PDA

View Full Version : Καμία καλή led λαμπα για παπί?

Nospecialname
21/01/2020, 22:33
Θέλω να αλλάξω λάμπα ώστε να βάλω led απλά γιατί μου αρέσει εμφανισιακά το λευκό φως

Υπάρχει κάτι αξιόλογο?Το γοογλε δεν βοήθησε και πολύ

Ξέρω ότι ψάχνω για H4 , 12v/35w , 6000k και όσο υψηλότερα Lm γίνεται , έχει δοκιμάσει κανείς τπτ?Επίσης έχω μπερδευτεί με το θέμα ανεμιστηρακι , χρειάζεται η όχι?

Acacius
22/01/2020, 00:14
Συνοπτικά, γιατί είναι κακή ιδέα:

414440

g_m900
22/01/2020, 08:10
Μην ασχοληθεις αν δεν κοιταξεις για κατι τετοιο. Εχω βαλει στο αμαξι απλες και βγηκανε αμεσως. Ουτε φως ουτε τιποτα.
Αυτη εδω έχει κατοπτρο κ δεν θα τυφλωνεις κανεναν.
#Aliexpress € 15,39 40%OFF | AILEO Canbus 90W/Pair Lamp H4 LED Mini Projector Lens Automobles Bulb 20000LM Conversion Kit Hi/Lo Beam Headlight 12V24V RHD LHD
https://a.aliexpress.com/_sw1LMc

OldMan
22/01/2020, 12:29
Ξέρω ότι ψάχνω για H4 , 12v/35w , 6000k και όσο υψηλότερα Lm γίνεται

Αυτα τα "ξερω" σου ειναι που μας ταραζουν καθε φορα...

Υποθετω οτι εισαι απολυτα ενημερωμενος σχετικα με την ηλεκτρικη ισχύ (Watts), την φωτεινότητα (Lumens), την φωτεινή ροή (Luminous flux) και την θερμοκρασία φωτός (Kelvin degrees), οπότε και εχεις καταλήξει οτι υπαρχει περίπτωση για συγκεκριμενη καταναλωση και συγκεκριμενη θερμοκρασία χρώματος να υπαρχουν επιλογες φωτεινής ροής ωστε να υπαρχουν και επιλογές φωτεινότητας..

Υ.Γ.
Φιλικη συμβουλη: Κανε τα χαρτια σου για θεση επίτιμου λεκτορα στις εδρες Οπτικής & Φυσικης ημιαγωγων σε καποιο πανεπιστημιο της αρεσκειας σου..
(θλιβομαι βαθια που θα σε χασει το moto.gr αλλα χαιρομαι αφανταστα που θα σε κερδίσει η επιστήμη..)

Nospecialname
22/01/2020, 13:45
Αυτα τα "ξερω" σου ειναι που μας ταραζουν καθε φορα...

Υποθετω οτι εισαι απολυτα ενημερωμενος σχετικα με την ηλεκτρικη ισχύ (Watts), την φωτεινότητα (Lumens), την φωτεινή ροή (Luminous flux) και την θερμοκρασία φωτός (Kelvin degrees), οπότε και εχεις καταλήξει οτι υπαρχει περίπτωση για συγκεκριμενη καταναλωση και συγκεκριμενη θερμοκρασία χρώματος να υπαρχουν επιλογες φωτεινής ροής ωστε να υπαρχουν και επιλογές φωτεινότητας..

Υ.Γ.
Φιλικη συμβουλη: Κανε τα χαρτια σου για θεση επίτιμου λεκτορα στις εδρες Οπτικής & Φυσικης ημιαγωγων σε καποιο πανεπιστημιο της αρεσκειας σου..
(θλιβομαι βαθια που θα σε χασει το moto.gr αλλα χαιρομαι αφανταστα που θα σε κερδίσει η επιστήμη..)

Προφανώς είμαι πλήρως ενημερωμένος για την κάθε μεταβλητή η οποία περιγράφει τα χαρακτηριστικά μιας λάμπας , ενδεικτικά μερικά εκ των οποίων είναι οι δείκτες: w , v , lm(lumens) , k(μονάδα μέτρησης χρώματος όπου 6000κ=λευκό φως και για αυτό το προανέφερα)

Θα ήθελα να εκφράσω και εγώ την λύπη μου για το γεγονός ότι θα σας χάσω , όμως το να ακολουθήσω την επιστημονική μου καριέρα είναι χρέος μου προς την ανθρωπότητα καθώς μπορώ να βοηθήσω στην περαιτέρω εξέλιξη της...

Τώρα όσον αφορά το απόσπασμα της απάντησης σου που έχει ως "οπότε και εχεις καταλήξει οτι υπαρχει περίπτωση για συγκεκριμενη καταναλωση και συγκεκριμενη θερμοκρασία χρώματος να υπαρχουν επιλογες φωτεινής ροής ωστε να υπαρχουν και επιλογές φωτεινότητας.." θα ήθελα να σε ενημερώσω πως πρέπει να ενημερωθείς περισσότερο επί του θέματος καθώς φαίνεται η έλλειψη γνώσεων σου , δυστυχώς κυρίως στην διαμόρφωση ορθών προτάσεων να σε καθυστα τον περιγυλο του φόρουμ..Η αποτυχίμενη προσπάθεια σου να δημαγωγησεις την γνώμη του κόσμου χρησιμοποιοντας τυχαίες λέξεις ώστε να δημιουργήσεις μια πρόταση πιο "περίπλοκη" οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν η μία με την άλλη και καταλήγουν σε νοηματική ασάφεια είναι τουλάχιστον γέλιο και κάμει γνωστό σε όλους το τραγικό επίπεδο της αμορφωσιας σου

o_gavros
22/01/2020, 14:30
το ποιος είναι ο...περίγυλος (:plaf::plaf::plaf: ) του φόρουμ άσε να το κρίνουν άλλοι.
εσύ ένα χρόνο εδώ και δε λες να νιώσεις με την καμία...

όσο για το νέο μαργαριτάρι που σου ήρθε να ρωτήσεις, όχι και ξανά όχι. Δουλειά δεν θα κάνεις και (κυρίως) θα ενοχλείς πολύ στο δρόμο.

telegonos
22/01/2020, 15:15
Επίσης έχω μπερδευτεί με το θέμα ανεμιστηρακι , χρειάζεται η όχι?

