PDA

View Full Version : Πάπαλα το αμορτισέρ.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/02/2020, 04:57
Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει ότι το μηχανάκι πίσω μου δίνει την αίσθηση όταν πέφτω σε ανωμαλία του δρόμου (και εδώ Κρήτη έχουμε πολλές :()
ότι βρίσκομαι σε βάρκα ή τραμπολινο.
Έσκυψα να δω αν η ανάρτηση μου ρυθμίζεται και βρέθηκα σε μία μεγάλη έκπληξη
415325
Η θάλασσα όπως ήταν φυσικό έπαιξε το ρόλο της.

Το θέμα είναι τώρα τη κάνω?
Κοιτάω να δω πως ρυθμίζεται και όσο αντέξει?

Ψάχνομαι για μάστορα που θα μπορέσει να τής κάνει σέρβις και προφανώς θα πάει σε καινούργιο ελατήριο?

Βρίσκω καμία μεταχειρισμένη?

Δεν είμαι διατεθειμένος να ΞΑΝΑσκασω στου Τασούλη 700(tdm 850).
Άν έχει κάποιος ιδέα πώς ρυθμίζεται θα άξιζε να κάνω μια προσπάθεια.Αυτο με συνδυασμό μπόλικο αντισκουριακο στο ελατήριο...

Το μηχανάκι είναι Suzuki freewind...

Παλιογερας,Γιώργης,μπουκλακιας,και λοιποί γνωστοί άγνωστοι να προσέξουν μη κάνουν το θέμα τσίρκο :p

DrBig
19/02/2020, 05:32
Το οτι σκουριασε το ελατηριο δε σχετιζεται στο ελαχιστο με την πτωση της αποδοσης της αναρτησης. Γι αυτο ευθυνονται τα υδραυλικα της.
Υποθετω επισης απο το '700 στον Τασουλη' πως εχεις καλο επωνυμο αμορτισερ.
Οποτε βγαζεις το αμορτισερ, βγαζεις και το ελατηριο, πας το αμορτισερ για σερβις, βουτας το ελατηριο για μερικες μερες μεσα σε ξυδι, και πας για βαψιμο η πλαστικοποιηση το ελατηριο. Για το τελευταιο δε ξερω τι και πως αλλα γινεται.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/02/2020, 06:24
Το οτι σκουριασε το ελατηριο δε σχετιζεται στο ελαχιστο με την πτωση της αποδοσης της αναρτησης. Γι αυτο ευθυνονται τα υδραυλικα της.
Υποθετω επισης απο το '700 στον Τασουλη' πως εχεις καλο επωνυμο αμορτισερ.
Οποτε βγαζεις το αμορτισερ, βγαζεις και το ελατηριο, πας το αμορτισερ για σερβις, βουτας το ελατηριο για μερικες μερες μεσα σε ξυδι, και πας για βαψιμο η πλαστικοποιηση το ελατηριο. Για το τελευταιο δε ξερω τι και πως αλλα γινεται.

Το ξέρω ότι δε σχετίζεται η σκουριά του ελατήριου με τη πτώση της απόδοσης. Γι'αυτό έγραψα ότι βρέθηκα σε έκπληξη. Το 700αρι το είχα δώσει στο Τασούλη για wp αλλά όχι σε αυτό το μηχανάκι. Σε ένα tdm.Αυτο που έχει τώρα πάνω το σουζουκι είναι το μαμά 22 χρόνων ελατήριο. Στο ξύδι Ε?Δε το είχα σκεφτεί. Ίσως να δοκιμάσω να το ρυθμίσω πριν ψαχτω για το σέρβις. Θα περιμένω να δω αν γνωρίζει κανείς περεταίρω..
Ευχαριστώ φίλε. Πάντως στο ξύδι θα μπει...

DrBig
19/02/2020, 07:18
Ψαξε μπας και υπαρχει καποιο τυπου ασταρι (η μπογια) με καποιες τυπου ελαστικες ιδιοτητες και περασε το μετα το ξυδι. Κατι θα υπαρχει, δε μπορει.

doctor_john
19/02/2020, 07:51
Καλημέρα! βγάλε την ανάρτηση και στείλε την σε κάποιον φίλο κοντά στα δύο καταστήματα
που κάνουν service. Αν σου πούν ότι είναι οκ για τα κιλά σου και πως γίνεται service, το κάνεις (~120) και βάζεις το ελατήριο
σε αποσκωριακό και μετά για ηλεκτροστατική (~20ε). Πολύ πιθανά το αναλαμβάνουν οι ίδιοι.
Αν όχι, μετράς το μήκος της και ψάχνεις για μία με το ίδιο και τα ιδια άκρα.
Σίγουρα θα έχουν να σου προτείνουν και στα καταστήματα κάποια κοντά στα 450ε, δεν είναι απαραίτητο
να αλλαχθεί με κορυφαία.

Με τις συνθήκες της Κρήτης και τα χρόνια της είναι πιθανό να μην επισκευάζεται.
Εχε υπόψιν πως έχεις 3 λύσεις: καινούρια αξιόλογη κοντά στα 450ε, μεταχειρισμένη αξιόλογη κοντά στα 300ε, μεταχειρισμένη
εργοστασιακή 80ε-200ε. Η ohlins που είχες στο tdm έχει 1150ε...

Ότι και αν βάλεις να την πλένεις μαλακά συχνά με εμφιαλωμένο νερό και αν θες να την προστατεύεις με σπρεϋ κεριού.

Έχε υπομονή και μην φρικάρεις, αυτή η αφαίμαξη ισχύει για όλους μας.

πχ:https://www.car.gr/parts/view/25318345-timoni-anarthsh-amortiser-pisw

panavour
19/02/2020, 08:20
γιωργος ρεμουνδος επισκευες αμορτισερ μοτο 6972072695 η 2102400407 λιοσια Αθηνα, ο μονος που θα ασχοληθει και θα στα κανει καινουργια,συννενοησου τηλεφωνικως ,στειλτου τα με κουριερ και μετα απο λιγες μερες τα ξαναπαιρνεις,ειναι και εκ καταγωγης κρητικος.

