View Full Version : Πρόβλημα ρελαντί σε v strom 1000
nautikos
26/01/2020, 19:04
Πριν λίγο καιρό απέκτησα ένα v strom 1000 06 μοντέλο με 90000 χλμ και έχω πρόβλημα με το ρελαντί κυριος όταν ζεσταθεί άλλες φορές κολλάει στις 2500-3000 στροφές άλλες πέφτει κάτω από 800 κ σβήνει κ άλλες δουλεύει μια χαρά.στο δρόμο δουλευει μια χαρά το μηχανάκι δεν.παρουσιαζει κάτι. καμία ιδέα τι μπορει να είναι πριν το πάω συνεργείο???
TPS είναι ο νούμερο 1 ύποπτος
οπως σου ειπε ο απο πανω!
οταν το ειχα εγω το Vstrom1000 τα ιδια μου παρουσιασε. Ενιοτε εσβηνε και στα καλα καθουμενα. Ηταν ενα εκτεταμενο προβλημα το TPS στα στρομ.
Το αλλαξα με καινουριο περιπου στα 150 ευρω. Και το προβλημα λυθηκε.
**TPS = Throtle possition sensor. Ελληνικα, αισθητηρας θεσης γκαζιού.
Να συμπληρώσω μόνο ότι το tps δεν είναι απαραίτητο να θέλει αλλαγή ντέ και καλά, ακόμα και αν εκεί είναι το πρόβλημα...
Πρώτα μέσα από το διαγνωστικό μενού μπορεί να ρυθμιστεί αν είναι εκτός ρύθμισης, και κατά δεύτερο (αν είσαι και λίγο risky τύπος) να καθαριστεί εσωτερικά με σπρέι επαφών και να ξαναλειτουργήσει άψογα.
Όσοι μάστορες είναι εξοικειωμένοι με Suzuki ξέρουν που και πως να ψάξουν (αν και δεν ψάχνουν την 2η λύση - η αλλαγή του είναι πιο εύκολη και εκεί στρέφονται αμέσως).
Να συμπληρώσω μόνο ότι το tps δεν είναι απαραίτητο να θέλει αλλαγή ντέ και καλά, ακόμα και αν εκεί είναι το πρόβλημα...
Πρώτα μέσα από το διαγνωστικό μενού μπορεί να ρυθμιστεί αν είναι εκτός ρύθμισης, και κατά δεύτερο (αν είσαι και λίγο risky τύπος) να καθαριστεί εσωτερικά με σπρέι επαφών και να ξαναλειτουργήσει άψογα.
Όσοι μάστορες είναι εξοικειωμένοι με Suzuki ξέρουν που και πως να ψάξουν (αν και δεν ψάχνουν την 2η λύση - η αλλαγή του είναι πιο εύκολη και εκεί στρέφονται αμέσως).
Ναι αυτη ειναι η αληθεια. Κι εγω πριν παω στην αλλαγη εκανα τη ρυσθμιση και το καθαρισμα. Το επαιρνα απο το μαστορα μια χαρα και μετα απο λιγο παλι τα ιδια. Κι ετσι πηγα και πηρα καινουριο.
Εσενα ομως μπορει να φτιαξει με ρυθμιση. Δοκιμασε το
nautikos
27/01/2020, 11:18
Ναι αυτη ειναι η αληθεια. Κι εγω πριν παω στην αλλαγη εκανα τη ρυσθμιση και το καθαρισμα. Το επαιρνα απο το μαστορα μια χαρα και μετα απο λιγο παλι τα ιδια. Κι ετσι πηγα και πηρα καινουριο.
Εσενα ομως μπορει να φτιαξει με ρυθμιση. Δοκιμασε το
η ρυθμιση πως γινετε μεσω διαγνωστικου μενου?
εαν κανω αυτο θα κανω τιποτα?
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=66456&highlight=%CE%A3%CF%85%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82+tbs
εαν κανω αυτο θα κανω τιποτα?
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=66456&highlight=%CE%A3%CF%85%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82+tbs
Κατι θα κανεις αλλα όχι αυτο που θέλεις.. ;)
Nα ρωτήσω κάτι κουλό? Εχεί προσπαθήσει ποτέ κανείς να το επισκευάσει? Να βγάλει τις ρετσίνες με τις οποίες το έχουν σφραγίσει και να το επισκευάσει.
¨Η θα πάρει το κινέζικο?:D
https://www.ebay.com/itm/Throttle-Position-Sensor-TPS-For-Suzuki-GSX600F-GSXR600-GSXR750-13550-13D60/274201002024?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20131003132420%26meid%3Dadf1734 a539a4ee898eb33071cb208db%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D12%26mehot%3Dco%26sd%3D323875286428%26itm% 3D274201002024%26pmt%3D1%26noa%3D0%26pg%3D2047675&_trksid=p2047675.c100005.m1851
nautikos
27/01/2020, 20:49
Εάν πάρω κ το αλλάξω μόνος μου θέλει κάποια ρύθμιση μετά?? Κ αν ναι ξέρει κανείς πως γίνεται??
Εάν πάρω κ το αλλάξω μόνος μου θέλει κάποια ρύθμιση μετά?? Κ αν ναι ξέρει κανείς πως γίνεται??
Service manual και πολυμετρο και το βάζεις μόνος
nautikos
27/01/2020, 20:59
Πολύμετρο έχω service manual δεν εχω
εγω το εχω βγαλει,ειδα σε ποια θεση ηταν,το καθαρισα (καθαρο ηταν να πω την αληθεια,δεν ηταν απο εκει το προβλημα) και το ξανατοποθετησα .δεν εκανα καποια ιδιαιτερη ρυθμιση,μια χαρα δουλευει
nautikos
27/01/2020, 21:04
Καθάρισες την φύσα που κουμπώνει η το άνοιξες κ το καθάρισες???
εκτος απο την φισα καθαρισα και τον μηχανισμο που στρεφεται ωστε να κινειται ελευθερα και να επανερχεται
αν εννοεις να ελυσα τον μηχανισμο οχι γιατι τελικως δεν διαπιστωσα καποια μηχανικη βλαβη κολλημα
nautikos
27/01/2020, 21:15
Ωραία θα κάνω κ εγώ ένα καθάρισμα να δω τι θα γίνει. Εσύ είχες παρομοιο πρόβλημα κ με το καθάρισμα έφτιαξε??
στην ουσια αυτο το TPS ΕΙΝΑΙ ενα ποτενσιομετρο που κινειται-στρεφεται ας πουμε απο την ντιζα του γκαζιου
περιστρεφομενος αλλαζει τα βολτ που βγαζει στην εξοδο
ετσι μπορεις να ελεγξεις αν εχει βλαβη
στις ακραιες θεσεις πρεπει να βγαζει καποια βολτ τα οποια δεν θυμαμαι να στα πω
παρομοιο προβλημα ειχα,ρεταρισμα στις 2500-3000 στροφες ....το παλεψα το παλεψα και τελικα εφτιαξε απο μονο του :lol: ποτε μου δεν καταλαβα :cry:
nautikos
27/01/2020, 21:29
Το θέμα είναι ότι μόλις το πήρα το μηχανάκι κ έχω ξενερώσει ρε γαμωτο.το παιδί που το είχε μου ορκίζεται ότι πριν δεν είχε τέτοιο θέμα.μακαρι να φτιάξει με το καθάρισμα.
Το θέμα είναι ότι μόλις το πήρα το μηχανάκι κ έχω ξενερώσει ρε γαμωτο.το παιδί που το είχε μου ορκίζεται ότι πριν δεν είχε τέτοιο θέμα.μακαρι να φτιάξει με το καθάρισμα.
Ξεκινα να πειραματιζεσαι κι αν σου φτιαξει ολα καλα! Αν δεις οτι δε φτιαχνει, ξαναχαλαει κλπ, μην μπαινεις στον κοπο καθε λιγο να το πειραζεις μπας και φτιαξει. Ειναι ψυχοφθορο και το περασα. Εβαλα απλα το καινουριο κι ολα τα προβληματα ασταθειας ρελαντι, σκορτσαρισματα στις 3,000 στροφες κλπ εξαφανιστηκαν
Μην τρελαίνεσαι δεν είναι κάτι σοβαρό...
nautikos
28/01/2020, 11:51
Ξεκινα να πειραματιζεσαι κι αν σου φτιαξει ολα καλα! Αν δεις οτι δε φτιαχνει, ξαναχαλαει κλπ, μην μπαινεις στον κοπο καθε λιγο να το πειραζεις μπας και φτιαξει. Ειναι ψυχοφθορο και το περασα. Εβαλα απλα το καινουριο κι ολα τα προβληματα ασταθειας ρελαντι, σκορτσαρισματα στις 3,000 στροφες κλπ εξαφανιστηκαν
αυτο θα κανω γιατι πιανουν τα χερια μου σκεφτομαι εαν δεν καταφερω τιποτα με το καθαρισμα να το αλλαξω μονος μου αλλα δεν ξερω αν θελει ρυθμισμα μετα κ πως ρυθμίζετε. μηπως ξερει κανεις την διαδικασια?
αυτο θα κανω γιατι πιανουν τα χερια μου σκεφτομαι εαν δεν καταφερω τιποτα με το καθαρισμα να το αλλαξω μονος μου αλλα δεν ξερω αν θελει ρυθμισμα μετα κ πως ρυθμίζετε. μηπως ξερει κανεις την διαδικασια?
Διάβασες ποιο πάνω τι σου έγραψα ή βαριέσαι να ψάξεις?
nautikos
28/01/2020, 12:07
Διάβασες ποιο πάνω τι σου έγραψα ή βαριέσαι να ψάξεις?
φιλε μου εγω διαβασα τι μου εγραψες μαλλον εσυ δεν διαβασες τι σου απαντησα.
φιλε μου εγω διαβασα τι μου εγραψες μαλλον εσυ δεν διαβασες τι σου απαντησα.
Google>search>suzuki DL1000 service manual>search. Δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να βρεις στο ίντερνετ :wave2:
nautikos
28/01/2020, 12:15
Google>search>suzuki DL1000 service manual>search. Δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να βρεις στο ίντερνετ :wave2:
εχω απο εχτες που ψαχνω αλλα οτι βρισκω ειναι στα ξενα στα ελληνικα δεν εχω βρει κατι :wave2:
εχω απο εχτες που ψαχνω αλλα οτι βρισκω ειναι στα ξενα στα ελληνικα δεν εχω βρει κατι :wave2:
Δυστυχώς τα περισσότερα είναι στα ξένα. Μεταφρασμένα μπορεί να έχει μόνο η αντιπροσωπεία. Οπότε εφόσον ξένα δεν γνωρίζεις αν δεν βρεις κάποιον από εδώ μέσα να σου πει πως το κάνουν το συνεργείο είναι μονόδρομος
Δυστυχώς τα περισσότερα είναι στα ξένα. Μεταφρασμένα μπορεί να έχει μόνο η αντιπροσωπεία. Οπότε εφόσον ξένα δεν γνωρίζεις αν δεν βρεις κάποιον από εδώ μέσα να σου πει πως το κάνουν το συνεργείο είναι μονόδρομος
Ο φίλος είναι σίγουρα μεγαλύτερος κι από μένα :bawl:
nautikos
28/01/2020, 14:47
Ο φίλος είναι σίγουρα μεγαλύτερος κι από μένα :bawl:
εεε οχι κ μεγαλος 39 ειμαι αλλα βλεπεις οταν ο πατερας μου με εστελνε αγγλικα εγω πηγαινα για καφε κ βολτες με το παπακι :lol::lol::lol:
τωρα ψαχνω για μεταφρασμενα :mad:
Η μετάφραση ενός manual είναι πολύ εύκολη με το google translate. Οι προτάσεις είναι μικρές και η ορολογία εύκολα προσβάσιμη.
nautikos
29/01/2020, 07:39
μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα αυτο
https://m.facebook.com/motolabDIY/photos/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-tps-%CF%83%CF%84%CE%BF-vstrom-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84/729876670426045
nautikos
31/01/2020, 21:16
Μάλλον βρήκα την ρίζα του προβλήματος καθώς το ελυνα διαπιστωσα ότι τα κολάρα της εισαγωγής (αν το λέω σωστά) έχουνε ρωγμές κ όταν το μηχανάκι δουλεύει από τις ρωγμές βγάζει φυσαλίδες.θα τα αλλάξω να δω τι θα γίνει
414816
τα κολάρα της εισαγωγής (αν το λέω σωστά) έχουνε ρωγμές κ όταν το μηχανάκι δουλεύει από τις ρωγμές βγάζει φυσαλίδες.
Καλά τα λες. :beer:;)
Μάλλον βρήκα την ρίζα του προβλήματος καθώς το ελυνα διαπιστωσα ότι τα κολάρα της εισαγωγής (αν το λέω σωστά) έχουνε ρωγμές κ όταν το μηχανάκι δουλεύει από τις ρωγμές βγάζει φυσαλίδες.θα τα αλλάξω να δω τι θα γίνει
414816
Κλασικό πρόβλημα στα DL1000.
Όλα έχουν αλλάξει (εντός εγγύησης τα περισσότερα) κολλάρα εισαγωγής. Απορώ που έπεσες σε μηχανάκι που δεν το έχει κάνει - εκτός αν έχει αλλάξει και τα χρειάζεται τώρα 2η φορά...