Σύνδεση

View Full Version : Αγορα Runner 180 2t / 200 4t αποψεις

Σελίδες : [1] 2

Parkaki
05/03/2020, 00:04
Καλημερα στην ομαδα, θελω αποψεις σχετικα με τα σκουτερακια του τιτλου παρακαλω.

Εχω πουλησει το παπακι μου, ειμαι με ποδηλατο / αμαξι αυτη τη στιγμη, χρειαζομαι οπωσδηποτε ενα νεο μοτο.. Ξανα παπι δε παιρνω, μηχανη δε θελω τωρα, βαριεμαι το συμπλεκτη, πολλα λεφτα για σκουτερ δε θελω να δωσω, αλλα αποφασισα οτι θελω να παω σε σκουτερ για να ειμαι και εγω λιγο πιο ανετος. Εχω κοιταξει οτι σκουτερ υπαρχει στο καρ, και νομιζω ενα old school runneraki ειναι οτι πρέπει για μενα στη φαση που ειμαι. Εχω βρει και τα 2 μοντελα στα 800 ευρω περιπου. Αξιζει να παρω ενα απο αυτα; Ξερω οτι ειναι παλια, ξερω οτι το 180αρι ειναι 2χρονο με οτι αυτο συνεπαγεται.. Για το 4χρονο δε ξερω πολλα, πηγα ειδα 2, τα εκανα και βολτα.. καλο γκαζι καλα φρενα καλουτσικο φως ειχαν και τα 2 ξενον νομιζω.. Μαρεσει το διχρονο περισσοτερο, και ας καιει, δε κανω πολλα χιλιομετρα πλεον.. Θελω κατι που να μου χαριζει και ενα χαμογελο οταν το οδηγαω..

Να το κανω η οχι; και γιατι; και λιγες αποψεις και για το 4χρονο 200αρη αν γινεται..

Ευχαριστω

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/03/2020, 06:11
Δε μπορώ να το πιστέψω. Εύγε!!!!!
Το ρανερ είναι κ@υλα. Όποιο από τα 2 και να πάρεις θα το ευχαριστηθείς. Περισσότερο χαμόγελο θα σου δώσει το δίχρονο. Ευτυχώς πού υπάρχουν κάποιοι σαν και σένα και κρατάνε τις παραδόσεις :)
Από μένα προχωρά...

Υ.Γ. Θα ακούσεις πολλά αρνητικά και θετικά. Εσύ Κάνε αυτό πού σού είπα εγώ :lol:

viper1
05/03/2020, 06:28
Πέρασαν και τα 3 από τα χέρια μου χρόνια πριν . Το 180 2Τ είναι πολύ δυνατό αλλά δίχρονο με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν τον κράτησα πολύ αλλά όσο το είχα δεν έβγαλε κάτι. Το 180 και 200 τετραχρονα επίσης απροβλημάτιστα πλην των πλαστικών τα οποία αρχίζουν και αλλάζουν χρώμα αν εκτεθούν στον ήλιο. Αυστηρά αλλαγή ιμάντα στα χλμ που λέει ο κατασκευαστής. (Κόπηκε στην Αττική με αρκετά χλμακριβως στα χλμ που έπρεπε να γίνει η αλλαγή του...)

Panos76
05/03/2020, 08:17
Το ρανερ είναι κ@υλα. Όποιο από τα 2 και να πάρεις θα το ευχαριστηθείς. Περισσότερο χαμόγελο θα σου δώσει το δίχρονο. Ευτυχώς πού υπάρχουν κάποιοι σαν και σένα και κρατάνε τις παραδόσεις :)
Από μένα προχωρά...

Υ.Γ. Θα ακούσεις πολλά αρνητικά και θετικά. Εσύ Κάνε αυτό πού σού είπα εγώ :lol:

Θα συμφωνήσω με την παλιοσειρά, αν και ήταν 50αράκια - 2Τ τα δικά μου (το δεύτερο ήταν βελτιωμένο 80άρι), δεν τα κράτησα ούτε χρόνο αμφότερα, ωστόσο είναι δεμένα με τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου και έχω μείνει με γλυκές αναμνήσεις (και λίγα προβλήματα).

Στα 00ς ήταν τούμπανα τα 180-200άρια. Βρες ένα περιποιημένο και χτύπα το.

Επίσης ισχύει ότι λέει ο viper για τα πλαστικά, κυρίως για τα πρώτα μοντέλα.

johnnybond
05/03/2020, 10:54
Είχα πάρει το 180 2τ πριν πολλά χρόνια και είχα οδηγήσει και το 200 4τ συμμαθητή. Αν και το κράτησα λιγότερο από ένα μηνα λόγω κατανάλωσης μιας και με 5 ευρώ χαρτζιλίκι με άφηνε συνέχεια ομολογώ ότι ήταν το καλύτερο scooter που πέρασε από τα χέρια μου λόγω μοτέρ!

Μόνο μείον από μένα το υψηλό κέντρο βάρους με τους μικρούς τροχούς που σε στροφή με αέρα θυμάμαι με φόβιζε.. Παρόλα αυτά 180 2τ δαγκωτό μιας και θα το χαρείς πολύ περισσότερο!

Parkaki
05/03/2020, 12:13
Από μένα προχωρά...

Χαχαχα.. ο λογος που θελω ρανερ ειναι επειδη ειναι δυνατα στα λεφτα που τα δινουν, μηχανικα αν βγαλει κατι θα φτιαχτει απο τον κολλητο μου, αρα δε με φοβιζει αυτο, θα πεσει ενα αρχικο καλο σερβις απο μας και μετα βλεπουμε. Οταν βγηκαν αυτα εγω ειμουν στο γυμνασιο, ειχα το 50αρι το διχρονο για περιπου 1 χρονο στα 15 μου, ειμουν συνεχεια στο αν θα πιω καφε η αν θα βαλω βενζινη.. ειναι νοσταλγικα γενικα.. συν οτι θεωρω τα νεα σκουτερ φλωρικα νε τις οικονομιες τους και τους euro κινητηρες τους, ακομα νεος ειμαι δε με νοιαζουν αυτα εμενα.. 30 ειμαι αλλα νταξει δε γερασα ακομα

Tedvj23
05/03/2020, 12:36
To 180 τσιμπα!!!2stroke power!!!

Parkaki
05/03/2020, 13:08
To 180 τσιμπα!!!2stroke power!!!

Το θεμα ειναι να βρω κατι οσο το λιγοτερο πιωμενο γινεται..

DoctoR_k6
05/03/2020, 13:14

Ναι σιγουρα...Runner 2Τ 180αρι μαμα κ χωρις λιωσιμο.
Εγω ειχα το 200αρι κ εκανα καμια 25Κ.
Μια χαρα πηγαινε απλα εκοβα τους ιμαντες ανα 7-8Κ.
Μαλοσι, ξεμαλοσι μια κ το αυτο.
Αλλα του επινα το αιμα.

Parkaki
05/03/2020, 14:49
Ναι σιγουρα...Runner 2Τ 180αρι μαμα κ χωρις λιωσιμο.
Αλλα του επινα το αιμα.

Ε καλα οχι και χωρις λιωσιμο τουλαχιστον λιιιιγο προσεγμενο, δε θελω να παρω αυτα με τις αερογραφιες. Ενα οριτζιναλ χρωμα η εστω βαμενο σε κατι κοσμιο οπως μαυρο μου κανει πχ

Tedvj23
05/03/2020, 17:23

Δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
https://www.car.gr/10111560-gilera-runner-fxr-180-2000

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/03/2020, 22:08
Δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
https://www.car.gr/10111560-gilera-runner-fxr-180-2000

Πόπο. Άνετα χτυπούσα και εγώ ένα τέτοιο.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/03/2020, 22:12
Χαχαχα.. ο λογος που θελω ρανερ ειναι επειδη ειναι δυνατα στα λεφτα που τα δινουν, μηχανικα αν βγαλει κατι θα φτιαχτει απο τον κολλητο μου, αρα δε με φοβιζει αυτο, θα πεσει ενα αρχικο καλο σερβις απο μας και μετα βλεπουμε. Οταν βγηκαν αυτα εγω ειμουν στο γυμνασιο, ειχα το 50αρι το διχρονο για περιπου 1 χρονο στα 15 μου, ειμουν συνεχεια στο αν θα πιω καφε η αν θα βαλω βενζινη.. ειναι νοσταλγικα γενικα.. συν οτι θεωρω τα νεα σκουτερ φλωρικα νε τις οικονομιες τους και τους euro κινητηρες τους, ακομα νεος ειμαι δε με νοιαζουν αυτα εμενα.. 30 ειμαι αλλα νταξει δε γερασα ακομα

Εγώ είχα το ταιφουν 80 τότε. Πάντα έλεγα ότι έπρεπε να είχα χτυπήσει ρανερ.

Άλλο ένα μηχανάκι τής ίδιας κατηγορίας πού δε πούλησε ήταν το ντρακστερ 180.Δε ξέρω αν φορούσε τον ίδιο κινητήρα αλλά τότε ήταν το μοναδικό μαμά σκούτερ πού τού εμπενε στα ίσα. Ήταν ΠΑΝΈΜΟΡΦΟ. Ίσως και το ωραιότερο...

Bowleno
05/03/2020, 22:31
Ε καλα οχι και χωρις λιωσιμο τουλαχιστον λιιιιγο προσεγμενο, δε θελω να παρω αυτα με τις αερογραφιες. Ενα οριτζιναλ χρωμα η εστω βαμενο σε κατι κοσμιο οπως μαυρο μου κανει πχ

180αρι δίχρονο και (έστω λίγο) προσεγμένο δεν πάνε μαζί.... Τουλάχιστον τα μοτέρ επισκευάζονται σχετικά φτηνά

karateo
05/03/2020, 22:34
πρώην κάτοχος runner 50 2t που το έδωσα με 20.000-25.000χλμ και χρειάστηκε μόνο ρουλεμάν τιμονιού αν θυμάμαι καλά

θυμάμαι τα >125 σε πολλά χιλιόμετρα να χοροπηδάνε στις στροφές
ο κινητήρας όμως δύναμη

καλά χιλιόμετρα :)

pektis
06/03/2020, 12:47
Τι μου θυμησες...
Ειχα το 180 2Τ με 21 αλογα...
Το ειχα παρει καινουργιο και το ειχα δωσει με 32.000χλμ.
Να πω την αληθεια μετανιωσα που το εδωσα...!
Ειχε 13αρες ζαντες με μπρος πισω δισκοφρενο...λιγακι προσοχη παραπανω ηθελε...
Απο γκαζι αλλο τιποτα...Εφευγε σαν διαολακι σε εκκινησεις...
Το μονο ασχημο ηταν οτι ηθελε ιμαντα οπωσδηποτε καθε 10.000χλμ.
Παρτο, θα το ευχαριστηθεις!

