View Full Version : TL1000R
Γνώμες προσωπικές εμπειρίες. Όποιος το έχει ή το είχε
telegonos
05/01/2020, 12:32
Πάρε μια φωτό από εμένα που προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά πολύ θα ήθελα να είχα ;)
413878
Πάρε μια φωτό από εμένα που προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά πολύ θα ήθελα να είχα ;)
413878
Μπορεί και να το οδηγήσεις τελικά....
413878
Tο κρατάω αυτό για το μέλλον :bawl:
ΥΓ Όποιος τσιμπήσει τέτοιο, θέλω βόλτα :D
Tο κρατάω αυτό για το μέλλον :bawl:
ΥΓ Όποιος τσιμπήσει τέτοιο, θέλω βόλτα :D
Βρες μου χώρο να το βάλω και θα το οδηγήσεις
telegonos
05/01/2020, 14:19
Χώρο έχω εγώ :D
RaGe_Raptor
05/01/2020, 15:07
:pink::pink::pink:
Μια έτσι για να υπάρχει
413880
Δεν έχω καταλάβει ποιο ΧΧΧ μας λείπει τελικά :bawl:
ΥΓ Σουήπη, θέλω εμπνευσμένο σχόλιο ε :smokin:
Αν και μου αρέσει, νομίζω ότι η Suzuki βιάστηκε και έχασε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο*. Με χαλάει κυρίως ότι είναι/δείχνει πολύ φαρδύ για δικύλινδρο.
*Ας όψεται το S - που το γουστάρω πολύ περισσότερο παρά τα όσα του έσυραν.
Δυστυχώς δεν το έχω οδηγήσει. Επειδή όμως έφτασα κοντά να πάρω ένα παλιότερα, θα σου πω αυτό που μου είχε πει ο τότε ιδιοκτήτης (όπως τα θυμάμαι τουλάχιστον) προσπαθώντας να μου περιγράψει την μοτοσυκλέτα βάσει κοινού σημείου αναφοράς (είχαμε και οι δύο Tuono 1000 1ης γενιάς). Μου το περιέγραψε λοιπόν σαν πιο βαρύ σαν αίσθηση και με μοτέρ που "δουλεύει" πιο ψηλά (για δικύλινδρο) σε σχέση με το aprilia. Λιγότερο παιχνιδιάρικο θα έλεγα.
Αν έχει κάποια σχέση το μοτέρ του με αυτό το μεταγενέστερου SV1000 που είχα, μπορώ να σου πω ότι το δούλεμά του είναι κάπως "βαρύ" σαν αίσθηση, θυμίζει rotax aprilia παρά το "ανάλαφρο" στροφάρισμα που έχει ο V2 990 της ΚΤΜ. Πάντα μου άρεσε πάντως για το ιδιαίτερο design που είχε, φαντάζομαι ότι είναι κάτι σαν απωθημένο για σένα επίσης και όχι ότι περιμένεις απόδοση αντίστοιχη νεότερων superbikes....
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα. Αγορά από Ελλάδα ή εξωτερικό?
Δυστυχώς δεν το έχω οδηγήσει. Επειδή όμως έφτασα κοντά να πάρω ένα παλιότερα, θα σου πω αυτό που μου είχε πει ο τότε ιδιοκτήτης (όπως τα θυμάμαι τουλάχιστον) προσπαθώντας να μου περιγράψει την μοτοσυκλέτα βάσει κοινού σημείου αναφοράς (είχαμε και οι δύο Tuono 1000 1ης γενιάς). Μου το περιέγραψε λοιπόν σαν πιο βαρύ σαν αίσθηση και με μοτέρ που "δουλεύει" πιο ψηλά (για δικύλινδρο) σε σχέση με το aprilia. Λιγότερο παιχνιδιάρικο θα έλεγα.
