητα, έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο σοβαρό εργοστάσιο.
Μιλάμε για Κινεζίες του κερατά και ο κόσμος τρώει το παραμύθι.
Αλλάζει δίσκους ο άλλος στα 8-10 χιλιάδες χιλιόμετρα και το θεωρεί αναλώσιμο. Πρόσεξε, όχι ο έμπορος (εντάξει κι αυτός αναλώσιμο τους θεωρεί γιατί έτσι του έχει πει ο εισαγωγέας, αν ήταν διαφορετική η γραμμή από την εισαγωγική, δεν θα το κουβεντιάζαμε τώρα) αλλά ο πελάτης που έχει δώσει τα ωραία του λεφτάκια...

Ο ίδιος πελάτης , λέει ότι βλέπει υγρασία στο κοντέρ (δεν είδα στο Κινέζικο παπί που αγόρασα κάποτε μεταχείρω 3ετίας σε άριστη κατάσταση όμως από τη μια, όμως δεν το είχαν ποτέ σε γκαράζ από την άλλη) , όπως υγρασία έχει και το sprinter κολλητού φίλου με 2.500 χλμ και ο πελάτης ( ο νοσπεσιαλνειμ) τι λέει? Εντάξει, κάτι λίγα...

Μιλάμε ότι τα καταναλωτικά στάνταρτς έχουν χτυπήσει πάτωμα. Τους σερβίρουν σαβούρες και τις τρώνε παρέα με coca cola...

Αν είναι έτσι, αν δηλαδή κάθε εισαγωγέας που πάει Κίνα και κοτσάρει το χ,ψ όνομα πάνω σε ό,τι βρεί, καλύτερη επιλογή είναι αυτή.

https://www.car.gr/22721479-tcb-wind-50-wind-50-125-r8

https://www.car.gr/13220074-tcb-wind-50-r8-125cc-50cc

Ο TCB τύπος, άλλο πράμα αυτός πάλι, τουλάχιστον σου μοσχοπουλάει το 50άρι, σου δίνει όμως και spare ένα 125άρι μοτέρ ΚΟΥΤΑ.
Άσε που σου πασάρει και ομορφότερο παπί, με πίνακα σε digital μορφή.
Και από ανταλλακτικά, με τη λογική που διαβάζουμε, βάζεις πλαστικά από innova helmin και γίνεται καλύτερο.

Και μιας και τα daytona είναι ωραίο, απ'ότι λένε φασόν, να πούμε ότι υπάρχει και καλύτερο.

https://www.car.gr/21064946-gemini-stilio-125r-injection-e4

Ωραία μάρκα η GEMINI, ε?????? Πάντως σου πουλάει το ομορφότερο, κατά την άποψη μου, παπί, σε χαμηλότερη τιμή.

mia_zoi_kawa
14/12/2019, 07:43
Ισχύουν αυτά που λες jawa αλλά στην αγορά ισχύουν νόμοι που επιτρέπονται λίγο πολύ όλα αυτά.

Εσύ μπορεί σαν καταναλωτής να είσαι συνειδητοποιημενος μοτοσυκλετιστικα και να αποφεύγεις αυτές τις παγίδες ενώ ταυτόχρονα να αγοράζεις στο souper market ντομάτες Αλβανίας τις οποίες αγοράζεις σαν Κρήτης ή φέτες γαλοπούλες με 45% κρέας αντί για 70% και να νομίζεις ότι προστατεύεις την υγεία σου....

Με αυτά που γράφω θέλω να σου υπενθυμίσω ότι η αγορά είναι ένα μέρος που οι περισσότεροι (και οι γιαπωνέζοι) προσπαθούν να εξαπατήσουν τον καταναλωτή για να αποκομισουν εύκολα υπεραξίες.

Κάνεις δεν γνωρίζει τα πάντα και πότε δεν θα έχεις 100% ενημερωμένους καταναλωτές σε όλες τις κατηγορίες.

jawaforever
14/12/2019, 08:01
Ισχύουν αυτά που λες jawa αλλά στην αγορά ισχύουν νόμοι που επιτρέπονται λίγο πολύ όλα αυτά.

Εσύ μπορεί σαν καταναλωτής να είσαι συνειδητοποιημενος μοτοσυκλετιστικα και να αποφεύγεις αυτές τις παγίδες ενώ ταυτόχρονα να αγοράζεις στο souper market ντομάτες Αλβανίας τις οποίες αγοράζεις σαν Κρήτης ή φέτες γαλοπούλες με 45% κρέας αντί για 70% και να νομίζεις ότι προστατεύεις την υγεία σου....

