PDA

View Full Version : Χαρτια ανευ μοτερ

giorgos200312
02/02/2020, 17:00
Καλησπερα ενδιαφερομαι να παρω ενα μηχανακι για καθημερινη μου χρηση και μετακινηση μεσα στην πολη και κατεληξα σε ενα glx μιας και ξαναειχα τετοιο μηχανακι και με βολευε πολυ.
Βρεθηκα αντιμετωπος με μια αγγελεια που μου αρεσε ειναι και κοντα στην περιοχη μου και πηρα τηλεφωνο να μαθω πληροφοριες για το εν λογω μηχανακι
Εμαθα λοιπον οτι το μηχανακι εχει στα χαρτια του αριθμο μοτερ ανευ που μου εξηγησε ο ιδιοκτητης οτι εχει γινει λογω σπασιματος καρτερ και ειναι νομιμο κτλπ.
Επειδη λοιπον δεν μου εχει ξανατυχει ποια περιπτωση σαν αυτην και οσο και να εψαξα δν βρηκα καποια απαντηση που να με καλυπτει στο ιντερνετ.
Θα ηθελα να μαθω εαν προβω στην αγορα του συγκεκριμενου glx αν θα ειμαι καλυμενος νομικα και εαν η οτιδηποιαδηποτε μεταβιβαση γινεται κανονικα. Και το τι σημαινει το ανευ στα χαρτια του μοτερ ?

I-want-a-moto
03/02/2020, 09:52
Δεν το καταλαβαίνω καλά αυτό που γράφεις να σου πω την αλήθεια. Δεν γράφει η άδεια αριθμό ή έστω τύπο κινητήρα? Σε περίπτωση αλλαγής του κινητήρα κανονικά το δηλώνεις και σου βγάζουν καινούργια με τον νέο κωδικό πάνω. Αν αξίζει η αγγελία πήγαινε δες το και δες τι γράφει η άδεια. Να ρωτήσεις επίσης κανέναν ασφαλιστή ή σε κανένα κτεο θα ξέρουν αν γενικά γίνεται αυτό στις άδειες.

Να σου πω και μια ιστορία τώρα, γιος γωστού ανακατασκεύασε ένα C50 και έβαλε μοτέρ είτε λιφαν είτε astrea δεν θυμάμαι ε το είχε πάρει ο πατέρας του μια βόλτα και τον σταματάνε και βλέπουν το μοτέρ και του πήραν το δίπλωμα ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας οδηγός και αφού τους παρακάλεσε του το έδωσαν μετά από κάτι μέρες. Ο γιος έβαλε το μαμά μοτέρ πάνω (πειραγμένο μέσα βεβαια) το οποίο έχει ράγισμα και τρέχει λάδι όλη μέρα. Όλο αυτό το σκηνικό στη Σαλαμίνα που είναι και επαρχία υποτίθεται.

Με λίγα λόγια ψάξτο καλά προτού βρεθείς μπλεγμένος μπορεί όντως να είναι καθαρό το μηχανάκι και νόμιμο αλλά μπορεί να έχουν γίνει και μαιμουδιές.

Hrist983
03/02/2020, 20:49
οταν γινεται αλλαγη καρτερ σε παπι ο μαγαζατορας δινει μια υπευθυνη δηλωση οπως γινεται με αλλαγη κινητηρα τα οπια πρεπει να δηλωθουν στη μηχανολογικο και στην αστυνομια για να αλαξουν την αδεια για καλο και για κακο πριν κανεις οτιδηποτε παρε τηλεφωνο στο μηχανολογικο να σου πουνε τι να κανεις

typhoon
04/02/2020, 13:13
Άστο να πάει καλύτερα, θα μπλέξεις με το συγκεκριμένο. Μαϊμουδιά έχει γίνει 99%.
Ότι φτιάχνει, φτιαχνει αλλά έχεις όρεξη να ασχολείσαι?

giorgos200312
05/02/2020, 18:05
Λοιπον παιδια ρωτησα ξανα το παιδι που το πουλαει και ο ιδιο με παροτρυνε να παμε μαζι στην αστυνομια της περιοχης του να το επιβεβαιωσω οτι ειναι νομιμο και επισης το διευκρινησα και μου ειπε οτι στην αδεια εχει μια -(παυλα) στο νουμερο μοτερ .
Οποιος εχει να συμπληρωσει τπτ περαιτερω ευχαριστω για τις απαντησεις ως τωρα

andreaspetr
06/02/2020, 00:22
Πριν μερικα χρονια πηρα καρτερ γνησια χωρις αριθμους και μου εδωσε τιμολογιο το μαγαζι για να παω να το δηλωσω.
Αρα γινεται απλα δεν εχω ασχοληθει ακομη και εγω.

MAIK72
06/02/2020, 02:51
Λοιπον παιδια ρωτησα ξανα το παιδι που το πουλαει και ο ιδιο με παροτρυνε να παμε μαζι στην αστυνομια της περιοχης του να το επιβεβαιωσω οτι ειναι νομιμο και επισης το διευκρινησα και μου ειπε οτι στην αδεια εχει μια -(παυλα) στο νουμερο μοτερ .
Οποιος εχει να συμπληρωσει τπτ περαιτερω ευχαριστω για τις απαντησεις ως τωρα

http://www.mybike.gr/topic/62410-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%81-help/

Εν ολίγοις πρέπει να σου φέρει το τιμολόγιο αγοράς του κάρτερ καθώς και την υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού που έκανε την εργασία. Χωρίς αυτά μην πας πουθενάμ. Και Την παλιά άδεια θα ζήταγα.
Δεν ξέρω αν το υπουργείο ,όπου μάλλον ο φίλος πήγε με όλα αυτά τα χαρτιά , δίνει νέο αριθμό να τον χτυπήσεις ή γιατί δεν δίνει και βάζει τελεία και παύλα. Αλλά δεν θα έμπλεκα καθόλου χωρίς αριθμό μοτέρ. Μόνο το γεγονός ότι σε πιθανό έλεγχο θα πρέπει να κουβαλαώ και ένα ντοσιέ με όλη αυτήν την χαρτούρα θα με απέτρεπε από την συγκεκριμένη αγορΆ. ;)

Τελεία και πάυλα:wave2:

borgiriadis1
06/02/2020, 08:35
Εγώ ξέρω ότι η άδεια πάει με το σκελετό και όχι με τον κινητήρα. Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει άδεια αν αλλάξει κινητήρα και είναι ίδιου τύπου.

Bowleno
06/02/2020, 10:32
Τύπο κινητήρα γράφει η άδεια; πλέον δεν αναγράφονται αύξοντες αριθμοί παραγωγής κινητήρα, μόνο ο τύπος του.
Αν τον γράφει και είναι όντως ο ίδιος τύπος πάνω στο μηχανάκι είναι οκ.
Εξυπακούεται, στο μοτέρ πρέπει να αναγράφεται επάνω του ο τύπος......

MAIK72
06/02/2020, 10:52
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει. Αλλαξε το κάρτερ με ένα καινούριο που δεν έχει αριθμό. Η άδεια επίσης δεν γράφει τίποτα. Την αφήσαν κενή από το Υπουργείο.Αυτό τουλάχιτον κατάλαβα εγώ.

OldMan
06/02/2020, 12:43
Εγώ ξέρω ότι η άδεια πάει με το σκελετό και όχι με τον κινητήρα.
Σωστα αλλα δεν παει ΧΩΡΙΣ κινητηρα..!!

Acacius
06/02/2020, 15:55
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει. Αλλαξε το κάρτερ με ένα καινούριο που δεν έχει αριθμό. Η άδεια επίσης δεν γράφει τίποτα. Την αφήσαν κενή [έγραψαν "άνευ", οπότε έχουν γνώση της απουσίας αριθμού]από το Υπουργείο.Αυτό τουλάχιτον κατάλαβα εγώ.

Αυτό κατάλαβα κι εγώ και γι'αυτό αναρωτιέμαι το εξής: εφ'όσον είναι νόμιμο το μηχανάκι χωρίς αριθμό κινητήρα, αυτό δε δίνει πρακτικά τη δυνατότητα στον κάτοχο να αλλάζει κινητήρες (ίδιου κυβισμού αλλά όχι υποχρεωτικά μάρκας) όποτε θέλει; Ή με το που βάλεις κάρτερ με νούμερα απάνω γίνεσαι παράνομος; :lol:

borgiriadis1
06/02/2020, 17:17
Σωστα αλλα δεν παει ΧΩΡΙΣ κινητηρα..!!

https://m.youtube.com/watch?v=uq7noaMwLfg

andreastwin
06/02/2020, 17:48
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει. Αλλαξε το κάρτερ με ένα καινούριο που δεν έχει αριθμό. Η άδεια επίσης δεν γράφει τίποτα. Την αφήσαν κενή από το Υπουργείο.Αυτό τουλάχιτον κατάλαβα εγώ.

ετσι γινετε. εχω αλλαξει και εγω καρτερ αριθμου σε DT175. Το καινουργιο ηταν ανεφ αριθμου και στην αδεια εγραφε την τοτε εποχη, ανεφ αριθμου. προφανος στην τροχαια τραβηξαν παυλα στην θεση αριθμου. οσο για το τιμολογιο, αντιγραφο παει στην τροχαια η στο υπουργειο αντιστηχα, και μπαινει στον φακελο.

andreastwin
06/02/2020, 17:52
Αυτό κατάλαβα κι εγώ και γι'αυτό αναρωτιέμαι το εξής: εφ'όσον είναι νόμιμο το μηχανάκι χωρίς αριθμό κινητήρα, αυτό δε δίνει πρακτικά τη δυνατότητα στον κάτοχο να αλλάζει κινητήρες (ίδιου κυβισμού αλλά όχι υποχρεωτικά μάρκας) όποτε θέλει; Ή με το που βάλεις κάρτερ με νούμερα απάνω γίνεσαι παράνομος; :lol:

οπως τα γραφεις ειναι,αν βαλεις μοτερ με αριθμο θελει τιμολογιο. μοτερ βαλε οσα θελεις χωρις αριθμο.

OldMan
07/02/2020, 10:45
Reeee....

Δεν υπαρχει μοτερ χωρις νουμερα..!!
(οτιδηποτε πωλειται ανευ αριθμου, θεωρείται ανταλλακτικο..)

Φιλος με DUCATI, που αλλαξε καρτερ (μονο!!) αλλαξε και την αδεια κυκλοφορίας..

Και αυτες τις ιστορίες με καρτερ απο αλλου, καπακια απο αλλου, κυλινδροστροφαλα απο αλλου κ.λ.π. μη τις πολυρισκαρετε..

typhoon
07/02/2020, 13:49
Νομίζω ότι τσάμπα ασχολούμαστε εδώ, ο φίλος έχει πάρει την αποφαση του κ προσπαθεί να πείσει εμάς τελικά.

giorgos200312
14/02/2020, 16:20
Παιδια Ευχαριστω για τις απαντησεις σας με διαφωτησατε αρκετα στο θεμα επειδη πηγα να δω και το μηχανακι απο κοντα τελικα κατεληξα στο να μην το αγορασω λογω του φοβου νομιμοτητας οπως προειπαν πολλοι απο εσας αλλα και λογω διαφορων συμμαζεματων που ηθελε επιπλεων που θα με επιβαρυναν επισης.
Στον typhoon θελω να επιβεβαιωσω οτι δεν προσπαθουσα να πεισω κανεναν ηθελα μια ειλικρινη αποψη επειδη δεν ειμαι ειδικος στο θεμα και απο οτι καταλαβα την πηρα (εννοειται το καλυτερο ειναι να μαθεις κατι πριν το αγορασεις).
Καλη συνεχεια σε ολους και παλι ευχαριστω για την διαφωτιση.:)