PDA

View Full Version : Το μηχανακι δεν αποσυμπλεκτει κατα την εκκινηση

ridah_da_fresh
22/01/2020, 19:03
Γεια σας παιδια, οπως καποιοι ξερετε ειμαι πλεον ο περηφανος ιδιοκτητης μιας ολοκαινουργιας Tracer 700. Το παω περα-δωθε ολη την ωρα οποτε δεν εχω χρονο να γραψω ποσο γαματο ειναι :D
Αλλα ειμαι και καινουργιος οδηγος οποτε δεν την ζω στο φουλ ακομα καθως πιο πολυ με απασχολει να αναπτυξω οδηγικες συνηθειες και να το στρωσω το μηχανακι. Πισω στο θεμα μας.

Εχει γινει κατι 1-2 φορες που με προβληματιζει.
Εχω το μηχανακι κρυο, σε πρωτη ταχυτητα, αποσυμπλεκτω πληρως (και με τον μοχλο να μην εχει σχεδον καθολου τζογο) και ξεκιναω τον κινητηρα. Ως αποτελεσμα, το μηχανακι τραβαει μπροστα! (και σβηνει φυσικα)
Οποτε αναγκαζομαι να βαλω νεκρα, να το ξαναξεκινησω και μετα με πληρη αποσυμπλεξη, να βαλω πρωτη. Τοτε συμπεριφερεται οπως πρεπει, δλδ δεν τσουλαει. Το ιδιο και σε τυχον φαναρια, μπορω να αποσυμπλεκτω σε πρωτη χωρις παρατραγουδα.

Ειναι συνηθες αυτο? Η να το παω στο μαγαζι και να τους ξεφτιλισω λιγο?

ioannispar
22/01/2020, 19:11
Εξήγησε το λίγο καλύτερα γιατί δεν το καταλαβαίνω έτσι όπως το λες. Με πρώτη κουμπωμένη πας να βάλεις μπρος ή δεν βγαίνει εύκολα η πρώτη ;;

ridah_da_fresh
22/01/2020, 19:15
Το μαχανακι ειναι σβησμενο και κρυο, με πρωτη ταχυτητα στο κιβωτιο. Τραβαω τον μοχλο του συμπλεκτη, τον κραταω τραβηγμενο, και ξεκιναω τον κινητηρα. Το μηχανακι τοτε, αντι να μεινει ακινητο, πηγαινει μπροστα, και επειτα σβηνει (λογικο γιατι δεν δινω γκαζι).

ioannispar
22/01/2020, 19:18
Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν αποσυμπλέκει πλήρως. Όταν αφήνεις τον συμπλέκτη, η μανέτα έχει καθόλου τζόγο ;

o teos
22/01/2020, 19:20
Έτσι όπως τα λες δεν αποσυμπλεκει τελείως...δε χρειάζεται να χεσεις τσακωθείς με κανένα..Απλά πας αντιπροσωπία τους λες το πρόβλημα και το κοιτάτε...Ίσως θέλει λίγο ρύθμιση ο συμπλέκτης...περίεργο πάντως που το κάνει μια και μετά δεν το κάνει...

ridah_da_fresh
22/01/2020, 19:22
Οπως ειπα στα αρχικο ποστ, σχεδον καθολου. Δεν νομιζω να εχει θεμα η μανετα, γιατι μετα οταν ζεστενεται το μηχανακι και τραβαω τον συμπλεκτη με πρωτη ταχυτητα στο κιβωτιο, μενω ακινητος. Φοβαμαι οτι εχει να κανει με το πλατω η τα λαδια...

ridah_da_fresh
22/01/2020, 19:23
Έτσι όπως τα λες δεν αποσυμπλεκει τελείως...δε χρειάζεται να χεσεις τσακωθείς με κανένα..Απλά πας αντιπροσωπία τους λες το πρόβλημα και το κοιτάτε...Ίσως θέλει λίγο ρύθμιση ο συμπλέκτης...περίεργο πάντως που το κάνει μια και μετά δεν το κάνει...

συγκεκριμενα το εκανε οταν ηταν κρυο. Οταν ειναι ζεστο δεν το κανει. Θα ξανα δοκιμασω αυριο, μια με αποσυμπλεξη και πρωτη, και μια μια αφου το ζεστανω με νεκρα για 1 λεπτο.