Για το ανεμιστηράκι, μπορώ να σου απαντήσω, χρειάζεται στα αυτοκίνητα κυρίως, που η λάμπα είναι σε κλειστό χώρο, και ειδικά στα μπροστομήχανα αυτοκίνητα (τα περισσότερα δλδ), στον χώρο του κινητήρα που ζεσταίνονται όλα.

Σε μοτοσυκλέτες γυμνές ή με φέρινγκ που δεν καλύπτουν το πίσω μέρος της λάμπας, δεν πολυχρειάζεται, απότι έχω καταλάβει εγώ, πειραματικά στα δικά μου.

Για τα άλλα που ρωτάς, δεν μπορώ να σου δώσω σίγουρη απάντηση, είναι θέμα δοκιμής και τι έκατσε στο κάθε φανάρι.

Α και μην τσιμπάς με τον κάθε....

OldMan
22/01/2020, 16:20
Α και μην τσιμπάς με τον κάθε....

Αγορι μας, εσυ...

OldMan
22/01/2020, 16:29
Τώρα όσον αφορά το απόσπασμα της απάντησης σου που έχει ως "οπότε και εχεις καταλήξει οτι υπαρχει περίπτωση για συγκεκριμενη καταναλωση και συγκεκριμενη θερμοκρασία χρώματος να υπαρχουν επιλογες φωτεινής ροής ωστε να υπαρχουν και επιλογές φωτεινότητας.." θα ήθελα να σε ενημερώσω πως πρέπει να ενημερωθείς περισσότερο επί του θέματος καθώς φαίνεται η έλλειψη γνώσεων σου...

Βρε καλε μου ανθρωπε, εσένα περιμενω να με διαφωτισεις..
Εγω μεχρι τωρα ηξερα οτι για δεδομενα Watts και επισης δεδομενη θερμοκρασια φωτος ειναι δεδομενη και η φωτεινή ροή, αρα το να ψαχνεις σε 35W και 6000Κ LED με "όσο υψηλότερα Lm γίνεται" ειναι ενδειξη, στην καλυτερη των περιπτωσεων, τρικυμιας εν κρανίω..

Τελικα, δικιο ειχε καποια ψυχη εδω μεσα που ειπε οτι "δεν κοβεις ουτε με βαλέ"...

Nospecialname
22/01/2020, 17:07
το ποιος είναι ο...περίγυλος (:plaf::plaf::plaf: ) του φόρουμ άσε να το κρίνουν άλλοι.
εσύ ένα χρόνο εδώ και δε λες να νιώσεις με την καμία...

όσο για το νέο μαργαριτάρι που σου ήρθε να ρωτήσεις, όχι και ξανά όχι. Δουλειά δεν θα κάνεις και (κυρίως) θα ενοχλείς πολύ στο δρόμο.

Οι μόνοι περιγυλοι εδώ είσαι εσύ και ο άλλος ο κομπλεξικος , και καλά τον άλλον τον καταλαβαίνω , γερνάει το μυαλό και στραβωνει ο άνθρωπος , άσε που μπορεί να τρώει και καμιά παντόφλα από την γυναίκα...Αυτός έχει μια δικαιολογία να είναι σκατοψυχος , εσύ?Εσύ έχεις δικαιολογία?

Το θέμα με την ερώτηση μου ποιο ειναι?Το ότι δεν ξέρω εκ γενετής τι λάμπα να επιλέξω?Η το ότι θα έπρεπε να έχω εμπειρία από το πουθενά και ας είναι η πρώτη λάμπα οχήματος που θέλω να αλλάξω?

Το γεγονός ότι σε κάθε ερώτηση που ανεβάζω είστε εκεί για να πετάξετε τις μαλακίες σας και ο σκοπός που γράφετε είναι μόνο αυτός , αυτό πιστεύω φτάνει για να απαντήσεις στην ερώτηση σου περί του ποιος είναι ο περιγυλος

Nospecialname
22/01/2020, 17:13
Βρε καλε μου ανθρωπε, εσένα περιμενω να με διαφωτισεις..
Εγω μεχρι τωρα ηξερα οτι για δεδομενα Watts και επισης δεδομενη θερμοκρασια φωτος ειναι δεδομενη και η φωτεινή ροή, αρα το να ψαχνεις σε 35W και 6000Κ LED με "όσο υψηλότερα Lm γίνεται" ειναι ενδειξη, στην καλυτερη των περιπτωσεων, τρικυμιας εν κρανίω..

Τελικα, δικιο ειχε καποια ψυχη εδω μεσα που ειπε οτι "δεν κοβεις ουτε με βαλέ"...

Όταν λέω ψάχνω 12v/35w προφανώς εννοώ ότι η λάμπα δεν πρέπει να ξεπερνά αυτά τα δύο και επίσης αυτό που θα με κάνει να αποφασίσω τι θα πάρω είναι τα τελικά Lm , και θέλω λευκό φως=6000κ

Τώρα αν εσύ είσαι στα πρώτα στάδια αλσχαιμερ δεν μπορώ να κάνω κάτι

Και στην τελική και μαλακίες να έλεγα καλό θα ήταν να με διορθώσεις και όχι να κάνεις επίδειξη γνώσεων , εσύ τα ήξερες όλα όταν πήρες το πρώτο δίκυκλο?Όχι , αλλά δεν πρέπει να χαλάσεις τον τίτλο του κομπλεξικου

ioannispar
22/01/2020, 18:46
Από τις λάμπες που έχω δοκιμάσει, οι μοναδικές που δουλεύουν όπως οι κλασικές αλογόνου και δεν τυφλώνουν τους διερχόμενους αλλά και φέγγουν πολύ καλύτερα, είναι οι Samsung Mover, αλλά είναι αρκετά τσιμπημένες !!!

https://www.ideahellas.gr/product/led-kit-f3-samsung-mover-h4-6500k-20-26w-2600lm/

OldMan
22/01/2020, 19:41
Όταν λέω ψάχνω 12v/35w προφανώς εννοώ ότι η λάμπα δεν πρέπει να ξεπερνά αυτά τα δύο και επίσης αυτό που θα με κάνει να αποφασίσω τι θα πάρω είναι τα τελικά Lm , και θέλω λευκό φως=6000κ

Και εσυ θα καταλαβεις ποτε οτι τα Watts ΚΑΙ τα Lumens ΚΑΙ τα Kelvin ΔΕΝ ειναι 3 ανεξαρτητες μεταξυ τους μεταβλητές..???

ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΗ ΣΟΥ ΜΑΜΗΣΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕ ΑΜΑΜΗΤΟ...

toyar
22/01/2020, 20:29
Θέλω να αλλάξω λάμπα ώστε να βάλω led απλά γιατί μου αρέσει εμφανισιακά το λευκό φως

Υπάρχει κάτι αξιόλογο?Το γοογλε δεν βοήθησε και πολύ

Ξέρω ότι ψάχνω για H4 , 12v/35w , 6000k και όσο υψηλότερα Lm γίνεται , έχει δοκιμάσει κανείς τπτ?Επίσης έχω μπερδευτεί με το θέμα ανεμιστηρακι , χρειάζεται η όχι?

τα φωτιστικα σωματα των οχηματων διεπονται απο πολυ συγκεκριμενες και υποχρεωτικες προδιαγραφες μεταξυ των οποιων ΔΕΝ ειναι η ομορφια
οποιαδηποτε μετατροπη ειναι παρανομη και επικινδυνη

Nospecialname
22/01/2020, 20:35
Και εσυ θα καταλαβεις ποτε οτι τα Watts ΚΑΙ τα Lumens ΚΑΙ τα Kelvin ΔΕΝ ειναι 3 ανεξαρτητες μεταξυ τους μεταβλητές..???

ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΗ ΣΟΥ ΜΑΜΗΣΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕ ΑΜΑΜΗΤΟ...

Είπα εγώ ποτέ ότι δεν έχουν σχέση μεταξύ τους;Είπα ότι θέλω υψηλά lm χωρίς να ξεπερνάνε τα v το 12 και τα w το 35

Για το δεύτερο θες βιαγκρα η όχι?Πόσα χρόνια έχει να κάνει δουλειά η γυναίκα και έχεις τέτοια λύσσα?

Nospecialname
22/01/2020, 20:39
τα φωτιστικα σωματα των οχηματων διεπονται απο πολυ συγκεκριμενες και υποχρεωτικες προδιαγραφες μεταξυ των οποιων ΔΕΝ ειναι η ομορφια
οποιαδηποτε μετατροπη ειναι παρανομη και επικινδυνη

Μια led λάμπα λέω να βάλω , τόσο μεγάλο θέμα είναι?Τελος πάντων όπως και να έχει βρήκα την κατάλληλη και με τον τρόπο που είναι φτιαγμένη υποτίθεται δεν ενωχλει και τους απέναντι

toyar
22/01/2020, 20:48
δυο ειναι οι πληγες στους δρομους σημερα
τα κινητα και τα οτιναναι φωτα
οπως ειπες κι εσυ.......υποτιθεται
ηθελα ναξερα..........εσεις που πειραζετε τα φωτα δεν εχει τυχει ποτε να σας τυφλωσουν;:(

mikes
22/01/2020, 20:58
εγω μια απορια εχω παντως απ'ολο αυτο...
στον πατερα σου και στη μανα σου τολμας να μιλησεις ετσι?

Nospecialname
22/01/2020, 22:04
Και εγώ έχω μια απορία...Εσύ σέβεσαι όποιον σε χλευάζει?

katsar
22/01/2020, 23:55
Δηλαδή όταν θεωρείς πως κάποιος έγινε μ@λ@κ@ς (γενικα στη ζωή,δεν εννοώ κάποιον εδώ φυσικά) λες ας γίνω και εγώ να ήμαστε δύο;
Κρίμα είναι ρε παλικάρι,για μια γαμωλαμπα.

Nospecialname
23/01/2020, 02:14
Δηλαδή όταν θεωρείς πως κάποιος έγινε μ@λ@κ@ς (γενικα στη ζωή,δεν εννοώ κάποιον εδώ φυσικά) λες ας γίνω και εγώ να ήμαστε δύο;

Όχι θα κάτσω να με μειώνει χωρίς να πω τπτ

karateo
23/01/2020, 09:27
watt lumen temperature οκ σχετίζονται αλλά είναι όλα τα led τσιπάκια τα ίδια?
δηλαδή απο την πρώτη Led λάμπα που βγήκε μέχρι σήμερα έχουν όλες την ίδια αποδοτικότητα?

OldMan
23/01/2020, 11:19
Προφανως και οχι ρε μάστορα..
Αυτο που προσπαθω να εξηγησω στον παλικαρο ειναι οτι μεταξυ ορισμενων παραμέτρων ΔΕΝ έχουμε την ευελιξία επιλογής..
(πραγμα που θα γινόταν όμορφα και ωραια αν δεν εμφανιζοταν να δηλώσει ρητα/κατηγορηματικα και με στόμφο αυτό το: "Ξερω οτι.."

Εσύ μπορείς να κανεις κουβέντα με καποιον που "Ξέρει", ενώ στην πραγματικότητα ειναι παντελώς άσχετος..??

OldMan
23/01/2020, 11:24
Είπα εγώ ποτέ ότι δεν έχουν σχέση μεταξύ τους;Είπα ότι θέλω υψηλά lm χωρίς να ξεπερνάνε τα v το 12 και τα w το 35

Μια τελευταια φορά..

Δεν γίνεται να εχεις τα Lumens που γουσταρεις με συγκεκριμενα Watts και συγκεκριμενη θερμοκρασία χρώματος..

Και κοψε αυτα τα "ξερω" κ.λ.π. γιατί ή όντως ξερεις οπότε και δεν θα επρεπε να ρωτας ή δεν ξερεις την τύφλα σου και είσαι επιζήμιος επειδη μπερδευεις με τις "γνωσεις" σου και κόσμο που όντως δεν ξέρει αλλα δεν φταιει σε τπτ..

ΤάκηςΜπ
23/01/2020, 12:15
Αφού βρήκες, ρύθμισε την σωστά για να αποφύγεις όσο γίνεται την τύφλωση των απέναντι.

sapila racing
23/01/2020, 13:02

Τώρα αν εσύ είσαι στα πρώτα στάδια αλσχαιμερ δεν μπορώ να κάνω κάτι

Και στην τελική και μαλακίες να έλεγα καλό θα ήταν να με διορθώσεις και όχι να κάνεις επίδειξη γνώσεων , εσύ τα ήξερες όλα όταν πήρες το πρώτο δίκυκλο?Όχι , αλλά δεν πρέπει να χαλάσεις τον τίτλο του κομπλεξικου

Είσαι απαράδεκτος.
Αλλα έγραψες στο πρωτο ποστ κι άλλα λες τώρα.
Για τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς κλπ δεν θα πω τιποτα.
Απορώ που είσαι ακόμα εδω.

GeorgeHellas
23/01/2020, 13:15
Τι τις θελετε τις led? Αφου υπάρχουν και ποιοτικές αλογονου με πιο λευκο φως. Οσραμ, φιλιπς, μπος

Kickstart
23/01/2020, 13:24
Τι τις θελετε τις led? Αφου υπάρχουν και ποιοτικές αλογονου με πιο λευκο φως. Οσραμ, φιλιπς, μπος

Οι περισσότεροι για την καγκουρια τις βαζουν φίλε (πως "δείχνει" το μεκανακι) όχι για να βλέπουν καλύτερα...

Και φυσικά υπάρχουν ποιοτικές λάμπες που φωτίζουν καλύτερα και δεν σπάνε και τους όρχεις στους απέναντι.

o_gavros
23/01/2020, 14:16
Είσαι απαράδεκτος.
Απορώ που είσαι ακόμα εδω.
για λίγο θα λείψει ο νεαρός με την ελπίδα να αλλάξει τροπάρι.

doctor_john
23/01/2020, 14:29
Δεν είχα ιδέα πως οι led είναι που με στραβώνουν απο απέναντι. Νόμιζα πως ήταν xenon.
Δώστε εναλλακτικές με όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις.
Κοιτάζω για χρήση με κλασικό καθρέφτη και διαμορφωμένο κρύσταλλο σαν μοναδικό φωτιστικό σώμα.
Το ζητούμενο είναι να προλαβαίνω να βλέπω με ταχύτητες 60km/h-70km/h σε διαδρομές χωρίς φωτισμό.

Αν είναι too much στο παρόν θέμα, δώστε λινκ για αυτό που υπάρχει ήδη ή να ανοίξουμε ένα που θα τα συγκεντρώνει.

Λογικό δεν έιναι να υπάρχει ένα sticky με προτάσεις ενάντια στην παραπληροφόριση για κάτι τόσο σημαντικό;

Επίσης, όσο ξεφτίλα και να γίνομαι, οφείλω ένα ευχαριστώ που δεν με ξεχέσατε όταν ρώτησα αντίστοιχα θεωρώντας τις led
ως τη μοναδική σύγχρονη λύση για καλό φώς. Παρόλα αυτά, σε άλλη φάση νομίζω μπορούμε να ενημερώνουμε πως
κάνει ζημιά στους υπόλοιπους χωρίς να προκαλείται θέμα κ.λπ.

Ας υπάρχει ένα θέμα με προδιαγραφές χρήσης και λύσεις για κάθε τύπο αν αυτό είναι δυνατόν και κάθε τόσο να ενημερώνεται το πρώτο
ποστ με τις διαθέσιμες τεχνολογίες, τι χρειάζονται για να χρησιμοποιηθούν κ.λπ.

Μην μένουμε να αναθεματίζουμε το πρόβλημα.
Όμορφα και ωραία "την ίδια δουλειά θα την κάνεις και έτσι κερδίζοντας αυτό, χάνοντας το άλλο" κ.λπ.

Να μπορεί κάποιος να συμπεράνει και να επιλέξει λύση ανάλογα την ανάγκη του.
Σε άγνωστες διαδρομές δεν ανάβουμε ότι υπάρχει στα αυτοκίνητα; δεν τα κλείνουμε όταν διαπιστώσουμε φώτα από απέναντι;

ioannispar
23/01/2020, 14:49
Δεν είχα ιδέα πως οι led είναι που με στραβώνουν απο απέναντι. Νόμιζα πως ήταν xenon.
Δώστε εναλλακτικές με όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις.
Κοιτάζω για χρήση με κλασικό καθρέφτη και διαμορφωμένο κρύσταλλο σαν μοναδικό φωτιστικό σώμα.
Το ζητούμενο είναι να προλαβαίνω να βλέπω με ταχύτητες 60km/h-70km/h σε διαδρομές χωρίς φωτισμό.

Αν είναι too much στο παρόν θέμα, δώστε λινκ για αυτό που υπάρχει ήδη ή να ανοίξουμε ένα που θα τα συγκεντρώνει.

Λογικό δεν έιναι να υπάρχει ένα sticky με προτάσεις ενάντια στην παραπληροφόριση για κάτι τόσο σημαντικό;

Επίσης, όσο ξεφτίλα και να γίνομαι, οφείλω ένα ευχαριστώ που δεν με ξεχέσατε όταν ρώτησα αντίστοιχα θεωρώντας τις led
ως τη μοναδική σύγχρονη λύση για καλό φώς. Παρόλα αυτά, σε άλλη φάση νομίζω μπορούμε να ενημερώνουμε πως
κάνει ζημιά στους υπόλοιπους χωρίς να προκαλείται θέμα κ.λπ.

Ας υπάρχει ένα θέμα με προδιαγραφές χρήσης και λύσεις για κάθε τύπο αν αυτό είναι δυνατόν και κάθε τόσο να ενημερώνεται το πρώτο
ποστ με τις διαθέσιμες τεχνολογίες, τι χρειάζονται για να χρησιμοποιηθούν κ.λπ.

Μην μένουμε να αναθεματίζουμε το πρόβλημα.
Όμορφα και ωραία "την ίδια δουλειά θα την κάνεις και έτσι κερδίζοντας αυτό, χάνοντας το άλλο" κ.λπ.

Να μπορεί κάποιος να συμπεράνει και να επιλέξει λύση ανάλογα την ανάγκη του.
Σε άγνωστες διαδρομές δεν ανάβουμε ότι υπάρχει στα αυτοκίνητα; δεν τα κλείνουμε όταν διαπιστώσουμε φώτα από απέναντι;

Όπως είχα γράψει και πιο πίσω, αυτές https://www.ideahellas.gr/product/le...20-26w-2600lm/ (https://www.ideahellas.gr/product/led-kit-f3-samsung-mover-h4-6500k-20-26w-2600lm/) είναι πολύ ποιοτικές και δεν στραβώνουν τους απέναντι γιατι έχουν περιμετρικά led και η τεχνολογία τους βασίζεται στο τρόπο που δουλεύουν οι αλογόνου. Κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν βρίσκω τώρα το άρθρο. Εγώ έχω βάλει τις Η7 και είδα μεγάλη διαφορά. Επίσης αυτές δεν κάνουν για φανάρια που έχουν μέσα τους βολβό, αλλά μόνο σε φανάρια με κάτοπτρο. Αυτές που τυφλώνουν πάρα πολύ είναι η xenon όταν χρησιμοποιούνται σε φανάρια με κάτοπτρο. Απλά δεν κάνουν. Θέλουν φανάρι με βολβό.

Οι δικές μου είναι σαν αυτές του λινκ που έχω βάλει. Πιστεύω πως είναι το κλασσικό, ότι πληρώνεις παίρνεις!!!

414505
414506

THEOD
23/01/2020, 15:04
Μια και μιλάτε για λάμπες και παπιά, εγώ έχω ένα άλλο πρόβλημα. Στο KRISS 115 το τζάμι του προβολέα (πλαστικό είναι αλλά λέμε τώρα...) έχει γίνει εντελώς θαμποκίτρινο και δεν φέγγει τπτ ακόμα και αν βάλεις 8000 lumens λάμπα από πίσω... Σώζεται με κανένα tip η κατάσταση ή πάει για αλλαγή όλος ο προβολέας ?

doctor_john
23/01/2020, 15:58
Έχει λιγότερα από 20ε το καινούριο. Αν θες μια γνώμη πάρε δύο.
Τα υλικά και ο χρόνος για να το επισκευάσεις με συμβιβασμούς είναι εκτός λογικής ;)

THEOD
23/01/2020, 16:33
Έχει λιγότερα από 20ε το καινούριο. Αν θες μια γνώμη πάρε δύο.
Τα υλικά και ο χρόνος για να το επισκευάσεις με συμβιβασμούς είναι εκτός λογικής ;)

Έχεις δίκιο. Δεν είχα κοιτάξει και φανταζόμουνα ότι θα είναι ακριβό. Στα 13,00 που το βλέπω https://www.nkmoto.gr/fanari-empros-kriss-ii δεν αξίζει καμία προσπάθεια επισκευής
Thanks man :beer:

doctor_john
25/01/2020, 12:54
Ρε μπαγάσηδες! τι γράφετε και μου δημιουργείτε τύψεις...

Το euro 5 απαγορεύει την εισαγωγή οχημάτων χωρίς λάμπες led και οι μηχανικοί ωρύονται πως χωρίς αυτές οι κουτάκηδες
μας αγνοούν και δεν κλείνουν τα αρύθμιστα φώτα τους απο απέναντι...

ioannispar
25/01/2020, 13:01
Ρε μπαγάσηδες! τι γράφετε και μου δημιουργείτε τύψεις...

Το euro 5 απαγορεύει την εισαγωγή οχημάτων χωρίς λάμπες led και οι μηχανικοί ωρύονται πως χωρίς αυτές οι κουτάκηδες

;;;;; την πηγή την έχεις να το διαβάσω ;;; Δλδ πρέπει να έχουμε led για να μην μας τυφλώνουν οι απέναντι;;; Πόλεμος λάμπας στο δρόμο......;

doctor_john
25/01/2020, 16:25
Πόσες φορές σου έχει πει μηχανικός: ρύθμισα τα φώτα, στο service;
Πόσες φορές το έχεις ζητήσει;

Οι περισσότεροι που έχουν ρύθμιση ύψους στο ταμπλό νομίζουν πως ρυθμίζει την φωτεινότητα των οργάνων ή απλά αδιαφορούν
και την αφήνουν στο ύψος που μπήκε τυχαία όταν καθάριζαν.

Η αρχή μήπως και βρείς που αναφέρονται οι κανονισμοί για τα φώτα:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX:32007R0715

ioannispar
25/01/2020, 18:52
Πόσες φορές σου έχει πει μηχανικός: ρύθμισα τα φώτα, στο service;
Πόσες φορές το έχεις ζητήσει;

Οι περισσότεροι που έχουν ρύθμιση ύψους στο ταμπλό νομίζουν πως ρυθμίζει την φωτεινότητα των οργάνων ή απλά αδιαφορούν
και την αφήνουν στο ύψος που μπήκε τυχαία όταν καθάριζαν.

Η αρχή μήπως και βρείς που αναφέρονται οι κανονισμοί για τα φώτα:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX:32007R0715

Καμία φορά και στις 2 ερωτήσεις. Η ρύθμιση μέσα από το ταμπλό σε όσα αυτοκίνητα έχουν είναι σε περίπτωση φορτώματος να κατεβάσουμε την δέσμη πιο χαμηλά για να μην στραβώνουμε τους απέναντι. Η κανονική θέση του ρυθμιστή είναι στο 0 και μετά αν χρειαστεί την αλλάζουμε. Βέβαια σε πλυντήριο απλά εγώ δεν το πηγαίνω και το πλένω μόνος μου, άρα δεν χαλάω και την ρύθμιση. Θα το διαβάσω για να το καταλάβω και να δω τι παίζει. Ευχαριστώ για την πηγή!

doctor_john
25/01/2020, 18:56
σε λίγη ώρα διαβάσματος θα αρχίσεις να βρίζεις, όχι εμένα πλιζ, καβαλάω ένα θηρίο σήμερα :whiteflag:

ioannispar
25/01/2020, 19:11

Όχι δεν σε βρίζω και από ότι διάβασα δεν είδα κάπου να λέει για τις λάμπες. Πολλές μ@λ@κιες λέει είναι η αλήθεια. Εγώ απλά δεν κατάλαβα σε προηγούμενο σχόλιο σου τι εννοούσες. Πρέπει να έχουν led καταλαβαίνω εγώ όσα είναι eyro5 και μετά σωστά;

strokt up
25/01/2020, 19:19
Λυπάμαι αν σας χαλάω τα όνειρα η ρύθμιση στα φώτα του αυτοκινήτου απο τον εσωτερικό διακόπτη με ένα άτομο είναι τέρμα ΨΗΛΑ. Εκεί φέγγει σωστά. Αν το φορτώσεις που κάθεται απο πίσω, τότε κατεβάζεις τα φώτα απο τον ρυθμιστή για να φέγγεις πάλι σωστά και όχι τα αστέρια.

ioannispar
25/01/2020, 19:37
Λυπάμαι αν σας χαλάω τα όνειρα η ρύθμιση στα φώτα του αυτοκινήτου απο τον εσωτερικό διακόπτη με ένα άτομο είναι τέρμα ΨΗΛΑ. Εκεί φέγγει σωστά. Αν το φορτώσεις που κάθεται απο πίσω, τότε κατεβάζεις τα φώτα απο τον ρυθμιστή για να φέγγεις πάλι σωστά και όχι τα αστέρια.

