PDA

View Full Version : Νέα Dunlop Mutant

lleonidas
30/12/2019, 12:34
Εξ όσων γνωρίζω το Mutant κυκλοφορεί εδώ και χρόνια και προορίζεται για μοταρντοειδή.
Τώρα η Dunlop κυκλοφορεί μέσα στον Ιανουάριο του 2020 το νέο Mutant ένα ελαστικό που φέρνει μια crossover προσέγγιση στην αγορά των ελαστικών και μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις καιρικές συνθήκες και εδάφη, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί σε 370 διαφορετικά μοντέλα είτε πρόκειται για Adventure, Sport Touring, Naked, ρετρό είτε scrambler.

Δημιουργήθηκε μέσα από την εμπειρία της Dunlop, στα βραβευμένα hypersport και touring ελαστικά, καθώς και της τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει μέσα από αγώνες με μεικτές καιρικές συνθήκες. Η Dunlop την ονομάζει «τεχνολογία 4 εποχών» η οποία περιλαμβάνει ένα μείγμα από υλικά, κατασκευές και ενώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες - συμπεριλαμβανομένων των σκληρών χειμερινών συνθηκών. Γι’ αυτό το λόγο, το Mutant έχει αποκτήσει την επίσημη σήμανση «M+S» (Mud & Snow), ότι είναι απολύτως κατάλληλο για δύσκολες συνθήκες όπως στη λάσπη και στο χιόνι.

Περισσότερα εδώ (https://www.motomag.gr/news/nea-montela-epikairotita/dunlop-mutant-ena-elastiko-pantos-kairoy-gia-ola-ta-edafi) .

413795

413796

413797

413798

p@nos
30/12/2019, 16:11
Με αυτη τη χαραξη οτι πρεπει για λασπη

o_gavros
30/12/2019, 22:07
ο προκάτοχος του ήταν πολύ σοβαρό λάστιχο πάντως!

Acacius
30/12/2019, 23:09
Η χάραξη στο παλιό είναι πιο όμορφη και νομίζω ότι από μόνη της ήταν λόγος αγοράς για κάποιους.

S705
30/12/2019, 23:18
Η χάραξη στο παλιό είναι πιο όμορφη και νομίζω ότι από μόνη της ήταν λόγος αγοράς για κάποιους.

Νομίζω υπάρχει λαστιχο παπιου με καρδούλες....!
Αλλά δεν βλέπω να πουλάει......
Το παλιό ήταν όντος καλό λάστιχο για μηχανές sm ή παρόμοιες. Περιμένω να δω και σε τι διαστάσεις θα βγαίνει το νέο.

billy84
30/12/2019, 23:58
Πρέπει να έχουν τρομερό βύσμα για να μπει η σήμανση Mud & Snow σε τέτοιο λάστιχο.:lol:

Acacius
31/12/2019, 01:53
Αλλά δεν βλέπω να πουλάει.....

Υπάρχει, το φορούσε ένα Dio που είχε πάρει ο πατέρας μου. Γλυστράει λίγο στο βρεγμένο... :cry:

contes di Zante
31/12/2019, 07:39
Το είχα βάλει στο strada και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, για το multi όμως :nono:

karellen
31/12/2019, 09:12
ο προκάτοχος του ήταν πολύ σοβαρό λάστιχο πάντως!

Τρεις συναπτές αλλαγές με το συγκεκριμένο

413802

doctor_john
31/12/2019, 14:00
Με αυτη τη χαραξη οτι πρεπει για λασπη

Αν δεν έχουν κάποια τεχνολογία να μην κολλάει η λάσπη, θα τους σταυρώσουν!
Καλό για εμάς γιατί θα τα αγοράζουμε φθηνότερα.

Αλλά δεν βλέπω να πουλάει......
Το παλιό ήταν όντος καλό λάστιχο για μηχανές sm ή παρόμοιες. Περιμένω να δω και σε τι διαστάσεις θα βγαίνει το νέο.

Σίγουρα σε όλες τις δρομίσιες 17" σύν τα 19" μπροστινά. Το (περι)γράφει στο άρθρο. ;)
Βλέπω πως έχουν επιλέξει την ίδια χάραξη εμπρός και πίσω άρα θα τους κοστίζει λιγότερο
αν θέλουν να καλύψουν και τους 18".

cityfly
02/01/2020, 14:32
Υπάρχει, το φορούσε ένα Dio που είχε πάρει ο πατέρας μου. Γλυστράει λίγο στο βρεγμένο... :cry:

Του Αγίου Βαλεντίνου κρατάει καλά;

Acacius
02/01/2020, 16:15
Του Αγίου Βαλεντίνου κρατάει καλά;

16 ήμουν, οπότε μη σου πω ότι γλύστραγε περισσότερο...

413832

typhoon
04/01/2020, 00:51
By the way οι ζάντες που είναι στην πρώτη φωτο ,αν δεν απατώμαι πρέπει να είναι από Super Duke r 1290. Η πίσω είναι πολυ χαρακτηριστικη

vassat
05/01/2020, 00:15
Πρέπει να έχουν τρομερό βύσμα για να μπει η σήμανση Mud & Snow σε τέτοιο λάστιχο.:lol:

Την ίδια σήμανση έχουν και τα Anakee Adventure,
πρόκειται για σήμανση που τοποθετείτε από τον κατασκευαστή και όχι ένεκα κάλυψης κάποιων ελάχιστων προδιαγραφών,
σύμφωνα με αυτό:
https://www.goodyear.eu/corporate_emea/our-responsibilities/road-safety/winter-tire-recognition.jsp
τουλάχιστον για τα ελαστικά auto.
Πάντως τυχαία δεν είναι, έχουν καλύτερη συμπεριφορά από αυτά που δεν φέρουν τη σήμανση.
// Β

billy84
05/01/2020, 09:58
Την ίδια σήμανση έχουν και τα Anakee Adventure,
πρόκειται για σήμανση που τοποθετείτε από τον κατασκευαστή και όχι ένεκα κάλυψης κάποιων ελάχιστων προδιαγραφών,
σύμφωνα με αυτό:
https://www.goodyear.eu/corporate_emea/our-responsibilities/road-safety/winter-tire-recognition.jsp
τουλάχιστον για τα ελαστικά auto.
Πάντως τυχαία δεν είναι, έχουν καλύτερη συμπεριφορά από αυτά που δεν φέρουν τη σήμανση.
// Β

Τα Anakee Adventure δοκιμασμένα είναι για τα πανηγύρια σε 1 χιλιοστό λάσπη.Στο στεγνό χώμα μπορεί να είναι αξιοπρεπή αλλά στις λάσπες είναι σαν να φοράς ένα απλό ασφάλτινο.

kons
05/01/2020, 11:05
Τα Anakee Adventure δοκιμασμένα είναι για τα πανηγύρια σε 1 χιλιοστό λάσπη.Στο στεγνό χώμα μπορεί να είναι αξιοπρεπή αλλά στις λάσπες είναι σαν να φοράς ένα απλό ασφάλτινο.

Τα έβαλα πρόσφατα. Έτσι ακριβώς είναι. Σε στεγνό ή βρεγμένο χώμα, όχι όμως λάσπη πάνε πάρα πολύ καλά. Σε φρέσκο χιόνι εκτιμώ ότι θα τα καταφέρουν μια χαρά όπως και άλλα m+s πού ήδη έχω φορέσει. Αλλά στη λάσπη αν δεν έχει τάκο και εννοώ πραγματικό τάκο όχι τύπου ΑΧ41... δεν παίζει.

billy84
05/01/2020, 21:33
Τα έβαλα πρόσφατα. Έτσι ακριβώς είναι. Σε στεγνό ή βρεγμένο χώμα, όχι όμως λάσπη πάνε πάρα πολύ καλά. Σε φρέσκο χιόνι εκτιμώ ότι θα τα καταφέρουν μια χαρά όπως και άλλα m+s πού ήδη έχω φορέσει. Αλλά στη λάσπη αν δεν έχει τάκο και εννοώ πραγματικό τάκο όχι τύπου ΑΧ41... δεν παίζει.

Σε φρέσκο χιόνι έχω πάει με ΒΤ023,Α41 που είναι καθαρά ασφάλτινα.Πρόβλημα συνάντησα όταν βρήκα κλίση και είχε καποιο πάχος το χιόνι.Εκεί με το ΑΧ41 θα πήγαινα αρκετά παραπέρα αλλά προφανώς δεν είναι καθαρό τακουνάτο λάστιχο.Είναι η χρυσή τομή των 2 κόσμων ώστε να βγάζει και κανά km αλλά να σε σώνει και στα δύσκολα τύπου ανηφορικές σάρες-λάσπες κλπ.Όχι για να πάει κανείς τάπα στο χώμα προφανώς αλλά να μην κολλήσει.

Φοβάμαι οτι κάποιος που δεν έχει εμπειρία μπορεί να παραπλανηθεί με τέτοιου τύπου ενδείξεις και να μπλέξει άσχημα στα βουνά.:rolleyes:

Dr.Monty
27/04/2022, 08:35
Με αφορμή ένα άλλο ποστ του leonidas για την προσφορά της dunlop.

Η μηχανή μου φοραει 120/70-17 kai 160/60-17 PIRELLI ANGEL. Προσπάθησα να μπω ελάχιστα σε χωμα (πολυ καλα πατημένο) και ένοιωθα ότι δεν ειμαι σταθερος. Λειπει η εμπειρία, οκ. Μου πρότειναν να αλλάξω τα ελαστικά μου με τα Dunlop mutant.

Η ερώτηση ειναι η εξής: Ο λόγος που θέλω την πρόσβαση σε χώμα (τουλάχιστον τώρα) ειναι για τα τελευταία 2κμ που βγαίνουν στην παραλία και συνήθως δεν ειναι ασφαλτος. Παρόλα αυτα θέλω να αισθάνομαι ασφαλής.

Αξίζει να αλλάξω το ελαστικό για μια τόσο μικρή χρήση; Μήπως αυτο που φοράει τωρα είναι καταλληλότερο για μένα γιατι ειμαι 99% ασφαλτο;

karellen
27/04/2022, 09:16
Μην αλλάξεις λάστιχο.
Η ανασφάλεια που ένιωθες είναι λόγω της απειρίας σου και δεν θα βελτιωθεί με πιο οφ λάστιχο,ή το πολύ πολύ να νιώσεις ελάχιστα πιο ασφαλής (λόγω placebo).
Από την άλλη όμως θα θυσιάσεις την καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο για 2 χλμ χώμα μόνο,δεν αξίζει.

ΥΓ τώρα παρατήρησα ότι θέλεις να βάλεις τα Mutant.Δεν θα δεις διαφορά στο χώμα.

Dr.Monty
27/04/2022, 09:22
Θενξ. Το υποψιαζομουν ότι δεν είναι θεμα λάστιχου

spyro
27/04/2022, 12:00
Αξίζει να αλλάξω το ελαστικό για μια τόσο μικρή χρήση;

οχι

doctoras
27/04/2022, 12:58
Ξεκίνα με βασικά τιπς με βίντεο όπως το παρακάτω, αποστήθισε τα τιπς και προσπάθησε να τα εφαρμόσεις στον πλησιέστερο απομονωμένο χωματόδρομο κοντά στην περιοχή σου
https://www.youtube.com/watch?v=GqfRGMw8gvQ&ab_channel=MOTOTREK

billy84
27/04/2022, 18:33
Με αφορμή ένα άλλο ποστ του leonidas για την προσφορά της dunlop.

Η μηχανή μου φοραει 120/70-17 kai 160/60-17 PIRELLI ANGEL. Προσπάθησα να μπω ελάχιστα σε χωμα (πολυ καλα πατημένο) και ένοιωθα ότι δεν ειμαι σταθερος. Λειπει η εμπειρία, οκ. Μου πρότειναν να αλλάξω τα ελαστικά μου με τα Dunlop mutant.

Η ερώτηση ειναι η εξής: Ο λόγος που θέλω την πρόσβαση σε χώμα (τουλάχιστον τώρα) ειναι για τα τελευταία 2κμ που βγαίνουν στην παραλία και συνήθως δεν ειναι ασφαλτος. Παρόλα αυτα θέλω να αισθάνομαι ασφαλής.

Αξίζει να αλλάξω το ελαστικό για μια τόσο μικρή χρήση; Μήπως αυτο που φοράει τωρα είναι καταλληλότερο για μένα γιατι ειμαι 99% ασφαλτο;

Εβαλα εγώ το Mutant. Δεν έδωσε κάτι παραπάνω απο οποιοδήποτε ασφάλτινο λάστιχο. Θέμα συνήθειας είναι πήγαινε σιγά σιγά μέχρι να μάθεις αυτήν την αστάθεια που νιώθεις.