εδω η σελιδα του στο φατσοβιβλιο να δεις την δουλεια του

https://www.facebook.com/Ursamoto/

buckley
19/02/2020, 08:45
Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει ότι το μηχανάκι πίσω μου δίνει την αίσθηση όταν πέφτω σε ανωμαλία του δρόμου (και εδώ Κρήτη έχουμε πολλές :()
ότι βρίσκομαι σε βάρκα ή τραμπολινο.
Έσκυψα να δω αν η ανάρτηση μου ρυθμίζεται και βρέθηκα σε μία μεγάλη έκπληξη
415325
Η θάλασσα όπως ήταν φυσικό έπαιξε το ρόλο της.

Το θέμα είναι τώρα τη κάνω?
Κοιτάω να δω πως ρυθμίζεται και όσο αντέξει?

Ψάχνομαι για μάστορα που θα μπορέσει να τής κάνει σέρβις και προφανώς θα πάει σε καινούργιο ελατήριο?

Βρίσκω καμία μεταχειρισμένη?

Δεν είμαι διατεθειμένος να ΞΑΝΑσκασω στου Τασούλη 700(tdm 850).
Άν έχει κάποιος ιδέα πώς ρυθμίζεται θα άξιζε να κάνω μια προσπάθεια.Αυτο με συνδυασμό μπόλικο αντισκουριακο στο ελατήριο...

Το μηχανάκι είναι Suzuki freewind...

Παλιογερας,Γιώργης,μπουκλακιας,και λοιποί γνωστοί άγνωστοι να προσέξουν μη κάνουν το θέμα τσίρκο :p

Ξυδάκι νέος, ξυδάκι ...

azar41
19/02/2020, 08:54
Καλημέρα σύντροχε,βρές μια μετεχειρισμένη απο βεστρομ πρώτης γενιάς που μπαίνει ακριβώς και καθάρισες,θα έχεις και υδραυλική προφόρτιση.

billy84
19/02/2020, 09:26
Είχα πάθει ακριβώς το ιδιο με το μαμά αμορτισέρ(σε πάρα πολλά km) . Αυτή η αίσθηση τραμπολινου συμβαίνει όταν σπάσει η εσωτερική φιάλη αζώτου. Όταν απλώς έχουν χυθεί τα λάδια η ανάρτηση δουλεύει ξερά και κοπανάει αλλά καμία σχέση με το τραμπολινο που λέμε.

Επισκευή για μένα η αυτο που προτείνει ο αζαρ είναι σούπερ λύση. Το μόνο πρόβλημα είναι να ότι δε μπορείς να είσαι σίγουρος για το αν η μεταχειρισμενη θέλει και αυτή σέρβις.

Acacius
19/02/2020, 12:49
Στη Βιομηχανική στο Ηράκλειο υπάρχει μια εταιρεία με καλό όνομα (έτσι ακούω), η Bi Mors. Δε γνωρίζω αν ασχολούνται με τέτοιες ανακατασκευές, αλλά μπορείς να δεις τι λύσεις σου προτείνουν. Δεν πρέπει να είναι φθηνοί πάντως.

tzimidis
19/02/2020, 14:43
Έχεις πμ

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/02/2020, 22:26
Λοιπόν. Αύριο λέω να πεταχτώ στη βιπε πού ξέρω κάποιον (αυτόν πού είπε ο ακακιος)να τού κάνω μία ερώτηση. Σε αυτόν είχα πάει όταν ψαχνομουν με το τιντιεμ αλλά όντως ήταν φωτιά. Αν τα βρώσκούρα εκεί θα πάρω τηλ στο ρεμουνδο Και θα δω τι θα μού πει κι αυτός. Είναι και κάποιος από εδώ μέσα πού θέλει να μού στείλει την ανάρτηση του μηχανακιου γιατί ήθελε λάδι και πήρε άλλη. Αν δε κάνω με τίποτα δουλειά θα αρχίσω να ψάχνω και για αναρτήσεις από στρώμα..

p@nos
19/02/2020, 22:44
ο Ρεμουνδος σε αλλο θρεντ παντως απ οτι φανηκε ηταν αρκετα ακριβος, και απ οτι εχω καταλαβει η φαση ειναι λιγο γιαφκα (βεβαια μπορει να λεω και μπαρουφες)

τωρα για το ελατηριο, πραγματικα αποριας αξιο πως σκουριασε τοσο :uplate: αλλα με ενα βαψιματακι θα γινει καινουριο...

κατα τ αλλα ενα σερβις στην αναρτηση σιγουρα θα κανει τεραστια διαφορα

panavour
19/02/2020, 22:50
Λοιπόν. Αύριο λέω να πεταχτώ στη βιπε πού ξέρω κάποιον (αυτόν πού είπε ο ακακιος)να τού κάνω μία ερώτηση. Σε αυτόν είχα πάει όταν ψαχνομουν με το τιντιεμ αλλά όντως ήταν φωτιά. Αν τα βρώσκούρα εκεί θα πάρω τηλ στο ρεμουνδο Και θα δω τι θα μού πει κι αυτός. Είναι και κάποιος από εδώ μέσα πού θέλει να μού στείλει την ανάρτηση του μηχανακιου γιατί ήθελε λάδι και πήρε άλλη. Αν δε κάνω με τίποτα δουλειά θα αρχίσω να ψάχνω και για αναρτήσεις από στρώμα..

μια μικρη βοηθεια:D:D

415338

tzimidis
19/02/2020, 23:21
Βλέπω και αυτό σε καλή τιμή μτχ.
Ο πωλητής είναι μαγαζί με 0 αρνητικές αξιολογήσεις και το περιγράφει ως λειτουργικό.
Δεν ξέρω τα μεταφορικά πόσο πάνε από Γερμανία για εδώ.
Αν θέλεις ρωτάω.

https://www.ebay.de/itm/293361270833

415339

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 06:10
Βλέπω και αυτό σε καλή τιμή μτχ.
Ο πωλητής είναι μαγαζί με 0 αρνητικές αξιολογήσεις και το περιγράφει ως λειτουργικό.
Δεν ξέρω τα μεταφορικά πόσο πάνε από Γερμανία για εδώ.
Αν θέλεις ρωτάω.

https://www.ebay.de/itm/293361270833

415339

Κοίτα. Στο καρ βρήκα και εγώ με 100 ευρώ μία σε πολύ καλή κατάσταση. Τουλάχιστον έτσι δείχνει...Ευχαριστώ ρε αδερφέ...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 06:12
ο Ρεμουνδος σε αλλο θρεντ παντως απ οτι φανηκε ηταν αρκετα ακριβος, και απ οτι εχω καταλαβει η φαση ειναι λιγο γιαφκα (βεβαια μπορει να λεω και μπαρουφες)

τωρα για το ελατηριο, πραγματικα αποριας αξιο πως σκουριασε τοσο :uplate: αλλα με ενα βαψιματακι θα γινει καινουριο...

κατα τ αλλα ενα σερβις στην αναρτηση σιγουρα θα κανει τεραστια διαφορα
Σήμερα θα ρωτήσω εδώ να δω τη θα μου πουν.
Το ελατήριο έγινε έτσι επειδή μένω 50 μέτρα από την θάλασσα.

kouk
20/02/2020, 06:23
μένω 50 μέτρα από την θάλασσα.
Tυχερεεεεεε

GRR
20/02/2020, 07:43
Στα παπάκια μετά από πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα πέφτουν τα αμορτισέρ?Κάθε πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα θέλουν άλλαγμα?

Bowleno
20/02/2020, 09:28
Στα παπάκια μετά από πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα πέφτουν τα αμορτισέρ?Κάθε πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα θέλουν άλλαγμα?

Δεν υπάρχει μπούσουλας... Που κυκλοφορεί, (ισάδι η κακοτράχαλους χωματόδρομους; ) Ένας αναβάτης ελαφρύς συνήθως η το τρώει όλο το φαι του; (:lol: ) η 2 βαρέων βαρών συνήθως; Τι ποιότητας είναι τα αμορτισέρ; Είναι ο οδηγός επιδέξιος η πέφτει σε κάθε λακκούβα που βλέπει μπροστά του; Όλα αυτά ισχύουν για όλες τις μοτό... Είναι κι άλλες πολλές οι παράμετροι, όπως βλέπεις.
Βασικά σημασία έχει το πώς νιώθεις εσύ το μηχανάκι....

GRR
20/02/2020, 09:46
Δεν υπάρχει μπούσουλας... Που κυκλοφορεί, (ισάδι η κακοτράχαλους χωματόδρομους; ) Ένας αναβάτης ελαφρύς συνήθως η το τρώει όλο το φαι του; (:lol: ) η 2 βαρέων βαρών συνήθως; Τι ποιότητας είναι τα αμορτισέρ; Είναι ο οδηγός επιδέξιος η πέφτει σε κάθε λακκούβα που βλέπει μπροστά του; Όλα αυτά ισχύουν για όλες τις μοτό... Είναι κι άλλες πολλές οι παράμετροι, όπως βλέπεις.
Βασικά σημασία έχει το πώς νιώθεις εσύ το μηχανάκι....

Εγώ πάντως που είχα βάλει τα yss στο παπάκι μου δεν είδα καμία διαφορά στην ποιότητα σε σχέση με τα γνήσια.Και να φανταστείς τα YSS έχουν 40 ευρώ ενώ τα γνήσια 80 ευρώ.

panavour
20/02/2020, 10:00
Εγώ πάντως που είχα βάλει τα yss στο παπάκι μου δεν είδα καμία διαφορά στην ποιότητα σε σχέση με τα γνήσια.Και να φανταστείς τα YSS έχουν 40 ευρώ ενώ τα γνήσια 80 ευρώ.

γι αυτο δεν ειδες.γιατι ειναι φθηνοτερα.2 φορες τα εχω βαλει σε μηχανακια μου τα YSS,και τις 2 φορες ηταν πολυ χειροτερα απο τα μαμά.

Bowleno
20/02/2020, 10:03

Πλην ελάχιστων ειδικών περιπτώσεων, δεν αξίζει ποτέ να βάζουμε "μαμά" αμορτισέρ. Συνήθως πληρώνουμε ένα +50% καπέλο λόγω ονόματος και καλά.... Αν είναι να τα χώσουμε και το θέλουμε το μηχανάκι για πολύ καιρό αξίζει να παίρνουμε ένα καλό αφτερ μάρκετ.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 10:07
Tυχερεεεεεε

Μάλλον με τη λέξη "θάλασσα "σού έρχεται στο νου πιπινακια πλαζ μουσική και όχι λιμάνι καυσαέριο και το αλάτι πού κάνει κακό στα οχήματα.
Το δεύτερο συμβαίνει στην περίπτωση μου :(

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 10:15
Τώρα γύρισα από το μάστορα.
Προς πληροφόρηση των νοτίων το συνεργείο πού ήταν στη βιπε έφυγε και πήγε Ε.Ο.ηρακλειου μοιρών πριν τη τογιοτα του παπακαλιατη.

Ο τύπος μου είπε ότι θέλει 150 ευρώ για το σέρβις και την πάω το πρωί (την ανάρτηση που έχω βγάλει μόνος μου) και τη παίρνω το μεσημέρι. Του είπα ότι έχω άλλη μια πού έχει χάσει λάδια και θέλουν οι τσιμουχες αλαγμα και μου είπε ότι το ίδιο έχει πάθει και η δικιά μου.
Οπότε το θέμα σέρβις κλείνει εδώ.

Θα κοιτάξω στο καρ να δω τι γίνεται...
Είμαστε σίγουροι ότι τού βεστρομ κάνει?

DrBig
20/02/2020, 10:19
Προς πληροφόρηση των νοτίων το συνεργείο πού ήταν στη βιπε έφυγε και πήγε Ε.Ο.ηρακλειου μοιρών πριν τη τογιοτα του παπακαλιατη.

Ο τύπος μου είπε ότι θέλει 150 ευρώ για το σέρβις και την πάω το πρωί (την ανάρτηση που έχω βγάλει μόνος μου) και τη παίρνω το μεσημέρι. Του είπα ότι έχω άλλη μια πού έχει χάσει λάδια και θέλουν οι τσιμουχες αλαγμα και μου είπε ότι το ίδιο έχει πάθει και η δικιά μου.

Νομιζω ο kshock χρεωνει κατω απο 100.
Μεταχειρισμενη παντως δε θα επαιρνα, ειδικα απο μηχανακια που γραφουν πολλα χιλιομετρα. Και παλι ομως θα συνυπολογιζα στην τιμη και το εξοδο για σερβις.

doctor_john
20/02/2020, 10:36
Ναι αλλά τα ανταλλακτικά του δεν επιβαρύνονται της αποστολής στην κρήτη.
Του vstrom αν δεν κάνω λάθος είναι 340mm όπως και του freewind.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 13:10
Εννοείτε.Ο τσαμπας πέθανε

p@nos
20/02/2020, 13:12

k shock 100e , tasoulis 120e για σερβις...

δε θα εμπαινα στον κοπο παντως να παρω μεταχειρισμενη αναρτηση ειναι δεδομενο πως και εκεινη θα θελει σερβις...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 13:13
Αυτή τη στιγμή κάνω έρευνα από αυτές που μου αρέσει να κάνω. Όπου καταλήξω θα ψωνίσω σε 1μιση μήνα περίπου πού θα πάρω το δώρο του Πάσχα. Δε θέλω να δώσω πάνω από 100ευρώ. Δε βγαίνω κιόλας. Μαζί με την ανάρτηση θα βάλω και λάστιχα όποτε καταλαβαίνετε

p@nos
20/02/2020, 13:15
Αυτή τη στιγμή κάνω έρευνα από αυτές που μου αρέσει να κάνω. Όπου καταλήξω θα ψωνίσω σε 1μιση μήνα περίπου πού θα πάρω το δώρο του Πάσχα. Δε θέλω να δώσω πάνω από 100ευρώ. Δε βγαίνω κιόλας. Μαζί με την ανάρτηση θα βάλω και λάστιχα όποτε καταλαβαίνετε

παντως στα λεφτα που λες βρισκεις να φτιαξεις την αναρτηση σου...ο Ρεμουνδος ειναι κανονικο μαγαζι btw?δε μπορω να βρω και πολλα για αυτον online

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 13:44
παντως στα λεφτα που λες βρισκεις να φτιαξεις την αναρτηση σου...ο Ρεμουνδος ειναι κανονικο μαγαζι btw?δε μπορω να βρω και πολλα για αυτον online

Θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω.
Πάντως δε μπορώ να καταλάβω. Μια ανάρτηση σαν και αυτή
415342
που δείχνει αρκετά καλή άσχετα τη τιμή γιατί να θέλει σέρβις?Δηλαδή οποιαδήποτε και να πάρω μεταχειρισμένη είναι δεδομένο ότι θα θέλει σέρβις.
Δε ξέρω γι'αυτό ρωτάω...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 14:34
Μόλις μίλησα με ρεμουνδο. Μού είπε 150 και αυτός χωρίς τα μεταφορικά και 20 ευρώ η ηλεκτροστατικη βαφή του ελατήριου ή 5ευρω ή απλή. Οπότε κανένα 180αρι στη καλύτερη.
Νομίζω δεν έχει νόημα να ψάχνω για αλλά μαγαζιά.
Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μην κάνω ένα από τα 2 το Πάσχα με το δώρο. Δηλαδή να βάλω τώρα λάστιχα και με το δώρο των Χριστουγέννων το αμορτισέρ. Ή το αντίθετο.
Εάν αγοράσω μεταχειρισμένη και θέλει οπωσδήποτε σέρβις τότε θα μου πάει στην καλύτερη 250.Συμφέρει καλύτερα να φτιάξω τη δικιά μου. Απλά μόνο στη περίπτωση πού θέλει σέρβις η μεταχειρισμένη. Είναι σίγουρο ότι θα θέλει σέρβις?Αυτό ρωτάω...

panavour
20/02/2020, 14:59
Μόλις μίλησα με ρεμουνδο. Μού είπε 150 και αυτός χωρίς τα μεταφορικά και 20 ευρώ η ηλεκτροστατικη βαφή του ελατήριου ή 5ευρω ή απλή. Οπότε κανένα 180αρι στη καλύτερη.
Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μην κάνω ένα από τα 2 το Πάσχα με το δώρο. Δηλαδή να βάλω τώρα λάστιχα και με το δώρο των Χριστουγέννων το αμορτισέρ. Ή το αντίθετο.
Εάν αγοράσω μεταχειρισμένη και θέλει οπωσδήποτε σέρβις τότε θα μου πάει στην καλύτερη 250.Συμφέρει καλύτερα να φτιάξω τη δικιά μου. Απλά μόνο στη περίπτωση πού θέλει σέρβις η μεταχειρισμένη.Είναι σίγουρο ότι θα θέλει σέρβις ? Αυτό ρωτάω...

Ρε συντεκνε δεν εχουμε το κληρονομικο χαρισμα της ΜΑΝΤΕΙΑΣ τι θελεις να σου πουμε?Μπορει να θελει, μπορει και να μην θελει.Οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο τα εχεις αυτα.Τα μαγαζια που εχουν μεταχειρισμενα ανταλλακτικα,ΕΜΠΟΡΟΙ ειναι,και αυτο τα λεει ολα.Αγοραζουν ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ενα ,παλαιο,τρακαρισμενο,ή οτιδηποτε αλλο μηχανακι φθηνα,το διαλυουν,και σου πουλανε τα ανταλλακτικα.Για τα αμορτισερ ειδικα ειναι ΛΑΧΕΙΟ, για πολλους λογους.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 15:06
Οπότε σερβαρω τη δικιά μου...

doctor_john
20/02/2020, 15:09
Είναι αρκετά πιθανό ότι θα θέλει service. Μπορεί και όχι αλλα σίγουρα δεν θα είναι καινούρια οπότε το έχεις υπόψιν
και συμβουλεύεσαι τον αντίστοιχο τεχνικό.

