Σύνδεση

View Full Version : Μπλοκάρισμα λουκέτου Δισκόφρενου

xristos x
28/02/2020, 22:17
https://youtu.be/OCgIszbtCEM

Ενώ γυρίζει το κλειδί περίπου στις 90 μοίρες δεν ανοίγει (έπρεπε να γυρίζει λίγο ακόμα) .
Προς το παρόν το παλεύω με wd40. Το επόμενο βήμα θα είναι να προσπαθήσω με εξωλκεις βιδων (το είδα σε βιντεάκι ) και μετά κλειδαράς.
Καμιά ιδέα που μου διαφεύγει;

doctor_john
28/02/2020, 22:28
κλασικ! wd40 και προσπαθειες χωρις πιεση αλλαζοντας ελασχιστα την κινηση που κανεις με το κλειδι. θα ανοιξει καποια στιγμη αν ειναι η πρωτη φορα που το κανει, δοκιμασε και με τα αλλα κλειδια που ειναι λιγοτερο χρησιμοποιημενα. καποτε αναγκαστηκα να βγάλω την μια δισκοπλακα και να τοποθετησω κατσαβιδι στην δαγκανα για να γυρισω σπιτι. σε μια απο τις χειροτερες περιοχες του κεντρου. το ρημαδι ανοιξε την επομενη με wd σαν να ηταν καινουριο και το χρησιμοποιησα για πολλα χρονια ακομα χωρις προβλημα.

gior-gos
29/02/2020, 11:27
Μου χε μπλοκάρει κι εμένα παλιότερα μια κινεζική κλειδαριά δισκοπλακας. Παρ όλες τις προσπάθειες, τελικά την έκοψε ο κλειδαριάς με τροχό.

o_gavros
29/02/2020, 12:06
εξόν του βουντου40, το σπρέι σιλικόνης κάνει παπάδες σε τέτοιες καταστάσεις.
Μια δοκιμή θα σας πείσει.
Ειδικά αν κοιμάται έξω το μηχανάκι,τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν ανεξαρτήτως τιμής της κουλούρας/μπίλιας (παθώς και μαθώς).
Βοηθάει την πρόληψη του φαινομένου, μια-δυο φυσουνιές μεσα στο μηχανισμό κλειδώματος μια στο όποτε.

νεοσσός
29/02/2020, 12:10
Σπρέι γράσου αλυσίδας κάνει για κλειδαριές;

Απ' όσο ξέρω το απλό WD40 είναι καλό για να δώσει βραχυπρόθεσμη λύση σε ό,τι έχει σκεβρώσει. Όμως είναι πτητικό και σε μερικές εβδομάδες χάνονται οι λιπαντικές ιδιότητες, καμιά φορά γίνεται και χειρότερο το κινούμενο σύστημα, επειδή έχει διαλύσει τα προηγούμενα λιπαντικά.

o_gavros
29/02/2020, 12:16
δε το έχω δοκιμάσει για να σου πω αλλά σαν σκέψη θα έλεγα όχι. το γράσο τείνει να "πήζει", κάτι που δε θες μεσα σε ένα μηχανισμό κλειδαριάς.

S705
29/02/2020, 17:51
Όχι όχι γρασσο. Όπως είπε και ο γύρος, πήζει μετά από καιρό. Ένα λεπτό λαδάκι φτάνει.
Αν δεν ανοίξει, με ένα ανάποδο κολαουζο θα κάνεις δουλειά, το έχω κάνει και εγώ. Πρόσεχε μόνο κατά την εφαρμογή του μην ζορίσεις την δισκοπλακα, να αφίσεις αέρα από αυτήν.

xristos x
01/03/2020, 00:18
Μετά από πολλές (ήπιες) προσπάθειες το κλειδί γύρισε τελείως και άνοιξε. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα που προσπαθούσα του έριχνα και wd40. Εννοείται πως θα πάρω καινούριο λουκέτο, δεν το ρισκάρω να το ξαναβάλω.

doctor_john
01/03/2020, 14:33
Έτσι είναι. Η λεπτομέρεια ρύθμισης τους μαζί με την σκόνη και τους κραδασμούς που δέχονται όταν τα μεταφέρουμε
κάνουν μικρορυθμίσεις και είναι ικανά να σε τρελάνουν.
Αν τώρα λειτουργεί αβίαστα και χωρίς τζόγους, μάλλον θα συνεχίσει αν συνεχίσεις να το συντηρείς κ.λπ.

Συμβαίνει και σε άλλες καλές κλειδαριές που είναι συνήθως εκτεθημένες. Τώρα βέβαια με την ταλαιπωρία που σου έκανε
σιγά μην το εμπιστευτείς ξανά.. :)

Πάντως καλό είναι να τα "ζορίζουμε" στο πλύσιμο με wd40 2 φορές το χρόνο, να μην τα δένουμε κατευθείαν
σε κάποιο σημείο της μοτό για να τα μεταφέρουμε και να τα βυθίζουμε σε ζεστό baby oil όταν είναι καθαρά.

Είμαι σίγουρος πως αν ρωτήσουμε κλειδαρά θα μας πεί κάποιο εξειδικευμένο λιπαντικό αντίστοιχα.

Bowleno
01/03/2020, 15:24
Είμαι σίγουρος πως αν ρωτήσουμε κλειδαρά θα μας πεί κάποιο εξειδικευμένο λιπαντικό αντίστοιχα.

Κάτι σαν αυτό;
415498:D

doctor_john
01/03/2020, 16:59
Τι να σου πω, για αυτές τις κλειδαριες ρώτα καλύτερα ποιητή. ;)

toyar
01/03/2020, 17:06
Κάπου διάβαζα ότι στις κλειδαριές δουλεύει καλά ο γραφίτης δλδ σκόνη από μύτη μολυβιού
Επίσης συχνά δε φταίει η κλειδαριά αλλά το φθαρμένο κλειδι

Bowleno
01/03/2020, 20:33
Κάπου διάβαζα ότι στις κλειδαριές δουλεύει καλά ο γραφίτης δλδ σκόνη από μύτη μολυβιού
Επίσης συχνά δε φταίει η κλειδαριά αλλά το φθαρμένο κλειδι

Ισχύουν και τα δύο....

Grafton 505
02/03/2020, 15:58
Τι να σου πω, για αυτές τις κλειδαριες ρώτα καλύτερα ποιητή. ;)

:a23:

cityfly
02/03/2020, 17:10
Αυτό το γράσο κάνει;

415510