View Full Version : Η τέχνη που χάνεται;
tzimidis
11/01/2020, 20:17
Πως είναι παπάτζα, αφού φίλος μου είναι ένας από αυτούς.
Δυστυχώς ή ευτυχώς -δε ξέρω- οι συζητήσεις αυτές δεν γίνονται γραπτώς.
Εγώ ευχαριστώ όσους συμμετείχαν με τον αντίλογο τους αλλά ξέρω πως οι απόψεις μας εξαρτιούνται από πολλούς παράγοντες. Οπότε δε βρίσκω και κάτι ουσιώδες για να συνεχίσω και μάλιστα σε ένα πολύ όμορφο θέμα που έχει άλλη θεματολογία.
Η "χρεοκοπία" καθώς και η "διάσωση" του Μαρινόπουλο, ειναι/ήταν έγκλημα εκ προμελέτης.
Με συνέπειες όχι μόνο για όλους εμάς που πληρώσαμε το μάρμαρο (διαγραφή χρεών ΙΚΑ μικα κλπ),
αλλά πολύ περισσότερο όσους έχασαν όλο το βιος τους, τις οικονομίες τα σπίτια τα εργοστάσια και όλη τους την περιουσία.
Μερικοί δε, έχασαν και τη ζωή τους.
Αυτά για τον έγκριτο επιχειρηματία Πι Μι.
mia_zoi_kawa
11/01/2020, 23:16
Μήπως διατηρείται γιατί βρίσκει πεδίο εφαρμογής εναν λαό που διαμορφώνει αξίες με βάση
έναν υπέρμετρο εγωϊσμό;
Αν πούμε πως το μεγαλύτερο μειονέκτημα μας είναι η αδυναμία να λειτουργήσουμε συλλογικά
μπορεί κάποιος να το αναιρέσει;
Οποιοςδηποτε λαός προκοβει λειτουργεί συλλογικά. Ακόμα όμως και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν οι πονηροι. Πχ δες στην Γερμανία τι σκάνδαλα υπάρχουν. Παρ όλα αυτά είναι χαμηλά σαν χώρα στον δείκτη διαφθοράς.
panavour
12/01/2020, 00:09
Δεικτης αντιληψης Διαφθορας
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82_%C E%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B7_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AC
stefanos
12/01/2020, 11:00
Η "χρεοκοπία" καθώς και η "διάσωση" του Μαρινόπουλο, ειναι/ήταν έγκλημα εκ προμελέτης.
Με συνέπειες όχι μόνο για όλους εμάς που πληρώσαμε το μάρμαρο (διαγραφή χρεών ΙΚΑ μικα κλπ),
αλλά πολύ περισσότερο όσους έχασαν όλο το βιος τους, τις οικονομίες τα σπίτια τα εργοστάσια και όλη τους την περιουσία.
Μερικοί δε, έχασαν και τη ζωή τους.
Αυτά για τον έγκριτο επιχειρηματία Πι Μι.
Όπως το βλέπω εγώ είναι συνδιασμός της κρίσης της κακής επιχηρηματικότητας και του ανύπαρκτου κράτους που ουσιαστικά βοήθησε στη δημιουργία
ολιγοπωλείων.
Ο ΠΜ είχε γίνει τεράστιος με συνεχείς εξαγορές μικρών χρεωμένων αλυσίδων.
Μετά εξαγόρασε και τους Γάλλος, που απ ότι φαίνεται μας αντιμετωπίζουν οσάν μπανανία
και φτιάξαν αλυσίδα με δανεικά, ενώ στο τέλος χρωστάγαν σε όποιον μιλάει Ελληνικά.
Από την άλλη γίνεται να μην κατηγορήσουμε αυτούς τους "επιχειρηματίες" ? https://www.news247.gr/epixeiriseis/marinopoylos-ta-20-megalytera-fesia-poy-erixe-stin-agora.6425983.html
Δίνουν και στα ψιλικατζίδικα τέτοιες πιστώσεις?
Ή εκ του πονηρού περιμέναν τη "διάσωση" για να βγάλουν κάτι από τα έτσι κι αλλιώς χαμένα των προηγουμένων δεκαετιών?
Και βέβαια με αφορμή το κανόνι του ΠΜ φάγαν ξύλο και οι εργαζόμενοί τους.
Το ελληνικό κράτος τέλος, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε ,οι περισσότεροι μεγάλα παιδιά είμαστε...
Η πλάκα θα είναι να βαρέσει και ο Σκλαβενίτης κανόνι (μέ τόσα χρέη πλέον και αυτός) και τότε θα πάρουμε τα βουνά να τρώμε ραδίκια:lol:
Ξανά, υποθέτεις, απολύτως λανθασμένα, ότι ο τεχνίτης δημιουργεί τέχνη, ενώ ο υπάλληλος γραφείου είναι "ένας της φάπας σ ένα γραφειάκι κάαααποιας υπηρεσίας με ένα κάρο βαριεστημένους γύρω σου που αφού πηδήχτηκαν σε κάθε συνδυασμό μεταξύ τους κατέληξαν ν ανταλλάσσουν κακίες και μιζέρια"... Δεν ξέρω αν αυτό είναι συμπέρασμα εξαιρετικά περιορισμένης εμπειρίας ή απλού φθόνου, αλλά σίγουρα δεν αξίζει καν να ασχοληθώ περισσότερο.
Με αφορμή αυτό το σχόλιο που συμφωνώ στο νόημα αλλά και την αναφορά στο «οποιαδήποτε χειρονακτική εργασία», θα έλεγα ότι η σύγκριση «τεχνίτης με υπάλληλο γραφείου» είναι εξαιρετικά γενική.
Ένας που μόνο σκάβει θα συγκριθεί με κάποιον βαράει σφραγίδες ούτε καν με κάποιον που σηκώνει τηλέφωνα.
Ένας που βγάζει μόνο πλακάκια με κάποιον που βάζει πλακάκια δεν θέλει τις ίδιες ικανότητες.
Προφανώς δεν είναι το ίδιο (ως προς απαιτήσεις γνώσεων πίεσης κλπ) κάποιος που στον υπιλογιστή ελέγχει email από κάποιον που γράφει κώδικα κλπ κλπ.
Αν βέβαια μιλάμε για ΙΔΙΑ ακριβώς αμοιβή για οποιαδήποτε χειρονακτική εργασία με οποιαδήποτε γραφείου τότε το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού.