View Full Version : Crypton X 135 Διακοπές
Όχι δεν καταλάβατε σωστά δεν έστειλα τον κρύπτονα για διακοπές αλλά του την βάρεσε μετά από σχεδόν 10 χρόνια κι 50Κ χιλιόμετρα να αρχίσει διακοπές κι εξηγούμαι. Κατ' αρχάς να πω ότι είναι το καθημερινό μου μηχανάκι, τα κάνω όλα με αυτό πάω δουλειά πάω ψώνια πάω πελάτες και γενικά το χρησιμοποιώ συνέχεια. Έχει τώρα λοιπόν 3-4 μέρες που κάνει ψιλοδιακοπές που γίνονται εντονότερες όσο περνάει ο καιρός σε σημείο που να μην μπορώ να ξεκινήσω από φανάρι. Αν ανεβάσει στροφές όλα καλά αλλά όταν είναι από στάση για να ξεκινήσει ή όταν έχω μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και κινούμαι με μικρή ταχύτητα αρχίζει τις διακοπές. Μου κάνει σαν να είναι ηλεκτρικό το πρόβλημα γιατί κόβει σχεδόν ακαριαία και όταν επανέρχεται, επανέρχεται με συνοδεία βροντών και σκασιμάτων. Είναι σαν να κλείνει κάποιος τον διακόπτη και να τον ξανα-ανοίγει. Δεν έχω παρατηρήσει τπτ παράξενο, ούτε αυξημένη κατανάλωση ούτε περίεργους θορύβους στο μοτέρ, παίρνει μπροστά ζεστό κρύο με μισή μιζιά, κρατάει σωστά ρελαντί, αν αποφασίσει να ξεπεράσει τα κοψίματα και τα σκασίματα ανεβάζει κανονικά με σωστούς ρυθμούς, αν το πιέσω περισσότερο ενώ κάνει αυτές τις διακοπές, σβήνει. Καύσιμο σταθερά από το ίδιο βενζινάδικο (είναι πελάτης μου και ποτέ ως τώρα δεν είχα πρόβλημα με το καύσιμό του, γεμίζω όποτε χρειάζεται χωρίς να είμαι τέρμα αδειανός (αν κι έχει συμβεί αρκετές φορές να γεμίζω από τέρμα άδειος), τζόγοι παράξενοι στον διακόπτη δεν υπάρχουν, στο μπρελόκ έχω μόνο το δικό του κλειδί για να μην κρεμάω βάρος από τον διακόπτη κι έχω να αλλάξω μπουζάκι από τις 34Κ χιλιόμετρα. Χθες με την κόρη επάνω ήταν άσχημα τα πράγματα στις εκκινήσεις και σήμερα το πρωί με άφησε σε φανάρι. Έσβησε. Πήρε πάλι κανονικά κι έτσι συνέχισα μέχρι το μαγαζί. Μπαταρία επίσης σχεδόν καινούρια και καλοφορτισμένη.
Πάει πουθενά ο μυαλός σας??
Εγώ το μεσημέρι στο κλείσιμο θα αλλάξω μπουζί καλού κακού αλλά δεν βλέπω να γίνεται τπτ.
Περιμένω ιδέες. Θενκς
panavour
09/03/2020, 11:52
Κοιτα πρωτα μπουζι,και φιλτρο και επεται συνεχεια.Διακενο καθαρισμα μπουζι,και καθαρισμα φιλτρου.
μπουζί. Και πολύ κράτησε.16χ χλμ!
μπουζί. Και πολύ κράτησε.16χ χλμ!
Μακάρι να την βγάλω με ένα μπουζάκι
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/03/2020, 12:18
Και το μπουζι να αλλάξεις να σωθεί το μηχανάκι ή ξεφτίλα πού έφαγες μπροστά στη κόρη δε σώσετε με τίποτα :lol:
Είναι πού είναι και μηχανοβια...
μπορείς πρόχειρα να δοκιμάσεις να κατεβάσεις το διάκενο μέχρι να βάλεις το καινούριο. Αλλά θέλει φίλερ . 0.9 χιλιοστά πρέπει να είναι
https://www.ngk.com/product.aspx?zpid=9640
Σίγα μην είναι 30k χλμ που λέει :uplate: Μπορεί .. αναλόγως την χρήση
Και το μπουζι να αλλάξεις να σωθεί το μηχανάκι ή ξεφτίλα πού έφαγες μπροστά στη κόρη δε σώσετε με τίποτα :lol:
Είναι πού είναι και μηχανοβια...
Κατ αρχάς είχα την μικρή κόρη επάνω (και αυτή μηχανόβια αλλά οκ), είμαστε μαζί μαγαζί, τελειώσαμε και φύγαμε για το σπίτι. Το παπί έχει θέμα και το έβγαλε, οπότε που είναι η ξεφτίλα δεν νογάω. Επίσης μπορέι με μπαλωθιές μπορεί με βροντές αλλά σπίτι φτάσαμε. Δεν έμεινα στον δρόμο.
Μπουζί, TPS, ανορθωτής, τρόμπα βενζίνης;
μπορείς πρόχειρα να δοκιμάσεις να κατεβάσεις το διάκενο μέχρι να βάλεις το καινούριο. Αλλά θέλει φίλερ . 0.9 χιλιοστά πρέπει να είναι
Το μεσημέρι μετά το κλείσιμο θα βγάλω το μπουζί και μάλλον πρέπει να έχω καινούριο κάτω από την σέλα (κατάλοιπα από εποχές με δίχρονα που χωρίς 2-3 μπουζάκια καβάτζα δεν πήγαινες πουθενά)
:bawl:
Ναι 0.8 με 0.9 λέει το ευαγγέλιο
Μπουζί, TPS, ανορθωτής, τρόμπα βενζίνης;
Σκασμένο λάστιχο, χαλαρή αλυσίδα και βλάβη στο κοντέρ. Νταξ δέσαμε
:lol:
panavour
09/03/2020, 12:28
δεν χρειαζεται καινουργιο,τριψιμο στην βουρτσα ρυθμισμα διακενο και εφυγες,ετσι εκανα στο ΜΖ 250 που ηταν και διχρονο ,και το κραταγα 60000 χλμ.
δεν χρειαζεται καινουργιο,τριψιμο στην βουρτσα ρυθμισμα διακενο και εφυγες,ετσι εκανα στο ΜΖ 250 που ηταν και διχρονο ,και το κραταγα 60000 χλμ.
μπορεί,, αλλά δεν καίγονται πάντα ομοιόμορφα οπότε υπολόγισε και μια λίμα για τα νύχια :D
Κοίταξε τις γειωσεις και βγάλε τον διακόπτη και ξηγησου wd40.
Κοίταξε και την τάπα και τα σωληνάκια του ρεζερβουάρ Μήπως δεν αναπνέει η δεξαμενή και σου δημιουργεί πρόβλημα στην αντλία
Αν μετά την αλλαγή μπουζι και έλεγχο στα ηλεκτρικά σκέψου καθάρισμα μπεκ
4 € έχει μωρέ σιγά το κόστος. Μακάρι να είναι αυτό. Θα δούμε σε λίγο.
Μπουζί νούμερο ένα ύποπτος
Πολαπλασιαστης νούμερο δύο υποπτος(κ δεν τον εντοπίζεις κ εύκολα ως υπαίτιο γιατί πχ σε μετρησεις κρύος μπορεί να δίνει σωστά νούμερα κι όταν ζεσταθεί να βγάζει θέμα)
Μπουζί νούμερο ένα ύποπτος
Πολαπλασιαστης νούμερο δύο υποπτος(κ δεν τον εντοπίζεις κ εύκολα ως υπαίτιο γιατί πχ σε μετρησεις κρύος μπορεί να δίνει σωστά νούμερα κι όταν ζεσταθεί να βγάζει θέμα)
Κι εγώ με αυτή τη σειρα τα εχω στο μυαλό μου κι εύχομαι να είναι το πρώτο. Σε λίγο θα μάθουμε
andreastwin
09/03/2020, 19:42
kαμια πλεξουδα στον λεμο σου παει στο μυαλο!!! [οχι απο σκορδα] μπορει να εχει κανενα καλωδιο κομμενο και να μην φαινεται. διακοπτης στο πλαινο σταντ αν υπαρχει!!!τα σκασιματα ειναι ρευμα, οχι καυσιμο.
κοιτα και το μπουζοκαλωδιο, 2 φορες την εχω παθει ετσι :uplate:
μπαμ μπουμ συνηθως ειναι κατι σχετικο με την αναφλεξη αλλα καλο ειναι να εισαι βεβαιοςς οτι και με τρομπα/φιλτρο ολα ειναι οκ...
kαμια πλεξουδα στον λεμο σου παει στο μυαλο!!! [οχι απο σκορδα] μπορει να εχει κανενα καλωδιο κομμενο και να μην φαινεται. διακοπτης στο πλαινο σταντ αν υπαρχει!!!τα σκασιματα ειναι ρευμα, οχι καυσιμο.
κοιτα και το μπουζοκαλωδιο, 2 φορες την εχω παθει ετσι :uplate:
μπαμ μπουμ συνηθως ειναι κατι σχετικο με την αναφλεξη αλλα καλο ειναι να εισαι βεβαιοςς οτι και με τρομπα/φιλτρο ολα ειναι οκ...
Κι εγώ για ηλεκτρικό το έχω από την αρχή. Τώρα πάω σε αλλαγή μπουζί σε λίγο κάνω βόλτα και επανέρχομαι με νέα δεδομένα.
Μάλλον τον βρήκαμε τον ένοχο και μάλλον την γλυτώσαμε φτηνά. Μένει να το κάνω βόλτα αλλά αφού όταν έβγαλα την πίπα το μπουζί ήταν κολοβό, σημαίνει ότι έκανε επαφή όποτε ήθελε.
415651
Τυχερουλη...... 4 ευρώ μόνο!
Τυχερουλη...... 4 ευρώ μόνο!
:D:D
Ναι δεν είμαστε για παραπάνω τώρα, θέλω και αλυσογράναζα και λάδια κι έχω βάλει στο μάτι εδώ και 2 μήνες κάτι εργαλεία που όλο κάτι συμβαίνει και τα λεφτά χαλιούνται αλλού.
Μια χαρά είμαι με το 4ευρο και η δοκιμή πήγε άψογα, οπότε όλα καλά.
Μάλλον τον βρήκαμε τον ένοχο και μάλλον την γλυτώσαμε φτηνά. Μένει να το κάνω βόλτα αλλά αφού όταν έβγαλα την πίπα το μπουζί ήταν κολοβό, σημαίνει ότι έκανε επαφή όποτε ήθελε.
415651
μια χαρά θα είναι με λιγη κόλλα:D :uplate: Απορώ πως γίνηκεν και έσκασε έτσι. Τζούφιο ήταν?:D
μια χαρά θα είναι με λιγη κόλλα:D :uplate: Απορώ πως γίνηκεν και έσκασε έτσι. Τζούφιο ήταν?:D
Να λες πάλι καλά που με πήγε και με έφερε 2-3 μέρες μέχρι που να βρω χρόνο να το λύσω. Γιατί στο crypton είναι ψιλομπελάς να φτάσεις στο μπουζί
Να λες πάλι καλά που με πήγε και με έφερε 2-3 μέρες μέχρι που να βρω χρόνο να το λύσω. Γιατί στο crypton είναι ψιλομπελάς να φτάσεις στο μπουζί
σαν στρακάστρούκα έσκασε :lol:
sapila racing
10/03/2020, 09:34
415651
Αλλο και τούτο.
Δεν το έχω ξαναδεί.
Μια χαρα ξεμπέρδεψες! :beer:
DRAKONET
10/03/2020, 11:15
Παιδια μαλλον παιζουν μαιμουδες μπουζι....
Πηρα απο ενα μαγαζι που το βρηκα φθηνα για μενα και ενα φιλο 4 μπουζι...τα 3 βγηκαν οφ στο πολυ γρηγορο ουτε 1500 χλμ και
ειχαμε θεματα .
Παιδια μαλλον παιζουν μαιμουδες μπουζι....
Πιθανότατα έχεις δίκιο, στο google (https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung&ei=bXhnXpS-IYTC8gK6ga7YBw&q=fake+spark+plugs) βγάζει αρκετό υλικό για μαϊμούδες NGK και DENSO
Πιθανότατα έχεις δίκιο, στο google (https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung&ei=bXhnXpS-IYTC8gK6ga7YBw&q=fake+spark+plugs) βγάζει αρκετό υλικό για μαϊμούδες NGK και DENSO
Με λίγη ως πολύ παρατηρητικότητα τα ξεχωρίζεις.Πέρα από το ίδιο το μπουζί αλλά και πάνω στο κουτί της συσκευασίας.Από τη φωτό δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά αλλά αν είναι γνήσιο μπορεί και να το έκανα θεματάκι στην ngk ή τουλάχιστον στο κατάστημα που έγινε η αγορά. Λες και το χτύπησε κεραυνός το μπουζί.¨Η του έβαλαν ηλεκτρόδιο από πόντα μέσα:D
κοίτα η αλήθεια είναι ότι το βρήκα αρκετά φτηνό για μπουζί. Μόνο 4 €. Στα σκρουτζομάγαζα που μπήκα να δω τιμές το έχουν 7.5 Και με υποψιάζει που ο πωλητής χωρίς να τον ρωτήσω μου είπε μόνος του ότι είναι το γνήσιο. Θα το έχω στο μυαλό μου και αν δω κάτι που να μη μου αρέσει στην συμπεριφορά του πάπου θα πάει άκλαυτο. Από το κουτί πάντως δεν ξέρω αν μπορείς να το ξεχωρίσεις. Τα NGK τα θυμάμαι σε κίτρινα κουτιά, αυτό ήταν σε κόκκινο με τα λογότυπα της NGK κανονικά τυπωμένα και σε κάποιο σημείο και ανάγλυφα (νομίζω). Τι να πω?? Μπορεί να άλλαξε η συσκευασία, δεν αγοράζω και κάθε μέρα μπουζί για να ξέρω. Το ίδιο το μπουζί ήταν ακριβώς όπως αυτό που έβγαλα, ο κωδικός του τυπωμένος με γαλάζια γραμματοσειρά όπως σε αυτό που έβγαλα με ίδιο μέγεθος γραμμάτων ίδια όλα. Ακόμα και το τελευταίο ψηφίο το 9 ήταν γραμμένο στην από κάτω σειρά, ακριβώς όπως στο "πρωτότυπο".
Πάντως θα είμαι υποψιασμένος αν και σήμερα που το κίνησα το παπί περισσότερο ήταν άψογο.
Με λίγη ως πολύ παρατηρητικότητα τα ξεχωρίζεις.Πέρα από το ίδιο το μπουζί αλλά και πάνω στο κουτί της συσκευασίας.Από τη φωτό δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά αλλά αν είναι γνήσιο μπορεί και να το έκανα θεματάκι στην ngk ή τουλάχιστον στο κατάστημα που έγινε η αγορά. Λες και το χτύπησε κεραυνός το μπουζί.¨Η του έβαλαν ηλεκτρόδιο από πόντα μέσα:D
Έχει αρκετά χιλιόμετρα το μπουζάκι, λογικό είναι να τα παίξει. Το καινούριο που έβαλα φοβάμαι για μαϊμού, το παλιό ήταν σίγουρα γνήσιο. Κι έχω δει αρκετά μπουζί στα τόσα χρόνια με μοτο και αυτοκίνητα να κόβουν το ηλεκτρόδιο. Εμένα δεν μου έκανε εντύπωση, πιο πολύ με ανακούφισε που ήταν ορατή η ζημιά.
DRAKONET
10/03/2020, 15:23
και λαδια εχουν μαιμου....και μπουζι και εκανα μαλακια που τα πηρα απο τον ιδιο
και τα λαδια του (απλα) χαλια ηταν...δεν ξανα παταω ουτε απ'εξω απο'κει !
ioannispar
11/03/2020, 00:24
Αν μπορείς πες μας από που τα ψώνισες για να μην την πατήσουμε και εμείς :wave2:
Αν μπορείς πες μας από που τα ψώνισες για να μην την πατήσουμε και εμείς :wave2:
Εδώ μέσα δημοσίως δεν αναφέρονται μαγαζιά για ευνόητους λόγους... Αν θες μπορείς να του το ζητήσεις με π.μ.:wave2:
ioannispar
11/03/2020, 06:51
Εδώ μέσα δημοσίως δεν αναφέρονται μαγαζιά για ευνόητους λόγους... Αν θες μπορείς να του το ζητήσεις με π.μ.:wave2:
Σωστά, ευχαριστώ.
TONYBANDIT
14/03/2020, 11:20
Μπουζί και φίλτρα λαδιού εγώ αγοράζω χρόνια τώρα μόνο από την αντιπροσωπεία.
Τώρα από suzuki πιο παλιά από yamaha και πάει λέγοντας.
Ποτε κανένα θέμα.
andreastwin
14/03/2020, 11:29
μηπως οταν το βιδωσες στον κριπτονα,μιας και ειναι σε δυσκολο σημειο σου εκανε το κρακ απο τοτε και σιγα σιγα στο πεταξε!!!!
μηπως οταν το βιδωσες στον κριπτονα,μιας και ειναι σε δυσκολο σημειο σου εκανε το κρακ απο τοτε και σιγα σιγα στο πεταξε!!!!
Μπαααα με τίποτα. Άλλωστε μετά από 15+Κ χιλιόμετρα δεν είναι καν λογικό να το ρωτάμε αυτό. Αν ήταν έτσι θα είχε βγάλει πρόβλημα πολύ νωρίτερα. Είδες που είναι κομμένο ??
andreastwin
14/03/2020, 18:32
Μπαααα με τίποτα. Άλλωστε μετά από 15+Κ χιλιόμετρα δεν είναι καν λογικό να το ρωτάμε αυτό. Αν ήταν έτσι θα είχε βγάλει πρόβλημα πολύ νωρίτερα. Είδες που είναι κομμένο ??
το ειδα, και μου ειναι περιεργο να κοπη, μαλλον δεν κοπηκε, αλλα ξεκολλησε, γιατη αν θυμαμαι μεταξυ τον δυο ακρον του μπουζιου [το ανω και το κατω ακρο] υπαρχει αντιπαρασιτικο, και μαλλον αυτο ξεκολλυσε και πεταξε την κεφαλη απο το μπουζι. τελος καλο, ολα καλα, την πηδηξες με 4€ :lol: