View Full Version : Τερμάτισε το κοντερ του X-MAX 250
Καλησπέρα παιδιά!!!
καλως σας βρήκα (αν και παλιό μέλος)
Όπως λέει κ ο τίτλος έχω ενα Xmax του 2008, και έφτασε αισίως τα 100.000 χλμ, ωστόσο το κοντέρ σταματησε στα 99.999.
έχει φτασει κανείς αλλος με το ίδιο? δε ξαναξεκινάει να γραφει? τα service πως τα υπολογίζεται όσοι εχετε περασει τα 100,000?
Αλλάζεις κοντέρ...Και άμεσα...Πώς θα το πουλήσεις με 99.999χλμ.....άσε που.....ακούγεται σαν διαφήμιση απ τα τζάμπο...προσφορα μολις 99.999:lol:
Θα το μοσχοπουλήσω γτ εχει αποδείξει τν αξιοπιστία του :D :lol:
Ωστόσο και στη λύση του μεταχειρισμένου να πάμε θα εχει κ αυτο 60-70χιλ, σε ένα χρόνο θα παρω παλι αλλο? και δε θα ναι και τς πένας σαν τ δικό μ :D
414664
Μπράβο στο ΧΜΑΧ! Εγώ κάπου στα 80Κ το έδωσα....
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχει κάποιος επαγγελματίας που να μη μπορεί να σου το μηδενίσει έναντι λογικού αντιτίμου...
Ομολογουμένως, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι και οι Ιάπωνες είναι τόσο γκασμάδες ώστε να μην το έχουν προβλέψει κάπως.
panavour
29/01/2020, 22:11
Καλησπέρα παιδιά!!!
καλως σας βρήκα (αν και παλιό μέλος)
Όπως λέει κ ο τίτλος έχω ενα Xmax του 2008, και έφτασε αισίως τα 100.000 χλμ, ωστόσο το κοντέρ σταματησε στα 99.999.
έχει φτασει κανείς αλλος με το ίδιο? δε ξαναξεκινάει να γραφει? τα service πως τα υπολογίζεται όσοι εχετε περασει τα 100,000?
Mηπως -λεω εγω τωρα-ναπαιρνες κανα τηλεφωνο την γιαμαχα να ρωτησεις.?
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχει κάποιος επαγγελματίας που να μη μπορεί να σου το μηδενίσει έναντι λογικού αντιτίμου...
Ομολογουμένως, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι και οι Ιάπωνες είναι τόσο γκασμάδες ώστε να μην το έχουν προβλέψει κάπως.
Προσοχή μόνο με το ΚΤΕΟ, διότι πλέον γίνεται διασταύρωση της σταδιακής αύξησης των χιλιομέτρων. Αν ισχύουν όσα γράφτηκαν παραπάνω, περί απουσίας 6ου ψηφίου, θα πρέπει κάπως να τεκμηριωθεί ο μηδενισμός του οδομέτρου, ακόμα και η αλλαγή του πίνακα οργάνων.
Προσοχή μόνο με το ΚΤΕΟ, διότι πλέον γίνεται διασταύρωση της σταδιακής αύξησης των χιλιομέτρων. Αν ισχύουν όσα γράφτηκαν παραπάνω, περί απουσίας 6ου ψηφίου, θα πρέπει κάπως να τεκμηριωθεί ο μηδενισμός του οδομέτρου, ακόμα και η αλλαγή του πίνακα οργάνων.
Εδώ δεν πρόκειται για λαμογιά. Όπως το φαντάζομαι, πας σε επαγγελματία/εξουσιοδοτημένο, μηδενίζεις, παίρνεις απόδειξη ή χαρτί που να γράφει τι έκανες, και στο επόμενο ΚΤΕΟ πας με το χαρτί και λες να σημειώσουν ό,τι γράφει το κοντέρ +100Κ. Πιο πολλά προβλήματα θα έχεις αν δεν το κάνεις και περάσεις π.χ. δύο ΚΤΕΟ με 99999.
Σας ευχαριστώ όλους :beer:
θα πάω απο αντιπροσωπεία να ρωτήσω. αλλα μ κανει εντυπωση π δεν υπαρχει πουθενα σε κανενα φορουμ αντιστοιχο θεμα, για κανενα μηχανακι.
Lioulios
30/01/2020, 21:19
Αυτο με το κτεο και χλμ ειναι καινουριο φρουτο και για 'υτο.
Παλιοτερα δεν απασχολουσε και τοσο.