Parkaki
06/03/2020, 13:13
Χαιρομαι που δεν εφαγα κραξιμο για την επιλογη που θελω να κανω, φιλοι μου με πιο νεες μηχανες μου ειπαν οχι, πολλοι μου προτειναν βαρκες 250-300 κυβικων, αλλα δε θελω, ειπαμε να παρω κατι να το ευχαριστηθω, μετα αν δε μου κανει το δινω δε θα χασω στην αγοραπωλησια.. Υμαντες κλπ θα αλλαζουμε εμεις, ο φιλος μου εχει κτμ οποτε το σπιτι του ειναι σαν συνεργειο

Parkaki
06/03/2020, 13:14
Τι μου θυμησες...
Ειχα το 180 2Τ με 21 αλογα...
Το ειχα παρει καινουργιο και το ειχα δωσει με 32.000χλμ.
Να πω την αληθεια μετανιωσα που το εδωσα...!
Ειχε 13αρες ζαντες με μπρος πισω δισκοφρενο...λιγακι προσοχη παραπανω ηθελε...
Απο γκαζι αλλο τιποτα...Εφευγε σαν διαολακι σε εκκινησεις...
Το μονο ασχημο ηταν οτι ηθελε ιμαντα οπωσδηποτε καθε 10.000χλμ.
Παρτο, θα το ευχαριστηθεις!

εγω κανω 100 χιλιομετρα την εβδομαδα αρα θα αργησει πολυ η οποιαδηποτε αλλαγη :p

viper1
06/03/2020, 15:24
Χαιρομαι που δεν εφαγα κραξιμο για την επιλογη που θελω να κανω, φιλοι μου με πιο νεες μηχανες μου ειπαν οχι, πολλοι μου προτειναν βαρκες 250-300 κυβικων, αλλα δε θελω, ειπαμε να παρω κατι να το ευχαριστηθω, μετα αν δε μου κανει το δινω δε θα χασω στην αγοραπωλησια.. Υμαντες κλπ θα αλλαζουμε εμεις, ο φιλος μου εχει κτμ οποτε το σπιτι του ειναι σαν συνεργειο

Φαντάσου ο φίλος να είχε και ducati....

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
06/03/2020, 16:49

Καλά...Κάτι σύγχρονα σκουτερακια ίδιας κατηγορίας (και πιο πολλά κυβικά)Δε θα σε βλέπουν καν.Αστούς να λένε...

νεοσσός
06/03/2020, 17:52
...
Αλλα του επινα το αιμα.
Δυσκολεύομαι να σε πιστέψω. :p

Parkaki
06/03/2020, 17:56
Οδηγαω δανεικο μηχανακι 125 αυτη τη στιγμη, πριν λιγο τζιλερα 50αρη διχρονο με περασε και δεν μπορεσα να τον φτασω

Parkaki
08/03/2020, 00:17
Παιδια καλησπερα επανερχομαι στο θεμα, κοιταζω συνεχεια στις αγγελιες και εχω μπερδευτει λιγο. Πουλανε το 180αρη το διχρονο με 2 διαφορετικες μασκες, σας παρακαλω πολυ δειτε λιγο τις φωτο και οποιος ξερει ας μου πει τι παιζει

https://imgur.com/0AR3a96

https://imgur.com/AuuiKvR

Pew
08/03/2020, 00:53
Παιδια καλησπερα επανερχομαι στο θεμα, κοιταζω συνεχεια στις αγγελιες και εχω μπερδευτει λιγο. Πουλανε το 180αρη το διχρονο με 2 διαφορετικες μασκες, σας παρακαλω πολυ δειτε λιγο τις φωτο και οποιος ξερει ας μου πει τι παιζει

https://imgur.com/0AR3a96

https://imgur.com/AuuiKvR

To SP μοντελο εχει συμβατικο τηλεσκοπικο το οποιο ειναι απειρως καλυτερο απο το USD.
Τοσο σε λειτουργια, οσο και σε αντοχη.

Πολλα μπροστινα ειναι απο VXR 180 ή απο μετεπειτα γενια (facelift 125/200).
Στις φωτογραφιες που εβαλες τα μικρα φωτακια ειναι αφτερμαρκετ αντικατασταση του φαναριου.

Αποψη μου, εαν θες να ασχοληθεις με το "αθλημα" και το 'χεις καημο, βρες ενα οσο πιο "μαμα" γινεται με αψογα πλαστικα.
Ξηλωσέτα ολα, καθαρισε σασι καλωδιωσεις κλπ ... γιατι κατα 99% θα ειναι τιγκα στη σκουρια.
Ενα καλο φρεσκαρισμα με βαφη πλαστικων και κουμπωμα επανω.

Ολα θα θελουν λαστιχα, ολα θα θελουν σερβις σε δαγκανες φρενων, σε ρουλεμαν λαιμου, λαστιχενιες εισαγωγες καρμπυρατερ και δε συμμαζευεται!

Απο μια αγγελια που επαιξε πιο πανω στα 800€, ευκολα φανταζομαι το budget να φτανει και τα 1500€.

EDIT:

Παρακολουθαγα πριν πολυ καιρο αυτο το topic και μου θυμισες να ριξω μια ματια την προοδο του.

http://modernvespa.com/forum/topic162580

Δειτε εδω πως γινεται η σωστη δουλεια!! :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Parkaki
08/03/2020, 00:59
To SP μοντελο εχει συμβατικο τηλεσκοπικο το οποιο ειναι απειρως καλυτερο απο το USD.
Τοσο σε λειτουργια, οσο και σε αντοχη.

Πολλα μπροστινα ειναι απο VXR 180 ή απο μετεπειτα γενια (facelift 125/200).
Στις φωτογραφιες που εβαλες τα μικρα φωτακια ειναι αφτερμαρκετ αντικατασταση του φαναριου.

Αποψη μου, εαν θες να ασχοληθεις με το "αθλημα" και το 'χεις καημο, βρες ενα οσο πιο "μαμα" γινεται με αψογα πλαστικα.
Ξηλωσέτα ολα, καθαρισε σασι καλωδιωσεις κλπ ... γιατι κατα 99% θα ειναι τιγκα στη σκουρια.
Ενα καλο φρεσκαρισμα με βαφη πλαστικων και κουμπωμα επανω.

Ολα θα θελουν λαστιχα, ολα θα θελουν σερβις σε δαγκανες φρενων, σε ρουλεμαν λαιμου, λαστιχενιες εισαγωγες καρμπυρατερ και δε συμμαζευεται!

Απο μια αγγελια που επαιξε πιο πανω στα 800€, ευκολα φανταζομαι το budget να φτανει και τα 1500€.

Το usd τι ειναι; επισης περα απ τα φωτακια οι 2 μοτο εχουν και διαφπρετικο μπροστα πλαστικο

Pew
08/03/2020, 01:04
Το usd τι ειναι; επισης περα απ τα φωτακια οι 2 μοτο εχουν και διαφπρετικο μπροστα πλαστικο
Ολα οσα βλεπεις μεταξυ των δυο, ειναι aftermarket πλαστικο στη μουρη καθως και βαση φαναριων.
Υπαρχουν και υπηρχαν απειρα οταν τα μοντελα ηταν δημοφιλη πριν μια δεκαετια και βαλε!

USD = Up Side Down, το αναποδο μπροστινο δηλαδη πιρουνι.

Parkaki
08/03/2020, 01:09
Ολα οσα βλεπεις μεταξυ των δυο, ειναι aftermarket πλαστικο στη μουρη καθως και βαση φαναριων.
Υπαρχουν και υπηρχαν απειρα οταν τα μοντελα ηταν δημοφιλη πριν μια δεκαετια και βαλε!

USD = Up Side Down, το αναποδο μπροστινο δηλαδη πιρουνι.

Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις. Επειδη εγω βαζω φιλτρα διχτονο και 180 μου βγαζει ολες τις επιλογες, και στα περισσοτερα απλα αναγραφεται fxr 180, περα απο το πιρουνι και τα αυτακολλητα που γραφουν sp πως ξερω ποιο ειναι ποιο; Επισης τι αλλες διαφορες εχει το sp μοντελο; Απο οτι καταλαβα πρεπει να το προτιμησω..

Κατι ακομα, βλεπω αγγελιες που καποιοι ειδη τα πουλανε φρεσκαρισμενα, ειτε με κιτακια μαλοσι ειτε απλα βαμμενα με αλλαγμενα περιφερειακα κλπ, αξιζπυν αυτα;

karateo
08/03/2020, 10:47
EDIT:

Παρακολουθαγα πριν πολυ καιρο αυτο το topic και μου θυμισες να ριξω μια ματια την προοδο του.

http://modernvespa.com/forum/topic162580

Δειτε εδω πως γινεται η σωστη δουλεια!! :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Το σωστή δουλειά είναι σχετικό.
Δεν το διάβασα όλο αλλά απο τις φωτογραφίες φαντάζομαι ότι θα αυξηθεί ΠΟΛΥ το βάρος.

Parkaki
21/03/2020, 22:08
Ακομα στο ψαξιμο ειμαι, αν καποιος απο σας πουλαει η ξερει καποιον που πουλαει το 180αρι σας παρακαλω ενημερωστε με.. Μεταβιβασεις γινονται ακομα η τσαμπα ψαχνω?

Γενικα πιστευετε οτι ειναι ασυμφορο το runner? Στα ιδια λεφτα μπορω να βρω κατι που να μου δινει χαμογελα αλλα να μην ειναι διχρονο; Εχω ψαξει πολυ στο καρ αλλα δεν εχω βρει κατι αλλο σε σκουτερ η σε μηχανη.. περα απο κατι παλια ss που δε μου αρεσουν καθολου οπως και γενικα αυτο το κουραστικο στυλ οδηγησης που δε νομιζω οτι κανει για καθημερινο μεσο..

ευχαριστω

gasto
21/03/2020, 22:51
γιατι δε κοιτας και το italjet dragster

katsar
21/03/2020, 22:52
Δύσκολα βάζεις.Λίγα φράγα,4χρονο , διασκεδαστικό ...
Κανένα εντουράκι 200-250κε ίσως.Η κάποιο 125 δίχρονο αλλά πάλι θα χρειαστείς λίγα παραπάνω νομίζω.
Παίζουν και κάτι λίγα ΚΛΕ 250 κοντά στο χιλιάρικο.
Δες και κανένα Typhoon 125 αλλά εγώ θα έψαχνα για 125-200 δίχρονο εντουράκι αν ήθελα κάτι μικρό που δεν είναι εντελώς :priest:

Parkaki
21/03/2020, 23:17
γιατι δε κοιτας και το italjet dragster

Εχει πολυ λιγα στο καρ, ειναι πολυ ιδιαιτερη η εμφανιση του και δε ξερω καν αν παιρνει δευτερο ατομο. Συν οτι εχει πολυ ντραγκστερ εμφανιση και κανει καπως μπαμ, συν οτι δεν εχω παρκινγκ και μπορει καποιος που δε ξερει να νομιζει οτι ειναι κατι ακριβο και να το κλεψει...

Δύσκολα βάζεις.Λίγα φράγα,4χρονο , διασκεδαστικό ...
Κανένα εντουράκι 200-250κε ίσως.Η κάποιο 125 δίχρονο αλλά πάλι θα χρειαστείς λίγα παραπάνω νομίζω.
Παίζουν και κάτι λίγα ΚΛΕ 250 κοντά στο χιλιάρικο.
Δες και κανένα Typhoon 125 αλλά εγώ θα έψαχνα για 125-200 δίχρονο εντουράκι αν ήθελα κάτι μικρό που δεν είναι εντελώς :priest:

Για εντουρακι εχουμε καποια προταση; Απλα να τα δω γιατι ξερω οτι δεν ειναι καθολου ανετα.. Και εχεις δικιο φιλε μου θελω πολλα και διαθετω λιγα χρηματα..

Red Rider
21/03/2020, 23:57
Δύσκολα θα βρεις κάτι που δεν θα σε ταλαιπωρήσει..Περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για κάποιο μαμά και καθαρό.
Είχα το 180 δίχρονο.
Σαν πιτσιρικάς αυτό το μηχανακι με στιγμάτισε περισσότερο και από τα παπιά.
Το μοναδικό scooter που θα ξανααγόραζα,όχι για καθημερινό μέσο αλλά για βόλτα μόνο.
Με μια λέξη,σουζομηχανάκι!

dorso
22/03/2020, 00:29
Σε σπορ σκούτερ παίζει κ αυτό..έχω ακούσει καλά λόγια κ έχει κ το γνωστό κινητήρα της Piaggio οπότε κ από ανταλλακτικά θα είσαι οκ..Αν ισχύουν αυτά που λέει είναι τζάμπα το μαχανακι..
https://www.car.gr/23634924-derbi-gp-1-250

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/03/2020, 04:01
Σε σπορ σκούτερ παίζει κ αυτό..έχω ακούσει καλά λόγια κ έχει κ το γνωστό κινητήρα της Piaggio οπότε κ από ανταλλακτικά θα είσαι οκ..Αν ισχύουν αυτά που λέει είναι τζάμπα το μαχανακι..

Ωραίο μηχανάκι αλλά με τα Ανταλλακτικά νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα...

νεοσσός
22/03/2020, 09:34
Γενικό service στην αντιπροσωπεία στις 10.000 χιλιόμετρα 600€; Ακόμα και για την ακινησία που αναφέρει, δικαιολογείται τέτοιο ποσό;

S705
22/03/2020, 09:40
Γενικό service στην αντιπροσωπεία στις 10.000 χιλιόμετρα 600€; Ακόμα και για την ακινησία που αναφέρει, δικαιολογείται τέτοιο ποσό;

Άνετα... Υπάρχουν και οι τρελοί (και εγώ μέσα) που θέλουν να πουλήσουν κάτι σωστό.
Στο strada μου έβαλα και τα στα 1000 ευρώ πριν το δώσω!αναρτησεις εμπρός πίσω, ρουλεμάν ψαλιδιου μοχλικου, ντιζες γκαζιού, έναν καμένο από τον ήλιο πλαστικό, ένα σπασμένο φλας, φουλ service. Θα τα έκανα έτσι και αλλιώς αλλά δεν κολωσα να τα κάνω επειδή αποφάσισα να το δώσω!

dorso
22/03/2020, 09:41
Άμα άλλαξε λάστιχα κ έκανε κ σέρβις αναρτήσεις κ καμία μπαταρία συν μεγάλο σέρβις τα φτάνει αυτά τα λεφτά, εξάλλου έχει κ τιμολόγιο γράφει, οπότε βλέπεις αναλυτικά τι έχει κάνει..

viper1
22/03/2020, 09:49
Αν θέλεις 600 ευρώ για μεγάλο service σε (τέτοιο ) scooter τι να πω?
Και φωτογραφία από τιμολόγιο δεν έχει.....

Parkaki
22/03/2020, 15:08
Ομορφο σιγουρα αλλα η αγγελια ειναι παλια και το μηχανακι ειναι απο αθηνα αρα δε γινεται. Να ταν σε καμμια πολη εδω γυρω να πω αντε παιρνω το αμαξι και παω, αλλα αθηνα σχεδον απαγορευτικο. Συνεχιζω να κοιταω για runner 180, αμα δειτε τπτ η ακουσετε κατι παρακαλω ενημερωστε.. Και αν υπαρχει καποια αλλη προταση να την δουμε παρακαλω.

Panos76
22/03/2020, 15:46
Αν θέλεις 600 ευρώ για μεγάλο service σε (τέτοιο ) scooter τι να πω?
Και φωτογραφία από τιμολόγιο δεν έχει.....

Πόσο νομίζεις ότι πάνε τα σέρβις σε αντιπροσωπεία;

Είναι σαν να συντηρείς αμάξι 1.4cc .

Κάτω από 250 - 300€ δεν πέφτει.

jawaforever
13/04/2020, 18:27
https://www.car.gr/24971360-gilera-runner-180-06

Εδώ.

Parkaki
25/05/2020, 22:25
Καλησπερα ελπιζω να ειστε ολοι καλα! Η αναζητηση για το runner ειχε σταματησει επειδη ηταν κλειστα τα υπουργεια και δε γινοταν μεταβιβαση! Εχει 2 εβδομαδες που ξανακοιταω και η αληθεια ειναι οτι εδω κοντα δεν εχω βρει τιποτα (Θεσσαλονικη). Για αγορα απο αλλες περιοχες τι θα μου προτεινατε να κανω; Να παω πχ 2 ωρες διαδρομη να το δω.. να εμπιστευτω τα συνεργεια της περιοχης ας πουμε; Αν και θα παω με κολλητο που ειναι τσακαλι αλλα και παλι ενας ελεγχος απο συνεργειο θα ηταν σωστος. Δε ξερω τι γινεται και δεν εχει ουτε ενα runner στη Θεσσαλονικη. Ολα τα καγκουρομοτο ειναι στη χαλκιδα και στην Αθηνα για καποιο λογο.

Επισης λογικα πρεπει να γινει καποιο ραντεβου σε κεπ/μηχανολογικο της περιοχης ετσι; Μεχρι ποση αποσταση θα μου προτεινατε να το οδηγησω για Θεσσαλονικη; Εχω αμαξι που αν βγει η ροδα και το τιμονι θα χορεσει μεσα αλλα θα ηθελα να αποφυγω τετοιο φορτωμα..

Ευχαριστω πολυ.

Ps: Με μια βεσπα απο αυτες τις αυτοματες (250 η 300 κυβικα ειναι) πως συγκρινεται το runner? Ενας φιλος μου φευγει σεζον και μου το δινει 1800 ευρω μονο. 1000 ντουκου και τα 800 μετα. Ειναι ευκαιρια αλλα εγω ηθελα να δωσω κανα 1000ρικο μαξ να παρω runner να τελειωνω. Σε δυναμη συγκρινονται; Δε θα κανω μαλακιες (πολλες :p ) πιο πολυ πληροφοριακα ρωταω.

Parkaki
29/05/2020, 12:20
Καλησπερα,

πηγα οδηγησα 2. Αυτα που λενε στις αγγελιες και αυτα που βλεπεις απο κοντα ειναι εντελως διαφορετικα. Το ενα φαινοταν καλο αλλα απο κοντα ηταν ριμαδι. Το αλλο μετριο απο κοντα αλλα το εδινε ακριβα. Συνεχιζω το ψαξιμο. Και τα 2 για τρακαρισμενα μου φανηκαν.

jawaforever
29/05/2020, 16:04
Αυτό που σου έβαλα πιο πάνω, φαίνεται χαρτί. Είναι στα Γρεβενά όμως και αν κατάλαβα καλά μένεις Θεσσαλονίκη. Πάντως αν θέλεις να βρεις γενικά runner και ειδικά runner 2τ, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να κανείς και μερικά μικρά ταξίδια στα 150-160 χλμ για να δεις κάτι αξιόλογο.
Τα 2t runner σταμάτησαν να βγαίνουν πριν πολλά χρόνια οπότε μην περιμένεις να βρείς ο, τι θες όπου το θες.

Parkaki
29/05/2020, 17:42
Αυτό που σου έβαλα πιο πάνω, φαίνεται χαρτί. Είναι στα Γρεβενά όμως και αν κατάλαβα καλά μένεις Θεσσαλονίκη. Πάντως αν θέλεις να βρεις γενικά runner και ειδικά runner 2τ, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να κανείς και μερικά μικρά ταξίδια στα 150-160 χλμ για να δεις κάτι αξιόλογο.
Τα 2t runner σταμάτησαν να βγαίνουν πριν πολλά χρόνια οπότε μην περιμένεις να βρείς ο, τι θες όπου το θες.

Εχω μιλησει στο παιδι που εχει αυτο που εστειλες, ειναι απο ανακατασκευη και στρωνεται ειπε. Ειναι και λιγο μακρια. Θα προτιμουσα η κατι που να μην εχει ανοιχτει η κατι που αμα εχει γινει ανακατασκευη να φοραει malossi και οχι τα αυθεντικα μεσα. Σκεφτομαι να παω να το δω αλλα αμα παωκαι δε μου αρεσει εχω δωσει ενα 70αρι ευρω χωρις λογο για το ταξιδι..

jawaforever
29/05/2020, 17:57
Εχω μιλησει στο παιδι που εχει αυτο που εστειλες, ειναι απο ανακατασκευη και στρωνεται ειπε. Ειναι και λιγο μακρια. Θα προτιμουσα η κατι που να μην εχει ανοιχτει η κατι που αμα εχει γινει ανακατασκευη να φοραει malossi και οχι τα αυθεντικα μεσα. Σκεφτομαι να παω να το δω αλλα αμα παωκαι δε μου αρεσει εχω δωσει ενα 70αρι ευρω χωρις λογο για το ταξιδι..

Γιατί σε χαλάει το ότι έχει επισκευαστεί το μοτέρ με γνήσια ανταλλακτικά; Κανονικά το αντίθετο είναι που πρέπει να σε προβληματισει. Ζήτα από τον ιδιοκτήτη του πολλές φωτογραφίες, βίντεο για να το ακούσεις/δεις και τα τιμολόγια της ανακατασκευής και πήγαινε να το πάρεις. Εξάλλου, μεταχειρισμένο παίρνεις, όχι καινούριο. Πρέπει να είσαι έτοιμος για κάποια έξοδα μετά την αγορά αν και αυτό δεν φαίνεται να θέλει κάτι.

Parkaki
29/05/2020, 23:40
Γιατί σε χαλάει το ότι έχει επισκευαστεί το μοτέρ με γνήσια ανταλλακτικά; Κανονικά το αντίθετο είναι που πρέπει να σε προβληματισει. Ζήτα από τον ιδιοκτήτη του πολλές φωτογραφίες, βίντεο για να το ακούσεις/δεις και τα τιμολόγια της ανακατασκευής και πήγαινε να το πάρεις. Εξάλλου, μεταχειρισμένο παίρνεις, όχι καινούριο. Πρέπει να είσαι έτοιμος για κάποια έξοδα μετά την αγορά αν και αυτό δεν φαίνεται να θέλει κάτι.

Επειδη μεχρι στιγμης οτι ειδα απο κοντα ηθελε πολυ δουλεια και τα εδιναν και ακριβα, ελεγα μηπως επαιρνα κατι με 500 ευρω και να εβαζα 500-600 να το εκανα εγω ανακατασκευη και σερβις.

jawaforever
30/05/2020, 09:50
Επειδη μεχρι στιγμης οτι ειδα απο κοντα ηθελε πολυ δουλεια και τα εδιναν και ακριβα, ελεγα μηπως επαιρνα κατι με 500 ευρω και να εβαζα 500-600 να το εκανα εγω ανακατασκευη και σερβις.

Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά οκ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα runner που, εμφανισιακά τουλάχιστον, δείχνει άψογο.
Η δε τιμή του είναι πολλή καλή. Ποια η λογική να δώσεις 500€ για ένα χρεπι, γιατί χρεπι θα πάρεις στο 500ρικο και να δώσεις άλλα 500-600, κατα τη γνώμη μου θα χρειαστείς και περισσότερα από 600€ για να μαζέψεις το χρεπι που θα βρεις, ενώ μπορείς να πάρεις έτοιμο ένα φαινομενικά άριστο και μάλιστα με λιγότερα;;;

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου!

viper1
30/05/2020, 10:20
@parkaki
Άδικα ψάχνεις αυτό το μηχανάκι. Ότι βρεις θα είναι ταλαιπωρημένο.
Καλύτερα να κοιτάξεις κάτι νεότερο

Parkaki
30/05/2020, 13:52
Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά οκ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα runner που, εμφανισιακά τουλάχιστον, δείχνει άψογο.
Η δε τιμή του είναι πολλή καλή. Ποια η λογική να δώσεις 500€ για ένα χρεπι, γιατί χρεπι θα πάρεις στο 500ρικο και να δώσεις άλλα 500-600, κατα τη γνώμη μου θα χρειαστείς και περισσότερα από 600€ για να μαζέψεις το χρεπι που θα βρεις, ενώ μπορείς να πάρεις έτοιμο ένα φαινομενικά άριστο και μάλιστα με λιγότερα;;;

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου!
Εχεις δικιο! Απλα φοβαμαι μην ειναι σαν τα αλλα που ειδα, επο φωτο καλο και απο κοντα τρακαρισμενο..

@parkaki
Άδικα ψάχνεις αυτό το μηχανάκι. Ότι βρεις θα είναι ταλαιπωρημένο.
Καλύτερα να κοιτάξεις κάτι νεότερο

Διχρονο θελω φιλε μου

Pew
30/05/2020, 14:11
Επειδη τραβαει καιρο το τοπικ και βλεπω πως ακομα εχεις την καψα να παρεις καποιο.

Βρες καποιο που να μην εχει ελλειψεις σε πλαστικα η μηχανικα μερη και να λειτουργει χωρις ηλεκτρολογικα θεματα, τουλαχιστον οχι σοβαρα.
Μην δωσεις καμια σημασια σε συμπιεση κυλινδρου, διαρροες κλπ κατασταση ελαστικων.

Επομενο βημα: ανακατασκευή.

Ειναι ολα τοσο παλια και ταλαιπωρα, που ειτε θα δωσεις αρκετα για ενα θεωρητικα αρτιο... ειτε θα αγορασεις ενα φθηνιαρικο που ο,τι αγγιζεις επανω του, θα σου ανεβαζει την πιεση γιατι ειναι μαγαρισμενο.

Parkaki
30/05/2020, 15:54
Επειδη τραβαει καιρο το τοπικ και βλεπω πως ακομα εχεις την καψα να παρεις καποιο.

Βρες καποιο που να μην εχει ελλειψεις σε πλαστικα η μηχανικα μερη και να λειτουργει χωρις ηλεκτρολογικα θεματα, τουλαχιστον οχι σοβαρα.
Μην δωσεις καμια σημασια σε συμπιεση κυλινδρου, διαρροες κλπ κατασταση ελαστικων.

Επομενο βημα: ανακατασκευή.

Ειναι ολα τοσο παλια και ταλαιπωρα, που ειτε θα δωσεις αρκετα για ενα θεωρητικα αρτιο... ειτε θα αγορασεις ενα φθηνιαρικο που ο,τι αγγιζεις επανω του, θα σου ανεβαζει την πιεση γιατι ειναι μαγαρισμενο.

Πολυ καλα το καταλαβες, ακομη το ψαχνω γιατι το θελω. Δεν ειναι απο τα τοπικ που κανουν μερικοι, ρωτανε για πλακα χωρις καν να εχουν λεφτα πυτε για ποδηλατο και εξαφανιζονται. Αρα η αγοραζω κατι υποθετιξα προσεγμενο (ρισκο) η παιρνω κατι χωρις εξωτερικες ελλειψεις (πλαστικα κυριως γιατι το σετ κανει 270 ευρω) και βλεπω μετα τι θελει το μοτερακι. Να σημειωσω οτι το μηχανακι δε θα μπει συνεργειο, θα φτιαχτει απο εμας οτι χρειαζεται. Λογικα θα χρειαστει ηλεκτρολογος μονο αν και απο αυτα παλι κατι ξερουμε (αναλογα το προβλημα δηλαδη). Εχω υπολογισει κοστος βαψιματος απο φιλο φιλου φανοποιο στα 150 με 200 ευρω. Εχω υπολογισει ενα 50αρικο το λιγουτερο σε ηλεκτρολογικα. Λαστιχα φρενα θα δουμε αναλογα με το τι θα παρω ισως να μη χρειαστει αμεση αλλαγη. Μοτερ τωρα, κολλημενο δε βρισκω αρα θα παρω κατι που δουλευει θελω δε θελω, θα λυθει καλου κακου και θα δουμε τι θελει. Και μηχανικα μερη να μη θελει λογικα θα χρειαστει πραγματα απο τη μεταδοση. Πειτε τι μου ξεφευγει..

Pew
30/05/2020, 19:33
Ρουλεμαν λαιμου, σερβις μπροστινου.
Σινεμπλοκ μοτερ με βαση και παρελκομενα.
Τσιμουχες στροφαλου, φλατζες, αντλια νερου, σωληνακια κλπ.

Αποψη μου, αγορασέ το αλλα πρωτα ριξε μια ματια σε piaggio parts απο ελλάδα για να εχεις μια ιδεα στο φρεσκαρισμα του μοτερ τι θα χρειαστεις.
Μην μπλεξεις με αφτερμαρκετ, μπορει να γινει δυνατο, αλλα η αξιοπιστια πλεον παει για μεγαλο περιπατο!

Parkaki
31/05/2020, 16:12
Ρουλεμαν λαιμου, σερβις μπροστινου.
Σινεμπλοκ μοτερ με βαση και παρελκομενα.
Τσιμουχες στροφαλου, φλατζες, αντλια νερου, σωληνακια κλπ.

Αποψη μου, αγορασέ το αλλα πρωτα ριξε μια ματια σε piaggio parts απο ελλάδα για να εχεις μια ιδεα στο φρεσκαρισμα του μοτερ τι θα χρειαστεις.
Μην μπλεξεις με αφτερμαρκετ, μπορει να γινει δυνατο, αλλα η αξιοπιστια πλεον παει για μεγαλο περιπατο!

Σχετικα με τα αφτερ μαρκετ, υποτιθεται οτι η μαλοσσι και η πολινι ειναι σοβαρες εταιριες; Κρινοντας απο τις πανακριβες τιμες τους στα κιτακια.. Εγω να βαλω αφτερ μαρκετ οχι, τωρα αν εχει ειδη δε με χαλαει κιολας.

Parkaki
10/06/2020, 17:28
Καλησπερα παιδια, βρεθηκε το μηχανακι. Ειμαστε στο φιαξιμο τωρα, μαλλον θα το αφησω να ολοκληρωθει και να βαφτει πριν το βγαλω για οδηγηση. Επειδη δεν ειμαι ουτε εγω ειδικος σε 2χρονα αλλα ουτε και ο φιλος μου που με βοηθαει στο προτζεκτ. Ξερετε μηπως τι μεγεθος καρμπυρατερ πρεπει να φοραει το 180αρη; Επισης προτιμαμε να εχει λαδιερα η ειναι καλυτερα η μιξη να γινεται μεσα στη βενζινη; Το μηχανακι δεν εχει λαδιερα αλλα αν χρειαστει θα βαλουμε. Ξερετε κανενα μερος θεσσαλονικη που μπορουμε να βρουμε ανταλλακτικα; Η καποιον μαστορα που ασχολειται με αυτα αν τυχον χρειαστουμε κατι η κολλησουμε καπου, γιατι ρωτησα τον δικο μου που πηγαινψ χρονια και μου ειπε οτι δεν αναλαμβανει τετοια μηχανακια..

Nikos77
10/06/2020, 19:22
Το 2τ το 180 που είχα είχε ξεχωριστή θέση για το λαδι μιξης

Parkaki
10/06/2020, 19:58
Το 2τ το 180 που είχα είχε ξεχωριστή θέση για το λαδι μιξης

Κανονικα εχει ναι, σε αυτο δεν υπαρχει για αυτο ρωτησα

jawaforever
10/06/2020, 20:13
Α, δηλαδή ο προηγούμενος έχεις καταργήσει την αντλία λαδιού, ε;
Χμμ...

Parkaki
10/06/2020, 20:17
Α, δηλαδή ο προηγούμενος έχεις καταργήσει την αντλία λαδιού, ε;
Χμμ...

Ακριβως, δε ξερω για ποιο λογο, μπορουμε να την ξαναβαλουμε γιατι η αληθεια ειναι θα την προτιμουσα. Δε πολυασχοληθηκα για τους λογους που εγινε αυτο γιατι το πηρα φθηνα το μηχανακι.

Pew
10/06/2020, 20:25
To 180άρι φοράει 20mm καρμπυρατέρ Dellorto
Γνωμη μου, λειτουργησετο με την αντλια λαδιου. Ηταν πολυ αξιοπιστη και το μπουζι ζουσε χαρουμενο. Με μειξη δεν ξερω αν θα συμπεριφερθει σωστα.

Ανταλλακτικα, μπορεις να βρεις στη Λαγκαδα, στον Βαρλάμη. Για νεοτερα συνεργεια Piaggio δεν ξερω, συνηθως εκεινοι ειναι που θελουν "καθαρες" δουλειές. :lol:

Parkaki
10/06/2020, 20:31
To 180άρι φοράει 20mm καρμπυρατέρ Dellorto
Γνωμη μου, λειτουργησετο με την αντλια λαδιου. Ηταν πολυ αξιοπιστη και το μπουζι ζουσε χαρουμενο. Με μειξη δεν ξερω αν θα συμπεριφερθει σωστα.

Ανταλλακτικα, μπορεις να βρεις στη Λαγκαδα, στον Βαρλάμη. Για νεοτερα συνεργεια Piaggio δεν ξερω, συνηθως εκεινοι ειναι που θελουν "καθαρες" δουλειές. :lol:

Ενας φιλος μου παλιος εδω της περιοχης ειπε οτι αν παω στο βαρλαμη για δουλειες θα με γδαρει, λολ. Πηρα και στην italyspeed, το παιδι μου ειπε οτι ειναι κλεισμενος για 2 εβδομαδες τωρα, παντως μακαρι να μη χρειαστει πιο ειδικο χερι.. Εχουμε 2 καρμπυρατερ, δεν ειδα μεγεθος γιατι το αγορασα και καθεται δεν εχω χρονο, ενα ειναι keihin και ενα ειναι ono/oko κατι τετοιο το οποιο και φοραει. Το μηχανακι δε βαραει μεσα, θελει πραγματα ομως, η μανιβελα πολυ δυσκολα παιρνει μπρος, μαλλον θελει ρυθμισμα το καρμπ, η μιζα κανει ενα κλακ και τιποτα, μαλλον κομπλερ. Θελει αναρτηση μπροστα (80 ευρα) και θελει λαστιχα (110 για τα καλυτερα μου ειπαν). Το βαψιμο μαλλον θα γινει απο μας.

jawaforever
11/06/2020, 19:15
Ακριβως, δε ξερω για ποιο λογο, μπορουμε να την ξαναβαλουμε γιατι η αληθεια ειναι θα την προτιμουσα. Δε πολυασχοληθηκα για τους λογους που εγινε αυτο γιατι το πηρα φθηνα το μηχανακι.

Μια ερώτηση. Όταν λες φθηνά, για τι ποσό μιλάμε; 200€;;;;;

Parkaki
11/06/2020, 19:24
Μια ερώτηση. Όταν λες φθηνά, για τι ποσό μιλάμε; 200€;;;;;

Αρχικα εψαχνα κατι στα 800 με 1000, αλλα οσα ειδα ηθελαν αρκετα πραγματα, μερικα ηταν και τρακαρισμενα. Μετα αρχισα να ψαχνω για πιο φθηνα και εκατσε ενα απο γνωστο στα 300 ευρω. Το μηχανακι εχει κομπλε πλαστικα, 2 εξατμισεις 2 καρμπυρατερ, θελει αναρτηση μπροστα σερβις η αλλαγη (θα το δουμε αυτο), θελει λαστιχα και να γινει η μιζα. Θελει φλας μπροστα και καθρεπτες. Ειναι το dd/sp μοντελο (το διπλοτσεκαρα απο ενα ιταλικο φορουμ). Εχει τις κανονικες αναρτησεις μπροστα, μπαταρια κατω απο τη σελα, πισω δισκοφρενο. Νομιζω με συνολικο κοστος τα 700 ευρω θα γινει οκ, αμα φτασω το 1000ρικο με δικα μας εργατικα ισως γινει αψογο.

jawaforever
11/06/2020, 19:54
Μακάρι να ζητήσει μόνο άλλα 400€. Βλέπω όμως ότι μόνο ελαστικά και σέρβις στις μπουκάλες θέλουν μια 200αρα.
Θα πρέπει να το ψάξεις γιατί τα ψιλολογια θα φάνε χρήμα. Ένα 20ρικο οι καθρέφτες, ένα 40αρι έχει η μίζα, 80€ η αντλία λαδιού (χώρια την τοποθέτηση), ίσως ρουλεμάν τιμονιού, σινεμπλοκ, βάσεις...
Τα πίσω αμορτισέρ είναι οκ; Η αντλία νερού δουλεύει σωστά; Ήδη πρέπει να ξανά βάλεις την αντλία λαδιού. Ιμάντας - μπίλιες; Η καμπάνα και οι σιαγωνες σε τι κατάσταση είναι;
Θέλει δουλειά και χρήμα...

Καλή επιτυχία στο "πρότζεκτ".

Parkaki
11/06/2020, 21:05
Μακάρι να ζητήσει μόνο άλλα 400€. Βλέπω όμως ότι μόνο ελαστικά και σέρβις στις μπουκάλες θέλουν μια 200αρα.
Θα πρέπει να το ψάξεις γιατί τα ψιλολογια θα φάνε χρήμα. Ένα 20ρικο οι καθρέφτες, ένα 40αρι έχει η μίζα, 80€ η αντλία λαδιού (χώρια την τοποθέτηση), ίσως ρουλεμάν τιμονιού, σινεμπλοκ, βάσεις...
Τα πίσω αμορτισέρ είναι οκ; Η αντλία νερού δουλεύει σωστά; Ήδη πρέπει να ξανά βάλεις την αντλία λαδιού. Ιμάντας - μπίλιες; Η καμπάνα και οι σιαγωνες σε τι κατάσταση είναι;
Θέλει δουλειά και χρήμα...

Καλή επιτυχία στο "πρότζεκτ".

Θα λυθει τις επομενες μερες και θα δουμε. Ευχαριστω!

Parkaki
30/06/2020, 20:37
Αυτα χρειαζεται το μηχανακι, λυθηκε σημερα..

Kompler mizas
Vazeis sinemplok kinitira
2 lastixa
servis piso dagkana
takakia piso
takakia mpros
servis meiotiras
kapaki volan
filtro aeros
vides zantas
kalamia
flas mprosta
igra frenon
ftero mpros piso

Τα υπολοιπα ειναι κομπλε.

Μια ερωτηση παιδια, τσεκαραμε βαριατορ, ενταξει ειναι.. μαρκα δε γραφει, παιζει να ειναι της πιατζιο; Για μπιλιες καμμια προταση εχετε; Δεν θελουν αλλαγη απλα ργω θελω να τις αλλαξω, ελεγα για dr pulley ελαφριες.. Με ενδιαφερει να εχει καλη εκκινηση, τελικες και τετοια δε με ενδιαφερουν, το μηχανακι δεν θα βγει εκτως πολης..

Το σερβις θα γινει απο εμας ολο, αυριο θα παω να ρωτησω για κοστος εξαρτηματων..

Τελικα αντλια λαδιου εχει το μηχανακι, αλλα μετα απο αρκετο ψαξιμο νομιζω η μιξη ειναι πιο σιγουρη..

Parkaki
03/07/2020, 19:33
Σημερα εγινε η πρωτη αγορα, σινεμπλοκ κινητηρα 3χ, φλατζα εξατμισης, γλυστρες βαριατορ, ρουλεμανακι διαφορικου και κατι αλλα ψιλα.. 45 ευρω..

Εχω το εξης προβλημα, το διαφορικο μεσα ειναι ολιγον γαμημενο, θελει το μακρυ το γραναζι αλλαγη (εχει γινει κακοτεχνια στην επισκευη, επρεπε να το ειχαν αλλαξει) , η μηχανουργειο για επισκευη, κοιταξα φουλ σετ γραναζια διαφορικου αλλα ειναι λιγο ακριβα (75 τα φθηνοτερα που βρηκα) .. το σκεφτομαι.. Καμμια ιδεα;

PS: Μπουκαλες απο 4χρονο μπαινουν σε μενα; Εχω τις κανονικες οχι τις usd! Βρηκα φθηνα κατι καλες μπουκαλες, σαν ιδιες φαινονται με τις δικιες μου απλα το παιδι λεει οτι ειναι απο vxr..

Ευχαριστω

Parkaki
05/07/2020, 19:11
Αγοραστηκαν και οι μπουκαλες σημερα, απο τυχαια αγγελια στο φεισμπουκ σε αριστη κατασταση και πολυ φθηνα, στα μαγαζια κατι 150αρια μου λεγανε.. Πλυναμε και το μοτερ.

https://imgur.com/w2kRgPK

https://imgur.com/Bgum8y4

Parkaki
06/07/2020, 12:20
Πηρα και τις τσιμουχες και κατι αλλα ρουλεμαν στροφαλου και τροχου σημερα. Τελικα το γραναζι του διαφοροκου το αφησα για επισκευη, θα μπει ατσαλινο δαχτυλιδι και θα ειναι τουλαχιστον στη θεωρια πιο δυνατο απο αυτο που βγαινει απ το εργοστασιο.. κοστος 30 ευρω..

Parkaki
09/07/2020, 17:00
Καλησπερα παιδια. Σχεδον ετοιμα οκα τα πραγματα.

Κομπλερ μιζας, ακροδεκτες, λαμπακια κοντερ, βιδες ζαντας , φλας μπροστα 2x, φλατζες κυλινδρου, φλατζα κεφαλης, θερμοστατης, ιμαντας αντλιας, καθαριστικο φρενων.. αγοραστηκαν σημερα.

Δενεται το μοτερ τωρα, μενει να βρω ενα φτερο για μπροστα.. Αυτη τη στιγμη δε νομιζω οτι χρειαζεται κατι αλλο το μηχανακι, περα απ το βαψιμο. Το κυλινδροπιστονο ειναι ενταξει, ο στροφαλος ειναι αγωνιστικου τυπου αλλα δεν εχει φθορα, αυτη τη στιγμη δε χρειαζεται καμια παρεμβαση αλλα λογικα καποια στιγμη μελλοντικα θα τα αλλαξω ολα αυτα. Και εδω θα ηθελα αποψεις αν προτιμαμε μανησια η αφτερμαρκετ τυπου μαλοσι.

Ευχαριστω πολυ. Θα ξανα ενημερωσω μολις μαζευτει το μοτερ.. Και εδω μια φωτο απ τη δουλεια στο μηχανουργειο

419567

Parkaki
14/07/2020, 17:27
Καλησπερα παιδια. Κλεισαμε το μουερ σημερα, αγοραστηκαν αρκετα ανταλλακτικα για να μπορεσει να κλεισει το μοτερ, το μεγαλο προβλημα ηταν οτι, οτι ειχαν πιασει στα χερια τους ηταν γαμημενο, ανοιξαμε καινουργια πασα σε καποια σημεια γιατι ηταν κατεστραμενα. Εγινε τσεκαρισμα και ολα λειτουργουν οπως πρεπει, μιζα, ψυγεια κλπ! Τωρα εμεινε να δουμε λιγο τις ενδειξεις στο κοντερ, και τα ηλεκτρολογικα. Του ριξαμε και ενα πλυσιμο γιατι ηταν μεσα στις λασπες..

https://i.imgur.com/YoPD4WK.jpg

karateo
14/07/2020, 18:49
κατα τη γνώμη μου
κάνε ένα έλεγχο σε τιμόνι (ρουλεμάν), φρένα, αμορτισέρ, τροχούς (ρουλεμάν, αν είναι στραβές οι ζάντες)
πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα δηλαδή και μετά προχώρα στα υπόλοιπα

επίσης διάβαζα στα πλυσίματα "ντυμένης" μηχανής να προσέχουμε να μήν πετάμε νερό στα ηλεκτρικά και βλέπω τα έχετε μουσκέψει όλα
υποθέτω αν έχετε βγάλει μπαταρία και τη στεγνώσετε γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα?

καλό κουράγιο :)

Parkaki
14/07/2020, 18:59
κατα τη γνώμη μου
κάνε ένα έλεγχο σε τιμόνι (ρουλεμάν), φρένα, αμορτισέρ, τροχούς (ρουλεμάν, αν είναι στραβές οι ζάντες)
πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα δηλαδή και μετά προχώρα στα υπόλοιπα

επίσης διάβαζα στα πλυσίματα "ντυμένης" μηχανής να προσέχουμε να μήν πετάμε νερό στα ηλεκτρικά και βλέπω τα έχετε μουσκέψει όλα
υποθέτω αν έχετε βγάλει μπαταρία και τη στεγνώσετε γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα?

καλό κουράγιο :)

Οτι ηταν να αλλαχτει απο αυτα αλλαχτηκε ειδη, Μπουκαλες εβαλα αλλες, πισω αμορτισερ ειναι καλο. Αλλαγη υγρων στα φρενα και εξαερωση, αλλαγη τακακια, καινουργιες βιδες στις ζαντες, αλλαγη σχεδον ολα τα.ρουλεμαν στο μηχανακι.

menelaos46
18/07/2020, 10:06
Καλή υπομονή, μακάρι το αποτέλεσμα να σε ικανοποιήσει.
Δύσκολο έργο διάλεξες.
Υ.Γ. Μύρισε διχρονολαδο!!!!!

Parkaki
18/07/2020, 12:12
Καλή υπομονή, μακάρι το αποτέλεσμα να σε ικανοποιήσει.
Δύσκολο έργο διάλεξες.
Υ.Γ. Μύρισε διχρονολαδο!!!!!

Ευχαριστω, το μεγαλυτερο προβλημα σε αυτα τα μηχανακια ειναι οτι δε βρισκεις σε καλη κατασταση, και αν βρεις ξεφευγει πολυ σε τιμη. Κατι αλλα τυπου «δεν ανοιχτηκε ποτε το μοτερ, πρωτο χερι κλπ» δε συμφερουν επειδη τα δινουν στο 1000ρικο και βαλε και θελουν αλλα 300-400 για να αλλαχτουν ολα τα αναλωσιμα πανω τους. Τα περισσοτερα ειναι καγκουρεμενα διαλυμενα με σπασμενα πλαστικα κλπ. Αρα αμα εισαι τυχερος βρισκεις ενα που καποιος το αγαπησε και το εφτιαξε και το φροντιισε η παιρνεις ενα χρεπι σαν αυτο που πηρα εγω και το φτιαχνεις απ την αρχη (αναλωσιμα λαστιχα αναρτησεις κλπ κλπ). Νομιζω, σε γενικες γραμμες δε συμφαιρει αυτο το μηχανακι. Αλλα επειδη ειναι αλλη φαση οταν καθεσαι και το οδηγας εγω το εκανα, γενικα δε σας προτεινω τετοιο προτζεκτ..

Κανεναν βαφεα απο θεσσαλονικη ξερουμε; Θελω βαψιμο στα πλαστικα στις μπουκαλες και στις ζαντες, και ενα κολλημα στον καινουργιο κουβα σελας που αγορασα, θελει κοψιμο και ξανα κολληση οπως ηταν. Αμα δε βρω τιμες που να συμφερουν θα τα κανω μονος μου, μεχρι στιγμης δεν εχω δωσει ουτε σεντ σε μαστορες..

Parkaki
21/07/2020, 18:53
Καλησπερα, εβγαλα την μανησια εξατμιση και εβαλα μια αλλη που υπηρχε, JL 180, μπορω να πω οτι η ροπη εκτοξευτηκε αρκετα πιο ψηλα! Θα ηθελα να ρωτησω κατι, για οποιον ξερει, φοραει ενα καρμπυρατερ ΟΚΟ 25αρη, και υπαρχει και ενα δελλορτο 28αρη, τι προτιμαω και γιατι; Αν τις αλλαξω θα χρειαστουν περαιτερω αλλαγες σε ρυθμισεις;

Ακομη δεν εχει τελειωσει το προτζεκτ, μπηκαν πλαστικα, νεα ηλεκτρολογικα εκει που χρειαζοταν, νεα πισω φλασακια με ρελε, νεα βαση εξατμισης απο χαλυβα , κοπηκε εγιναν και οι τρυπες και εκατσε ομορφα! Λιγες δουλειες ακομη πριν πω οτι ειναι ετοιμο για οδηγηση!

Οποιος μπορει να με βοηθησει με το καρμπ παρακαλω, ευχαριστω!

Parkaki
01/08/2020, 00:57
Το μηχανακι το οδηγησα 1 ολοκληρη μερα. Το ξανα χαντακωσα για την ωρα. Ειναι πολυ καρτα και δεν εχω ορεξη να με σταματανε. Φτιαχνουμε βαση πινακιδας, επειδη η δικια του ειναι κολλημενη στον κωλο σαν καγκουρόπαπο, συν οτι ακουγεται γαμησετα, σαν 16 χρονος καγκουρας ειμαι στο δρομο. Η βαση πινακιδας θα γινει οπου ναναι, τωρα το γιατι ακουγεται τοσο πολυ δεν το εψαξα, τι με τη μανησια τη με την αλλη το ενα και το αυτο. Σιγουρα η φιλτροχοανη ειναι ο ενας λογος, μιας και φιλτροκουτι δεν υπαρχει. Ο αλλος λογος ισως ειναι επειδη εχουν καποια τρυπα οι εξατμισεις η εχουν χαλασει τα φιλτρα μεσα. Μαλλον, για πρωτη φορα στη διαρκεια του προτζεκτ, θα απευθυνθω σε ειδικο (εξατμισα) να μου πει τι και πως.

Το μηχανακι πραγματικα ειναι απολαυση στη δρομο. Αμα πω οτι δε με νοιαζει τιποτα και το δωσω οσο παει απλα χανομαι στο δρομο, κοιταζω καθρεπτη και ουτε τα φωτα των αλλων δε φαινονται πια :D

Το αλλο που με προβληματισε ηταν το πισω φως του, δεν υπηρχε κανονικο φαναρι παρα μονο 1 λεντοταινια. Μαλλον θα μπει κανονικο αφτερ μαρκετ φαναρι πανω στη βαση πινακιδας, θα ενημερωσω μολις ξερω ακριβως τι και πως. Πρεπει να βρω ενα ομορφο μικρο φαναρακι πρωτα.

menelaos46
01/08/2020, 08:29
Βάλε και καμιά φωτογραφία για το λαό!

Parkaki
02/08/2020, 12:42
Καπως ετσι εγινε η βαση πινακιδας με το φαναρι.

https://ibb.co/p0MkfMw
https://ibb.co/GCsVxkY
https://ibb.co/gdCRW9T
https://ibb.co/SK43L0r
https://ibb.co/fnzH8JZ

karateo
02/08/2020, 13:49
βάλε κόλλα σπειρωμάτων ή παξιμάδια ασφαλείας ή (δεν ξέρω αν αρκεί) ροδέλα γκρόβερ

οι δονήσεις είναι πολλές εκεί πίσω και θα τα ψάχνεις στον δρόμο

μπράβο σου που κάνεις τόσο κόπο για να ΒΑΛΕΙΣ πινακίδα!
ο κανόνας είναι να τη βγάζουν ή να την κρύβουν...

ΥΓ. λάστιχα μήπως ήθελε πριν καμιά 10αριά χιλιάδες χιλιόμετρα ή δε βλέπω καλά? :lol:

menelaos46
02/08/2020, 14:39
Σούζα κάνεις με αυτή την πινακίδα;;;;

Parkaki
02/08/2020, 14:44
βάλε κόλλα σπειρωμάτων ή παξιμάδια ασφαλείας ή (δεν ξέρω αν αρκεί) ροδέλα γκρόβερ

οι δονήσεις είναι πολλές εκεί πίσω και θα τα ψάχνεις στον δρόμο

μπράβο σου που κάνεις τόσο κόπο για να ΒΑΛΕΙΣ πινακίδα!
ο κανόνας είναι να τη βγάζουν ή να την κρύβουν...

ΥΓ. λάστιχα μήπως ήθελε πριν καμιά 10αριά χιλιάδες χιλιόμετρα ή δε βλέπω καλά? :lol:

Ναι φικε θα βαλουμε λαστιχακια και μια αντιρριδα απ την αλλη για να ειναι πιο σταθερο. Τα λαστιχα ειναι για πεταμα δευτερα θα βαλω αλλα. Δε θελω να με σταματανε για μαλακιες, σπιτι δουλεια θα το οδηγαω δεν εχω και πολυ χρονο για κατι αλλο.

Σούζα κάνεις με αυτή την πινακίδα;;;;

Δε νομιζω να ενοχλει, την εχω βαλει πισω απ τη ροδα σαν τα μπενελι. Αλλα δε κανω σουζες αρα δε θα μαθουμε ποτε :D

karateo
02/08/2020, 14:47
Ναι φικε θα βαλουμε λαστιχακια και μια αντιρριδα απ την αλλη για να ειναι πιο σταθερο. Τα λαστιχα ειναι για πεταμα δευτερα θα βαλω αλλα. Δε θελω να με σταματανε για μαλακιες, σπιτι δουλεια θα το οδηγαω δεν εχω και πολυ χρονο για κατι αλλο.

Τα λαστιχάκια δε ξέρω αν κάνουν δουλειά για αυτό που λέω.
Εμένα σε crypton είχαν λύσει οι βίδες και είχα βρεί την πινακίδα να κρέμεται.

Απο τότε πάντα παξιμάδια ασφαλείας και ξεμπέρδεψα.

Parkaki
02/08/2020, 14:55
Τα λαστιχάκια δε ξέρω αν κάνουν δουλειά για αυτό που λέω.
Εμένα σε crypton είχαν λύσει οι βίδες και είχα βρεί την πινακίδα να κρέμεται.

Απο τότε πάντα παξιμάδια ασφαλείας και ξεμπέρδεψα.

Λεγαμε για λαστιχακια για τις δονησεις, κολλα η/και παξιμαδια ασφαλειας. Και μια αντιρριδα απ την αλλη που θα βιδωνει στη βαση της εξατμισης για εξτρα ασφαλεια. Τωρα προσεχω λιγο μεχρι να τα κανουμε.

Parkaki
13/08/2020, 16:26
Καλησπερα. Αρχιζω σιγα σιγα και εχω ενα μοτιβο καταναλωσης για οποιον ενδιαφερεται..

4.8 λιτρα βενζινης (πρωτο γεμισμα) = 65χλμ

6 λιτρα (δευτερο γεμισμα) = 75χλμ

7 λιτρα βενζινης (τριτο γεμισμα) = θα ενημερωσω μιας και ακομη εχει μεσα

Η μετρηση γινεται απο τη στιγμη κου αναβει λαμπακι, το παω για γεμισμα και μολις ξανα αναψει ξαναγεμιζω.

Το γνωριζω οτι θ ηταν ιδανικο να το αδειαζα και να εκανα φουλ γεμισμα αλλα δεν εχω μπετονακι και επειδη παιρνει μιξη δεν θελω να βαλω λαδι και μετα πχ να μη παρει οκη τη βενζινη που υπολογιζα.

Μεχρι στιγμης μου φαινεται οτι καιει κανα 8αρη στα 100, με τερμα γκαζι παντα.. δεν το κανω οικονομικη οδηγηση και ουτε προκειται..

Απ τα φτιαξιματα εχω δρομο ακομα, το σκεφτομαι για βαψιμο τωρα..

Parkaki
12/09/2020, 18:29
Καλησπερα, το μηχανακι λειτουργει πλεον κανονικα αλλα το κραταω σαν προτζεκτ bike και δεν κανω καθημερινη χρηση.

Εδω εχω 2 ερωτηματα.

1: Δε μπορω να φτιαξω τη μιζα, εχω δοκιμασει 2 κομπλερ (1 ιμιτασιον και 1 οριτζιναλ απο χεξαγκον 125) και 2 μιζες, η μια του ρανερ και η αλλη απο χεξακον 125, οπως επισης και 3 μπαταριες. Η γυρναει αργα η δε γυρναει και κανει ενα χχχρρρ. Γνωμες;

2: Σκεφτομαι να το κανω ενα upgrade. Θελω οποιος εχει ασχοληθει να μου πει τι βαζουμε μεσα. 1 επιλογη ειναι να παμε σε μαλοσσι, κυλινδροπιστονο, ηλεκτρονικη, μουλτιβαρ, καρμπυρατερ 25/28 μπιλιες κλπ. Υπαρχει δευτερη επιλογη; Πες οτι δε παω σε μαλοσσι κυλινδροπιστονο, μπορω να βρω καποιον που ασχολειται με νικαςιλ και εχει χρονο και μερακι; Τι συμφερει περισσοτερο και τι θα ειναι πιο δυνατο; Πηγα σε γνωστο μαστορα και μου ειπε οτι δεν εχει χρονο να ασχοληθει πολυ, μου ειπε να το κανω μαλοσσι που ειναι δουλεια μερικων ημερων και να τελειωνω. Εσεις εχετε καποιον να μου προτεινετε; Δε βρισκω κανεναν που να θελει να ασχοληθει. Αυτοι που εφτιαχναν καποτε τα ζετακια και τα ρανερ που ειναι;

katsar
12/09/2020, 18:33
Αν σε ενδιαφέρει , μίλα με τον πλέον ειδικό https://www.facebook.com/CasperRacingByLampropoulos
Βέβαια δύσκολα να στο φτιάξει αυτός λόγο απόστασης αλλά ίσως σου βγάλει ένα πλάνο και σου στείλει αυτά που πρέπει.

Parkaki
12/09/2020, 18:43
Αν σε ενδιαφέρει , μίλα με τον πλέον ειδικό https://www.facebook.com/CasperRacingByLampropoulos
Βέβαια δύσκολα να στο φτιάξει αυτός λόγο απόστασης αλλά ίσως σου βγάλει ένα πλάνο και σου στείλει αυτά που πρέπει.

Απο αθηνα ειναι; Ασχολειται γενικα η με διχρονα ειδικοτερα; Ευχαριστω

katsar
12/09/2020, 18:44
Όχι,νομό Ηλείας είναι αδερφέ.
Ναι είναι παγκόΖμιος πρωταθλητής dragster στα Ζ.

Parkaki
12/09/2020, 18:46
Όχι,νομό Ηλείας είναι αδερφέ.
Ναι είναι παγκόΖμιος πρωταθλητής dragster στα Ζ.

Σε ευχαριστω !

katsar
12/09/2020, 18:54
Έχει ένα βίντεο πχ με ένα honda gtr παπί στο δυναμόμετρο , 65mm και δείχνει 33.2 hp :wave2:

Parkaki
12/09/2020, 19:02
Έχει ένα βίντεο πχ με ένα honda gtr παπί στο δυναμόμετρο , 65mm και δείχνει 33.2 hp :wave2:

Θα τον ρωτησω, 33 ε; και βγαινει απο εργοστασιο ποσο; 15-16;

Parkaki
12/09/2020, 20:19
https://www.car.gr/parts/view/12115942/?lang=en#bigger-photos

Πως ακριβως μπαινει αυτο; Σε τι κυλινδρο;

Parkaki
27/11/2020, 16:42
Καλησπερα παιδια, το προτζεκτ συνεχιζεται. Εχω καποια μικρα προβληματακια και θ ηθελα να ρωτησω τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω. Πηγα πηρε ενα μοτερ ολοκληρο σε τιμη ξεφτιλα (60αυρω). Οχι επειδη το χρειαζομουν αλλα επειδη το εδινε τσαμπα. Απο κει μεσα εβγαλα το βαριατορ και το εβαλα σε μενα επειδη το δικο μου ειχε γαμηθει και πατηναρε το μηχανακι, κουμπωσα και κατι μπιλιες pulley και το μηχανακι εχει γινει δαιμονας. Εχω μια τεχνικη ερωτηση μιας και δεν εχω ασχοληθει ποτε με βαριατορ και μπιλιες, περα απο μια απλη αλλαγη. Αυτο που συμβαινει τωρα ειναι οτι οταν δινω λιγο γκαζι σε ταχυτητες πολης αυτο δεν αρεσει στο μηχανακι, δεν θελει να παει και μουγκριζει, οταν δωσω λιγο παραπανω γκαζι το μηχανακι παιρνει αποτομες στροφες και φευγει σφεντονα, δεν εχει κατι ενδιαμεσο για διαδρομη πχ 40-60χαω. Αυτο μου προκαλει προβλημα στην κινηση γιατι ειτε δε παει ειτε κανει σουζες και μπαντες χωρις λογο.

Δευτερο προβλημα λιγοτερο τεχνικο, ρχω βρεθει μια δυο φορες σε ασχημες καταστασεις με αυτο το μηχανακι, κατι που δε συναντησα ποτε σε καμια μηχανη που ειχα ακομη και με αρκετα αλογα. Δεν προλαβαινω να φρεναρω, εκει που νονιζω οτι το εχω τελευταια στιγμη καταλαβαινω οτι δεν αρκουν τα φρενα μου, τις προαλλες πηγα να χτυπησω απο πισω μια κυρια με ενα μικρο σκουτερακι. Αυτο οφειλεται στην ανεπαρκεια φρενων κυριως αλλα και στο πρωτο προβλημα που ανεφερα πιστευω, δε παει αργα αυτο το γαμηδι. Τα τακακια μου ειναι αλλαγμενα, οι δισκοι ειναι κομπλε, οι δαγκανες δεν εχουν θεμα, αρα τι κανουμε;

Τελευταια ερωτηση, για να μην αγοραζω 3000 ζικλερ, ξερουμε τι ζιγκλερ φοραει το 25 το ντελορτο; Πεταξα το παλιο μου καρμπ και εβαλα ενα ντελορτο που πηρα μαζι με εκεινο το μοτερ αλλα απο κει που εκαιγε 12 ευρω στα 100 τωρα καιει 20.

Ps; με κοιτανε πι μπατσοι τωρα στη καταντινα κατα τις 11 το βραδυ που παω σπιτι και τους βλεπω οτι θελουν να με σταματησουν :lol:

karateo
27/11/2020, 18:17
Υπάρχει περίπτωση για τα φρένα να ανεβάζουν θερμοκρασία και να έχεις απο εκεί θέμα?
Γιατί αν το έχεις και ξαφνικά δεν το έχεις κάτι αλλάζει εκτός αν εξαρχής δεν το είχες :smokin:

Για το άλλο νομίζω φταίνε τα ελατήρια το πότε θα κάνει τη σύμπλεξη. Σε πόσες στροφές. Δε θυμάμαι και πολλά βέβαια οπότε μπορεί να λέω μλκίες γιατί βαριέμαι να κάψω εγκεφαλικούς κύκλους να το σκεφτώ. Είπαμε :smokin: :lol:

Parkaki
27/11/2020, 18:35
Υπάρχει περίπτωση για τα φρένα να ανεβάζουν θερμοκρασία και να έχεις απο εκεί θέμα?
Γιατί αν το έχεις και ξαφνικά δεν το έχεις κάτι αλλάζει εκτός αν εξαρχής δεν το είχες :smokin:

Για το άλλο νομίζω φταίνε τα ελατήρια το πότε θα κάνει τη σύμπλεξη. Σε πόσες στροφές. Δε θυμάμαι και πολλά βέβαια οπότε μπορεί να λέω μλκίες γιατί βαριέμαι να κάψω εγκεφαλικούς κύκλους να το σκεφτώ. Είπαμε :smokin: :lol:

Ελατηριο αφησα αυτο που φορουσε εξαρχης, τωρα δε θυμαμαι τι χρωμα ηταν η ασπρο η κιτρινο. Δεν ειχα τετοιο προβλημα στα φρενα τωρα με τις τελευταιες αλλαγες εμφανιστηκε, παιζει να φταινε τα υγρα; Τα ειχα αλλαξει τοτε που το πηρα αλλα ειχα βαλει απο βενζιναδικο οτι βρηκα, λετε να παω να παρω τιποτα καστρολ; Αυτο με τη θερμοκρασια θ το δω αλλα μπροστα εχω μαργαρητα δε θα επρεπε να ζεσταινεται τοσο..

karateo
27/11/2020, 18:47
Ας πάρεις και άλλες απαντήσεις απο άλλους μήπως κάνω λάθος.

Πάντως τα φρένα είναι φτιαγμένα για κάποια άλογα. Αν πειράζεις τον κινητήρα λογικό είναι να βρίσκεις μετά αδυναμίες αλλού. Φρένα, αναρτήσεις κλπ.

kostaskk
27/11/2020, 19:13
To 25 delorto μπορεί να φοράει το τάδε ζιγκλέρ όταν το αγοράζεις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει σε όλα τα μηχανάκια,σε όλα τα μεροι με όλες τις μετατροπές με αυτό οκ,. Ακόμα στο ένα μοντέλο που φοράει το delorto το ζιγκλέρ μπορεί να είναι 200 νούμερο και στο άλλο μοντέλο 300 νούμερο. Ακόμα στο ίδιο μοντέλο άλλο ζιγκλέρ θα φοράει αν πουλήθηκε στην Σαχάρα και άλλο στην αρκτική.

Μόνο αν βρεις κάποιον που είχε το ίδιο μηχανακι,με αυτό το καρμπυρατέρ με τις ίδιες μετατροπες σε κοντινό μέρος με εσενα και σου πει μόνο τότε μπορείς να πάρεις μια ιδέα, ακόμα και ίδια ακριβός να είναι 2 μηχανάκια με τα ίδια ακριβώς ανταλακτικα,φθορά και ρυθμίσεις σε ίδιο μέρος και πάλι μπορεί να χρειάζονται διαφορετικά ζιγκλέρ....

Αν αυξήθηκε τόσο η κατανάλωση δες το χρώμα του μπουζί αρχικά, αν είναι μαύρο κατεβάζεις ζιγκλέρ η κατεβάζεις βελωνα η και τα 2,. Μέχρι να γίνει κεραμίδι το χρώμα. Το πολύ πλούσιο εκτός από την καταλανωση μειώνει το στροφαρισμα ψηλά και ίσως ζοριζει παραπάνω ελατήρια πιστονιού,μπιελα(ίσως και κάποια ρουλεμάν). Αλλά μειώνει τις θερμοκρασίες. Αν είναι πολύ πλούσιο χαμηλά ίσως για αυτό δεν πάει στην περιοχή αυτή. Googlare 2t sparkplug color να πάρεις μια ιδέα, κανονικά έχει ειδικό τρόπο που βλέπεις χρώμα και καινούριο μπουζί 5-10 λεπτά σκισημο, σβήσιμο άμεσος μετά από τελικές και κοιτάς συγκεκριμένες περιοχές του μπουζι, αλλά σε εσένα απλά δες το χρώμα και αν το δεις πισα μαύρο η και βρεγμένο με βενζίνη θες ποιο μικρό ζιγκλέρ και ρύθμιση βελωνας.

Parkaki
28/11/2020, 00:50
To 25 delorto μπορεί να φοράει το τάδε ζιγκλέρ όταν το αγοράζεις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει σε όλα τα μηχανάκια,σε όλα τα μεροι με όλες τις μετατροπές με αυτό οκ,. Ακόμα στο ένα μοντέλο που φοράει το delorto το ζιγκλέρ μπορεί να είναι 200 νούμερο και στο άλλο μοντέλο 300 νούμερο. Ακόμα στο ίδιο μοντέλο άλλο ζιγκλέρ θα φοράει αν πουλήθηκε στην Σαχάρα και άλλο στην αρκτική.

Μόνο αν βρεις κάποιον που είχε το ίδιο μηχανακι,με αυτό το καρμπυρατέρ με τις ίδιες μετατροπες σε κοντινό μέρος με εσενα και σου πει μόνο τότε μπορείς να πάρεις μια ιδέα, ακόμα και ίδια ακριβός να είναι 2 μηχανάκια με τα ίδια ακριβώς ανταλακτικα,φθορά και ρυθμίσεις σε ίδιο μέρος και πάλι μπορεί να χρειάζονται διαφορετικά ζιγκλέρ....

Αν αυξήθηκε τόσο η κατανάλωση δες το χρώμα του μπουζί αρχικά, αν είναι μαύρο κατεβάζεις ζιγκλέρ η κατεβάζεις βελωνα η και τα 2,. Μέχρι να γίνει κεραμίδι το χρώμα. Το πολύ πλούσιο εκτός από την καταλανωση μειώνει το στροφαρισμα ψηλά και ίσως ζοριζει παραπάνω ελατήρια πιστονιού,μπιελα(ίσως και κάποια ρουλεμάν). Αλλά μειώνει τις θερμοκρασίες. Αν είναι πολύ πλούσιο χαμηλά ίσως για αυτό δεν πάει στην περιοχή αυτή. Googlare 2t sparkplug color να πάρεις μια ιδέα, κανονικά έχει ειδικό τρόπο που βλέπεις χρώμα και καινούριο μπουζί 5-10 λεπτά σκισημο, σβήσιμο άμεσος μετά από τελικές και κοιτάς συγκεκριμένες περιοχές του μπουζι, αλλά σε εσένα απλά δες το χρώμα και αν το δεις πισα μαύρο η και βρεγμένο με βενζίνη θες ποιο μικρό ζιγκλέρ και ρύθμιση βελωνας.

Κατατοπιστικοτατος φιλε! Ευχαριστω! Θα το δω εννοειται! Η καταναλωση ανεβηκε οταν αλλαξα καρμπ, απο ενα 25αρη κινεζικο (με προβλημα), πηγα σε 25 ντελλορτο. Το μηχανακι μου δεν ανεβαζει θερμοκρασιες, βασικα φοραω 2 ψυγεια, ειχα και εξτρα κουμπι για βεντιλατερ αλλα το κατηργησα. Καλοκαιρι με κινηση επι 30 λεπτα πανω απο 1/3 δεν πηγε ο δεικτης, τωρα το χειμωνα δεν ανεβαινει καθολου.