Δεν μας χαλάς τα όνειρα φίλε. Διάβασε 3 μηνύματα πιο πάνω και θα δεις ότι λέω ακριβώς το ίδιο ;)

doctor_john
26/01/2020, 10:52
Όχι δεν σε βρίζω και από ότι διάβασα δεν είδα κάπου να λέει για τις λάμπες. Πολλές μ@λ@κιες λέει είναι η αλήθεια. Εγώ απλά δεν κατάλαβα σε προηγούμενο σχόλιο σου τι εννοούσες. Πρέπει να έχουν led καταλαβαίνω εγώ όσα είναι eyro5 και μετά σωστά;

ναι αλλα και γώ δεν μπορώ να βρω που αναφέρει τις αναλύσεις κάθε κατηγορίας..

ioannispar
26/01/2020, 11:04
ναι αλλα και γώ δεν μπορώ να βρω που αναφέρει τις αναλύσεις κάθε κατηγορίας..

Οκ πάω πάσο....

andreaspetr
27/01/2020, 01:26
[QUOTE=doctor_john;3031643

Το euro 5 απαγορεύει την εισαγωγή οχημάτων χωρίς λάμπες led [/QUOTE]

προφανως θα εννοει εργοστασιακα που εχουν σωστη δεσμη και οχι να βαλει ο καθενας οτι led βρει

Kickstart
27/01/2020, 08:40
καλα μη παιρνετε και ορκο

παιζει η οδηγια να εννοει τα φωτα ημερας, δλδ αυτη την γραμμουλα λεντ που εχουν ολα τα καινουργια μονιμα αναμμενη και διατρεχει το φαναρι.

επίσης οτι βγαινει απο το εργοστασιο ετοιμο πανω στο οχημα ειναι μελετημενο και φυσικα δεν δημιουργει προβληματα στους απεναντι οπως κανουν ΟΛΟΙ οσοι πειραματιζονται με ασχετες λαμπες απο αυτές που προτεινει ο κατασκευαστης του οχηματος.

Shinigami Ryuk
27/01/2020, 09:12

Ρε κατσαρ,ειναι επαναλαμβανομενο ομως.Το εχει κανει συνηθειο να γινεται μ@λ@κ@ς.Πως να μην αντιδρανε οι αλλοι.Αν δεν του αρεσουν οι ερωτησεις να μην μπαινει στο κοπο να απανταει γιατι καθε φορα που το κανει γινεται ροντεο η συζητηση.Και ας παει και σε εναν ειδικο για την φαση του,δεν ειναι κακο.Κλεφτες θα γινουν οι ψυχολογοι?

Δυστυχως βλεπω να υπαρχει ανοχη με καποιους κατι που γενικα δεν κανει καλο.

OldMan
27/01/2020, 11:27
Μη βγαζεις δουλειες για ξεσκαρταρισμα..

Το θεμα εχει ληξει, ασχετα αν σου αρεσει ή οχι η τροπή του και η καταληξη του..

Το οτι εχουμε διαφορετικες αποψεις για το ΠΩΣ θα πρεπει να εκφραζονται τα θεματα (τουλαχιστον στα Τεχνικα) μας διαφοροποιεί προφανως και στην περεταιρω αντιμετωπισή τους..
(μονο που εσυ εισαι μελος και πιθανον στα παπαρια σου τα τι/πως και δια ταυτα ενω εγω εχω και ενα γαμωsection κρατησω καθαρό..)

Και το "καθαρό" δεν αφορα μονο στο spam (το οποιο ειναι ευκολα διακριτό και ελαχιστα εως καθολου επιβλαβες) οσο στις τερατωδεις ανακριβειες και παραλογισμους που γραφονται κατα καιρούς με σκοπους που ειλικρινα δεν με ενδιαφερει καθολου να αναλυσω..

Υ.Γ.
Τα παραπανω θα μπορουσαν να συνοψιστουν και στο "Πρέπει να 'σαι λέρα για να κυβερνας γαλέρα.." :wave2:

Shinigami Ryuk
27/01/2020, 20:15
Με καθε καλη προθεση η απαντηση μου σε βεβαιωνω.

Γεροντα δεν βγαζω δουλειες για ξεσκαρταρισμα,η ολη σου συμπεριφορα σε διαφορα τοπικς που εχω διαβασει ειναι το θεμα και οχι η συγκεκριμενη στο συγκεκριμενο τοπικ.

Γενικα εισαι παντα λιγο εριστικος σε πολλα πολλα τοπικς.Αν και πιστευω οτι οντως το εχεις με τα τεχνικα θεματα,δεν νομιζω οτι με το να χλευαζεις καποιον που ειναι ασχετος με τα τεχνικα,ή ακομα ακομα και ενα απλο τρολλ,συναδει με την συμπεριφορα που πρεπει να εχει ενας μοντ.

Θα περιμενα απο καποιον που προσπαθει να κρατησει ενα σεξιον καθαρο αν μη τι αλλο να ειναι λιγο πιο "επαγγελματιας" και οχι να ριχνει λαδι στην φωτια με την συμπεριφορα του.
Να προσπαθει να κρατησει το σεξιον του καθαρο συμφωνα με τους κανονες του φορουμ τους οποιους εσυ στο συγκεκριμενο νημα(και σε αλλα)τους πατας.Γιατι το γυρνας στο προσωπικο και μπορει να μην χαρακτηρισες αλλα ειρωνευτικες,που για εμενα δεν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα αυτα τα δυο.

(Υ.Γ.
(θλιβομαι βαθια που θα σε χασει το moto.gr αλλα χαιρομαι αφανταστα που θα σε κερδίσει η επιστήμη..))

Και ερχομαι εδω και αναρωτιεμαι.Αν Εσυ ξεκιναγες ενα νημα για μια τεχνικη απορια που εχεις,και εγω εμπαινα και σχολιαζα με τον ιδιο ακριβως τροπο που χρησιμοποιεις εσυ,σε ποσες προειδοποιησεις λες θα με ειχατε πεταξει εξω?

Γεροντα,καταλαβαινω οτι να εισαι μοντ ειναι ιδιαιτερα σπαζαρχιδικο θεμα,και απαιτει σπαταλη προσωπικου χρονου.Ομως θα μπορουσες να το προσεγγισεις διαφορετικα.Αν δεν συμφωνεις με κατι απλα προσπερασε το.Αν θεωρεις αυτο το κατι οτι ειναι ασχημο για την λειτουργια του φορουμ τοτε απλα κλειδωσε το νημα.Με αυτην την συμπεριφορα παντως δεν βοηθας.Ακομα ακομα και να προσπαθεις να διωξεις τα τρολλ με το να τους απαντας τα θρεφεις.

