View Full Version : Πρώτο ταξίδι με την κόρη στην Ολλανδία
bmwr1100gs
23/11/2019, 09:36
Καλημέρα σε όλους,
Το θέμα δεν είναι αφορά άμεσα την μοτοσυκλέτα και έχει ως εξής:
Ετοιμαζόμαστε με την οικογένεια (3 μελής) να πάμε για 5 μέρες Ολλανδία, Άμστερνταμ. Θα είναι το πρώτο ταξίδι της κόρης (4,5 ετών) στο εξωτερικό. Θα ήμαστε από 30/11 μέχρι 5/12.
Θα κινούμαστε με μέσα συγκοινωνίας και εάν ο καιρός το επιτρέπει και ποδήλατα.
Θα ήθελα να μου προτείνεται μέρη περιοχές μαγαζάκια, (εκτός από το εργοστάσιο της HEINEKEN που θα πάμε σίγουρα), για να είναι μια καλή εμπειρία για την μικρή.
Ξέρω πως ο καιρός θα είναι λίγο περίεργος σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα, αλλά έχουμε προετοιμαστεί καλά από ρούχα (θέλω να ελπίζω...).
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων
Cpt. Haddock
23/11/2019, 09:54
:confused::confused::confused:
Προς στιγμή νόμισα ότι είχα μπει στο trip advisor...
Τεσπα...
Red Light district να πατε :D
Δυστυχώς το Άμστερνταμ δεν είναι και το καλύτερο για
τα παιδιά.. βέβαια είναι μικρούλα οπότε πιθανόν να μην θυμάται
και πολλά μετά.
Υπάρχει το madame tussauds και το ripley's believe it or not που ίσως της φανούν ενδιαφέροντα.
Επίσης εμένα μου άρεσε πολύ η ουτρεχτη (20 λεπτά με το τρένο)
Και αν δεν βαριέστε η Μπριζ (2 ώρες τρένο)
Να πάτε A Dams lookout θα της αρέσει να την πας στο πάρκο τους αλλά πρωί σχετικά που έίναι πανέμορφο Γενικά βόλτα στο Άμστερνταμ τη βαρκάδα που έχουν στα κανάλια και αν νοικιάζουν ποδήλατα με καλάθι για παιδιά να πάρετε ένα είδα αρκετά αλλά δεν ξέρω αν νοικιάζουν και προφανώς όπου σου είπαν πιο πανω εκτός από redlight:bawl:
basilis_k6
23/11/2019, 13:24
Τραινο βολτα, έχει παρκα με λουλούδια δες στο google, delft ωραια πολη για βολτα, μην περιμενεις πολλα να δεις εκει ειναι χλιαρο μερος για τουρίστες
bmwr1100gs
23/11/2019, 14:42
:confused::confused::confused:
Προς στιγμή νόμισα ότι είχα μπει στο trip advisor...
Τεσπα...
Red Light district να πατε :D
χαχαχα, με το παιδί.... θα μας το πάρει η πρόνοια !!!!!!
bmwr1100gs
23/11/2019, 14:45
Σας ευχαριστώ πολύ,
Δεν είναι συμβατικό μέρος για ταξίδι με παιδί, αλλά νομίζω (ελπίζω) λόγω Χριστουγένων να είναι στολισμένο, οπότε να έχει ωραίες εικόνες.
https://www.nemosciencemuseum.nl/en/
:wave2:
Cpt. Haddock
23/11/2019, 15:21
Για να μιλήσουμε και σοβαρά (επειδή ζήσαμε και κάτι μήνες εκεί... )
Μακριά από tourist traps (Heineken, Tussaud κλπ). Επισης οχι ποδηλατο γιατι αποκλειεται να μπορειτε να κινηθειτε με το ρυθμο των ολλανδων και θα σας πατησουνε.
Vondelpark, Rijkmuseum, Van gogh museum και βολτα στα στενα ακολουθωντας τα καναλια. Παντου με το τραμ, βγαλτε καρτα και καντε βολτες για ψωνια στη Leidsestraat. Επισης μια μονημερη ειτε στο Haarlem ειτε στην Ουτρεχτη λεει.
