PDA

View Full Version : Αγορά Multi 1000ds

Manolo12
19/11/2019, 21:28
Καλησπέρα σε όλη την παρέα ...ξέρω το θέμα μου είναι χιλιοειπωμένο,όποτε αν δεν πάρω απάντηση το σέβομαι-κατανοώ αν πάλι πάρω ευχαριστω όσους με βοηθήσουν ..λοιπόν έφτασε η ώρα για την πρώτη μου μηχανή μετά από παπί ..ειμαι 29 κ από κει και πέρα τα λεφτά τόσο για την μηχανή και εννοείται και για τον εξοπλισμό υπάρχουν όπως κ το δίπλωμα που δίνω τις επόμενες μέρες οδήγηση..η καψούρα μου είναι το Moultistrada 1000ds ...μένω σε επαρχιακή πόλη όποτε μποτιλιαρίσματα κλπ είναι άγνωστες λέξεις και όπως επίσης υπάρχουν πολλές αλάνες για προπονησουλα κ δρόμοι με ελάχιστα έως καθόλου αμάξια ειδικά για τον πρώτο καιρό ..η χρήση της θα είναι η εξής ..Πηγαινε έλα δουλειά που είναι κανα 10αρι χιλιομετρα αλλά κ μικρό-δουλειές μέσα στην πόλη μου που δεν θέλω να κινώ το αμάξι ..επίσης βόλτες γιατί μένω κ κοντά σε παραλιακές περιοχές όπως Λαύριο,Σουνιο,Ανάβυσσος κλπ κ σίγουρα συχνά ταξιδάκια στο χωριό μου που όταν θα έχω κ την εμπειρία σίγουρο δικαβαλο.όποτε όπως καταλάβαινετε η μηχανή είναι περισσότερο χόμπι κ καψούρα κ λιγότερο ότι να πάρω κάτι που να μην κάει κλπ λόγω πολλών χιλιομέτρων δουλειάς..κ εδώ θέλω την συμβουλή σας ..να το κάνω το βήμα με φουλ σύνεση κ εξοπλισμό η όχι ;

telegonos
19/11/2019, 21:43
Δεν χρειάζεται Ο, είναι multistrada. Strada στα Ιταλικά είναι ο δρομος, η οδός, οπότε multistrada είναι το ''πολλών δρόμων'' δλδ μια μηχανή που μπορεί να κινηθεί σε πολλών ειδών δρόμους, και πιο αφηρημένα, έχει πολλές χρήσεις.

Όταν λες επαρχιακή πόλη, ποιά είναι αυτή;

Είναι κάπως μεγάλη για πρώτη μηχανή, και ίσως δεν κάνει για κάποιον αρχάριο. Θέλει κάπως πιο συνειδητοποιημένο αναβάτη να ξέρει τι θέλει.

Εγώ αν ήμουν όπως εσύ, θα έπαιρνα για πρώτο, κάτι πιο μικρό, πιο απλό, και αργότερα αν μου έβγαινε καλώς, θα πήγαινα στο multistrada.

Όλα αυτά όμως είναι σχετικά, και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και εσύ ξέρεις τον ευατό σου. Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.

lleonidas
19/11/2019, 21:48
Καλωσόρισες Μανώλη!
Χιλιοειπωμένο όντως το θέμα, cliche και η απάντηση:δύσκολα κάποιος θα σε προτρέψει να αγοράσεις μια μοτοσυκλέτα 1000cc ως πρώτη!Ωστόσο αν είναι τόσο μεγάλος έρωτας και αν είσαι συνετός, όπως ακούγεσαι, και με διάθεση να αγοράσεις τον κατάλληλο εξοπλισμό και έπειτα να αφιερώσεις χρόνο για να μάθεις τη μηχανή σου, τότε μπορείς να ζυγίσεις λίγο τα δεδομένα και να αποφασίσεις.
Έχε στο μυαλό σου ότι χρειάζεται να υπολογίσεις και τα κόστη για τυχόν προβλήματα που θα σου παρουσιάσει καθώς επίσης για όλα τα αναλώσιμα και τα καύσιμα που απαιτούνται για μια μεγάλη μοτοσυκλέτα 15ετίας :)
Το budget είναι κοντά στα 4-5 χιλιάρικα;

Manolo12
19/11/2019, 22:19
Σίγουρα το σωστό είναι να ξεκινήσω με κάτι μικρό ..αλλά απ την άλλη δεν είναι κ εποχές να δίνω κ να παίρνω μηχανές έτσι ..επίσης αν κ δεν είναι σοβαρό επιχείρημα δεν μπορώ να πάρω κάτι που δεν μου μου ξυπνά το αίσθημα της κ@υλας κ έτσι θα το αγαπήσω θα το προσέξω θα το μάθω κλπ..βέβαια η υγεία είναι πάνω απ όλα κ για αυτό ρωτώ να πάρω γνώμες ..ξέρω πολλούς που ξεκίνησαν πχ με fazer κ με σύνεση κ μυαλό είναι καλά κ οδηγικά πια είναι σε ένα καλο σημείο ..πόλη μικρή χωρίς κίνηση στους δρόμους που υπάρχουν αλάνες για προπόνηση ας το πούμε κ αρκετοί δρόμοι άδειοι αν ξέρεις τα κατατόπια ..

Manolo12
19/11/2019, 22:22
Έχω ψαχτεί τρομερά με τα συν κ τα πλην αλλά και τα σέρβις της ..απλά είναι μηχανή καθαρά για μένα κ όχι για να κάνω 50+ χιλιομετρα την ημέρα για την δουλειά μου πχ ...είναι δώρο στον εαυτό μου που πιστεύω ότι με σύνεση θα καταφέρνω να πηγαίνω συχνά στο χωριό μου που είναι κ ωραία διαδρομή αλλά κ εδώ γύρω γύρω στα παραλιακά που έχω κοντά κ στην δουλειά μου χωρίς να κινώ συνέχεια το αμάξι μου

Manolo12
19/11/2019, 22:24
Κ ξεχασα να πω ότι το συνολικό μπατζετ είναι γύρω στα 5500 κ ίσως κ παραπάνω αν χρειαστεί !!

viper1
19/11/2019, 22:33
https://youtu.be/NZBE0XkhEjU

Manolo12
19/11/2019, 22:36
Χαχαχαχα είσαι ωραίος !!! Μιλάς εκ πείρας η απλά πιστεύεις ότι γίνετε φίλε ;

viper1
19/11/2019, 22:45
Χαχαχαχα είσαι ωραίος !!! Μιλάς εκ πείρας η απλά πιστεύεις ότι γίνετε φίλε ;

Προχωρά και αγόρασε το . Ψάξε ένα που να έχει βιβλίο service από εξουσιοδοτημένο και πήγαινε να στο ψάξουν. Είναι λίγο περιεργες οι ιταλιδες και θέλουν φροντίδα και προδερμ

Manolo12
19/11/2019, 22:49
Το ξέρω έχω ιταλικό αμάξι ..κ όσον αφορά τα του multi τα έχω δει όλα κ όντως θέλει καλο ψάξιμο !! Μια ερώτηση ..μια ήπια οδήγηση με το στροφές γίνεται χωρίς να σκορτσαρει σαν τρελό ;;σε ρωτάω γιατί φαίνεται να έχεις οδηγήσει

ΤάκηςΜπ
19/11/2019, 23:15
Κάνει τα ναζάκια της λέει ο φίλος εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=-nIMM3RRZ6E),αλλά τίποτα τρελό.Έχει πολλή ροπή για 1η μηχανή όμως ρε συ.

Manolo12
19/11/2019, 23:26
Ναι έχεις απόλυτο δίκιο !! Απλά τυχαίνει που έχω κάποιους γνωστούς που δεν ξεκίνησαν με μηχανάκια ας πούμε για αρχάριους αλλά δόξα το θεό έχουν μυαλό στο κεφάλι ..βέβαια δεν είναι επιχείρημα αυτό απλά οι εποχές είναι δύσκολες για πάρε δώσε μηχανών συχνά ..όσον αφορά το multi από ότι έχω καταλάβει κ σε κάποιες κουβέντες μεταξύ ντουκατοφιλων για τα κυβικά του έχει ας το πούμε διαχειρίσιμη δύναμη αν δεν είσαι Ινδιάνος και νομίζεις ότι σε ένα μήνα έγινες ροσι

Manolo12
19/11/2019, 23:29
Για αυτό κ παίρνω γνώμες ώστε να πάρω κ την τελική απόφαση έχοντας όλα τα εφόδια κ εννοώ χρήματα για εξοπλισμό ,δίπλωμα κ θέλω να πιστεύω κ μυαλό !

doctor_john
20/11/2019, 00:17
Είναι μπόλικο ρε συ και έχει και χαρακτήρα..

Πες πως το στρίβεις με 40 χωρίς να έχεις ασπρίσει και ξεκουμπώνει το πλαϊνο καπάκι.

