Σύνδεση

View Full Version : Τα φώτα σάς! Σπρέι αλυσίδας στο κάλυμμα του πίσω τροχού

johnnybond
04/12/2019, 13:33
Αρχικά καλησπέρα στο φόρουμ!

Έχω ένα θεματάκι και θέλω τη βοήθεια σας από όσους γνωρίζουν.

Πριν κάμποσο καιρό μετά το τελευταίο σέρβις που έκανα την πήγα καπάκι για πλύσιμο. Μολις τελείωσε το πλύσιμο κλασικά, την σκούπισα με πανακι. Στο τέλος καθώς πήγα να σκουπίσω το κάλυμμα (φτερό του πίσω τροχού) προφανώς ακούμπησα την φρέσκο περασμένη με σπρέι αλυσίδα και μείναν στίγματα στο φτερό από τα υγρά του σπρέι.

Στην αρχή δεν το πήρα χαμπάρι ( ότι θα μείνει ) και απλά το πασαλειψα γρήγορα , και ίσως δεν έπρεπε καν να την πλυνω καπάκι υποθέτω αλλά έφευγα ταξίδι εκείνη τη μέρα και ήθελα να μπει στο καθαρή στο καράβι.

Το αποτέλεσμα είναι στίγματα σαν λευκή μπογιά στο φτερό τα οποία δεν φεύγουν ούτε με αλοιφή για γρατσουνιές. Δοκίμασα και βενζίνη που μου πρότεινε φίλος μάστορας αλλά τίποτα.

Έχει κανείς καμιά ιδέα πέρα από βάψιμο του φτερού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!413193

sapila racing
04/12/2019, 13:40
Αμφιβάλλω οτι πρόκειται για ίχνη του spray αλυσίδας.
Πιθανότερο ειναι να είναι απο το καθαριστικό τύπου swaz που χρησιμοποίησαν στο πλύσιμο και αν ειναι ετσι δεν θα βγεί με τίποτα.
Μπορείς να το βάψεις βέβαια αν σε ενοχλεί τόσο.

Και προσοχή στα πλυντήρια!

johnnybond
04/12/2019, 13:52
Εγώ την έπλυνα σπίτι μου με ένα απλό καθαριστικό, και είμαι 99% σίγουρος ότι είναι το σπρέι καθώς το είδα ότι την ακούμπησα και είδα ένα υγρό περίεργο μετά στο κάλυμμα.
Απλά επειδή βιάζομουν το πασαλειψα και δεν φαινόταν εκείνη τη στιγμή έντονα και συνέχισα . Την άλλη μέρα έκανε μπαμ.
Επίσης να προσθέσω ότι μόλις το έτριβα με την αλοιφή για γρατσουνιές έφευγε μέχρι να στεγνώσει καλά όπου επανερχόταν.

Απλά έχω σκαλωσει πολύ γιατί πρώτη φορά παθαίνω κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ πάντως!

harris_x
04/12/2019, 14:47
μωρομαντηλο δοκίμασες;

νεοσσός
04/12/2019, 15:00
Το παραφινέλαιο, που βρίσκεις φθηνά σε super market, πολλές φορές κάνει θαύματα. Δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Προσοχή μόνο μην πάει στα δισκόφρενα.

mreza
04/12/2019, 17:00
polytrol (https://www.polychrom.gr/product/polytrol/?gclid=Cj0KCQiAz53vBRCpARIsAPPsz8V8R6b18bRGxC7-auGnyKU0KrRoeZuThgl81bFRWqFPG5XuCYEEonEaAnv3EALw_wcB)

Sebastian1980
04/12/2019, 19:35
Το παραφινέλαιο, που βρίσκεις φθηνά σε super market, πολλές φορές κάνει θαύματα. Δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Προσοχή μόνο μην πάει στα δισκόφρενα.

Παραφινέλαιο θα σου πρότεινα και εγώ που στο καθάρισμα της αλυσίδας κάνει θαύματα.
Έχει στα φαρμακεία , πανφθηνο.
Αλλά δοκίμασε πρώτα μια πολύ μικρή ποσότητα που θα έχεις ρίξει σε μαλακό πανί , να δεις πως αντιδράει το πλαστικό.
Ιδανικό θα ήταν ένα καθαριστικό- γυαλιστικο σπρέι για πλαστικά με βάση Silicone oil.
Εύχομαι να βρεις άκρη.

Kickstart
04/12/2019, 20:47
Πήγαινε στο πρακτικερ και ψάξε στα είδη αυτοκινήτου ένα σπρεϊ σε κόκκινο μπουκάλι για δύσκολους λεκέδες (πίσσα, κουτσουλιές, ρετσίνια κτλ)

Θα ψεκασεις, θα το αφήσεις 1 λεπτό και θα πλύνεις με λάστιχο να φύγουν όλα.. Αν είναι όντως επιφανειακοί λεκέδες και δεν έχει φαγωθεί το πλαστικό θα φύγουν 100%

Eiver
04/12/2019, 21:05
αφου το περασες με αλοιφη για γκρατζουνιες και παρεμειναν οι ασπριλες σημαινει οτι εχει φυγει το χρωμα σε αυτα τα σημεια.Συνεπως δεν προκειται να ξαναμαυρισουν ποτε εκτος αν το βαψεις

DRAKONET
04/12/2019, 22:18
δοκιμασε ξυδι

katsar
05/12/2019, 09:28
Ποιο σπρέι έβαλες αν επιτρέπεται; Εγώ με όσα δοκίμασα - και βάζω πολύ ,στην πρώτη βόλτα τα κάνω όλα χάλια - δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα με λεκέδες.

Eiver
05/12/2019, 22:21
Δεν νομίζω οτι φταίει το οποιοδήποτε σπρέι
Απλά έτυχε να παρατηρήσει τον αποχρωματισμο μετά το πλύσιμο.
Συνήθως έτσι γίνεται.Μετά το πλύσιμο βλέπουμε τις γρατζουνιές ατέλειες κτλ που δεν φαίνονταν πριν...Ε και το απέδωσε στο σπρέι

DRAKONET
05/12/2019, 22:29
δοκιμασες κατι??
αποτελεσμα ?

doctor_john
05/12/2019, 23:46
Πειραματάκι να καθαριστούν τοπικά με κόκκινο scotch brite και κοφτες κινήσεις;
Αν πάει στραβά το κάνεις όλο και γίνεται ομοιόμορφο. Νομίζω μπορείς να δοκιμάσεις εσωτερικά πρώτα.

Σε κομμάτια που οι συνθήκες λειτουργίας τους είναι νερά, πέτρες, λάσπη, καλό θα είναι
το φινίρισμα να είναι ανθεκτικό. Πολλοι τα βάφουν.. γούστα.

Στα ducati βαζουν την σημαία εκεί περήφανοι που δεν ξεβιδώνει μόνο του.. :D

S705
06/12/2019, 01:46
εγώ βλέπω ένα αβαφο για αρχή πλαστικό,άρα δεν κάνει δουλειά καμιά αλοιφή.

τόσα χρονιά κανένα αβαφο πλαστικό στην μηχανή μου ή το παπί δεν έχει κάνει λεκέδες από γρασσο ή βαλβολινη.

προσωπικά βλέπω πιτσιλες εκτός των λεκέδων άρα μπορώ να υποθέσω ότι είναι κάτι από τον δρόμο,τσιμεντονερα ή νερά με μπογιά .

για αρχή θα δοκίμαζα μια παχιά σαπουνάδα από υγρό για πιάτα με μαλακό σφουγγάρι και ύστερα με το σκληρό άλλα απαλά. τα έβαφα πλαστικά είναι πορώδες και θέλουν επίμονο τρίψιμο.

ioannispar
06/12/2019, 17:18
Δοκιμασε σαπουναδα με ζεστο νερο και οδοντοβουρτσα. Δεν γδερνει και καθαριζει τα στιγματα καλα!

Grafton 505
07/12/2019, 20:36
Έχει ξεβάψει το φτερό κουμπάρε. Αν δεν ήταν βαμμένο, τότε έχει διαβρωθεί από κάποιο χημικό. Όπως και να έχει με αληφές και μαρκαδόρους δεν θα κάνεις δουλειά.

Απορώ γιατί ακόμα πλένεται τις μηχανές με ισχυρά καθαριστικά. Τι σκατά βρωμιά μπορεί να έχουν επάνω. Πυρηνική ;

Μια χαρά δουλεία κάνει το σαπουνόνερο.Και αναφέρομαι σε όλους.

dorso
08/12/2019, 00:31
Υπάρχει περίπτωση να έπεσαν υγρά μπαταρίας κ να το διαβρωσε?

doctor_john
08/12/2019, 09:15
Οι μπαταρίες δεν είναι πλαστικές;
Τα φρένα είναι πιο κοντά :a01:

Μοιάζει με εκείνο το καταραμένο ζουμί που βάζουμε για να κλείνει τα σκασίματα.
Αν είναι αυτής της κλάσης πυρινικών απόβλητων λεκές, θα χρειαστεί βια :cool:

dorso
08/12/2019, 11:56
Όντως κ το υγρό φρένων μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά..

DRAKONET
08/12/2019, 20:57
4-5 μερες μετα και δεν εγραψε παλι ο johnnybond....τι εκανε απο τοσα που του γραψαμε!

Acacius
08/12/2019, 23:21
Στη Villariba ακόμα τρίβουν

johnnybond
09/12/2019, 17:18
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Τελικά έφυγαν στο 95% με πέρασμα q20 σπρέι, ξανά αλοιφή για τις γρατσουνιές και αρκετό τρίψιμο. Δεν το περίμενα αλλά καθώς πηρα q20 σήμερα να ρίξω σε σημεία και είδα ότι ελεγε και για καθάρισμα το δοκίμασα και έπιασε, συνδυαστικά με την αλοιφή τουλάχιστον.

johnnybond
09/12/2019, 17:22
Ποιο σπρέι έβαλες αν επιτρέπεται; Εγώ με όσα δοκίμασα - και βάζω πολύ ,στην πρώτη βόλτα τα κάνω όλα χάλια - δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα με λεκέδες.