Τώρα όσον αφορά το θέμα που σε απασχολεί, με βάση τις προτεραιότητες που εκφράζεις, νομίζω πως
σε συμφέρει να επισκευάσεις ή να αντικαταστήσεις την ανάρτηση με μεταχειρισμένη, το συντομότερο δυνατό
και να αντικαταστήσεις τα λάστιχα ένα - ένα ξεκινώντας από το εμπρός και αν είναι απόλυτα απαραίτητο
χρησιμοποιώντας κάποιο μεταχειρισμένο για πίσω.

p@nos
20/02/2020, 15:40
Σερβις σε αμορτισερ, τυπικα το προβλεπόμενο ειναι καθε 2 χρονια η 15.000χλμ αν θυμαμαι καλα. Οποτε υπολογισε ποιες ειναι οι πιθανοτητες να βρεις μεταχειρισμενο αμορτισερ που να ειναι εστω και κοντα σε αυτα τα διαστηματα. Βεβαια, σχεδον κανεις δε τα τηρει αυτα, και γενικα υπαρχουν περιθορια. Μπορεις να πειραματιστεις με μεταχειρισμενα αμορτισερ, αλλα δεν αξιζει να δωσεις πανω απο 30-40€ για ενα στοκ οχι πληρως ρυθμιζομενο εργοστασιακο. Τετοιες τιμες παιζουν φουλ στο ebay, παιζαν και στο καρ μεχρι πριν μερικα χρονια. Τωρα αμα καποιοι την ειδαν εξυπνοι και ζητανε 100ε για μαμα αμορτισερ, ας τα κρατησουν να τα κανουμ σουστες για καρεκλες

panavour
20/02/2020, 15:53
Οπότε σερβαρω τη δικιά μου...

ακριβως,και υπαρχουν οι καταλληλοι που θα το αναλαβουν,ψαξτο και μην λυπηθεις λιγα ευρω παραπανω ,αξιζει τον κοπο,ψαξτο και κοιτα κριτικες χρηστων.

OldMan
20/02/2020, 15:58
θα πάρω το δώρο του Πάσχα.

Μονο να θυμηθεις να φας κατι ελαφρυ το προηγουμενο βραδυ..

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 16:26
Εντάξει Παιδιά. Καταλαβα. Σας ευχαριστώ όλους.

Με τίποτα μεταχειρισμένη. Καλύτερά τη δικιά μου και το κεφάλι μου ήσυχο. 150 ευρώ.

p@nos
20/02/2020, 19:12
Ρωτα και τους υπολοιπους αναρτησαδες πριν προχωρισεις με την επισκευη

Bowleno
20/02/2020, 19:43
Σερβις σε αμορτισερ, τυπικα το προβλεπόμενο ειναι καθε 2 χρονια η 15.000χλμ αν θυμαμαι καλα.

10 χρόνια και 75.000 χλμ. ούτε την προφόρτιση έχω πειράξει.... :tooth:

νεοσσός
20/02/2020, 19:58

Τέτοια λες και θα σου έρθει πάλι στο σπίτι δώρο ανάρτηση και λάστιχα... :)

viper1
20/02/2020, 22:14
Εντάξει Παιδιά. Καταλαβα. Σας ευχαριστώ όλους.

Με τίποτα μεταχειρισμένη. Καλύτερά τη δικιά μου και το κεφάλι μου ήσυχο. 150 ευρώ.

Μίλησε με k shock και Τασούλη

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 22:52
Ρωτα και τους υπολοιπους αναρτησαδες πριν προχωρισεις με την επισκευη

Εδώ δε ξέρω κάποιον άλλο. Υπέθεσα ότι αφού ρώτησα και εδώ και πάνω και μου είπαν την ίδια τιμή έτσι θα είναι και στους άλλους.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 22:54
10 χρόνια και 75.000 χλμ. ούτε την προφόρτιση έχω πειράξει.... :tooth:

Και η δικιά μου 22 χρόνια και 81.000 χλμ και έχει τη μαμισια με της ίδιες ρυθμίσεις.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 22:54
Τέτοια λες και θα σου έρθει πάλι στο σπίτι δώρο ανάρτηση και λάστιχα... :)

Ποπο. Τί ήταν και αυτο Ε!!!!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/02/2020, 22:56
Μίλησε με k shock και Τασούλη

Θα πάρω αύριο αλλά κάτι μου λέει ότι όσο πιο φθηνά μου πουν θα βγει το ίδιο με τα μεταφορικά με αυτόν από εδώ. Στα συν ότι από εδώ η δουλειά θα γίνει αυθημερόν ενώ από πάνω θα έχω και τα οδοιπορικά...

νεοσσός
21/02/2020, 07:47
Σερβις σε αμορτισερ, τυπικα το προβλεπόμενο ειναι καθε 2 χρονια η 15.000χλμ αν θυμαμαι καλα. Οποτε υπολογισε ποιες ειναι οι πιθανοτητες να βρεις μεταχειρισμενο αμορτισερ που να ειναι εστω και κοντα σε αυτα τα διαστηματα. Βεβαια, σχεδον κανεις δε τα τηρει αυτα, και γενικα υπαρχουν περιθορια.
Χρειάζεται η ανάρτηση επισκευή τόσο συχνά; Σίγουρα έχει να κάνει με τη χρήση, αλλά για μοτοσυκλέτες που δεν οδηγούνται σε χωμάτινα μονοπάτια, μου φαίνεται πολύ συχνό.

Απ' όσο ξέρω, οι κύριοι παράγοντες φθοράς ενός αποσβεστήρα είναι, το βάρος του οποίου την ταλάντωση καλείται να αποσβέσει, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και οι ταλαντώσεις που δέχεται το όχημα σε συνδυασμό με τις ανωμαλίες του δρόμου (λακκούβες, σαμαράκθα, κλίσεις που παίρνει το όχημα σε στροφές ή σε επιταχύνσεις/επιβραδύνεις).

Στα αμάξια βγάζουν 80.000 - 100.000 km για συνηθισμένη χρήση σε άσφαλτο, εκτός αν είναι συχνά πολύ φορτωμένα.

p@nos
21/02/2020, 09:44
Χρειάζεται η ανάρτηση επισκευή τόσο συχνά; Σίγουρα έχει να κάνει με τη χρήση, αλλά για μοτοσυκλέτες που δεν οδηγούνται σε χωμάτινα μονοπάτια, μου φαίνεται πολύ συχνό.

Απ' όσο ξέρω, οι κύριοι παράγοντες φθοράς ενός αποσβεστήρα είναι, το βάρος του οποίου την ταλάντωση καλείται να αποσβέσει, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και οι ταλαντώσεις που δέχεται το όχημα σε συνδυασμό με τις ανωμαλίες του δρόμου (λακκούβες, σαμαράκθα, κλίσεις που παίρνει το όχημα σε στροφές ή σε επιταχύνσεις/επιβραδύνεις).

Στα αμάξια βγάζουν 80.000 - 100.000 km για συνηθισμένη χρήση σε άσφαλτο, εκτός αν είναι συχνά πολύ φορτωμένα.

αυτο γραφει το μανουαλ, η πτωση αποδοσης ενος αμορτισερ ειναι σταδιακη και τα προβλεπομενα σερβις εχουν σαν σκοπο να κανουν το οχημα να βρισκεται σε πληρως λειτουργικη κατασταση. Σιγουρα μια αναρτηση με περισσοτερα χιλιομετρα η παλιοτερα λαδια θα δουλευει, αλλα σιγουρα δε θα δουλευει τοσο καλα... Επισης η συμπεριφορα της μοτοσυκλετα εξαρταται πολυ περισσοτερο απο αυτη του αυτοκινητου, οπου και οι τροχοι ειναι λιγοτεροι, και η απωλεια προσφυσης πιο ευκολη

bulmont
21/02/2020, 18:32
Χρειάζεται η ανάρτηση επισκευή τόσο συχνά;.....

Αλλο είναι η επισκευή, άλλο το σέρβις...............

dorso
21/02/2020, 18:41
Όταν ανοίγεις μια ανάρτηση για αλλαγή λαδιών δηλαδή σέρβις θα σου κοστίσει κάνα 80αρι ε δίνεις κάνα 20αρι ακόμα κ αλλάζεις κ τσιμουχες κ παρεμφερή κ κάνεις επισκευή στην ουσία για πιο σίγουρο αποτέλεσμα,δεν νομίζω κιόλας κάποιος επαγγελματίας να σου κάνει σέρβις χωρίς να αλλάξει τσιμουχες ειδικά στο πίσω αμορτισέρ..

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/02/2020, 19:34
Για να πω την αλήθεια ούτε και εγώ ήξερα ότι θέλει τόσο συχνά σέρβις. Σε όλα τα μηχανάκια πού είχα ποτέ δε χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο εκτός βέβαια του τιντιεμ πού πραγματικά η ανάρτηση είναι τσίρκο. Οι μπουκάλες βέβαια μπροστά είναι άλλο θέμα Ε!!!Πιστεύω ότι οι περισσότεροι κάνουμε σέρβις στις μπουκάλες μπροστά και πίσω τίποτα. Πριν 3 χρόνια τις σερβαρα πάντως εγώ :smokin:

STF
21/02/2020, 21:27
Για να πω την αλήθεια ούτε και εγώ ήξερα ότι θέλει τόσο συχνά σέρβις. Σε όλα τα μηχανάκια πού είχα ποτέ δε χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο εκτός βέβαια του τιντιεμ πού πραγματικά η ανάρτηση είναι τσίρκο. Οι μπουκάλες βέβαια μπροστά είναι άλλο θέμα Ε!!!Πιστεύω ότι οι περισσότεροι κάνουμε σέρβις στις μπουκάλες μπροστά και πίσω τίποτα. Πριν 3 χρόνια τις σερβαρα πάντως εγώ :smokin:

Με όλο το σεβασμό (και το εννοώ) η εικόνα της πίσω ανάρτησης σου φωνάζει ότι ήταν εγκαταλειμμένη στη τύχη της. Στο επισημαίνω περισσότερο ώστε όταν τη φτιάξεις ή την αντικαταστήσεις το πάθημα να σου έχει γίνει μάθημα. Τα γράφω πολύ φιλικά.

panavour
21/02/2020, 21:46
Για να γινει σερβις ή επισκευη σε μια αναρτηση ,πρεπει να μπορει η αναρτηση να ανοιχθει.
ΑΝ ανοιγεται,γιατι δεν ανοιγονται ολες.ΕΙΔΙΚΑ οι εχουσες 2 αμορτισερ πισω.
Οταν ηθελα να επισκευασω τα 2 αμορτισερ πισω στο ΕR-5 πηγα στην Κ-SHOCK και μου ειπε οτι δεν ανοιγονται.Αντιθετως ο ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ τα αναλαμβανε.Γι αυτο προσοχη στην επιλογη του τεχνικου.ΟΛΑ τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια.Θελει γνωση και καταλληλα εργαλεια.

viper1
21/02/2020, 22:33
Για να γινει σερβις ή επισκευη σε μια αναρτηση ,πρεπει να μπορει η αναρτηση να ανοιχθει.
ΑΝ ανοιγεται,γιατι δεν ανοιγονται ολες.ΕΙΔΙΚΑ οι εχουσες 2 αμορτισερ πισω.
Οταν ηθελα να επισκευασω τα 2 αμορτισερ πισω στο ΕR-5 πηγα στην Κ-SHOCK και μου ειπε οτι δεν ανοιγονται.Αντιθετως ο ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ τα αναλαμβανε.Γι αυτο προσοχη στην επιλογη του τεχνικου.ΟΛΑ τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια.Θελει γνωση και καταλληλα εργαλεια.

Σε cb 1300 o kshock τα άνοιξε πάντως

katsar
21/02/2020, 22:39
Λίγο γράσο στο μοχλικό και στην ένωση χαμηλά μπορείς να βάζεις ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ,όχι πως θα το σώσει ολόκληρο και δεν θα γίνει όπως της φωτογραφίας σου αλλά είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνος μια στο τόσο .
Γενικά αφού παίζει τόσο σκουριά λόγο περιοχής διάβασε και το manual και γενικά ρίχνε σπρει,γράσα κτλ όπου σε παίρνει .

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2020, 06:29
Λίγο γράσο στο μοχλικό και στην ένωση χαμηλά μπορείς να βάζεις ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ,όχι πως θα το σώσει ολόκληρο και δεν θα γίνει όπως της φωτογραφίας σου αλλά είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνος μια στο τόσο .
Γενικά αφού παίζει τόσο σκουριά λόγο περιοχής διάβασε και το manual και γενικά ρίχνε σπρει,γράσα κτλ όπου σε παίρνει .

Γενικά έχω μεγάλο πρόβλημα εδώ. Διάφορα μέρη τής μηχανής πονάνε. Σίγουρα όμως μαζί με τον έλεγχο τού λαδιού, λίπανση αλυσίδας κάθε 500 χλμ θα προσθέσω και αυτό πού λες. Μπόλικο αντισκουριακο και γρασσο.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2020, 06:36
Με όλο το σεβασμό (και το εννοώ) η εικόνα της πίσω ανάρτησης σου φωνάζει ότι ήταν εγκαταλειμμένη στη τύχη της. Στο επισημαίνω περισσότερο ώστε όταν τη φτιάξεις ή την αντικαταστήσεις το πάθημα να σου έχει γίνει μάθημα. Τα γράφω πολύ φιλικά.

Είμαι πολύ ψειρας στο μηχανάκι μού. Όσο αφορά σέρβις και συντήρηση. Η καθαριότητα είναι δευτερεύον για εμένα. Δεν αφήνω να περάσει τα χλμ του σέρβις και ειμαι ικανός να μην τη κουνάω αν δεν έχω χρήματα να το κάνω. Όπως είπα και παραπάνω κάθε 500χλμ κανω κάποιες εργασίες.
Αυτό με το αμορτισέρ ΔΕΝ το ήξερα. Τώρα που το ξέρω δε θα την ξανά εγκαταλείψω στη τύχη της :wave2:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2020, 06:40
Παιδιά έχω αποφασίσει. Θα βγάλω το αμορτισέρ (ευτυχώς έχω διπλή στεκα)και θα το πάω εδώ στο Ηράκλειο. Τα ελαστικά θα τα αλλάξω Χριστούγεννα. Έχουν λίγο ψωμάκι πάνω.

Την ευλογία μου :priest:

azar41
22/02/2020, 07:11
Για να μην παιδεύεσαι ,λύσε το πλαινό φιαλίδιο απο το σωληνάκι του,είναι δύσκολο να περάσει απο την τρύπα εμπρός απο το φιλτροκούτι.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2020, 09:43
Για να μην παιδεύεσαι ,λύσε το πλαινό φιαλίδιο απο το σωληνάκι του,είναι δύσκολο να περάσει απο την τρύπα εμπρός απο το φιλτροκούτι.

Ευχαριστώ συντροχε :beer:
Κάθε βοήθεια δέκτη...

andreastwin
22/02/2020, 10:17
Σε cb 1300 o kshock τα άνοιξε πάντως

και τις δικες μου στο cb1300 τις ανοιξα και τις εκανα αλλαγη λαδιων μονο.και επειδη μου ειναι σχετικα ευκολο να τις ανοιξω, δεν αλλαξα τσιμουχες γιατη ηταν ενταξει. Οταν μου κανει το πρωτο δακρη τοτε τις αλλαζω.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2020, 20:20
και τις δικες μου στο cb1300 τις ανοιξα και τις εκανα αλλαγη λαδιων μονο.και επειδη μου ειναι σχετικα ευκολο να τις ανοιξω, δεν αλλαξα τσιμουχες γιατη ηταν ενταξει. Οταν μου κανει το πρωτο δακρη τοτε τις αλλαζω.

Αντρικό μου όταν κάνεις τέτοιες εργασίες ΕΠΙΒΆΛΕΤΕ η χρυσή φώτο. Για εμάς τους άσχετους ντε :D

stefanos
23/02/2020, 14:13
Αντρικό μου όταν κάνεις τέτοιες εργασίες ΕΠΙΒΆΛΕΤΕ η χρυσή φώτο. Για εμάς τους άσχετους ντε :D

Τα αμορτισέρ είναι μπελάς και δύσκολα, χρειάζονται άζωτο... δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς.

p@nos
23/02/2020, 15:44
Τα αμορτισέρ είναι μπελάς και δύσκολα, χρειάζονται άζωτο... δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς.

το προβλημα με το αμορτισερ ειναι στο πως θα εξασφαλισεις οτι δεν εχει μεινει καθολου αερας μεσα, μιας και δε πρεπει να υπαρχει η παραμικρη φυσαλιδα...υπαρχει τροπος να γινει και χωρις εξοπλισμο αλλα ειναι αρκετα δυσκολο και οχι παντα εντελως βεβαιο οτι θα εχει επιτυχια...οσο για τη φουσκα, μπορεις να τη φουσκωσεις και με απλο αερα στην αναγκη με μια τρομπα ποδηλατου υψηλης πιεσης

bat12
24/02/2020, 23:12
Φίλε Παπασούζα ζω την ίδια κατάσταση με εσένα τον τελευταίο μήνα. Κι όταν λέμε ίδια εννοώ και ίδιο μηχανάκι.
Aπό Αθήνα μου ζήτησαν 150 ευρώ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην φτιάχνεται. Βάλε και τα μεταφορικά από και προς Ρόδο 20 συν 20 ευρώ πηγαίναμε για 190. Ότι μεταχειρισμένο βρήκα και ρώτησα κανείς δεν ήξερε σε τι κατάσταση ήταν και δεν μπορούσε να εγγυηθεί. Άλλοι πάλι μου έλεγαν έλα από δω και θα τα βρούμε στην τιμή :D . Όσο για καινούργια; στην Ελλάδα από 450 έως 1200 ευρώ.
Μετά από αρκετή έρευνα στο ιντερνετ παράγγειλα μια YSS από Ιταλία. 297 ευρώ με μεταφορικά.
Για την ιστορία το Freewind είναι 21 χρονών με 148.000 χλμ και στα 63.000 είχα κάνει σέρβις στην πίσω και αλλαγή ελατηρίου με Hyperpro.
Η καινούργια ανάρτηση είναι πια στα χέρια μου αλλά δεν ξεβιδώνει με τίποτα η κάτω βίδα της παλιάς.:evil:

doctor_john
24/02/2020, 23:32
....αλλά δεν ξεβιδώνει με τίποτα η κάτω βίδα της παλιάς.:evil:

415398

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/02/2020, 05:10
Φίλε Παπασούζα ζω την ίδια κατάσταση με εσένα τον τελευταίο μήνα. Κι όταν λέμε ίδια εννοώ και ίδιο μηχανάκι.
Aπό Αθήνα μου ζήτησαν 150 ευρώ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην φτιάχνεται. Βάλε και τα μεταφορικά από και προς Ρόδο 20 συν 20 ευρώ πηγαίναμε για 190. Ότι μεταχειρισμένο βρήκα και ρώτησα κανείς δεν ήξερε σε τι κατάσταση ήταν και δεν μπορούσε να εγγυηθεί. Άλλοι πάλι μου έλεγαν έλα από δω και θα τα βρούμε στην τιμή :D . Όσο για καινούργια; στην Ελλάδα από 450 έως 1200 ευρώ.
Μετά από αρκετή έρευνα στο ιντερνετ παράγγειλα μια YSS από Ιταλία. 297 ευρώ με μεταφορικά.
Για την ιστορία το Freewind είναι 21 χρονών με 148.000 χλμ και στα 63.000 είχα κάνει σέρβις στην πίσω και αλλαγή ελατηρίου με Hyperpro.
Η καινούργια ανάρτηση είναι πια στα χέρια μου αλλά δεν ξεβιδώνει με τίποτα η κάτω βίδα της παλιάς.:evil:

Μόνος σου προσπαθείς?Γιατί δε πάς σε μάστορα. Σίγουρα αυτός θα ξέρει τι να κάνει.

Ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά 300 ευρώ είναι πολλά για εμένα.
Είπες είχες κάνει σέρβις παλαιότερα. Δε σήκωνε να κάνεις κι άλλο?

bat12
25/02/2020, 12:34
415398

:D :D :D

bat12
25/02/2020, 12:49
Μόνος σου προσπαθείς?Γιατί δε πάς σε μάστορα. Σίγουρα αυτός θα ξέρει τι να κάνει.

Ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά 300 ευρώ είναι πολλά για εμένα.
Είπες είχες κάνει σέρβις παλαιότερα. Δε σήκωνε να κάνεις κι άλλο?

Γουστάρω τα μαστορέματα προφανώς και ήταν ευκαιρία να γρασσάρω το μοχλικό ..αν δεν βγει και βρω τα χαρακτηριστικά της βίδας για να την αντικαταστήσω θα πέσει τρυπάνι αλλιώς μάστορα.
Μου είπαν ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην φτιάχνεται :confused:. Οπότε προτιμησα μιας και υπήρχε αβεβαιότητα, απόσταση και με έπαιρνε οικονομικά να δώσω άλλα 100 και να έχω καινούργια ανάρτηση.

bat12
16/03/2020, 16:21
Οι βίδες έλυσαν και η καινούργια ανάρτηση είναι στην θέση της. Βέβαια λύθηκε όλη η μηχανή από ντεπόζιτο και πίσω αλλά το διασκέδασα. Άλλη μηχανή πια! Σαν να αδυνατίζει η επί είκοσι χρόνια σύζυγός σου ένα πράγμα! :D
Επί ευκαιρίας αφαίρεσα το φιλτροκούτι [φιλτρομπαούλο έπρεπε να λέγεται] και ο αέρας φιλτράρεται προσωρινά με πατέντα. Επί την ευκαιρία άλλαξα κι άλλα πραγματάκια πάνω όπως μανέτες, λαστιχα ποδόφρενου και επιλογέα ταχυτήτων, έκανα σέρβις του ρουμπινέτου βενζίνης που έτρεχε συν λάδια,φίλτρα και έλεγχος βαλβίδων.
Φωτογραφίες υπάρχουν αλλά λόγω μεγέθους δεν ανεβαίνουν :a4:

doctor_john
16/03/2020, 16:32
https://picresize.com/

OldMan
17/03/2020, 13:44
Επί ευκαιρίας αφαίρεσα το φιλτροκούτι [φιλτρομπαούλο έπρεπε να λέγεται] και ο αέρας φιλτράρεται προσωρινά με πατέντα.

Ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου..!!
(ειδικα αν εχει και ωραιο ηχο..);)

bat12
23/03/2020, 12:57
Ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου..!!
(ειδικα αν εχει και ωραιο ηχο..);)

Όπως ακριβώς το είπες..απλά την ψάχνω με τα καρμπιρατέρ γιατί έχω σκασίματα στο κλείσιμο του γκαζιού[φτωχότερο μείγμα....σύνδεσμοι εξάτμισης και διαφράγματα τσεκαρισμένα].

bat12
28/03/2020, 14:33
Χρωστούσα κάτι φωτογραφίες από την 23 χρονών κυρία μου..(απ)εικονίζεται η αρχική πατέντα για το φιλτράρισμα του αέρα :D

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/03/2020, 15:06
Κούκλα. Μπράβο.

katsar
28/03/2020, 15:27
Πες μας αν θέλεις πως το βλέπεις το Yss;
Σίγουρα χειρότερο από τα ερείπια των ~25 χρόνων των δικων μας δεν μπορεί να είναι αλλά κουβέντα να γίνεται .

bat12
28/03/2020, 16:04
Το freewindακι αυτή τη στιγμή φαντάζει gsxr σε σχέση με την ανάρτηση μπαλόνι που καβαλούσα για αρκετό καιρό και έχει γίνει σαφέστατα πιο ασφαλές.
Αυτό που μπορώ να παρατηρήσω είναι ότι δεν συνεργάζεται σωστά με το μπροστινό μιας και θέλει σίγουρα αλλαγή λαδιού και πιθανότατα και ελατηρίου [85.000 από την προηγούμενη]. Επίσης δεν έχω ρυθμίσει sag , ίσως ψηλά γράμματα για κάποιους αλλά ίσως να μην δουλεύει σωστά για το βάρος μου. Μοίαζει αρκετά σκληρή για τα 75 κιλά μου. Αλλά πρώτα το μπροστινό και μετά.
Όπως καταλαβαίνεις δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένη άποψη.

Λευκάδιος
28/03/2020, 16:26
Το freewindακι αυτή τη στιγμή φαντάζει gsxr σε σχέση με την ανάρτηση μπαλόνι που καβαλούσα για αρκετό καιρό και έχει γίνει σαφέστατα πιο ασφαλές.
Αυτό που μπορώ να παρατηρήσω είναι ότι δεν συνεργάζεται σωστά με το μπροστινό μιας και θέλει σίγουρα αλλαγή λαδιού και πιθανότατα και ελατηρίου [85.000 από την προηγούμενη]. Επίσης δεν έχω ρυθμίσει sag , ίσως ψηλά γράμματα για κάποιους αλλά ίσως να μην δουλεύει σωστά για το βάρος μου. Μοίαζει αρκετά σκληρή για τα 75 κιλά μου. Αλλά πρώτα το μπροστινό και μετά.
Όπως καταλαβαίνεις δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένη άποψη.

Αν είναι εύκολο χωρίς να λύσεις πάλι το μηχανάκι δεν χάνεις και τίποτα να αποφορτίσεις το ελατήριο για δοκιμη.