Αν έχει κάποια σχέση το μοτέρ του με αυτό το μεταγενέστερου SV1000 που είχα, μπορώ να σου πω ότι το δούλεμά του είναι κάπως "βαρύ" σαν αίσθηση, θυμίζει rotax aprilia παρά το "ανάλαφρο" στροφάρισμα που έχει ο V2 990 της ΚΤΜ. Πάντα μου άρεσε πάντως για το ιδιαίτερο design που είχε, φαντάζομαι ότι είναι κάτι σαν απωθημένο για σένα επίσης και όχι ότι περιμένεις απόδοση αντίστοιχη νεότερων superbikes....
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα. Αγορά από Ελλάδα ή εξωτερικό?
Ελλάδα. Θέλει δουλειά βέβαια για να βγει στον δρόμο
Ξεχωριστό μηχανάκι που το εχω οδηγήσει λίγο όπως και το TLS. Το S μου αρεσε περισσότερο, χαμηλό=ροπο και φιλικό σε στροφιλίκι τυπου Επιδαύρου κτλ. Βεβαια είχε αλλαγμένη την πίσω ανάρτηση με Ohlins αντί του περιστροφικού απόσβεστήρα που ηταν για τα σκουπίδια. Το R ηταν γενικά ψόφιο εκεί που ενα δικύλινδρο πρέπει να εχει δυναμη αλλά ψηλά ήταν αρκετα δυνατό. Μου αρεσε η εμφάνιση περισότερο από το S. Από αναρτήσεις ηταν καλύτερο όπως ελεγαν όλοι τοτε. Από 2cyl superbike της εποχής το VTR SP 2 ήταν κορυφαίο αλλωστε ηταν και το μονο που πήρε πρωτάθλημα.
Γνώμες προσωπικές εμπειρίες. Όποιος το έχει ή το είχε
Δεν το ειχα, παντα το χαζευα και παντα θα μ'αρεσει...
ειμαι λατρης των V2 και θα το εβαζα στο γκαραζ μου... μαζι με ενα VTR , αν κι το TL ειναι πιο ομορφο...
KotsosDR
07/01/2020, 19:20
https://www.youtube.com/watch?v=TX4s2RJKAis :pink:
RaGe_Raptor
07/01/2020, 20:17
Να βάλουμε και κανα σοβαρό όπλο πίστας
413970
telegonos
07/01/2020, 23:35
Το περιοδικό Μοτό, απέδιδε το ''ημερωμα'' δύναμης του TL-R στις μεσσαίες στροφές, σε σχέση με το TL-S , σε υπερβολικά αμυντική αντίδραση της Suzuki, εξαιτίας της φοβιστικής φήμης στην αγορά που πρόλαβε να κάνει (δίκαια ή άδικα, δεν γνωρίζω) το TL-S.
Ρωτάω εγώ τώρα:
Αν όντως είναι έτσι, μήπως με μια επαναχαρτογράφιση του ψεκασμού, διορθώνεται το ''φίμωμα'';
sapila racing
08/01/2020, 09:37
Το περιοδικό Μοτό, απέδιδε το ''ημερωμα'' δύναμης του TL-R στις μεσσαίες στροφές, σε σχέση με το TL-S , σε υπερβολικά αμυντική αντίδραση της Suzuki, εξαιτίας της φοβιστικής φήμης στην αγορά που πρόλαβε να κάνει (δίκαια ή άδικα, δεν γνωρίζω) το TL-S.
Ρωτάω εγώ τώρα:
Αν όντως είναι έτσι, μήπως με μια επαναχαρτογράφιση του ψεκασμού, διορθώνεται το ''φίμωμα'';
Δεν πρόκειται για φίμωμα, αλλά για βελτίωση αφού το R βγάζει 10 ίππους παραπάνω αλλά και σε 1000 στροφές/λεπτό παραπάνω από το S.
Απλά δεν είναι τόσο ροπάτο στις χαμηλές/μεσαίες κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται τόσο όσο η ιπποδύναμη ψηλά σε μια μοτοσυκλέτα SS.
Το R παντως ειναι πάρα πολύ άσχημο στα δικά μου μάτια.
Δεν ξέρω γιατί θα το ήθελες, ειδικά αφου θέλει πολύ δουλειά, εκτός αν είναι τζάμπα και θες να έχεις κάτι να ασχολεισαι.
Εμφανισιακά δεν μου ρέσει, αλλά αυτό είναι προσωπικό εντελώς. Από την άλλη εγώ ζαχαρώνω ένα SP2 αυτό τον καιρό...
Εμφανισιακά δεν μου ρέσει, αλλά αυτό είναι προσωπικό εντελώς.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην αρέσει σε κάποιον το VW Beetle των μοτοσικλετών.
:lol: :lol:
Απίστευτος ήχος από SS μηχανή.Σαν να ακούω το δικό μου on steroids,αναβολικά και κορμί Schwarzenegger.
Κάποτε και εγώ το ζαχάρωνα,σε φόρουμ εξωτερικού διάβαζα για μια πατέντα που έκαναν στο φιλτροκούτι και την ανάγκη του για περισσότερο αέρα,το βοηθούσε πολύ.
telegonos
08/01/2020, 11:46
Το κορμί θυμίζει πάρα πολύ RGV250-VJ23 απλά πιο.... φουσκωμένο. Και το πλαίσιο και το σουλούπι των περιφερειακών.
413971
413972
Το κορμί θυμίζει πάρα πολύ RGV250-VJ23 απλά πιο.... φουσκωμένο. Και το πλαίσιο και το σουλούπι των περιφερειακών.
413971
413972
Με το 750 SRAD ήταν σχεδόν ίδιο αλλά λογικό.
KotsosDR
08/01/2020, 12:45
Να βάλουμε και κανα σοβαρό όπλο πίστας
413970
https://www.youtube.com/watch?v=cvGnf4BjBjQ Εδώ είμαστε !
https://www.youtube.com/watch?v=cvGnf4BjBjQ Εδώ είμαστε !
Ρε συ αυτό μπομπαρδίζει!!! :lol:
Ωραίο το κάνανε! :beer:
RaGe_Raptor
08/01/2020, 13:12
https://youtu.be/q6ZfA15gPGo
Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην αρέσει σε κάποιον το VW Beetle των μοτοσικλετών.
:lol: :lol:
Ρε, μπας και σε πείραξε το κρύο ? :p
Ρε, μπας και σε πείραξε το κρύο ? :p
Τι; Ίδιες, υπέροχες καμπύλες έχουν.
Και ίδιο πορτμπαγκάζ.
Τι; Ίδιες, υπέροχες καμπύλες έχουν.
Και ίδιο πορτμπαγκάζ.
A μάλιστα, εσύ λόγω ....αυτό θα εννοείς :bawl:
413975
Δεν ξέρω γιατί θα το ήθελες, ειδικά αφου θέλει πολύ δουλειά, εκτός αν είναι τζάμπα και θες να έχεις κάτι να ασχολεισαι.
Εμφανισιακά δεν μου ρέσει, αλλά αυτό είναι προσωπικό εντελώς. Από την άλλη εγώ ζαχαρώνω ένα SP2 αυτό τον καιρό...
Μου πιασε την κουβέντα ο σουήπη και νόμιζες ότι δεν το δα ε ?
Επιτέλους ρε αχαίρευτε και ένα σοβαρό μηχάνημα :a014:
:beer:
DrIoannis
08/01/2020, 20:09
Φίλος το έχει και το έχει αλλάξει λίιιγο. Carbon κουστούμι, πιρούνι από αγωνιστικό Ducati, ελαφριές ζάντες κλπ
413996
413997
413998
Δεν το έχω οδηγήσει. Είναι μηχανή άλλης χιλιετίας όμως.
RaGe_Raptor
08/01/2020, 20:18
Φίλος το έχει και το έχει αλλάξει λίιιγο. Carbon κουστούμι, πιρούνι από αγωνιστικό Ducati, ελαφριές ζάντες κλπ
413996
413997
413998
Δεν το έχω οδηγήσει. Είναι μηχανή άλλης χιλιετίας όμως.