Αυτά
να πατε NEMO μουσείο τεχνολογίας, βολτα στα κανάλια απο central, και μουσείο αντίστασης ,
βασικά βγάλτε i (love) amstrerdam κάρτες βολεύουν πάρα πολυ και εχει δωρεάν διαδρομές εισόδους σε μουσεία εκπτωσεις κτλπ κτλπ
Ψαξε στη Χαγη (Den Haag) τη Madurodam . Eιναι μια ολοκληρη πολη απο μινιατουρες, θα ξετρελαθει η μικρη (και οχι μονο εκεινη).
βασικα μη μεινετε στο αμστερνταμ, ειναι υπερβολικα τουριστικο το μερος και εχει χαλασει εντελως...θα σου ελεγα να αφιερωσετε λιγο χρονο να δειτε τις αλλες πολεις, ετσι κ αλλιως ολα ειναι κοντα (ουτρεχτη, ροττερνταμ, χαγη, λειντεν κλπ)
απο καιρο μην φανταστεις τιποτα τραγικα πραγματα, κατα μεσο ορο 10 βαθμοι κατω απο ελλαδα ειναι η θερμοκρασια (απο αθηνα τουλαχιστον), απλα καλο θα ειναι τα μπουφαν να ειναι σχετικα αδιαβροχα
κανε ενα πλανο για το που και τι θες να κανεις, η συγκοινωνια ειναι αρκετα ακριβη και αφου θα ειστε 3 ατομα, ισως σε συμφερει πιο πολυ να νοικιασεις αυτοκινητο...
επισης για τα ποδηλατα μην ανησυχεις μια χαρα θα μπορειτε να κινηθειτε, στους ποδηλατοδρομους οι ρυθμοι ειναι πολυ χαλαροι μιας και για τους ντοπιους αυτο ειναι απλο μεσο μετακινησης, δεν κανουν αγωνες και βλεπεις πολυ συχνα ηλικιωμενους κλπ να κινουνται με ρυθμους χελωνας...
ααα, απεφυγε το αμστερνταμ :lol:
basilis_k6
25/11/2019, 15:08
επισης για τα ποδηλατα μην ανησυχεις μια χαρα θα μπορειτε να κινηθειτε, στους ποδηλατοδρομους οι ρυθμοι ειναι πολυ χαλαροι μιας και για τους ντοπιους αυτο ειναι απλο μεσο μετακινησης, δεν κανουν αγωνες και βλεπεις πολυ συχνα ηλικιωμενους κλπ να κινουνται με ρυθμους χελωνας...
ααα, απεφυγε το αμστερνταμ :lol:εγω παντως πηγα να φαω ξυλο απο ενα 12χρονο κοριτσακι....
αμαξι να παρεις μονο αν εισαι έτοιμος να ακολουθησεις τον κοκ κατα γράμμα. δεν παιζουν αυτοι εκει.
εγω δεν εχω φαει ποτε ξυλο ουτε εχω απειληθει :lol:
οσο για τον κοκ, αυτο ισχυει σε ολες τις σοβαρες ευρωπαικες χωρες, οχι μονο στην ολλανδια
ειδικα στα ορια ταχυτητας θελει αρκετη προσοχη αλλα οπως ειπα χ3 για εισητηρια τρενων, το κοστος θα ειναι αρκετα αυξημενο
bmwr1100gs
25/11/2019, 21:19
Σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες. Μια μονοήμερη εκδρομή είναι στο πρόγραμμα. Ελπίζω ο καιρός να μη μας απογοητεύσει
χαχαχα, με το παιδί.... θα μας το πάρει η πρόνοια !!!!!!
Ενω αμα το κανετε ντιρλα στο εργοστασιο της HEINEKEN, ολα καλα και αγια...
bmwr1100gs
26/11/2019, 20:45
Καλησπέρα, Μου θύμισε το ανέκδοτο με τους Κρητικούς που έβαζαν στο γάλα του παιδιού ρακί για να βγάλουν το μηχάνημα του αλκοόλ τεστ χαλασμένο...
bmwr1100gs
07/12/2019, 02:19
Καλημέρα σε όλους,
Λοιπόν πήγαμε και επιστρέψαμε. Όλα πήγαν υπέροχα. Ο καιρός ήταν πολύ καλός, είχε κρύο αλλά ψιχάλισε μόνο μια μέρα.
