PDA

View Full Version : Κλοπή κοντέρ από Yamaha XT660X

pl1
05/01/2020, 18:50
Καλησπέρα σε όλους. Πριν από μερικές μέρες μου πήραν το κοντέρ και τη ζελατίνα από το Yamaha XT 660X. Η μηχανή παίρνει μπροστά, ευτυχώς. Το φανάρι και τα φλασάκια τη γλύτωσαν επειδή είχα συναγερμό. Φαντάζομαι οι περισσότεροι γνωρίζετε το πρόβλημα με τα XT660: Το φανάρι, μαζί με το κοντέρ, τα φλασάκια και τη ζελατίνα στηρίζονται σε 2 μόνο βίδες στη μηχανή (+ την πλεξούδα)! Την "ατέλεια" αυτή της Yamaha την εκμεταλλέυονται κάποια λαλακιστήρια που το έχουν βρει σύστημα, αφαιρούν εύκολα με ένα κατσαβίδι τις βίδες, κόβουν την πλεξούδα και μετά πουλάνε όλο το "μούτρο" της μηχανής μεταχειρισμένο γύρω στα 300€. Καινούργιο το κοντέρ μόνο έχει 540€, όλο το σύνολο με την εργασία φτάνει κοντά στα 1000€.

Ερώτηση: Να μπω στο παιχνίδι του "βρίσκω μεταχειρισμένο κοντέρ και καθαρίζω προσωρινά μέχρι να μου το ξανακλέψουν" ή να βάλω κάποιο custom, όπως αυτά της Koso;

Δείτε αυτά που έχω βρει:

Koso DB-01RN (https://www.maxiscoot.com/compteur-multi-fonctions-koso-db01rn-ce-noir-ko-ba041000.html)

Koso DB-EX-02 (https://www.maxiscoot.com/koso-db-ex-02-speedometer-ko-ba048001-3.html)

Έχω βρει κι αυτό αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ταιριάζει, ίσως να το εμποδίζει το κλειδί της μίζας:

Zaddox Digital Speedometer (https://www.motea.com/en/digital-speedometer-for-yamaha-xt-660-r-x-z-tenere-cxs-214447-0)

Πάντως, ένας λόγος που με απωθεί κάπως από το να βάλω το γνήσιο είναι ότι δεν θέλω να ενισχύσω τα λαλακιστήρια και να τα παροτρύνω έτσι έμμεσα να συνεχίζουν να κλέβουν. Επίσης, καλό θα ήταν όσοι είμαστε κάτοχοι XT660 να στείλουμε μια επιστολή στην Yamaha (Hellas/Japan) και να ζητήσουμε να δώσει λύση στην επιδημία των κλοπών λόγω της αστοχίας της: Είτε να ρίξει τις τιμές στα καινούργια κοντέρ για το συγκεκριμένο μοντέλο είτε να μας προτείνει μια πατέντα για να μην βγαίνουν εύκολα τα "μούτρα".

Ευχαριστώ

ioannispar
05/01/2020, 19:19
Φίλε κρίμα για την απώλεια. Μου θύμισες όμως πριν από 15 χρόνια που είχα ένα ΧΤ600 ένα πρωί που γύριζα σπίτι από τη δουλειά το βρήκα με κρεμασμένο το κοντέρ και ο συναγερμός να δείχνει ότι είχε ενεργοποιηθεί! Ευτυχώς δεν μου το φάγανε γιατί θα έμπαινα σε περιπέτειες. Ούτε κομμένο καλώδιο δεν είχα βρει. Από τότε τον έχω αρκετά ευαίσθητο σε ότι μηχανή και να έχω.

Εγώ ανάμεσα στα δύο πρώτα τα Koso θα επέλεγα.

typhoon
06/01/2020, 06:10
Στη θέση σου θα έβαζα το κοσο κ μια μασκουλα acerbis κ τέλος,να μην έχω το άγχος ότι θα μου το ξαναφανε τα μουνοπανα

BLiTzER
06/01/2020, 13:39
Επίσης, καλό θα ήταν όσοι είμαστε κάτοχοι XT660 να στείλουμε μια επιστολή στην Yamaha (Hellas/Japan) και να ζητήσουμε να δώσει λύση στην επιδημία των κλοπών λόγω της αστοχίας της

Αργήσατε όμως τώρα. Περιμέντε τα επόμενα χριστούγεννα.

p@nos
06/01/2020, 14:28
Πάντως, ένας λόγος που με απωθεί κάπως από το να βάλω το γνήσιο είναι ότι δεν θέλω να ενισχύσω τα λαλακιστήρια και να τα παροτρύνω έτσι έμμεσα να συνεχίζουν να κλέβουν. Επίσης, καλό θα ήταν όσοι είμαστε κάτοχοι XT660 να στείλουμε μια επιστολή στην Yamaha (Hellas/Japan) και να ζητήσουμε να δώσει λύση στην επιδημία των κλοπών λόγω της αστοχίας της: Είτε να ρίξει τις τιμές στα καινούργια κοντέρ για το συγκεκριμένο μοντέλο είτε να μας προτείνει μια πατέντα για να μην βγαίνουν εύκολα τα "μούτρα".

Ευχαριστώ

ναι και η αστυνομια να οργανωσει εκπτωσεις στα χειμερινα μπουφαν :uplate:
τι δουλεια εχει η γιαμαχα με τις κλοπες?

Eiver
06/01/2020, 15:38
ναι και η αστυνομια να οργανωσει εκπτωσεις στα χειμερινα μπουφαν :uplate:
τι δουλεια εχει η γιαμαχα με τις κλοπες?

ε πως δεν εχει οπως τα εξηγει ο φιλος
εχει κατασκευασει μια μηχανη που δεν εχει κανενα μετρο αντικλεπτικης προστασιας σε φαναρι μασκα οργανα με δυο εμφανεις βιδες λυνουν ολα αυτα λεει ο φιλος ...παλι καλα που δεν κρεμασαν διπλα και το αντιστοιχο κλειδι για τις βιδες :p

toyar
06/01/2020, 17:26
στα βιδαδικα υπαρχουν βιδες που ξεβιδωνονται μονο αν τις καταστρεψεις με τροχο τρυπανι κλπ
αποτελουν ανασταλτικο παραγοντα για τον κλεφτη

lykourgi
06/01/2020, 18:33
Επίσης, καλό θα ήταν όσοι είμαστε κάτοχοι XT660 να στείλουμε μια επιστολή στην Yamaha (Hellas/Japan) και να ζητήσουμε να δώσει λύση στην επιδημία των κλοπών λόγω της αστοχίας της: Είτε να ρίξει τις τιμές στα καινούργια κοντέρ για το συγκεκριμένο μοντέλο είτε να μας προτείνει μια πατέντα για να μην βγαίνουν εύκολα τα "μούτρα".

Ευχαριστώ

Αυτό λέγεται έξυπνος σχεδιασμός για ευκολία στη συντήρηση, όχι αστοχία στον σχεδιασμό.
Δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες των σχεδιαστών η προστασία από κλοπή του κάθε επιμέρους εξαρτήματος της μοτοσυκλέτας.

Την λύση - πατέντα που ψάχνεις, την έδωσε ο Toyar πιο πάνω. Ειδικές βίδες.

pl1
07/01/2020, 05:43
στα βιδαδικα υπαρχουν βιδες που ξεβιδωνονται μονο αν τις καταστρεψεις με τροχο τρυπανι κλπ
αποτελουν ανασταλτικο παραγοντα για τον κλεφτη

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Παρήγγειλα ήδη το Koso DB-01RN, θα σας ενημερώσω όταν το λάβω και το εγκαταστήσω. Η λύση του toyar είναι καλή, ρωτώντας κάποιον μηχανικό μου είπε κάτι παρόμοιο, ότι μπορεί να γίνει και ποντάροντας τις απλές βίδες + καργαρισμένο διπλό παξιμάδι με την ηλεκτροκόλληση. Επιμένω όμως στην επικοινωνία με την Yamaha για τους εξής λόγους: 1) Να γνωρίζει την κατάσταση και να μην επαναλάβει παρόμοια σχεδιαστικά λάθη στο μέλλον, 2) Να ρίξει τις τιμές στα συγκεκριμένα ανταλλακτικά/εξαρτήματα για την αποτροπή του φαινομένου (άσε που 540€ κοντέρ όταν όλη η μηχανή έχει ~2000€ μεταχειρισμένη πάει πολύ), 3) αν κυκλοφορούσε κάποια έξτρα μπάρα(?) ασφαλείας/προστασίας για τη συγκράτηση του μούτρου ή για την απόκρυψη των βιδών εγώ θα την αγόραζα ευχαρίστως και θα σωζόταν πολύς κόσμος.
Θα στείλω e-mail, θα σας ενημερώσω και για αυτό.

pl1
07/01/2020, 05:48
Αυτό λέγεται έξυπνος σχεδιασμός για ευκολία στη συντήρηση, όχι αστοχία στον σχεδιασμό.
Δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες των σχεδιαστών η προστασία από κλοπή του κάθε επιμέρους εξαρτήματος της μοτοσυκλέτας.

Την λύση - πατέντα που ψάχνεις, την έδωσε ο Toyar πιο πάνω. Ειδικές βίδες.

Ακόμα πιο έξυπνος σχεδιασμός είναι να χρησιμοποιείς κλιπς αντί για βίδες, η συντήρηση γίνεται παιχνίδι... όπως και η κλοπή ;-)

Kickstart
07/01/2020, 10:52
οτι κάνουμε και στις εξατμίσεις φίλε...πόντα στις βίδες και άστους να χτυπιούνται να τις βγάλουν...έτσι κι αλλιώς τις συγκεκριμένες μόνο σε σούπα που θα σπάσει μούτρο (στο απεύχομαι) θα χρειαστεί να τις λύσεις..δεν ξέρω βέβαια λεπτομερώς δεν θυμάμαι από το δικό μας που είχαμε με τον αδερφό μου πριν πολλά χρόνια...(μας το έφαγαν ολόκληρο μέσα από πυλωτή) αν πρέπει να λύνεις για να αλλάξεις και λάμπα μπροστά.

στο μεταξύ κάθε φόρα που διαβάζω για ψειριστικές σε xt θυμάμαι κάποιο φίλο εδώ μέσα που του φαινόταν παράξενο όταν του είχαμε πει κάποιοι αν πάρει xt να προσέχει τα μαμημένα τα κλεφτρόνια γιατί παραμένει ακόμα και σήμερα ένα από τα αγαπημένα τους μηχανάκια, που κακό ψόφο να χουν τα σιχάματα.

toyar
07/01/2020, 11:11
Τα κλεφτρονια ήταν ο μόνος λόγος που δεν πήρα από φίλο άριστο xt σε καλή τιμη πριν χρόνια

telegonos
07/01/2020, 12:23
Εγώ θα έπαιρνα το ''zaddox'' πάντως (το σκέφτομαι για ένα από τα VFR μου)

To βρίσκεις και πολύ φτηνότερα από ali (https://www.aliexpress.com/item/4000491909353.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2a273a768mtP7C&algo_pvid=1efaa8f0-b3f6-4958-a7d4-6b85a49a8781&algo_expid=1efaa8f0-b3f6-4958-a7d4-6b85a49a8781-1&btsid=8f4b3775-0aaf-4152-b849-10e30367178d&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_8,searchweb201603_53)

katsar
07/01/2020, 13:19
Tο δικό μου (600) μια φορά κλάπηκε ,το βρήκαν τα όργανα μετά από περίπου 1 μήνα σακατεμένο .
Το έφτιαξα και μετά μου έκλεψαν σε άλλη πόλη όλο το πλαστικό κοστούμι από τεπόζιτο,τα πλαινά ,μάσκα κτλ.Ε το άφησα έτσι, Max max χρέπι.
Τόση καψούρα με τα ΧΤ έχουν ;

p@nos
07/01/2020, 13:32
τι ειδους αντικλεπτικη πρστασια να εχει δηλαδη?