Εποικοδομητικη κριτικη σου κανω και δεν εχω καμια απολυτως διαθεση να ερθουμε σε οξεια αντιπαραθεση.

Υ.Γ.:Εαν εχεις την διαθεση να απαντησεις σε παρακαλω μονο ενα επιχειρημα μην χρησιμοποιησεις.Το "Αυτο ειναι αν σου αρεσει καθεσαι αν δεν σου αρεσει φευγεις".

stefanos
27/01/2020, 22:35
Ρε κατσαρ,ειναι επαναλαμβανομενο ομως.Το εχει κανει συνηθειο να γινεται μ@λ@κ@ς.Πως να μην αντιδρανε οι αλλοι.Αν δεν του αρεσουν οι ερωτησεις να μην μπαινει στο κοπο να απανταει γιατι καθε φορα που το κανει γινεται ροντεο η συζητηση.Και ας παει και σε εναν ειδικο για την φαση του,δεν ειναι κακο.Κλεφτες θα γινουν οι ψυχολογοι?

Δυστυχως βλεπω να υπαρχει ανοχη με καποιους κατι που γενικα δεν κανει καλο.

Από την άλλη όταν μπαίνεις σε ένα χώρο όπου εκφράζεσαι γραπτά, χωρίς την πολυτέλεια της συζήτησης
και έχεις απαίτηση ή μάλλον περιμένεις μια σοβαρή απάντηση πρέπει να διατυπώσεις και μια κατανοητή ερώτηση.
Το forum έχει χιλιάδες μέλη και όπως βλέπεις γράφουν καμιά 20αριά.
Οφείλουμε να είμαστε λίγο συνεπείς απέναντί τους και να εκτιμήσουμε την πρόθεσή τους να διαβάσουν αυτά που γράφουμε και να απαντήσουν σοβαρά.
Ακόμα και αν γίνονται "μαλάκες"
Γιατί κάνε ένα κόπο και μέτρα ουσιαστικές απαντήσεις σε αυτό το θέμα.

o_gavros
28/01/2020, 11:06

Γεροντα δεν βγαζω δουλειες για ξεσκαρταρισμα,η ολη σου συμπεριφορα σε διαφορα τοπικς που εχω διαβασει ειναι το θεμα και οχι η συγκεκριμενη στο συγκεκριμενο τοπικ.

Γενικα εισαι παντα λιγο εριστικος σε πολλα πολλα τοπικς.Αν και πιστευω οτι οντως το εχεις με τα τεχνικα θεματα,δεν νομιζω οτι με το να χλευαζεις καποιον που ειναι ασχετος με τα τεχνικα,ή ακομα ακομα και ενα απλο τρολλ,συναδει με την συμπεριφορα που πρεπει να εχει ενας μοντ.

Θα περιμενα απο καποιον που προσπαθει να κρατησει ενα σεξιον καθαρο αν μη τι αλλο να ειναι λιγο πιο "επαγγελματιας" και οχι να ριχνει λαδι στην φωτια με την συμπεριφορα του.
Να προσπαθει να κρατησει το σεξιον του καθαρο συμφωνα με τους κανονες του φορουμ τους οποιους εσυ στο συγκεκριμενο νημα(και σε αλλα)τους πατας.Γιατι το γυρνας στο προσωπικο και μπορει να μην χαρακτηρισες αλλα ειρωνευτικες,που για εμενα δεν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα αυτα τα δυο.

(Υ.Γ.
(θλιβομαι βαθια που θα σε χασει το moto.gr αλλα χαιρομαι αφανταστα που θα σε κερδίσει η επιστήμη..))

Και ερχομαι εδω και αναρωτιεμαι.Αν Εσυ ξεκιναγες ενα νημα για μια τεχνικη απορια που εχεις,και εγω εμπαινα και σχολιαζα με τον ιδιο ακριβως τροπο που χρησιμοποιεις εσυ,σε ποσες προειδοποιησεις λες θα με ειχατε πεταξει εξω?

Γεροντα,καταλαβαινω οτι να εισαι μοντ ειναι ιδιαιτερα σπαζαρχιδικο θεμα,και απαιτει σπαταλη προσωπικου χρονου.Ομως θα μπορουσες να το προσεγγισεις διαφορετικα.Αν δεν συμφωνεις με κατι απλα προσπερασε το.Αν θεωρεις αυτο το κατι οτι ειναι ασχημο για την λειτουργια του φορουμ τοτε απλα κλειδωσε το νημα.Με αυτην την συμπεριφορα παντως δεν βοηθας.Ακομα ακομα και να προσπαθεις να διωξεις τα τρολλ με το να τους απαντας τα θρεφεις.

Εποικοδομητικη κριτικη σου κανω και δεν εχω καμια απολυτως διαθεση να ερθουμε σε οξεια αντιπαραθεση.

Υ.Γ.:Εαν εχεις την διαθεση να απαντησεις σε παρακαλω μονο ενα επιχειρημα μην χρησιμοποιησεις.Το "Αυτο ειναι αν σου αρεσει καθεσαι αν δεν σου αρεσει φευγεις".

Είσαι ένας ακόμα -οπως προκύπτει από το γραπτό ύφος σου- που νομίζει ότι εδώ είμαστε "μαγαζί"...
Ρικονσιντερ φίλος ..:rolleyes:

OldMan
28/01/2020, 13:36
That makes us two of a kind.. ;)

Η σημασια (για μενα, παντα..) της σωστής ερωτησης ειναι ίση (αν οχι σπουδαιότερη) απο αυτην της σωστής απαντησης..
(με το ορο "σωστή" εννοω το οσο δυνατον ακριβης τεχνικα/περιγραφικα και κυρίως να συμφωνει με αυτα που η "επιστημη" εχει θεωρησει well establised..)

