PDA

View Full Version : Βοηθεια για αγορα Fazer 800.

puppy
10/02/2020, 09:57
Καλημερα σας.Θα ηθελα την γνωμη σας σε κατι επειγον.Ενδεχεται να αγορασω ενα fazer 800.Μοντελο 3/16.
Απο οτι εμαθα το μοντελο αυτο εβγαινε εως το 2015.Εχει 29.000 Km.Το παιδι που το εχει,οταν τον ρωτησα για το θεμα του βολάν,μου ειπε οτι δεν του ειχε παρουσιασει κατι.Ο Καραμανωλης(αν λεω καλά το ονομα του)μου ειπε λακωνικα,οτι στο μοντελο αυτο συμβαινει οτι και στα άλλα.Σημερα που ρωτησα σε ενα συνεργατη της Yamaha,μου ειπε οτι,επειδη απο καποια στιγμη κ μετα,τα βολαν εβγαιναν βελτιωμενα,ισως να μην εχω καποιο θεμα.Αν η μηχανη εξακολουθει να ειναι διαθεσιμη,σκοπευω,Τεταρτη-Πεμπτη να του την παω να την δει.
Εχω διαβασει τον ματαιο αγωνα που κανατε,μηπως κ η Yamaha,δεχτει να αναλαβει το κοστος.
Απο τον ελεγχο που θα γινει,προκυπτουν 2 σεναρια.
Πρωτον,να μου πει,οτι,ξερεις,η μοτο εχει το βελτιωμενο βολάν,αρα,ok.Τι κάνω τοτε;Το προχωραω;
Κ δευτερον,οτι το μηχανακι,αργα ή γρηγορα θα μου παρουσιασει θεμα με το βολάν.
Σχετικα με το δευτερο σεναριο,δεν ξερω ποια ειναι η γμωμη σας,σκεφτομαι να πω του παιδιου που δινει την μηχανη,να μου κατεβασει 500 ευρω για να φτιαξω το βολάν.
Γενικοτερα,μην σας ζαλιζω άλλο,σημαντικη κ χρησιμη η όποια γνωμη-βοηθεια σας.
Καλημερα σας.

Bowleno
10/02/2020, 10:22
Πως ακριβώς ζητάς από τον πωλητή να κατέβει 500 ευρώ για ζημιά η οποία δεν έχει συμβεί ακόμα και ενδεχομένως να μην συμβεί ποτέ; :confused:

Αυτό που θα μπορούσες (ίσως) να του πεις είναι, κοίτα, βάλε το βελτιωμένο βολάν και το παίρνω χθες.....

panavour
10/02/2020, 10:30
Πως ακριβώς ζητάς από τον πωλητή να κατέβει 500 ευρώ για ζημιά η οποία δεν έχει συμβεί ακόμα και ενδεχομένως να μην συμβεί ποτέ; :confused:

Αυτό που θα μπορούσες (ίσως) να του πεις είναι, κοίτα, βάλε το βελτιωμένο βολάν και το παίρνω χθες.....

ΟΛΑ γινονται στις διαπραγματευσεις,ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ παει με την λογικη,κατι εδωσα και εγω ,αλλα κι αυτοι κατι μου.........πηρανε:lol::lol:

puppy
10/02/2020, 10:35

Καλημερα.Άλλο μια ζημια,που ισως συμβει ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ,και άλλο να πασχει ενα μηχανακι σε κατι συγκεκριμενο.
Αν του πω να βαλει το βελτιωμενο βολάν(αν βεβαια ισχυει αυτο),μπορει αυτος να μου πει,+500 ευρω.
Δηλαδη,άλλο,μια ζημια που ισως συμβει,ισως και οχι,και άλλο μια ζημια που,μαθηματικα,θα συμβει σιγουρα.

sapila racing
10/02/2020, 11:03
Αυτό που έγραψες, οτι σκέφτεσαι να πεις στον πωλητή να πάει να βάλει το νέο βολάν επειδή ενδιαφέρεσαι να το αγοράσεις εσυ, δεν στέκει.

Εχει κάποιος το ταδε μηχανάκι και το πουλάει σε μια Χ τιμή.
Αν θέλεις το αγοράζεις, αν σηκώνει κάνεις και κάποιο παζάρι.

Επίσης γιατί έχεις κολλήσει με το FZ8 που δεν ηταν και τίποτα σπουδαίο κι έχει και την πιθανότητα extra κόστους αν βροντήξει το βολάν? :confused:

puppy
10/02/2020, 11:19
Αυτό που έγραψες, οτι σκέφτεσαι να πεις στον πωλητή να πάει να βάλει το νέο βολάν επειδή ενδιαφέρεσαι να το αγοράσεις εσυ, δεν στέκει.

Εχει κάποιος το ταδε μηχανάκι και το πουλάει σε μια Χ τιμή.
Αν θέλεις το αγοράζεις, αν σηκώνει κάνεις και κάποιο παζάρι.

Επίσης γιατί έχεις κολλήσει με το FZ8 που δεν ηταν και τίποτα σπουδαίο κι έχει και την πιθανότητα extra κόστους αν βροντήξει το βολάν? :confused:
Δεν ειπα οτι σκεπτομουν να πω στον πωλητη να βαλει το νεο βολάν,ο άλλος φιλος,πιο πανω το ειπε.
Τωρα οσο για το συγκεκριμενο μηχανακι,αυτη τη στιγμη ,σε κατω απο 1000,μόνο αυτο μου αρεσει.

ptc
10/02/2020, 12:02
Εγώ λέω να του πεις να σου το κατεβάσει τρία χιλιάρικα για να αλλάξεις κι ένα μοτέρ. Μεταχειρισμένο μηχανάκι είναι, δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει.

Edit: Για να απαντήσω πιο σοβαρά, αν σκοπεύεις να κάνεις τέτοιο παζάρι (της τάξης του μισού χιλιάρικου) θα ήταν τουλάχιστον τίμιο να του το πεις πριν τον τραβάς στον μηχανικό. Γιατί θα φάει που θα φάει τη σύγχυση, τουλάχιστον μη χάνει και το χρόνο του άδικα.

doctor_john
10/02/2020, 12:05
Πολύ άδικο ακούγεται ρε 'συ... τι φταίει ο άνθρωπος για ένα σφάλμα της yamaha που και οι δύο σας εμπιστεύεστε;
Όταν μάλιστα αυτό δεν έχει εκδηλωθεί στο συγκεκριμένο;
Εκείνος δεν το πλήρωσε; εσύ γιατί να το "αποφυγεις" δεδομένου πως αυτη είναι η μοτό που θες;
Αν βρείς αυτά που χρειάζονται να τον ρωτήσεις κάτι τετοιο και σου απαντήσει πως το έχει υπολογίσει στην τιμή;

Αν ο μηχανικός σου πεί πως φοράει το διορθωμένο, θα κινηθείς αντίστοιχα μοιράζοντας το κόστος στους δύο σας
και προσφέροντας 250 παραπάνω;

Προσπαθώ να αποφύγω χαρακτηρισμούς, παραδείγματα με πολύ σοβαρότερα σφάλματα κ.λπ. μη τυχόν
και με παρεξηγήσεις ότι κινούμαι εναντίον σου.
Για εμένα τα πράγματα είναι απλά, μου αρέσει ενω έχει κάποιο σφάλμα, είναι κάτι που μπορώ να διαχειριστώ;
Αν ναι, καλώς, αν όχι θα πρέπει να βρώ την επόμενη που θα μου αρέσει.

Αν μπορεί κάποιος να βάλει το λινκ που αναφέρεται ο φίλος γιατί δεν το βρίσκω.

ποπαϋ
10/02/2020, 12:11
Καλημερα σας.Θα ηθελα την γνωμη σας σε κατι επειγον.Ενδεχεται να αγορασω ενα fazer 800.Μοντελο 3/16.
Απο οτι εμαθα το μοντελο αυτο εβγαινε εως το 2015.Εχει 29.000 Km.Το παιδι που το εχει,οταν τον ρωτησα για το θεμα του βολάν,μου ειπε οτι δεν του ειχε παρουσιασει κατι.Ο Καραμανωλης(αν λεω καλά το ονομα του)μου ειπε λακωνικα,οτι στο μοντελο αυτο συμβαινει οτι και στα άλλα.Σημερα που ρωτησα σε ενα συνεργατη της Yamaha,μου ειπε οτι,επειδη απο καποια στιγμη κ μετα,τα βολαν εβγαιναν βελτιωμενα,ισως να μην εχω καποιο θεμα.Αν η μηχανη εξακολουθει να ειναι διαθεσιμη,σκοπευω,Τεταρτη-Πεμπτη να του την παω να την δει.
Εχω διαβασει τον ματαιο αγωνα που κανατε,μηπως κ η Yamaha,δεχτει να αναλαβει το κοστος.
Απο τον ελεγχο που θα γινει,προκυπτουν 2 σεναρια.
Πρωτον,να μου πει,οτι,ξερεις,η μοτο εχει το βελτιωμενο βολάν,αρα,ok.Τι κάνω τοτε;Το προχωραω;
Κ δευτερον,οτι το μηχανακι,αργα ή γρηγορα θα μου παρουσιασει θεμα με το βολάν.
Σχετικα με το δευτερο σεναριο,δεν ξερω ποια ειναι η γμωμη σας,σκεφτομαι να πω του παιδιου που δινει την μηχανη,να μου κατεβασει 500 ευρω για να φτιαξω το βολάν.
Γενικοτερα,μην σας ζαλιζω άλλο,σημαντικη κ χρησιμη η όποια γνωμη-βοηθεια σας.
Καλημερα σας.

καλά το σκέφτεσαι, κατά την γνώμη μου. υπάρχουν μοντέλα με αποδεδειγμένα ελαττώματα, για κάποια έγινε ανάκληση για κάποια όχι. εάν το βολάν του συγκεκριμένου δεν έχει αλλαχτεί προληπτικά εγώ θα του έκανα παζάρι, όπως και για ότι άλλο θα έπρεπε να έχει αλλαχτεί-σερβιριστεί κλπ.
εάν δεν κατεβάζει τιμή τότε χαιρέτα και πήγαινε σε άλλον.

ποπαϋ
10/02/2020, 12:17
......
Εκείνος δεν το πλήρωσε; εσύ γιατί να το "αποφυγεις" δεδομένου πως αυτη είναι η μοτό που θες; ....

για τι εκείνος όταν το αγόρασε δεν ήξερε ότι γίνεται πυροτέχνημα ο κινητήρας εξ' αιτίας του βολάν, που εάν το ήξερε πιθανώς και να μην το αγόραζε εξ αρχής.
καλά λοιπόν θα κάνει να το "αποφύγει" ή να το αγοράσει με το καινούργιο ανταλλακτικό.

puppy
10/02/2020, 13:12
Σας ευχαριστω για τις αποψεις σας.
Σεβαστες,αλλά,απο κει κ περα..
Αναγνωριζοντας το ΑΠΡΟΣΩΠΟ του γραπτου λογου,νομιζω οτι στα ποσταρισματα μου ειμαι αρκετα ευγενικος κ δεν επιτρεπω(για τον ptc το λεω),ειρωνιες κ εξυπναδες.
Καλο μεσημερι.

ptc
10/02/2020, 13:54
Φιλε Πετρο αρχικα λυπαμαι αν σε προσεβαλα, δεν το ειχα προθεση ειλικρινα. Η αληθεια ειναι οτι ειμαστε μαθημενοι σε ενα συγκεκριμενο κλιμα στο φορουμ οσον αφορα τα πειραγματα, αλλα εχεις δικιο οτι δε σε γνωριζω και δεν μπορω να ξερω αν και ποση διαθεση για χιουμορ μπορει να εχεις. Συγνωμη λοιπον.

Αν ξαναεγραφα το παραπανω σχολιο λοιπον θα ελεγα οτι ενα μεταχειρισμενο μηχανακι πωλειται και αγοραζεται "as is" (οπως εχει δηλαδη). Κανεις τον ελεγχο σου, βλεπεις και τι αλλο υπαρχει στην αγορα και κανεις μια προσφορα στον πωλητη. Το να ζητησεις απο αυτον να σου κανει ουσιαστικα μια ανακληση που δεν εκανε η ιδια η Yamaha προσωπικα το βρισκω παραλογο. Αν μου το ελεγε ενας αγοραστης θα γελουσα για κανα δυο μερες για να το πω αλλιως. Σε αλλον μπορει να φανει λογικο και να το εκανε κιολας (εσυ προφανως για να το ζητας, ο ποπαϋ, κτλ). Δεν εχει και τοσο σημασια η αιτιολογια που εχεις στο μυαλο σου (εσενα σου ακουγεται λογικο προφανως), θα κανεις μια προταση και ο πωλητης ή θα τη δεχτει ή θα την απορριψει. Απλα θα ξανατονισω οτι ειναι πολυ σημαντικο αφου σκοπευεις να κανει τοσο ακραιο παζαρι να ενημερωσεις τον πωλητη προκαταβολικα. Το λεω γιατι μου το εχουν κανει κι εμενα και ενιωσα πολυ μαλακας. Δηλαδη πηγαμε στο μηχανικο και μετα θυμηθηκε ο αγοραστης να μου πει οτι θελει ενα αντιστοιχο μεγαλο ποσοστο εκπτωσης. Εγω δεν ημουν διατεθειμενος να του την κανω και βασικα χασαμε το χρονο μας κι εγω και ο μηχανικος μου αδικα.

Καλες αγορες.

lospsi
10/02/2020, 14:04
Βγάζανε και τα 800αρια το θέμα με το βολάν? Νόμιζα ότι ήταν μόνο στα 1000...

Kas_Tracer
10/02/2020, 14:26
Λογικά εάν το μηχανάκι είναι είναι παραγωγής 15 θα έχει το μη-προβληματικό βολάν.
Σε ποια χρονολογία ανήκει μπορείς να το ψάξεις και απο τους χρωματισμούς και από τον αριθμό πλαισίου αν τον ζητήσεις.
Στο site της yamaha μπορείς να κάνεις και μόνος σου αναζήτηση για τους κωδικούς ανταλλακτικών
Ζητά τον αριθμό πλαισίου και ρώτα σε κάποιον αξουσιοδοτημενο.
Νομίζω θα σου απαντήσουν

THEOD
10/02/2020, 18:46
Μην φέρνουμε και την καταστροφή...Εδώ που τα λέμε μην το δένουμε και κόμπο ότι θα βγάλει το πρόβλημα (ακόμα και αν φοράει το παλιό βολάν). Υπάρχουν αρκετές δεκάδες-εκατοντάδες - και εγώ δεν ξέρω πόσα FZ1, R1, FZ8 που δεν το έχουν βγάλει (τουλάχιστον ακόμα) και αρκετά από αυτά έχουν μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων στην καμπούρα τους...
Στο κάτω-κάτω ένας έλεγχος σε μάστορα για να διαπιστωθεί ποιο βολάν φοράει και σε τι κατάσταση είναι δεν είναι και κατι το δύσκολο ή ακριβό...

puppy
10/02/2020, 23:09
Φιλε Πετρο αρχικα λυπαμαι αν σε προσεβαλα, δεν το ειχα προθεση ειλικρινα. Η αληθεια ειναι οτι ειμαστε μαθημενοι σε ενα συγκεκριμενο κλιμα στο φορουμ οσον αφορα τα πειραγματα, αλλα εχεις δικιο οτι δε σε γνωριζω και δεν μπορω να ξερω αν και ποση διαθεση για χιουμορ μπορει να εχεις. Συγνωμη λοιπον.

Αν ξαναεγραφα το παραπανω σχολιο λοιπον θα ελεγα οτι ενα μεταχειρισμενο μηχανακι πωλειται και αγοραζεται "as is" (οπως εχει δηλαδη). Κανεις τον ελεγχο σου, βλεπεις και τι αλλο υπαρχει στην αγορα και κανεις μια προσφορα στον πωλητη. Το να ζητησεις απο αυτον να σου κανει ουσιαστικα μια ανακληση που δεν εκανε η ιδια η Yamaha προσωπικα το βρισκω παραλογο. Αν μου το ελεγε ενας αγοραστης θα γελουσα για κανα δυο μερες για να το πω αλλιως. Σε αλλον μπορει να φανει λογικο και να το εκανε κιολας (εσυ προφανως για να το ζητας, ο ποπαϋ, κτλ). Δεν εχει και τοσο σημασια η αιτιολογια που εχεις στο μυαλο σου (εσενα σου ακουγεται λογικο προφανως), θα κανεις μια προταση και ο πωλητης ή θα τη δεχτει ή θα την απορριψει. Απλα θα ξανατονισω οτι ειναι πολυ σημαντικο αφου σκοπευεις να κανει τοσο ακραιο παζαρι να ενημερωσεις τον πωλητη προκαταβολικα. Το λεω γιατι μου το εχουν κανει κι εμενα και ενιωσα πολυ μαλακας. Δηλαδη πηγαμε στο μηχανικο και μετα θυμηθηκε ο αγοραστης να μου πει οτι θελει ενα αντιστοιχο μεγαλο ποσοστο εκπτωσης. Εγω δεν ημουν διατεθειμενος να του την κανω και βασικα χασαμε το χρονο μας κι εγω και ο μηχανικος μου αδικα.

Καλες αγορες.
Απο τη μερια μου,σου ζητω κ εγω συγνωμη.Σε παρεξηγησα.
Παντως δεν σκοπευω να το παιδεψω το παιδι,κανοντας του σκληρο παζαρι.Θα παμε σε μια Yamaha,να δουν τη μηχανη γενικοτερα,να δουμε πιο βολαν φοραει,κ αποφασιζω.

Λογικά εάν το μηχανάκι είναι είναι παραγωγής 15 θα έχει το μη-προβληματικό βολάν.
Σε ποια χρονολογία ανήκει μπορείς να το ψάξεις και απο τους χρωματισμούς και από τον αριθμό πλαισίου αν τον ζητήσεις.
Στο site της yamaha μπορείς να κάνεις και μόνος σου αναζήτηση για τους κωδικούς ανταλλακτικών
Ζητά τον αριθμό πλαισίου και ρώτα σε κάποιον αξουσιοδοτημενο.
Νομίζω θα σου απαντήσουν
Μακαρι να εχεις δικιο κ να μην εχει το προβληματικο βολαν.

Μην φέρνουμε και την καταστροφή...Εδώ που τα λέμε μην το δένουμε και κόμπο ότι θα βγάλει το πρόβλημα (ακόμα και αν φοράει το παλιό βολάν). Υπάρχουν αρκετές δεκάδες-εκατοντάδες - και εγώ δεν ξέρω πόσα FZ1, R1, FZ8 που δεν το έχουν βγάλει (τουλάχιστον ακόμα) και αρκετά από αυτά έχουν μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων στην καμπούρα τους...
Στο κάτω-κάτω ένας έλεγχος σε μάστορα για να διαπιστωθεί ποιο βολάν φοράει και σε τι κατάσταση είναι δεν είναι και κατι το δύσκολο ή ακριβό...
Καλά τα λες,αλλά ξερεις πιο ειναι το θεμα;;;
Οπως μου ειπε σημερα,πολύ καλος κ αξιοπιστος μαστορας,για να δουν τη κατασταση του βολαν,πρεπει να το ανοιξουν.Αυτο συνεπαγεται μετα,αλλαγη,φλατζας κτλ κτλ,κατι που ο πωλητης
προφανως θα αρνηθει κ που μαλλον κ εγω ετσι θα ενεργουσα.
Καλο βραδυ κ ευχαριστω ολα τα παιδια που μπηκαν στο κοπο να μου γραψουν

Lioulios
11/02/2020, 00:10
Που πας; φεύγεις ;

doctor_john
11/02/2020, 08:55
Αν υπάρχει κάποιο λινκ να γράφει λεπτομέρειες για αυτό το σφάλμα, βάλτε το κάποιος.
Με έχει φάει η περιέργεια να δω πως έτυχε κάτι τέτοιο σε τόσο απλό εξάρτημα από μια εταιρεία σαν τη yamaha.

Eιδικά η αναφορά του ποπάυ με έχει κάνει και απορώ. Έχω ξαναδεί σφάλματα σε βολάν μπόξερ που μετά από πολλά
χρόνια χάλασε κάποιο πριτσίνι και το έβρισκες μασημένο όταν άλλαζες δίσκο αλλά να προκαλεί ζημιά στον κινητήρα
δεν το φανταζόμουν.

Bowleno
11/02/2020, 09:17
Αν υπάρχει κάποιο λινκ να γράφει λεπτομέρειες για αυτό το σφάλμα, βάλτε το κάποιος.
Με έχει φάει η περιέργεια να δω πως έτυχε κάτι τέτοιο σε τόσο απλό εξάρτημα από μια εταιρεία σαν τη yamaha.

Eιδικά η αναφορά του ποπάυ με έχει κάνει και απορώ. Έχω ξαναδεί σφάλματα σε βολάν μπόξερ που μετά από πολλά
χρόνια χάλασε κάποιο πριτσίνι και το έβρισκες μασημένο όταν άλλαζες δίσκο αλλά να προκαλεί ζημιά στον κινητήρα
δεν το φανταζόμουν.

Να ήταν η μόνη πατάτα από μεγάλο κατασκευαστή... Η Καβασάκι είχε ανάλογο και πιο σοβαρό θέμα με τα μοτέρ των GPZ500S, ER 500, KLE 500.... Όπου ξεκολλούσαν οι μαγνήτες του βολάν και τα κάνανε πο@τ@ν@ όλα εκεί τέλη του 80 και αρχές του 90...:cry:

doctor_john
11/02/2020, 09:20
Αυτό το έχω δεί, ε, ενταξει, δεν λες ότι έκανε σοβαρή ζημιά. Το επισκευάζεις και το ξεχνάς.

FotisFz1
11/02/2020, 09:27

δεν το φανταζόμουν.

https://fazerclub.eu/forumx/viewtopic.php?style=2&t=22267

billy84
11/02/2020, 09:32
Σαν πρώην κάτοχος R1 και μέσα στην ομάδα που προσπάθησε να κινηθεί νομικά εναντίον της yamaha θα τονίσω πως αν η μοτοσυκλέτα φοράει το παλιό βολάν θα πρέπει να αλλαχτεί ΧΘΕΣ!Οχι εντάξει μωρέ μπορεί και να μην βγάλει πρόβλημα, ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ,και τα αποτελέσματα θα είναι λίγο εως πολύ καταστροφικά. Συνεπώς υπό αυτή τη λογική εννοείται αν θέλει κάποιος αυτό το μηχανακι να διαπραγματευτει την τιμή του με βάση την αξία ενός νέου βολάν. Μη σας φαίνεται παράξενο.

Προφανώς δεν ευθύνεται ο κάτοχος του fazer800 που έπεσε θύμα της yamaha η οποία αντί να βγάλει ανάκληση, έβαλε τους κατόχους να πληρώνουν το νέο ενισχυμένο βολάν.Παράλληλα ομως δεν ευθύνεται ούτε ο υποψήφιος αγοραστής για το βολάν που πολύ κακώς και με τεράστιο ρίσκο το έχει αφήσει ο νυν κάτοχος και θέλει να μεταφέρει το πρόβλημα στον επόμενο.Και μην παραμυθιαζεστε, ΟΛΟΙ οι κάτοχοι γνωρίζουν τι παίζει.

Bowleno
11/02/2020, 09:41
Αυτό το έχω δεί, ε, ενταξει, δεν λες ότι έκανε σοβαρή ζημιά. Το επισκευάζεις και το ξεχνάς.

Αλήθεια τώρα; Ακόμα κλαίω τα 250 χιλιάρικα που κόστισε η επισκευή του GPZ το 1991...:cry:
29 χρόνια και δεν το ξεχνάω λέμε, ήμουν διακοπές στην Σκύρο, πήγαμε για μπάνιο, πάμε να φύγουμε πατάω μίζα και ακούγεται ένα γερό κραααααανκ! Του γαμπρού μου του ήρθε λιποθυμία όταν το άκουσε...:cry::lol:

RiotSquad
11/02/2020, 09:52
Αρχικα καλημερα και διχως ΚΑΝΕΝΑ ιχνος παρεξηγησης,το να ζητησεις απο εναν αγοραστη να σου ριξει την τιμη για κατι που ΙΣΩΣ εμφανιστει ακομα και σε αρκετες χιλιαδες χιλιομετρα μου φαινεται καπως ακραιο...Σαν πωλητης δεν θα ασχολιομουν καν... Απο την αλλη αν θα ηθελα να ριξω καπωε την τιμη και να κανω παζαρι,θα μπορουσα να του ζητησω να κανει κατι καλυτερο λογω ελαστικων ή service ωστε να πλησιασω την τιμη του βολαν ,να το αλλαξω ησυχα και ωραια ,αποφευγοντας περιττες ταλαιπωριες τρεξιματος και ασκοπες στιχομυθιες... Ελπιζω να σε βοηθησα αδερφε!!!

ptc
11/02/2020, 10:11
Σαν πρώην κάτοχος R1 και μέσα στην ομάδα που προσπάθησε να κινηθεί νομικά εναντίον της yamaha θα τονίσω πως αν η μοτοσυκλέτα φοράει το παλιό βολάν θα πρέπει να αλλαχτεί ΧΘΕΣ!Οχι εντάξει μωρέ μπορεί και να μην βγάλει πρόβλημα, ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ,και τα αποτελέσματα θα είναι λίγο εως πολύ καταστροφικά. Συνεπώς υπό αυτή τη λογική εννοείται αν θέλει κάποιος αυτό το μηχανακι να διαπραγματευτει την τιμή του με βάση την αξία ενός νέου βολάν. Μη σας φαίνεται παράξενο.

Προφανώς δεν ευθύνεται ο κάτοχος του fazer800 που έπεσε θύμα της yamaha η οποία αντί να βγάλει ανάκληση, έβαλε τους κατόχους να πληρώνουν το νέο ενισχυμένο βολάν.Παράλληλα ομως δεν ευθύνεται ούτε ο υποψήφιος αγοραστής για το βολάν που πολύ κακώς και με τεράστιο ρίσκο το έχει αφήσει ο νυν κάτοχος και θέλει να μεταφέρει το πρόβλημα στον επόμενο.Και μην παραμυθιαζεστε, ΟΛΟΙ οι κάτοχοι γνωρίζουν τι παίζει.

Βασιλη να σου πω πού ειναι για μενα κατα βαση το λαθος της ολης λογικης. Το καθε μοντελο στην αγορα των μεταχειρισμενων εχει χονδρικα μια τιμη η οποια εχει καθοριστει με βαση την αρχικη αξια της μηχανης αλλα και την αξιοπιστια που εδειξε το συγκεκριμενο μοντελο. Ετσι λοιπον βλεπουμε αξιοπιστα μοντελα να κρατανε τις τιμες τους ενω μοντελα που ειχαν καποιο προβλημα να πουλιουνται φτηνοτερα. Αυτος ειναι ο λογος πχ που τα πρωτα ΚΤΜ 640 τα αγοραζεις πλεον με εναμιση χιλιαρικο. Το αγοραστικο κοινο ξερει οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να χρειαστει σε καποια φαση ανακατασκευη. Αντιθετα τα 690 κρατανε πολυ καλα τιμες. Και αυτος ειναι και ο λογος που ενα Versys 650 πουλιεται πολυ φτηνοτερα απο ενα V-Strom της ιδιας χρονιας. Οπως λοιπον δεν πας στον κατοχο του Suzuki να του πεις "αδερφε επειδη εχω ακουσει οτι ειναι πολυ αξιοπιστα αυτα τα μηχανακια θα σου δωσω 500€ πανω απο την τιμη της αγορας", για μενα με την ιδια λογικη δε θα πας να πεις το αντιθετο στον κατοχο του Versys. Η τιμη του μοντελου ειναι χαμηλοτερη ακριβως επειδη υπαρχουν αυτες οι υποψιες για θεματα αξιοπιστιας. Σα να ερχοταν σε μενα ενας οταν πουλουσα το ΜΤ09 και να μου πει "επειδη εχω ακουσει οτι οι αναρτησεις θελουν αλλαγη θα μου κοψεις 500€ για να τις αλλαξω". Η αγορα γνωριζει οτι το ΜΤ09 δεν εχει και τις καλυτερες αναρτησεις και αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που πουλιεται τοσο φτηνα.

Σιγουρα θα κανεις το παζαρι σου, αλλα η λογικη λεει οτι παζαρευουμε για πραγματα που βρισκουμε σε ενα συγκεκριμενο μηχανακι και δεν ειναι κοινα για ολα τα μοντελα. Πχ "το μηχανακι σου βλεπω οτι θελει αλλαγη ελαστικων αμεσα και εχει και μια γραντζουνια στο ντεποζιτο. Θελω να μου κοψεις χ ποσο". Πραγματα που ειναι κοινα για ολα τα μοντελα εχουν ηδη συμπεριληφθει στην τιμη της αγορας. Εκει λοιπον παμε στην αλλη πλευρα, οπου ο πωλητης που εχει διορθωσει το γνωστο και κοινο προβλημα μπορει να ζηταει παραπανω λεφτα απο τη μεση τιμη της αγορας. Πχ ενα fazer που εχει κανει την αλλαγη βολαν να πουλιεται πιο ακριβα, ενα ΜΤ09 που εχει αλλαξει αναρτησεις, κτλ.

Ο καθε αγοραστης ειναι ελευθερος να ζηταει οποια τιμη θελει, πολλες φορες χωρις καν καποια αιτιολογηση. Το αν θα το δεχτει ο πωλητης ειναι αλλη ιστορια και εχει να κανει με συγκεκριμενες κοινες λογικες της αγορας αλλα προφανως και τις αναγκες του καθενος. Προσωπικα προσπαθω να μπαινω παντα στη θεση του αλλου. Θα το εκανα αυτο ως πωλητης αν μου το ζητουσε ο αγραστης; Αν ναι τοτε εχω το δικαιωμα να το ζητησω και απο τον αλλον. Αρα οποιος θα καλυπτε οντως την αξια του βολαν στον υποψηφιο πωλητη κατεβαζοντας την ηδη χαμηλη τιμη (λογω θεματος αξιοπιστιας οπως ανεφερα) του μοντελου του, μπορει να το ζηταει κιολας απο τους αλλους. Αλλα εδω εχω μια μικρη υποψια οτι για πολλους αν βρισκοντουσαν στην αλλη μερια(του πωλητη) η σταση θα ηταν διαφορετικη.

doctor_john
11/02/2020, 10:25
Αλήθεια τώρα; Ακόμα κλαίω τα 250 χιλιάρικα που κόστισε η επισκευή του GPZ το 1991...:cry:
29 χρόνια και δεν το ξεχνάω λέμε, ήμουν διακοπές στην Σκύρο, πήγαμε για μπάνιο, πάμε να φύγουμε πατάω μίζα και ακούγεται ένα γερό κραααααανκ! Του γαμπρού μου του ήρθε λιποθυμία όταν το άκουσε...:cry::lol:

Kαι δίκιο έχεις γιατί ήταν υπερβολικά μεγάλο το κόστος και αντίστοιχα το ξενέρωμα. Εμένα μου έκανε εντύπωση η αναφορά πως μπορεί να γίνει πυροτέχνημα
ο κινητήρας κάτι που από όσα μπορώ να καταλάβω δεν συνέβει σε κάποιον.

Συμφωνώ μαζί σου και θεωρώ πως ο αγώνας που κάνατε μας τιμά σαν κοινότητα.
Αυτό που έγραψα αρχικά είναι πως μπορούμε να ξέρουμε πως δεν έχει υπολογίσει ήδη ο πωλητής το κόστος
αντικατάστασης στην τιμή που ζητά;
Και σαν θέμα δικαίου να το δείς, για ποιό λόγο να επιβαρυνθεί ο πωλητής το πλήρες ποσό επισκευής
δεδομένου πως η μοτό που πουλά δεν έχει εμφανίσει πρόβλημα;

DoctoR_k6
11/02/2020, 10:26
Απο τη στιγμη που ολοι ξερουν το προβλημα με το βολαν κ αυτο δεν εχει αλλαχθει κ ΠΡΕΠΕΙ να αντικατασταθει για να μην κλαις του κανεις παζαρι κανονικο...Ασχετως αν θα το δεχτει η οχι.
Μπορει να σου πει βεβαια οπως τονισανε πολλοι παραπανω οτι υπαρχει περιπτωση να μην βγαλει προβλημα...

Βεβαια κ οταν ζητας μειωση απο λαστιχα, αλυσιδογραναζα κλπ κλπ καλλιστα θα μπορουσε να σου πει πως για μενα αυτα εχουν πολυ ψωμι ακομα και δεν θα τα αλλαζα οποτε ακυρο κ αυτο το επιχειρημα. :p

BLiTzER
11/02/2020, 10:27
Πωλητής είναι, ό,τι θέλει κάνει. Εσύ κάνεις όποιο παζάρι νομίζεις, και είναι στο χέρι του αν θα δεχτεί ή όχι. Πολύ το αναλύετε.

Προσωπικά, ξέρω πολύ καλά πάντα τι πουλάω και πόσο αξίζει, και ξέρω από την αρχή αν θέλω/πρέπει να δεχτώ παζάρι. Το να μου πει "έχει γρατζουνιά, θέλει λάστιχα, δεν έχει καλές αναρτήσεις, βγάζει πρόβλημα στον ανορθωτή" δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Αν δε σου αρέσει, πήγαινε αλλού.

teogtp
11/02/2020, 10:33
Πωλητής είναι, ό,τι θέλει κάνει. Εσύ κάνεις όποιο παζάρι νομίζεις, και είναι στο χέρι του αν θα δεχτεί ή όχι. Πολύ το αναλύετε.

Προσωπικά, ξέρω πολύ καλά πάντα τι πουλάω και πόσο αξίζει, και ξέρω από την αρχή αν θέλω/πρέπει να δεχτώ παζάρι. Το να μου πει "έχει γρατζουνιά, θέλει λάστιχα, δεν έχει καλές αναρτήσεις, βγάζει πρόβλημα στον ανορθωτή" δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Αν δε σου αρέσει, πήγαινε αλλού.

:a013:

katsar
11/02/2020, 11:21
Μα η Γιαμάχα εγγύηση,δυνατή αντιπροσωπεία όχι σαν την Χόνδα,τα καβασάκια μόνο σπάνε κτλ.
Τώρα αν πω ότι ο αδερφός μου δουλεύει από 15 χρονών παιδί σε αντιπροσωπεία Yamaha αλλά καβαλάει Suzuki..

Φίλε μου PTC,ο σωστός ιδιοκτήτης και μετέπειτα πωλητής θα το άλλαζε για πάρτυ του αφού είναι γνωστό το πρόβλημα όπως πολλές αγγελίες fazer/r1 που το γράφουν ότι έχει αλλαχτεί.Εγώ τουλάχιστον αυτό θα είχα κάνει αν είχα την τύχη να είμαι κάτοχος ενός r1/fazer (ωραία μοτόρια) και το πουλούσα μετά .
Καλό θα ήταν να το ψάξει ο φίλος ,σε τόσο καινούργιο μοντέλο μπορεί να έχει το ενισχυμένο από την μάνα του.

billy84
11/02/2020, 11:32
Βασιλη να σου πω πού ειναι για μενα κατα βαση το λαθος της ολης λογικης. Το καθε μοντελο στην αγορα των μεταχειρισμενων εχει χονδρικα μια τιμη η οποια εχει καθοριστει με βαση την αρχικη αξια της μηχανης αλλα και την αξιοπιστια που εδειξε το συγκεκριμενο μοντελο. Ετσι λοιπον βλεπουμε αξιοπιστα μοντελα να κρατανε τις τιμες τους ενω μοντελα που ειχαν καποιο προβλημα να πουλιουνται φτηνοτερα. Αυτος ειναι ο λογος πχ που τα πρωτα ΚΤΜ 640 τα αγοραζεις πλεον με εναμιση χιλιαρικο. Το αγοραστικο κοινο ξερει οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να χρειαστει σε καποια φαση ανακατασκευη. Αντιθετα τα 690 κρατανε πολυ καλα τιμες. Και αυτος ειναι και ο λογος που ενα Versys 650 πουλιεται πολυ φτηνοτερα απο ενα V-Strom της ιδιας χρονιας. Οπως λοιπον δεν πας στον κατοχο του Suzuki να του πεις "αδερφε επειδη εχω ακουσει οτι ειναι πολυ αξιοπιστα αυτα τα μηχανακια θα σου δωσω 500€ πανω απο την τιμη της αγορας", για μενα με την ιδια λογικη δε θα πας να πεις το αντιθετο στον κατοχο του Versys. Η τιμη του μοντελου ειναι χαμηλοτερη ακριβως επειδη υπαρχουν αυτες οι υποψιες για θεματα αξιοπιστιας. Σα να ερχοταν σε μενα ενας οταν πουλουσα το ΜΤ09 και να μου πει "επειδη εχω ακουσει οτι οι αναρτησεις θελουν αλλαγη θα μου κοψεις 500€ για να τις αλλαξω". Η αγορα γνωριζει οτι το ΜΤ09 δεν εχει και τις καλυτερες αναρτησεις και αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που πουλιεται τοσο φτηνα.

Σιγουρα θα κανεις το παζαρι σου, αλλα η λογικη λεει οτι παζαρευουμε για πραγματα που βρισκουμε σε ενα συγκεκριμενο μηχανακι και δεν ειναι κοινα για ολα τα μοντελα. Πχ "το μηχανακι σου βλεπω οτι θελει αλλαγη ελαστικων αμεσα και εχει και μια γραντζουνια στο ντεποζιτο. Θελω να μου κοψεις χ ποσο". Πραγματα που ειναι κοινα για ολα τα μοντελα εχουν ηδη συμπεριληφθει στην τιμη της αγορας. Εκει λοιπον παμε στην αλλη πλευρα, οπου ο πωλητης που εχει διορθωσει το γνωστο και κοινο προβλημα μπορει να ζηταει παραπανω λεφτα απο τη μεση τιμη της αγορας. Πχ ενα fazer που εχει κανει την αλλαγη βολαν να πουλιεται πιο ακριβα, ενα ΜΤ09 που εχει αλλαξει αναρτησεις, κτλ.

Ο καθε αγοραστης ειναι ελευθερος να ζηταει οποια τιμη θελει, πολλες φορες χωρις καν καποια αιτιολογηση. Το αν θα το δεχτει ο πωλητης ειναι αλλη ιστορια και εχει να κανει με συγκεκριμενες κοινες λογικες της αγορας αλλα προφανως και τις αναγκες του καθενος. Προσωπικα προσπαθω να μπαινω παντα στη θεση του αλλου. Θα το εκανα αυτο ως πωλητης αν μου το ζητουσε ο αγραστης; Αν ναι τοτε εχω το δικαιωμα να το ζητησω και απο τον αλλον. Αρα οποιος θα καλυπτε οντως την αξια του βολαν στον υποψηφιο πωλητη κατεβαζοντας την ηδη χαμηλη τιμη (λογω θεματος αξιοπιστιας οπως ανεφερα) του μοντελου του, μπορει να το ζηταει κιολας απο τους αλλους. Αλλα εδω εχω μια μικρη υποψια οτι για πολλους αν βρισκοντουσαν στην αλλη μερια(του πωλητη) η σταση θα ηταν διαφορετικη.

Στα περισσότερα σημεία συμφωνούμε! Δε διευκρίνησα ότι αν έχει ήδη κατεβάσει την τιμή ο αγοραστής λόγω αυτού δεν τίθεται θέμα συζήτησης η παζαριού (γενικότερα δεν τίθεται θέμα παζαριού αν ο πωλητής ούτως ή άλλως ξέρει τι πουλάει και πόσο).

Το ερώτημα είναι, έστω ότι σήμερα θες να αγοράσεις fazer800 η 1000 η R1, και πετυχαινεις στην ίδια τιμή 2 μηχανάκια που μόνο το ένα έχει αλλάξει βολάν, ποιο επιλέγεις? Αν το ένα είναι μαύρο πχ και προτιμάς το συγκεκριμένο χρώμα αλλά έχει το παλιό βολάν δε θα προσπαθήσεις να το ρίξεις για ένα πρόβλημα που θα βγει σίγουρα?

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι παράλογο, όπως το να πεις ότι δεν έχει καλές αναρτήσεις και θέλουν αλλαγή. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι σα να πας να δεις ένα μηχανάκι που έχει κλασμενες αναρτήσεις. Δε θα πεις στον πωλητή "μεγάλε οι αναρτησεις θέλουν σέρβις αύριο οπότε κόψε μου 200 ευρω?" Αν φυσικά ο πωλητής δεν έχει συμπεριλάβει το συγκεκριμένο θέμα στην τιμή όπως είπα και πριν.

Με λίγα λόγια επειδή ξέρω τι λες. Το ποσοστό ηλιθιων αγοραστών που κάνουν παράλογα παζάρια ειναι ίδιο με το ποσοστό ηλιθιων πωλητών που ζητάνε παράλογα ποσα η απλά γνωρίζουν προβλήματα που έχει η μοτο τους και κοιτάνε να τις ξεφορτωθούν και σε ψηλες τιμές κιόλας. Είναι μεγάλη η κουβέντα και θεωρώ ότι είναι θέμα οπτικής αλλά και θέμα ανθρώπου. Ο σωστός είναι σωστός και στον τομέα της αγοραπωλησίας, και το αντίστροφο.

STF
11/02/2020, 13:46

Επιτέλους, απλή λογική! Σας βγάζω το καπέλο μεσιέ!

slzr
11/02/2020, 14:11
. Είναι μεγάλη η κουβέντα και θεωρώ ότι είναι θέμα οπτικής αλλά και θέμα ανθρώπου. Ο σωστός είναι σωστός και στον τομέα της αγοραπωλησίας, και το αντίστροφο.

Αυτό τα λέει όλα.:a013:

ΤάκηςΜπ
11/02/2020, 16:31
Πάρε ένα gsr750, τι κάθεσαι κι ασχολείσαι με Yamaha; :lol:

panavour
11/02/2020, 17:01
Να ήταν η μόνη πατάτα από μεγάλο κατασκευαστή... Η Καβασάκι είχε ανάλογο και πιο σοβαρό θέμα με τα μοτέρ των GPZ500S, ER 500, KLE 500.... Όπου ξεκολλούσαν οι μαγνήτες του βολάν και τα κάνανε πο@τ@ν@ όλα εκεί τέλη του 80 και αρχές του 90...:cry:

οχι το ερ-5 ,τα αλλα δυο ναι.:devil:

Bowleno
11/02/2020, 18:51
οχι το ερ-5 ,τα αλλα δυο ναι.:devil:

Σωστός, το ερ βγήκε λίγο αργότερα όταν είχαν καταλάβει την πατάτα που είχαν κάνει. Το είχα και αυτό, από το 2005 έως το 2010 που το βαρέθηκα και πήρα τον Πήγασο. Σκυλί μαύρο πάντως, δεν είχε ζητήσει ποτέ τίποτα. Αν δεν είχε αυτά τα ασθενικά φρένα ίσως να το είχα ακόμα....

puppy
11/02/2020, 23:02
Καλησπερα σας.Συμφωμα με οσα διαβασα,σχετικα με τον αγωνα που εκαναν τα παιδια,μηπως κ η Yamaha δεχτει να αλλαξει τα βολαν(κατι που δυστυχως δεν εγινε),καποιος εγραψε,οτι η Yamaha απο τον 7/14 αλλαξε το βολαν,βαζοντας στα μοντελα της,πιο βελτιωμενο.
Τη στιγμη που η μηχανη που με ενδιαφερει ειναι νεοτερο μοντελο(2016),μηπως ειμαι ok;
Βεβαια οπως κ ναχει,θα τσεκαρω στη Yamaha με τον αριθμο πλαισιου,ωστε να δω ποιο βολάν φοραει.
Σημειωνω απλως,οτι το fazer 800 εβγαινε εως το 2015 οπως μου ειπαν σε καποια Yamaha.
Αρα προφανως ηταν μηχανη στοκ.

toyar
12/02/2020, 07:42
Αν δώσεις αριθμό πλαισίου στην αντιπροσωπεία θα δουν ποιο βολάν φοραει

Kas_Tracer
12/02/2020, 17:59
Καλησπερα σας.Συμφωμα με οσα διαβασα,σχετικα με τον αγωνα που εκαναν τα παιδια,μηπως κ η Yamaha δεχτει να αλλαξει τα βολαν(κατι που δυστυχως δεν εγινε),καποιος εγραψε,οτι η Yamaha απο τον 7/14 αλλαξε το βολαν,βαζοντας στα μοντελα της,πιο βελτιωμενο.
Τη στιγμη που η μηχανη που με ενδιαφερει ειναι νεοτερο μοντελο(2016),μηπως ειμαι ok;
Βεβαια οπως κ ναχει,θα τσεκαρω στη Yamaha με τον αριθμο πλαισιου,ωστε να δω ποιο βολάν φοραει.
Σημειωνω απλως,οτι το fazer 800 εβγαινε εως το 2015 οπως μου ειπαν σε καποια Yamaha.
Αρα προφανως ηταν μηχανη στοκ.

Βρήκα 10 λεπτά ελεύθερο χρόνο και μπήκα εδώ https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/services/parts-catalogue/
Τα μοντέλα μεταξύ 2012 και 14 που έψαξα έχουν κωδικό ρότορα 5VY-81450-00
Το τελευταίο που βγήκε στην παραγωγή (2015) έχει κωδικό ρότορα 2SH-81450-00
Άρα είναι ο βελτιωμένος (όλα το υπόλοιπο γκρουπ της γεννήτριας έχει ίδιους κωδικούς.
Εσένα σου μένει να ανακαλύψεις με βάση τον αριθμό πλαισίου ποιάς χρονολογίας είναι το μοντέλο.
Το 2015 και τελευταίο έχει μόνο ένα χρώμα (μοιάζει με το γκρι των MT09-SP)
Η χρονολογία αγοράς-ταξινόμησης δεν λέει τίποτα γιατί υπάρχουν και στοκ

puppy
15/02/2020, 14:21
Καλημερα σε ολα τα παιδια.
Απλα να σας ενημερωσω για την εξελιξη που ειχα.
Η μηχανη που ενδιαφερομουν ειχε εμπλακει σε ατυχημα,κατι που ο ιδιοκτητης μου εκρυβε επιμελως.Πηγαμε σε καποια Yamaha,κ ο ανθρωπος της Yamaha,το εκανε μια βολτα,κ μου ειπε οτι η μηχανη,''τραβαει'',μονιμα αριστερα.Ο ιδιοκτητης,σε τηλ επικοινωνια μας λιγο αργοτερα,μου ειπε,οτι πηγε στην Yamaha που πηγαινει συχνα,κ εκει,επαιρναν ορκο,οτι η μηχανη ειναι χαρτι,κ τι βλακειες σου ειπανε κτλ κτλ.
Μαλιστα του ειπαν,αν θελω να παω σε καλιμπρά κ αν εχει θεμα η μοτο,θα την πληρωσει ο τυπος στη Yamaha(χαχα χα),αν ομως ειναι ok ,θα πληρωσω εγω την επισκεψη.
Ελα ομως που ο Θεός αγαπαει κ το κλεφτη κ τον νοικοκυρη.Εδωσα την πινακιδα σε γνωστο μου ασφαλιστη,κ μου ειπε οτι η μηχανη ειχε εμπλακει σε τροχαιο,κ πηρε καποιο σεβαστο ποσο,οποτε οπως ειναι φυσικο αποσυρθηκα.
Τωρα εχω βρει κατι άλλο,που ομως ειναι παλιοτερο μοντελο,κ αν κ το παιδι λεει οτι το βολαν ειναι μια χαρα(δεν το εχει αλλαξει),κ δεν εχω λογο να μην τον πιστεψω,αλλά του εχω ζητησει να μου κατεβασει την τιμη,για να αλλαξω εγω το βολαν,(στην περιπτωση παντα,που με την μηχανη δεν εχει συμβει κατι αλλο).
Κλεινοντας θα συμβουλευα οποιον θελει να αγορασει μεταχειρισμενη μοτο,να ψαξει οπως εγω,αν εχει δηλωθει καποιο ατυχημα με τη μηχανη.
Κ δεν κανω με αυτο τον εξυπνο,προς Θεου.
ΥΓ:Ρωτησα σε ενα ΚΤΕΟ που περνανε μοτο κ μου ειπαν οτι,αυτοί δεν μπορουν να διαπιστωσουν αν η μηχανη εχει εμπλακει σε ατυχημα.
Ετσι ειναι;;
Μου κάνει εντυπωση.
Ευχαριστω για τις γνωμες σας.
Καλο Σαββατοκυριακο σε ολα τα παιδια.

o_gavros
15/02/2020, 14:38
Το "τραβάει αριστερά" δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το μηχανάκι είχε γίνει ακορντεόν.
Όπως και το ότι κλήθηκε να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό για επισκευή.
Μια σούπα με μόνο πλαστικά σπασμένα, ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ για να επισκευή.
Βέβαια από τη στιγμή που στο έκρυβε, ο τύπος ήταν φάουλ και καλά έκανες κι έκοψες λάσπη.

Υπομονή θέλει η αγορά μεταχειρισμένου φίλε. Μη βιάζεσαι και το κατάλληλο θα βρεθεί.

puppy
15/02/2020, 16:49
Το "τραβάει αριστερά" δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το μηχανάκι είχε γίνει ακορντεόν.
Όπως και το ότι κλήθηκε να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό για επισκευή.

Ο πωλητης πηρε σχεδον τα μισα λεφτα,απο την τιμη που την πουλαει τωρα.
Φανταζομαι οτι η μηχανη ειχε φαει γερη στουκα(για οποιονδηποτε λογο),την εβαλαν σε καλιμπρα κ δεν ηρθε εντελως στα ισια της.
Ισως να μην γινοταν,ισως να μην εκαναν καλη δουλεια.
Το θεμα ειναι οπως ειπες,οτι δεν μου το ειπε.Θα μου πεις βεβαια,ποιος το λεει;;;
θα μπορουσε π.χ να μου πει,ξερεις πηγαινα με 50 κ επεσα.
Ειμαι ηλικιας καποιων δεκαετιων,ημουν ευγενεστατος απεναντι του,κ αυτος ''χτυπιοταν'' οτι η μηχανη ειναι τζαμι κτλ,κ απορουσε αυτος στην Yamaha,
πως διαπιστωσε οτι η μηχανη τραβαει αριστερα.Μαλιστα μου ειπε,μηπως ηθελε αερα το μπροστινο.
Δεν θελω να πω,σε ποια Yamaha πηγα κ το ανακαλυψαν(μην θεωρηθει διαφημιση),αλλά ο ανρθρωπος που το βρηκε αποδειχτηκε πολύ εμπειρος κ γάτα.
Καλο βραδυ.

doctor_john
15/02/2020, 17:18
Είναι λίγο επισφαλές να λέμε ότι στράβωσε το πλαίσιο αλουμινίου ή ότι μπορεί να ισιώσει.
Δεν έχει τέτοιες ιδιότητες το αλουμίνιο δυστυχώς.

Στα γρήγορα: είναι σαν τα μπισκότα καρύδας, το λυγίζεις κάνει ρήγμα, το ισιώνεις και το ρήγμα παραμένει.
Αν βλέπεις ότι ο ιδιοκτήτης είναι άνθρωπος και μπορείς να συννενοηθείς, θα σου πρότεινα να το προσπαθήσεις κι άλλο.

Εφόσον έχεις την άκρη, βρες τον μηχανικό που το επισκεύασε και ρώτησε τον.
Αν καταφέρεις να δεις που είναι η ζημιά και δεν είναι στο πλαίσιο, όμορφα και ωραία κάνεις την προσφορά σου εκ νέου
με τα δεδομένα αντικατάστασης όσων χρειάζεται.

Αν δεν σε ευχαριστεί να ασχολείσαι με τετοια και δεν έχεις ασχοληθεί ξανά προχώρησε στο επόμενο ;)

Acacius
15/02/2020, 21:02
Μηχανή που τράκαρε και ο ιδιοκτήτης κάνει την πάπια (και επιμένει κιόλας) δεν την έπαιρνα κι ας είχε σπάσει μόνο η μανέτα.

doctor_john
15/02/2020, 21:58
Δεν έχεις άδικο, είναι μλκς ο τύπος. Απο την άλλη ο καθένας είναι καθρέπτης του άλλου* σε αυτή τη χώρα.
Δεν θα την έπαιρνες γιατί έχεις συνηθίσει να κοιτάς μοτοσυκλέτες που υπάρχουν σε αρκετές αγγελίες και σε μεγαλούτσικα
ποσά ενώ οι ίδιες έχουν ημερομηνία λήξης για εσένα.

Έχει να κάνει με το τι θέλεις να καβαλάς, υπάρχουν μοτό που στην κατάλληλη τιμή θα τις έπαιρνα και πατημένες από τραίνο
αρκεί να μην ήταν κλεμμένες.

*μιλάω γενικά και όχι για τον φίλο που άνοιξε το θέμα.

o_gavros
16/02/2020, 17:19
Πώς το πες αυτο; Ο καθένας είν' καθρέφτης τ'αλλουνου;
Θέλω να δοκιμάσω κι εγώ απαφτο το εκλεχτο πιωμα :p

o_gavros
17/02/2020, 20:47
Ο δαίμων του πληκτρολογίου χτύπησε και πάλι.
Συνεχάει άμα θέτε.

Parking
18/02/2020, 08:44
Κατ αρχήν το 1ο ερώτημα είναι γιατί να πάρεις 2ο χέρι το 800 όταν το 1000 είναι στα ίδια λεφτά?
Παζάρι με ρευστό στο χέρι παίζει τη σήμερον ημέρα και Α ΝΕ ΤΑ ειδικά αν το μηχανάκι έχει παρκάρει στο καρ για μήνες
και η τιμή είναι κουκουρούκου.
Δες πάντως και έξω τι παίζει γιατί οι τιμές για μηχανάκια 10ετίας + πέφτουν δραματικά
και έχω και πιο λίγα χλμ και πιο καλά σέρβις.

Εγώ μπαίνω στο καρ όταν έχω τις μαύρες μου για να γελάσω πάντως
:D

typhoon
18/02/2020, 09:57
Πάντως οσον αφορά τον έλεγχο της πινακίδας μεσω ασφαλιστή, επειδή πρόσφατα έκανα κι εγώ μια αγορά, στον έλεγχο έφαγα πόρτα λόγω προσωπικών δεδομένων κ gdpr... Το οποίο θεωρώ μεγάλη μλκια

puppy
19/02/2020, 12:35
Κατ αρχήν το 1ο ερώτημα είναι γιατί να πάρεις 2ο χέρι το 800 όταν το 1000 είναι στα ίδια λεφτά?
Παζάρι με ρευστό στο χέρι παίζει τη σήμερον ημέρα και Α ΝΕ ΤΑ ειδικά αν το μηχανάκι έχει παρκάρει στο καρ για μήνες
και η τιμή είναι κουκουρούκου.
Δες πάντως και έξω τι παίζει
Ε
Καλημερα.Δεν θελω το 1000,ειναι πολύ για μενα:eek:
Οταν λες εξω,τι εννοείς;Φανταζομαι,εκτος car,ετσι;

viper1
19/02/2020, 12:46
Πάντως οσον αφορά τον έλεγχο της πινακίδας μεσω ασφαλιστή, επειδή πρόσφατα έκανα κι εγώ μια αγορά, στον έλεγχο έφαγα πόρτα λόγω προσωπικών δεδομένων κ gdpr... Το οποίο θεωρώ μεγάλη μλκια

Ένας απο τους λίγους που έγινε το gdpr είναι για να πουληθούν τα τρακαρισμενα οχήματα

puppy
19/02/2020, 22:24
Καλησπερα σας.
θα παρακαλουσα αν καποιο παιδι εχει καπποια συμβουλη να μου δωσει στο εξής θεμα...
Βρηκα ενα fazer εισαγωγης απο Γερμανια.Μου εδειξαν το τιμολογιο αγορας,τα ΚΤΕΟ που εχει περασει(νομιζω στη Γερμανια,περναει καθε 2 χρονια,απο την αρχη,οχι οπως εδω στα 4),καποια σερβις που εχουν γινει,κτλ.
Την μηχανη θα την ελεγξει καποιος ανθρωπος για μενα.
Εχω να προσεξω κατι,στην περιπτωση που θελω να το προχωρησω;
Εννοω,για τον λογο που η μηχανη ειναι εισαγωγης.
Μην ξεχασω,η μοτο εχει περιπου 15.000 km,εγγυηση 1 χρονο(για μηχανικες βλαβες,οχι ηλεκτρικα,βολαν:cry:,κτλ)κ ειναι μοντελο του 12.
Καλο σας βραδυ.

lospsi
20/02/2020, 06:33
Θα την κάνει επαγγελματιάς την εισαγωγή? Τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας? Έχεις τσεκάρει αν το τελικό κόστος (αγορά+μεταφορά+εκτελωνισμός+άδεια/κτεο/πινακίδα/τέλη) σε συμφέρει σε σχέση με αγορά από εδώ?

puppy
20/02/2020, 07:21
Θα την κάνει επαγγελματιάς την εισαγωγή? Τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας? Έχεις τσεκάρει αν το τελικό κόστος (αγορά+μεταφορά+εκτελωνισμός+άδεια/κτεο/πινακίδα/τέλη) σε συμφέρει σε σχέση με αγορά από εδώ?

Καλημερα.Η μηχανη ειναι εδω.Την εχει μαντράς.
Την μηχανη θα την ελεγξω σε καποια Yamaha.
Ο προβληματισμος μου ειναι για τα χαρτια.
Αν λειπει κατι,κτλ.
Καλημερα.

viper1
20/02/2020, 07:40
Καλημερα.Η μηχανη ειναι εδω.Την εχει μαντράς.
Την μηχανη θα την ελεγξω σε καποια Yamaha.
Ο προβληματισμος μου ειναι για τα χαρτια.
Αν λειπει κατι,κτλ.
Καλημερα.

Αν η μηχανή είναι εδώ και είναι έμπορας δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι οκ τα χαρτιά. Εκείνος δεν θα κάνει την μεταβίβαση στο όνομα σου ?

puppy
20/02/2020, 07:48
Αν η μηχανή είναι εδώ και είναι έμπορας δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι οκ τα χαρτιά. Εκείνος δεν θα κάνει την μεταβίβαση στο όνομα σου ?
Καλημερα.
Ναι,ετσι ακριβως.

πυξιδας990
20/02/2020, 09:58
αυτο δεν λες...
https://www.car.gr/24112476-yamaha-fz-8-fazer-fz8-mat-tinanium

αφου ειναι εμπορας θα εισαι κομπλε απο χαρτια

lospsi
20/02/2020, 10:36
Αν είναι αυτό, δεν το λες και φθηνό πάντως...

toyar
20/02/2020, 19:34
Φτηνό σε έμπορα;
Έχει υπάρξει κάτι τέτοιο πότε;

puppy
20/02/2020, 21:22
αυτο δεν λες...
https://www.car.gr/24112476-yamaha-fz-8-fazer-fz8-mat-tinanium

αφου ειναι εμπορας θα εισαι κομπλε απο χαρτια
Καλησπερα.Ναι,αυτο ειναι.

Αν είναι αυτό, δεν το λες και φθηνό πάντως...
Συμφωνω,για μοντελο του 12,ειναι καπως..

Φτηνό σε έμπορα;
Έχει υπάρξει κάτι τέτοιο πότε;
Πες τα..:wave2:

Kas_Tracer
20/02/2020, 22:31
Σαν το παλιό καλό κρασί είναι. 9500 κόστιζε τότε , 7000 τώρα μόλις μετά από εννιά χρόνια.
Ακόμα και τα Michelin Pilot Power (ή 2CT ίσως) που φοράει θα είναι από τότε.
Εάν βάλεις ότι και αυτό το καζανάκι είναι από τα πιο άσχημα που έχουν βγει στην παραγωγή και θέλει άμεσα πέταμα τότε το κόστος κρίνεται υπερβολικό.
Κανά παζάρεμα δεν παίρνει?

puppy
21/02/2020, 07:20
Σαν το παλιό καλό κρασί είναι. 9500 κόστιζε τότε , 7000 τώρα μόλις μετά από εννιά χρόνια.
Ακόμα και τα Michelin Pilot Power (ή 2CT ίσως) που φοράει θα είναι από τότε.
Εάν βάλεις ότι και αυτό το καζανάκι είναι από τα πιο άσχημα που έχουν βγει στην παραγωγή και θέλει άμεσα πέταμα τότε το κόστος κρίνεται υπερβολικό.
Κανά παζάρεμα δεν παίρνει?

Καλημερα.
Κοβει ελαχιστα χρηματα.
Δυστυχως,δεν ειμαι καλός σε αυτά(εννοω τα παζαρια).
Εχω βαλει πλωρη ομως για κατι άλλο:D

typhoon
21/02/2020, 22:39
Άστον να κάθεται να το κοιτάει καλύτερα.

puppy
22/02/2020, 14:12
Άστον να κάθεται να το κοιτάει καλύτερα.

Κοβει μόνο 150 ευρω.Θα μου πεις,αμα ειχα τα λεφτα,ζεστά θα επεφτε κι άλλο..
Δεν πειραζει ομως,καθε εμποδιο για καλό..
Πλησιαζει κατι....:):D:rolleyes:

Parking
22/02/2020, 14:43
Καλημερα.Δεν θελω το 1000,ειναι πολύ για μενα:eek:
Οταν λες εξω,τι εννοείς;Φανταζομαι,εκτος car,ετσι;

όχι εκτός Ελλάδος
υπάρχουν εταιρείες που στο φέρνουν από Αγγλία ξέρω γω

doctor_john
22/02/2020, 17:18

Δεν ξέρω απο αυτά τα πολυκύλινδρα :D αλλά δεν μοιάζει άσχημο deal το συγκεκριμένο.
Τα χλμ, η εγγύηση, οι δόσεις, η κατάσταση του...
Για εμένα είναι πολύ μακριά από κάποιου ιδιώτη με τα διπλάσια χλμ στα 6000ε.

Δώστου την ευκαιρία να προσπαθήσει την πώληση και εστίασε στα δικά σου δεδομένα.
Για παράδειγμα αν μπορεί να στο δώσει με φρέσκα λάστιχα στα 5500 και κανονίσετε
κάποιες δόσεις που σε εξυπηρετούν τα υπόλοιπα, μπορεί να σε συμφέρει.

μη βλέπεις νούμερα μόνο, εστιάσου σε αυτά που θέλεις εσύ. Δεν είσαι έμπορος.

Δεν ξέρω, μην σε παρασύρω, απλά μου φαίνεται πολύ καλοβαλμένο.

typhoon
22/02/2020, 19:26

Περίμενε περίμενε...
Έχεις καθόλου μετρητά ή πας θα χρηματοδότηση μόνο? Αλλάζει όλα τα δεδομένα αυτό

puppy
22/02/2020, 19:59
Καλησπερα.
Θα μπορουσα,ακομα κ μετρητα, να τα δωσω ολα.
Εκει βεβαια,μπορουσα να του πω,''φιλε,6500,αν θες,ok''.
Ομως δεν ξερω,ηταν αδιαφορος,δεν εδειξε σημαδια συγκαταβασης.Με ξενερωσε αυτη η συμπεριφορα του.
Ισως κ εγω βεβαια να μην εχω εμπειρια στα παζαρια.
Βεβαια,τα μετρητα,ειναι μετρητα.
Αν δειτε βεβαια μεσα στο car,τα fazer 800αρια,ειναι γυρω στα 10,πανελλαδικα.
Θεωρω υπερβολικη την τιμη για μοντελο του 12,και ας φαινεται οντως κουκλα η μηχανη.
Με σοβαρο παντα θεμα,το αγκαθι του βολάν(αν κ οταν συμβει).
Οπως ειπε κ ο φιλος,typhoon,πιο πανω,ας το κρατησει να το καμαρωνει.
Καλο βραδυ.

typhoon
22/02/2020, 20:18
Το ότι έχεις μετρητά είναι καλό αφενός, δεν σημαίνει ότι μπορείς να είσαι αγενής αφετέρου.

Αφού εξετάσεις το μηχανάκι που σε ενδιαφέρει κ σημειώσεις νοητικά τι χρειάζεται πανω κάτω απο αναλώσιμα, λες η προσφορά μου είναι τόσο.αλλά κάτι πραγματικό, όχι έχω 6 χιλιάρικα κ πάω να δω μηχανάκι που έχει αγγελία 10.000

Δεν λες κόψε, λες προσφέρω. Είναι λίγο διαφορετικό αν κ σε τελευταία ανάλυση τα φράγκα μετράνε.

Εχω τύχει να αποκλείσω αγοραστή απλά κ μόνο γιατί δεν μου άρεσε ο τρόπος του. Το παλικαράκι που το πήρε τελικά τσίμπησε κ 150€κάτω γιατί ήταν αληθινός, δεν έχω άλλα λεφτά το μηχανάκι το γουστάρω κ το θέλω. Δε φαλιρισα με 150€,δε σώθηκε με 150€,αλλά κ οι δύο ήμασταν χαμογελαστοί κ ικανοποιημενοι

Χρηστος FZR
23/02/2020, 00:32
θα βρεις αλλο μηχανακι. το οτι παιζουν μονο 10 στο καρ δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν αλλα fazer για πουλημα.
εγω προσωπικα θα επαιρνα μηχανακι απο ιδιωτη, τους εμπορους τους αποκλειω για πολλους λογους.

Juohmar1
23/02/2020, 05:29
Μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις το ποσό σε μετρητά.

Θεωρώ ότι πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι θα εμφανιστούν και άλλα διαθέσιμα μηχανάκια προς πώληση και έτσι θα έχεις περισσότερες επιλογές.

puppy
23/02/2020, 13:12
Το ότι έχεις μετρητά είναι καλό αφενός, δεν σημαίνει ότι μπορείς να είσαι αγενής αφετέρου.

όχι έχω 6 χιλιάρικα κ πάω να δω μηχανάκι που έχει αγγελία 10.000

Δεν λες κόψε, λες προσφέρω.

Εγω του ειπα οτι θα εδινα μπροστα 5.000.Αν εβλεπα καλη διαθεση θα ανεβαινα.Αν εκανε κατι γενναιο,μπορει να τα επαιρνε ολα μετρητα.
Οπότε,δεν νομιζω οτι ημουν αγενης.Αυτος δεν εδειξε καποια διαθεση να κατεβει.Ισως να μην ''καιγεται'' να το σπρωξει.

θα βρεις αλλο μηχανακι. το οτι παιζουν μονο 10 στο καρ δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν αλλα fazer για πουλημα.
εγω προσωπικα θα επαιρνα μηχανακι απο ιδιωτη, τους εμπορους τους αποκλειω για πολλους λογους.
Εχει κ στο car,βεβαια αγγελιες απο ιδιωτες.Αυτο που με παραξενευει ομως ειναι οτι δεν ''φευγουν'' οι μηχανες.

Μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις το ποσό σε μετρητά.

Θεωρώ ότι πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι θα εμφανιστούν και άλλα διαθέσιμα μηχανάκια προς πώληση και έτσι θα έχεις περισσότερες επιλογές.
Ποιος κρατιεται μεχρι το καλοκαιρι;;;:D:lol:

viper1
23/02/2020, 13:21
Καλοκαίρι πουλάς χειμώνα αγοράζεις....

panavour
23/02/2020, 13:28
Καλοκαίρι πουλάς χειμώνα αγοράζεις....

Kαι ποιος θα στο αγορασει το καλοκαιρι,αφου τους λες να αγορασουν τον χειμωνα?:cry::lol:

viper1
23/02/2020, 13:46
Kαι ποιος θα στο αγορασει το καλοκαιρι,αφου τους λες να αγορασουν τον χειμωνα?:cry::lol:

Αυτοί που ξέρουν. Οι άλλοι αγοράζουν καλοκαίρι

doctor_john
23/02/2020, 16:27
Παίζω με το κντ ενός φίλου και βλέπω τα συγκεκριμένα FZ800 με χλμ κάτω των 20000, σε βελγιο - γερμανία κοντά στις 6000+ε χωρίς δόσεις.

Πες ότι έμπορος είναι, ψωνίζει περισσότερα, έχει καλύτερες τιμές. Πόσο να πούμε ότι το αγοράζει; 5500; 5000;
Πόσο κοστίζει να έρθει και να εκτελωνιστεί;
Πόσο κοστίζει η έκθεση του να περιμένει τον αγοραστή και τι θα ζητήσει η εφορία
από τον έμπορο για την πώληση του;

τι ποσό σαν κέρδος θα λέγαμε ότι είναι λογικό για κάποιον που κάνει αυτή την δουλειά;
τι μέρος αυτού καλύπτει την εγγύηση ενός έτους που δίνει;

Μην παρεξηθώ, πρώτος εγώ να κράξω οποιονδήποτε το παίζει επαγγελματίας και αισχοκερδεί σε βάρος μας.
Στην παρούσα όμως τι φαίνεται ότι συμβαίνει;

STF
23/02/2020, 21:24
Αυτό με τα μετρητά δεν ισχύει πλέον... οι περισσότεροι παίρνουν προμήθειες από τις τράπεζες για πώληση μέσω δανείου και τα λεφτά τα παίρνουν έτσι και αλλιώς μετρητά από τη τράπεζα. Σπάνια έχει σημασία πλέον το "κασέρι". Στις περισσότερες περιπτώσεις το ομολογούν και όλα!

puppy
23/02/2020, 23:41
Πρωτα ο Θεός παντα,ο χρόνος μετραει αντιστροφα για μενα.:rolleyes:;):wave2:

ptc
26/08/2020, 13:04
Πρωτα ο Θεός παντα,ο χρόνος μετραει αντιστροφα για μενα.:rolleyes:;):wave2:

Τι εγινε τελικα, το πηρες το εργαλειο;

lospsi
26/08/2020, 15:52
Για κάποιο λόγο, το 800αρι μου αρέσει πολύ σαν μηχανάκι!

puppy
27/08/2020, 23:04
Καλησπερα.Τελικα εδω και 3 μηνες πηρα το versys το 650,καινουργιο.Ευχαριστω για την φιλοξενια κ το ενδιαφερον.

ptc
28/08/2020, 00:53
Για κάποιο λόγο, το 800αρι μου αρέσει πολύ σαν μηχανάκι!

Απ' τη στιγμή που στα ίδια λεφτά παίρνεις ΜΤ09 μου φαινόταν πάντα λίγο περίεργη επιλογή. Γούστα είναι αυτά.

Καλησπερα.Τελικα εδω και 3 μηνες πηρα το versys το 650,καινουργιο.Ευχαριστω για την φιλοξενια κ το ενδιαφερον.

Μια χαρά, σαν το καινούριο δεν έχει. Καλοτάξιδο!

lospsi
28/08/2020, 07:03
Απ' τη στιγμή που στα ίδια λεφτά παίρνεις ΜΤ09 μου φαινόταν πάντα λίγο περίεργη επιλογή. Γούστα είναι αυτά.

Δεν έχω δει τιμές, αλλά νομίζω ότι δεν έχουν σχέση τα δυο μηχανάκια. Το ΜΤ09 είναι σαν μοτάρντ, το FZ8 είναι πιο allround, ειδικά το φαιρινγκάτο.