υπαρχουν απειρα μηχανακια που τα κοντερ βγαινουν με δυο βιδες, οπως επισης και πολλα αλλα πραγματα οπως δαγκανες, ζαντες εξατμισεις κλπ...για ολα αυτα πρεπει να βαλει αντικλεπτικη προστασια το εργοστασιο?

το πως θα προστατεψει κανεις τη μοτο ειναι θεμα που απασχολει τον ιδιοκτητη οχι το εργοστασιο....
οπως ειπωθηκε παραπανω τροποι υπαρχουν αν καποιος θεωρει οτι καποιο εξαρτημα ειναι ευαλωτο σε ελαφροχεριδες

pl1
07/01/2020, 19:08
τι ειδους αντικλεπτικη πρστασια να εχει δηλαδη?

υπαρχουν απειρα μηχανακια που τα κοντερ βγαινουν με δυο βιδες, οπως επισης και πολλα αλλα πραγματα οπως δαγκανες, ζαντες εξατμισεις κλπ...για ολα αυτα πρεπει να βαλει αντικλεπτικη προστασια το εργοστασιο?

το πως θα προστατεψει κανεις τη μοτο ειναι θεμα που απασχολει τον ιδιοκτητη οχι το εργοστασιο....
οπως ειπωθηκε παραπανω τροποι υπαρχουν αν καποιος θεωρει οτι καποιο εξαρτημα ειναι ευαλωτο σε ελαφροχεριδες

Ρε συ p@nos, αν αθροίσεις το κόστος για καινούργιο φανάρι, κοντέρ, φλασάκια, ζελατίνα, πλεξούδα που υπάρχουν στο μούτρο του XT660 φτάνεις κοντά στο 1000άρικο. Άλλο να χάσεις 2 πατάκια ή μία εξάτμιση και άλλο να δώσεις ένα μηνιάτικο επειδή το όλο σύστημα στηρίζεται σε 2 βίδες μόνο. Σκέψου το αλλιώς, φαντάσου ο κινητήρας να στηριζόταν μόνο σε 2 βίδες/πείρους και να στον ψυρίζανε εύκολα. Το ίδιο με εμένα θα έλεγες.

pl1
07/01/2020, 19:10
Τα κλεφτρονια ήταν ο μόνος λόγος που δεν πήρα από φίλο άριστο xt σε καλή τιμη πριν χρόνια

Κι εγώ είναι ο μόνος λόγος που με κάνει να σκέφτομαι να το πουλήσω... :bawl:

p@nos
07/01/2020, 19:23
Ρε συ p@nos, αν αθροίσεις το κόστος για καινούργιο φανάρι, κοντέρ, φλασάκια, ζελατίνα, πλεξούδα που υπάρχουν στο μούτρο του XT660 φτάνεις κοντά στο 1000άρικο. Άλλο να χάσεις 2 πατάκια ή μία εξάτμιση και άλλο να δώσεις ένα μηνιάτικο επειδή το όλο σύστημα στηρίζεται σε 2 βίδες μόνο. Σκέψου το αλλιώς, φαντάσου ο κινητήρας να στηριζόταν μόνο σε 2 βίδες/πείρους και να στον ψυρίζανε εύκολα. Το ίδιο με εμένα θα έλεγες.

το ιδιο συμβαίνει με τα περισσοτερα πραγμα σε γυμνες μοτο και μονοκυλιδρα...αν ενα μηχανακι ειναι επιρεπες σε ψειρισματα, πρεπει να φροντισεις για την ασφαλεια του εσυ ο ιδιος...ειναι δεδομενο οτι οι τιμες για καινουρια ανταλλακτικα ειναι πολυ υψηλες...απο την αλλη μια χαρα μπορεις να βρεις μεταχειρισμενα στην περιπτωση της στραβης

πραγματικα κριμα για την ατυχια σου αλλα αυτο που λες περι αντιπροσωπιας/προστασιας κλπ ειναι απλα παραλογο...

pl1
07/01/2020, 22:43
το ιδιο συμβαίνει με τα περισσοτερα πραγμα σε γυμνες μοτο και μονοκυλιδρα...αν ενα μηχανακι ειναι επιρεπες σε ψειρισματα, πρεπει να φροντισεις για την ασφαλεια του εσυ ο ιδιος...ειναι δεδομενο οτι οι τιμες για καινουρια ανταλλακτικα ειναι πολυ υψηλες...απο την αλλη μια χαρα μπορεις να βρεις μεταχειρισμενα στην περιπτωση της στραβης

πραγματικα κριμα για την ατυχια σου αλλα αυτο που λες περι αντιπροσωπιας/προστασιας κλπ ειναι απλα παραλογο...

p@nos, με συγχωρείς αλλά όσα γράφεις εσύ μου φαίνονται στην καλύτερη από άλλο πλανήτη, όχι απλώς παράλογα. Έχεις μια άποψη, θέλεις να την επιβάλεις χωρίς να γνωρίζεις λεπτομέρειες και χωρίς να τεκμηριώνεις τα όσα γράφεις. Δικαίωμά σου. Μάθε λοιπόν ότι την μηχανή την είχα σε ημίκλειστο πάρκινγκ/πιλοτί, δεμένη από σταθερό σημείο σε κρίκο Abus, με κάμερες στο ταβάνι και συναγερμό με proximity sensor. Πως πήραν το κοντέρ; Δεν θα γράψω τον τρόπο γιατί θα βάλω ιδέες σε μερικούς. Δύο πράγματα μπορώ να κάνω ακόμα: είτε να την βάλω σε κλειστό γκαράζ που παρεπιμπτόντως δεν διαθέτω στην γειτονιά μου είτε να την ανεβάσω στο σπίτι μου. Και πάλι, αν θέλουν μπορούν να την πάρουν/ψειρίσουν και στις δύο περιπτώσεις. Πάντως το φανάρι και τα φλασάκια δεν τα πήραν γιατί δυσκολεύτηκαν επειδή είχα καργάρει τριπλό παξιμάδι στις βίδες στο μούτρο.

Τελικά τι ακριβώς εννοείς με τα "έτσι είναι στα μονοκύλινδρα/γυμνές... πρέπει να φροντίσεις την ασφάλειά του εσύ ο ίδιος... είναι δεδομένες οι υψηλές τιμές κλπ"; Εξήγησέ μου γιατί πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα, εκτός κι αν είσαι ο ψειριστής. Επίσης, πες μου τι έχεις να χάσεις αν στείλεις ένα e-mail στην Yamaha και να την ενημερώνεις για την κατάσταση; 5-10' θα σου πάρει να το γράψεις, δεν θα σου στοιχίσει κάτι, δεν περιμένεις να γίνει κάτι άμεσα ή να σου δώσει ριζική λύση αλλά ελπίζεις ότι στο επόμενο μοντέλο θα φροντίσει να μην βγαίνει τόσο εύκολα το μούτρο ή στην καλύτερη μπορεί να σου δώσει κάποιο tip για την περίπτωσή σου. Ιδανικά να κυκλοφορήσει ένα αξεσουάρ που να διορθώνει το πρόβλημα.

Παιδιά, έχω τον πόνο μου, αλλά παράκληση: Μην είμαστε μονοδιάστατοι και στενοκέφαλοι. Επίσης, αν κάποιος έχει κάποια άποψη για τα προαναφεθέντα 3rd party κοντέρ ας μας πει την γνώμη του (αν τα έχει δοκιμάσει, αν είναι αξιόπιστα κλπ) κι όχι να λέει γενικότητες και να κρίνει τους άλλους.

Φιλικά πάντα, συγνώμη για το ύφος.

p@nos
07/01/2020, 23:04
ρε φιλε τωρα τι να σου πω, το υφος και τις αρλουμπες τις συγχωρω μονο και μονο επειδη καταλαβαινω πως νιωθεις

επειδη δε το εχεις παρει πρεφα εισαι τυχερος μεσα στην ατυχια σου γιατι αντι για ενα κοντερακι θα μπορουσες να εκλεγες ολο το μηχανακι

τεσπα, μια πραγματικα φιλικη συμβουλη, το μηχανακι σου αυτη τη στιγμη ειναι σταμπαρισμενο απο αυτους που σου πηραν ηδη το κοντερ...αν θες να μην εχεις και αλλα στο μελλον, φροντισε καλυτερα την αποθηκευση του και την ασφαλεια του οταν ειναι σταθμευμενο και παρκαρισμενο γιατι αμα περιμενεις απο το rd της γιαμαχα να σου στειλει ανακληση για να μη βγαινει ευκολα το κοντερ σου μαλλον την εβαψες...

αυτα απο μενα και καλη χρονια

telegonos
07/01/2020, 23:17
...

Μπορείς να βάλεις τα aftermarket φτηνά πράγματα, να είναι λειτουργική η μηχανή σου, και σε δεύτερο χρόνο με τον ρυθμό που θέλεις εσύ παίρνεις ΚΑΙ τα γνήσια ανταλλακτικά, να τα έχεις, όχι για να τα βάλεις προσεχώς, αλλά για αν-όταν θα θέλεις να την πουλήσεις.

Έτσι και να σε κλέψουν πάλι, θα κλέψουν τα μικρής αξίας εξαρτήματα, και τα μεγάλης αξίας θα είναι ασφαλή στο σπίτι σου.

Α , και στις ιδιάζουσες περιπτώσεις μη δίνεις και πολύ σημασία, μπορείς απλά να αγνοείς τα μηνύματα, είναι η καλύτερη τακτική.

pl1
08/01/2020, 07:17
Μπορείς να βάλεις τα aftermarket φτηνά πράγματα, να είναι λειτουργική η μηχανή σου, και σε δεύτερο χρόνο με τον ρυθμό που θέλεις εσύ παίρνεις ΚΑΙ τα γνήσια ανταλλακτικά, να τα έχεις, όχι για να τα βάλεις προσεχώς, αλλά για αν-όταν θα θέλεις να την πουλήσεις.

Έτσι και να σε κλέψουν πάλι, θα κλέψουν τα μικρής αξίας εξαρτήματα, και τα μεγάλης αξίας θα είναι ασφαλή στο σπίτι σου.

Α , και στις ιδιάζουσες περιπτώσεις μη δίνεις και πολύ σημασία, μπορείς απλά να αγνοείς τα μηνύματα, είναι η καλύτερη τακτική.

telegonos, συμφωνώ 1000% σε όλα! ;)

Κάτι ακόμα: στο αρχικό μου post μπήκαν τα links των κοντέρ της Koso και της Zaddox κυρίως για τις φωτο, όχι για τις τιμές. Ψάχνοντας περισσότερο, τα κοντέρ αυτά στοιχίζουν (λαμβάνω υπόψη και τα μεταφορικά):

Koso DB-01RN --> Από ebay, 100€.
Koso DB-EX-02 --> Από ebay, 80€
Zaddox Digital Speedometer --> Από ebay, 35€ (ο telegonos το βρήκε και στο AliExpress με 30€ από Κίνα).

Το Zaddox θα το έπαιρνα λόγω της τιμής αλλά κοιτάω τις διαστάσεις και δεν είμαι σίγουρος ότι ταιριάζει, βρίσκει στο κλειδί της μίζας.

To DB-EX-02, αν και είναι το πιο όμορφο κατά εμέ, δεν το προτίμησα για δύο λόγους: 1) μικρότερο κατά 1εκ. σε σχέση με το DB-01RN οπότε χάνεται λίγο, 2) δεν έχει στροφόμετρο.

Το DB-01RN φαίνεται να είναι στις σωστές διαστάσεις, έχει ότι και το γνήσιο της Yamaha + στροφόμετρο, δείχνει να ταιριάζει γάντι στο υπάρχον κενό στο τιμόνι, έχει καλές κριτικές σε όσα -ξένα κυρίως- sites είδα. Υπομονή μέχρι της 20 Ιανουαρίου που θα το παραλάβω.

pl1
28/01/2020, 16:35
Το νέο κοντεράκι εγκαταστάθηκε με επιτυχία. Είναι λίγο μπελαλίδικο στην τοποθέτησή του αλλά μπαίνει. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, φαίνεται ακριβές και αξιόπιστο και έχει τις περισσότερες από τις βασικές ενδείξεις που χρειάζεται κανείς. Ένα μικρό μειονέκτημά του είναι ότι δεν μπορώ να έχω πολλές ενδείξεις ταυτόχρονα (π.χ. ρολόι και χιλιομετρητή μαζί όπως στο παλιό) αλλά είναι μικρό το κακό.

414575

DRAKONET
28/01/2020, 17:25
Αντε καλοριζικο...0 χλμ το εργαλειο !!:D

Bowleno
28/01/2020, 17:28
Αντε καλοριζικο...0 χλμ το εργαλειο !!:D

Αυτό το 0 που βλέπεις είναι το ταχύμετρο :lol:

Καλορίζικο κι από μένα στο παλικάρι :beer:

pl1
28/01/2020, 18:42
Σας ευχαριστώ όλους!

ioannispar
28/01/2020, 19:56
Μεγειές!!!!!!

DRAKONET
28/01/2020, 20:47
Αυτό το 0 που βλέπεις είναι το ταχύμετρο :lol:

Καλορίζικο κι από μένα στο παλικάρι :beer:

ε ναι ρε συ ..ελεος...καπου θα εχει και τα ολικα !

Bowleno
28/01/2020, 20:48
ε ναι ρε συ ..ελεος...καπου θα εχει και τα ολικα !

Το είπε πιο πάνω, η την ώρα θα έχει η τα χιλιόμετρα. Μια ένδειξη κάθε φορά

Saiko
07/02/2020, 14:11
Καλορίζικο....Μια συμβουλή...Βάζεις καλό συναγερμο και πες στον μάστορα να σου περάσει παγίδες μπροστά πισω απο το φανάρι....;-)

Giorgostzan
22/04/2020, 16:57
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω μιας και μου έκλεψαν και εμένα το κοντέρ.Έχω το μοντέλο του 4 το παλιό το DB-01RNθα είναι μια χαρά? Γιατι το γνήσιο της YAMAHA είναι πανακριβο

viper1
22/04/2020, 17:28
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω μιας και μου έκλεψαν και εμένα το κοντέρ.Έχω το μοντέλο του 4 το παλιό το DB-01RNθα είναι μια χαρά? Γιατι το γνήσιο της YAMAHA είναι πανακριβο

Μεταχειρισμένα δεν υπάρχουν? Ούτε ebay?

Giorgostzan
22/04/2020, 17:34
Φίλε δεν έχω εμπιστοσύνη σε μεταχειρισμένα..Απλα ρωτάω αν κάποιος έχει δοκιμασει κάποιο άλλο κοντέρ ΣΕ ΧΤ 660Χ

telegonos
22/04/2020, 18:39
Εγώ θα έβαζα ότι θα μου άρεσε από το aliexpress και θα ταίριαζε κάπως στην μηχανή μου.

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20200422083609&SearchText=motorcycle+meter

Με 22 ευρώ βρήσκεις μια χαρά ηλεκτρονικά κοντέρ, σε ότι γούστο θέλεις (στρόγγυλα, SS, πολύγωνα, με βελόνα, με οθόνη LCD, με οθόνη LED κ.ο.κ.), κι ανέβεις πάνω απο τα 22 τρώς 15 ευρώ εκτελωνισμό ΕΛΤΑ και ΦΠΑ 24% αλλά και πάλι, λίγα βγαίνουν.

Π.χ. αυτό σε πολύγωνο σχέδιο και οθόνη με στοιχεία LED και LCD https://www.aliexpress.com/item/4000491909353.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.51774854Cbf8Ka&algo_pvid=e97427a3-3bc5-4533-8f21-6a5f83334fcf&algo_expid=e97427a3-3bc5-4533-8f21-6a5f83334fcf-8&btsid=0ab6fa8115875733702148581ee993&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Aν δεν θέλεις κινεζιά ή δεν θες να περιμένεις τόσο καιρό να έρθει, και μπορείς να δώσεις κάτι τις παραπάνω, δες π.χ. το trailtech vapor που αντιπροσωπεύεται εδώ Ελλάδα, το έχω στο VFR750F μου και δουλεύει πολύ καλά, προγραμματιζόμενο μέγεθος τροχού, προγραμματιζόμενα yellow και redlines στο στροφόμετρο και στο θερμόμετρο.

https://www.makan.gr/el/10_trailtech

Ενδείξεις νεκρά-πίεσηλαδιού-φλας-σκάλα δεν έχει το συγκεκριμένο αλλά τα έβαλα με άλλο τρόπο, και δεν έχει μετρητή βενζίνης αλλά χέστηκα, πάντα το θεωρούσα παντελώς περιττό όργανο, σιγά μην δεν ξέρω πόση βενζίνη έχει η μηχανή.

pl1
23/04/2020, 19:28
Κρίμα φίλε Giorgostzan για το κοντέρ, σε καταλαβαίνω. Εγώ με το DB-01RN είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αξιόπιστο είναι, όλα καλά. Έχω ένα μικρό θέμα με το δείκτη της βενζίνης αλλά θεωρώ ότι περισσότερο είναι θέμα ρυθμίσεων παρά του κοντέρ. Πρέπει να εισάγω κάποιες τιμές που δηλώνουν την αντίσταση του αισθητήρα της βενζίνης προκειμένου το λαμπάκι να ανάβει σωστά όταν η στάθμη πλησιάζει προς το τέλος αλλά αφενός το έχω αμελήσει και αφετέρου πρέπει να το κάνω μεταξύ γεμισμάτων του ρεζερβουάρ.

Ο telegonos έχει δίκιο, αν το DB-01RN το βρίσκεις ακριβό δοκίμασε κάποιο σχετικά φθηνό ή κάποια κινεζιά από το AliExpress. Π.χ. όταν έψαχνα δεν υπήρχε το παρακάτω το οποίο μπορεί να ήταν η 1η επιλογή μου από άποψη κόστους:

https://www.aliexpress.com/item/4000885559816.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.51774fc93Trs9b&algo_pvid=51752d1d-9ee9-4844-b94a-517c0ab9086a&algo_expid=51752d1d-9ee9-4844-b94a-517c0ab9086a-11&btsid=0ab6f83915876618880397037e2923&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Giorgostzan
23/04/2020, 20:29
Σε ευχαριστώ φίλε έχω παραγγείλει το DB-01RN. ειναι δύσκολο στην τοποθετηση? μπορεί να το κάνει κάποιος ηλεκτρολόγος μηχανικός?

pl1
24/04/2020, 10:13
Με καλό να φτάσει, ένεκα των δυσκολιών στις μεταφορές λόγω κορωνοϊού. Σε γενικές γραμμές η τοποθέτηση είναι εύκολη αλλά καλό είναι να γίνει από κάποιον που έχει μια σχετική εμπειρία. Θα σου πρότεινα τον Σπηλιώτη στο Περιστέρι αν δεν έχεις καταλήξει σε κάποιον, ξέρω ότι έχει τοποθετήσει αρκετά του τύπου αυτού.

hararm123
11/06/2020, 16:02
Θα ηθελα να ρωτησω τον φιλο που τοποθετησε το KOSO DB-01RN εαν το στροφομετρο δουλευει κανονικα στο χτ 660 ?ευχαριστω ....

nasosxtx
12/06/2020, 23:54
Χαιρετω ολη την παρεα.

Τις προαλλες μου φαγανε και μενα ολη την μουρη απο το xt.
απο το πουθενα μια 370αρα, χωρις κοντερ μεχρι τωρα.
οσα θελει ζηταει ο καθενας.

Kepler Fun
13/06/2020, 07:09
Ισως και λίγο εκτος θέματος αυτό που θα πω αλλά είναι χαρακτηριστικό της αδιαφορίας πρόβλεψης της κλοπής από τους κατασκευαστές.

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα πόλης παγκοσμίως το smart 450, δεν κλείδωνε το τιμόνι και οι πόρτες (ειδικά ή πίσω) άνοιγαν για πλάκα.

Το αποτέλεσμα γνωστό.

pl1
21/06/2020, 09:25
Θα ηθελα να ρωτησω τον φιλο που τοποθετησε το KOSO DB-01RN εαν το στροφομετρο δουλευει κανονικα στο χτ 660 ?ευχαριστω ....

Ναι, δουλεύει κανονικά. Με τον δείκτη της βενζίνης έχω ακόμα θέμα. Δεν έχω βρει τις σωστές τιμές των αντιστάσεων για να τις εισάγω στο KOSO και να δουλεύει σωστά το λαμπάκι. Αλλά δεν με πολυνοιάζει, χρησιμοποιώ τον δευτερεύοντα μετρητή και ξέρω ότι περίπου στα 150 χλμ χρειάζομαι γέμισμα.

Χαιρετω ολη την παρεα. Τις προαλλες μου φαγανε και μενα ολη την μουρη απο το xt. απο το πουθενα μια 370αρα, χωρις κοντερ μεχρι τωρα. οσα θελει ζηταει ο καθενας.
Κρίμα φίλε μου, σε καταλαβαίνω. Γνώμη μου είναι να μην σκάσεις φράγκα στα κλεφτρόνια, βάλε ένα aftermarket κοντέρ και άσ'τους να βάλουν στον πάτο τους το γνήσιο.

nasosxtx
22/06/2020, 21:41
Ναι, δουλεύει κανονικά. Με τον δείκτη της βενζίνης έχω ακόμα θέμα. Δεν έχω βρει τις σωστές τιμές των αντιστάσεων για να τις εισάγω στο KOSO και να δουλεύει σωστά το λαμπάκι. Αλλά δεν με πολυνοιάζει, χρησιμοποιώ τον δευτερεύοντα μετρητή και ξέρω ότι περίπου στα 150 χλμ χρειάζομαι γέμισμα.

Κρίμα φίλε μου, σε καταλαβαίνω. Γνώμη μου είναι να μην σκάσεις φράγκα στα κλεφτρόνια, βάλε ένα aftermarket κοντέρ και άσ'τους να βάλουν στον πάτο τους το γνήσιο.σε ευχαριστω φιλε,οταν λες Aftermarket μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος;
εννοειται δεν παιρνω απο κλεφτρονια αλλα οταν ενα μαγαζι τα χει χυμα χωρις παραστατικη η απο αγγελια απο που ερχονται ολα αυτα;
γνησιο τι να λεμε,παιρνεις αμαξι με τα ιδια λεφτα:a7:

sapila racing
23/06/2020, 10:50
σε ευχαριστω φιλε,οταν λες Aftermarket μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος;
εννοειται δεν παιρνω απο κλεφτρονια αλλα οταν ενα μαγαζι τα χει χυμα χωρις παραστατικη η απο αγγελια απο που ερχονται ολα αυτα;
γνησιο τι να λεμε,παιρνεις αμαξι με τα ιδια λεφτα:a7:

Ποσο πιο συγκεκριμένος να γίνει?
KOSO DB-01RN λέει παραπάνω, ψάξτο και θα το βρείς και σε Ελληνικά μαγαζιά καινούριο και με εγγύηση.

spereneka
07/07/2020, 13:10
Καλησπέρα,

Μου έκλεψαν και μένα προχτές το βράδυ όλη τη μούρη του ΧΤ, μάσκα, ζελατίνα, φανάρι, βάση φαναριού, κοντέρ, φλας.. Δε θέλω να βάλω τα προφανώς κλεμμένα που βρίσκω στο car.gr και ψάχνω άλλες λύσεις. Ρώτησα τον μηχανικό στο συνεργείο που πηγαίνω και μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει να συνδέσει after market κοντέρ. Μπορεις να μου πεις που τοποθέτησες το δικό σου; Αν προτιμάς να μου το πεις πιο ιδιωτικά μπορώ να σου στείλω τηλέφωνο ή mail.

Ευχαριστώ
Νίκος

spereneka
07/07/2020, 13:11
Το νέο κοντεράκι εγκαταστάθηκε με επιτυχία. Είναι λίγο μπελαλίδικο στην τοποθέτησή του αλλά μπαίνει. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, φαίνεται ακριβές και αξιόπιστο και έχει τις περισσότερες από τις βασικές ενδείξεις που χρειάζεται κανείς. Ένα μικρό μειονέκτημά του είναι ότι δεν μπορώ να έχω πολλές ενδείξεις ταυτόχρονα (π.χ. ρολόι και χιλιομετρητή μαζί όπως στο παλιό) αλλά είναι μικρό το κακό.

414575

Καλησπέρα,

Μου έκλεψαν και μένα προχτές το βράδυ όλη τη μούρη του ΧΤ, μάσκα, ζελατίνα, φανάρι, βάση φαναριού, κοντέρ, φλας.. Δε θέλω να βάλω τα προφανώς κλεμμένα που βρίσκω στο car.gr και ψάχνω άλλες λύσεις. Ρώτησα τον μηχανικό στο συνεργείο που πηγαίνω και μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει να συνδέσει after market κοντέρ. Μπορεις να μου πεις που τοποθέτησες το δικό σου;

Ευχαριστώ
Νίκος

spereneka
07/07/2020, 13:15
Χαιρετω ολη την παρεα.

Τις προαλλες μου φαγανε και μενα ολη την μουρη απο το xt.
απο το πουθενα μια 370αρα, χωρις κοντερ μεχρι τωρα.
οσα θελει ζηταει ο καθενας.

Καλησπέρα,

Όπως έγραψα και στο παραπάνω μήνυμα μου έκλεψαν προχτές και μένα όλη τη μούρη. Δε θέλω να αγοράσω κλεμμένα οπότε ψάχνω άλλες λύσεις. Μπορείς να μου πεις τι έκανες για το φανάρι, βάση φαναριού, μάσκα και ζελατίνα; Τα πήρες αυθεντικά;

Ευχαριστώ
Νίκος

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από την παρέα για τα αλλεπάλληλα μηνύματα αλλά είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ και λόγω κλοπής και λόγω του κόστους των ανταλλακτικών :)

pl1
15/07/2020, 08:18
Όπως έγραψα και στο παραπάνω μήνυμα μου έκλεψαν προχτές και μένα όλη τη μούρη. Δε θέλω να αγοράσω κλεμμένα οπότε ψάχνω άλλες λύσεις. Μπορείς να μου πεις τι έκανες για το φανάρι, βάση φαναριού, μάσκα και ζελατίνα; Τα πήρες αυθεντικά;

Ευχαριστώ
Νίκος

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από την παρέα για τα αλλεπάλληλα μηνύματα αλλά είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ και λόγω κλοπής και λόγω του κόστους των ανταλλακτικών

Καλημέρα,

Εμένα δεν μου είχαν πάρει φανάρι και φλασάκια, μόνο κοντέρ και ζελατίνα. Μπορείς να βάλεις μια aftermarket μάσκα, αν δεν θέλεις να πάρεις τα "γνήσια-μεταχειρισμένα" που βρίσκεις στις αγγελίες. Προτείνω τον Σπηλιώτη στο Περιστέρι για την τοποθέτησή τους. Από εκεί και πέρα, φαντάζομαι ότι υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά.

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά.

nasosxtx
15/07/2020, 23:15
Γεια σου φιλε μου,λυπαμαι για την απωλεια σου,ξερω πως νοιωθεις,δεν χωνευεται με τιποτα.
Δυστυχως τα εβαλα απο car.gr,απο εναν τυπο που ειχε και καλα αποθηκη με 'μεταχειρισμενα',αντε βρες ακρη,τον βρηκε ο μηχανικος μου.
Και αυτος μου ειπε οτι δεν βαζει το aftermarket κοντερ επανω και ψαχνει για γνησιο,δεν βρισκει ευκολα η ολα ειναι φθαρμενα η με οτι να ναι χιλιομετρα που δεν ταιριαζουν με το κτεο μου,και εννοειται πανακριβα.
Την εβαλες καπου την μηχανη τωρα σε ασφαλη χωρο;

spereneka
27/08/2020, 11:18
Γεια σου φιλε μου,λυπαμαι για την απωλεια σου,ξερω πως νοιωθεις,δεν χωνευεται με τιποτα.
Δυστυχως τα εβαλα απο car.gr,απο εναν τυπο που ειχε και καλα αποθηκη με 'μεταχειρισμενα',αντε βρες ακρη,τον βρηκε ο μηχανικος μου.
Και αυτος μου ειπε οτι δεν βαζει το aftermarket κοντερ επανω και ψαχνει για γνησιο,δεν βρισκει ευκολα η ολα ειναι φθαρμενα η με οτι να ναι χιλιομετρα που δεν ταιριαζουν με το κτεο μου,και εννοειται πανακριβα.
Την εβαλες καπου την μηχανη τωρα σε ασφαλη χωρο;

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται, τελικά εγώ έβαλα μία μάσκα/φανάρι Polisport που δε δείχνει κι άσχημα και ένα κοντέρ vapor της trailtech. Το αρνητικό του κοντέρ είναι ότι δεν έχει ενδειξη για βενζίνη αλλά αυτό το υπολογίζω από τα χιλιόμετρα που κάνω.