Κάναμε μια ημερήσια εκδρομή σε Ντελφ, Χάγη, Ρότερνταμ και φυσικά πολλές βόλτες στο Άμστερνταμ με πόδια και τραμ. Περάσαμε πολύ όμορφα και η μικρή το καταχάρηκε. Παρά τις αρχικές μου επιφυλάξεις θα πρότεινα την Ολλανδία ως προορισμό ειδικό σκοπού (με παιδί εννοώ).
Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή και τις προτάσεις σας.
doctor_john
07/12/2019, 08:54
Μπράβο! πάντα τέτοια!
Και η Βουδαπέστη είναι εκπληκτική τις γιορτές, τσεκάρετε το για επόμενη εξόρμηση ;)
Καλησπέρα.
Μπράβο σας καταρχήν που πήγατε με την μικρή σας ταξίδι στο εξωτερικό. Είναι μια πολύ σπουδαία εμπειρία, τόσο για εσάς ως γονείς, όσο και για το παιδί. Προσωπικά αρνούμαι να δεχθώ το κλασσικό κλισέ "μα καλά τι θα θυμάται το παιδί". Το ταξίδι δεν είναι μόνο αναμνήσεις. Είναι στάση και τρόπος ζωης. Μπολιάζει τα παιδιά στη αναζήτηση, τους δίνει ερεθίσματα να κρίνουν, να συγκρίνουν, να αμφισβητούν, να επιθυμούν κάτι καλύτερο πέρα από αυτό που βλέπουν τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Το ξέρω, δεν είναι οικονομικά εύκολο, ειδικά στις μέρες μας. Ομως αν μπορείς να το κάνεις 1,2,3 φορές, είναι πραγματικά σπουδαίο. Επιπλέον μαθαίνει στα παιδιά να μετακινούνται και κάθε επόμενο ταξίδι είναι ακόμα πιο εύκολο.
Στα λέει κάποιος άνθρωπος που το ταξίδι είναι τρόπος ζωής τόσο σε ατομικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο. Δεν μεγάλωσα έτσι. Απλά κάποια στιγμή ήρθε. Με τον μικρό, το πρώτο μας ταξίδι σαν οικογένεια το κάναμε όταν ακόμα ήταν τεσσάρων μηνών. Στην κρήτη με αεροπλάνο. Κατόπιν 11 μηνών, Χαϊδελβέργη μέσα στον Νοέμβρη. Από τότε κάθε χρόνο, πάμε κάπου, είτε αεροπορικώς, είτε τελευταιως και οδικώς.
Δεν θέλω να καπελώσω το αρχικό ποστ. Αυτό που θέλω να πώ είναι, για όσους είναι γονείς και μπορούν έστω να κάνουν το κατι τις, να το κάνουν δίχως φόβο, δίχως προκατάληψη. Τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα. Εμείς φοβόμαστε. Δεν υπάρχουν kids friendly προορισμοί και ούτε ιδανικές συνθήκες. Υπάρχει μόνο θέληση για υπέρβαση, για αναζήτηση, για εμπειρία, για γνώση.
Στα 10 που είναι τώρα ο μικρός, έχει δεί πάνω από 12 χώρες και περισσότερες σίγουρα πόλεις. Ξέρει να κινηθεί, έμαθε να περιμένει και να υπομένει, να καρτερεί. Γιατί εμαθε από μικρός, πως στο ταξίδι, πάντα ανακαλύπτει καινούργια πράγματα, αποκτά νέες εμπειρίες και γνώσεις, γεύεται άλλα φαγητά, θα παίξει πιθανό με άλλα διαφορετικά παιδιά σε κάποιο πάρκο μιας άλλης χώρας, μα πάνω από όλα μοιράζεται με την οικογένεια του σε όλο αυτό.
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, όσο και αν κάποιοι δεν το συμμερίζονται. Τα ταξίδια στο εξωτερικό με την οικογένειά σου, είναι μεταξύ των καλύτερων τρόπων για να χαλάς τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις.