Δεν ξέρω, ο μάστορας μου έριξε ένα καλό για τις αλυσίδες (από ότι λέει) στο τέλος του σέρβις

johnnybond
09/12/2019, 17:27
Δεν νομίζω οτι φταίει το οποιοδήποτε σπρέι
Απλά έτυχε να παρατηρήσει τον αποχρωματισμο μετά το πλύσιμο.
Συνήθως έτσι γίνεται.Μετά το πλύσιμο βλέπουμε τις γρατζουνιές ατέλειες κτλ που δεν φαίνονταν πριν...Ε και το απέδωσε στο σπρέι

Όχι καθώς είμαι ψείρας, η μηχανή είναι στην πένα και την προσέχω πολύ καθώς και τα καθαριστικά που βάζω. Τίποτα πολύ ισχυρό η κάτι που δεν κάνει δλδ.

Όταν ακουμπάει το πανακι καταλάθος στην αλυσίδα μετά από σέρβις και ακουμπάς το φτερό καπάκι να το σκουπησεις και αυτό και γίνεται ότι γίνεται τότε δεν νομίζω να μπορεί να είναι κάτι άλλο έτσι στα καλά καθούμενα.

johnnybond
09/12/2019, 17:30
Έχει ξεβάψει το φτερό κουμπάρε. Αν δεν ήταν βαμμένο, τότε έχει διαβρωθεί από κάποιο χημικό. Όπως και να έχει με αληφές και μαρκαδόρους δεν θα κάνεις δουλειά.

Απορώ γιατί ακόμα πλένεται τις μηχανές με ισχυρά καθαριστικά. Τι σκατά βρωμιά μπορεί να έχουν επάνω. Πυρηνική ;

Μια χαρά δουλεία κάνει το σαπουνόνερο.Και αναφέρομαι σε όλους.

Όπως έγραψα πριν λίγο εξαφανίστηκαν στο 95% με συνδιασμό σπρέι q20 και αλοιφή για γρατσουνιές και πολύ τρίψιμο όλως παραδόξως.

Και τέλος να ξαναπώ ότι δεν ήταν από καθαριστικό αυτό που έγινε. Προσέχω τι κάνω και τι βάζω στη μηχανή.

johnnybond
09/12/2019, 17:33
4-5 μερες μετα και δεν εγραψε παλι ο johnnybond....τι εκανε απο τοσα που του γραψαμε!

Haha η αλήθεια είναι ότι θα τα έπιανα όλα που μου είπατε ν τα κάνω με τη σειρά γιατί ήταν πολύ κουφό για να πιστέψω ότι δεν υπάρχει λύση αλλά τελικά η παράδοξη δοκιμή που έγραψα πριν λίγο έπιασε και σχεδόν εξαφανίστηκαν. Θα ανεβάσω και φώτο αύριο το πρωί να δείτε τι μπορεί να κάνει το q20 μαζί με μια επώνυμη αλοιφή για γρατσουνιές!

johnnybond
09/12/2019, 17:37
Όντως κ το υγρό φρένων μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά..

Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν, και πήγα στο μάστορα μου να του πω ότι δεν πρόσεξε και έπεσαν τα υγρά κατά την αλλαγή στο φτερό. Μου είπε ότι δεν παίζει και ότι και μου είπε ότι ήταν το σπρέι της αλυσίδας. Και καθώς όντως την ακούμπησα πριν πάω στο φτερό με το πανί αλλά και γιατί δεν είναι τσαπατσουλης, δεν βιάζεται, προσέχει και τον εμπιστεύομαι. Ο μόνος μάστορας που εμπιστεύομαι βασικά μέχρι τωρα. ( Όσο γίνεται αυτό βέβαια) haha

Grafton 505
09/12/2019, 19:05
Προσέχω τι κάνω και τι βάζω στη μηχανή.

Και καλά κάνεις και έτσι πρέπει. Και χαίρομαι που επεσα έξω στην τηλεδιαγνωση.

:beer:

katsar
09/12/2019, 21:36
Αφού βρήκες πως φεύγει ο λεκές πες τον μάστορα να ρίξει ξανά λίγο από αυτό το σπρέι αλυσίδας στον λασπωτήρα σε μια άκρη ίσα ίσα να σιγουρευτείς αν όντως ήταν από το σπρέι. :rolleyes:

johnnybond
09/12/2019, 21:43
Αφού βρήκες πως φεύγει ο λεκές πες τον μάστορα να ρίξει ξανά λίγο από αυτό το σπρέι αλυσίδας στον λασπωτήρα σε μια άκρη ίσα ίσα να σιγουρευτείς αν όντως ήταν από το σπρέι. :rolleyes:

Hahahah καλό δεν μπορώ να πω αλλά δεν θέλω να το ξαναρισκαρω.. Καλύτερα να μείνω με μια μικρή αμφιβολία για την ώρα. Αν όμως ενδιαφέρεσαι εσύ ή κάποιος/οι από το φόρουμ για δοκιμή να τον ρωτήσω ποίο είναι και να σας πω! ;)