PDA

View Full Version : Ποσο καιρο ισχυει το παρεβολο μεταβιβασης;

Traveler01
17/03/2020, 17:32
Καλησπερα, εχω πληρωσει στην τραπεζα για παραβολο μεταβιβασης μοτοσυκλετας (39 ευρω) και οταν πηγα στο μηχανολογικο δεν μπορεσα να κανω τη δουλεια μου λογω κορονοιου, μου ειπαν οτι δε ξερουν ποτε θα κανα ανοιξουν, την ιδια απαντηση πηρα και στο κεπ. Αρα τι γινεται; εχω πληρωσει για τη μεταβιβαση αλλα μπορει να διαρκεσει μηνες αυτη η ιστορια.. το αποδεικτικο πληρωμης θα ισχυει μεχρι τοτε;

ευχαριστω

BLiTzER
17/03/2020, 17:44
Στο Μηχανολογικό δεν ξέρουν, αλλά θα ξέρουν σε κάποιο φόρουμ στο ίντερνετ;

Lioulios
17/03/2020, 17:44
Kανεις δεν θα σου πει ,αλλα δεν νομιζω να εχεις προβλημα λογω και της καταστασης

Traveler01
17/03/2020, 17:48
Στο Μηχανολογικό δεν ξέρουν, αλλά θα ξέρουν σε κάποιο φόρουμ στο ίντερνετ;

Δε ρωτησα στο μηχανολογικο, σου λεω δε με δεχτηκαν ουτε μεσα δε με αφησαν. Δε ξερουν ποτε θα ανοιξει οχι αν θα ισχυει το χαρτι..

panavour
17/03/2020, 18:01
Δε ρωτησα στο μηχανολογικο, σου λεω δε με δεχτηκαν ουτε μεσα δε με αφησαν. Δε ξερουν ποτε θα ανοιξει οχι αν θα ισχυει το χαρτι..

οι εφοριες ξερουν ολοι οι αλλοι οχι,οπως και το ποτε θα ανοιξουν.

telegonos
17/03/2020, 18:01
Και το παράβολο πως το πλήρωσες αφού δεν ήταν ανοικτό το τμήμα για τις μεταβιβάσεις;

Κουτουρού από μόνος σου, πήγες στην τράπεζα;

Kickstart
17/03/2020, 18:07
Φίλε σήμερα ο αδερφός μου έκανε μεταβίβαση κανονικά σε κεπ εντός Αθηνών είχαν πάει εχθές με το αγοραστή στο Χολαργό και φαγαν πόρτα και έκλεισαν ραντεβού για σήμερα σε ΚΕΠ.. Παρακάλεσε λίγο στο ΚΕΠ κλείσε πρώτα ένα ραντεβού και πίστευω θα γίνει η δουλειά σου... Αυτό με το παράβολο ούτε εγώ το καταλαβαίνω... Πως το πήρες; είδες ίντερνετ την τιμή και πήγες και το πήρες;

Πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος στα χαρτιά αγοραστή και πωλητή και μετά σου δίνει ένα χαρτάκι το ΚΕΠ και με αυτό πας σε κοντινή τράπεζα και τσιμπάς το παράβολο.

Υγ: το μηχανολογικο τι είναι;

Traveler01
17/03/2020, 18:08
Και το παράβολο πως το πλήρωσες αφού δεν ήταν ανοικτό το τμήμα για τις μεταβιβάσεις;

Κουτουρού από μόνος σου, πήγες στην τράπεζα;

Ειχα παει να πληρωσω τη πρασκευη, μου ειχαν δωσει τα δικαιολογητικα και το λογαριασμο πειραιως για να παω απο δευτερα να κανω τη μεταβιβαση.. και τελικα πληρωσα και μετα ολα κλεισανε

telegonos
17/03/2020, 18:24
Ειχα παει να πληρωσω τη πρασκευη, μου ειχαν δωσει τα δικαιολογητικα και το λογαριασμο πειραιως για να παω απο δευτερα να κανω τη μεταβιβαση.. και τελικα πληρωσα και μετα ολα κλεισανε

Έπρεπε πριν πας σήμερα, πρώτα να τσεκάρεις ότι είναι ανοικτά. Τέτοια εποχή, με αυτήν την επικαιρότητα, έπρεπε να τσεκάρεις για ένα λόγο παραπάνω.

Που να το φανταστείς θα μου πεις, συμβαίνουν αυτά.

Το παράβολο, δεν νομίζω ότι λήγει με τον χρόνο, λήγει με την χρήση, δλδ μόλις το χρησιμοποιήσεις σε μια μεταβίβαση, τότε και λήγει. Δεν είναι έντυπο πληρωμής σε ΔΟΥ, που πρέπει να το πληρώσεις την μέρα που εκδόθηκε στο ταμείο.

Και να έχει χρονικό όριο, λόγω των γεγονότων των ημερών, θα προβλεφθεί παράταση χρήσης του, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει υπάλληλος σε γκισέ μεταβιβάσεων, που θα σου πει ''α δεν είναι την τάδε ημερομηνία, δεν το δεχόμαστε''.

Γενικά, δεν νομίζω ότι έχεις λόγο να ανησυχείς.

STF
17/03/2020, 19:01
Πάντως τα παράβολα ΔΕΝ λήγουν. Το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσε να προκύψει είναι να αλλάξει η αξία του παράβολου για μεταβίβαση γενικότερα. Όσο είναι 39,00€ για τη συγκεκριμένη μεταβίβαση δεν θα έχεις πρόβλημα, ας περάσουν και 3 μήνες!

Συζήτησα τη περίπτωση σου με φίλο μου διεκπεραιωτή που κάνει μεταβιβάσεις μόλις τώρα.

Τώρα έχουν κλείσει και τα υπουργεία οπότε έτσι και αλλιώς (και στο ΚΕΠ να πας) μεταβίβαση δε πρόκειται να γίνει. Προκειμένου να χαθούν κάπου στο -Ελληνικό- "διάστημα", κράτα τα στα χέρια σου και περίμενε.

Traveler01
14/06/2020, 23:41
Καλησπερα σας, απλα ηθελα να ενημερωσω οτι τελικα, 3 μηνες μετα το δεχτηκαν το παραβολο κανονικα και δεν ειπαν και τιποτα.

Dani_26
14/06/2020, 23:52
Ολα καλα λοιπον.Μεγεια αυτο που αγορασες! Καλες βολτες.