View Full Version : Πιστα μοτοκρος
Achilleas124
22/01/2020, 22:48
Γεια σας. Τι χρειάζεται να φτιάξεις μια ιδιωτική πίστα μοτοκρος στο οικοπέδο σου. Και με αυτο εννοώ κόστη, πως να τη διαμορφώσω σωστά ώστε να την ευχαριστηθώ,συντήρηση της πιστάς κτλπ.
Ευχαριστώ
(Θα ηθελα να επισημάνω οτι δεν εχω καμια εμπειρία με μοτοκρος.)
Nostradamus
22/01/2020, 23:23
Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου?
Lioulios
22/01/2020, 23:37
Αν τελικα μαθεις μοτοκρος
και εχεις τα χρηματα και συνεχισεις να θες πιστα ...
Εχω εναν γνωστο που μπορει να σου την φτιαξει με το αναλογο κοστος βεβαια .
Θα στην κανει οπως ακριβως την θες .
Achilleas124
23/01/2020, 00:44
Α. Ωραια εγω βρισκομαι στην κατερινη πιεριας αμα χρειαστει
Achilleas124
23/01/2020, 00:46
Συγνώμη το οικοπεδο ειναι των γονιων και δνε γνωριζω πολλα παντος ειναι αγροτεμαχιο και νομιζω ειναι εκτος σχεδιου
Lioulios
23/01/2020, 12:48
Ξαναδιαβαζω και σκεφτωμαι ...θες πιστα για να την ευχαριστηθεις οπως λες ή θες να βγαζεις χρηματα απο αυτο ;
Ο ανθρωπος βρισκεται στην Κρητη ,αλλα η τελευταια πιστα που εκανε ηταν στην Μυκονο.
Αν θες μπορω να σε φερω σε επαφη να τον ρωτησεις τι και πως .
Πρωτα απο ολα, χρειάζεσαι αδεια μετα απο περιβαλλοντικη μελετη..
(στο λεω εκ των εσω γιατι ενας απο τους κανακαρηδες μου κάνει πτυχιακή πανω στο θέμα..)
HelenKoR
23/01/2020, 14:24
Για να βάλω το jcb μέσα να φτιάξω το πιστακι για προσωπική χρήση, θα πρέπει να πάρω άδεια;;;
:eek:
o_gavros
23/01/2020, 14:48
ευκαιρία για το κρατος να αρμέξει πολίτη και δε θα την εκμεταλλευτεί;
παμε να πεσουμε μια ολοι μαζι απο τα συννεφα.
doctor_john
23/01/2020, 15:01
Για να βάλω το jcb μέσα να φτιάξω το πιστακι για προσωπική χρήση, θα πρέπει να πάρω άδεια;;;
:eek:
Aναλόγως την πανίδα περιμετρικά..
HelenKoR
23/01/2020, 15:07
Δεν θα πας να κάνεις κάτι τέτοιο δίπλα σε Natura αλλά από τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύεσαι οικονομικά την πίστα, δεν βλέπω τον λόγο για άδειες και μελέτες...
ioannispar
23/01/2020, 15:16
Δηλαδή αν έχεις ένα οικόπεδο και φτιάξεις μέσα ένα δυο τρία κτλ λοφάκια και άλλα τόσα ανάποδα, θα πρέπει να πάρεις άδεια; Μην τρελαθούμε ρε παιδιά. Αν δεν το κάνεις με σκοπό το κέρδος δεν νομίζω να θέλει χαρτιά, άδειες και ότι άλλο.
Αν δε σκοπεύεις να βάλεις μηχανοκίνητα μέσα, μπορείς να φτιάξεις όσα λοφάκια θέλεις.
Δεν θα πας να κάνεις κάτι τέτοιο δίπλα σε Natura αλλά από τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύεσαι οικονομικά την πίστα, δεν βλέπω τον λόγο για άδειες και μελέτες...
Μην ξεχνάμε και την Αρχαιολογική, η οποία νομίζω ότι πρέπει να είναι ενημερωμένη όταν μπαίνει JCB (και Caterpillar μη σου πω...)
Αν δε σκοπεύεις να βάλεις μηχανοκίνητα μέσα, μπορείς να φτιάξεις όσα λοφάκια θέλεις.
Η μοτοσυκλέτα είναι μηχανοκίνητο μέσο, κύριε. :D
o_gavros
23/01/2020, 15:22
εδω δε μπορεις να φτιαξεις κεραμοσκεπή στην αυλή σου χωρις αδεια, τι συζητάμε ακριβώς;
SeniorCanardo
23/01/2020, 15:23
Αν η πίστα θέλεις να είναι "απολύτως" νόμιμη ή αν θελήσεις να την εκμεταλλευτείς εμπορικά καλύτερα θα ήταν να ρωτήσεις ένα μηχανικό για να σου πει τι απαιτείται για την σχετική αδειοδότηση.
Εικάζω επιπλέον της άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων, άδεια δασαρχείου αν προχωρήσεις σε κοπή δένδρων και πιθανότατα άδεια αρχαιολογίας αν προχωρήσεις σε εκσκαφές.
Αν πάλι η πίστα είναι αποκλειστικά για προσωπική χρήση, δεν έχει γύρω κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες κλπ που πιθανόν να κάνουν καταγγελία και να σου δημιουργήσουν πρόβλημα, φώναξε έναν "χειριστή ΤζιΣιΜπι" να στην φτιάξει.