Λεω για τσακωμους επειδη νταξει, χρονια μαζευα λεφτα για το μηχανημα, δεν υπαρχει χωρος για τετοιες αστοχιες. Φευ! ας το παρει το ποταμι.

karellen
22/01/2020, 19:23
Αν και ασυνήθιστος τρόπος να ξεκινάς,εντούτοις όταν είναι κρύο το μηχανάκι τα κανει αυτά.Θα βάζεις μπρος με νεκρά θα κρατάς τη μανέτα του συμπλεκτη πατημένη για 5 δευτερόλεπτα και κατόπιν θα κουμπώνεις ταχύτητα.

ioannispar
22/01/2020, 19:24
Έχει κενό - τζόγο η μανέτα σου; Κανονικα πρέπει να έχει για αυτό σε ρωτάω.

toyar
22/01/2020, 19:27
να βαζεις νεκρα οταν μιζαρεις
τωρα με τα κρυα οι δισκοι κολλανε με το πηχτο λαδι και ζοριζεις μπαταρια μιζα κομπλερ κλπ

doctor_john
22/01/2020, 19:30
έτσι και πατημένο τον συμπλέκτη

ridah_da_fresh
22/01/2020, 19:32
Αν και ασυνήθιστος τρόπος να ξεκινάς,εντούτοις όταν είναι κρύο το μηχανάκι τα κανει αυτά.Θα βάζεις μπρος με νεκρά θα κρατάς τη μανέτα του συμπλεκτη πατημένη για 5 δευτερόλεπτα και κατόπιν θα κουμπώνεις ταχύτητα.

Ετσι ξεκιναγα πολλες φορες οταν εκανα τα μαθηματα, χωρις να προβληματα. Μηλα με πορτοκαλια συγκρινω θα μου πεις... Οκ, θα δοκιμασω αυριο τη μεθοδο σου.

Ελαχιστο, σχεδον καθολου... Να τον χαλαρωσω λες ε?

ioannispar
22/01/2020, 19:32

Μπορεί να ξέχασε ο μάστορης που το συναρμολόγησε να ρυθμίσει την μανέτα σου. Μου είχε τύχει και εμένα όταν είχα πάρει κούτα το TDM και το είδα πριν φύγω από το κατάστημα.

OldMan
22/01/2020, 19:33
Το αναποδο λεει.. Να μαζεψεις τον τζογο οσο γινεται..

Αν και 1-2 mm τζογος πρεπει να υπαρχει για να σιγουρεψεις το μη-πατιναρισμα..

ioannispar
22/01/2020, 19:33
Ελαχιστο, σχεδον καθολου... Να τον χαλαρωσω λες ε?

Ναι!!! Πρέπει να έχει 3-6 χιλιοστά αέρα - τζόγο

ioannispar
22/01/2020, 19:34
Το αναποδο λεει.. Να μαζεψεις τον τζογο οσο γινεται..

Όχι λέω ότι πρέπει να έχει τζόγο

OldMan
22/01/2020, 19:35
Αυτο ειπα και γω μπρε...

Για πολυ τζογο μιλουσα γιατι σε τετοια περίπτωση και με τερμα πατημενη την μανετα δεν συμπλεκει εντελως..

ioannispar
22/01/2020, 19:36
Αυτο ειπα και γω μπρε...

Για πολυ τζογο μιλουσα γιατι σε τετοια περίπτωση και με τερμα πατημενη την μανετα δεν συμπλεκει εντελως..

ααααα well noted then

mikes
22/01/2020, 19:39
το μηχανακι εχει υγρο πολυδισκο συμπλεκτη (οπως ολα τα μηχανακια αλλωστε, πλην κατι μπεμπε και κατι γκουτσια)..
για να δουλεψει σωστα ο συμπλεκτης πρεπει οι δισκοι να ειναι ποτισμενοι στο λαδι, το οποιο λαδι θα πρεπει να εχει και καποια πιεση και θερμοκρασια λειτουργιας..
οταν το μηχανακι ειναι κρυο και σβηστο, τιποτα απο αυτα δε συμβαινει οποτε ο συμπλεκτης ενδεχομενως καποιες φορες να μη λειτουργει οπως πρεπει κατα την εκκινηση..
λογικα αυτο το φαινομενο παρατηρειται τωρα με τις χαμηλες θερμοκρασιες, που το κρυο λαδι ειναι λιγο πιο πηχτο..

ridah_da_fresh
22/01/2020, 19:42
Ναι!!! Πρέπει να έχει 3-6 χιλιοστά αέρα - τζόγο

Πωωω με σκοτωνεις. Λες να πατηναρε ο συμπλεκτης ολα αυτα τα χλμ? μλκς γραφω

OldMan
22/01/2020, 19:43
Αν τελικιαζε κατω απο 300χαω σιγουρα πατιναριζε...

THEOD
22/01/2020, 19:44
Μάλλον είναι φυσιολογικό. Με τα λάδια κρύα και μάλιστα σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες το να μεταφέρεται από τον άστρωτο ακόμα συμπλέκτη ένα μικρό ποσοστό ροπής δεν είναι παράξενο. Ίσως αν ακόμα δεν έχεις αλλάξει τα πρώτα λάδια να έχει να κάνει και με τα λάδια που φοράει (υψηλό ιξώδες για το στρώσιμο ?). Αν αλλάξεις τα πρώτα λάδια, ανέβει λίγο η θερμοκρασία και ακόμα το κάνει, τότε δεν είναι κακή ιδέα να το δει ένας μάστορας.
Πάντως καλά είναι να συνηθίσεις να βάζεις μπρος ΚΑΙ με το κιβώτιο στην νεκρά ΚΑΙ με πατημένο συμπλέκτη. Απαιτείς λιγότερη προσπάθεια και από την μίζα και από την μπαταρία

OldMan
22/01/2020, 19:45
Μην τον τρελαινετε τον ανθρωπο ρεεεεε...!!!

Τα χιλιοστα που σου ειπαν ειναι στην ακρη της μανετας..
Το σωστο ειναι να μετρας τον τζογο στην βαση της μανετας.. Ποσο δηλ. αερα έχει η ντιζα..

V-TEC
22/01/2020, 19:56
Δοκίμασε να κρατησεις τον συμπλέκτη πατημένο - όταν το βάλεις μπροστά - για κάποια δευτερόλεπτα
πριν βάλεις ταχύτητα κ δες αν κάνει τα ίδια.

BLiTzER
22/01/2020, 20:01
Ο συμπλέκτης δε συμπλέκτει.

o teos
22/01/2020, 20:03
Μην τον τρελαινετε τον ανθρωπο ρεεεεε...!!!

Τα χιλιοστα που σου ειπαν ειναι στην ακρη της μανετας..
Το σωστο ειναι να μετρας τον τζογο στην βαση της μανετας.. Ποσο δηλ. αερα έχει η ντιζα..

Ότι λέει ο μαστορας..2mm κενό...Αν θες εύκολο τρόπο το κενό πρέπει να ναι περίπου όσο χρειαζεται για να χωράει ένα 2ευρω μεταξύ μανετας και βάση της μανετας...

ridah_da_fresh
22/01/2020, 20:19
Το εγχειριδιο λεει για 5-10 mm. σιγουρα δεν εχει τοσα τωρα. Θα το ρυθμισω. Οσο για το προβλημα, αφου ειναι νορμαλ, θα το ξεκιναω απο νεκρα απο δω και περα

DRAKONET
22/01/2020, 20:32
Με κρυο μοτερ..πριν ξεκινησεις βαλε νεκρα κουνησε την μοτο 1-2 μετρα μπρος πισω πατησε 2-3 φορες τον συμπλεκτη και με νεκρα παντα βαλε μπροστα τιποτα περισσοτερο.....επισης το βραδυ που την κλεινεις να βαζεις νεκρα και μετα να την σβηνεις.

Coyote.V
22/01/2020, 20:37
Επίσης σχεδίασε και μια πεντάλφα με κιμωλία στο δάπεδο ακριβώς δίπλα της και άναψε 5 κεριά.

ridah_da_fresh
22/01/2020, 20:41
Ευχαριστω για τις συμβουλες!

Coyote.V
22/01/2020, 20:44
Το ζητούμενο είναι να βάζεις νεκρά πριν την βάλεις μπροστά μέχρι να βάλεις τα γάντια θα έχουν γυρίσει τα λάδια και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, είναι φυσιολογικό, είναι καινούργιος και σφιχτός ακόμα ο συμπλέκτης (δίσκοι) και το παγωμένο λάδι κολλάει.

vaska
22/01/2020, 21:28
Ο συμπλέκτης δε συμπλέκτει.

Το κοκορέτσι δεν έχει κόκορα μέσα το ψαρονεφρι δεν είναι από ψάρι και άλλα φαιδρα

vaska
22/01/2020, 21:30
Με κρυο μοτερ..πριν ξεκινησεις βαλε νεκρα κουνησε την μοτο 1-2 μετρα μπρος πισω πατησε 2-3 φορες τον συμπλεκτη και με νεκρα παντα βαλε μπροστα τιποτα περισσοτερο.....επισης το βραδυ που την κλεινεις να βαζεις νεκρα και μετα να την σβηνεις.

Αυτό το τιπακι με το κλείσιμο και νεκρά για ποιον λόγο ακριβώς το κάνουμε αν επιτρέπεται;;

ioannispar
22/01/2020, 22:17
Εγώ πάντα όταν παρκάρω σπίτι μου, επειδή είναι κατηφορικά σβήνω από το νύχι για να μην με πάρει η κατηφόρα και ψάχνομαι μετά. Δεν μου έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα με ότι μηχανή και να είχα.

TONYBANDIT
23/01/2020, 07:07
Μήπως ο μάστορας αντί για λάδια σου έβαλε 85w140 βαλβολινη???
Πέρα από την πλάκα αν ο τζόγος στην μανετα είναι όσο λέει το manual άλλαξε τα λάδια σου με ένα καλό 10w40 η ζέστανε το μοτέρ σου 3-4 λεπτά πριν ξεκινησεις

ΟΚΤΑΝΙΟ
23/01/2020, 08:51
Εχω το μηχανακι κρυο, σε πρωτη ταχυτητα, αποσυμπλεκτω πληρως (και με τον μοχλο να μην εχει σχεδον καθολου τζογο) και ξεκιναω τον κινητηρα. Ως αποτελεσμα, το μηχανακι τραβαει μπροστα!

ενα οχημα θελει λιγα λεπτα να ζεσταθει πριν το ξεκινησεις, να ερθουν οι σαλ σε νορμαλ σημειο, για αυτα που εχουν αυτοματο ρελαντι τουλαχιστον.
Εσυ φανταζομαι, θελεις να το εκκινησεις με πατημενο συμπλεκτη και πρωτη, να παρει μπρος, και να μεινεις με το συμπλεκτη στο χερι κανα 2λεπτο πριν ξεκινησεις, σωστα?
Εκτος και με το που εκκινησει ο κινητηρας, αγηνεις συμπλεκτη και φευγεις

Διορθωσε με αν δε καταλάβα καλα...

Η να το παω στο μαγαζι και να τους ξεφτιλισω λιγο?

Να πας να τους ξεχεσεις. Εννοειται.
Το μαγαζι δε σχεδιασε τη μηχανη?
Το μαγαζι δε κατασκευασε τη μηχανη?
Το μαγαζι δε σου δινει την εγγυηση?

Τι οχι?

harris_x
23/01/2020, 10:09
Αυτό το τιπακι με το κλείσιμο και νεκρά για ποιον λόγο ακριβώς το κάνουμε αν επιτρέπεται;;

δεν ξέρω τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις αλλα εκτός των όσων αναφέρει ο φίλτατος DRAKONET (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158063&page=2&p=3031134#post3031134) εγω φτύνω και τρεις φορές προς κάθε σημείο του ορίζοντα.

μετά είναι όλα καλά, δουλεύει ρολόι, εννοείται ότι δουλεύει καλύτερα και απο γιαπωΡνέζικο... :tooth:

karellen
23/01/2020, 10:11
Μια φορά το KLR είχε μείνει 3-4 μήνες σε ακινησία + το γεγονός ότι τα λάδια ήταν ταλαιπωρημένα,μόλις το έβαλα μπρος και πήγα να κουμπώσω πρώτη έκανε ένα κλώτσημα 1 μέτρο.Ούτε με ρελαντί πόση ώρα,ούτε με κρατημένο συμπλέκτη δε λέγανε να ξεκολλήσουν τα δισκάκια.
Τελικά έβαλα ένα κατσαβίδι από την τάπα των λαδιών και τα ξεχώρισα με το ζόρι! :uplate:

andreastwin
23/01/2020, 10:31
προφανως βαζεις ταχυτητα και πατας μιζα για να εχεις την ταχυτητα μεσα, για να μη σου κλωτσαει οταν πας να βαλεις την πρωτη για να φυγης. αυτο ειναι λαθος φιλε, οπως σου εγραψαν οι αποπανου το βαζεις μπροστα το αφηνεις 2-3 λεπτα να δουλεψει το λαδι, και αν δεν θελεις να σου κλωτσησει, το τσουλας λιγο οπως θα εισαι καβαλα και βαζεις ταχυτητα και δεν ακους τιποτα.ολα αυτα γιατη ειναι χειμωνας και κανει πο@τσοκρυο.ολες η μηχανες ετσι συμπεριφερονται στο κρυο, δεν ειναι προβλημα.

OldMan
23/01/2020, 11:13
Εγω τώρα γιατί έχω βασιμες υποψιες οτι το μηχανακι δεν τον βολευει για hold-up σε τραπεζα..??

doctor_john
23/01/2020, 14:48
Στην ηλικία που είναι θα σε ρωτήσει τί είναι η τράπεζα και θα κάνουμε βουτιές στα αντικαταθλιπτικά..

ioannispar
23/01/2020, 16:34
Ένα παράδειγμα από το μάνιουαλ της Ηonda για το κενό της μανέτας και που το μετράει.....

To 10 - 20 mm το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι μετά που έχει παρένθεση και λέει... ( 0,4 - 20,32 mm ). Αν μπορεί κάποιος να το εξηγήσει θα του ήμουν υπόχρεος.

Επίσης να πω ότι η δική μου μανέτα έχει 16 mm κενό όπως το δείχνει στο μάνιουαλ, οπότε είμαι μέσα στα όρια, και 4 mm στην βάση της.

414507

OldMan
23/01/2020, 18:20
Η μεταφραση/επιμελεια του manual ειναι για ξύλο..

0.4" - 0.8" in (ίντσες) επρεπε να λεει..

ioannispar
23/01/2020, 19:18

0.4" - 0.8" in (ίντσες) επρεπε να λεει..

Σωστά!!! Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. 2,54 x 8 = 20,32

Coyote.V
23/01/2020, 19:21

0.4 - 8 " in (ίντσες) επρεπε να λεει..

0,8" :p

Parking
24/01/2020, 11:57
Το μαχανακι ειναι σβησμενο και κρυο, με πρωτη ταχυτητα στο κιβωτιο. Τραβαω τον μοχλο του συμπλεκτη, τον κραταω τραβηγμενο, και ξεκιναω τον κινητηρα. Το μηχανακι τοτε, αντι να μεινει ακινητο, πηγαινει μπροστα, και επειτα σβηνει (λογικο γιατι δεν δινω γκαζι).

οκ σταμάτα να το κάνεις.
Με νεκρή το βάζεις μπροστά πάει λάδι παντού βάζεις 1η και φεύγεις

S705
24/01/2020, 12:09
Για να σου φύγει το άγχος και το δικό μου tracer το κάνει αυτό όταν είναι κρύο.
Βασικά όλα το κάνουν, το strada πολλές φορές δεν έπαιρνε καν μπροστά ή τσουλαγε εμπρός μόνο με την μίζα!

DoctoR_k6
24/01/2020, 12:33

Εχω την εντυπωση για να το μπερδεψεις κ το πρωι να το θυμαται οτι εσβησε με νεκρα... :lol:

Ρε κατι προβληματα που εχει ο κοσμος.

Panos76
24/01/2020, 12:37
Ρε κατι προβληματα που εχει ο κοσμος. Πάρτε χόντα ρε να τα ξεχάσετε όλα αυτά

:lol:

MAIK72
24/01/2020, 12:50
:confused:Πως παίρνει με ταχύτητα?
Εκτός αν πατάς την μανέτα με νεκρά για να μπεί μπροστά ! Και πάλι... διακόπτες δεν έχει? Εχει έναν στην μανέτα, στο κιβώτιο αλλά και στο σταντ!

Διαφορετικά, κάτι δεν κατάλαβα

Αν δεν βολέυει ο συμπλέκτης πάρτε αυτόματο :D Ολο αυτό που κάνεις εμένα μου φαίνειται λάθος .

OldMan
24/01/2020, 12:51
0,8" :p

Το διορθωσα ρε τελειομανη..!! :D

ΟΚΤΑΝΙΟ
24/01/2020, 12:59
Με κρυο μοτερ..πριν ξεκινησεις βαλε νεκρα κουνησε την μοτο 1-2 μετρα μπρος πισω πατησε 2-3 φορες τον συμπλεκτη και με νεκρα παντα βαλε μπροστα τιποτα περισσοτερο.....

....και γιατι απλα να να μη βαλει μια νεκρα (αν δεν ειναι ηδη εκει) και απλως να τη βαλει μπροστα? ? ? ?

sapila racing
24/01/2020, 13:42

Μπορείς να εξηγήσεις τι θα καταφέρει κάποιος με το να βαλει νεκρά και να κουνάει μπρος πίσω το μηχανάκι? :confused:
Κατι έχεις μπερδέψει προφανως.

Αυτό που βοηθάει σε αυτες τις περιπτώσεις ειναι να κουνάς μπρος πίσω το μηχανάκι (ή έστω να προσπαθείς) με ταχύτητα στο κιβωτιο και χωρίς να πατας συμπλέκτη.
Μετά πατας 3-4 φρές τον συμπλέκτη και αν εισαι τυχερος οι δίσκοι θα εχουν ξεκολλήσει.

OldMan
24/01/2020, 13:46
Μπορείς να εξηγήσεις τι θα καταφέρει κάποιος με το να βαλει νεκρά και να κουνάει μπρος πίσω το μηχανάκι? :confused:

Το οτι θα μπορει να το κουναει μπρος-πισω πολυ πιο ευκολα..!!
(τι δεν καταλαβαινεις, για..??) :p

andreastwin
24/01/2020, 16:09
Στο υπουργείο πάλι για εξεταστική. Υποθέτω ότι εκεί σου είπαν να το βάζεις μπροστά με ταχύτητα μέσα και πατημένω συμπλέκτη.

Ρε μήπως μας κάνει τρόλεϊ.

vaska
24/01/2020, 18:40

Αυτό που βοηθάει σε αυτες τις περιπτώσεις ειναι να κουνάς μπρος πίσω το μηχανάκι (ή έστω να προσπαθείς) με ταχύτητα στο κιβωτιο και χωρίς να πατας συμπλέκτη.
Μετά πατας 3-4 φρές τον συμπλέκτη και αν εισαι τυχερος οι δίσκοι θα εχουν ξεκολλήσει.

Μπορεί οι δίσκοι να μην ξεκολλήσουν αλλά σίγουρα θα καταλάβει αν έχει βενζίνη. Λίγο είναι αυτό?
;)

MAIK72
24/01/2020, 19:13
Μπορεί οι δίσκοι να μην ξεκολλήσουν αλλά σίγουρα θα καταλάβει αν έχει βενζίνη. Λίγο είναι αυτό?
;)

Λίγο είναι φίλαι , για βενζίνα είναι δεξία αρισταιρά :D

DRAKONET
25/01/2020, 16:55

εαν το κουνησει σιγουρα θα μπει η νεκρα...εσυ ποτε δεν εχει τυχει να θες να βαλεις η να βγαλεις ταχυτητα ...και να το κουνησεις μπρος- πισω μεχρι να ακουσεις το χαρακτηριστικο θορυβο?

karellen
25/01/2020, 18:04
εαν το κουνησει σιγουρα θα μπει η νεκρα...εσυ ποτε δεν εχει τυχει να θες να βαλεις η να βγαλεις ταχυτητα ...και να το κουνησεις μπρος- πισω μεχρι να ακουσεις το χαρακτηριστικο θορυβο?

Ισχύει το ένα σκέλος,αν δηλ. θέλεις να βγάλεις ταχύτητα αλλά για να κουμπώσεις,ενώ είσαι ήδη σε νεκρά,ποίο το όφελος?Το μηχανάκι θα τσουλήσει ελεύθερα αλλά οι δίσκοι δεν θα επηρρεαστούν.

νεοσσός
25/01/2020, 18:32
οκ σταμάτα να το κάνεις.
Με νεκρή το βάζεις μπροστά πάει λάδι παντού βάζεις 1η και φεύγεις
Νομίζω ότι αυτή είναι η λύση. Νεκρά, τράβηγμα συμπλέκτη και κατόπιν μίζα.

Bowleno
25/01/2020, 22:24
Εγώ τι κάνω.... Όταν έχει αρκετό κρύο η αν έχω κάνα δυο μέρες να την κίνησω, την βάζω μπρος με νεκρά, αφήνω 1 λεπτό να πάει παντού το λάδι, κατόπιν πατάω 4-5 φορές συμπλέκτη παίζοντας ελαφρά το γκάζι (με νεκρά, πάντα) και μετά πρώτη. Ποτέ δεν έχει κάνει κλανγκ (κλασικά για μοτέρ Yamaha)

ΟΚΤΑΝΙΟ
26/01/2020, 10:53
...εσυ ποτε δεν εχει τυχει να θες να βαλεις η να βγαλεις ταχυτητα ...και να το κουνησεις μπρος- πισω μεχρι να ακουσεις το χαρακτηριστικο θορυβο?

Ναι, ενα-δυο πόντους όμως, όχι ένα δύο μέτρα που λες....

sapila racing
26/01/2020, 10:57

Εσυ πρότεινες να το κουνάει μπρός πίσω αφού έχει βάλει νεκρά.....άρα?
Οπως σου εγραψαν έτσι το μονο που καταφέρνεις ειναι να ανακατεύεις την βενζίνη.

ioannispar
26/01/2020, 11:03
Τελικά το πρόβλημα το έλυσε ο φίλος;

sapila racing
26/01/2020, 11:28
Τελικά το πρόβλημα το έλυσε ο φίλος;

Δεν είναι πρόβλημα, όλα τα μηχανάκια μπορεί να το κάνουν υπο συνθήκες.
Αρκεί να ξέρεις τι να κάνεις και του τα είπαμε αυτα.

ioannispar
26/01/2020, 11:32
Δεν είναι πρόβλημα, όλα τα μηχανάκια μπορεί να το κάνουν υπο συνθήκες.
Αρκεί να ξέρεις τι να κάνεις και του τα είπαμε αυτα.

Ναι αυτό εννοώ. Έβγαλε τελικά άκρη; Το ρύθμισε; Το πήγε αντιπροσωπεία; Να μάθουμε τι έκανε.

cityfly
26/01/2020, 14:22
.

Πρωινή γυμναστική

DRAKONET
26/01/2020, 19:26
τελικα το σχολιο μου ''επαιξε'' πιο πολυ απο το να δωσουμε ενα φως στον φιλο!
μμμμ :hmm:
κουτσομπολιο να γινεται για να δειξουμε οτι ξερουμε πιο πολλα....και να ριξουμε στον και-αδα
οποιον δεν συμφωνουμε-εχει αλλη αποψη-δεν το βρισκει σωστο.....γινεται πολλες φορες εδω μεσα....

και τωρα γραψτε αλυπητα απο κατω

Acacius
26/01/2020, 21:23
Ποτέ δεν έχει κάνει κλανγκ

Φιλλλαράκι, αυτό σε Γιαμάχα σημαίνει ότι θέλει κοίταγμα :lol:

ΟΚΤΑΝΙΟ
26/01/2020, 21:52
.... για να δειξουμε οτι ξερουμε πιο πολλα....και να ριξουμε στον και-αδα
οποιον δεν συμφωνουμε-εχει αλλη αποψη-δεν το βρισκει σωστο.....