Γνωστό κ μη εξαιρετέο σε εμάς με τα ίνσταγκραμς :)
Είναι τσάμπα και θέλω να ασχολουμε :D
Αν το έχεις βρει σε καλή τιμή πάρτο. 2 που είναι στο car είναι πανάκριβα.....
Μην γράψετε τίποτα για το χρώμα. Κίτρινο ήταν και κίτρινο θα ξαναγίνει.
Καλορίζικο το εργαλείο φιλαράκι
:beer:
Βελτιώνεσαι :D
:eek:
Με γεια με γεια. Αντε να κάνουμε χαζι στο λύσε δεσε!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/03/2020, 06:42
Μηχαναρος το γ@μημενο :eek:
Θα το βάψεις ή θα αλλάξεις κουστούμι?
Καλορίζικο...
RaGe_Raptor
11/03/2020, 06:47
415673
Καυλόστριφτο.
Μας έφιαξες πρωι πρωι!
Ευχομαι να το δούμε γρήγορα στον χώρο που πρέπει να δουλέυουνε αυτά τα μηχανάκια!
Juohmar1
11/03/2020, 07:23
Καλορίζικο!!!
Τρομερό εργαλείο!!!
Θα αδειάσω βενζίνη και λάδια. Θα δω τι σώζεται από αντλία ρεζερβουάρ θα αδειάσω λάδια. Θα βάλω λάδι λεπτό μέχρι πάνω. Λαδάκι Στον θάλαμο καύσης και θα μπει στην άκρη να τελειώσω με κάτι άλλο πρώτα.
Θα βαφτεί το κουστούμι. Αλλαγή θα κόστιζε αρκετά και κινέζικο δεν βάζω επάνω
Θέλει δουλειά. Έχει να πάρει μπροστά καμμία πενταετία + και αν και ήταν κάτω από πυλωτή έχει σε πολλά σημεία οξειδωσεις
Θα αδειάσω βενζίνη και λάδια. Θα δω τι σώζεται από αντλία ρεζερβουάρ θα αδειάσω λάδια. Θα βάλω λάδι λεπτό μέχρι πάνω. Λαδάκι Στον θάλαμο καύσης και θα μπει στην άκρη να τελειώσω με κάτι άλλο πρώτα.
Θα βαφτεί το κουστούμι. Αλλαγή θα κόστιζε αρκετά και κινέζικο δεν βάζω επάνω
Θέλει δουλειά. Έχει να πάρει μπροστά καμμία πενταετία + και αν και ήταν κάτω από πυλωτή έχει σε πολλά σημεία οξειδωσεις
O λόγος ? :(
Ελλείψεις τίποτα ?
argiris34
11/03/2020, 08:13
Δυστυχως μολις ειδα το θεμα και απο τα προηγουμενα φαίνεται οτι μονο εγω το ειχα για μια διετια,
Αργοπορημενα μεν αυτη ειναι η εμπειρια μου
Το μηχανακι ειναι βραχος απο την στιγμη λου πεταγεται το περιστροφικο αμορτισερ
Ζημιες σε 2, 5 χρονια τρεις
Καποιο καλωδιο γδαρθηκε και φορτωνε την ecu σφαλματα και καποια στιγμη κλείδωσε και δεν αφημε το μηχανακι να παρει μπροστα
Ξεβιδωθηκε ο διακοπτης σταν και μου εσβησε στην εθνιμη και εψαχνα να βρω τι παιχτηκε ωσπου το εβαλα μπροστα με νεκρο και μολις κουμπωσα πρωτη εσβησε και καταλαβα τι γινοταν
Τριτη και φαρμακερη εκλασε ο θερμοστατης φουσκωσε τα νερα πεταξε ενα σωληνα ψυκτικου μεταξυ του V και ελουσε παραφλου τον πισω τροχο με 180++ μια ασπρη τουφα στο μουσι απο εκει ειναι
Ηταν απολαυστικο σε ταξιδι το εδωσα με 50000 μετα απο service με καινουριους δισκους ohlins πισω ολοσωμη γιοσι πινακιδα zηη αν πηρες το"δικο" μου το θελω βολτα
Οτι αλλο θες ρωτα
Καλοταξιδο και καλοστριφτο
Υγ κανει τελειες σουζες
doctor_john
11/03/2020, 08:51
Mε'γειές! Καλοτρεχούμενο!
