View Full Version : Επισκευή ελαστικού τιούμπλες στο πουθενά.
GEORGIOS
17/01/2020, 21:09
https://www.youtube.com/watch?v=V0nrZadIQxA :cool:
Με μικρότερους λεβιέδες λες να μπορούσε να το βγάλει;
Coyote.V
17/01/2020, 21:13
Με μικρότερους λεβιέδες λες να μπορούσε να το βγάλει;
Δεν έχω προσπαθήσει αλλά δεν ζορίζεται ιδιαίτερα με αυτούς που έχει... οπότε και λίγο πιο μικροί με περισσότερη δύναμη όμως θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα.. στο φινάλε βάλε την μανέλλα του τροχού για προέκταση αν έχει το σετ σου αλλιώς προμηθεύσου μια προέκταση πλακέ σωλήνα.
Kas_Tracer
17/01/2020, 22:39
Δείτε και τους ειδικούς πως το κάνουν
https://www.youtube.com/watch?v=2nTfs6xWlQM
Μπράβο της! Βέβαια 2 ώρες 40 λεπτά για κάποια που δείχνει έμπειρη, μαρτυρά ότι είναι μάλλον πολύ δύσκολη εργασία για κάποιον άπειρο.
Σε ποδήλατο έχω δει να αλλάζουν μέσα στη νύχτα στο δρόμο μέσα σε 3 λεπτά (παρέα τριών ατόμων, πίσω λάστιχο).
GEORGIOS
17/01/2020, 23:50
Με χέρια κατάμαυρα από τα λάστιχα, κάθε τόσο έφτιαχνε τα μαλλιά της που έπεφταν μπροστά στα μάτια της.
Δέστα κυρά μου πίσω να μη σε εμποδίζουν και να μην τα λερώνεις.
sapila racing
18/01/2020, 09:20
Η BMW στα εργαλεία των GS είχε και λεβιέδες.
Δεν πιστεύω ότι τους είχε για ομορφιά.
Εχεις κολλήσει με τους λεβιέδες και νομίζεις οτι θα ξεζαντάρεις και ξαναζαντάρεις το λάστιχο ετσι απλά.
Δεν διαβάζεις αυτα που σου γράφουν.
Coyote.V
18/01/2020, 09:50
Όποιος θέλει να δει αν θα τα καταφέρει φτιάχνει καφεδάκι ένα ΣΚ στο γκαράζ του και προσπαθεί βάση του βίνδεο που έβαλα να το ξεζαντάρει και να το ζαντάρει.
Απλά πράγματα.
Μη ξεχάσει μετά να πάει για ζυγοστάθμιση... ε;
GEORGIOS
18/01/2020, 10:14
Εχεις κολλήσει με τους λεβιέδες και νομίζεις οτι θα ξεζαντάρεις και ξαναζαντάρεις το λάστιχο ετσι απλά.
Δεν διαβάζεις αυτα που σου γράφουν.
Βρε θα δοκιμάσω αν μπορώ έξω από το σπίτι μου, αν δεν μπορώ τέλος.
Αφού τα μαζέψω όλα, θα κάτσω ένα Σαββατοκύριακο να τα δοκιμάσω, τρόμπες, υγραέριο, κομπρεσεράκι, λεβιέδες, ...
Ακόμη και κορδόνια θα δοκιμάσω σε ένα παλιό λάστιχο.
Εννοείται θα παρουσιάσω εδώ τα αποτελέσματα.
Παρήγγειλα λεβιέδες 20 και 30 εκατοστά.
GEORGIOS
18/01/2020, 10:26
Όποιος θέλει να δει αν θα τα καταφέρει φτιάχνει καφεδάκι ένα ΣΚ στο γκαράζ του και προσπαθεί βάση του βίνδεο που έβαλα να το ξεζαντάρει και να το ζαντάρει.
Απλά πράγματα.
Σε δρόμο, σε ανοιχτό χώρο, θα κάνω τις δοκιμές γιατί όπως έχω γράψει πιο πάνω, θα κάνω δοκιμή και με γκαζάκι. :lol:
Μετά θα πάω τις ρόδες για ζυγοστάθμιση γιατί θα βάλω και τις γωνιακές βαλβίδες.
karellen
18/01/2020, 10:45
Παρήγγειλα λεβιέδες 20 και 30 εκατοστά.
Ο 20 εκατοστά θα σε δυσκολέψει,είναι κοντός.
GEORGIOS
18/01/2020, 10:53
Ο 20 εκατοστά θα σε δυσκολέψει,είναι κοντός.
Θα δοκιμάσω πρώτα με 20, γιατί χωράει μέσα στα εργαλεία που έχω κάτω από την σέλα.
Αν δεν μπορώ ούτε με 30, εγκαταλείπω μετά γίνεται υπερβολικό για μεταφορά.
Η BMW στα εργαλεία των GS, έχει 15 εκατοστά λεβιέδες. :)
andreastwin
18/01/2020, 11:02
Επειδή δεν είμαι γνώστης των BMW, μήπως τους λεβγιεδες τους έχει σε μοντελα με σαμπρέλα!!! Γιατί το λάστιχο με σαμπρέλα είναι πιο εύκολο να το ξεζανταρει κάποιος .καμια σχέση με τα τιουμπλες.
doctor_john
18/01/2020, 11:16
Απλά πράγματα.
Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τα βασικά της ζυγοστάθμισης έτσι ώστε να μπορούμε να φέρουμε
μια ισορροπία αν χρειαστεί.
Αναμένουμε λοιπόν νέο βίνδεο με οδηγίες για ζυγοστάθμιση στη μέση της στέπας. :p
ioannispar
18/01/2020, 15:17
Αναμένουμε λοιπόν νέο βίνδεο με οδηγίες για ζυγοστάθμιση στη μέση της στέπας. :p
Αυτό θα είναι το εύκολο κομμάτι, αρκεί να μην φυσάει.
Coyote.V
18/01/2020, 15:29
Στη μέση της στέπας πας αζυγοστάθμιστός... μάλλον είναι το τελευταίο που θα σε πειράξει. :D
Με χέρια κατάμαυρα από τα λάστιχα, κάθε τόσο έφτιαχνε τα μαλλιά της που έπεφταν μπροστά στα μάτια της.
Δέστα κυρά μου πίσω να μη σε εμποδίζουν και να μην τα λερώνεις.
Στα αρχιδια της το μαλλί! :lol:
Grafton 505
18/01/2020, 16:07
Οπότε το πρόβλημα τώρα δεν είναι η τρύπα ;;;;;;;
Είδες που δεν πείναγες αλλά δίψαγες ;;;;;
:a014:
ioannispar
18/01/2020, 17:31
Οπότε το λάστιχο το βγάλαμε, την τρύπα την κλείσαμε, το ξανά ζαντάραμε και τελικά θα μείνουμε εκεί για μία ζυγοστάθμιση ;;;;;;;
Εγώ θα έπαιρνα μαζί μου δύο ρεζέρβες, μία για μπροστά και μία για πίσω, ή θα πάρω Vespa να ησυχάσω!!!!!!!!!!:smokin:
andreastwin
18/01/2020, 19:41
24 σελιδες για να εμπεδωση οτι δεν υπαρχει περιπτωση στην μεση του πουθενα να ξεζανταρι λαστιχο για να βαλει σαμπρελα.:a26:το μονο που θα εχεις μαζι σου ειναι κορδονια, με τρομπα, η co2 φιαλιδια.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
παρετουμε τις προσπαθειας,
Μπορεί να έχει έναν έξτρα τροχό στην μπαγκαζιέρα, για τέτοιες περιπτώσεις.
GEORGIOS
18/01/2020, 20:05
Στη μέση της στέπας πας αζυγοστάθμιστός... μάλλον είναι το τελευταίο που θα σε πειράξει. :D
Επειδή είμαστε Ελλάδα, υπάρχει πιθανότητα να βρέχει στο βουνό που θα μείνεις από λάστιχο.
Οπότε χρειάζεται να έχεις και μια τέντα και ορθοστάτες (εκτός αν έχει δέντρα) για να την στήσεις και να δουλεύεις από κάτω.
Και για τον ήλιο της στέπας είναι χρήσιμη η τέντα. :lol:
Coyote.V
18/01/2020, 20:22
Επειδή είμαστε Ελλάδα, υπάρχει πιθανότητα να βρέχει στο βουνό που θα μείνεις από λάστιχο.
Οπότε χρειάζεται να έχεις και μια τέντα και ορθοστάτες (εκτός αν έχει δέντρα) για να την στήσεις και να δουλεύεις από κάτω.
Και για τον ήλιο της στέπας είναι χρήσιμη η τέντα. :lol:
Στη Ελλάδα αλλάζεις λάστιχο με το ραντάτο, μουντζούρα στο μπράτσο και ιδρωμένος... αλλά να φοράς ΑΧ. Τι γκέι καταστάσεις είναι αυτές με τα τεντάκια;
Η BMW στα εργαλεία των GS είχε και λεβιέδες.
Δεν πιστεύω ότι τους είχε για ομορφιά. το να βγαλεις το λαστιχο με τους λεβιεδες ειναι το ευκολο της υποθεσης, με αρκετο κινδυνο βεβαια να το καταστρεψεις αμα δεν εισαι εμπειρος στο θεμα...
το δυσκολο ειναι να το ξεκουμπωσεις απο το δοντι της ζαντας.. η μηπως νομιζεις οτι επειδη καταφερνει να το κανει ο τυπος στο βιντεο χρησιμοποιωντας ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη μηχανη μπορουν ολοι?
και αμα δεν εχεις διπλο σταντ τι κανεις? εγω παντως που ξερω ακριβως πως να ξεκουμπωσω και να ξεζανταρω λαστιχο (οπως προειπα το εχω κανει εκατομυρια φορες τα τελευταια 25 χρονια, και το κανω 30 φορες καθε μερα) αμα δοκιμασω να κανω αυτο που εκανε ο τυπας στο βιντεο, θα καταληξω μαζι με τη μηχανη ξαπλα..
GEORGIOS
18/01/2020, 20:32
το να βγαλεις το λαστιχο με τους λεβιεδες ειναι το ευκολο της υποθεσης, με αρκετο κινδυνο βεβαια να το καταστρεψεις αμα δεν εισαι εμπειρος στο θεμα...
το δυσκολο ειναι να το ξεκουμπωσεις απο το δοντι της ζαντας.. η μηπως νομιζεις οτι επειδη καταφερνει να το κανει ο τυπος στο βιντεο χρησιμοποιωντας ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη μηχανη μπορουν ολοι?
και αμα δεν εχεις διπλο σταντ τι κανεις? εγω παντως που ξερω ακριβως πως να ξεκουμπωσω και να ξεζανταρω λαστιχο (οπως προειπα το εχω κανει εκατομυρια φορες τα τελευταια 25 χρονια, και το κανω 30 φορες καθε μερα) αμα δοκιμασω να κανω αυτο που εκανε ο τυπας στο βιντεο, θα καταληξω μαζι με τη μηχανη ξαπλα..
Τώρα έγινες πιο σαφής.
Αλλά θα κάνω μια δοκιμή.
Coyote.V
18/01/2020, 20:33
Καλά Μικέ επειδή είναι η δουλειά σου μπορεί να μας πετάξεις και χειροβομβίδα....:lol: Αλλά κάποιος μπορεί να το 'χει... να μπορεί να το κάνει.
GEORGIOS
18/01/2020, 20:41
Στη Ελλάδα αλλάζεις λάστιχο με το ραντάτο, μουντζούρα στο μπράτσο και ιδρωμένος... αλλά να φοράς ΑΧ. Τι γκέι καταστάσεις είναι αυτές με τα τεντάκια;
Χωρίς τέντα δεν πάω πολυήμερη εκδρομή με την μηχανή που πάντα θα είναι με διανυκτέρευση στο ύπαιθρο.
Καλά Μικέ επειδή είναι η δουλειά σου μπορεί να μας πετάξεις και χειροβομβίδα....:lol: Αλλά κάποιος μπορεί να το 'χει... να μπορεί να το κάνει. σαφως και καποιος μπορει να το χει και να μπορει να το κανει... αλλα συνηθως σε αυτη τη περιπτωση απλα το κανει, δε μπαινει εδω μεσα και ρωταει τα τι και πως και ποσο μακρυ λεβιε θελει.. αμα το 'χει ξερει τι χρειαζεται και πως..
Coyote.V
18/01/2020, 20:58
σαφως και καποιος μπορει να το χει και να μπορει να το κανει... αλλα συνηθως σε αυτη τη περιπτωση απλα το κανει, δε μπαινει εδω μεσα και ρωταει τα τι και πως και ποσο μακρυ λεβιε θελει.. αμα το 'χει ξερει τι χρειαζεται και πως..
Αν θεωρήσουμε ότι έχει επιφοίτηση από το άγιο πνεύμα, συμφωνώ. Για τα πάντα υπάρχει πρώτη φορά και ο σοφός άνθρωπος ρωτάει, μαθαίνει...
Kas_Tracer
18/01/2020, 21:10
Βρήκαμε κι αλλο τρόπο χωρίς λεβιέδες , αλλά με μπόλικα δεματικά (μεγάλα)
Πλάκα έχει :p https://www.youtube.com/watch?v=U9MpgD-xIjg
GEORGIOS
18/01/2020, 22:20
Επειδή δεν είμαι γνώστης των BMW, μήπως τους λεβγιεδες τους έχει σε μοντελα με σαμπρέλα!!! Γιατί το λάστιχο με σαμπρέλα είναι πιο εύκολο να το ξεζανταρει κάποιος .καμια σχέση με τα τιουμπλες.
Στα GS με τιούμπλες. Aλλά επειδή το πρώτο GS είχε λάστιχα με σαμπρέλες, πιθανόν να συνέχιζαν εκ παραδρομής να βάζουν τους ίδιους λεβιέδες που είχαν βάλει στο πρώτο GS.
Στα GS με τιούμπλες. Aλλά επειδή το πρώτο GS είχε λάστιχα με σαμπρέλες, πιθανόν να συνέχιζαν εκ παραδρομής να βάζουν τους ίδιους λεβιέδες που είχαν βάλει στο πρώτο GS.
η ξερω γω να βαζουν την ιδια εργαλειοθηκη σε ΟΛΑ τα μοντελα... ακομα και στο K1600GT.... (που για να βγαλεις τροχο πρεπει να λυσεις το μισο μηχανακι..)
Το επόμενο στάδιο είναι να βάζεις το μακαρόνι, ενώ κάνεις έντο. Χρειάζεται άμα σε κυνηγάει βρεγμένο λιοντάρι στη μέση της στέπας.
Coyote.V
19/01/2020, 16:59
Διακρίνω ένα δισταγμό....
η ξερω γω να βαζουν την ιδια εργαλειοθηκη σε ΟΛΑ τα μοντελα... ακομα και στο K1600GT.... (που για να βγαλεις τροχο πρεπει να λυσεις το μισο μηχανακι..)
Ορίστε, βρήκαμε πάτημα, βγάλαμε μπουρδέλο την εταιρία.... ποια; την BMW...:a2:
doctor_john
19/01/2020, 17:08
άστα τα παιδιά να ρίχνουν τις τιμές..
GEORGIOS
19/01/2020, 18:39
Ορίστε, βρήκαμε πάτημα, βγάλαμε μπουρδέλο την εταιρία.... ποια; την BMW...:a2:
Στην BMW θα ξεσπάσουμε που δεν κάλεσαν οι παπάρες οι Γερμανοί την Ελλάδα στην διάσκεψη για την Λιβύη.
Τι θα έλεγες αν στις εξετάσεις για άδεια οδήγησης έβαζαν και επισκευή ελαστικού; :lol:
Coyote.V
19/01/2020, 19:34
Στην BMW θα ξεσπάσουμε που δεν κάλεσαν οι παπάρες οι Γερμανοί την Ελλάδα στην διάσκεψη για την Λιβύη.
Τι θα έλεγες αν στις εξετάσεις για άδεια οδήγησης έβαζαν και επισκευή ελαστικού; :lol:
Για ποιο λόγο, εγώ γουστάρω να πληρώνω οδική... αν έρθει να με πάρει από την στέπα είναι άλλο θέμα. Αν ένα λιοντάρι είναι βρεμένο έχει διαφορά από το στεγνό;
doctor_john
19/01/2020, 19:43
Οι γιουγκοσλάβοι που ξέσπασαν στις φαρμακευτικές τους κάναν την χώρα δύο και γέμισαν και λακούβες...
Είναι δυνατόν να σε πείραξε το πιο αγαθό που έχουν κάνει ξεκάθαρα εναντίον μας τα τελευταία 100 χρόνια;
Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι μας εκτρέφουν όπως εμείς τα κατσίκια;
Για ποιο λόγο, εγώ γουστάρω να πληρώνω οδική... αν έρθει να με πάρει από την στέπα είναι άλλο θέμα. Αν ένα λιοντάρι είναι βρεμένο έχει διαφορά από το στεγνό;
Το βρεγμένο λιοντάρι βρωμάει