Να' σαι καλά με υγεία και στα επόμενα!
bmwr1100gs
07/12/2019, 15:11
Καλησπέρα,
Εμάς ήταν το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό. Εδώ στην Ελλάδα όπου πάμε πάμε μαζί.
Ευτυχώς η Κατερίνα είναι πολύ βολικό παιδί αν και 4,5 ετών, οπότε δεν μας δυσκόλεψε καθόλου, ελπίζω και εμείς να μην την δυσκολέψαμε... Σίγουρα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος να επενδύεις τα χρήματα, απομυθοποιείς καταστάσεις, παίρνεις νέες ιδέες, ανοίγει ο ορίζοντας.
Η αρχή έγινε και πιστεύω πως ήταν επιτυχημένη. Θεωρώ πως να γεμίζεις εικόνες και εμπειρίες με τόσο κοντινά σου άτομα είναι πραγματικά πολύτιμο. Το κόστος είναι σημαντικό, οπότε τρόποι εξοικονόμισης πρέπει να βρεθούν.
Μέχρι η μικρή να μπορεί να ακολουθήσει με μηχανή, το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο είναι μονόδρομος και πιστεύω πιο ασφαλής τρόπος, για τον λόγο αυτό γλυκοκοιτάζω την λύση αυτοκινούμενο τύπου vw camper κτλ.
doctor_john
07/12/2019, 15:33
Αν υπάρχει η δυνατότητα να είναι στο όνομα πολίτη άλλης χώρας, ναι. Αλλιώς δεν έχει νόημα στην ελλάδα.
bmwr1100gs
07/12/2019, 17:56
Αν υπάρχει η δυνατότητα να είναι στο όνομα πολίτη άλλης χώρας, ναι. Αλλιώς δεν έχει νόημα στην ελλάδα.
Καλησπέρα,
Δεν μιλάω για τα θηρία. Για ένα vw Τ3, T4 ή T5 βαριά με 1900 κινητήρα... light πράγματα.
doctor_john
07/12/2019, 18:18
Eχεις δίκιο, τα 'χα ξεχάσει αυτά :blush:
jawaforever
07/12/2019, 20:43
Καλησπέρα,
Δεν μιλάω για τα θηρία. Για ένα vw Τ3, T4 ή T5 βαριά με 1900 κινητήρα... light πράγματα.
http://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-montela/to-idaniko-lada-gia-tis-diakopes
bmwr1100gs
07/12/2019, 22:49
http://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-montela/to-idaniko-lada-gia-tis-diakopes
Καλό είναι σαν ιδέα, αλλά δυστυχώς είναι πάνω από 2 μέτρα ύψος, οπότε αλλάζει κατηγορία στα έξοδα κίνησης ...
Νομίζω πως στην κατηγορία mini camper, τα vw απλά κλέβουν εκκλησία
doctor_john
08/12/2019, 09:26
Ωπα, μη σε παρασύρει το κατεστημένο, είναι δικαίωμα όλων να έχουν ένα και θα έπρεπε να φορολογείται βάση κυβικών
μόνο για ένα 6μηνο μιας και είναι προφανές οτι είναι αδύνατο να κυκλοφορείς όλες τις μέρες του χρόνου.
Έτσι δημιουργείς μια μικρή σταθερή αγορά με θέσεις εργασίας, έτσι οδηγείς τις οικογένειες να επενδύσουν
σε δεύτερο όχημα που δεν θα βρεθεί σε κέντρο πόλης ποτέ.
Το έχουμε καλοβαμένο το κλουβί μας, ας μη το θεωρούμε δεδομένο ;)
bmwr1100gs
08/12/2019, 11:52
Ωπα, μη σε παρασύρει το κατεστημένο, είναι δικαίωμα όλων να έχουν ένα και θα έπρεπε να φορολογείται βάση κυβικών
μόνο για ένα 6μηνο μιας και είναι προφανές οτι είναι αδύνατο να κυκλοφορείς όλες τις μέρες του χρόνου.
Έτσι δημιουργείς μια μικρή σταθερή αγορά με θέσεις εργασίας, έτσι οδηγείς τις οικογένειες να επενδύσουν
σε δεύτερο όχημα που δεν θα βρεθεί σε κέντρο πόλης ποτέ.
Το έχουμε καλοβαμένο το κλουβί μας, ας μη το θεωρούμε δεδομένο ;)
Καλησπέρα,
Γενικά δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Η στάση ζωής μου περισσότερο ταιριάζει με την Σπάρτη παρά με την Αθήνα, αλλά όταν σε κάθε ταξίδι με την οικογένεια (γιατί αυτό είναι επιλογή και όχι αναγκαιότητα), θες μόνο σε ξενοδοχεία και εισιτήρια, 1.500 με 2.000, για 4 -5 μέρες τότε το σκέφτεσαι διπλά, είτε να μην πας καθόλου, είτε να βρεις τρόπους να μειώσεις το κόστος.
Για το λόγο αυτό μίλησα για ένα όχημα που μπορείς να το χρησημοποιηθεί και για κάθε μέρα ως βασικό αυτοκίνητο.
Στο τέλος της ημέρα βλέπεις πως αν και τα ταξίδια είναι σημαντικά, το κόστος είναι ανασταλτικός παράγοντας, οπότε ή περιορίζεις τα ταξίδια κάθε 2 -3 χρόνια ή βρίσκεις εναλλακτικούς τρόπους.
jawaforever
09/12/2019, 12:39
Καλό είναι σαν ιδέα, αλλά δυστυχώς είναι πάνω από 2 μέτρα ύψος, οπότε αλλάζει κατηγορία στα έξοδα κίνησης ...
Νομίζω πως στην κατηγορία mini camper, τα vw απλά κλέβουν εκκλησία
Επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά, μπορείς να εξηγήσεις τι ρόλο παίζει το ύψος???
Υπάρχουν κατηγορίες και ανάλογα πληρώνουν???
Πως πάνε οι κλίμακες???
Εχει μεγαλύτερα τέλη για παράδειγμα???
Πληρώνει κάποιον έξτρα φόρο???
Το vw, δεν είναι ήδη πάνω 2 μέτρα σαν βανάκι, άρα είναι πάνω από 2 μέτρα και σαν camper?
Και κάτι άλλο.
To LADA για παράδειγμα, είναι 1.600cc. Πως γίνεται να πληρώνει παραπάνω από το vw που είναι 2.000cc???
george.S
09/12/2019, 14:13
Επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά, μπορείς να εξηγήσεις τι ρόλο παίζει το ύψος???
Υπάρχουν κατηγορίες και ανάλογα πληρώνουν???
Πως πάνε οι κλίμακες???
Εχει μεγαλύτερα τέλη για παράδειγμα???
Πληρώνει κάποιον έξτρα φόρο???
Το vw, δεν είναι ήδη πάνω 2 μέτρα σαν βανάκι, άρα είναι πάνω από 2 μέτρα και σαν camper?
Και κάτι άλλο.
To LADA για παράδειγμα, είναι 1.600cc. Πως γίνεται να πληρώνει παραπάνω από το vw που είναι 2.000cc???
ΔΙΟΔΙΑ ......μεγάλη διαφορά στο σύνολο του ταξιδιού αν είσαι ψηλός περνάς στην επόμενη κατηγορία χρέωσης
ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ =ΟΝΕΙΡΟ,ελευθερία κλπ
bmwr1100gs
09/12/2019, 16:21
ΔΙΟΔΙΑ ......μεγάλη διαφορά στο σύνολο του ταξιδιού αν είσαι ψηλός περνάς στην επόμενη κατηγορία χρέωσης
ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ =ΟΝΕΙΡΟ,ελευθερία κλπ
Ακριβώς, το vw με την pop up σκεπή που γίνεται κρεβάτι είναι οριακά κάτω από τα 2 μέτρα...
extisatokat
09/12/2019, 17:13
αυτο δεν τοξερα,δηλαδη αν εχεις λαμποργκινι που σε μηκος καi πλατος εiναι σαν φιατ ducato camber , και κανει 10 φορες παραπανω,πληρωνεις λιγοτερα διοδια??:cry: