View Full Version : Νέο Honda CB998F, αναβίωση Bol D'Or ;
lleonidas
26/02/2020, 20:03
Σε επίπεδο φημών ακόμα αλλά από το αξιόπιστο συνήθως Young Machine στο οποίο είναι και πρωτοσέλιδο στο νέο τεύχος.
Αισθητικές ομοιότητες και με το νέο CB1000R.
Η φωτό δεν είναι επίσημη, το ίδιο και η ονομασία του μοντέλου.
Πηγή (https://www.insella.it/news/honda-si-torna-parlare-della-cb998f-153699)
doctor_john
26/02/2020, 22:45
Eπιτέλους ψύκτρες!
Eπιτέλους ψύκτρες!
Σιγά τις ψύκτρες....:lol:
doctoras
27/02/2020, 06:50
κ@υλα!
ναι μωρη χονταρα!
Και του χρόνου αναβίωση και στα XR........................
415450
Ψυγειο:
https://images.app.goo.gl/1P43im5jj1kkcLeN6
doctor_john
27/02/2020, 08:56
415451
sapila racing
27/02/2020, 08:57
Πολύ ωραίο!!! :beer:
Μακάρι να το βγάλουν.
Γεμίσαμε δόκτορες ,ρε δεν πάτε να κάνετε καμμιά έρευνα για κανά εμβόλιο λέω γω :p
Καλό είναι το εργαλείο, για χόνδα εννοώ ...
giorgosb
27/03/2020, 11:03
https://www.motomag.gr/news/nea-montela-epikairotita/honda-ayto-einai-neo-bol-dor?fbclid=IwAR2Z4tUp5RGmtAvzM-sGgbJlun_IXXUp5GtvOoxVUTBn4xsBTlatYEkhJTQ
416546
416549
416550
416551
strokt up
27/03/2020, 11:25
Τι τούμπανο είναι αυτό;
telegonos
27/03/2020, 11:46
Ωραίο μονόμπρατσο, να μπαίνει άραγε στο SP2 μου; Χμμμμ
Λευκάδιος
27/03/2020, 12:40
Πολύ ωραίο, στο παραγωγής καλύτερα τα όργανα να γίνουν στρογγυλά όπως του Ζ900RS
Πολύ ωραίο, στο παραγωγής καλύτερα τα όργανα να γίνουν στρογγυλά όπως του Ζ900RS
:a013: και το φανάρι πομπέ :)
sapila racing
27/03/2020, 12:56
Συμφωνώ κι εγώ.
Εμένα θα μου άρεσε περισσότερο ενα ωραίο κανονικό ψαλίδι, το μονόμπρατσο δεν μου κολλάει καλά σε αυτό το μηχανάκι.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την ανακύκλωση σχεδίων των εταιριών. Ναι μου αρέσουν πολύ τα μηχανάκια του παρελθόντος, αλλά δε θέλω να τα ξαναδώ σε νέα version. Αντ' αυτού θα προτιμούσα φρέσκες ιδέες σε retro και vintage ύφος...
My 2 cents
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την ανακύκλωση σχεδίων των εταιριών. Ναι μου αρέσουν πολύ τα μηχανάκια του παρελθόντος, αλλά δε θέλω να τα ξαναδώ σε νέα version. Αντ' αυτού θα προτιμούσα φρέσκες ιδέες σε retro και vintage ύφος...
My 2 cents
Αυτό ακριβώς που λες είναι με την απαραίτητη εξαργύρωση της ιστορίας ενός επιτυχημένου μοντέλου ώστε και το μοντέρνο να πουλήσει.
Αυτό ακριβώς που λες είναι με την απαραίτητη εξαργύρωση της ιστορίας ενός επιτυχημένου μοντέλου ώστε και το μοντέρνο να πουλήσει.
Διαφωνώ με το αν θα πουλήσει γι' αυτούς τους λόγους.
Ο μέσος αγοραστής αυτής της κατηγορίας, αμφιβάλλω αν έχει δει ποτέ του Bol D'or και αν το όνομα και η ιστορία του, είναι ικανά να τον κάνουν να αγοράσει. Πιο πολύ μου φαίνεται για safe mode επιλογή σε ένα δοκιμασμένο σχέδιο και έλλειψη δημιουργικότητας.
DRAKONET
27/03/2020, 14:11
Αληθεια απο ολους τους φιλους που γραφουν...σε κυβικα ανω των μεσαιων (500-600) εχει παρει καποιος κατι καινουριο?
Γιατι εκει που ειπαμε να σηκωσουμε κεφαλι....θα φαει η μουρη μας χωμα!
Δυστυχως.....
Akalestos
27/03/2020, 16:05
Μπραβο στη Χοντα πολυ ομορφο!
karellen
27/03/2020, 17:02
Επιτέλους σέλα κανονική,είχαμε πήξει στα κοψοκώλικα.
Διαφωνώ με το αν θα πουλήσει γι' αυτούς τους λόγους.
Ο μέσος αγοραστής αυτής της κατηγορίας, αμφιβάλλω αν έχει δει ποτέ του Bol D'or και αν το όνομα και η ιστορία του, είναι ικανά να τον κάνουν να αγοράσει. Πιο πολύ μου φαίνεται για safe mode επιλογή σε ένα δοκιμασμένο σχέδιο και έλλειψη δημιουργικότητας.
Βγάζει η χόντα "ρέπλικα" μπολντόρ επειδή δεν είναι δημιουργική και δεν ξέρει τι να σχεδιάσει λες
Το όνομα και η ιστορία του δεν είναι ικανά να σπρώξουν την πώληση λες
Ο αγοραστής της κατηγορίας των 13-15 που θα κάνει δεν θα το έχει δει λες και χρειάζεται αυτό ας πούμε
Οκ ,σόρρυ αλλά δεν είμαι της άποψης σου.
ΥΓ κάνε μια αντιστοίχιση του μπολντορ με το παπί της χόντα το νεορετρό και σκέψου αν έχουν εφαρμογή αυτά που έγραψες :wave2:
Kas_Tracer
27/03/2020, 17:31
Αυτό το ταμπλετ που βάλανε για όργανα είναι άσχημο. https://youtu.be/UM6dj4p2UOI?t=373
Κατά τα άλλα για μένα σίγουρα καλύερη προσπάθεια από το Katana
doctoras
27/03/2020, 18:25
και εγώ συμφωνώ για την κανονική σέλα επιτέλους που δίνει δυνατότητα μετακίνησης δυο ανθρώπων μέσου μεγέθους καθώς και το πίσω φανάρι κατάληξη που θυμίζει μπολντόρ
γουστάρω που το μοτέρ μου(cbf1000) είναι διαχρονικό και άκρως επιτυχημένο και φοριέται σε ένα σωρό μοντέλα απο το 2006 και μετά
Κατά τα άλλα όλα καλά είναι όπως και το Z900RS και το Katana. Όμως στην πραγματικότιτα εάν θέλεις να σε ταξιδεψει κάτι καινούργιο με εφάμιλλη αισθητική και σχεδιαστική τεχνολογία σε μοτερ-πλαισιο αρκετά κοντά στο δοξασμένο παρελθόν αυτό είναι το ένα και μοναδικό CB1100EX (https://www.youtube.com/watch?v=BbuLh6RnUmI)(μακάρι να έβγαζαν και μια έκδοση στα 750cc)
Λευκάδιος
27/03/2020, 18:53
κα
Κατά τα άλλα όλα καλά είναι όπως και το Z900RS και το Katana. Όμως στην πραγματικότιτα εάν θέλεις να σε ταξιδεψει κάτι καινούργιο με εφάμιλλη αισθητική και σχεδιαστική τεχνολογία σε μοτερ-πλαισιο αρκετά κοντά στο δοξασμένο παρελθόν αυτό είναι το ένα και μοναδικό CB1100EX (https://www.youtube.com/watch?v=BbuLh6RnUmI)(μακάρι να έβγαζαν και μια έκδοση στα 750cc)
Συμφωνώ, τα τρία πρώτα μπορούν να καλύψουν και κάποιες σπορ ανησυχίες, το CB1100 από την άλλη έχει και κορυφαία ποιότητα κατασκευής.
Βγάζει η χόντα "ρέπλικα" μπολντόρ επειδή δεν είναι δημιουργική και δεν ξέρει τι να σχεδιάσει λες
Το όνομα και η ιστορία του δεν είναι ικανά να σπρώξουν την πώληση λες
Ο αγοραστής της κατηγορίας των 13-15 που θα κάνει δεν θα το έχει δει λες και χρειάζεται αυτό ας πούμε
Οκ ,σόρρυ αλλά δεν είμαι της άποψης σου.
ΥΓ κάνε μια αντιστοίχιση του μπολντορ με το παπί της χόντα το νεορετρό και σκέψου αν έχουν εφαρμογή αυτά που έγραψες :wave2:
Ίσα ίσα με αυτό που γράφεις, με επιβεβαιώνεις. Άκλαυτο έχει πάει το νέο cub
Τα όργανα είναι σαν σαπουνοθηκη και το φαναρι φωτιστικό εξωτερικού χώρου....
Ωραίο μονόμπρατσο, να μπαίνει άραγε στο SP2 μου; Χμμμμ
416600
doctor_john
27/03/2020, 19:48
Εντάξει, μη χαλιέστε για το φανάρι. Για να το κάνουν κυρτό που λέει ο Buckley θα πρέπει να αλλάξουν όλο το σώμα
και να παραγγείλουν κρύσταλα κ.λπ. πολύ ακριβότερο από των 20-30$ που φοράει.
Αλλάζει όμως εύκολα, υπάρχουν φανάρια.
Αυτό με τα όργανα είναι θέμα που θα αντιμετοπίσουμε στο μέλλον.
Πολύ φτηνιάρικο και σιγουρα πολύ μακριά σε αντοχή από τα αναλογικά.
Αδικία να το συγκρίνουμε με 900rs και katana. Πολύ μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, ούτε τα βερνίκια τους δεν πιάνει.
Όμορφο όμως, τους παραδέχομαι. Λίγο και εμένα το μονόμπρατσο με δυσκολεύει, όχι τόσο για την ευπάθεια και την συντήρηση
σε σχέση με ένα συμβατικό, όσο το ότι φαίνεται σαν να το δανείζεται από 20 χρόνια νεώτερη μοτό.
Για εμένα το ομορφοτερο γυμνό κλασσικό που έχει βγάλει Η honda μετά τα κλασικά boldor . Κρίμα που σταμάτησαν να εισάγονται στην Ευρώπη
416613
Μια προηγούμενη εκδοχή του Bol D'or που είχε διαρρεύσει στις αρχές του χρόνου ήταν σαφώς ομορφότερη και ποιο κοντά στο πνεύμα.
416623
Κατά τη γνώμη μου δε μπορείς να παντρέψεις ακραίους νεοτερισμούς με παλιό design. Ή θα πας σε σχέδιο σαν τα CB1100EX/RS ή θα πας σε ξεκάθαρο νεορετρό προτάσεις όπως είναι το CB1000R. Δεν είναι θέμα γούστου, είναι θέμα οπτικής αρμονίας. Τα παρακάτω με βρίσκουν σύμφωνο ως προτάσεις, δεν έχουν να κάνουν με το: "μου αρέσει ή δεν μου αρέσει", έχει να κάνει με το αν τηρούνται κάποιες αρχές αισθητικής.
416624
416625
Αυτό το Bol D'or μοιάζει εντελώς ασύνδετο! Tablet, μονόμπρατσο, στρογγυλό φανάρι... Το αποτέλεσμα μου θυμίζει περισσότερο "ας συναρμολογήσουμε με ότι υπάρχει στα ράφια" παρά με το αποτέλεσμα ενός σχεδιαστή μοτοσυκλετών. Δε βρίσκω τη συνολική φιλοσοφία σωστή. Ίσως ένα άλλο μονόμπρατσο (σχεδιαστικά) καταπινόταν, π.χ. της μορφής που είχε το Bross.
Λευκάδιος
27/03/2020, 20:38
Αδικία να το συγκρίνουμε με 900rs και katana. Πολύ μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, ούτε τα βερνίκια τους δεν πιάνει.
Το συγκεκριμένο honda είναι πρωτότυπο και δεν μπορούμε να κρίνουμε την ποιότητα σε σχέση με τα άλλα δύο.Φαναρι/οργανα ίσως είναι διαφορετικά όταν βγει στην παραγωγή.
doctor_john
27/03/2020, 20:49
To εύχομαι γιατί το αδικεί.
Ισως τώρα που έχουν το φοβερό cb1000 να μην το κοντράρουν και να σκεφτούν μια έκδοση
με μπικίνι που δικαιολογείται και σαν παράδοση και σαν ονομασία bol d'or.
To εύχομαι γιατί το αδικεί.
Ισως τώρα που έχουν το φοβερό cb1000 να μην το κοντράρουν και να σκεφτούν μια έκδοση
με μπικίνι που δικαιολογείται και σαν παράδοση και σαν ονομασία bol d'or.
Στους αγώνες endurance δεν έτρεχαν με bikini fairing γιατρέ τα honda (rcb 1000)
http://www.hogervorst.tech/rcb1000/1977-3.html
416666
Συνεχίζω να γουστάρω το ορίτζιναλ πάντως,
416667
416668
ή έστω αυτό της sanctuary...
doctor_john
27/03/2020, 22:27
Eλα ρε 'συ, την ανεμοκαλυψη εννοούσα και την αναφορα στο 900.
sapila racing
01/04/2020, 12:27
Aπ οτι φαίνεται έχει προχωρήσει αρκετά, δεν ειναι απλά ενα σχέδιο.
Εδω μπορείτε να δείτε καθαρά το μηχανάκι:
https://youtu.be/UM6dj4p2UOI
Aπ οτι φαίνεται έχει προχωρήσει αρκετά, δεν ειναι απλά ενα σχέδιο.
Εδω μπορείτε να δείτε καθαρά το μηχανάκι:
1 Να σου κλίνω λίγο το ρήμα ψήνομαι
2 Ξεκινάω τις μούτζες στον σχεδιαστή του νεοΚατάνα
3 Ίδιος ο Τσάκι Τσαν είναι ο παίχτης
:wave2:
Coyote.V
01/04/2020, 12:52
Δεν έχει μασπιέδες συνοδηγού, είναι αυστηρά μονοθέσιο και μάλιστα του οδηγού τους έχει μου φαίνεται λίγο πιο ψηλά και πιο πίσω... πολύ θα ήθελα να δω ένα αναβάτη επάνω της να δω πως κάθεται
telegonos
01/04/2020, 13:04
...
Άσχετο: Από την περσινή εκδήλωση στην Φιλοθέη δεν είναι αυτές οι δύο φωτό (με το 1100) ;
doctor_john
01/04/2020, 13:14
τσιτσίρο πρέπει να σημαίνει στοιβαρή βάση μοτέρ, το φανάρι και το όργανο να ξερνάς και να τους φτύνεις.
Ακριβώς τα ίδια με αυτόν θα έλεγα για το κωλοφάναρο :D
Άσχετο: Από την περσινή εκδήλωση στην Φιλοθέη δεν είναι αυτές οι δύο φωτό (με το 1100) ;
Πως το κατάλαβες ? :p
Βασικά δεν μου αρέσει.
Κατανοώ φυσικά πώς όταν κάποιος μπαίνει στα -ήντα
θέλει να ξαναζήσει το παρελθόν να νιώσει νέος κλπ
Τόσα λεφτά για χρήση σκούτερ όμως είναι πάρα πολλά.
Για τη μόστρα πάλι δεν υπάρχει όριο
Τώρα βέβαια υπάρχουν σκούτερ που είναι στα ίδια λεφτά οπότε δεν ξέρω.
Ο καθένας μπορεί να πετάξει τα λεφτά του όπου γουστάρει.
Για μένα όχι γενικά στην κατηγορία σ αυτή τη φάση της ζωής μου
DRAKONET
01/04/2020, 14:15
Ξερετε οτι δεν τους ενδιαφερει η γνωμη μας μας αρεσει δε μας αρεσει ετσι ?:lol::lol:
Άσχετο,στα προτεινόμενα Γιαπωνέζικα βίντεο δίπλα έχει και cb400SF 2020 :look:
Άσχετο,στα προτεινόμενα Γιαπωνέζικα βίντεο δίπλα έχει και cb400SF 2020 :look:
Το οποίο έχει και περισσότερη λογική ως μοτοσυκλέτες βόλτας. Νομίζω ότι το έχει βγάλει 2-3 χρόνια τώρα. Αλλά αυτά είναι μόνο για τους Ιάπωνες... δυστυχώς!
Δεν το γνώριζα,πολύ ωραίο ,ίδιο σχετικά με το παλιό ,αναλογικά κοντεράκια,κουκλάκι .
Διαβάζω πως για κάποιες χώρες δεν σταμάτησε ποτέ η παραγωγή του.Εδώ δεν περνάνε τα Euro4-5 κτλ;
Και λίγο οντοπικ βλέπω έκδοση με μεγάλη μάσκα που το λένε ....cb400 super Bol D'or :tooth: