PDA

View Full Version : Η αποψη σας θα με βοηθούσε για επιλογή μοτο

kirkinezi
07/02/2020, 16:01
Καλησπέρα, είμαι 40 ετών με εμπειρία σε μικρά δίκυκλα. Θέλω να αγοράσω κάτι για καθημερινή χρήση (σπίτι-δουλειά) και για καμιά βόλτα όταν προκύψει. Είμαι ανάμεσα στο kawasaki d-tracker 150 (3000 ευρώ) και sym nh-t 200 (2800 ευρώ). Το πρώτο μου αρέσει λόγω αξιόπιστης μάρκας, είναι δωρικό και θεωρώ πως είναι πιο σκληροτράχηλο. Είναι όμως euro 3 και έχει καρμπυρατέρ. Το δεύτερο πιο σύγχρονο με καλύπτει απόλυτα σε κυβικά και ανέσεις. Με φοβίζει ότι δεν έχει δοκιμαστεί και το θεωρώ λίγο ψεύτικο. Θα ήθελα την άποψη σας και εάν υπάρχει κάτι άλλο να μου προτείνετε που δεν ξεπερνάει τα 3000 ευρώ και η θέση οδήγησης ταιριάζει σε on/ off.

Parking
07/02/2020, 16:25
H Κawasaki δεν είναι αξιόπιστη μάρκα.
To SIM είναι κακοφτιαγμένο γενικά.

Κάνε λίγο υπομονή μάζεψε μερικά λεφτά ακόμα και πάρε κάτι πιο αξιόλογο
(ή κρίπτον στα σίγουρα)

katsar
07/02/2020, 16:41
Ναι πάρε κρίπτον, το βγάζει η αξιόπιστη Γιαμάχα μαζί με τις αξιόπιστες γενιές R1 και Fazer.
Αν είναι να το πάμε έτσι ...

kirkinezi
07/02/2020, 17:00
Για να μην σας κουράσω, δεν θέλω να μπούμε σε έναν καβγά για το ποια μάρκα είναι καλύτερη. Αν κάποιος έχει άποψη για τα δύο μηχανάκια ευχαρίστως να τον ακούσω. Επίσης για κάτι άλλο μόνο με συμπλέκτη, απορρίπτω τα σκούτερ και παπιά. Ευχαριστώ

Parking
07/02/2020, 17:56
Για να μην σας κουράσω, δεν θέλω να μπούμε σε έναν καβγά για το ποια μάρκα είναι καλύτερη. Αν κάποιος έχει άποψη για τα δύο μηχανάκια ευχαρίστως να τον ακούσω. Επίσης για κάτι άλλο μόνο με συμπλέκτη, απορρίπτω τα σκούτερ και παπιά. Ευχαριστώ

Η Γιαμάχα είναι πιο αξιόπιστη και έχει και σοβαρά συνεργία
Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να λέει ότι του καπνίσει.
:D

Αξιόπιστα τα καβασάκι λέει οκ....
:lol:

SONone
07/02/2020, 18:01
μιλάς λοιπόν για καινουργιο μοτοσυκλετακι.

γνωριζεις φανταζομαι απο την εμπειρια που εχεις οτι αγοραζοντας καινουργιο ξεγνιασες και δεν κανεις ποτε τπτ κτλπ. γιατι δυστυχώς υπάρχει μια τετοια αντίληψη απο πολλούς. προσφατα ακουσα απο εναν οτι δεν βαζει σπρευ στην αλυσιδα τοης καινούργιας μοτο που αγορασε δεν χρειαζετε λεει. ενω στην παλια μεταχειρισμενη εβαζε. (λες και εχει σχεση η αλυσίδα με την ημερομηνία παραγωγής της μηχανής.)

εγω θα σου πρότεινα να παρεις ενα μεταχειρησμενο 250, DR, KLR, d-traker, CBF, και τα λεφτα που θα γλυτώσεις να τα επένδυες σε ενα καλο σερβις και αλαγη σε διαφορα μικρο πραγματα που θα χρειάζονται λογο ηλικιας και σε αναβάθμιση του εξοπλισμού σου.

αν αποκλειστικα θες καινουργιο βαλε στα υπόψιν και το daytona monster 125 που εχει αποδείξει οτι δεν πάσχει απο μαλακίες και μια χαρα αξιόπιστο το λες.

αν εισαι αποκλειστικα αναμεσα σε αυτα τα 2 τοτε το kawasaki d-tracker 150 γιατι ο μεγαλος του αδερφος ειναι μια χαρα μοτο και το NH200 δεν το ξερουμε τι κανει ακομα μια και τωρα πρωτο κυκλοφορεί και δεν εχουμε ακουσει τιποτα.

αν και σε αυτα τα κυβικα 125-250 εχουμε πήξει στα σκουφτερ

Parking
07/02/2020, 18:09
εγω θα σου πρότεινα να παρεις ενα μεταχειρησμενο 250, DR, KLR, d-traker, CBF, και τα λεφτα που θα γλυτώσεις να τα επένδυες σε ενα καλο σερβις και αλαγη σε διαφορα μικρο πραγματα που θα χρειάζονται λογο ηλικιας και σε αναβάθμιση του εξοπλισμού σου.

Συγνώωωωωμη από περίεργια
Μήπως ξέρετε από πότε έχουν καταργηθεί
τα μοντέλα που γράφετε????

Θέλω να πω το KLR πρέπει να κλείνει 30 χρόνια!!!!
(Μη σου και 40)

Τέλος πάντων φίλε Kirkinezi για μένα πάρε μια κάτι όσο πιο καινούριο μπορείς
βρες κι ένα καλό συνεργείο κι έξω απ την πόρτα.
Αν πάρεις γιαμάχα σίγουρα έχεις και καλή υποστήριξη και τιμή μεταπώλησης
Τσέκαρε στο καρ και θα δεις
Γνώμη μου
και λυπάμαι αν στεναχωρώ

SONone
07/02/2020, 18:27
Συγνώωωωωμη από περίεργια
Μήπως ξέρετε από πότε έχουν καταργηθεί
τα μοντέλα που γράφετε????

Θέλω να πω το KLR πρέπει να κλείνει 30 χρόνια!!!!
(Μη σου και 40)

Τέλος πάντων φίλε Kirkinezi για μένα πάρε μια κάτι όσο πιο καινούριο μπορείς
βρες κι ένα καλό συνεργείο κι έξω απ την πόρτα.
Αν πάρεις γιαμάχα σίγουρα έχεις και καλή υποστήριξη και τιμή μεταπώλησης
Τσέκαρε στο καρ και θα δεις
Γνώμη μου
και λυπάμαι αν στεναχωρώ

και οσο για το αν εχουν καταργηθεί η αξιοπιστία των 30 χρόνων παραμένει και αντέχουν να βγάλουν άλλα 10. για πες ενα καινουργιο θα βγαλει μια 10ετια? ποσα απο αυτα του 2020 θα δουλεύουν το 2030?

πες στην γιαμαπα να βγαλει κανα μηχανακι γιατι εχει κενα σε αυτη την κατηγορία. να εχουμε να προτείνουμε.
και αν θες το τραβάμε κιαλο. για δες ποσα Z750-1000, ZX6R και CBR του 2000-2004 κυκλοφορούν και δουλεύουν άψογα και πόσα GSXR ή R6 -R1.
το μονο θετικο που υπαρχει απο την αγορα ενος suzuki ή yamaha ειναι οτι το ελληνικό κοινο λογο κωλύματος κραταει την τιμη ψηλα και εχεις καλη μεταπώληση (μεταπώληση που θα την κανεις σίγουρα μολις καταλβεις το λαθος σου, γνωμη μου... εγω το αντιλαμβανομαι αλλιως στο car πωλουντε τοσα yamaha, προσπαθουν να τα ξεφορτωθούν)

kirkinezi
07/02/2020, 18:28
Τα μηχανάκια που είχα ήταν τρία παπιά και τα τελευταία έξι χρόνια ένας daytona monster 180 cc. Επίσης για μακρινές βόλτες το suzuki gsr 600cc του γαμπρού μου. Το Suzuki με κούρασε μέσα στην πόλη και στις λακούβες. Το daytona με κάλυπτε για τις ανάγκες μου. Το έδωσα γιατί με κούρασε λίγο η θέση και για κάτι πιο σύγχρονο και καινούργιο. Θέλω κάτι καινούργιο και δεν αποκλείω και τα 125 cc. Εξάλλου οι ταχύτητες μου είναι το πολύ 80 με 90 χλμ. και οι διαδρομή που κάνω δώδεκα χλμ πήγαινε- έλα.

contes di Zante
07/02/2020, 18:38
Κάτι σαν το Benelli trk251 (https://www.car.gr/25774914-benelli-trk-251) πως σου φαίνεται? Άν έψαχνα κάτι μικρό καθημερινό εγώ προσωπικά θα το είχα 1η επιλογή

kirkinezi
07/02/2020, 18:44
Αν και σε καινούργιο ξεφεύγει λίγο, σαν μεταχειρισμένο και ειδικά αυτό που δείχνεις, πανέμορφο.

Sebastian1980
07/02/2020, 20:15
Για σου φίλε.
Άσε να περάσει κάνα δίμηνο , να δούμε τι ψάρια πιάνει το ΝΗ-Τ 200 .
Σε βίντεο που έχω δει στο εξωτερικό , μιλάνε με καλά λόγια για το αδελφακι του ΝΗ-Τ 125.
Ειδικά ένας Πολωνός ήταν πολύ ευχαριστημένος. Ας ελπίσουμε και το ΝΗ-Τ 200 να είναι τι ίδιο καλό. Αν και max ταχύτητα ταξιδιού θα έχει τα 100-110 χιλιόμετρα/ ώρα.
Το Kawasaki που λες το είδα παρκαρισμένο την περασμένη βδομάδα σε ένα δρόμο και έκατσα να το χαζεψω λίγο. Όμορφο αλλά "φωνάζει" ότι είναι παλιό μοντέλο , ειδικά το καντράν του.

doctoras
07/02/2020, 20:38
To tracker ειναι ωραιο μηχανακι οπως ολα τα μοταντ στιλ. Μοτερακι παλιο καλο 80ties sohc 2βαλβιδο αερο με 12 αλογακια θα κρατήσει για παντα αν προσεχεις τα λαδακια του.

Το sym απο την αλλη σύγχρονο με καλο εξοπλισμό dohc υδροψυκτο 4βαλβιδο.
Ψαχτειτε στα σουτεροφορουμ αν το μοτερ του vf185 (που μπαινει αυτούσιο και σε αυτο το μοντελο) βγαινει αξιόπιστο χωρις ιδιετερα θεματα. Αν ειναι οκ τοτε πας για το sym γιατι δείχνει πιο μεγαλο στο ματι θα στροφαρει με μεγαλύτερη ανεση συγκριτικα και δειχνει πιο vfm πακέτο.

kirkinezi
07/02/2020, 20:39
Το Kawasaki αν και δωρικό με καλύπτει απόλυτα. Μου αρέσει τόσο εμφανισιακά όσο και σαν χρηστικότητα. Ο ενδιασμος μου είναι καθαρά στο ότι έχει καρμπυρατέρ σε μια εποχή που όλα σχεδόν βγαίνουν ιντζεξιον. Γι'αυτό κοιτάω και το nht που έχει ψυγείο, ιντζεξιον, abs.

doctoras
07/02/2020, 20:49
Το Kawasaki αν και δωρικό με καλύπτει απόλυτα. Μου αρέσει τόσο εμφανισιακά όσο και σαν χρηστικότητα. Ο ενδιασμος μου είναι καθαρά στο ότι έχει καρμπυρατέρ σε μια εποχή που όλα σχεδόν βγαίνουν ιντζεξιον. Γι'αυτό κοιτάω και το nht που έχει ψυγείο, ιντζεξιον, abs.
Ακριβώς, ειναι σαφως πιο σύγχρονο συνολικά μου κανει εντύπωση που κόλλησες στην τροφοδοσία.
Το ιντζεκσιον εχει να κανει με τους παραγόμενους ρυπους και την καλυτερη διαχείριση καυσίμου.
Ομως υπαρχουν ακονη μοντελα με καρπυρατερ που πετυχαίνουν πολυ καλες επιδοσεις και στους δυο τομείς. Ολα τα τεστ λενε για πολυ χαμηλή κατανάλωση σε επιπεδα 125 ιντζεκσιον. Δεν εχω λογο να μη το πιστεψω.

Για μενα αν εισαι λιγο old school σε καλυπτει το kawa σα πακέτο πηγαινε εκει και μη κολλας στο καρμπ.εχει το αβανταζ της απλοικοτητας. Αν σε ενδιαφέρει το ποσο σύγχρονο μηχανακι θες να παρεις πηγαινε στο sym

Sebastian1980
07/02/2020, 20:58
Επειδή είχα την αντιγραφή του kawasaki d-tracker 150(daytona remix 125) σε EFI όμως νομίζω ότι το sym έχει πολύ καλύτερη θέση για τον αναβάτη. Πιο άνετη.
Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα το πιο σύγχρονο μοτό , αλλά γούστα είναι αυτά.

Alexinhogr
07/02/2020, 21:23
Πάρε το κάβα να γουστάρεις κ την βολτούλα σου

panavour
07/02/2020, 22:15
παρε το καβασακι σαν γιαπωνεζιο πιο αξιοπιστο,και οσο για το καρμπυρατερ στους μικρους κυβισμους ειναι ασημαντη η διαφορα αποδοσης,οσο για αξιοπιστια και κοστος,θα το καταλαβεις ,αν σου χαλασει το injection.

mia_zoi_kawa
08/02/2020, 00:24
Προσωπικά θα έπαιρνα μηχανάκι κούτα. Εχει άλλη αίσθηση να παίρνεις κάτι καινούργιο. Η sym δεν είναι kawasaki αλλά με έναν σωστό και σχολαστικό ιδιοκτήτη θα σε σύντροφεψει πιστεύω πολλά χρόνια σε χιλιάδες μικρές ή μεγάλες διαδρομές. Έχε υπόψη σου ότι σε καταναλωτικες έρευνες που έχουν γίνει στις ΗΠΑ οι μοτοσυκλέτες τετραετίας των 4 μεγάλων Γιαπωνέζων έχουν ένα ποσοστό μη προγραμματισμενων επισκευών ή βλαβών 10 με 15%.Το νούμερο αυτό όσο κι αν σου φαίνεται υψηλό τις κατατάσει στις ποιο αξιόπιστες. Τώρα ανι μιλησουμε για την Kawa είναι μια πολύ αξιόπιστη εταιρεία. Έχει ένα μικρό τμήμα μοτοσυκλέτας με πολύ καλούς μηχανικούς που κλέβει με έξυπνους τρόπους και vfm μοντέλα μερίδια αγοράς από τους άλλους τρεις γιαπωνεζους. Όσον αφορά την Yamaha και την Kawa ένα θα πω..... Όταν η Kawa έφτιαχνε μαχητικά αεροπλάνα η Yamaha έφτιαχνε ακόμα πιάνα...

panavour
08/02/2020, 00:41
kawasaki t4

415025

Iaswnas1988
08/02/2020, 13:22
Δες και το cfmoto 250 πιο δυνατό και σύγχρονο...2800 καινούργιο,ένας χρήστης εδώ μέσα έλεγε καλά λόγια

ptc
08/02/2020, 13:30
kawasaki t4

Εχουν βγει καλα αυτα; Δε βλεπω να πολυκυκλοφορουν.

doctoras
08/02/2020, 14:52
Χαχαχχαχχ

νεοσσός
08/02/2020, 15:13
Εχουν βγει καλα αυτα; Δε βλεπω να πολυκυκλοφορουν.
Υποηχητικά είναι. Μόνο για μέσα στην πόλη δηλαδή.

kirkinezi
10/02/2020, 13:36
Επειδή από το ψάξε- ψάξε άρχισα να μην μπορώ να αποφασίσω, ήρθε και ένας φίλος και μου πρότεινε να πάρω ένα cbf125 που έχει μοντέλο 2013. Μου το δίνει 1400 ευρώ και είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Περίπου ίδιας ηλικίας το monster που είχα, είχαν ξεβαψει τα πάντα, ενώ στο cbf τα χρώματα και τα πλαστικά είναι σαν καινούργια. Ερώτηση, το καινούργιο cbf με το παλιό, εκτός τις εξωτερικές διαφορές, σε τι άλλο διαφέρουν; Αξίζει να πάρω το παλιό μεταχειρισμένο στα μισά χρήματα;

DRAKONET
10/02/2020, 14:13

(ή κρίπτον στα σίγουρα)

DRAKONET
10/02/2020, 14:18

(ή κρίπτον στα σίγουρα)
Aληθεια τι θεωρεις κακοφτιαγμενο στο μοντελο ΣΥΜ που αναφερει ο φιλος?
Το σκεφτομαι σαν αγορα για αργοτερα....και λογικα για να το λες εχεις προσωπικη επαφη...
για πες που χολενει το δικυκλο ??

DRAKONET
10/02/2020, 14:58
Ειχα για ενα-μιση χρονο το KLX 150 οταν βγηκε....στα 2 χρονια το σταματησε γιατι δεν πουλουσε και το εκανε D-TRACKER με το ιδιο μοτερ
Ευχαριστημενος ημουν...οικονομικο μηχανακι..αψογο απλα καταλαβα οτι για τον δικο μου σωματοτυπο 1.78--100 κιλα δεν εκανε .Ειναι πολυ μαζεμενο και αν εχεις τετοιο σωματοτυπο καλο ειναι να το δεις.
Απλα ο αρχικος ενθουσιασμος με εβαλε και εκανα μια βιαστικη αγορα....το πηρα ακριβα 3200...και το εδωσα με το ζορι 2200!
Το SYM τωρα...πηγα και καβαλησα το 125 που σε μεγεθος σκελετο-αναρτησεις θα ειναι το ιδιο με το 200 και μου αρεσε....μου αρεσε αρκετα.
ειναι ψηλο σε σχεση με ενα παπι .
Εχει καλα πλαστικα..και εχει και σε σημεια απομιμηση καρμπον...εχει σεβαστη διαμετρο καλαμιων...και ψαλιδι μεγαλου μεγεθους...
Τωρα οσον αφορα το μοτερ θα εχει το ιδιο μοτερ με το παπι vf 185.
Eγω οποιον δω στον δρομο με τετοιο παπι τον ρωταω και μονο θετικα ακουω...καθως αν ειναι και ντελιβερας ακομη πιο σιγουρη γνωμη.
Εχει ηδη αυτο το μοτερ πανω απο 1 χρονο και αν ψαξεις εχει και πακεταδες με 20.000 χλμ και δεν υπαρχει κανενα θεμα

toyar
10/02/2020, 15:22
απορια......
το kawa βγαζει σημερα πινακιδα;
η εχει ηδη;

DRAKONET
10/02/2020, 15:51
απορια......
το kawa βγαζει σημερα πινακιδα;
η εχει ηδη;

λογικα για να ειναι στο car θα την εχουν βγαλει...οπως και αλλα που εχω δει...πηγαν πριν το 2019 και οτι στοκ ειχαν οι εμποροι εβγαλαν πινακιδες

johnstef33
11/02/2020, 09:02
Κάτι σαν το Benelli trk251 (https://www.car.gr/25774914-benelli-trk-251) πως σου φαίνεται? Άν έψαχνα κάτι μικρό καθημερινό εγώ προσωπικά θα το είχα 1η επιλογή

+1000 Μαζι σου....

Panos76
11/02/2020, 14:40
+1000 Μαζι σου....

Αυτό που προτείνει ο κόντε Ντι Μάρα το έχει σε προσφορά! https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/TRK-251-me-nea-timh-prosforas_128089.asp

Μου φαίνεται και ομορφότερο από το 500άρι.

TKM
12/02/2020, 22:29
Κι εγώ βάσει της εμπειρίας που ήδη έχω, θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα το TRK 251.

Akalestos
14/02/2020, 14:51
Παρε ενα XR 125 να κανεις την δουλεια σου αφου θες θεση οδηγησης ον οφ αν θες παραπανω κυβικα παρε ενα KLX 250 με ιντζεξιον και καθαρισες