Τι να σου κάνουν και οι Mivv σε μάχη ελικόπτερων.
415675
DoctoR_k6
11/03/2020, 08:58
Ελα μωρη Σουζουκαρα!!!
Καλα χιλιομετρα κ απροβληματιστα (Σουζουκι γαρ)
O λόγος ? :(
Ελλείψεις τίποτα ?
Ελλείψεις δεν έχει καμμία. Εμφανή Φθορές από υγρασία έχει και αναλώσιμα αλλαγή. Ελαστικά λάδια φίλτρα αλυσίδα γραναζια. Αλλά αυτά είναι ότι έχω δει χωρίς να το λύσω
Δυστυχως μολις ειδα το θεμα και απο τα προηγουμενα φαίνεται οτι μονο εγω το ειχα για μια διετια,
Αργοπορημενα μεν αυτη ειναι η εμπειρια μου
Το μηχανακι ειναι βραχος απο την στιγμη λου πεταγεται το περιστροφικο αμορτισερ
Ζημιες σε 2, 5 χρονια τρεις
Καποιο καλωδιο γδαρθηκε και φορτωνε την ecu σφαλματα και καποια στιγμη κλείδωσε και δεν αφημε το μηχανακι να παρει μπροστα
Ξεβιδωθηκε ο διακοπτης σταν και μου εσβησε στην εθνιμη και εψαχνα να βρω τι παιχτηκε ωσπου το εβαλα μπροστα με νεκρο και μολις κουμπωσα πρωτη εσβησε και καταλαβα τι γινοταν
Τριτη και φαρμακερη εκλασε ο θερμοστατης φουσκωσε τα νερα πεταξε ενα σωληνα ψυκτικου μεταξυ του V και ελουσε παραφλου τον πισω τροχο με 180++ μια ασπρη τουφα στο μουσι απο εκει ειναι
Ηταν απολαυστικο σε ταξιδι το εδωσα με 50000 μετα απο service με καινουριους δισκους ohlins πισω ολοσωμη γιοσι πινακιδα zηη αν πηρες το"δικο" μου το θελω βολτα
Οτι αλλο θες ρωτα
Καλοταξιδο και καλοστριφτο
Υγ κανει τελειες σουζες
Έχει ohlins πίσω. Το οποίο όταν βγει θα πάει για refresh. Για τα υπόλοιπα που γράφεις ούτως ή αλλιώς θα λυθεί για να ξέρω τι γίνεται εκ των έσω....
sapila racing
11/03/2020, 10:01
Μεγειά σου!
Περιμένουμε λοιπόν την αποκατάσταση. :beer:
ωραίος!!!!!!
Θα έχει ένα ήχο αυτό .....ΜΜΜμμμμμμμμμ!!!!
ναχαμε ένα vj23....
Υ.γ.Καλοριζικο viper1!!!αν θυμαμαι καλα ειχε και ο argιris34 ένα τετοιο..
Υ.γ.Καλοριζικο viper1!!!αν θυμαμαι καλα ειχε και ο argιris34 ένα τετοιο..
Αν δε θυμάσαι καλά, μπορείς να διαβάσεις την προηγούμενη σελίδα. :lol:
andreastwin
11/03/2020, 12:08
μεγεια το εργαλειο φιλε, εγω παντος το παω πολυ, αν και hontakias.ξερεις εσει.
