View Full Version : Carbon vs carbon + fiberglass
Vagelis26b
18/01/2020, 14:04
Καλησπέρα παιδιά με μια γρήγορη απορία, για όποιον γνωρίζει.. Μεταξύ ενός κομματιού 100% carbon και ενός κομματιού carbon + fiberglass ,ως προς την αντοχή στον χρόνο, φθορά,ηλιο κλπ υπάρχει κάποια ουσιώδης διαφορά; η μόνο στο ότι το ατόφιο carbon θα είναι πιο ελαφρύ;
Τι είναι το carbon +fiberglass?
Ή το ένα ή το άλλο δε χρησιμοποιουμε?
Γίνονται αυτά τα δυο μαζί?
Κάτσε να μάθω κι εγώ κάτι επί τη ευκαιρία!
Vagelis26b
18/01/2020, 15:00
Ψάχνω 2 εμπρός φτερακια για το mille σε καρμπον. Και είδα ότι υπάρχουν εταιρειες που σου δίνουν επιλογή για carbon η carbon + fiberglass.. Με το πρώτο σε ελαφρώς πιο υψηλή τιμή...
Vagelis26b
18/01/2020, 15:02
https://www.ffcarbon.com/en/Aprilia/RSV-1000R/Carbon-Cockpit-Fairing-Side-Panels-for-Aprilia-RSV-1000R-2004-2009-Carbon-Fiberglass-Plain-Weave-Glossy-Carbon-Fiberglas-Plain-Weave-Glossy.html
ioannispar
18/01/2020, 15:10
Στην περίπτωση σου η διαφορά είναι μόνο οπτική και στην τιμή. Η ρητίνη που είναι περασμένα έχει αντοχή σε συνθήκες που ζητάς και είναι ψημένα με τον κατάλληλο τρόπο.
ioannispar
18/01/2020, 15:14
Τι είναι το carbon +fiberglass?
Ή το ένα ή το άλλο δε χρησιμοποιουμε?
Γίνονται αυτά τα δυο μαζί?
Κάτσε να μάθω κι εγώ κάτι επί τη ευκαιρία!
Βέβαια γίνεται και προσθέτει επιπλέον αντοχή με μικρότερο κόστος, αλλά μεγαλύτερο βάρος. Επίσης υπάρχει και ο συνδυασμός carbon+kevlar που δίνει πολύ μεγαλύτερες αντοχές αλλά και τεράστιο κόστος. Να πω πως πάντοτε εξαρτάται και η πλέξη που χρησιμοποιείται για την κάθε περίπτωση.
Vagelis26b
18/01/2020, 15:33
Ευχαριστώ για την απάντηση.. Οπτικά πάντως απ ότι βλέπω δε φαίνεται να έχουν διαφορά τα 2 κομμάτια, και στα 2 carbon look φαίνεται να είναι!
ioannispar
18/01/2020, 15:47
Καλά το λες..., carbon LOOK, είναι και τα δύο αλλά το 100% Carbon είναι 100% , ενώ το άλλο από την μέσα μεριά (συνήθως) θα είναι fiberglass. Νομίζω πως σου κάνει η φτηνή λύση, εκτός αν θα κατέβεις σε τίποτα αγώνες και θέλεις να ελαφρύνεις την μοτό σου.:wave2:
Vagelis26b
18/01/2020, 16:47
Τα φτερακια είναι μικρα δε με νοιάζει από εκεί να κάνει κάποια διάφορα ,είναι ξεκάθαρα θέμα εμφάνισης. Θα ήθελα όμως να κρατήσει στο χρόνο, γι αυτό ρώτησα αν θα έχει μετά από καιρό διάφορα λόγω φθοράς..
ioannispar
18/01/2020, 17:26
Δεν θα έχει διαφορά με τον καιρό γιατί είναι φτιαγμένα για εξωτερικές συνθήκες. Κατά την γνώμη μου πάρε τα πιο φτηνά.
Vagelis26b
18/01/2020, 17:38
Αυτό έκανα φίλε, thanks!!!
ioannispar
18/01/2020, 17:43
:beer:
https://www.ffcarbon.com/en/Aprilia/RSV-1000R/Carbon-Cockpit-Fairing-Side-Panels-for-Aprilia-RSV-1000R-2004-2009-Carbon-Fiberglass-Plain-Weave-Glossy-Carbon-Fiberglas-Plain-Weave-Glossy.html
Ενδιαφέρουσα εταιρεία και μάλλον προσιτές τιμές προϊόντων. Ότι πρέπει για ανανέωση "γηραιών-κυριούλων" !
Thanks for Posting!
// Β
doctor_john
19/01/2020, 11:20
Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά μαύρο εποξειδικό αντικείμενο στην ελλάδα δεν έχει την αντοχή στον χρόνο που θα θέλαμε.
Υπάρχουν προϊόντα προστασίας, μπορούμε να προσθέσουμε βερνίκι με υψηλούς δείκτες αντιηλιακής προστασίας
αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με μικρή διαφορά στο χρόνο.
