View Full Version : Honda Astrea Supra 200.000 klm 20 χρόνια μαζί.
Καλησπέρα σε όλους.
Με την συμπλήρωση 20 ετών και κάτι ψιλά συμβίωσης με το Honda Astrea Supra μου και με την συμπλήρωση των 200.020,8 κλμ αποφάσισα να γράψω στο φόρουμ για το πιό αξιόπιστο δίτροχο της κατοχής μου.
Μόλις χτές το κοντέρ μηδένισε για δεύτερη φορά συμπληρώνοντας τα 200.000 κλμ.
Προηγούμενο χαρτί κτέο στα 195.200 κλμ
Δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ επισκευή μοτέρ, και δεν έχει ανοιχτεί ο κινητήρας, καίει περίπου 200 γρμ λάδια στα 1500 κλμ και η τελική του ταχύτητα φτάνει τώρα κοντά στα 85-90 κλμ σε ευθεία με εμένα επάνω(125 κιλά)
Επίσης θα αναφερθώ στο κόστος συντήρησης και λειτουργείας του, σε τιμές ευρώ φυσικά όσο μπορώ να τις προσαρμόσω.
1. αγορά 1900 ευρώ περίπου συμπεριλαμβάνεται η αδεια και η πινακίδα
Αναλώσιμα
2. Λάδια 135 λιτρα γνωστής Αμερικάνικης εταιρίας περίπου σημερινη τιμή 1215 ευρώ
3. μπουζί 32 τεμάχια σημερινή τιμή 90 ευρώ
4. σετ αλυσιδογράναζα 6 τεμάχια σημερινή τιμή 110 ευρώ
5. σετ ελαστικά και σαμπρέλες 6 τεμάχια σημερινή τιμή 360 ευρώ
6. λάμπα εμπρός φανού 8 τεμάχια σημερινή τιμή 24 ευρώ
7. λάμπα πίσω φανού 3 τεμάχια σημερινή τιμή 4 ευρώ
8. τακάκια εμπρός 8 τεμάχια σημερινή τιμή 56 ευρώ
9. φερμουίτ πίσω 10 τεμάχια σημερινή τιμή 84 ευρώ
10 δισκος εμπρός 1 τεμ 24 ευρώ
11. βενζίνη σε λίτρα 5,400 με σημερινή τιμή 1,50 ενδεικτικά περίπου 8.100 ευρώ( ξεκίνησα με 86 δρχ τι λίτρο)
Ζημιές - φθορές - πεσίματα κτλ όλα original ανταλλακτικά
1. μία εμπρός ζάντες σημερινή τιμή 90 ευρώ
2. μία πίσω ζάντα σημερινή τιμή 76 ευρώ
3 εμπρός φανός σημερινή τιμή 36 ευρώ
4. αριστερός καθρέπτης σημερινή τιμή 19 ευρώ
5 ηλεκτρονική σημερινή τιμή 55 ευρώ
6 φλάτζα κυλινδρου - σώματος φλάτζα κεφαλής, και τσιμουχάκια λεβιέδων και βαλβίδων σημερινή τιμή 20 ευρώ
7. 2 φορές αλλαγή στο κάλυμα σέλλας από γνωστό συμφουρίτη τέλειο στην δουλειά του 50 ευρώ
παραθέτω και φωτό χτεσινή από το κοντέρ413296
Δύναμη το Supra! Με το καλό να τριακοσαρίσεις :beer:
johnnybond
10/12/2019, 15:19
Ποπό τι λες τώρα; Μπράβο το σκυλί. Μακάρι το δικό μου Χόντα να βγάλει για αρχή τα 100χιλ χωρίς άνοιγμα μοτέρ!
Όπως λέει και ο φίλος από πάνω με το καλό περισσότερα!
Kickstart
10/12/2019, 16:57
Αυτά είναι πάπια ρε φίλος. Με πόνο ψυχής είχα δώσει το δικό μου το παλαι ποτέ..
Να το χαίρεσαι.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/12/2019, 18:13
Αυτά είναι πάπια ρε φίλος. Με πόνο ψυχής είχα δώσει το δικό μου το παλαι ποτέ..
Να το χαίρεσαι.
Το ίδιο και εγώ. Ακόμα το μετανιώνω.
Μπράβο ρε φίλε. 200.000 Χωρίς ένα μπιστονακι.Αυτα είναι. Με το καλό στα 1000.000...
Πρέπει να είσαι και μερακλής. Αναλυτικά όλα 20 χρόνια :beer:
extisatokat
10/12/2019, 20:09
Mπορεις αν θελεις να μας πεις ποιο ειναι το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ λαδι που εβαζες καθε 1500 χιλιομετρα και εκανε κατα μεσον ορο 9 ευρω το λιτρο?ΤΙ ΙΞΩΔΕΣ και ΑΠΛΟ ή ημι ή συνθετικο?:)
andreaspetr
11/12/2019, 02:50
200,000χλμ χωρις ΠΟΤΕ να εχει ανοιχτει μοτερ??
Φοβερος!
Να το χαίρεσαι το εργαλείο!!!Την σιτά λαδιού της έχεις καθαρίσει ποτέ, κι αν ναι, στα πόσα χιλιόμετρα?Αντλία λαδιού έχεις αλλάξει ποτέ?
Crazy_Horse
20/10/2021, 17:51
Θερίο το Σούπρα σου, εγώ στα 20 πλέον χρόνια, έχω 82 χιλιάδες χιλιόμετρα και ξεκινάω την πρώτη, πραγματική, ανακατασκευή, οπότε ανοίγει το μοτέρ.
Δεν έχει βλάβη, απλώς θέλω να είμαι ήσυχος και για τα προσεχή 20 χρόνια.
doctoras
20/10/2021, 20:26
Που ειναι αυτοι που διαφωνούσαν οτι το cb500x μπορει να κανει 500k χωρις επισκευή μοτερ σε αλλο νημα..?
Ειναι πολλα τα παραδείγματα παιδια αν συντήρειται τυπικα το μηχάνημα και νιωθεις αν ακούσεις τίποτα περίεργο ηχο προλαμβάνεις τα παντα και το μηχανακι κραταει για μια ζωή.
Και αναλογιστείτε την εμπειρία του φιλου πιστονακι για κυλινδρο 110cc με 125kg φορτιο μεταφορας
Θερίο το Σούπρα σου, εγώ στα 20 πλέον χρόνια, έχω 82 χιλιάδες χιλιόμετρα και ξεκινάω την πρώτη, πραγματική, ανακατασκευή, οπότε ανοίγει το μοτέρ.
Δεν έχει βλάβη, απλώς θέλω να είμαι ήσυχος και για τα προσεχή 20 χρόνια.
Όταν ένα HONDA λειτουργεί..............δεν το πειράζουμε ΠΟΤΕ !!!!!! το δικό μου αισίως μετρά 22 χρόνια και 218,000 κλμ, έχει πέσει η απόδοσή του και τσιμπάει λίγο λάδι(στα 2000 κλμ τρώει 250 - 300cc) αλλά γουργουρίζει σαν ψιψίνα,,,,,,,μέχρι να βγάλει βλάβη μόνο λάδια (Bel-ray), μπουζί και φρένα, ελαστικά και σαμπρέλες, και αλυσιδογράναζα,,,,,,άντε και καμιά λάμπα........ως εκεί Κάθε μέρα κάνω 104 κλμ (πήγαινε - έλα στη δουλειά) και ίσως και εξτρα κλμ για βόλτα ή καφέ ΄κτλ.....
Το ίδιο και εγώ. Ακόμα το μετανιώνω.
Μπράβο ρε φίλε. 200.000 Χωρίς ένα μπιστονακι.Αυτα είναι. Με το καλό στα 1000.000...
Πρέπει να είσαι και μερακλής. Αναλυτικά όλα 20 χρόνια :beer:
σε όλες μου τις μοτό από τη πρώτη μέρα κρατάω αναλυτικά τι μου έχουν στοιχίσει.............
Mπορεις αν θελεις να μας πεις ποιο ειναι το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ λαδι που εβαζες καθε 1500 χιλιομετρα και εκανε κατα μεσον ορο 9 ευρω το λιτρο?ΤΙ ΙΞΩΔΕΣ και ΑΠΛΟ ή ημι ή συνθετικο?:)
δεν είναι κρυφό, όλες μου τις αγάπες τις ποτίζω bel-Ray, 20/50exl στα , Honda supra, bobos, cb750k rc01, xr 200, στο goldwing gl 1500, kawasaki gpz400, gpz 600, zzr 600, Yamaha xt 600 10/40exp , cbr1100xx 10/40 exs,στο modenas criss 115 15/50 exp, στο suzuki ts 50 2T Mineral Engine Oil.............επίσης όλα τα υπόλοιπα λάδια για καλάμια, σασμάν κτλ καθώς και καθαριστικά είναι όλα προϊόντα της ίδιας εταιρίας, δεν κάνω διαφήμιση, απλά είμαι αρκετά ικανοποιημένος ...............πρίνα από αυτά στη δεκαετία του 80 και μη ξέροντας πολλά( όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις) χρησιμοποιούσα προϊόντα της μπενζοιλ
Που ειναι αυτοι που διαφωνούσαν οτι το cb500x μπορει να κανει 500k χωρις επισκευή μοτερ σε αλλο νημα..?
Ειναι πολλα τα παραδείγματα παιδια αν συντήρειται τυπικα το μηχάνημα και νιωθεις αν ακούσεις τίποτα περίεργο ηχο προλαμβάνεις τα παντα και το μηχανακι κραταει για μια ζωή.
Και αναλογιστείτε την εμπειρία του φιλου πιστονακι για κυλινδρο 110cc με 125kg φορτιο μεταφορας
99 cc παρακαλώ, ούτε καν 100, και τα κιλά μου τώρα(γεροντόπαχα)ειναι 150.....λολολολ και εκτός από μένα κουβαλάει και τα εργαλεία της δουλειάς μου, καμιά φορά τη σύζυγο για να πάμε για καφεδάκι, το γιό με την τσάντα του καθημερινά στο σχολείο...........και τον Αύγουστο μαζί με τον γιό μου πήγαμε 3-4 φορές από Κερατσίνι στους Αγ. Θεοδώρους για μπάνιο φορτωμένοι με προικιά παραλίας από παλιά εθνική 63 κλμ απόσταση ,1 ωρα και 40 λεπτά επάνω στο surpa με ταχύτητες 50 εως 70 ,μονοκοπανιά με θερμοκρασίες κοντά στους 38...........(για να μάθει από μικρός τι σημαίνει να ψήνεσαι επάνω στη μηχανή)...........
panavour
21/10/2021, 10:13
Παρων.
Παρων.
Να γράψεις 30 φορές Απεταξάμην τα Ιταλικά, In Honda I trust.
:bawl:
panavour
21/10/2021, 10:34
Έχω αλλάξει αρκετά μηχανάκια στην ζωή μου.Και η κατάληξη με δύο κουβέντες είναι:1)για τον αδιάφορο με την συντήρηση αναβάτη,τον αναβάτη γραψ@ρχιδ@,τον αναβάτη έλα μωρέ τώρα τι σέρβις μου λες και μαλακίες,το γιαπωνέζικο είναι μονόδρομος.2)Αν όμως θες από 50 έως 1000 κυβικά κράτημα και φρένα,και δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο,τότε η Ευρώπη είναι μπροστά.ΑΚΟΜΑ.
AristidisZ
21/10/2021, 15:55
Έχω αλλάξει αρκετά μηχανάκια στην ζωή μου.Και η κατάληξη με δύο κουβέντες είναι:1)για τον αδιάφορο με την συντήρηση αναβάτη,τον αναβάτη γραψ@ρχιδ@,τον αναβάτη έλα μωρέ τώρα τι σέρβις μου λες και μαλακίες,το γιαπωνέζικο είναι μονόδρομος.2)Αν όμως θες από 50 έως 1000 κυβικά κράτημα και φρένα,και δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο,τότε η Ευρώπη είναι μπροστά.ΑΚΟΜΑ.
Ωραία τα γράφεις, δε μας λες όμως γιατί προτείνεις συνέχεια Κινέζικα :bawl:
Καλά χιλιόμετρα, σου βγάζω το καπέλο για την μοτοσυλλογή σου!!!:beer:
panavour
21/10/2021, 20:32
Ωραία τα γράφεις, δε μας λες όμως γιατί προτείνεις συνέχεια Κινέζικα :bawl:
Γιατί κοιτάω την τσέπη μου και βλέπω μια τρύπα ,να,με το συμπαθειο.