Το έχουν κάνει και άλλοι, ρίξε μια ματιά εδώ. (https://www.dirtbike.gr/viewtopic.php?f=85&t=23753&p=252323&hilit=%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1#p252323)
ioannispar
23/01/2020, 15:24
Δλδ εγώ σε περιφραγμένο οικόπεδο αν βάλω ένα μηχανάκι θα έχω πρόβλημα; Το γιατί δεν καταλαβαίνω.
o_gavros
23/01/2020, 15:25
Ελλάδα η χωρα του πράσινου ήλιου :D
Πριν λιγες μερες στην Ικαρια μπηκε jcb σε ιδιοκτητη εκταση natura και την εκανε οικοπεδο. Προφανως ο ιδιοκτητης σκεφτηκε δικο μου ειναι, ο,τι θελω το κανω.
Το οτι ενας χωρος μας ανηκει δε σημαινει πως κανουμε ο,τι γουσταρουμε. Ουτε ο τοπος μας ανηκει, ουτε ο πλανητης και ουτε ο γειτονας ειναι υποχρεωμενος να τρωει στη μαπα τα χουγια μας.
Πριν λιγες μερες στην Ικαρια μπηκε jcb σε ιδιοκτητη εκταση natura και την εκανε οικοπεδο. Προφανως ο ιδιοκτητης σκεφτηκε δικο μου ειναι, ο,τι θελω το κανω.
Το οτι ενας χωρος μας ανηκει δε σημαινει πως κανουμε ο,τι γουσταρουμε. Ουτε ο τοπος μας ανηκει, ουτε ο πλανητης και ουτε ο γειτονας ειναι υποχρεωμενος να τρωει στη μαπα τα χουγια μας.
Πότε μετανάστευσες στη Βόρεια Ευρώπη εσύ; :p
Να υποθέσω ότι ούτε ο οικοπεδούχος υπέστη καμία σοβαρή κύρωση...
SeniorCanardo
23/01/2020, 16:01
Εδώ οι άλλοι ήρθαν με στημένη περιβαλλοντική μελέτη, ισοπέδωσαν το μισό βουνό και οι "κουμπάροι" φούσκωναν από καμάρι που ήρθαν οι επενδύσεις και στα χωριά τους και μετά... όλοι ξέρουμε τη συνέχεια.
Να ρωτηξω..
Θα μιλησουμε για το τι ειναι νομιμο ή τι ειναι ηθικο..??:p
Ξερουμε πολυ καλα όλοι μας (και ειδικοτερα οι καθ' υλην αρμοδιοι..) οτι ενας αγωνας enduro μπορεί να ειναι καθ' ολα νομιμος..
ioannispar
23/01/2020, 16:40
Συμφωνώ μαζί σου, και εννοείται ότι δεν εννοώ να είναι Natura ούτε δάσος. Ένα απλό οικόπεδο με χώμα και πουρνάρια εννοούσα στην μέση του πουθενά.
doctor_john
25/01/2020, 12:16
Aν η διαμόρφωση και η χρήση του μετά, δεν προβληματίζει τους γύρω και το περιβάλλον, τουλάχιστον δεν θα σε καταγγείλουν.
Αν θα ήθελες να το χρησιμοποιήσεις εμπορικά θα χρειαστείς τουλάχιστον έναν μηχανικό (; ) για να σου εξηγήσει τα βασικά
του πως πρέπει να κινηθείς κ.λπ. τα επόμενα χρόνια.
Ένα απλό οικόπεδο με χώμα και πουρνάρια εννοούσα στην μέση του πουθενά.
Ή ειναι οικοπεδο και δεν ειναι σε καμια μεση του πουθενα, ή ειναι οντως στη μεση του πουθενα και ειναι -στην καλυτερη περίπτωση- αγροτεμαχιο..
(αν ειναι χαρακτηρισμενο βοσκοτοπος ή δασικη εκταση μη κανεις καμια λαλακια και βαλεις μεσα χωματουργικο μηχανημα..)
Αν ειναι αγροτεμαχιο και σε παρει μυρωδια η Εφορία θα σου σκασει πρόστιμο (επί του οποιουδηποτε φορου μεταβιβασης υπήρξε για την αποκτηση του ενω γίνεται αλλαγη χρήσης γης..) τετοιο που θα δεις αστράκια..
Αν ειναι οικόπεδο, simply forget the whole thing..
borgiriadis1
27/01/2020, 11:54
Πάντως υπάρχουν και πίστες που λειτουργούν εδώ και χρόνια κανονικά χωρίς να έχουν άδεια.
ioannispar
27/01/2020, 12:29
Ή ειναι οικοπεδο και δεν ειναι σε καμια μεση του πουθενα, ή ειναι οντως στη μεση του πουθενα και ειναι -στην καλυτερη περίπτωση- αγροτεμαχιο..
(αν ειναι χαρακτηρισμενο βοσκοτοπος ή δασικη εκταση μη κανεις καμια λαλακια και βαλεις μεσα χωματουργικο μηχανημα..)
Αν ειναι αγροτεμαχιο και σε παρει μυρωδια η Εφορία θα σου σκασει πρόστιμο (επί του οποιουδηποτε φορου μεταβιβασης υπήρξε για την αποκτηση του ενω γίνεται αλλαγη χρήσης γης..) τετοιο που θα δεις αστράκια..
Αν ειναι οικόπεδο, simply forget the whole thing..
Understood!