Λοιπόν από το manual του X-Max 300 (https://www.manualslib.com/manual/1284367/Yamaha-X-Max-300.html?page=32):
- The odometer will lock at 999999
- The tripmeter will reset and conti-nue counting after 9999.9 is reached
Ψάχνοντας δε για "odometer locked at 99999" αντιλήφθηκα ότι είναι συνηθέστερο φαινόμενο απ'όσο νόμιζα. 16bits ή θάνατος.
doctor_john
30/01/2020, 21:47
που να δεις κοντεράρα με στροφόμετρο και οθόνη να τερματίζει στα 199 km/h :lol:
Λοιπόν από το manual του X-Max 300 (https://www.manualslib.com/manual/1284367/Yamaha-X-Max-300.html?page=32):
- The odometer will lock at 999999
- The tripmeter will reset and conti-nue counting after 9999.9 is reached
Ψάχνοντας δε για "odometer locked at 99999" αντιλήφθηκα ότι είναι συνηθέστερο φαινόμενο απ'όσο νόμιζα. 16bits ή θάνατος.
Και στου 250 το manual τα ιδια λεει. Λύση δε δινει :D
doctoras
30/01/2020, 22:08
Και στου 250 το manual τα ιδια λεει. Λύση δε δινει :D
Για εξαψηφιο μιλαει ο φιλος πανω, εσυ εχεις πενταψηφιο
Αυτο με το κτεο και χλμ ειναι καινουριο φρουτο και για 'υτο.
Παλιοτερα δεν απασχολουσε και τοσο.
Να χαίρεσαι που έγινε πράξη.
Τοσα χρόνια πλημμύριζε η αγορά με παραποιημένα οχήματα.
Γέλιο έχει στο car που ξαφνικά τα περισσότερα αυτοκίνητα γύρισαν ξανά στα πραγματικά χιλιόμετρα.
Λοιπόοον official απαντηση αντιπροσωπείας:
Αγοράζεις κοντέρ η θα βρεις καποιον π επισκευαζει να στο μηδενισει :D
Lioulios
31/01/2020, 11:39
Σουπερ
alexis72
31/01/2020, 11:59
οπότε συμφέρει να βρείς κοντερατζή...
οποτε βρείς χρόνο ,γράψε και στα 99.999 χλμ ,τι προβλήματα σου εβγαλε - κόστος service - ακριβά η λογική τιμή σε ανταλ/κά - κατανάλωση σε βενζινη κλπ
ε ναι θα τ παω σε καποιον απο δευτέρα.
τωρα για το ιστορικό , το μηχανακι το πηρα μεταχειρισμενο με 60.000 χλμ τν Ιουλιο του 2018, οποτε δν ειμαι πολυ σιγουρος για το τι εχει βγαλει. Ωστοσο τα σιγουρα ειναι:
1) 2 φορές ρουλεμαν μειωτηρα (1η στα 57.000 π αλλαξε μονο τα εξωτερικα κ 2η στα 89.000 π τα αλλαξα ολα) κοστος για όλα 90€ γνησια ρουλεμαν/τσιμουχες, συνοικιακό συνεργείο
2) Τσιμουχες πηρουνιου (καπου στα 40.000, δν ειχε τν αποδειξη οποτε δν ξερω κοστος)
3) Τρόμπα νερου (κιτ επισκευής 20€, εργασια απο εμένα)
4) Κατανάλωση λαδιου περιπου 300γρ απο αλλαγή σε αλλαγή ( με πολυ εθνική, καθημερινα Μεγαρα- Πειραιας)
κατα τα άλλα τα κανονικα σέρβις του στν ωρα τους. Για κόστος στα σέρβις δεν μπορώ να πω κατι γιατι τα κάνω μονος μου, όσο για κόστος ανταλλακτικών χρησιμοποιώ επώνυμα ιμιτασιόν στα πάντα και οι τιμές ειναι αρκετα καλές, χωρίς να εχω ποτε προβλημα στα 20.000 χλμ .πχ.
1) ιμάντας γνήσιος yamaha 69€ + Μπίλιες γνήσιες 25€ +οδηγοι 15€= 109 €
2) ιμαντας Bando 45€ + Μπιλιες Bando 12.5 + οδηγοι 9,5€ = 67€
τι προβλήματα σου εβγαλε
Στα 100000 χιλιόμετρα του κόλλησε το οδόμετρο :D
Λοιπόοον official απαντηση αντιπροσωπείας:
Αγοράζεις κοντέρ η θα βρεις καποιον π επισκευαζει να στο μηδενισει :D
Πριν κάνεις οτιδήποτε πήγαινε σε ένα KTEO και ρώτησε τους πως να το αντιμετωπίσεις ώστε να είσαι και νομικά τυπικός. Θα έχεις θέμα, πρόσεξε.
Lioulios
31/01/2020, 19:20
Αν δεν βγαλεις ακρη .....
Μπορεις να κανεις μια αιτηση στο πλυσιέστερο γραφειο διευθυνσης μεταφορων και να ρωτας τι πρεπει να κανεις ...και μετα να ζητησεις να πρωτοκοληθει και να παρεις αντιγραφο .
george.S
31/01/2020, 19:31
Το έχουν διορθώσει στα ΚΤΕΟ το πρόβλημα
Περνάς ΚΤΕΟ αλλά έχει σημείωση ότι είναι πεπραγμένα χιλιόμετρα
Τα παει πάλι στο μηδεν και ξεκιναει απο την αρχη υπάρχει στα κτεο οδηγια για αυτα που έχουν 5ψηφιο κοντερ.
Εγώ πάλι, δεν καταλαβαίνω εν έτει 2020, ποιος ο λόγος που βάζουν 5ψήφιο ηλεκτρονικό κοντέρ; :confused:
Εγώ πάλι, δεν καταλαβαίνω εν έτει 2020, ποιος ο λόγος που βάζουν 5ψήφιο ηλεκτρονικό κοντέρ; :confused:
X-Max του 2008 είναι, αλλά και πάλι δε δικαιολογείται η απουσία 6ου ψηφίου.
Η συναρμολόγηση γίνεται στην Ιταλία.
Ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να φανταστούν ότι θα έφτανε να γράψει τόσα χιλιόμετρα.
:lol:
doctoras
05/02/2020, 11:01
X-Max του 2008 είναι, αλλά και πάλι δε δικαιολογείται η απουσία 6ου ψηφίου.
και 5ψήφιου να είναι αρκεί να απλώς να ρεσετάρει απο μονο του και να μηδενίζει συνεχίζοντας να μετρά.
Υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση στο ΚΤΕΟ.
Δεν είναι μόνο το Χ-max το μοναδικό που στα 99999 σταματάει.
Οι μηχανές μεγάλου κυβισμού έχουν με 6 ψηφία, και μικρού κυβισμού με 5 ψηφία.Και αυτό γιατί οι μικρού κυβισμού σπάνια ξεπερνάνε τα 100000 χιλιόμετρα.Παρατήρησε πόσοι γνωστοί σου με μικρού κυβισμού έχουν κάνει πάνω από 100000 χιλιόμετρα λίγοι δεν είναι?Το φτιάχνουν ηλεκτρονικό για λόγους ομορφιάς και αισθητικής.
panavour
05/02/2020, 11:58
Οι μηχανές μεγάλου κυβισμού έχουν με 6 ψηφία, και μικρού κυβισμού με 5 ψηφία.Και αυτό γιατί οι μικρού κυβισμού σπάνια ξεπερνάνε τα 100000 χιλιόμετρα.Παρατήρησε πόσοι γνωστοί σου με μικρού κυβισμού έχουν κάνει πάνω από 100000 χιλιόμετρα λίγοι δεν είναι?Το φτιάχνουν ηλεκτρονικό για λόγους ομορφιάς και αισθητικής.
Εγω παλι γιατι νομιζω οτι απο τις μηχανες κλασικου κοντερ,μεγαλου ή μικρου κυβισμου-οσες εχουν μεινει με κλασικο κοντερ - μονο η BMW οι μεγαλες εχουν 6ψηφιο κοντερ?????
Οι μηχανές μεγάλου κυβισμού έχουν με 6 ψηφία, και μικρού κυβισμού με 5 ψηφία.
...
Όχι.
Αρα, σύμφωνα με τα παραπάνω λεχθέντα, έχει δίκιο ο καφετζής: όσα έχουν 5ψήφιο κοντέρ δεν θα έπρεπε να φτάνουν 100k+ χλμ.
Ηθικό δίδαγμα: δεν αγοράζουμε μοτό με 5ψήφιο κοντέρ, θα μας μείνει, το πιθανότερο (σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, κιόλας..) :cry::lol:
Εγω παλι γιατι νομιζω οτι απο τις μηχανες κλασικου κοντερ,μεγαλου ή μικρου κυβισμου-οσες εχουν μεινει με κλασικο κοντερ - μονο η BMW οι μεγαλες εχουν 6ψηφιο κοντερ?????
Ίσως και να είναι έτσι τώρα που το λες
Αρα, σύμφωνα με τα παραπάνω λεχθέντα, έχει δίκιο ο καφετζής: όσα έχουν 5ψήφιο κοντέρ δεν θα έπρεπε να φτάνουν 100k+ χλμ.
Ηθικό δίδαγμα: δεν αγοράζουμε μοτό με 5ψήφιο κοντέρ, θα μας μείνει, το πιθανότερο (σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, κιόλας..) :cry::lol:
Ότι έχει 5ψήφιο χιλιομετρητή, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τα 100000 χλμ χωρίς να γίνει επισκευή στην μηχανή.Εδώ τα crypton που δουλεύουν delivery φτάνουν τα 200000 χιλιόμετρα χωρίς να γίνει επισκευή στην μηχανή.Απλώς οι μεγάλες οι μηχανές λογικό είναι να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα λόγω των ταξιδιών και έτσι είναι ποιο αναγκαίος ο 6ψήφιος χιλιομετρητής
Ότι έχει 5ψήφιο χιλιομετρητή, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τα 100000 χλμ χωρίς να γίνει επισκευή στην μηχανή.Εδώ τα crypton που δουλεύουν delivery φτάνουν τα 200000 χιλιόμετρα χωρίς να γίνει επισκευή στην μηχανή.Απλώς οι μεγάλες οι μηχανές λογικό είναι να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα λόγω των ταξιδιών και έτσι είναι ποιο αναγκαίος ο 6ψήφιος χιλιομετρητής
Ta 900=1000ρια SS είναι μικρά ή μεγάλα μοτοσακά;
Ta 900=1000ρια SS είναι μικρά ή μεγάλα μοτοσακά;
μικρά είναι φίλος. Από χιλιακατό και πάνω τα λες μεγάλα
Τα 1000άρια είναι μεγάλα. Τα 900άρια δε θα γίνουν ποτέ 1000άρια. :lol:
Τα 1000άρια είναι μεγάλα. Τα 900άρια δε θα γίνουν ποτέ 1000άρια. :lol:
Δεν ήταν αυτή η ερώτηση (αν και στο παρελθόν πολλά 1000ρια ήταν 970 :tooth: )
yannis24
05/02/2020, 14:08
Εμενα στο SYM 250 GTS που εχω, τερματισε και εμενα στα 99.999 χιλιομετρα και μετα μηδενισε μονο του.....και ξαναρχισε απο την αρχη......τωρα γραφει 40.000 χιλιομετρα αλλα ειναι στην πραγματικοτητα 140.000κμ....
Οταν ειχα περασει στο ΚΤΕΟ πριν καποια χρονια ειχα 92.000κμ, και το ξαναπερασα οταν ειχα 122.000....
με φωναξε εκει ο μηχανικος και με ρωτησε αν αλλαξ κοντερ......του ειπα οτι οχι, και οτι απλα μηδενισε......
και μου ειπε οκ, και εγραχε τα κανονικα χιλιομετρα πανω στο χαρτι.......
Εαν χαλάσει ο χιλιομετρητής και το εντοπίσουν στο ΚΤΕΟ, σε υποχρεώνουν να το διορθώσεις για να δείχνει τα χιλιόμετρα?
Βασικά, χάριν αστεϊσμού το έγραψα.
Από την άλλη, τα 1000αρια σούπερ σπορ λες να περάσουν ποτέ τα 100k; :lol:
Το δικό μου το είχα πουλήσει με 73k πριν καμιά 10ετία, και γνωστοί συμφορουμίτες το συναντούν ακόμα πού και πού. :p
Βασικά, χάριν αστεϊσμού το έγραψα.
Nαι, όχι τα ιταλικά βέβαια. Αλλά αυτά κοντεύουν να γίνουν και 2λιτρα πλέον.
Το δικό μου το είχα πουλήσει με 73k πριν καμιά 10ετία, και γνωστοί συμφορουμίτες το συναντούν ακόμα πού και πού. :p
Τρου στορυ...:D
Εμενα στο SYM 250 GTS που εχω, τερματισε και εμενα στα 99.999 χιλιομετρα και μετα μηδενισε μονο του.....και ξαναρχισε απο την αρχη......τωρα γραφει 40.000 χιλιομετρα αλλα ειναι στην πραγματικοτητα 140.000κμ....
Οταν ειχα περασει στο ΚΤΕΟ πριν καποια χρονια ειχα 92.000κμ, και το ξαναπερασα οταν ειχα 122.000....
με φωναξε εκει ο μηχανικος και με ρωτησε αν αλλαξ κοντερ......του ειπα οτι οχι, και οτι απλα μηδενισε......
και μου ειπε οκ, και εγραχε τα κανονικα χιλιομετρα πανω στο χαρτι.......
μηδενισε αμεσως η περασαν καποια χλμ? πχ τα 1000 π αναβει το πρωτο σερβις?
yannis24
06/02/2020, 08:21
μηδενισε αμεσως η περασαν καποια χλμ? πχ τα 1000 π αναβει το πρωτο σερβις?
μηδενισε αμεσως.......
Τελικά τι έγινε , βρήκες άκρη ?