Με αυτά που γράφω θέλω να σου υπενθυμίσω ότι η αγορά είναι ένα μέρος που οι περισσότεροι (και οι γιαπωνέζοι) προσπαθούν να εξαπατήσουν τον καταναλωτή για να αποκομισουν εύκολα υπεραξίες.

Κάνεις δεν γνωρίζει τα πάντα και πότε δεν θα έχεις 100% ενημερωμένους καταναλωτές σε όλες τις κατηγορίες.

Έχεις δίκιο στο ότι δεν μπορείς να προστατευτείς από όλα. Όμως μπορείς να το ψάξεις, να ενημερωθείς. Ακόμα και στις ντομάτες και στις πατάτες.
Μην πας στο super market για παράδειγμα. Πήγαινε στη λαική, θα βρεις κάποιους παραγωγούς. Ακόμα και εμπόρους θα βρεις που δεν σου πουλάνε πατάτες Νάξου οι οποίες είναι Αιγύπτου ξανά βαφτισμένες.

Οκ, ακόμα και αν φας τη φόλα, τουλάχιστον να ξέρεις ότι προσπάθησες να μην τη φας.

Εδώ, τις προάλλες, παραγγέλνω φαγητό. Σκάει ένα ευγενικό παλικάρι με ένα daytona dy125i. Του λέω ενώ τον πλήρωνα, βασικά τρωγόμουν να δω αν ξέρει τι έχει αγοράσει, πως και δεν το πήρες σε dayang? Θα μπορούσες να το πάρεις σε χαμηλότερη τιμή. Και τι μου απαντάει?
Φίλε, το daytona είναι ανώτερο!!!

Ότι δηλαδή αυτό

https://www.car.gr/6295812-daytona-dy-r-125-efi-cbs-euro4

Είναι ανώτερο από αυτό...

https://www.car.gr/10552857-dayang-nova-125-efi-cbs-euro4

toyar
14/12/2019, 08:06
παντως στα κινεζικα παπια εχεις μεταπτυχιακο:p
ετσι απο περιεργεια μια που το εχεις ψαξει.....
αν επρεπε να αγορασεις οπωσδηποτε κινεζικο ποιο θα επαιρνες;

jawaforever
14/12/2019, 08:38
παντως στα κινεζικα παπια εχεις μεταπτυχιακο:p
ετσι απο περιεργεια μια που το εχεις ψαξει.....
αν επρεπε να αγορασεις οπωσδηποτε κινεζικο ποιο θα επαιρνες;

Αν ήταν προς πώληση κάποιο καλό honda/yamaha που να το ξέρω όμως, όπως το 2011 που πήρα ένα innova injection 2ετίας από φίλο με μόλις 23.000 χλμ (το συγκεκριμένο το ήξερα από την ημέρα που αγοράστηκε καινούριο) και σε τιμή χώμα, 850 ευρώ έδωσα στο φίλο τότε, θα έπαιρνα κάποιο honda/yamaha. Δυστυχώς το έκλεψαν 1,5 χρόνο πιο μετά... 3η και φαρμακερή γιατί και ο φίλος που το είχε, 2 φορές το είχε σώσει στο τσακ.

Σε καινούριο, πάνω από 1500 ευρώ για παπί, θεωρώ ότι ειναι τρέλα να δώσει κάποιος. Ειδικά σε honda/yamaha που έχεις περίπου 99% πιθανότητες να το κλαίς.... Οπότε οι επιλογές είναι μόνο τα made in china.

Σε φασόν πάντως daytona δεν θα πήγαινα. Γιατί? Γιατί το θεωρώ βλακεία να δώσεις 1500 έως 1800 ευρώ για να πάρεις κάποιο από την τριάδα του εδώ εισαγωγέα τα οποία είναι τα ίδια με μόνες διαφορές στα πλαστικά. Τρία παπιά φέρνει και δεν έχει κάποιο από όλα χώρο κάτω από τη σέλα.

Η δε βάση όλων, το dy125 , είναι αντίγραφο του supra. 25 χρονια πίσω και ακόμα δεν έχουν βρει την όρεξη να πουλήσουν κάτι που να βασίζεται σε κάποιο πιο σύγχρονο.

Τι μένει??? Το keeway target που τουλάχιστον είναι προιόν κατασκευαστή και το Gemini Stilo. Και τα 2 έχουν χώρο κάτω από τη σέλα, προσφέρουν πιο σύγχρονη βάση από τη 3άδα της daytona και είναι άκρως ανταγωνιστικά σε τιμή.

Και στα 2 πάντως, δεν θα περίμενα καμιά φοβερή ποιότητα αν και είμαι 100% σίγουρος ότι ακόμα και το φασόν Gemini είναι ανώτερο από τα daytona.

DRAKONET
14/12/2019, 15:11
υπαρχει και ο κορεατης...
Daelim City Ace 110

Nospecialname
14/12/2019, 15:43
Αν ήταν προς πώληση κάποιο καλό honda/yamaha που να το ξέρω όμως, όπως το 2011 που πήρα ένα innova injection 2ετίας από φίλο με μόλις 23.000 χλμ (το συγκεκριμένο το ήξερα από την ημέρα που αγοράστηκε καινούριο) και σε τιμή χώμα, 850 ευρώ έδωσα στο φίλο τότε, θα έπαιρνα κάποιο honda/yamaha. Δυστυχώς το έκλεψαν 1,5 χρόνο πιο μετά... 3η και φαρμακερή γιατί και ο φίλος που το είχε, 2 φορές το είχε σώσει στο τσακ.

Σε καινούριο, πάνω από 1500 ευρώ για παπί, θεωρώ ότι ειναι τρέλα να δώσει κάποιος. Ειδικά σε honda/yamaha που έχεις περίπου 99% πιθανότητες να το κλαίς.... Οπότε οι επιλογές είναι μόνο τα made in china.

Σε φασόν πάντως daytona δεν θα πήγαινα. Γιατί? Γιατί το θεωρώ βλακεία να δώσεις 1500 έως 1800 ευρώ για να πάρεις κάποιο από την τριάδα του εδώ εισαγωγέα τα οποία είναι τα ίδια με μόνες διαφορές στα πλαστικά. Τρία παπιά φέρνει και δεν έχει κάποιο από όλα χώρο κάτω από τη σέλα.

Η δε βάση όλων, το dy125 , είναι αντίγραφο του supra. 25 χρονια πίσω και ακόμα δεν έχουν βρει την όρεξη να πουλήσουν κάτι που να βασίζεται σε κάποιο πιο σύγχρονο.

Τι μένει??? Το keeway target που τουλάχιστον είναι προιόν κατασκευαστή και το Gemini Stilo. Και τα 2 έχουν χώρο κάτω από τη σέλα, προσφέρουν πιο σύγχρονη βάση από τη 3άδα της daytona και είναι άκρως ανταγωνιστικά σε τιμή.

Και στα 2 πάντως, δεν θα περίμενα καμιά φοβερή ποιότητα αν και είμαι 100% σίγουρος ότι ακόμα και το φασόν Gemini είναι ανώτερο από τα daytona.

Συμφωνώ απόλυτα για τον χώρο κάτω από την σέλα αλλά για ποιότητες κλπ δεν ξέρω πως μπορείς να μιλάς όταν δεν έχεις οδηγήσει κανένα από αυτά

Στην προηγούμενη δουλειά μου (όχι στο ντελιβερι) είχαμε 5-6 keeway target , είχαν οδηγήσει τα 4 , μάπα ήταν...Φρένα χρεπια , φώτα ανύπαρκτα , πλαστικά απαίσια

Ναι ο χωρος κάτω από την σέλα πολύ ωραίος , αλλά 1.5κ δεν θα το έδινα

Ναι μπορεί να έχεις περάσει από περισσότερα μηχανάκια προφανώς αλλά μην μιλάς χωρίς ο ίδιος να έχεις οδηγήσει αυτά τα μηχανάκια , άλλο ξέρω από μηχανές και άλλο κρίνω μηχανές που δεν έχω ανέβει ποτέ πάνω

Εγώ που έχω ανέβει σε αυτά τα 4 ταργκετ , τα είδα , δεν μου άρεσαν και για αυτό δεν αγόρασα ενα

TKM
14/12/2019, 17:13
Και μιας και τα daytona είναι ωραίο, απ'ότι λένε φασόν, να πούμε ότι υπάρχει και καλύτερο.

https://www.car.gr/21064946-gemini-stilio-125r-injection-e4

Ωραία μάρκα η GEMINI, ε?????? Πάντως σου πουλάει το ομορφότερο, κατά την άποψη μου, παπί, σε χαμηλότερη τιμή.

Δε νομίζω ότι η Gemini είναι κατώτερη από τη Daytona, αντίθετα έχω την αίσθηση ότι είναι ανώτερη!

jawaforever
14/12/2019, 17:43
Δε νομίζω ότι η Gemini είναι κατώτερη από τη Daytona, αντίθετα έχω την αίσθηση ότι είναι ανώτερη!

Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Η motortrend έχει κάνει καλύτερη δουλειά στο τι θα φέρει. Από daytona, έχω οδηγήσει τα 2 παπακια της, το sprinter και το dy. Το 1ο μάλιστα, το οδηγώ που και που και τώρα. Είτε ανεβαίνεις σε playmobil είτε σε sprinter, ένα και το αυτό. Με δεδομένο ότι και τo velos το ίδιο πράγμα είναι αλλά με άλλα πλαστικά, δεν πιστεύω ότι μπορεί να διαφέρει.

Nospecialname
14/12/2019, 17:50
Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Η motortrend έχει κάνει καλύτερη δουλειά στο τι θα φέρει. Από daytona, έχω οδηγήσει τα 2 παπακια της, το sprinter και το dy. Το 1ο μάλιστα, το οδηγώ που και που και τώρα. Είτε ανεβαίνεις σε playmobil είτε σε sprinter, ένα και το αυτό. Με δεδομένο ότι και τo velos το ίδιο πράγμα είναι αλλά με άλλα πλαστικά, δεν πιστεύω ότι μπορεί να διαφέρει.

Σε αυτό με το σπρίντερ συμφωνώ γιατί το έκανα και τεστ drive από φίλο και μου έδωσε την αίσθηση ότι είναι σαν ψεύτικο , το βέλος από την άλλη δεν είναι έτσι , στα περιφερειακά όντως έχει ανέβει η ποιότητα και στα πλαστικά κάπως , αν το οδηγήσεις θα καταλάβεις

mia_zoi_kawa
14/12/2019, 18:16
Καλό ειναι να θυμόμαστε ότι αν οι Κινέζοι ήθελαν να φτιάξουν ένα γαματο παπί θα το έφτιαχναν. Απλά δεν τους ενδιαφέρει και ίσως δεν είναι προτεραιότητα τους. Σε όσες τεχνολογικές και βιομηχανικές κατηγορίες έχουν δώσει προσοχή έχουν κάνει θαύματα. Απόδειξη για αυτό είναι τα smartphones, τα bullet trains, η AI, οι αποστολές στο διάστημα κτλ κτλ.

Καλό είναι να είμαστε καλοπροαιρετοι και με ανοιχτά μυαλά γιατί ίσως είναι θέμα χρόνου να παρουσιάσουν μοντέλα που θα είναι game changers...

νεοσσός
14/12/2019, 18:42
Το πρόβλημα είναι πόσον καιρό θα τους πάρει να αλλάξουν τη φήμη της χώρας τους για πρόχειρες φτηνές κατασκευές. Διότι αν πουλήσουν κάτι υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας, με αντίστοιχα υψηλότερο κόστος παραγωγής, αναγκαστικά θα έχει υψηλότερη λιανική τιμή. Αν σου πουν "Ιδού το νέο ποιοτικό Daytona, που δε σπάει, δε χαλάει, με τιμή ίδια με Yamaha/Honda", θα είσαι ο πρωτοπόρος στην αγορά;

jawaforever
14/12/2019, 20:20
Καλό ειναι να θυμόμαστε ότι αν οι Κινέζοι ήθελαν να φτιάξουν ένα γαματο παπί θα το έφτιαχναν. Απλά δεν τους ενδιαφέρει και ίσως δεν είναι προτεραιότητα τους. Σε όσες τεχνολογικές και βιομηχανικές κατηγορίες έχουν δώσει προσοχή έχουν κάνει θαύματα. Απόδειξη για αυτό είναι τα smartphones, τα bullet trains, η AI, οι αποστολές στο διάστημα κτλ κτλ.

Καλό είναι να είμαστε καλοπροαιρετοι και με ανοιχτά μυαλά γιατί ίσως είναι θέμα χρόνου να παρουσιάσουν μοντέλα που θα είναι game changers...

Προσωπικά, το πιστεύω. Οι Κινέζοι ΑΝ τους ζητηθεί ή ΑΝ το θελήσουν, είναι σε θέση να φτιάξουν ποιοτικά προιόντα.
Φίλος που μέχρι πρόσφατα ζούσε Ρωσία, μου είπε πως εκεί διατίθενται Κινέζικα αυτοκίνητα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που πριν κάποια χρόνια γνωρίσαμε εδώ στην Ελλάδα.
Μάλιστα μου έλεγε, αν τα δεις , θα εντυπωσιαστείς. Μίλησε για κορυφαίο VFM.

Αυτό πιθανότατα να σημαίνει ότι ο Κινέζος παράγει στην ποιότητα και το κόστος που θα πληρώσεις. Οι εδώ εισαγωγείς ενδέχεται να πληρώνουν τόσο χαμηλά που λογικό είναι να παίρνουν και τη χειρότερη ποιότητα.
Αυτό επιβεβαιώνεται, έστω και εν μέρη, από κάτι ανεκδιήγητα μηχανάκια τύπου TCB που σκορπούσαν στο μήνα επάνω....

Το θέμα είναι αν οι Κινέζοι θα σπάσουν τον κανόνα που λέει ότι "δεν θα έχεις ποτέ μια 2η ευκαιρία για μια 1η καλή εντύπωση".
Αλήθεια, ποιος στα αλήθεια από αυτούς που αγόρασαν ένα ΤCB για παράδειγμα, μπορεί να εμπιστευτεί το φασόν TCB για 2η φορά???

wthanasis
14/12/2019, 21:31
Καλά, εδώ στην Ελλάδα πιστεύει ο κόσμος τις υποσχέσεις των ίδιων κομμάτων εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.
Στα κινέζικα θα κολλήσουμε.....

DRAKONET
14/12/2019, 23:17
Προσωπικά, το πιστεύω. Οι Κινέζοι ΑΝ τους ζητηθεί ή ΑΝ το θελήσουν, είναι σε θέση να φτιάξουν ποιοτικά προιόντα.
Φίλος που μέχρι πρόσφατα ζούσε Ρωσία, μου είπε πως εκεί διατίθενται Κινέζικα αυτοκίνητα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που πριν κάποια χρόνια γνωρίσαμε εδώ στην Ελλάδα.
Μάλιστα μου έλεγε, αν τα δεις , θα εντυπωσιαστείς. Μίλησε για κορυφαίο VFM.

Αυτό πιθανότατα να σημαίνει ότι ο Κινέζος παράγει στην ποιότητα και το κόστος που θα πληρώσεις. Οι εδώ εισαγωγείς ενδέχεται να πληρώνουν τόσο χαμηλά που λογικό είναι να παίρνουν και τη χειρότερη ποιότητα.
Αυτό επιβεβαιώνεται, έστω και εν μέρη, από κάτι ανεκδιήγητα μηχανάκια τύπου TCB που σκορπούσαν στο μήνα επάνω....

Το θέμα είναι αν οι Κινέζοι θα σπάσουν τον κανόνα που λέει ότι "δεν θα έχεις ποτέ μια 2η ευκαιρία για μια 1η καλή εντύπωση".
Αλήθεια, ποιος στα αλήθεια από αυτούς που αγόρασαν ένα ΤCB για παράδειγμα, μπορεί να εμπιστευτεί το φασόν TCB για 2η φορά???

εγω-εγω..:evil::evil:

Acacius
15/12/2019, 01:02
Κουβέντα να γίνεται, αλλά παπί TCB έχει ο γείτονάς μου εδώ και χρόνια. Η ποιότητά του δεν είναι άσχημη για κινέζικο που το τρώει ο ήλιος κι η βροχή, είναι δε κλάσεις ανώτερο από ένα Baotian που είχε και ξεφορτώθηκε.

doctoras
15/12/2019, 10:59
Ίσως όταν πατήσεις κι εσύ τα 2α άντα και αρχίσεις να πηγαίνεις προς τα πρώτα ήντα, κλείσεις πάνω από 25 χρόνια σε 2 ρόδες και αλλάξεις 9-10 μηχανάκια, ας μην είναι τίποτα σπουδαίο όλα τους, όμως να έχουν περάσει 3-4 μάρκες από τα χέρια σου, να δεις τα πράγματα όπως πρέπει.
Τότε , με κάποια εμπειρία και γνώση, θα κάνεις άλλες επιλογές.

Μέχρι τότε, θα λες αυτά που λες λόγω άγνοιας, απειρίας και εγωισμού και θα αγοράζεις ότι αγοράζεις, επίσης λόγω άγνοιας, απειρίας και εγωισμού.

φίλε (καλοπροαίρετα) πάρτο αλλιώς, διαβάζουν κιάλλοι εδώ μέσα και με πολλαπλάσια εμπειρία απο την δική σου

δεν θα μπω στην αντιπαράθεση, επειδή μάλλον πρόλαβες δεκαετία '80, θα σου αφιερώσω το παρακάτω μήπως αναθεωρήσεις λίγο.

1984 (https://www.youtube.com/watch?v=FCKzdZ8IKvg)