το 'χεις; :a01:

Thakokk6
20/11/2019, 06:54
Τι τη θες τη χιλιαρα ρε φιλε, αυτές είναι μόνο για ταξίδια από έμπειρους οδηγούς, μικρή πόλη και χίλια κυβικά άστο καλύτερα, αν έχεις 6 χήνες πάρε το κτμ το καινούργιο που θα κυκλοφορήσει σύντομα και θα σε άρχοντας

Manolo12
20/11/2019, 08:43
Το ktm το 690 sm είναι στα υπόψη δεν μπορώ να πω ..αλλά την μηχανή δεν την θέλω για χρήση πόλης αποκλειστικά αλλά περισσότερο για βόλτα κ όταν έρθει κ η κάποια εμπειρία κ ταξίδια

Manolo12
20/11/2019, 08:44
Λες να έχουμε κ τέτοια ;;

sapila racing
20/11/2019, 08:47
Νομίζω οτι το 1000 είναι too much για πρώτη μηχανή.
Είναι πολύ αξιόλογη μοτο, αλλά για πρώτη δεν θα την σύστηνα.
Επίσης στις χαμηλές στροφές σκορτσάρει και θα πρέπει να μαθεις να την δουλεύεις σωστά.

viper1
20/11/2019, 08:53
Μανολο αφού θα το πάρεις το μηχανάκι μην μας ζαλίζεις τον έρωτα. Οι μισοί θα σου πουν παρε λιγότερα κυβικά οι άλλοι μισοί να το πάρεις. Εσύ θα κάνεις αυτό που θα σου πει το αλλο σου μισό στο τέλος. Και στείλε φωτο από την Ιταλίδα

Manolo12
20/11/2019, 08:54
Το ξέρω ότι είναι πολύ !! Αλλά λένε πως τα 84 της άλογα Μπορείς να τα διαχειριστείς αν είσαι συνετός κ ντυμένος πάντα κλπ για παν ενδεχόμενο ώστε να νιώθεις κ μια ασφάλεια ας πούμε ..ξέρω ανθρώπους πχ που ξεκίνησαν με fazer και ninja 600 αλλά το ξέρω ούτε σωστό είναι ούτε τίποτα απλά σε κουβέντα μαζί τους πραγματικά δε διέκρινα φόβο σε φάση τι πήγα κ έκανα πως θα το πάω κλπ

Manolo12
20/11/2019, 08:56
Το ξέρω τέτοια θέματα αντικειμενικά ζαλίζουν ..εντάξει κ σορρυ αν κούρασα απλά ήθελα γνώμες κ σίγουρα στο τέλος απόφαση είναι δικιά μου!!

Nitse3
20/11/2019, 08:58
Η 620 η Multi είναι πολύ "κακομοίρικη" σε εμφάνιση σε σχέση με τη 1000 για να την προτιμήσεις;;

Manolo12
20/11/2019, 09:03
Θα σου πω ντόμπρα ..θέλω αυτό που οδηγάω να το γουστάρω για όλα του όπως πχ το αμάξι που έχω αλλιώς μπορεί να εμένα κ με το παλιό αν δεν επέρνα το συγκεκριμένο ..κ αυτό που εννοώ είναι ότι έχω ερωτευθεί κ εγώ όπως πολύ άλλοι εκτός τα του multi εμφάνιση κλπ αλλά και τον ήχο απ το ξερό ..σας είπα φιλτράρω τα πάντα κ η απόφαση θα παρθεί ώστε από αύριο μεθαύριο να κοιτα. Μηχανές γιατί τον εξοπλισμό τον παίρνω σήμερα

Nitse3
20/11/2019, 09:09
Ε τότε με γεια το 1000

telegonos
20/11/2019, 09:12
Ποιό είναι το μέρος που μένεις, δεν βλέπω να απάντησες.

Manolo12
20/11/2019, 09:19
Ααα ναι όντως !! Κερατεα Αττικης

πυξιδας990
20/11/2019, 09:23
στην ενοτητα ducati εχουμε πει καποιες κουβεντες
στο μπατζετ που παιζεις,προτιμησε το s με τα οχλινς
βεβαια αν δεν εισαι κολημενος με το ξηροκαμπανο,προτιμησε το 1100

Manolo12
20/11/2019, 09:27
Φίλε μου για το S δύσκολο γαιτι τα λεφτά μου χωρίς να μιλάω για τον εξοπλισμό παίζουν στα 4.500..κ στο car δεν είδα S σε τέτοιες τιμές.παντως οποία δω θα την ψάξω καλά κ σε μάστορα γιατί αν με το καλπ την αποκτήσω το μόνο που με καίει πέρα απ την οδήγηση είναι ότι εδράζεται το σταντ στο μοτέρ κ σε μερικά έχει ανοίξει κ το κόλλησαν κλπ

πυξιδας990
20/11/2019, 09:33
Φίλε μου για το S δύσκολο γαιτι τα λεφτά μου χωρίς να μιλάω για τον εξοπλισμό παίζουν στα 4.500..κ στο car δεν είδα S σε τέτοιες τιμές.παντως οποία δω θα την ψάξω καλά κ σε μάστορα γιατί αν με το καλπ την αποκτήσω το μόνο που με καίει πέρα απ την οδήγηση είναι ότι εδράζεται το σταντ στο μοτέρ κ σε μερικά έχει ανοίξει κ το κόλλησαν κλπ

απο οτι καταλαβαινω εχεις κανει ερευνα,οποτε βουρ...νομιζα οτι ειχες μπατζετ 5500ε,παντως θεωρω οτι και στα 4500 θα βρεις s,

panavour
20/11/2019, 09:33
Αν κρατησεις το παπι και τοχεις για τις δουλειες σου,τοτε παρε την ντουντουκα,αν οχι ,τοτε αν εχεις ενα μηχανακι για ολα, παρε κατι πιο χρηστικο.

doctor_john
20/11/2019, 09:39
Τι τη θες τη χιλιαρα ρε φιλε, αυτές είναι μόνο για ταξίδια από έμπειρους οδηγούς, μικρή πόλη και χίλια κυβικά άστο καλύτερα, αν έχεις 6 χήνες πάρε το κτμ το καινούργιο που θα κυκλοφορήσει σύντομα και θα σε άρχοντας

Mιλάς τη γλώσσα της αλήθειας ;)

Και ο Manolo βέβαια, δεν κρύβεται είναι ερωτευμένος..
Μπορείς να "γλυτώσεις"* τις αλλαγές μοτό όπως λέει, όμως το χρόνο και την προσπάθεια της εκπαίδευσης σου πρέπει να τα
καλύψεις όσο μπορείς καλύτερα. Αυτό σημαίνει σχολείο οδηγησης και προπόνηση..

υγ: φίλε manolo θα μπλέξεις λίγο, μην πεις πως δεν στο είπαμε.
Δεν θα είναι μια απλή σχέση, πρέπει να μάθεις να ακούς :lol:

* "να στερηθείς" είναι πιο σωστό σαν έκφραση

πυξιδας990
20/11/2019, 09:41
ενα μαυρακι s στο car ωραιο φαινεται

telegonos
20/11/2019, 09:42
Μια χαρά είναι η περιοχή της Κερατέας.

Δεν έχει πιεστική-στριμωγμένη αστική κίνηση όπως θα είχες π.χ. αν έμενες στο Χαλάνδρι, έχει ανοικτό μέρος, έχει ανοικτούς δρόμους, χωρίς κίνηση, και έχει και πρόσβαση σε πολλά γύρω-γύρω μέρη.

Ένα μέρος με πιεστική-στριμωγμένη κίνηση, θα ήταν εφιάλτης για ένα νέο οδηγό με μεγάλη μηχανή, αλλά εκεί που είσαι, όσο θέλεις πας, όσο θέλεις βγαίνεις προς τα έξω.

Αν επιλέγεις κιόλλας λίγο, ποιές ώρες θα βγαίνεις για οδήγηση στην αρχή, δεν σε ενοχλεί τίποτα.

Κι όταν του πάρεις τον αέρα, ανοίγεσαι για τα πιο δύσκολα, π.χ. έντονη αστική κίνηση, κίνηση με διήθηση σε κεντρικές αστικές λεωφόρους κ.ο.κ.

Το μέρος σε ευννοεί για το mutlistrada.

katsar
20/11/2019, 09:44

Σιγά την ''χιλιάρα'' το στραντάκι....Νέο κτμ ποιο λες ; Το ινδικό με αυτοκόλλητα ΚΤΜ;
Να την πάρεις,όσο παράξενο και να ακούγεται η εμπειρία με το παπί μετράει στο τι θα συναντήσεις στον δρόμο.

Manolo12
20/11/2019, 09:49
Είδες φίλε μου ;;ναι μεν είμαι κ@υλομενος για την ξερή κυρία να την πάρω αλλά από κει κ πέρα ζυγίζω τα πάντα όπως σε ποια πόλη μένω πως θέλω να συμπεριφερθω στην αρχή αλλά κ στην συνέχεια κ γενικώς έχω φάει τα Μάτια μου να διαβάζω αλλά κα μα συζητάω με ανθρώπους με εμπειρία ..ευτυχώς πιστεύω ότι δεν είμαι κάποιος που το το παίζει ροσι κ ούτε πρόκειται γαιτι ΘΕΛΩ να μάθω .

BLiTzER
20/11/2019, 09:50
Τι αυτοκίνητο έχεις;

:D

Manolo12
20/11/2019, 09:51
Όχι εννοώ το sm 690 μοντέλο κάτω του 10 ..το λεγόμενο πελεκάνο .οπως έχετε καταλάβει πρέπει να είμαι πολύ περίεργος τύπος για ναού αρέσουν τόσο περίεργες επίσης μηχανές χαχαχα

Manolo12
20/11/2019, 09:52
Ιταλικό κ αυτό ...Mito Super Bike edition QV του 2014

Manolo12
20/11/2019, 09:54
Το ξέρω ότι θα φτάσω κ να αγανακτήσω καποιεσ Φορές αλλά το θέλω το κοριτσι !!!

typhoon
20/11/2019, 10:01
Αγαπητέ
Η λογική λέει να μήν το πάρεις. Για τους λόγους που εκτέθηκαν παραπάνω. Συν τα έξοδα που είναι πολλά(όπως σε όλα τα χιλιαρια)

Από κει κ πέρα
Για μένα οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν λογική. Πλην παπιου αντε κ κανα commuter μέχρι 250cc ή κανα σκουτερ, όλα τα υπόλοιπα είναι για να γουστάρουμε.

Καθημερινότητα κ Ducati είναι τελείως οξυμωρο οπότε μην βαυκαλίζεσαι ότι μηχανάκι θα σε καλυψεί να πηγαινοερχεσαι στη δουλειά. Ότι το κάνει, το κάνει. Όπως κ μια Ferrari που λέει ο λόγος... Ή ένα scania!

Αλλά για να το κλείνουμε, η μηχανή είναι καυλα, δεν έχει λογική κ αφου μπορείς να το παρεις τώρα, παρτο κ μην το συζητας

doctor_john
20/11/2019, 10:02
http://www.motorcycleridingacademy.com/

https://www.superbikeschool.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5/

Manolo12
20/11/2019, 10:05
Φίλε μου το απάντησα κ σε άλλον ..την μηχανή δεν την παίρνω για να πηγαίνω δουλειά αλλά για βόλτες καθαρά κ ταξίδια κ ειδικά στο χωριό μου που πάω το λιγότερο 2 φορές το μήνα ..για την δουλειά απλά έτσι το ανέφερα πως ειδικά σε καλές μέρες πχ δεν θα βγάζω το αμάξι αλλά θα πηγαίνω με αυτό ...η μηχανή είναι καθαρά για μένα χωρίς να σκέφτομαι πολλά αν που θα σκεφτεί κάποιος που κάνει 30+ χιλιομετρα την μέρα

Manolo12
20/11/2019, 10:07
Θα κάνω σίγουρα μαθήματα με την πρώτη οικονομίκη ευκαιρία ..το έχω ψάξει κ εγώ το θέμα αυτό γιατί γουστάρω να μάθω πολύ !!

Manolo12
20/11/2019, 10:11
Δεν θέλω παπί άλλο φίλε μου κ την μηχανή την θέλω για βόλτες κ δεν μένω κ σε πόλη που θα κουράζει την μηχανή όταν θα βγαίνει

Manolo12
20/11/2019, 10:12
Το συνολικό εννοούσα τόσο κ αν χρειαστεί κ λίγο παραπάνω ..μακαρι να βρεθεί κάτι αξιόλογο γιατί είναι κ δύσκολο

karateo
20/11/2019, 11:22
Καλησπέρα σε όλη την παρέα ...ξέρω το θέμα μου είναι χιλιοειπωμένο,όποτε αν δεν πάρω απάντηση το σέβομαι-κατανοώ αν πάλι πάρω ευχαριστω όσους με βοηθήσουν ..λοιπόν έφτασε η ώρα για την πρώτη μου μηχανή μετά από παπί ..ειμαι 29 κ από κει και πέρα τα λεφτά τόσο για την μηχανή και εννοείται και για τον εξοπλισμό υπάρχουν όπως κ το δίπλωμα που δίνω τις επόμενες μέρες οδήγηση..η καψούρα μου είναι το Moultistrada 1000ds ...μένω σε επαρχιακή πόλη όποτε μποτιλιαρίσματα κλπ είναι άγνωστες λέξεις και όπως επίσης υπάρχουν πολλές αλάνες για προπονησουλα κ δρόμοι με ελάχιστα έως καθόλου αμάξια ειδικά για τον πρώτο καιρό ..η χρήση της θα είναι η εξής ..Πηγαινε έλα δουλειά που είναι κανα 10αρι χιλιομετρα αλλά κ μικρό-δουλειές μέσα στην πόλη μου που δεν θέλω να κινώ το αμάξι ..επίσης βόλτες γιατί μένω κ κοντά σε παραλιακές περιοχές όπως Λαύριο,Σουνιο,Ανάβυσσος κλπ κ σίγουρα συχνά ταξιδάκια στο χωριό μου που όταν θα έχω κ την εμπειρία σίγουρο δικαβαλο.όποτε όπως καταλάβαινετε η μηχανή είναι περισσότερο χόμπι κ καψούρα κ λιγότερο ότι να πάρω κάτι που να μην κάει κλπ λόγω πολλών χιλιομέτρων δουλειάς..κ εδώ θέλω την συμβουλή σας ..να το κάνω το βήμα με φουλ σύνεση κ εξοπλισμό η όχι ;

Για τα bold δεν σου κάνει ή καλύτερα το παπάκι είναι πολύ καλύτερο.
Θα πηγαίνεις αλλά δε θα προλαβαίνει καν να ζεσταίνεται και θα καταναλώνεις πολλά σε βενζίνες για να πηγαίνεις το ίδιο γρήγορα ή και πιο αργά απο το παπάκι.
Για βόλτες και ταξιδάκια θα είναι τέλεια.

Τα κυβικά είναι πολλά για πρωτάρη, τα λειτουργικά έξοδα πάλι πολλά (βενζίνες, σέρβις) και πιθανότατα πολλά τα έκτακτα έξοδα (ιταλίδα >10ετίας).
Οπότε ο μόνος λόγος για να την πάρεις είναι η αγάπη σου και όχι ο ενθουσιασμός που φεύγει πολύ γρήγορα (βέβαια τότε την πουλάς χωρίς να χάσεις πολλά).

Αν οικονομικά είσαι σχετικά άνετος και δεν θα χάσεις 1 χρόνο ζωής για να την αποκτήσεις προχώρα χωρίς πολλά πολλά και στην πορεία βλέπεις ;)

katsar
20/11/2019, 11:36
Αυτό με τα κυβικά ρε παιδιά...Ναι χιλιάρι είναι αλλά τουριστικό με 85 άλογα;Άντε 90;
Δηλαδή ένα lc4 μοτέρ ή ένα fazer/hornet 600 θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο στα χέρια ενός σχετικά άπειρου οδηγού λόγο κυβικών ή και μικρότερης δύναμης;
Για εμένα που μένω επαρχία όπως ο φίλος θα πω πως είναι πολύ ωραίο να κάνεις τα 10-20 καθημερινά σου χιλιόμετρα με το όχημα που γουστάρεις,ούτε φανάρια,ούτε μποτιλιαρισμα,καθημερινή βόλτα είναι,όχι ταλαιπωρία σαν τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Στα της συντήρησης της Ιταλίδας λογικά το έχει ψάξει ο φίλος και ξέρει περίπου.

Manolo12
20/11/2019, 12:21
Σε όλα έχεις απόλυτο δίκιο ..πιστεύω ότι στο μέρος που μένω αλλά κ τα περίχωρα που θα την πηγαίνω είναι ωραία φάση ..το ότι είμαι πρωτάρης σε μεγάλη μηχανή είναι σοβαρό μείον κ θα κάνω το οτιδήποτε ώστε να τα πάω καλά μαζί της ..

Manolo12
20/11/2019, 12:23
Κ εγώ από ότι έχω δει είναι 84 κ την δύναμη την βγάζει μεσαίες με οχτώ ..κακά τα ψέματα είναι δύσκολο για αρχάριο αλλά πατάω κάπως στο ότι έχω δει ανθρώπους να ξεκινούν με μηχανές που ανέφερες κ δόξα το θεό έχοντας μυαλό πήγαν καλά !!

maniatiakos
20/11/2019, 12:37
Φίλε μου προτίμησε να πάρεις S.

Έχει ohlins μπρος-πίσω και fat-bar.
To fat bar κάνει μεγάλη διαφορά στη θέση οδήγησης.
Το ohlins πίσω είναι καλύτερο από το showa ή το sachs του 1000 και 1100, αντίστοιχα.
Το ohlins εμπρός δεν έχει μεγάλες διαφορές από το showa του 1000 και είναι λίγο καλύτερο από το marzocchi toy 1100.

Σκορτσάρει στις χαμηλές στροφές με -1 γρανάζι εμπρός το πράγμα βελτιώνεται.

Έλεγχο καλό πέραν των προφανών στο πλαϊνό σταντ που στηρίζεται στο κάρτερ.
Πολύ συνήθιζαν να κάθονται στο μηχανάκι πάνω με το σταντ ή να το λαδώνουν γέρνοντάς το χωρίς να βάζουν σταντ στο τροχό, με αποτέλεσμα να είναι κολλημένο.
Η κόλληση αυτή δεν αντέχει πολύ (βλ. αλουμίνιο).

Επίσης έλεγξε το πλαϊνό καπάκι της μπαταρίας μπροστά αριστερά στο φερινγκ αν κουμπώνει ακριβώς...τα περισσότερα είναι μακελεμένα από μάστορες.
Όπως και το αντίστοιχο δεξί (έχει κλειδαριά) αν ανοίγει καλά και κουμπώνει ακριβώς.

Κεντρικό σταντ να βρεις είναι πολύ δύσκολο, αν δεν έχει ήδη....όπως και πλαϊνές ΟΕΜ βαλίτσες (ενιοτε εμφανίζονται).

Μόνα αρνητικά για μένα το θέμα του σταντ και η ένδειξη βενζίνης, που ανάβει τα λαμπάκι στο 100 χλμ από πλήρες.
Κατά τ' άλλα είναι φανταστικό μηχανάκι ακόμα και σήμερα.

MG
20/11/2019, 13:18
Μανολο, εγω σαν κατοχος του 1000ds multi, τη χρησιμοποιω καθε μερα...

ο,τι λενε οι παραπανω για αρνητικα ειναι σωστο... ετσι ειναι ...
Καιει αρκετα, σου ζεσταινει πολυ τα ποδια σε χοντρη κινηση, σκορτσαρει λιγο χαμηλα, εξοδα, κλπ κλπ...

Ομως εγω θα σου πω τα καυλερά της σημεια.... Οψη (δε χορταινω να την κοιταω), Ηχος (εμενα σαν ξηροκαμπανο μ αρεσει εως με καυλωνει), πολυ ΡΟΠΗ απο χαμηλα σαν 2 βαλβιδο...

Τι κι αν εχει τοσα μειον... Καθε μερα, απο τη στιγμη που θα τη βαλω εμπρος μεχρι οταν θα φτασω και τη σβησω με φτιαχνει... γουσταρω την καθημερινοτητα μου... κ γι αυτο την αγορασα... απο καυλα...

αλλα εγω ετσι ειμαι και στη ζωη μου... επιλεγω με καρδια και συναισθημα κι οχι μυαλο... ;)

412908

Manolo12
20/11/2019, 14:31
Αυτό ακριβως κ εγώ έτσι είμαι σαν άνθρωπος κ αυτό έχει τα μείον του αλλά δεν θέλω να αλλάξω ..αν έχεις την όρεξη πες μου κάποια τιπς ως προς την οδήγηση στην αρχή ..δηλαδή με τι στροφές να το δουλεύω καλύτερα κλπ η ότι άλλο κρίνεις εσυ σημαντικό ...πάντως το μόνο ίσως πέρα απ την απειρία μου που με προβληματίζει είναι για το σταντ στο κάρτερ

maniatiakos
20/11/2019, 15:54
..δηλαδή με τι στροφές να το δουλεύω καλύτερα κλπ η ότι άλλο κρίνεις εσυ σημαντικό ...πάντως το μόνο ίσως πέρα απ την απειρία μου που με προβληματίζει είναι για το σταντ στο κάρτερ

Οι στροφές που δουλεύει ωραία είναι από 3ΟΟΟ-8ΟΟΟ.

Όσον αφορά το σταντ, το ελέγχεις σε τι κατάσταση είναι.
Από κει και πέρα, εφόσον το χεις σε αυλή, γκαράζ κλπ παίρνεις ένα σταντ για μονόμπρατσο και το χεις σ' αυτό όσο το χεις παρκαρισμένο σπίτι σου.
Ακούγεται μλκια το ξέρω, δυστυχώς το μηχανάκι έχει κάποια μείον όπως και εμείς σαν άνθρωποι...:lol:
Eίσαι με την καραμπίνα στο ebay ή στο car, αν δεις διπλό σταντ να το χτυπήσεις.

Ξέχασα να σου πω ότι πρέπει να τσεκάρεις και τους καθρέφτες γιατί είθισται από τους κραδασμούς να σπάνε στη βάση του μπράτσου.
Αν δεν έχουν σπάσει, σώζονται.
Πολλοί έχουν βάλει περφόρμανς ή barracuda και από άλλες εταιρείες. Αν βρεις μηχανάκι με τέτοιους ακόμα καλύτερα.

Να ξέρεις ότι τα αλυσιδογράναζα σε μονόμπρατσο κοστίζουν από 25O-35O.
Το σκορτσάρισμα και η πόλη επιταχύνουν τη φθορά τους.

Από 95Ο μουλτι το προτιμώ πιο πολύ. Το 12ΟO είναι άλλη ιστορία....
Να ξέρεις ότι παίρνεις πολύ μοτοσυκλέτα για τα λεφτά της.

Ένα από τα πιο vfm μαζί με τα tuono 1ης γενιάς, σύγχρονα ευρωπαϊκά μεταχειρισμένα μηχανάκια.

Καλή αγορά.

Manolo12
20/11/2019, 16:16
Σε ευχαριστω πολυυ !!!

ridah_da_fresh
21/11/2019, 22:41
...όπως κ το δίπλωμα που δίνω τις επόμενες μέρες οδήγηση...

Κανε την καρδια σου πετρα. Σε κανα 4μηνο θα σου ερθει η καρτουλα...

fatsas35
22/11/2019, 00:38
Από την στιγμή που δεν σε νοιάζει κατανάλωση κ κόστος σέρβις κ αφού ερωτεύτηκες χτυπά την.. Και γω θα πρότεινα λιγότερα κυβικά όπως versys 300x, ktm 390 adv κτλ αλλά στο τέλος πάντα κερδίζει ο έρωτας κ η κ@υλα..Αν την πάρεις πολύ προσοχή μέχρι να την μάθεις γτ είναι γλυκό το γκάζι..

Manolo12
22/11/2019, 08:39
Δεν πειράζει θα το έχω κλειδωμένο στο γκαράζ η θα το βγάζω κοντά στο σπίτι για προπονησουλα

Manolo12
22/11/2019, 09:36
Να σαι καλά φίλε μου !!

viper1
22/11/2019, 23:34
Δεν πειράζει θα το έχω κλειδωμένο στο γκαράζ η θα το βγάζω κοντά στο σπίτι για προπονησουλα

Να του βάζεις και λουράκι μην σου φύγει :lol:

doctor_john
23/11/2019, 00:30

σε χρόνο ή σε απόσταση υπολογίζεις;

Manolo12
23/11/2019, 20:22
σε χρόνο ή σε απόσταση υπολογίζεις;

Εννοώ ότι κάνει να έρθει το δίπλωμα στα χέρια κ επειδή θα είμαι στις αρχές θα το κινώ κοντά στο σπίτι σε δρόμους που ξέρω τα κατατόπια από θέμα κίνησης

Manolo12
23/11/2019, 20:22
Να του βάζεις και λουράκι μην σου φύγει :lol:

Το μόνο σίγουρο χαχαχα

Manolo12
24/11/2019, 19:22
Πάντως μέχρι τώρα το ψάξιμο δεν πάει καλά !!!δυσκολη μηχανή για μα βρεθεί σε καλή κατασταση

viper1
24/11/2019, 19:52
Πάντως μέχρι τώρα το ψάξιμο δεν πάει καλά !!!δυσκολη μηχανή για μα βρεθεί σε καλή κατασταση

Μπες και στο ducatisti.gr. αυτοί ξεραίνονται μεταξύ τους. Μπορεί και να βρεις κανένα από εκεί μέσα. Επίσης αν βρεις κάποιο σε αγγελία επίσης μπορείς να ρωτήσεις αν τον ξέρουν. Αν έχει περάσει από τα χέρια κάποιου από εκεί μέσα

Manolo12
25/11/2019, 00:44
Μπες και στο ducatisti.gr. αυτοί ξεραίνονται μεταξύ τους. Μπορεί και να βρεις κανένα από εκεί μέσα. Επίσης αν βρεις κάποιο σε αγγελία επίσης μπορείς να ρωτήσεις αν τον ξέρουν. Αν έχει περάσει από τα χέρια κάποιου από εκεί μέσα

Στο ducatisti όσες απόπειρες κ αν έκανα ποτε δεν μου ήρθε το μειλ που σε ενεργοποιεί σαν μέλος .μαλλον επειδή δεν έχω ακόμα μηχανή δεν με δέχονται .

MG
25/11/2019, 10:56
αν θες επειδη εχω τσεκαρει πολλες 1000ds που ακομη ειναι προς πωληση, στειλε μου να σου πω ποιες φαινονται Claudia Schiffer στις φωτο αλλα απο κοντα θα δεις τη Γεωργια Βασιλειαδου

Manolo12
25/11/2019, 17:44
αν θες επειδη εχω τσεκαρει πολλες 1000ds που ακομη ειναι προς πωληση, στειλε μου να σου πω ποιες φαινονται Claudia Schiffer στις φωτο αλλα απο κοντα θα δεις τη Γεωργια Βασιλειαδου

Όσες είναι κόκκινες αυτήν την στιγμή στο car.gr