Η μη τηρηση των παρανω αντιμετωπιζεται εντελως καλοπροαιρετα και με την βαρυνουσα σημασια και προσοχη ΜΟΝΟ οταν αφορα σε αγνοια..
Εαν ειναι αποτοκα παραπληροφορησης, καλο θα ειναι ο δηλων αυτα να δηλωνει επισης οτι νομιζει/ακουσε/του ειπαν/του φανηκε κ.λ.π/
Το παραπανω ειναι αναγκαιο για 2 βασικους λογους:
1. Διαφαίνεται (στο περιπου) το επιπεδο γνωσεων, αρα και το αναγκαιο για συννενοηση επιπεδο απαντησεων..
2. Δεν δημιουργειται σε τριτους η εντυπωση της ορθοτητας των λεγομενων..
Εαν δε, ειναι απλη προσπαθεια εντυπωσιασμου (πιθανον λογω συμπλεγματος κατωτεροτητας προερχόμενο απο την συνειδητοποιηση του οποιου βαθμου αγνοιας) οι επιλογες ειναι:
1. Παντελης αγνόηση του θεματος..
2. Σφαξιμο στο γονατο..
3. Διαπληκτισμος ως προς την ορθοτητα των γραφομενων..
(επειδη, λογω μακροχρονιας εμπειριας σε διαφωνιες με ατομα ειτε κακοπροαιρετα, ειτε παντελως ασχετα με το θεμα, ειτε ανεπιδεκτα αποδοχης διαφορετικων αποψεων, αντικαθιστω τον διαπληκτισμο με ειρωνια/χλευασμο σε μια - απελπιδα, φευ - προσπαθεια να βαλουν κατω την γκλάβα τους και να την κλωτσησουν να παρει μπρος μπας και καταφερουν να αποδειξουν την ορθοτητα των δικων τους αποψεων, υποκινουμενοι φυσικα απο την αντιδραση στην "προσβολη" που εχουν δεχτεί..)

Plz feel free to make your own choice..

Shinigami Ryuk
28/01/2020, 20:38
Δυστυχως δεν ξερω πως να κανω πολλαπλη παραθεση γι αυτο θα το κανω με τον δικο μου τροπο.

Φερστ οβολ που λενε και στο χωριο μου,

3. Διαπληκτισμος ως προς την ορθοτητα των γραφομενων..
(επειδη, λογω μακροχρονιας εμπειριας σε διαφωνιες με ατομα ειτε κακοπροαιρετα, ειτε παντελως ασχετα με το θεμα, ειτε ανεπιδεκτα αποδοχης διαφορετικων αποψεων, αντικαθιστω τον διαπληκτισμο με ειρωνια/χλευασμο σε μια - απελπιδα, φευ - προσπαθεια να βαλουν κατω την γκλάβα τους και να την κλωτσησουν να παρει μπρος μπας και καταφερουν να αποδειξουν την ορθοτητα των δικων τους αποψεων, υποκινουμενοι φυσικα απο την αντιδραση στην "προσβολη" που εχουν δεχτεί..)

Εγω ρε γερο λογω βραχυχρονιας εμπειριας σε διαφωνιες εχω καταλαβει ακριβως το αντιθετο.Οταν ειρωνευτεις καποιον,ασχετα αν εχεις δικιο ή αδικο,αυτος απο ενστικτο και μονο για να υπερασπιστει τον εαυτο του σε μια αδικη ή μη επιθεση θα αντεπιτεθει.Οποτε χανει το νοημα του αυτο που προσπαθεις να κανεις.
Λειτουργει σε κοντινους σου ανθρωπους που γνωριζουν οτι το κανεις καλοπροαιρετα και οτι γουσταρεις να κανεις τσαλεντζ τους γυρω σου αλλα οχι σε ανθρωπους που δεν σε γνωριζουν προσωπικα,οπως τα περισσοτερα μελη εδω μεσα.Οποτε στελνεις κουβα την προθεση σου και εκει ειναι που δημιουργειται το χαος.

Και στα λεω αυτα γιατι εχει τυχει να στην ξαναπεσω σε αλλο ποστ και καποιος αλλος να γυρισει να μου πει "Ο γερος ετσι ειναι".
Αυτος σε γνωριζε,ειτε απο το φορουμ ειτε προσωπικα.Εγω που δεν σε ηξερα,και δεν ηξερα τον τροπο που εκφραζεσαι ειπα "Παρε ενα μαλακα".

Δεν δημιουργειται σε τριτους η εντυπωση της ορθοτητας των λεγομενων.

Σε αυτο που λες δεν εχεις πολυ αδικο αλλα στο τελος τελος θα φανει σε μια κουβεντα ποιος ειναι σχετικος και ποιος ασχετος,ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο απο τις απαντησεις και των υπολοιπων.

Και να σου πω και κατι ρε συ γερο.Αυτα που σου λεω καντα για την παρτη σου.Αν δεις οτι καποιος το γαμαει το θεμα επειδη δεν εχει αλλη δουλεια να κανει και καθεται και ρωταει μαλακιες απλα και μονο για να γαμησει το θεμα ή ειναι "ξερολας" και βλεπεις οτι αυτα που λεει ειναι ανυποστατα,στειλτου ενα πμ και πες τους αυτα που λες ειναι εναντια στην επιστημη ή αυτα που λες τα λες για να προκαλεσεις και ριχτου πουλο,και στο νημα και απο το φορουμ(αν εισαι σιγουρος οτι το κανει για να προκαλεσει).
Δεν αξιζει να σπαταλας την ενεργεια σου.

Γαυρε

Είσαι ένας ακόμα -οπως προκύπτει από το γραπτό ύφος σου- που νομίζει ότι εδώ είμαστε "μαγαζί"...
Ρικονσιντερ φίλος ..

Δεν ειναι μαγαζι το φορουμ.Τι ειναι?

OldMan
29/01/2020, 12:36
Εγω ρε γερο λογω βραχυχρονιας εμπειριας σε διαφωνιες εχω καταλαβει ακριβως το αντιθετο.Οταν ειρωνευτεις καποιον,ασχετα αν εχεις δικιο ή αδικο,αυτος απο ενστικτο και μονο για να υπερασπιστει τον εαυτο του σε μια αδικη ή μη επιθεση θα αντεπιτεθει.Οποτε χανει το νοημα του αυτο που προσπαθεις να κανεις.

Μα αυτο ακριβως προσπαθω να κανω..
Αν εχεις παρακολουθησεις διαφωνιες του τύπου "κανεις λαθος, δεν ειναι τα πραγματα ετσι αλλά αλλιως", πολυ συντομα μετατρεποντα σε "εισαι πανασχετος, προβληματικος και παλιομαλακας.."

Και να σου πω και κατι ρε συ γερο.Αυτα που σου λεω καντα για την παρτη σου.Δεν αξιζει να σπαταλας την ενεργεια σου.

Δε βαριεσαι ρε συ νεε.. Ουτως ή αλλως, ειμαστε κλειστο ενεργειακα σύστημα, οποτε οτι "σπαταλιεται" εδω σιγουρα "προσλαμβανεται" αλλου..
(cLopyright Sadi Carnot..)