Δεν είναι ότι ξέρουμε πιο πολλα-δε συμφωνουμε-εχουμε άλλη αποψη-δε το βρίσκουμε σωστο, είναι ότι είπες μια μπούρδα, και αντί να κάτσεις να το σκεφτείς λίγο και να δεις ότι αυτό που είπες είναι μια κοτσάνα, μας τη λες κι'αποπανω.

Να ξέρεις ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

ridah_da_fresh
26/01/2020, 21:54
Ναι αυτό εννοώ. Έβγαλε τελικά άκρη; Το ρύθμισε; Το πήγε αντιπροσωπεία; Να μάθουμε τι έκανε.

Ναι ναι, τα ελαβα υποψη τα γραμμενα και τωρα δεν το ξανακανω. Ρυθμισεις δεν χρειαστικε να κανω, και ο συμπλεκτης εχει το σωστο τζογο τελικα. Το ξεκιναω το κινητηρα πριν βαλω γαντια και μεχρι να τα βαλω εχουν ζεσταθει ολα. Στα μαθηματα δεν μου ειχανε αναφερει τιποτα τετοιο για σταθμευση-εκκινηση. Δεν μου ειχανε ανεφερει τιποτα για τιποτα εδω που τα λεμε, μονο πατιναρισμα συμπλεκτη.

doctor_john
26/01/2020, 21:59
Μήπως να συναντηθείς με κάποιον έμπειρο να σε δεί και πάνω στη μοτό, να σου προτείνει και 5 πράγματα πριν
έχουμε τίποτα κλάματα εσύ ή εμείς;

Καινούρια είναι, φαντάζομαι και μόνο από όσα έχεις ανακαλύψει καταλαβαίνεις ότι έχεις να μάθεις αρκετά.

Coyote.V
26/01/2020, 22:10
Ένα σου λέω, είμαι άτριχος...

ridah_da_fresh
26/01/2020, 22:13
:confused:Πως παίρνει με ταχύτητα?
Εκτός αν πατάς την μανέτα με νεκρά για να μπεί μπροστά ! Και πάλι... διακόπτες δεν έχει? Εχει έναν στην μανέτα, στο κιβώτιο αλλά και στο σταντ!

Διαφορετικά, κάτι δεν κατάλαβα

Αν δεν βολέυει ο συμπλέκτης πάρτε αυτόματο :D Ολο αυτό που κάνεις εμένα μου φαίνειται λάθος .

Ρε μαγκες δεν καταλαβαινω πως το ποστ μου ηταν τοσο δυσκολο να αποκωδικοποιηθει

Τσιπουρα θα κατεβασατε, ηταν και Παρασκευη :lol:

ridah_da_fresh
26/01/2020, 22:14
Μήπως να συναντηθείς με κάποιον έμπειρο να σε δεί και πάνω στη μοτό, να σου προτείνει και 5 πράγματα πριν
έχουμε τίποτα κλάματα εσύ ή εμείς;

Καινούρια είναι, φαντάζομαι και μόνο από όσα έχεις ανακαλύψει καταλαβαίνεις ότι έχεις να μάθεις αρκετά.

κανονιστε καφεδακι

doctor_john
26/01/2020, 22:20
Δεν ενοούσα εμένα, εγώ θα βομβαρδιζα την Ιβάτα αν πέρναγε απο το χέρι μου...

ridah_da_fresh
26/01/2020, 22:34
Γιατι ετσι? επειδη κανουν κλανγκ κλανγκ τα γραναζακια?

doctor_john
26/01/2020, 22:46
είμαι χέητερ :a016:

Panos76
26/01/2020, 23:59
κανονιστε καφεδακι

Θα κεράσεις γιατί μας έκανες να πλακωθούμε εδώ πέρα, ένα ολόκληρο φόρουμ :bawl:

DRAKONET
27/01/2020, 12:55
Δεν είναι ότι ξέρουμε πιο πολλα-δε συμφωνουμε-εχουμε άλλη αποψη-δε το βρίσκουμε σωστο, είναι ότι είπες μια μπούρδα, και αντί να κάτσεις να το σκεφτείς λίγο και να δεις ότι αυτό που είπες είναι μια κοτσάνα, μας τη λες κι'αποπανω.

Να ξέρεις ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

αυτο ακριβως κανει το σχολιο σου..
και στο φιναλε..ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις τι να γραψω
το οτι αναφερεις χαρακτηρισμους ως μπουρδες και κοτσανες....στα επιστρεφω δεν σου επιτρεπω
να πεις το οτιδηποτε ξηγηθηκαμε?
στο φιναλε εσυ τι ανακατευεσαι...σε σενα το εγραψα...και οτι εγραψα ουτε χυδαιο ηταν (οπως τις χυδαιολογιες τις δικες σου)
ουτε προσβαλα (οπως εσυ )

ΟΚΤΑΝΙΟ
27/01/2020, 13:08
Σωστα, ποιος ειμαι εγω να σου χαλασω το ονειρο.....

Bowleno
27/01/2020, 13:32
Γιατι ετσι? επειδη κανουν κλανγκ κλανγκ τα γραναζακια?

στο 99% των μοτό (εξαιρώ μόνο τα...αυτόματα :D ) συνήθως τα κρύα πρωινά η αν έχουν μέρες να κινηθούν, ψιλοκολλάνε οι δίσκοι και ακούγεται (εγώ το νιώθω, δεν το ακούω... :D ) αυτό το κλάνγκ που λέω πιο πάνω όταν βάλεις την πρώτη. κάνοντας την διαδικασία που περιγράφω πιο πάνω μειώνεται πολύ.
Δεν είναι πρόβλημα αλλά περισσότερο ψυχολογικό (ακούς το κλανγκ και λες ωχ το γ@μησ@ :lol: )

sapila racing
27/01/2020, 13:37
τελικα το σχολιο μου ''επαιξε'' πιο πολυ απο το να δωσουμε ενα φως στον φιλο!
μμμμ :hmm:
κουτσομπολιο να γινεται για να δειξουμε οτι ξερουμε πιο πολλα....και να ριξουμε στον και-αδα
οποιον δεν συμφωνουμε-εχει αλλη αποψη-δεν το βρισκει σωστο.....γινεται πολλες φορες εδω μεσα....

και τωρα γραψτε αλυπητα απο κατω

αυτο ακριβως κανει το σχολιο σου..
και στο φιναλε..ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις τι να γραψω
το οτι αναφερεις χαρακτηρισμους ως μπουρδες και κοτσανες....στα επιστρεφω δεν σου επιτρεπω
να πεις το οτιδηποτε ξηγηθηκαμε?
στο φιναλε εσυ τι ανακατευεσαι...σε σενα το εγραψα...και οτι εγραψα ουτε χυδαιο ηταν (οπως τις χυδαιολογιες τις δικες σου)
ουτε προσβαλα (οπως εσυ )

DRAKONET χαλάρωσε λίγο.

Δεν σε προσέβαλε κανείς. Εσυ μόνος σου έγραψες κατι τουλάχιστον 'περίεργο' και σου επισημάνθηκε οτι δεν στέκει.
Αντί να το καταλάβεις και να πείς ΟΚ λαθος, εσυ το συνεχίζεις και το εξελίσσεις σε κυνηγι μαγισσών.

Οταν δίνεις άστοχες συμβουλές για Τεχνικά Θέματα, φυσικό κι επόμενο είναι να κριθούν.
Αλλιώς μπορεί και ο άλλος που είναι άσχετος να πιστεψει οτι κατι θα καταφέρει με το να κουνάει μπρός πίσω το μηχανακι του ενω εχει ήδη βαλει νεκρά.
Ελπίζω να κατάλαβες τώρα το πρόβλημα, αν πάλι δεν το κατάλαβες δεν πειράζει αλλά μην κανεις κι επιθέσεις χωρίς λόγο.

DRAKONET
27/01/2020, 15:23
DRAKONET χαλάρωσε λίγο.

Δεν σε προσέβαλε κανείς. Εσυ μόνος σου έγραψες κατι τουλάχιστον 'περίεργο' και σου επισημάνθηκε οτι δεν στέκει.
Αντί να το καταλάβεις και να πείς ΟΚ λαθος, εσυ το συνεχίζεις και το εξελίσσεις σε κυνηγι μαγισσών.

Οταν δίνεις άστοχες συμβουλές για Τεχνικά Θέματα, φυσικό κι επόμενο είναι να κριθούν.
Αλλιώς μπορεί και ο άλλος που είναι άσχετος να πιστεψει οτι κατι θα καταφέρει με το να κουνάει μπρός πίσω το μηχανακι του ενω εχει ήδη βαλει νεκρά.
Ελπίζω να κατάλαβες τώρα το πρόβλημα, αν πάλι δεν το κατάλαβες δεν πειράζει αλλά μην κανεις κι επιθέσεις χωρίς λόγο.

χαλαρος ειμαι...
αστοχη συμβουλη να παει μπρος πισω?
επειδη ειπα για μετρο....?
δεν νομιζω να παθει το οτιδηποτε και να διμιουργηθει προβλημα!
η ουσια ειναι αυτη...εαν θελει να πει το οτιδηποτε οποισδηποτε δεκτο
δεν δεχομαι τον καθε ''χωροφυλακα'' να χαρακτιριζει...αυτο πρεπει να σταματησει!
αλλο η δικη σου (παρατηρηση) αλλο να σε προσβαλει οποιοσδηποτε!
------------------------------------------------------------------------
το φορουμ εχει οδηγιες
περιμενα τουλαχιστον να αναφερθεις στους χαρακτηρισμους

OldMan
27/01/2020, 15:33
Κατι γινεται τελευταια με την διατηρηση ψυχραιμιας (μου/μας/σας/τους..)

Locked up & down..