telegonos
11/03/2020, 13:26
Με το καλό να το κάνεις πάλι έτσι,
415678
(κι όχι σαν το βάψιμο που έχει το κανόνι που εκτοξεύει τον κλόουν στο τσίρκο, που έχει τωρα)
415678
(κι όχι σαν το βάψιμο που έχει το κανόνι που εκτοξεύει τον κλόουν στο τσίρκο, που έχει τωρα)
Το κίτρινο από χρόνια σε χρόνια είχε διαφορες στα αυτοκόλλητα. Θέλω να δω με τον αριθμό πλαισίου ποιο είναι ακριβώς για να το κάνω
Το κίτρινο από χρόνια σε χρόνια είχε διαφορες στα αυτοκόλλητα. Θέλω να δω με τον αριθμό πλαισίου ποιο είναι ακριβώς για να το κάνω
Οπότε το παντρεύεσαι να μην περιμένω ε ? :D
Αν δε θυμάσαι καλά, μπορείς να διαβάσεις την προηγούμενη σελίδα. :lol:
ηρεεεμμαααα...καλα θυμομουν...:lol:
sapila racing
11/03/2020, 14:33
Τι δεν κατάλαβες? :rolleyes:
argiris34
11/03/2020, 20:47
σκατα ζηλεψα και θελω παλι ενα... καλψ λθγμ σνιφ
ΥΓ ποτε δεν μου καθησε καλα να πουλαω μηχανακια
Update:
Έχει βαφτεί κοστούμι , έχει λυθεί σχεδόν όλο το μηχανάκι , έχουν βγει τα μπροστινά για αμμοβολή στις μπότες βαφή αλλαγή τσιμούχες λάδια . Θα βγει άνω Και κάτω τιμονοπλακα θα γράσσαριστουν ρουλεμάν. Θα πρέπει να βγει ψαλίδι γιατί η μια βάση που πιάνει το paddock stand ξεκόλλησε ... aluminum corrosion. Έβγαλα τις δισκοπλακες και οι βίδες ήταν του εμπορίου αλλά ανοξείδωτες. Μεγαλούργησε ο προηγούμενος.....
Οι ζάντες θα πάνε αμμοβολή και βάψιμο. Έχουν λυθεί εμπρός και πίσω δαγκάνες για καθάρισμα και αλλαγή orings
Φρεσκάρισμα στο ohlins πίσω :cry:
Update:
Έχει βαφτεί κοστούμι , έχει λυθεί σχεδόν όλο το μηχανάκι , έχουν βγει τα μπροστινά για αμμοβολή στις μπότες βαφή αλλαγή τσιμούχες λάδια . Θα βγει άνω Και κάτω τιμονοπλακα θα γράσσαριστουν ρουλεμάν. Θα πρέπει να βγει ψαλίδι γιατί η μια βάση που πιάνει το paddock stand ξεκόλλησε ... aluminum corrosion. Έβγαλα τις δισκοπλακες και οι βίδες ήταν του εμπορίου αλλά ανοξείδωτες. Μεγαλούργησε ο προηγούμενος.....
Οι ζάντες θα πάνε αμμοβολή και βάψιμο. Έχουν λυθεί εμπρός και πίσω δαγκάνες για καθάρισμα και αλλαγή orings
Φρεσκάρισμα στο ohlins πίσω :cry:
this thread is worthless without pics
doctor_john
07/11/2020, 10:07
πες τα γιατί αν τα πω εγώ πιάνεται γκαραζιέρικη κατασκοπία :cool:
telegonos
23/03/2021, 23:42
Θα πρέπει να βγει ψαλίδι γιατί η μια βάση που πιάνει το paddock stand ξεκόλλησε ... aluminum corrosion
Μην το λύσεις άδικα-προκαταβολικά, όταν έρθει η ώρα να κινείται, θα το πας στον Μητσοτάκη (https://www.xo.gr/profile/profile-907481266/el/) (ΟΧΙ τον πρωθυπουργό, σε αυτόν άμα το πας δεν θα μείνει ούτε βίδα αγκαντέμιαστη, πήγε επίσκεψη και στο Αιζενχάουερ εχθές και έχει και πυρηνικό αντιδραστήρα αυτό, μας βλέπω νέο τσέρνομπιλ σε λίγες μέρες) και κατά πάσα πιθανότητα, θα στο κάνει επί τόπου χωρίς λυσίματα.