Αν θέλετε μια γνώμη απλά αποφεύγετε να παρκάρετε στον Ήλιο και όταν γίνει εμφανής η φθορά, φρεσκάρετε την "βαφή"
με ένα καλό βερνίκι. Το σημαντικό είναι να μην χαλιέστε, άλλα παιδάκια δεν μπορούν να καβαλάνε 300+ μέρες το χρόνο.. ;)
ioannispar
19/01/2020, 12:41
Συνήθως ότι πρόκειται να βρίσκεται σε εξωτερικό περιβάλλον και είναι κατασκευασμένο με εποξικά προιόντα, είναι ψημένο έτσι ώστε να αντέχει σε θερμοκρασίες και ανάλογα το υλικό πάντα. Θεωρώ πως δεν θα παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα στον χρόνο και στον ήλιο! Το μόνο που μπορεί να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα είναι το βερνίκι αν το έχουν περάσει και να είναι καλής ποιότητας. Όπως και στα αυτοκίνητα με την βαφή των 650 ευρώ να ξέρετε ότι κάποια στιγμή θα σκάσει και θα ξεφλουδίσει λόγω ποιότητας υλικών.
Ένα παράδειγμα από εμένα χωρίς βάψιμο με βερνίκι μετά και απλά με ρητίνη. Έχουν αντέξει πάνω από δύο χρόνια με όχι τις καλύτερες συνθήκες!!!
Φυσικά μιλάω για μία άλλη μια αγάπη που έχω... ,όλα τα carbon στο χέρι από εμένα..
414366
414367
doctor_john
19/01/2020, 13:50
Καλά και εγώ δεν το είπα φιλοσοφικά, ας πούμε ότι έχω ασχοληθεί λίγο ώστε να ξέρω ;)
ioannispar
19/01/2020, 21:49
Καλά και εγώ δεν το είπα φιλοσοφικά, ας πούμε ότι έχω ασχοληθεί λίγο ώστε να ξέρω ;)
Οκ είπα να το εξηγήσω λίγο. Δεν ξέρω τι ξέρεις γι'αυτό.:beer:
doctor_john
19/01/2020, 22:07
Να είμαι ειλικρινής έχω διαφορετικά "μέτρα".
Θεωρώ ότι ξεκινά να χαλάει στα 4-5 χρόνια, κάτι που για τις μοτοσυκλέτες δεν είναι λίγο.
ioannispar
19/01/2020, 22:28
Τότε μπορεί απλά να πάει σε έναν φανοποιό και να του τα βάψει με διάφανο βερνίκι με UV προστασία, όπως αυτό που περνάνε στα πλαστικά φανάρια για να μην θαμπώνουν από τον ήλιο. Κάτι άλλο;;;;;;
doctor_john
19/01/2020, 22:38
Ένα καλό βερνικι είναι οκ.
Vagelis26b
20/01/2020, 01:49
Δεν παίζει να είναι ήδη βερνικωμενα από τον κατασκευαστή;;
ioannispar
20/01/2020, 07:57
Συνήθως είναι, εκτός και αν ζητήσεις να μην είναι. Κατά την γνώμη μου δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
doctor_john
20/01/2020, 09:40
Μην έχουμε αυταπάτες παιδιά. Κανένα εργοστάσιο - βιοτεχνία, κυριολεκτικά, δεν θα χρησιμοποιήσει βερνίκι που κοστίζει
πάνω από 25ε το λίτρο (δηλαδή 5ε-7ε για το εργοστάσιο). Ακόμα και αν υποθέσουμε πως ο υπεύθυνος της rolls royce τρελάθηκε και αποφάσισε να το κάνει
και μετά να χαθεί στον αμαζόνιο, δεν θα παραλάβει το βερνίκι που πωλείται στα καταστήματα για 50ε -70ε το λίτρο.
Έχει να κάνει πρωτίστως με τις διαδικασίες παραγωγής, ακόμα και μικρής, με την χημεία και τα οικονομικά σε τρίτο λόγο.
Απο την άλλη, μας απασχολεί σαν χρήστες στην ελλάδα; Ίσως αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχθεί κατα περίπτωση.
Προσέχετε τυπικά, χωρίς να χαλάτε την ζαχαρένια σας δηλαδή, τις βαφές σας και όταν έρθει η ώρα επισκευάστε την βαφή
ξεκινώντας από το κατάστημα που πουλά χρώμματα και όχι από τον επαγγελματία που θα εφαρμώσει την βαφή.
Επίσης, κομμάτια carbon που δεν έχουν γραφικά - χρώμα και χρειάζεται να συνδεθούν μηχανικά με άλλα κομμάτια, συνήθως
δεν είναι βερνικωμένα αλλά φινιρισμένα με την εποξειδική που συνθέτονται. Κάτι που θα λέγαμε ότι είναι καλό υπό προϋποθεσεις
αλλά και πάλι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς όταν είναι καινούρια.