Τη μηχανή τη βάζω σε γκαράζ πλέον..

Kickstart
27/08/2020, 11:25
το νου σας πάντως παιδιά...τώρα τις μέρες του Αυγούστου έγδυσαν (2η φορα) το xt ενός γνωστού μου στην περιοχή που κατοικώ.

μοντέλο 2002 και του πήραν μούτρο, κοντέρ μπροστινό φτερό και πλαϊνά πλαστικά...

δεν σταματά ποτέ αυτή η μάστιγα με τα xt να παραμένουν αγαπημένα των καταραμένων κλεφτών.

billy84
27/08/2020, 11:57
Δυστυχώς πρέπει κατά την αγορά να συνυπολογιζεται και το ποσό τα κυνηγάνε,οπως υπολογίζονται άλλοι παράγοντες (ομορφιά, καλή τιμή κλπ). Αν δεν υπάρχει κλειστό πάρκινγκ πρέπει να είναι ο βασικότερος παράγοντας.

stral3x
05/10/2020, 15:31
Καλησπέρα, δυστυχώς είμαι ομοιοπαθούντας. Θέλω να ρωτήσω αν τα aftermarket κάνουν όλη τη δουλειά που κάνουν τα yamaha.
Δηλαδή:
1. Καταγραφή και υπόδειξη βλαβών
2. Ρύθμιση κινητήρα (πχ ψεκασμό)
Μου είπαν ότι πιθανόν να έχω πρόβλημα με αυτά.
Ευχαριστώ πολύ

viper1
05/10/2020, 16:44
Καλησπέρα, δυστυχώς είμαι ομοιοπαθούντας. Θέλω να ρωτήσω αν τα aftermarket κάνουν όλη τη δουλειά που κάνουν τα yamaha.
Δηλαδή:
1. Καταγραφή και υπόδειξη βλαβών
2. Ρύθμιση κινητήρα (πχ ψεκασμό)
Μου είπαν ότι πιθανόν να έχω πρόβλημα με αυτά.
Ευχαριστώ πολύ

Γιατί το μαμά κάνει ρύθμιση κινητήρα από το κοντέρ?

S705
05/10/2020, 16:51
Παίζεις λίγο με το co.

alexis72
05/10/2020, 17:07
σας κλέβουν τα οργανα γιατί ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να ξεβισωσει το κωλόπαιδο τις απλές βίδες της πλάκας που εχει ,
γείτονας που το αγόρασε μετ/νο ,την ιδια μέρα εβαλε αλενόβιδες κ κάτι αλλες με παράξενο κεφάλι κ βρήκε την ησυχία του ...
εχει συναγερμό βέβαια κ το εχει πάντα φάτσα οπου πηγαίνει ,ναι απο το κοντέρ ρυθμίζεις την co κ ρυθμιση στροφών κινητήρα κ στροφόμετρο δείχνει μου ελεγε...

stral3x
05/10/2020, 17:14
Εμένα δε το ξεβίδωσαν. Έκαψαν την κουκούλα κάνοντας μια μικρή τρύπα με αναπτήρα και το ξήλωσαν σπάζοντας βίδες πιθανόν με κάποιο λοστό...
Είχα και συναγερμό που εκ των υστέρων κατάλαβα ότι πρέπει να χτύπησε μια φορά αλλά δεν ξύπνησα ούτε εγώ ούτε η φίλη μου. Πάντα ξυπνάω με το συναγερμό εν τω μεταξύ. Δεν ξέρω πως το έχασα αυτό;

notorious94
27/04/2022, 00:02
Καλησπερα παιδια μολις μου ψιρισανε και μενα το κοντερ ΤΑ Κ#ΛΟΠΑΙΔΙΑ! μην πω τιποτα χειροτερο και φαω ban! Θελω να ρωτησω το KOSO SPEEDOMETER DB01RN ειναι καλο τελικα? Σε εναν μαστορ που ρωτησα μου ειπε οτι ρουφαει την μπαταρια και δεν θα μπορω να βαλω μπρος που και που. ισχυει? ευχαριστω

viper1
27/04/2022, 06:58
Δείτε και αυτό
https://www.motea.com/en/digital-speedometer-for-yamaha-xt-660-r-x-zaddox-sm8-a035617-0

Ποιο οικονομικό από το koso

strokt up
18/01/2024, 15:26
Παθών. Έχουμε κάποιο μπουσουλα τι γίνεται με τα καλώδια που έκοψαν για κοντέρ και φανάρι; 10 καλωδια είναι ολα και όλα, να συνδέσω λίγο ενα φανάρι και δύο φλας μέχρι να δω τι θα κάνω με το κοντέρ.

viper1
18/01/2024, 16:11
Παθών. Έχουμε κάποιο μπουσουλα τι γίνεται με τα καλώδια που έκοψαν για κοντέρ και φανάρι; 10 καλωδια είναι ολα και όλα, να συνδέσω λίγο ενα φανάρι και δύο φλας μέχρι να δω τι θα κάνω με το κοντέρ.

Wiring diagram στο service manual

strokt up
18/01/2024, 19:18
Wiring diagram στο service manual

Το πρώτο wiring manual που βρήκα θέλει να έχεις τελειώσει τις σπουδές σαν ηλεκτρονικός για να βγάλεις άκρη.